|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Witam
![]() Dzis mi sie snilo, ze przystawilam dzidzie do piersi i bez problemu pociagnelo i sie cieszylam jak glupia ze tak pieknie pije mleczko ![]() ja i w pierwszej ciazy i w tej jem taki miodek na kaszel, przeziebienie i bol gardla. Jest cudowny, bo pomaga a jest w pelni naturalny. Nie wiem czy w aptece mozna go dostac. Ale mysle ze mozna zamowic. tu sobie zobacz: http://www.bonimed.pl/sklep/bonimel-...rowy-p-46.html najlepsze jest to ze ja zawsze bylam spokojna osoba a przy nim stalam sie nerwowa. trzymam kciuki. ![]() super ze wszystko ok. ![]() Cytat:
a doktor bezczelny! Cytat:
Nie mozna kłącza imbiru w ciazy.
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie moge zdjecia z USG ogladac non stop i cały czas mnie wzruszaja
taki miniaturkowy człowiek..az by sie chciało przytulićkarolca noo remont to fajna sprawa wszystko bedzie nowiutkie,ze az milo .. Przyznam,ze jestem przed wykanczaniem mieszkania i rozwazam opcje kolorostyczne. Tez mi limonka przeszla przez glowe![]() Storczyki tez chce hehAguskaa83 sen z gatunku miłych Mi sie ostatnio śniło, ze kolezanka mnie namawiała abym sprzedała swoje dziecko Hindusom, gdyż muszą mieć 91 córek, a brakuje im 3 i chodziłam jakimis tylnymi wyjściami wspinając sie na jakies wykopyps.jem sniadanie, oczywiscie bułka z pasztetem coby tradycji forumowej stało sie zadosc )))
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2011-09-02 o 09:34 |
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
emigra
Mravka to tez mialas sen hihi
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka niezły sen
![]() A ja mam pytanie: czym różni się korzeń od kłącza bo dla mnie to jedno i to samo ![]() Mój mąż na początku też nie umiał mnie zrozumieć, że czuję się słabo, że mam humorki itp. ale podsunęłam mu kilka artykułów napisanych przez facetów, że oni też tak mają i dali sobie radę, że muszą przetrzymać itp. i mój mąż teraz chodzi koło mnie jak koło jajka i łagodzi każdą napiętą sytuację |
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kłącze to to co wyrasta nad, czyli zielenina: http://www.czytelniamedyczna.pl/2541...ki-czynne.html
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-02 o 09:58 |
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa takie buty
. Dzięki . Bo mi wyświetlało korzeń w grafice w obu przypadkach
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. coś się dzisiaj z rana nie czułam za dobrze, ledwo zjadłam śniadanie, z rana mnie coś mdliło... :/
Teraz czeka mnie trochę pracy, muszę poprać, poprasować i ogólnie wysprzątać, żeby jutro mieć mniej do roboty. ale jakoś mnie leń łapie...
|
#4569 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Ja wczoraj w łóżku już po 21, a i tak śpiąca jestem. Ma-sak-ra
|
|
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29154481]Hej
![]() Ja wczoraj w łóżku już po 21, a i tak śpiąca jestem. Ma-sak-ra [/QUOTE]to Cie przebije,ponoc o 20 30 juz odpadłam z reka przyklejona do czoła w pozycji pół siedzącej .Dobrze ,ze jedzac zupe ze zmeczenia nie wylądowałam głowa w talerzu )
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ciazy mi sie taaaaki len wlaczyl ze szok ... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29154481]Hej ![]() Ja wczoraj w łóżku już po 21, a i tak śpiąca jestem. Ma-sak-ra [/QUOTE]Ja w lozku bylam juz o 20 i padlam po 10 minutach meczu koszykowki
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u lekarza, a lekarza dzisiaj nie ma więc pozostała mi tylko położna wyniki badań są ok, co do plamień kazała mi leżeć i przyjść w poniedziałek będziemy zakładać kartę ciąży i pójdę do lekarza, i mam też być na czczo bo cukier mi sprawdzi.ogólnie czuję się kiepsko... w dodatku TŻta nie ma dopiero jutro wieczorem będzie... |
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie był jakiś wybitnie ciężki .. jakieś 3,5 kg ale i tak swoje odczułam .. jak go opeirdzieliłam, że nie moge nosic ciezkiego to uslyszalam: nie przesadzaj .. gdybys sie w 4 miesiacu dowiedziala to ciekawe .. przeciez przez pierwsze 4 bys sie normalnie zachowywala jakbys w ciazy nie byla ![]() wiecie co poryczalam sie przez durnia nie dowiedzialam sie za 4 miesiace tylko teraz i to teraz czuje ze nie powinnam nosic a jka mu powiedzialam ze no moze bys poodkurzal .. a j zmyje podloge to uslyszalam, ze nie jestem jeszcze az tak bardoz w ciazy zbeym nei mogla sama poodkurzac noz wiecie co .. ryczec sie chce jemu sie wydaje ze jak ja siedze w domu to na pewno tak sromotnie mi sie nudzi ze z wielkim spokojem moge poodkurzac zmyc podlogi uprac powiesic i jeszcze obaid ugotowac a czesot bywa tak ze przy samym robeiniu sniadania dla siebie mam problem i od razu mnie ruzca na rzyganie a nie powiem po rzyganiu czlowiek raczje nie jest rzeski i skoro do pracy :/ jaka wielka szkoda ze moj facet nei rozumie ze w ciazy to wciazy a nie bardzij lub mniej w ciazy oczywiscie staram sie nie przemeczac ale czasem to juz tak bezwiednie biore na rece 5 kg... ale na pewno nie bede odkurzac ![]() ja nawet sie ostro trzymam .. czasme do 21:30 .. ale ot przez was .. bo za duzo gadacie :P |
|
|
|
|
#4574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
Jolka, oszczędzaj się teraz , leżakuj dużo i tylko na jedzenie i siusiu wstawaj. Podobno nie można leżeć na plecach, tylko na boku. A czy to plamienie jest w terminie spodziewanej miesiączki?
