Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 21:14   #4051
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Hej kochane

wpadam przelotem tylko powiedziec, ze zyje...tak sobie, ale zyje

Powiem wam, ze teskie za domem...nie przypuszczalam, ze moge sie czuc w Pl tak bardzo...nie u siebie...ogolnie w calosci i w malych detalach...

...ale nie bede smecila...

Przelecialam po lebkach i rzucilo mi sie w oczy, ze..

Gucia twoj szef przechodzi samego siebie...gnojek jeden...
I oficjalnie juz gratuluje rozpoczecia II trymestru

Madzia zdjecia super, Grzes taaaak wysol a Izunia...no mala kobietka juz!
Trzymam kciuki, zemy nowa niania zagoscila na dluzej

Konspi fajnie, ze macie miejsce w "wymarzonym" zlobku

Ela ciesze sie, ze wyjazd udany i zdrowka dla Olki

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow!

...hmmm...no dobra wiecej nie pamietam...Wiem, ze cos jeszcze chcialam, ale co..?

To ide sobie poki co...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:18   #4052
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
To ide sobie poki co...
witaj
i tylko nie zapomnij wrocic
Stary 2011-08-30, 21:23   #4053
kachula27
Zakorzenienie

Witaj Kareninko

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:43   #4054
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

na razie nie ma co pokazywac, ale jak sie zaczne zaokraglac, to sie pokaze
Trzymam za słowo

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 07:28   #4055
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Madzia zdjecia super, Grzes taaaak wysol a Izunia...no mala kobietka juz!
Trzymam kciuki, zemy nowa niania zagoscila na dluzej
Witaj
myślę jednak, ze ta nie będzie - od października ma studia
obawiam się, ze kogoś będziemy musieli znaleźć chociaż wierzę, ze niania jednak nie jest bardzo powaznie chora - moze to tylko robaki - oby nic powaznego
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:42   #4056
asioczka
Zadomowienie

witaj Kareninko
Tarasiu a w Popradzie z jakiego pakietu korzystacie? ktory jest najlepszy dla takich malych brzdacow?bo widze na stronce, ze jest kilka mozliwosci do wyboru, w roznych cenach.

Madzia, a kiedy bedzie cos wiadomo na temat stanu zdrowia niani?
zdjecia z awakacji super! rosna te nasze dziecinki, rosna

trzymam kciuki za chorowitkow!

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:12   #4057
jo@śka
Rozeznanie

Hello
Od kilku dni internet działa już dobrze więc wracam do świata!!!
U nas przygotowania do szkoły. To już jutro!!! Pierwsza klasa!!! Nie myślałam, że będę się tak tym denerwować i tak przeżywać... Najbardziej wkurza mnie, że każdy kto spotka Leona, każdy z dorosłych, mówi mu: "No tak, teraz Ci się już skończy/teraz Ci się zacznie!!! Koniec beztroski i zabawy!!!" Aaaaaaa!!! To jakim cudem moje dziecko ma się cieszyć z pójścia do szkoły, ma się jej nie bać??? Tłumaczymy z TŻtem, że będzie to fajna przygoda, że będzie poznawał różne zjawiska itd a przecież to bardzo lubi... No ale jak za chwilę ktoś wyskakuje z inną gadką, to zasiewa to ziarenko niepewności i strachu, niechęci... No, ale paniki wielkiej nie ma - będzie dobrze, tym bardziej, że róg obfitości zakupiony, no i planujemy jakoś fajnie spędzić ten pierwszy dzień szkoły: może oceanarium, może konie, może kino...
Dobra, to lecę ogarnąć chatkę i nadrobię Was jak Millka zaśnie
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 14:30   #4058
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Madzia, a kiedy bedzie cos wiadomo na temat stanu zdrowia niani?
robi badania, teraz podstawowe a ma jeszcze iść do szpitala i bradziej szczegółowe

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
Najbardziej wkurza mnie, że każdy kto spotka Leona, każdy z dorosłych, mówi mu: "No tak, teraz Ci się już skończy/teraz Ci się zacznie!!! Koniec beztroski i zabawy!!!" Aaaaaaa!!!
bo ludzie zazwyczaj nie myślą - jako rodzice w rozmowach z dziećmi uważamy bo i znamy konsekwencje żle dobranych słów a innym to wszystko jedno co taki mały człowiek czuje
Stary 2011-08-31, 14:33   #4059
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Ja juz dzis po pracy

