|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
gosiawolna Ja teraz jestem na etapie chyba jakiegoś skoku.. bo dość że karmie i to co godzinę prawie. . to jeszcze śpie z małym od pół nocy... a mały praktycznie cały czas trzyma sutek w buzi .. a jak tylko kombinuję zeby go wyciągnąc to płacz żałosny.. jakbym nie wiem co mu zrobiła.. i tak sobie od paru dni spimy ech![]() a przed tym skokiem to dwa razy się zdarzało o4 i 6 czasami raz koło5 i takie noce były suuupeeer Cytat:
![]() niby mój syn to już dorosły prawie ale lubię tak wstawac i wyprawiać wszystkich z domu.. tzta do pracy.. syna do szkoły ...a Ja... saaamaa w domu z kawą...no teraz z niuńkiem..czas lepiej zorganizowany będzie i robota w domu też lepiej idzie jak mi się nikt nie plącze pod nogami ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- tity ![]() agus a u ciebie to gdzie mam kliknąc??
|
||
|
|
|
#632 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sorbetu nie próbowałam dać małemu chyba się skuszę jak już wyzdrowieje. Twojemu smakuje? |
||||
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
szymelka pisałas o plamie na obrusie ręcznie robionym.. zapomniałam odp
Ja mam prawie cały dom w tego typu robótkach.. i serwety i obrusy nawet firane mam dzierganą .. i sweterki bluzki i... majtki .. ale może być też tak że zejdzie po następnych praniach![]() to sa jednak delikatne sprawy i niestety trzeba sie z tym inaczej obchodzić.. zawsze jak za plamie takie rzeczy to najpierw zapieram zwykłym szarym mydłem(raczej nic żrącego) a potem normalnie przepieram ale nie zawsze można w pralce bo forma już nie będzie taka jak wyjściowa he he ![]() chociaż na niższych temperaturach to i ja wrzucam do pralki bo bym chyba zwariowała jakbym musiała prac ręcznie pół domu ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- a moj mały jeszcze śpiii niesamowite ja już ogarnełm co nieco i kawe wypiłam i śniadanie zjadłam... a mały odsypia nocke he he.. no ładnie
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy z rana, niestety nie dalismy rady wczoraj zajrzeć.
A więc szybciutko Tra , Tity - wszystkiego naj dla waszych dzieciaczków, gratulacje Coralady trzymamy kciukasy za neurologa, napiszcie jak wrócicie Gosiawolna - za zdrówko dzieciątka . Ja nie karmię piersią ale moja koleżanka ma syncia w Waszym wieku na piersi i przesypia sam juz noce ( jak ma skoki to wtedy tylko gorzej spi) Marta27 - najlepszego spóźnionego z okazji urodzin Zajrzę później co tam napisałyście bo musze się zdrzemnąć na chwilkę dziecię ma jakiś lęk separacyjny |
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
dla Lenki tajki z okazjji 5 miesiecy
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
moj tez wlasnie zasnal
mnie dziwi to ze on jesc nie chce w nocy, przed tem zasypial ok 20 budzil kolo 24,albo 2, czasami nawet 3 i poznieij po 5 i po 7 juz na dobre![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- dziekuje za tak Wszystkie nam zyczycie zdrowka |
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dałam mu parę razy do polizania pomarańczowy lód, jabłkowy i truskawkowy smakowało chyba ale dużo tego nie było tak na liźnięcie ![]() dziewczyny mam pytanie chcę małemu zrobić zupkę ziemniaczek ze szpinakiem i nie wiem jak ten szpinak zrobić??? a mam taki rozdrobniony już. ugotować go na wodzie normalnie???
|
|
#638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dzień doberek my tez dziś od 7 na nogach, mały teraz spi, a w piekarniku się piecze ciasto ![]() muszę jeszcze dzisiaj obiad zrobić i dwa chleby upiec, bo jeden dla mamy na jutro i chcialabym łazienkę sprzątnąć, zobaczymy tajka gratulacje dla Lenki za 5 m-cy ![]() |
||
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
witam,
moze uda mi sie troszke nadrobic nie bylo mnie jakis czas. bo korzystalismy z Tymem z pogody i praktycznie ciagle w domu nas nie ma. widze juz nowy watek, w miedzyczasie was podycztywalam zeby byc w miare na bierzaco.Tity super ze Leo ma juz pół roczku, brawo! coralady, niezla kolezanka, wiesz najgorsze jest to w podawaniu stalych pokarmow-dla doroslych, ze juz u tak malego dziecka wyrabia sie złe nawyki żywieniowe. ja jestem wyczulona na tym punkcie. i nie ma sie czym chwalic ze dalo sie mielonego czy schabowego, ja bym ze wstydu pod stół weszla! Eirene nie narzekaj kobieto, wroc pamiecia co bylo 2 miesiace temu teraz smoczek to luzik:pgosiawolna, a moze synek rezygnuje powoli z nocnego karmienia? z tego co pamietam Fabio Monti juz jakis czas nie je w nocy a jest tylko na piersi. dobrze ze juz lepiej ![]() Egoego widze ze sie z chlebkiem rozbrykałaś, juz sie nie moge doczekac powrotu do domu i tez bede robic a skad bierzesz przespisy? ale ciasto to chyba w piekarniku pieczesz?