Ja też ostatnio zauważyłam, że najlepszą godziną na spanie jest dla mnie już 21. Na razie przeciągam do 22, ale chyba będę się musiała na dobre przestawić. Kubusewa - mąż sobie na za dużo pozwala, jeśli on nie odkurzy, to ty nie pozmywasz podłóg, przeciągnij go z tym odkurzanie, najwyżej pomieszkacie trochę z kotkami .
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-09-02 o 10:49 |
|
|
|
#4576 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() siedze sobie w pracy i mam mnostwo roboty bo w pn wyjezdzam na spotkanie budzetowe i musze skonczyc mnostwo glupot i zabrac ze soba w pn. Jak nie skoncze to bedzie bice ![]() Ale mam lenia okropnego i ogolnie takie straszne gluptoy musze przyszykowac ze az mi sie wywraca na druga strone. Wiec chwilowo podczytuje sobie Was ![]() Cytat:
albo po prostu nie widzialam jak sie rusza bo baba machala glowica i machala w tempie rajdowym po moim brzuchu i nie moglam sobie dobrze popatrzec. Ale wydawalo mi sie ze slabo sie ruszala Chociaz na jednej fotce ma raczke przy buzi a na drugiej juz nie wiec jakas tam aktywnosc byla moze spalo dziecko a moze po prostu leniucha choduje zobaczymy Cytat:
nic Ci bubek jeden nie wytlumczyl? Co to oznacza i co mozna z tym zrobic? Zapisal Ci jakies leki? Cytat:
Cytat:
no uwilebiam zdjecia z USG moglabym patrzec i patrzec
|
||||
|
|
|
#4577 |
|
Rozeznanie
|
co do mężów to chyba każda ma z nimi jakiś kryzys mniejszy bądź większy,
mój też nie potrafił zrozumieć, że przejście dla mnie 2 km to czasami wyczyn, albo że nie mogę podnosić ciężkich rzeczy p. wymyślił żebym podała mu kosiarkę przez płot 1,80 - więc musiałabym ją podnieść powyżej głowy, no ale dla niego to było niezrozumiałe bo skoro zawsze dawałam radę to czemu teraz nie, "przecież kobiety mają duże brzuchy i jakoś dają radę, a Ty jeszcze nic nie masz a się bawisz ze sobą, jesteś przewrażliwiona na tym punkcie i co to będzie jak będziesz miała duży brzuch" ![]() trochę zrozumiał po 1 poronieniu, że tak naprawdę to pierwszy trymestr jest najważniejszy dla przetrwania ciąży, bo wtedy może się wszystko wydarzyć bo dzidzia jeszcze malutka, chyba najwięcej dało mu do myślenia jak słyszał moją rozmowę z ginekologiem przez drzwi na temat tego czy możemy jechać na wczasy do Egiptu w 8-9 tygodniu i lekarz stwierdził, że nie bardzo, że ok ale po 12 tygodniu bo wtedy już maluchowi nie zagrażają tak wirusy i zmiany temperatur także dziewczyny głowa do góry pewnie wynika to wszystko głównie z tego, że oni nie rozumieją co się dzieje w naszym ciele, jest dla nich to takie trochę obce i tatusiem stają się dopiero jak mają namacalnego bobasa, wydaje im się, że mama to może być zmęczona jak ma duży brzuch bo wtedy to chociaż widać dlaczego - ma te dodatkowe kilka kilogramów do przeniesienia
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa
. Koniecznie musiałby poczytać o tym jak czuje się kobieta w ciąży. Moja mama niedawno powiedziała, że "ciąża to nie choroba" i mój M. się tego długo trzymał, ale udało mi się wytłumaczyć mu, że nie każda kobieta czuje się w ciąży tak samo. Tym bardziej moja mama miała o wiele łatwiej, bo nie brało ją na haftowanie.