Rany ale te wakacje zleciały jutro 1 wrzesien

Ani sie nie oglądniemy i nasze dzieciaczki beda szły do szkoły

Aniołek[*]
Stary 2011-08-31, 15:36   #4060
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam

Ja juz dzis po pracy

Rany ale te wakacje zleciały jutro 1 wrzesien

Ani sie nie oglądniemy i nasze dzieciaczki beda szły do szkoły
Dokladnie Pietrusiu,zaraz posypia sie pierwsze dwulatki u nas a czas zleci nawet nie bedziemy wiedziec kiedy

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:56   #4061
jo@śka
Rozeznanie

Pokrótce:
gucia - współczuję szefa... Chyba niewłaściwa osoba na stanowisku... Powodzenia w każdym razie i gratuluję rozpoczęcia nowego trymestru
aniulka - i tak zazdroszczę, że u Was nocnikowanie na takim etapie
zebra - nie wynajduj sobie problemów. Przecież pewnie tak nie będzie. Myśl pozytywnie, bo inaczej będzie Ci bardzo ciężko...
kachula - nooo, natachałam huśtawki. Jeszcze zamiast sobie najpierw zdjąć daszek, to ja razem z daszkiem a on działał jak żagiel... Pozostawiam to Waszej wyobraźni...
magda - mam nadzieję, że niania szybko wydobrzeje a Wy póki co znajdziecie godne zastępstwo Fajne zdjęcia. Widać, że dzieciaki wybawione!!!
pietrusia - nie martw się. My nie byliśmy wogóle na wakacjach... No i moje dziecko już idzie do szkoły!!! Strach się bać!
elalank - jak ja zazdroszczę Wam tego morza!!!
katevalley - mam nadzieję, ze wieczorem uda mi się zajrzeć do klubu na zdjęcia
karenina - witaj!!! Niestety czasem u siebie bardziej obco... A co u Was słychać?Jak synuś?
konspi - to fajnie, że udało się Wam z tym żłobkiem, że ma dobrą opinię i blisko... Super!
No i wszystkim, których dzieciaki chorują życzę, żeby wszystko szybko wróciło do normy!!!
Zjedliśmy obiad i zaraz biorę dzieciaki na lody i w odwiedziny do pradziadków, bo po drodze. Wolałabym inaczej spędzić ten ostatni dzień wakacji ale TŻ w pracy...
Stary 2011-08-31, 17:53   #4062
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tarasiu a w Popradzie z jakiego pakietu korzystacie? ktory jest najlepszy dla takich malych brzdacow?bo widze na stronce, ze jest kilka mozliwosci do wyboru, w roznych cenach.
My byliśmy teraz kiedy były upały i byliśmy na " thermal + sapphire" na cały dzień bo nie opłaca się na wieczorny albo na 3h jechać taki szmat drogi, poza tym jest tylko 2 euro taniej. w tym jest wejscie na baseny na zewnątrz oraz na baseny w środku (taki duży z jacuzzi i pływacki głęboki + sauna+ brodzik w środku dla dzieci+ pokój zabaw dla dzieci ( taki do wspinania ). byliśmy bardzo zadowoleni
a maluchy do 120 cm płacą 10 centów

Kareninko witaj!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:34   #4063
asioczka
Zadomowienie

Tarasiu dzieki za odpowiedz
Jo@sia trzymam kciuki za "naszego" pierwszego pierwszoklasiste
Madzia niestety zgadzam sie, ze ludzie nie mysla ;/ ile sie trzeba nagimnastykowac pozniej, zeby cos wytlumaczyc takiemu prawie 2latkowi... czasem mam ochote kogos "walnąć przez łeb"- jak to sie mowi, jak wali jakąś ścieme do Majki. potem dziecko zdezorientowane, a ja na rzesach staje, zeby wyjasnic. (niektorym sie wydaje, ze jak dziecko nie mowi, to nic nie rozumie, czy co???)
Jo@sia nie wyobrazam sobie, jak trudno jest cos przetlumaczyc 7latkowi, bo przeciez nie uwierzy we wszystko co powie mama ;/

aa Martuś ten kinder bal, na ktorym bylyscie, to byly urodziny? maluszki plus rodzice i tyle? bez babć, cioć itp itd? bo sie zastanawiam, czy robic dla Mai dwa razy urodziny, czy raz...

