|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
My już spakowani
Ruszamy w nocy, więc zaraz uciekam się zdrzemnąć buziaki
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() wróciliśmy wczoraj wieczorem z nad morza. Zabawiliśmy tylko 3 dni bo pogoda nieciekawa. na 3 dni mieliśmy nocleg za darmo więc stwierdziliśmy że szkoda kasy na nocleg skoro pogoda nijaka. mimo pogody było super. Mateusz podróż zniósł super (3,5h w jedną stronę). w drodze powrotnej obyło się nawet bez postoju bo przespał całą podróż 2 dni spędziliśmy na plaży bo dzięki bogu nie padało ale wiało strasznie. a numerem 1 okazała się chusta. spróbowaliśmy wózkiem wjechać na plażę ale to była porażka. a w chuście sobie pospacerowaliśmy a Mateusz najpierw się rozglądał a później spał smacznie. no i wypróbowałam 2x. super jeśli ma się zamiar autem jechać bo w domu się zamotałam, wyjęłam Mateusza a później tylko go wsadziłam, dociągnęłam i już.no i więcej widział niż w kieszonce ![]() a dziś Mateusz 20 min płakał i marudził i nie mam pojęcia co mu było bo on nigdy tak się nie zachowuje. ale nic nie pomagało. w końcu zaczęłam mu śpiewać i kołysać na ręce i zasnął. i obstawiam albo zęby albo zmęczenie. bo jak jeździłam mu łyżeczką po dziąsłach to był spokój a jak przestawałam to ryk. ale dziąsła wizualnie bez zmian więc już sama nie wiem. starego wątku nawet nie próbuję nadrabiać a nowy postaram się jutro bo tyle naprodukowałyście że głowa boli a teraz lecę świętować bo mam dziś urodzinki w ciągu dnia jakoś czasu zabrakło![]() dobranoc
|
|
|
|
#603 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Serdeczne gratulację dla jubilata gratulujęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też czekamy na pierwszego ząbka a tu oprócz dużego ślinotoku nie ma żadnych objawów że się co zbliża Cytat:
![]() Tak to jest ja nie karmię w nocy to wydaję mi się że już nikt nie karmi |
|||||
|
|
|
#604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie, że wyjazd udany i podróż Wam dobrze minęła, szkoda tylko że tak krótko wypoczywaliście |
||
|
|
|
#605 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#606 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziekujemu za głos
Cytat:
Cytat:
Dziekuje
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Iza- szerokiej drogi
Marta-wszystkiego najlepszego sunny- jubilatki dziękujemy
|
|
#608 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#611 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje przepis na papryke marynowaną ma któraś??
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia lubi mówić bububu, stad pseudo
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
Lecę spać
Dobranoc
|
|
#614 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
mnie dziś dorwało zmęczenie ![]() Łucja dziś nie chciała spać w ciągu dnia, miała jedną drzemkę przed południem taką ok.1,5 godziny, a potem nie spała aż do 18 ![]() oczywiście zaczęła marudkować bo zmęczona była masakrycznie ale po co spać jak można pojęczeć, ehh aż mnie głowa rozbolała ale nie ma co narzekać wszak każdy kolejny dzień zbliża mnie do końca skoku na początku życzenia dla jubilatki i jubilatów: Traicionera dla Nadusi z okazji 5 miesięcy ![]() a dla Leosia Tity i Krzysia Sunny Girl z okazji pół roczku ![]() Cytat:
niech choróbsko pójdzie precz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja znajoma często lata i uprzedzała mnie, że wózki niszczą strasznie w samolotach Cytat:
jeszcze jakiś wątkowy maluszek potrzebuje wsparcia w tym miesiącu? Cytat:
zazdroszczęCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a Lence dogadzasz z tym jedzonkiem Montii dobrze, że ciotka już nie zakłóca Fabiankowi posiłków Natka śliczny avek ![]() Eirene współczuję @ Izabela udanego wypoczynku Marta wszystkiego najlepszego z okazji urodzin no to doczytałam a teraz idę na kolacyjkę
|
|
|
#615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kwartalinko na codzien nie jestem tak zorganizowana,a szkoda Czasem trafi sie taki dzien jak dziś,ale zbyt rzadko jednak![]() W wolnym czasei wstaw zdjęcia Lusi ![]() Marta z okazji urodzinek wszystkiego najlepszego,spełnienia marzeń,miłego świętowania. A ja dzisiaj byłam na spacerze m.in. z kuzynka i jej 5,5 miesięczna córeczką.Ona jest na mm,ale je dosłownie wszystko Co je mama próbuje i ona.Dziś to nawet łyżeczkę po kawie dała jej oblizać![]() Dziecko nie chce pić mleka-no nie dziwie się,że nie chce,skoro popróbowała innych smaków,a nutramigen zbyt dory nie jest.Wyraziłam swoją opinie na temat tego,że nie powinna chyba wszystkiego jej jeszcze dawać,bo to za małe dziecko,ale moze sie mylę I tak zrobi co uważa![]() Ach i zapomniałabym Iza baw się dobrze na wczasach!Czekamy a relacje po powrocie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-01 o 22:10 |
|
|
|
|
#617 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() :pa la: no przecież nie latałaś pewnie z cycem na wierzchu, co za ciemnogród...ja nie wiem czemu panuje przekonanie, że dziecko piersią to tylko w ciemnym kącie w domu można karmić, a na dworze butlą Cytat:
wszystkiego najlepszego! szkoda, ze tak krótko byliście, ale i tak fajnie i cieszę się, że 2x wychodzi ![]() Cytat:
łyżeczkę po kawie - szok!