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja proponuje zorbic podzial obowiaakow : ty gotujesz -on sprzta jeden tydzien a w drugim na owdrot i gwarantuje ze po 2 dniach sprztania odkurzania zmywania mycia podlog bedzie mial dosc to wtedy z usmiechem mozesz powiedziec widzisz ty jestes zdrowy nie rzygasz a ci ciezko a co ja mam powiedziec? wiesz co - jak on teraz jest taki to co on przy dziecu zorbi jak sie dzidzia urodzi ?? jak bedies zmiala cc albo komplikacje i bedzie musial dziekco kąpielic karmic itd ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4580 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nienawidzę sportu oglądać.Cytat:
Dziewczyny po 30, czytajcie (ale kilka już chyba czytało ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553793&page=2
|
||
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam troche ogranac dom bo mam wizytacje dzis hahaha mam przyjezdza;p
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko inspekcja?
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29155160]Też bym padła
nienawidzę sportu oglądać.Drugi raz taka sytuacja. Nie zrozumiem nigdy. Dziewczyny po 30, czytajcie (ale kilka już chyba czytało ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553793&page=2[/QUOTE]no wlasnie, ja w pierwszje ciazy mialam wieksze plamienia, teraz mam jeden skrzep ale nauczona poprzednia sytuacja pojechalam od razu do spzitala - bo tu nie o nas a o dzidziolka chodzi w nas ;] i nic nie nalezy bagatelizowac ! a co tam takiego ciekawego w tym watku po 30 ?
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak kazała to tak robię, nie pojadę do szpitala bo nie mam jak i czym. |
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz raz na pol roku mama przyjezdza z wiztacja nie wizyta ;] haha spoko oko syn zamiata ;]
a co musze go wychowac dla innej kobiety ;]
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie leże z tym, że na plecach a czemu na plecach nie wolno?? tak plamienie jest w terminie spodziewanej miesiączki. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29155160] Drugi raz taka sytuacja. Nie zrozumiem nigdy. [/QUOTE] jak drugi raz przecież wtedy byłam u lekarza ! |
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
sliczny dzidzol
Cytat:
![]() spytaj sie go kiedy jest sie bardziej w ciazy a kiedy mniej? nie no masakra nic tylko pałą go lać ![]() a ja wrocilam od lekarza wlasnie, i bylam odrazu na pobraniu krwi ale grupy krwi bo reszta musi byc na czczo. lekarka mnie zbadala ale paluchami nie usg i tak jak sie spodziewalam zeby sie czegos dowiedziec trzeba isc do prywatanej, dobrze ze mam swoja fajna wybrana. bo ta to za jezyk trzeba bylo ciagnac a i tak odpowiadala byle jak.tyle ze wszystkie badania bede miala na nfz zalozyli mi karte ciazy nestepna wizyta 16 z wynikami wszystkimi juz usg 20 wrzesnia ale ja sobie zrobie wczesniej prywatnie u mojej ginki. samolotem leciec nie zabronila, lekow oprocz kwasu brac nie kazala.
|
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29155160]
Dziewczyny po 30, czytajcie (ale kilka już chyba czytało ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553793&page=2[/QUOTE]![]() O looosie Co za laska Mi tam dużo do 30 brakuje ale tez się ubawiłam po pachy Jakie mądrości życiowe ta dziewczyna prezentuje to strach się bać
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja mówiłam mężowi, że jak będziemy mieć synka to będzie mi we wszystkim pomagał to mi odpowiedział "co ty geja chcesz wychować" .
|
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
ej ktora juz wie ze bedzie miala dziewczynke bo nie pamietam? moze zariah wpisz to na pierwsza strone?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

więc pozostała mi tylko położna wyniki badań są ok, co do plamień kazała mi leżeć i przyjść w poniedziałek będziemy zakładać kartę ciąży i pójdę do lekarza, i mam też być na czczo bo cukier mi sprawdzi.

.
nic Ci bubek jeden nie wytlumczyl? Co to oznacza i co mozna z tym zrobic? Zapisal Ci jakies leki? 
. Koniecznie musiałby poczytać o tym jak czuje się kobieta w ciąży. Moja mama niedawno powiedziała, że "ciąża to nie choroba" i mój M. się tego długo trzymał, ale udało mi się wytłumaczyć mu, że nie każda kobieta czuje się w ciąży tak samo. Tym bardziej moja mama miała o wiele łatwiej, bo nie brało ją na haftowanie.

a co musze go wychowac dla innej kobiety ;]

O looosie Co za laska
.