jeszcze mi sie przypomnialo- Jo@sia, Ty masz maszynke do pieczenia chleba z lidla? jak sie srawdza? bo widzialam reklame, ze promocja teraz jest.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2011-08-31 o 20:03
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:54   #4064
gochaa_p
Zakorzenienie

maruda http://www.youtube.com/watch?v=a7T3s7-5NDs i tak dzis cały dzień :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:54   #4065
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Tarasiu dzieki za odpowiedz
Jo@sia trzymam kciuki za "naszego" pierwszego pierwszoklasiste
Madzia niestety zgadzam sie, ze ludzie nie mysla ;/ ile sie trzeba nagimnastykowac pozniej, zeby cos wytlumaczyc takiemu prawie 2latkowi... czasem mam ochote kogos "walnąć przez łeb"- jak to sie mowi, jak wali jakąś ścieme do Majki. potem dziecko zdezorientowane, a ja na rzesach staje, zeby wyjasnic. (niektorym sie wydaje, ze jak dziecko nie mowi, to nic nie rozumie, czy co???)
Jo@sia nie wyobrazam sobie, jak trudno jest cos przetlumaczyc 7latkowi, bo przeciez nie uwierzy we wszystko co powie mama ;/

aa Martuś ten kinder bal, na ktorym bylyscie, to byly urodziny? maluszki plus rodzice i tyle? bez babć, cioć itp itd? bo sie zastanawiam, czy robic dla Mai dwa razy urodziny, czy raz...

jeszcze mi sie przypomnialo- Jo@sia, Ty masz maszynke do pieczenia chleba z lidla? jak sie srawdza? bo widzialam reklame, ze promocja teraz jest.
wiesz co były koleżanki które Marysia sama wybrałachrzestna,babcia ,prababcia,ale bez ciotek itd.Ale powiem ci ze było rewelacyjnie i solenizanta była bardziej zadowolona
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 21:27   #4066
jo@śka
Rozeznanie

asioczka - mam maszynę, tylko teraz jest czarna a ja mam białą ale to chyba bez znaczenia. Maszyna sprawdza się rewelacyjnie. Zanim ją dostałam, napalałam się na taką za 500zł ale cieszę się, że jej nie kupiłam, bo byłyby to niepotrzebnie wydane pieniądze. Jest sporo programów ale ja teraz piekę praktycznie na jednym, w dodatku ekspresowym. Jest też program do wyrabiania ciacha na pizzę, na makaron, powideł czy dżemów itp. Wadą jest na pewno to, że zostają w chlebie dwie dziury po mieszadłach (ale tak jest w każdej maszynie), choć moja kuzynka wyciąga je w trakcie pieczenia i nie ma dziur. W maszynach wkurza mnie też to, że nie mają górnych grzałek, więc wierzch jest przyrumieniony ale nie tak jak boki. No ale to już przypadłość wszystkich maszyn. Generalnie jednak bardzo sobie maszynę chwalę. Wrzucam wszystko, włączam i rano mam świeży chleb. nie psuje się do tej pory, można zamówić sobie akcesoria jeśli jakieś się nam zużyją, gwarancja jest... Jeśli chcesz kupić maszynę do pieczenia chleba, to bardzo tę lidlową polecam Dzięki za trzymanie kciuków. Ale jestem nerwowa...
Stary 2011-08-31, 21:37   #4067
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Joaska ja tez mam stresa przed jutrzejszym dniem, jakos nie lubie tych przemówien do rodziców zreszta wiecie ja to młoda jestem i rodzice czasem to tak troche na mnie patrza jak na jakas małolate jeszcze zawsze jak sa jakies warzniejsze sprawy to ida do moich kolezanek bo one duzo starsze sa no ale jakos mi to nie przeszkadza przynajmniej mniej problemów z rodzcami mam