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-09-02 o 09:54 |
|
|
|
#640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spróbuj dzisiaj tak z tym obiadkiem, ja też tak dziś zrobię znów, kurcze a mojemu kiepsko idzie jedzenie kaszki, może dzis rano spróbuje jak się obudzi nie pomogę Ci ze szpinakiem, ale pamiętaj, że szpinak nie można często dawać, bo ma duzo żelaza i jakieś szczawiany wapnia, które w dużej ilości są szkodliwe
|
|
|
|
|
#641 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a koleżanka ma ciekawe podejście do karmienia, nawet by mi do głowy nie przyszło dać dziecku oblizać łyżeczkę po kawie ![]() ale tak jak któraś już tu pisała, dałam wczoraj małemu polizac nektarynkę i jak się przyssał to mu jej wyrwać nie mogłam, a potem był wielki ryk, że ją zabrałam i zjadłam ![]() prawie posłuchał spał do 4, potem do 6.30 i jeszcze do 7.30 trochę drzemałCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój karmiony jest piersią i budzi się raz w nocy na karmienie, nie ma raczej stałej godziny, zazwyczaj między 2 a 4 go karmię, a potem wstaje ok. 6.30 i znów je Tajka gratulacje dla Lenki
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-02 o 09:57 |
||||
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie popieram nie narzekam właśnie tlumaczę sobie ze zawsze może być gorzej
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kupuje gotowe mieszanki na razie i tam na opakowaniu jest napisane co i jak robić ![]() jak wykończę te mieszanki co kupilam i jak kupię sobie wagę spożywczą to zacznę robić z mąki, żeby byc pewną że nie ma pszennej |
|
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
czyli jesli sie nie bedzie budzil na karmienie to nie brac go jesli ja sie obudze??
|
|
|
|
#645 |
|
Zadomowienie
|
gosiawolna, skoro dziecko nie chce jesc to po co mu dawac i go dokarmiac bez potrzeby. jak sie budzisz to sprawdz czy sie np nie odkryl i wroc do lozka. nie bierz go juz. niech sobie spi spokojnie.
|
#646 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do karmienia, też się nie przejmuję już tym, że karmię dziecko - to nie ja mam z tym problem, tylko ci, którym to przeszkadza. Jakoś chyba dojrzałam do tego, bo z synem tak nie miałam - krępowałam się bardzo, wolałam lecieć przez całe osiedle z wyjącą syreną w wózku do domu, niż przysiąść na ławce i nakarmić, no ale to było 10 lat temu, ja o wiele młodsza, karmienie w miejscach publicznych nie było naturalną sprawą, a sprawa pokoi dla matek była w powijakach ![]() Cytat:
![]() Wiesz, jak ten obrus wysechł to nie jest tragicznie, zakupię jeszcze to szare mydło i spróbuję, bo zażółknięcia lekkie są tam, gdzie lałam ten wanish. Nie sądziłam, że tak się może zadziać. Mam też sporo tego typu serwet, bo moja mama szydełkuje, ale jakoś wcześniej nie przyszło mi do głowy używać takich specyfików Dziękuję za poradę Cytat:
![]() A i sorbet dawałam Lence, aż się trzęsła tak jej smakował i chciała jeszcze, a jak fajnie mlaskała i miny robiła ![]() tajka buziaki dla Lenki z okazji 5 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Ja gotowałam na wodzie ziemniaczek lub 2, 1 marchewkę, szpinak taki w kulkach miałąm, więc dałam 6 kulek, czyli jakieś 1/3 opakowania. Po ugotowaniu miksowałam i dodałam troszkę oliwy. Do słoiczków i peklowałam. Cytat:
![]() Ten chlebek w maszynie pieczesz, czy w piekarniku, ze swojego przepisu czy z gotowca??
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczynki
a kochane z czego robicie maluszkom zupki? tajka ja byłam u babci i narwałam marchewki, zieleniny i ziemniaczków pokroiłam i zamroziłam
|
|
#648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja karmie okolo 5-6.30 i dla niektorych to noc dla innych rano;p dla mnie rano;p Dziekujemy jeszcze nie zdazylam sie pochwalic;pCytat:
![]() Dziekujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() My spalysmy do 5.30 zjadla AZ 30ml Jak juz wiecie dzis mamy 5 miesiecy ![]() Ide dac malej banana z jablkiem, bo o 9.30 tez zjadla tylko 120ml niejadek maly... nie ma szans zebym sie wyrobila z 5x150ml
|
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka STO LAT dla LENKI
5 miesiecy minęło ech.. dlaczego te dzieci tak szybko rosną .. na cieszyc się sobą nie dadzą... takie były malusie i tak długo na nie czekałyśmy a tu siup.. i już zaraz chodzić sobie będą he he
|
|
|
|
#650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tajka wszystkiego najlepszego dla Lenki A my jutro pół roczku
|
|
#651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas wczoraj była na kolacje kaszka bobovita z bananami, Lenka troszke zjadła, ale bez szału noc całkiem ok, jutro śmigamy na wesele, z małą zostaje teściowa a ja mam mega stresa ![]() Cytat:
a potem prasowanie :/Cytat:
Cytat:
a ja sie ciesze jak Lena wypije 30 ml herbatki mój tż mówi na Lene "mała buba" Cytat:
|
||||
|
|
|
#652 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
![]() U nas dzisiaj nocka troszeczkę lepsza bo pobudki tak co 2-3 godziny. Dziękujemy za wczorajsze głosy i prosimy o dzisiejsze. Spacja po pl http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3843 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jak ktoś ma z tym problem to już jego sprawa. Cytat:
Maja śpi więc muszę się trochę ogarnąć i chatę posprzątać. Facet robi mi szafę w zabudowie i rozwalił 2 ściany, które ostatnio tż robił
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() moje dzieciątko spi ja witam się z kawusią i bułeczką ![]() nocka oczywiście beznadziejna! ![]() no coś ty tak długo nieeee moja 2letnia bratanica przesypia całe nocki. ale to zalezy od dziecka. ja myślę że trzylatek to już spi na pewno całą noctak więc to jest wersja bardziej optymistyczna niż twoja ![]() tajka buziaczek dla Lenki żurawinka wy jedziecie w góry? ja włąśnie zastanawiałam się co tam będizmey robić chciałabym przynajmniej iść nad Morskie Oko ![]() tylko zapowiadają nieciekawą pogodę na za tydz ![]() aaaa kasiunia pytałaś kiedyś o basen. wiesz co sama nie wiem gdzie byśmy mogli pójść ale chyba najlepiej na Krakowską ![]() właśnie znalazłam na ich stronie info że 24 września można będzie wejść na basen bezpłatnie i skorzystać z zjaęć prowadzonych przez instruktora ![]() może się wybiorę z moją rybką......hmmm ![]() wczoraj zalany miałam cały pokój, tak strasznie wierzga podczas kąpieli że szok tylko jak ją wyjmuję to jest ryk![]() ale już woda prawie była zimna i jej w wanience nie było bo wszystko wylała a ona by się kąpała non stop ![]() Tity, izunia głosiki posżły komu jeszcze
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-09-02 o 10:44 |
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko usnelo
To teraz pora na sprzatanie... jutro przylatuje moja siostra a ja mam w domu sajgon ![]() ![]() Zjadla reszte banana z jablkiem, ale jak zwykle z mina jakby ja ktos bil;p
|
#655 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tajka buziaki dla córci z okazji 5 miesięcy ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Głosik oddany i na pozostałe dziewczyny też A ten facet to chyba powinien naprawić szkody ale teraz macie dodatkową robotę ehh z fachowcami. Cytat:
|
||||
|
|
|
#656 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
noooo pieknie pachnie |
|||
|
|
|
#657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiedziałam że można kupić gotowe mieszanki zawsze Tż-owi marudziłam że zjadłabym sobie taki domowy chlebek ale nie chciało mi się tych wszystkich składników kupić. W weekend się rozejrzę za gotowymi dzięki za info.
|
|
|
|
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
noo mogłaby z nas chociaż ona pływać
![]() oo wstała pływaczka
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-09-02 o 11:07 |
|
|
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3816 spacja po pl
|
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() tajka dla Lenkikwartalinka Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

z przed wczoraj na wczoraj jak mial ta goraczke to nie mial sily, wiec na spiocha go karmilam i jadl bo nie spalam to przystawialam go co kilka godzin, a dzisiaj w nocy o 2 sie obudzilam to spal, o 5 tez ale o 5 juz mu dalam jesc to jadl, czyzby on juz wogole nie chcial w nocy jesc??? czy wasze dzieci karmiane piersia nadal sie budza na karmienie?? dodam ze za 8 dni mamy 5 miesiecy
. to jeszcze śpie z małym od pół nocy... a mały praktycznie cały czas trzyma sutek w buzi
.. a jak tylko kombinuję zeby go wyciągnąc to płacz żałosny.. jakbym nie wiem co mu zrobiła.. i tak sobie od paru dni spimy ech

dziś sobie tłumaczyłam - jeszcze ok 4-5 lat
dla Lenki tajki z okazjji 5 miesiecy

niejadek maly... nie ma szans zebym sie wyrobila z 5x150ml 

nie wiedziałam że można kupić gotowe mieszanki zawsze Tż-owi marudziłam że zjadłabym sobie taki domowy chlebek ale nie chciało mi się tych wszystkich składników kupić. W weekend się rozejrzę za gotowymi dzięki za info.