|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
![]() bardzo dziękuje za słowa otuchy |
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba być dobrej myśli, a co do badań to mi moja gin mówiła, że na niektóre trzeba czekać około 3dni, więc nie wiadomo czy już będzie miał, ale kto wie, może mieć już.
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i raczej byly regularne.
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
dobra lece dziewczynki, jutro rano wizyta
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
mi powiedzieli, że wyniki będą jutro u lekarza, pytanie czy będą rano... jak tak to dobrze by było bo by mi od razu kartę założył i wiedziała bym co i jak
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynko jeszcze Tobie mialam napisac. Kochana staraj sie nie denerwowac, choc wiem ze to trudne. Ja w pierwszej ciazy tez czasem nie moglam nerwowo przez swojego meza i tez nie raz mnie tak wyprowadzil z rownowagi, ze mialam ochote wszystkim rzucic. W tej ciazy juz tez raz mnie tak zdenerwowal, ze mu wykrzyczalam, ze zaluje ze zdecydowalam sie na dzidzie z nim, ze glupia bylam itd. poniosly mnie emocje.
Ale niestety musimy byc zrownowazone, bo bierzemy odpowiedzialnosc za malenstwo to parocentymetrowe malenstwo w brzuszku, ktore kazda nasza emocje bardzo odbiera i odczuwa kazdy nasz stan emocjonalny. Doskonale Cie rozumiem, bo mam meza ktory potrafi bardzo wkurzyc, ale musisz nauczyc sie dystansowac do pewnych rzeczy, bo nie warto tracic przez nich zdrowia. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Jednak po jutrzejszej wizycie moze pomysl zeby skonsultowac sie z innym lekarzem, no chyba ze masz do niego pelne zaufanie. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
a no chyba, że tak. to dobrze by było, bo byś załatwiła przy okazji kartę.
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie chyba podziębiłam
mam katar i coś gardło mnie pobolewa ide do łózka
|
|
|
|
#4539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mam do niego zaufanie, ma najlepszą opinie w moim mieście ![]() mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze chciałabym ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
no fakt dobrze by było tylko ciekawe czy wyniki będą już z rana
|
||
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale faktycznie, podsuniecie jakichs artykulow to nieglupi pomysl, chociaz z tego co widze, to twoj tz jest takim typam "a co ja bede czytac takie dyrdymaly"... w tym wypadku moze pomoglaby rozmowa z ginekologiem prowadzacym ciaze, zeby on go uswiadomil lub pogadac z osoba, ktora ma na niego najwiekszy wplyw... bardzo czesto najzwyklejsze pogawedki przyjaciol otwieraja ludziom oczy... albo jeszcze inna opcja... ty dogadaj sie z lekarzem, albo pojdz gdzies prywatnie na usg, ktore bys mogla nagrac na dvd. Mysle, ze ujrzenie wlasnego dziecka, jak sie rusza, drapie po glowce, wklada paluszki do buzi, do tego uslyszec bicie serduszka, to mogloby poruszyc chyba najbardziej zatwardziala osobe. Moze tez moglabys porzyczyc, albo kupic sobie aparat Dopplera. Dzieki niemu nie tylko slychac bicie serca, ale tez ruchy i kopniaki maluszka, nawet wtedy kiedy tylko ty mozesz je odczuwac. I trzymaj sie dzielnie. Pamietaj tez, ze jesli mialo by sie wszystko posypac, to czesto lepiej, zeby dziecko mialo tylko szczesliwa mame zamiast nieszczesliwych i skaczacych sobie ciagle do gardla rodzicow. W kazdym badz razie trzymam mocno ca Ciebie kciuki.
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Zapobiegawczo zapytam w razie gdyby ból gardła jednak się przyplątał - co mogę brać? Przeciwbólowo na pewno paracetamol w niewielkiej dawce, dużo pić. Miód mam w diecie na co dzień, bo bardzo go lubię
![]() Płukać gardło rumiankiem/szałwią... na rozgrzanie ciepła herbata z miodem i cytryną. Czy czymś jeszcze można podratować zdrowie? ![]() O właśnie! Mam domowy sok malinowy, dżem malinowy i sok aroniowy! Babcia dała mi zapas soków z aronii na całą zimę
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka jak czytam o piszesz o swoim mężu to mam wrażenie, że czytam jednocześnie sporo o swoim
też potrafi wyprowadzić z równowagi człowieka, nawet dzisiaj tak było, ale staram się nie denerwować, więc wyszłam do innego pokoju się położyć na chwilę w spokoju, żeby się wyciszyć i nie palnąć czegoś co by zaogniło jeszcze bardziej sytuację. ![]() Cytrynka to idź się kochana kuruj! ja też powoli będę szła spać, dobrej nocki dziewczyny Jolka 3mam kciuki za wizytę jutrzejszą ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
klik
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam to już kiedyś ale zapomniałam o mądrym pierwszy poście ![]() dziękuję
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka wizażanka sobie przypomniała i pomogła dobra uciekam już, papa
|
|
#4546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
U nas szykuje się remont sypialni.