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2011-08-31 o 21:39
Stary 2011-08-31, 21:58   #4068
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Joaska ja tez mam stresa przed jutrzejszym dniem, jakos nie lubie tych przemówien do rodziców zreszta wiecie ja to młoda jestem i rodzice czasem to tak troche na mnie patrza jak na jakas małolate jeszcze zawsze jak sa jakies warzniejsze sprawy to ida do moich kolezanek bo one duzo starsze sa no ale jakos mi to nie przeszkadza przynajmniej mniej problemów z rodzcami mam
bo pewnie z zazdroscia na ciebie patrza, ze taka mloda i ladna jestes
bedzie dobrze
Stary 2011-09-01, 08:12   #4069
elalank
Zadomowienie

heloł

koniec dobrego, TZ wrócił dziś do pracy. Ale tylko 2 dni i weekend choć nie wiem czy się cieszyć, bo ja do szkoły na cały weekend.

Jo@sia - trzymam kciuki za Leona Pewnie wielkie przeżycie w rodzinie!! Ja nawet pamiętam mój pierwszy dzień w szkole Byłam dzielna, ale pamiętam jak koleżanka jedna bardzo płakała.

My idziemy do żłobka w poniedziałek, Olka już ma się lepiej.

A ta maszyna do chleba ma dołączone przepisy jak taki chleb upiec? (w sensie jakie składniki mam do niej wrzucić?)
W sumie to podoba mi się pomysł własnego świeżego chleba a skoro zachwalacie, to może się skuszę na zakup

Pietrusia- racja, mniej problemów z rodzicami

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:32   #4070
gochaa_p
Zakorzenienie

Joaśka jak tam Leon w swoim wielkim dniu ???

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

poprosimy o głosik
http://www.bebiko.pl/home/konkurs/12...ria/slowo/2634
http://www.bebiko.pl/home/konkurs/12...leria/123/2639
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:29   #4071
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Rok szkolny ogłaszam za rozpoczety

Nawet nie bylo tak zle, duzo zmian zaszło w tym roku obawiałam sie jak to rodzice przyjmą ale było ok

Joaska a jak u was rozpoczecie jak Leon??

Ok zmykam jedziemy do pradziadka na imieniny a Kamilka

Aniołek[*]
Stary 2011-09-01, 14:32   #4072
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Konspi fajnie, ze macie miejsce w "wymarzonym" zlobku
hej, no odzywaj się częściej. Jak Mama? Usatysfakcjomnowana wizytą?

Cytat:
Najbardziej wkurza mnie, że każdy kto spotka Leona, każdy z dorosłych, mówi mu: "No tak, teraz Ci się już skończy/teraz Ci się zacznie!!! Koniec beztroski i zabawy!!!" Aaaaaaa!!! To jakim cudem moje dziecko ma się cieszyć z pójścia do szkoły, ma się jej nie bać???
To jakas plaga chyba...........

Kochane, my po pierwszym dniu w żlobku. Dwie godzinki Staś był. Jestem wykończona normalnie. Głowa mnie boli. Oczywiście on płakał na początku, a ja jak tylko zamknęly się za nim drzwi... Ale w miarę ok, bawił się ładnie, tylko obiadku nie chciał tam jeść. Ale najważniejsze, jak spytałam czy przyjdziemy tu jutro, odpowiedział przyjdziemy i jeszcze mnie ciągnął na salę zabaw, aż pani musiała tłumaczyć, ze teraz dzieci już idą spać...
Myśle że będzie ok, ale stres jest.
Teraz śpi już w domku, kochane Szczęście moje...

Joaśka jak u Was?
A jak drałowalismy rano, dwie babcie sobie gawędziły na chodniku i do Stasia - czy Ty idziesz do przedszkola? Ja na to - nie, do żłobka.
A jedna: " Taki malutki a juz koniec zabawy, teraz sie zacznie... Ja na to - tak, zaczną się same dobre rzeczy i poszliśmy.... No normalnie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-09-01 o 14:34
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:50   #4073
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A jak drałowalismy rano, dwie babcie sobie gawędziły na chodniku i do Stasia - czy Ty idziesz do przedszkola? Ja na to - nie, do żłobka.
A jedna: " Taki malutki a juz koniec zabawy, teraz sie zacznie... Ja na to - tak, zaczną się same dobre rzeczy i poszliśmy.... No normalnie

no cóz - nie myśla - a nie mówiłam
Stary 2011-09-01, 15:24   #4074
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Kochane, my po pierwszym dniu w żlobku. Dwie godzinki Staś był. Jestem wykończona normalnie. Głowa mnie boli. Oczywiście on płakał na początku, a ja jak tylko zamknęly się za nim drzwi... Ale w miarę ok, bawił się ładnie, tylko obiadku nie chciał tam jeść. Ale najważniejsze, jak spytałam czy przyjdziemy tu jutro, odpowiedział przyjdziemy i jeszcze mnie ciągnął na salę zabaw, aż pani musiała tłumaczyć, ze teraz dzieci już idą spać...