|
|||||
|
|
|
#618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Kupilam pojemniczki specjalne do mrozenia jedzonka dla dzieci . Nie dodaje zadnych przypraw. Gotuje warzywka/owoce dodaje np piers z kurczaka ugotowana w wodzie. Blenduje i tyle;p. Dodaje czasem troche wody z warzyw, zeby nie bylo za geste. Do deserku dodalam kleiku kukurydzianekgo na mm tak na oko, zeby troche zagescic i tyle. Lena wszystko je z woda z kranu przegotowana. Soczki rozcienczam, bo w owcach tez duzo cukru, zreszta jak mi rozcienczone(pol na pol, albo 1/3 soku2/3 wody) pije to co mam kase marnowac;p. Lenka lubi pic w temperaturze pokojowej, ale w ziemie pewnie bede robila cieplejsze. Cytat:
![]() Cytat:
spelnienia marzen![]() My wlasnie jestesmy w drodze do domu ![]() Cytat:
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-01 o 22:25 |
|||||
|
|
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() tity, sunny najlepszego dla następnych półroczniaków ![]() : roza:marta 100 latek no to idę spać dobranoc
|
|
|
|
#620 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla dzielnej córci!! Jutro też może być ok, ale po weekendzie w domu bywa różnie, kryzys może pojawić się nawet do miesiąca, choć tego Wam nie życzę .No i zagłosowane. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wszystkiego naj, naj - radości, miłości i spokoju Fajnie, że udało się Wam choć trochę wypocząć. Cytat:
za pomyślną wizytę.Ja czasem też robię wszystko na raz, a potem padam wieczorem, nie umiem jakoś tak pojedynczo i na spokojnie sprzątać - jak się biorę to kompleksowo ![]() Ta Twoja kuzynka z tego typu, co schabowymi karmią maluchy - współczuję dziecku!!! My całe popołudnie spędziliśmy najpierw na spacerze, a potem na zakupach jedzeniowo szkolnych. W sklepach dzikie tłumy oczywiście, więc jak na torze przeszkód, omijałam wszystkich slalomem. Na szczęście dość szybko udało się dotrzeć do kasy
|
|
#621 | ||
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za wyjaśnienia odnośnie wizyt pielęgniarki środowiskowej
tak sobie myślę, że może u mnie nikt się nie pojawia bo położna jest moją znajomą i wie że wszystko ok to sobie pewnie w papierki wpisała i już no chyba, że tu mają inną politykęCytat:
ściskamy za wizytę u lekarza i daj znać poa zdjęcia wrzuciłam do albumu Cytat:
ciekawe to dla mnie zjawisko bo karmienie piersią jest jedną z najbardziej naturalnych spraw dla człowieka ![]() ja Lusię karmię na żądanie tzn. że karmię jak zgłodnieje bez względu na miejsce, karmiłam i w pokojach dla dzieci w ch, na ławkach w parku, na spacerze w lesie, na stacji kolejowej bo zgłodniała przed podróżą, w pociągach, zdarzyło mi się nawet karmić w autobusie miejskim jak utknęłam w korku (na szczęście był prawie pusty) i nie zamierzam zamykać się w domu tylko dlatego, że postanowiłam karmić dziecko piersią zawsze staram się żeby nie było zbyt dużo widać a jak ktoś, mimo wszystko, ma z tym wielki problem, cóż... no dobra kobietki kolacja zjedzona (doprawiłam lodami truskawkowymi ), dziecko kolejny raz nakarmione więc lecę spaćspokojnej nocki
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-09-01 o 23:34 |
||
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ja na szybko na razie, bo dziecię zaraz się rozpłacze.
Też poproszę o głosy https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...php?pid=131930 Z góry dziękuję za każdy
|
|
|
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
witam. my noc super
z przed wczoraj na wczoraj jak mial ta goraczke to nie mial sily, wiec na spiocha go karmilam i jadl bo nie spalam to przystawialam go co kilka godzin, a dzisiaj w nocy o 2 sie obudzilam to spal, o 5 tez ale o 5 juz mu dalam jesc to jadl, czyzby on juz wogole nie chcial w nocy jesc??? czy wasze dzieci karmiane piersia nadal sie budza na karmienie?? dodam ze za 8 dni mamy 5 miesiecy
|
|
|
|
#624 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
My od 7 na nogach, musiałam wyprawić syna do szkoły. Lenka też się obudziła, a myślałam, że jeszcze troszkę pośpimy No nic muszę się przestawić z trybu wakacyjnego na szkolny - echhhhhhh.... Teraz piję kawkę, aby się postawić jakoś na nogi... Lence właśnie włączył się maruder - też jej chyba brakuje trochę snu - zawsze pospała do 8:30 - 9. No nic idę do niej... Cytat:
|
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn pierwsza bo ja nigdy nie wiedziałam o co w tym biega .. bo ja zacofana troche w tych sprawach i mimo że chciałam to nie wiedziałam jak ale weszłam tam gdzie wskazałas i co?? chodziło chyba zeby ocenić ten produkt tak?? ![]() ![]() o popisałam się troche ![]() mały się budzi
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#627 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
cierpię na chroniczne niewyspanie od 5 miesięcy mimo że Oli śp w nocy nawet dobrze dobija mnie to wstawanie na smoka i potem o 4 na jedzenie i o 7 już na dobre... dziś sobie tłumaczyłam - jeszcze ok 4-5 lat wytrzymam ![]() Cytat:
dziś tak zrobię dale też dam więcej zupki tak 140-150 tyle ile mleka wypija Cytat:
kwestia też przyzwyczejenia dziecka.jak codziennie o tej 14-15 będę mu dawała obiadek lub zupkę zamiast mleka to się może przyzwyczai że tak ma być ![]() kaszkę o ok 11 już wcina łyżeczką zamiast mleka tzn ona jest na mleku ale już nie z butli przynajmniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kawę??? może piwko niedługo sobie strzeli... ehh co za matki... ja rozumiem dziecko ma poznawać nowe smaki sama dam czasem trochę loda (sorbetu) do polizania małemu, ale nie wyobrażam sobie karmić dziecko schabowym , mielonym, karkówką i takimi tam podobnymi... albo kawą... nawet moja mama która zawsze twierdziła : a rozdrobnisz mu to czy tamto i będzie jadł, to chodziło jej o wiek raczej 7-8 miesięcy a nie 5... i oczywiście mój będzie też dostawał np rosołek z rozdrobnionym makaronem w wieku 8-9 miesięcy może nawet wcześniej zobaczę, ale z takimi tłustymi, lub smażonymi potrawami chyba jednak zaczekam... a sensu oblizywania łyżezki z kawy czy piwa (tak też niektórzy robią!) to już w ogóle nie widzę... ale jak kiedyś pisałam zdania nie zmieniam. każdy robi jak uważa jeśli jest tu ktoś kto ma inne to spoko w końcu każdy wychowuje dziecko po swojemu ![]() mam nadzieję że się spierze daj znać ![]() Cytat:
lecę na śniadanko z marudą bo zaczyna marudzić
|
|
#628 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Szok z ta kawą zaraz będzie mc donald i cola, niektórzy to mnie zadziwiają są tacy beztroscy w karmieniu dzieci ![]() Cytat:
![]() My na nogach od 6. Mlesio poranne zjedzone teraz mój syn odbywa swoja pierwszą dzisiaj drzemkę. Kaszelek już przeszedł troszkę katarku zostało. Mam nadzieję że do poniedziałku będzie całkiem zdrowy żeby się w pracy nie stresowała. |
|||
|
|
|
#629 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
kwartalinka ja tak samo robie. na poczatku mowilam ze nie potrafila bym ale mam w nosie co inni mysla, mowia bo dla mnie dziecko jest najwazniejsze i tyle
moze to samolubne ale przeciez musze mu dac jesc---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- agus i tity zaglosowane |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

w ciągu dnia jakoś czasu zabrakło

pozniej sie uspokoil chcialam dac mleko na lezaco to nie chcial i spal. nie mial sily ssac, i co dopiero oczu otworzyc
szok 

zazdroszczę

za pomyślną wizytę.