Oglądaliśmy dziś panele podłogowe i mamy problem z dogadaniem się, mi się podobają w chłodniejszym i jasnym odcieniu dębu, TŻ woli ciemniejsze i cieplejsze (pod kolor mebli... ale w tym kolorze są panele w drugim pokoju, ściany i płytki w przedpokoju). Wybraliśmy kolor farby na ścianę (taka intensywna limonka, dodatki mam w rózach, fioletach, purpurze i buraczkach). Tak więc czekamy na przypływ gotówki i będziemy działać. Oglądaliśmy jeszcze nowe drzwi wewnętrzne, ale jak spodobał nam się jakiś model, to były brzydkie kolory. Zgodni jesteśmy, że muszą mieć dużą szybę, bo mamy średnio nasłonecznione mieszkanie. Namówiłam TŻ, aby położyć nową gładź w kuchni i odmalować ścianę - nie mam tutaj wymagań i może zostać biel (jednak skłaniam się ku kolorze z barwy Dulux - Magnolia). Cieszę się, że mój nerwowy mąż okazał dużo cierpliwości w sklepie i obeszło się bez kłótni. Nigdy nie potrafiliśmy dojść do porozumienia, ale teraz pożartowaliśmy i ze śmiechem przekonywaliśmy się, że wybór każdego jest lepszy O kolorze zdecydowaliśmy wcześniej, że na pewno zielony. Wcześniej był taki jakby zgniły zielony ale jasny i bardziej pastelowy. Wyblakł i zrobił się nieświezy. A później znajdę jakieś śliczne firanki aby móc podziwiać storczyki.
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dziś rano na wizytę do gina(wreszcie!) mam na 10:00 choć i tak muszę yć wcześniej przynajmniej o 9:00 by mi doktorek nie zwiał
On lubi zwiewać...widzi że nie ma kolejki przed drzwiami to nie czeka do końca godziny pracy tylko pomyka .... Strasznie się denerwuje ![]()
|
#4549 |
|
Przyczajenie
|
hej hej
oj dawno mnie tu u Was nie było i widzę, że mnóstwo nowych dziewczyn przybyło o jaki rym ;PJa jestem juz po badaniu przezierności i wszystko jest ok Maluch strasznie się wiercił i nie dał sobie zmierzyć karczku na początku. Serduszko mu pięknie bije a dzidziuś ma prawie 7 cm długości wow! Macha rękami i nogami. Jest to niesamowite i nie mogę uwierzyć, że taki ludzik siedzi mi w brzuchu
|
|
|
|
#4550 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, ja jestem totalnie wypompowana, dobrze że jutro już weekend w końcu was porządnie nadrobie
miałam w planach jutro pozwiedzać z mężem sklepy meblowe żeby się rozejrzeć za jakimiś mebelkami do dziecięcego pokoju, bo stoi nieumeblowany, ale mąż do pracy jednak idzie jutro
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
sweet jelly kciuki za wizytę
Ja bylam wczoraj u gina z dzidzia wszystko super ale ja mam jakies slabe krązenie w macicy i kazal nie cieszyc sie na zapas ( idiota) czy któras z was slyszala o tym??
|
#4552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda bo myślałam że też zobacze jak tam sobie wywija rączkami---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
nie można nie cieszyć się na zapas co za brzydal z tego dr!!!!! każda z nas się cieszy z tej małej fasolki, a w którym tc jestes?
|
|
#4553 | ||
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za twoja i Joli wizyte dajcie znac co i ajk !!!!
Cytat:
Cytat:
Wiecie nad czym sie zastanawiam ?? kiedys na stronie internetowej czytalam ze imbiru w ciazy nie mozna - jednak duzo lekow i herbat dla kobiet w ciazy zawiera wlasnie imbir -moze mi ktos to wytlumaczyc ??
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ach ci lekarze, niektórzy w ogóle nie powinni leczyć, mój mi tez delikatnie mówi ze to bardzo wczesna ciąża ale nigdy nie powiedział żebym sie nie cieszyła za wczasy
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
krazenie w macicy -yyyy ja nawte nie wiem czy mam to badane ? a moze mialam nie wiem mowili pai doktor ze jest wsyztsko w jak najlepszym porzadeczku. hmmmm
aalegna - wiesz co moj pierworodny na badaniach usg byl spokojny lekarze sie cieszyli bo mogli wszystko zmierzyć , posłuchać itd. A druga dzidzia w brzuszku wierzgała sie jak "pchła na sznurku" albo jak juz zasnęła to tak sie ścisłe do macicy przytuliła ze musieliśmy ja budzić zeby tę przezierność zmieżyc!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko, wyciag z korzenia imbiru mozna spokojnie, tylko z jakiejs innej czesci nie wolno, dziewczyny juz o tym pisaly wczesniej, ale nie mam pojecia jak sie to nazywalo
tez pierwsze slysze o krazeniu w macicy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
obiecane foty
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz jak to jest jak czytam po łebkach za duzo piszecie ;] i dziekuje za streszczenie ;] a korzen to to co sie kupuje takie powyginane tak ? wole sie popytac bo ja kupuje imbir i nie wiem czy to korzen czy co ;/
|
|
|
#4559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mamy jedną ścianę taka oliwkową i normalnie wszystkim się mega podoba Ja też na razie bardzo ją lubię, jeszcze mi się nie opatrzyła ![]() Cytat:
a to nie ma lekarz w gabinecie usg tylko skierowania daje?Pierwsze słyszę o tym Madziara podobnie jak dziewczyny, no i co za matoł z tego lekarza :/ |
||
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wi-med.pl/pliki/images/imbir_f0010579.jpg tak wyglada korzen
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

i raczej byly regularne.
kartę ciąży mam zakładać we wtorek, ale jadę do niego jutro ze względu na plamienia, może będą już u niego moje wyniki z dzisiejszych badań (krew, mocz...)

Babcia dała mi zapas soków z aronii na całą zimę 
czytałam to już kiedyś ale zapomniałam o mądrym pierwszy poście 
nie można nie cieszyć się na zapas co za brzydal z tego dr!!!!!
każda z nas się cieszy z tej małej fasolki, a w którym tc jestes?