Joaśka jak u Was?
OMG co za baby!

Ja nie wiem skąd te teksty się biorą. Ale większość tak reaguje jak się im powie, że maluch idzie do żłobka/przedszkola.szkoły!

Moja mama to ma taką minę kiedy mówimy o żłobku, jakbyśmy wielką krzywdę dziecku wyrządzali. Wg niej dzieci tam zostawione są same sobie, leżą w kupie i głośno płaczą i taką wizję całe życie mi przekazywała.. dlatego tez pewnie mam obawy jak to będzie...

A TZ chodził do żłobka i teraz sobie chwali
teściowa opowiadała, że raz nawet wyszedł sam z domu wcześnie rano i stał pod zamkniętą bramą żłobka (żłobek mieli pod oknami )

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-09-01 o 15:25
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 19:32   #4075
tarasia
Wtajemniczenie

Brawa dla Stasia i Leona!
Ja również ogłaszam rok szkolny 2011/2012 za rozpoczęty, no i wreszcie wypłatka wpłynęła jakaś na konto żyć nie umierać jedyne co to trochę stresów na początku bo tyle rzeczy się dzieje na raz, żłobek, praca i jeszcze wychowawstwo dostałam więc sporo papierkowej i organizacyjnej pracy, no ale cóż : ktoś musi kształcić tę naszą młodzież

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 22:23   #4076
jo@śka
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam wolę młodsze nauczycielki A wszystkich i tak nie zadowolisz.

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

koniec dobrego, TZ wrócił dziś do pracy. Ale tylko 2 dni i weekend choć nie wiem czy się cieszyć, bo ja do szkoły na cały weekend.

Jo@sia - trzymam kciuki za Leona Pewnie wielkie przeżycie w rodzinie!! Ja nawet pamiętam mój pierwszy dzień w szkole Byłam dzielna, ale pamiętam jak koleżanka jedna bardzo płakała.

A ta maszyna do chleba ma dołączone przepisy jak taki chleb upiec? (w sensie jakie składniki mam do niej wrzucić?)
W sumie to podoba mi się pomysł własnego świeżego chleba a skoro zachwalacie, to może się skuszę na zakup

Pietrusia- racja, mniej problemów z rodzicami
Tak, są dołączone przepisy. Można je później modyfikować. Jednak przepisy te są na drożdżach. Jeśli chce się na zakwasie, to trzeba sobie znaleźć jakiś fajny, typowo do maszyny. Robiłam raz ale mi nie wyszedł i nie chciało mi się szukać. Narazie robię na sypkich drożdżach i na maślance.

gochaa, pietrusia, konspiracja, tarasia - dzięki za zainteresowanie Leon w porządku. Trochę się stresował. Wieczorem powiedział mi, że tak się denerwował, że m gatki spadały... Trochę się wynudził, bo sporo spraw organizacyjnych ale jutro już pozna kolegów więc spoko. Cieszy go już tornister i to, że on chodzi do A i my z TŻtem też chodziliśmy do A. Dostał róg pełen słodyczy, wyszalał się z kolegą i poszedł spać szczęśliwy

konspi - to na pewno spore przeżycie. Stres jest i będzie jakiś czas jeszcze ale w końcu będzie ok

tarasia
- kształć, kształć No i wypłatą się podziel...

Zaraz wrzucę kilka zdjęć w profilu.
Stary 2011-09-01, 22:28   #4077
zebra666
Zakorzenienie

Ja bym nie chciała do żłobka posyłać Piotrusia, bo uważam, że to za wczas dla takiego malucha. Te 3 lata jak ma dziecko dla mnie już prędzej jakoś, ale nie uważam, że żłobek jest zły czy coś... Niby co ma kobieta zrobić jak nie ma z kim zostawić dziecka, a chce pracować?

Ja czekam do stycznia- mama chyba wróci tu i może mi pomorze i zajmie się Piotrkiem. Najlepiej by mi pasowało coś na pół etatu, bo ona też musi do pracy iść.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-09-01 o 22:50
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 22:44   #4078
gucia6
Zakorzenienie

Joasiu, dla Leona.
Pierwsze koty za ploty. Teraz bedzie mogl sie przekonac, ze mama i tata maja racje i szkola jest fajna.

Konspi, tez dla Stasia.

A co sie tyczy zlobkow i przedszkoli, to ja niektorych nie rozumiem, czemu widza w tym samo zlo, i dodatkowo strasza dzieci. Ja i brat bylismy i w zlobku i w przedszkolu i wyroslismy chyba na dosc normalnych ludzi i krzywda sie nam nie dziala
Po Sandrze tez widze, ze ma sie w zlobku dobrze, lubi tam chodzic, na miejscu zapomina o mnie od razu, a jak ja odbieram, to tylko mowi "halo mami" i dalej idzie sie bawic
Stary 2011-09-01, 23:28   #4079
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Hello
Od kilku dni internet działa już dobrze więc wracam do świata!!!
U nas przygotowania do szkoły. To już jutro!!! Pierwsza klasa!!! Nie myślałam, że będę się tak tym denerwować i tak przeżywać... Najbardziej wkurza mnie, że każdy kto spotka Leona, każdy z dorosłych, mówi mu: "No tak, teraz Ci się już skończy/teraz Ci się zacznie!!! Koniec beztroski i zabawy!!!" Aaaaaaa!!! To jakim cudem moje dziecko ma się cieszyć z pójścia do szkoły, ma się jej nie bać??? Tłumaczymy z TŻtem, że będzie to fajna przygoda, że będzie poznawał różne zjawiska itd a przecież to bardzo lubi... No ale jak za chwilę ktoś wyskakuje z inną gadką, to zasiewa to ziarenko niepewności i strachu, niechęci... No, ale paniki wielkiej nie ma - będzie dobrze, tym bardziej, że róg obfitości zakupiony, no i planujemy jakoś fajnie spędzić ten pierwszy dzień szkoły: może oceanarium, może konie, może kino...
Dobra, to lecę ogarnąć chatkę i nadrobię Was jak Millka zaśnie
o no co to za ludzie. Ale na pewno w szkole się spodoba

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

ja pamiętam też 1 dzień zalało nam szatnię kurtki mieliśmy w klasie, bo akurat było zimno i padało.

Cytat:

Joaśka jak u Was?
a no to super pierwsze koty za płoty
ale głupie baby!!!

Ja jak tylko znajdę pracę też posyłam Amelkę do żłobka i nie widzę w tym nic złego. Po za tym kontakt z rówieśnikami jest ważny.

Jeśli dziecko od małego jest przyzwyczajone do przedszkoli zerówki to nie ma problemu ze szkołą, do tego zdarza się, że koledzy, koleżanki z przedszkola są razem w szkole lub klasie ( tak było w moim przypadku i nie tylko moim) to jest zupełnie inaczej. Więc ja się denerwowałam ale pozytywnie. Przedszkole a potem zerówka to dobry start żeby dziecko potem sobie dobrze radziło same i nie miało problemów dużych z nauką. Chodź nie mówię że ich nie miałam, to jakoś udawało się śmigać mi z klasy do klasy po prostu za leniwa byłam ;p na świadectwo z paskiem. No i co by mi było po tym świadectwie z paskiem w podstawówce czy gimnazjum, czy nawet liceum, jak pracodawca nie pyta się ile tego było

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 00:12   #4080
katevalley
Rozeznanie

Gucia - super że II trymestr ale jeżeli się nie obrazisz ani nic z tych rzeczy to powiem ci, że na zapas nie ma co się cieszyć... do końca jeszcze daleko i wszystko może się zdarzyć. Oczywiście życzę jak najlepiej i do końca bezproblemowo

hej...
u nas jakoś leci...
ani nie odczuwamy początku roku szkolnego ani nic nowego się u nas nie wydarzyło. Po prostu żyję z dnia na dzień a czas jakoś sam tak płynie raz szybciej raz wolniej. Aby od rana do wieczora... trochę to smutne i więcej problemów na głowie niż by się chciało. Człowiek jak się uczy to nie docenia tego co ma. Nauka to sama przyjemność chciałoby się powiedzieć...gdy zdawałam w tym roku sobie dodatkowo biologię to aż się chciało uczyć i dowiadywać czegoś nowego. I jakoś z łatwością mi to przyszło, chodź będąc w klasie maturalnej, biologia to był kosmos i czarna magia. Człowiek jakoś inaczej patrzy teraz na różne sprawy.

-Amelcia jest kochana... zaczyna kapować, że siku trzeba robić na nocnik, ale to jeszcze cała droga przed nami.
-bez smoka jest 2,5 miesiąca teraz sobie nawet nie wyobrażam jak mogłam jej dawać takie gumowe nie wiadomo co ;p
- co dzień jakieś nowe słówko poznaje, ale jeszcze nie łączy dwóch czy trzech wyrazów. Ale co tam najlepiej, że nie powie jakiś prostych dla niej słów tylko te co trudniejsze;p np.( ciuchcia czy skarpetka)

- trochę nam zajęło, zanim zaczęła sama zasypiać w pokoju, ale już jakiś czas temu nam się udało. Małymi kroczkami.
*Najpierw sama zasypiała w łóżeczku, my siedzieliśmy w pokoju, a ona a to się bawiła, a to kręciła aż zasypiała, ja w tym czasie coś jej śpiewałam też.
*Potem było przeniesienie do większego łóżka, w tym czasie tak samo, siedziałam, śpiewałam jej piosenki, czytałam książeczkę, głaskałam po policzku czy główce. Z czasem piosenki i książeczka były co raz krótsze, a dłużej ją głaskałam.
* Potem był moment śpiewania i głaskania i wychodzenia z pokoju, zamykania drzwi ( nie raz płakała, wtedy przychodziłam, pogłaskałam jakiś czas powiedziałam, że ma spać i wychodziłam znów)
* Przedostatni moment to już gdy kładłam ją do łóżka, siedziałam na łóżku nic nie mówiąc do niej, troszkę na początku głaskając po główce i odwracając głowę. Siedziałam do momentu aż prawie spała i wychodziłam, tak, żeby jeszcze mnie widziała, że wychodzę.
* potem nie było mnie 2 tygodnie i 3 tygodnie jej nie usypiałam. Bałam się, że to nad czym pracowałam dość długo spali na panewce. Potem się przeprowadziliśmy ( w tym momencie odzwyczajała się od smoczka i po 2 tygodniach nie musiałam jej dawać)
* w nowym pokoju zaczęłam praktycznie od początku, chodź Amelka dużo rzeczy nie zapomniała i poszło szybciej
* śpiewanie, głaskanie i siedzenie, wychodzenie gdy usnęła
* głaskanie i siedzenie, wychodzenie gdy usnęła
* siedzenie, mówienie " śpij", wychodzenie gdy prawie spała
* mówienie "śpij", "masz spać" siedzenie z dala od łóżka, wychodzenie gdy prawie spała
* mówienie " dobranoc kochanie, śpij, papa" i wychodzenie, jak jeszcze nie spała.
Te ostatnie były w czasie 2-3 tygodni dodając nowe miejsce poszło sprawnie w dzień jest dużo szybciej ją uspać, ale siedzę wtedy do momentu aż całkiem uśnie, nie odzywając się i nie patrząc praktycznie w jej stronę.
więc jak jakaś mama ma problem z usypianiem, polecam, trochę to trwa, ale nie muszę jej zamykać i słuchać jak płacze, chodź gdy się zdenerwowałam to i tak się zdarzyło

Ostatnio jak widzi, że trzymam mleko w butelce, sama bierze mnie za rękę prowadzi do pokoju swojego kładzie się na łóżko, pije sama mleko a ja wychodzę. Ona wypije mleko i uśnie A ja mam fajrant dużo szybciej i wcześniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg po kąpieli.jpg (38,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg myjemy głowę.jpg (32,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tak śpimy.jpg (30,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brudasek nad rzeką.jpg (75,6 KB, 22 załadowań)

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości