Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 09:04   #631
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. my noc super maly nie mial goraczki, wiec spal u siebie bo wczoraj u mnie w lozku jest super tylko kaszelek maly teraz doszedl niestety, ale z katarkiem wielki postep zastanawia mnie to tylko czemu on w nocy nie chce jesc z przed wczoraj na wczoraj jak mial ta goraczke to nie mial sily, wiec na spiocha go karmilam i jadl bo nie spalam to przystawialam go co kilka godzin, a dzisiaj w nocy o 2 sie obudzilam to spal, o 5 tez ale o 5 juz mu dalam jesc to jadl, czyzby on juz wogole nie chcial w nocy jesc??? czy wasze dzieci karmiane piersia nadal sie budza na karmienie?? dodam ze za 8 dni mamy 5 miesiecy
ale fajnie ze z małym już lepiej
gosiawolna Ja teraz jestem na etapie chyba jakiegoś skoku.. bo dość że karmie i to co godzinę prawie.. to jeszcze śpie z małym od pół nocy... a mały praktycznie cały czas trzyma sutek w buzi.. a jak tylko kombinuję zeby go wyciągnąc to płacz żałosny.. jakbym nie wiem co mu zrobiła.. i tak sobie od paru dni spimy ech
a przed tym skokiem to dwa razy się zdarzało o4 i 6 czasami raz koło5 i takie noce były suuupeeer

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
My od 7 na nogach, musiałam wyprawić syna do szkoły. Lenka też się obudziła, a myślałam, że jeszcze troszkę pośpimy
No nic muszę się przestawić z trybu wakacyjnego na szkolny - echhhhhhh.... Teraz piję kawkę, aby się postawić jakoś na nogi...
Lence właśnie włączył się maruder - też jej chyba brakuje trochę snu - zawsze pospała do 8:30 - 9. No nic idę do niej...

zagłosowane
o witaj w klubie ...Ja też się przestawiam i kawę od 7 piję
niby mój syn to już dorosły prawie ale lubię tak wstawac i wyprawiać wszystkich z domu.. tzta do pracy.. syna do szkoły ...a Ja... saaamaa w domu z kawą...no teraz z niuńkiem..czas lepiej zorganizowany będzie i robota w domu też lepiej idzie jak mi się nikt nie plącze pod nogami

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

tity chyba??...hmmm a Ja myślałam ze tylko ja nie wiem o co biega

agus a u ciebie to gdzie mam kliknąc??
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:05   #632
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
witam. my noc super maly nie mial goraczki, wiec spal u siebie bo wczoraj u mnie w lozku jest super tylko kaszelek maly teraz doszedl niestety, ale z katarkiem wielki postep zastanawia mnie to tylko czemu on w nocy nie chce jesc z przed wczoraj na wczoraj jak mial ta goraczke to nie mial sily, wiec na spiocha go karmilam i jadl bo nie spalam to przystawialam go co kilka godzin, a dzisiaj w nocy o 2 sie obudzilam to spal, o 5 tez ale o 5 juz mu dalam jesc to jadl, czyzby on juz wogole nie chcial w nocy jesc??? czy wasze dzieci karmiane piersia nadal sie budza na karmienie?? dodam ze za 8 dni mamy 5 miesiecy
Super gosiu że już powoli dochodzicie do siebie oby jeszcze ten kaszelek szybko przeszedł.

Cytat:
Dzień dobry.
My od 7 na nogach, musiałam wyprawić syna do szkoły. Lenka też się obudziła, a myślałam, że jeszcze troszkę pośpimy
No nic muszę się przestawić z trybu wakacyjnego na szkolny - echhhhhhh.... Teraz piję kawkę, aby się postawić jakoś na nogi...
Lence właśnie włączył się maruder - też jej chyba brakuje trochę snu - zawsze pospała do 8:30 - 9. No nic idę do niej...

zagłosowane
Ja też nie wyspana od 6 na nogach ale kawy nie lubię więc mnie nie ma co na nogi postawić ehh.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
tity jesteś pierwsza której chyba oddałam głos.. tzn pierwsza bo ja nigdy nie wiedziałam o co w tym biega .. bo ja zacofana troche w tych sprawach i mimo że chciałam to nie wiedziałam jak ale weszłam tam gdzie wskazałas i co?? chodziło chyba zeby ocenić ten produkt tak??

o popisałam się troche

mały się budzi
Właśnie się zastanawiałam jak się oddaje tam głos.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej cierpię na chroniczne niewyspanie od 5 miesięcy mimo że Oli śp w nocy nawet dobrze dobija mnie to wstawanie na smoka i potem o 4 na jedzenie i o 7 już na dobre... dziś sobie tłumaczyłam - jeszcze ok 4-5 lat wytrzymam

kawę??? może piwko niedługo sobie strzeli... ehh co za matki... ja rozumiem dziecko ma poznawać nowe smaki sama dam czasem trochę loda (sorbetu) do polizania małemu, ale nie wyobrażam sobie karmić dziecko schabowym , mielonym, karkówką i takimi tam podobnymi... albo kawą...
nawet moja mama która zawsze twierdziła : a rozdrobnisz mu to czy tamto i będzie jadł, to chodziło jej o wiek raczej 7-8 miesięcy a nie 5... i oczywiście mój będzie też dostawał np rosołek z rozdrobnionym makaronem w wieku 8-9 miesięcy może nawet wcześniej zobaczę, ale z takimi tłustymi, lub smażonymi potrawami chyba jednak zaczekam... a sensu oblizywania łyżezki z kawy czy piwa (tak też niektórzy robią!) to już w ogóle nie widzę... ale jak kiedyś pisałam zdania nie zmieniam. każdy robi jak uważa jeśli jest tu ktoś kto ma inne to spoko w końcu każdy wychowuje dziecko po swojemu
nie ma to jak pozytywne nastawienie.
Sorbetu nie próbowałam dać małemu chyba się skuszę jak już wyzdrowieje. Twojemu smakuje?
SunnyGirl_2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:37   #633
ada32
Wtajemniczenie

szymelka pisałas o plamie na obrusie ręcznie robionym.. zapomniałam odp Ja mam prawie cały dom w tego typu robótkach.. i serwety i obrusy nawet firane mam dzierganą .. i sweterki bluzki i... majtki he he i wiesz jeśli ta nić z której miałaś zrobioną tą rzecz była sztucznie barwiona to pozamiatane.. ale może być też tak że zejdzie po następnych praniach
to sa jednak delikatne sprawy i niestety trzeba sie z tym inaczej obchodzić.. zawsze jak za plamie takie rzeczy to najpierw zapieram zwykłym szarym mydłem(raczej nic żrącego) a potem normalnie przepieram ale nie zawsze można w pralce bo forma już nie będzie taka jak wyjściowa he he
chociaż na niższych temperaturach to i ja wrzucam do pralki bo bym chyba zwariowała jakbym musiała prac ręcznie pół domu

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

a moj mały jeszcze śpiii niesamowite ja już ogarnełm co nieco i kawe wypiłam i śniadanie zjadłam... a mały odsypia nocke he he.. no ładnie
Stary 2011-09-02, 09:40   #634
żurawinka
Zakorzenienie

Witamy z rana, niestety nie dalismy rady wczoraj zajrzeć.
A więc szybciutko

Tra , Tity - wszystkiego naj dla waszych dzieciaczków, gratulacje
Coralady trzymamy kciukasy za neurologa, napiszcie jak wrócicie
Gosiawolna - za zdrówko dzieciątka . Ja nie karmię piersią ale moja koleżanka ma syncia w Waszym wieku na piersi i przesypia sam juz noce ( jak ma skoki to wtedy tylko gorzej spi)
Marta27 - najlepszego spóźnionego z okazji urodzin

Zajrzę później co tam napisałyście bo musze się zdrzemnąć na chwilkę dziecię ma jakiś lęk separacyjny a ja nieogarnięta, jutro wyjazd a ja wczoraj pakowałam nas dwie godziny i nawet jeszcze ubran sobie nie spakowałam Na dodatek patrzę a tu jeszcze trzeba rachunki popłacić przed wyjazdem ( a te się zgubiły) Słowem armagedon
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:41   #635
traicionera
Zakorzenienie

dla Lenki tajki z okazjji 5 miesiecy
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:43   #636
gosiawolna
Rozeznanie

moj tez wlasnie zasnal mnie dziwi to ze on jesc nie chce w nocy, przed tem zasypial ok 20 budzil kolo 24,albo 2, czasami nawet 3 i poznieij po 5 i po 7 juz na dobre

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

dziekuje za tak Wszystkie nam zyczycie zdrowka kochane jestescie i pewnie to Wasza zasluga ze tak szybko mija
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:48   #637
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
Sorbetu nie próbowałam dać małemu chyba się skuszę jak już wyzdrowieje. Twojemu smakuje?
no dałam mu parę razy do polizania pomarańczowy lód, jabłkowy i truskawkowy smakowało chyba ale dużo tego nie było tak na liźnięcie

dziewczyny mam pytanie chcę małemu zrobić zupkę ziemniaczek ze szpinakiem i nie wiem jak ten szpinak zrobić??? a mam taki rozdrobniony już. ugotować go na wodzie normalnie???

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:51   #638
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja na szybko na razie, bo dziecię zaraz się rozpłacze.
Też poproszę o głosy
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...php?pid=131930
Z góry dziękuję za każdy
poszedł glosik

Cytat:
moj tez wlasnie zasnal mnie dziwi to ze on jesc nie chce w nocy, przed tem zasypial ok 20 budzil kolo 24,albo 2, czasami nawet 3 i poznieij po 5 i po 7 juz na dobre
ja bym się cieszyła, że w nocy już nie je, że nie muszę wstawać, dzieci ok 8-10 m-cy juz nie powinny się budzić w nocy na jedzenie, więc niech się maly przyzwyczaja, mój już dawno w nocy nie je

dzień doberek my tez dziś od 7 na nogach, mały teraz spi, a w piekarniku się piecze ciasto
muszę jeszcze dzisiaj obiad zrobić i dwa chleby upiec, bo jeden dla mamy na jutro i chcialabym łazienkę sprzątnąć, zobaczymy

tajka gratulacje dla Lenki za 5 m-cy
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:52   #639
diatoma
Zadomowienie

witam,
moze uda mi sie troszke nadrobic nie bylo mnie jakis czas. bo korzystalismy z Tymem z pogody i praktycznie ciagle w domu nas nie ma. widze juz nowy watek, w miedzyczasie was podycztywalam zeby byc w miare na bierzaco.

Tity super ze Leo ma juz pół roczku, brawo!
coralady, niezla kolezanka, wiesz najgorsze jest to w podawaniu stalych pokarmow-dla doroslych, ze juz u tak malego dziecka wyrabia sie złe nawyki żywieniowe. ja jestem wyczulona na tym punkcie. i nie ma sie czym chwalic ze dalo sie mielonego czy schabowego, ja bym ze wstydu pod stół weszla!
Eirene nie narzekaj kobieto, wroc pamiecia co bylo 2 miesiace temu teraz smoczek to luzik:p
gosiawolna, a moze synek rezygnuje powoli z nocnego karmienia? z tego co pamietam Fabio Monti juz jakis czas nie je w nocy a jest tylko na piersi. dobrze ze juz lepiej
Egoego widze ze sie z chlebkiem rozbrykałaś, juz sie nie moge doczekac powrotu do domu i tez bede robica skad bierzesz przespisy? ale ciasto to chyba w piekarniku pieczesz?

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-09-02 o 09:54
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:54   #640
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
no dałam mu parę razy do polizania pomarańczowy lód, jabłkowy i truskawkowy smakowało chyba ale dużo tego nie było tak na liźnięcie

dziewczyny mam pytanie chcę małemu zrobić zupkę ziemniaczek ze szpinakiem i nie wiem jak ten szpinak zrobić??? a mam taki rozdrobniony już. ugotować go na wodzie normalnie???
kurczę nie zacytowało mi Twojego poprzedniego postu

spróbuj dzisiaj tak z tym obiadkiem, ja też tak dziś zrobię znów, kurcze a mojemu kiepsko idzie jedzenie kaszki, może dzis rano spróbuje jak się obudzi

nie pomogę Ci ze szpinakiem, ale pamiętaj, że szpinak nie można często dawać, bo ma duzo żelaza i jakieś szczawiany wapnia, które w dużej ilości są szkodliwe
Stary 2011-09-02, 09:54   #641
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam na spacerze m.in. z kuzynka i jej 5,5 miesięczna córeczką.Ona jest na mm,ale je dosłownie wszystko Co je mama próbuje i ona.Dziś to nawet łyżeczkę po kawie dała jej oblizać
Dziecko nie chce pić mleka-no nie dziwie się,że nie chce,skoro popróbowała innych smaków,a nutramigen zbyt dory nie jest.Wyraziłam swoją opinie na temat tego,że nie powinna chyba wszystkiego jej jeszcze dawać,bo to za małe dziecko,ale moze sie mylę I tak zrobi co uważa
trzymamy kciuki za wizytę u neurologa
a koleżanka ma ciekawe podejście do karmienia, nawet by mi do głowy nie przyszło dać dziecku oblizać łyżeczkę po kawie
ale tak jak któraś już tu pisała, dałam wczoraj małemu polizac nektarynkę i jak się przyssał to mu jej wyrwać nie mogłam, a potem był wielki ryk, że ją zabrałam i zjadłam

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
doczytałam, że zasnął, uff, oby spał do rana!
prawie posłuchał spał do 4, potem do 6.30 i jeszcze do 7.30 trochę drzemał

Cytat:
Ja czasem też robię wszystko na raz, a potem padam wieczorem, nie umiem jakoś tak pojedynczo i na spokojnie sprzątać - jak się biorę to kompleksowo
kurcze ja też nie potrafię tak po trochu sprzątać, jak już się zabiorę to za wszystko naraz i potem jestem padnięta

Cytat:
Też poproszę o głosy
Z góry dziękuję za każdy
zagłosowane

Cytat:
super, że mały już lepiej się czuje
mój karmiony jest piersią i budzi się raz w nocy na karmienie, nie ma raczej stałej godziny, zazwyczaj między 2 a 4 go karmię, a potem wstaje ok. 6.30 i znów je ma 4,5 miesiąca

Tajka gratulacje dla Lenki

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-02 o 09:57
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:56   #642
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
i nie ma sie czym chwalic ze dalo sie mielonego czy schabowego, ja bym ze wstydu pod stół weszla!
Eirene nie narzekaj kobieto, wroc pamiecia co bylo 2 miesiace temu teraz smoczek to luzik:p

dokładnie popieram
nie narzekam właśnie tlumaczę sobie ze zawsze może być gorzej

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:56   #643
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
w

Egoego widze ze sie z chlebkiem rozbrykałaś, juz sie nie moge doczekac powrotu do domu i tez bede robica skad bierzesz przespisy? ale ciasto to chyba w piekarniku pieczesz?
ciasto w piekarniku, choć w tym automacie do chleba tez można jakieś piec
kupuje gotowe mieszanki na razie i tam na opakowaniu jest napisane co i jak robić
jak wykończę te mieszanki co kupilam i jak kupię sobie wagę spożywczą to zacznę robić z mąki, żeby byc pewną że nie ma pszennej
Stary 2011-09-02, 09:59   #644
gosiawolna
Rozeznanie

czyli jesli sie nie bedzie budzil na karmienie to nie brac go jesli ja sie obudze??
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:04   #645
diatoma
Zadomowienie

gosiawolna, skoro dziecko nie chce jesc to po co mu dawac i go dokarmiac bez potrzeby. jak sie budzisz to sprawdz czy sie np nie odkryl i wroc do lozka. nie bierz go juz. niech sobie spi spokojnie.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:12   #646
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że nas kryzys ominie i dziękujemy za głosy i prosimy o dalsze

Zagłosowane
Cytat:
kwartalinka ja tak samo robie. na poczatku mowilam ze nie potrafila bym ale mam w nosie co inni mysla, mowia bo dla mnie dziecko jest najwazniejsze i tyle moze to samolubne ale przeciez musze mu dac jesc[COLOR="Silver"]
zagłosowane

Co do karmienia, też się nie przejmuję już tym, że karmię dziecko - to nie ja mam z tym problem, tylko ci, którym to przeszkadza. Jakoś chyba dojrzałam do tego, bo z synem tak nie miałam - krępowałam się bardzo, wolałam lecieć przez całe osiedle z wyjącą syreną w wózku do domu, niż przysiąść na ławce i nakarmić, no ale to było 10 lat temu, ja o wiele młodsza, karmienie w miejscach publicznych nie było naturalną sprawą, a sprawa pokoi dla matek była w powijakach

Cytat:
gosiawolna Ja teraz jestem na etapie chyba jakiegoś skoku.. bo dość że karmie i to co godzinę prawie.. to jeszcze śpie z małym od pół nocy... a mały praktycznie cały czas trzyma sutek w buzi.. a jak tylko kombinuję zeby go wyciągnąc to płacz żałosny.. jakbym nie wiem co mu zrobiła.. i tak sobie od paru dni spimy ech
a przed tym skokiem to dwa razy się zdarzało o4 i 6 czasami raz koło5 i takie noce były suuupeeer

niby mój syn to już dorosły prawie ale lubię tak wstawac i wyprawiać wszystkich z domu.. tzta do pracy.. syna do szkoły ...a Ja... saaamaa w domu z kawą...no teraz z niuńkiem..czas lepiej zorganizowany będzie i robota w domu też lepiej idzie jak mi się nikt nie plącze pod nogami

szymelka pisałas o plamie na obrusie ręcznie robionym.. zapomniałam odp Ja mam prawie cały dom w tego typu robótkach.. i serwety i obrusy nawet firane mam dzierganą .. i sweterki bluzki i... majtki he he i wiesz jeśli ta nić z której miałaś zrobioną tą rzecz była sztucznie barwiona to pozamiatane.. ale może być też tak że zejdzie po następnych praniach
to sa jednak delikatne sprawy i niestety trzeba sie z tym inaczej obchodzić.. zawsze jak za plamie takie rzeczy to najpierw zapieram zwykłym szarym mydłem(raczej nic żrącego) a potem normalnie przepieram ale nie zawsze można w pralce bo forma już nie będzie taka jak wyjściowa he he
chociaż na niższych temperaturach to i ja wrzucam do pralki bo bym chyba zwariowała jakbym musiała prac ręcznie pół domu
Współczuję skoku Musisz czuć się nieciekawie , ale to minie już niedługo - zobaczysz

Wiesz, jak ten obrus wysechł to nie jest tragicznie, zakupię jeszcze to szare mydło i spróbuję, bo zażółknięcia lekkie są tam, gdzie lałam ten wanish. Nie sądziłam, że tak się może zadziać. Mam też sporo tego typu serwet, bo moja mama szydełkuje, ale jakoś wcześniej nie przyszło mi do głowy używać takich specyfików
Dziękuję za poradę

Cytat:
Super gosiu że już powoli dochodzicie do siebie oby jeszcze ten kaszelek szybko przeszedł.

Ja też nie wyspana od 6 na nogach ale kawy nie lubię więc mnie nie ma co na nogi postawić ehh.

Właśnie się zastanawiałam jak się oddaje tam głos.

Ja w zasadzie do tego tygodnia kawy nie piłam wcale. Lenka źle tolerowała. Ale stwierdziłam, że w zasadzie teraz w ciągu dnia bardzo mało karmię, bo deserek, obiadek i kaszka nam weszły do jadłospoisu, więc pozwalam sobie rano na kawusię, bo bardzo lubię i brakowało mi

A i sorbet dawałam Lence, aż się trzęsła tak jej smakował i chciała jeszcze, a jak fajnie mlaskała i miny robiła

tajka buziaki dla Lenki z okazji 5 miesięcy:cmok : - Leniuszek z mamą

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:

Ja gotowałam na wodzie ziemniaczek lub 2, 1 marchewkę, szpinak taki w kulkach miałąm, więc dałam 6 kulek, czyli jakieś 1/3 opakowania. Po ugotowaniu miksowałam i dodałam troszkę oliwy. Do słoiczków i peklowałam.

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

dzień doberek my tez dziś od 7 na nogach, mały teraz spi, a w piekarniku się piecze ciasto
muszę jeszcze dzisiaj obiad zrobić i dwa chleby upiec, bo jeden dla mamy na jutro i chcialabym łazienkę sprzątnąć, zobaczymy

O jaki pracowity poranek i jakie plany Ten chlebek w maszynie pieczesz, czy w piekarniku, ze swojego przepisu czy z gotowca??
Stary 2011-09-02, 10:16   #647
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry dziewczynki ja tylko na chwilkę, bo lecę Małej załatwić USG główki oraz neurologa :/

a kochane z czego robicie maluszkom zupki?

tajka
ja byłam u babci i narwałam marchewki, zieleniny i ziemniaczków pokroiłam i zamroziłam

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:19   #648
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Też poproszę o głosy
Z góry dziękuję za każdy
zaglosowane

Cytat:

no a chyba większość mam jeszcze karmi w nocy
Ja karmie okolo 5-6.30 i dla niektorych to noc dla innych rano;p dla mnie rano;p
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
dla Lenki tajki z okazjji 5 miesiecy
Dziekujemy jeszcze nie zdazylam sie pochwalic;p

Cytat:

Ja zrobilam szpinak z marchewka i kurczakiem. Szpinak mialam zamrozony(taka kostka) ugotowalam odcedzilam porzadnie, bo w spzinaku duzo wody i tyle

Cytat:

Dziekujemy

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Tajka gratulacje dla Lenki
Cytat:

tajka buziaki dla Lenki z okazji 5 miesięcy:cmok : - Leniuszek z mamą

Ja gotowałam na wodzie ziemniaczek lub 2, 1 marchewkę, szpinak taki w kulkach miałąm, więc dałam 6 kulek, czyli jakieś 1/3 opakowania. Po ugotowaniu miksowałam i dodałam troszkę oliwy. Do słoiczków i peklowałam.
Dziekuje

My spalysmy do 5.30 zjadla AZ 30ml i pospalysmy do 8.30 tzn Lena obudzila sie chyba o 8 ale ja salam a ona sie bawila.

Jak juz wiecie dzis mamy 5 miesiecy

Ide dac malej banana z jablkiem, bo o 9.30 tez zjadla tylko 120ml niejadek maly... nie ma szans zebym sie wyrobila z 5x150ml

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:20   #649
ada32
Wtajemniczenie

tajka STO LAT dla LENKI
5 miesiecy minęło ech.. dlaczego te dzieci tak szybko rosną.. na cieszyc się sobą nie dadzą... takie były malusie i tak długo na nie czekałyśmy a tu siup.. i już zaraz chodzić sobie będą he he
Stary 2011-09-02, 10:35   #650
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

tity chyba??...hmmm a Ja myślałam ze tylko ja nie wiem o co biega

agus a u ciebie to gdzie mam kliknąc??
W podpisie mam linka
Tajka wszystkiego najlepszego dla Lenki
A my jutro pół roczku

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:37   #651
iweczka
Zakorzenienie

Hej!
U nas wczoraj była na kolacje kaszka bobovita z bananami, Lenka troszke zjadła, ale bez szału noc całkiem ok, jutro śmigamy na wesele, z małą zostaje teściowa a ja mam mega stresa

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Ja wczoraj 2 małego prania wyprasowałam, a naszych to nie ruszam, jak coś trzeba uprasować to prasujemy na bieżąco
ja dzis mam ciag da;szy akcji pt. "pranie" a potem prasowanie :/

Cytat:
dziękujemy również za wszystkie glosy przez ten miesiąc- wygraliśmy bon na 25 złotych
Gratulacje wygranej!!!!

Cytat:
hej
nas caly dzien w domu nie bylo
pojechalismy do zanajomych na wies
na razie doczytalam dwie stronny ale idziemy kapac malego

poszly głosiki

mój na raz wypija 100ml
ok 9 - 100ml soczku
11-12 - 100ml herbatki koperkowej
15-16 - 100ml herbatki jablko melisa
czasami wieczorem jeszcze

dzis juz wypil ok 450ml plynow oprocz mleka
ale wode tez wypije bo to maly zarłok

a ja sie ciesze jak Lena wypije 30 ml herbatki

Cytat:
Nadia lubi mówić bububu, stad pseudo
mój tż mówi na Lene "mała buba"

Cytat:

kawę??? może piwko niedługo sobie strzeli... ehh co za matki... ja rozumiem dziecko ma poznawać nowe smaki sama dam czasem trochę loda (sorbetu) do polizania małemu, ale nie wyobrażam sobie karmić dziecko schabowym , mielonym, karkówką i takimi tam podobnymi... albo kawą...
ja też nie wyobrażam sobie dać takiemu maluchowi schabowego
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:41   #652
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry kochane
U nas dzisiaj nocka troszeczkę lepsza bo pobudki tak co 2-3 godziny.
Dziękujemy za wczorajsze głosy i prosimy o dzisiejsze. Spacja po pl
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3843

Cytat:
Też poproszę o głosy
Z góry dziękuję za każdy
Głosik oddany.

Cytat:
Jakie dobre wieści z rana. Dobrze, że wszystko zaczyna się powoli normować i wracacie do zdrowia

Cytat:

Trzeba się odnaleźć w każdej sytuacji, przecież nie będziesz dziecka głodziła bo komuś się nie podoba widok piersi.

My na nogach od 6. Mlesio poranne zjedzone teraz mój syn odbywa swoja pierwszą dzisiaj drzemkę. Kaszelek już przeszedł troszkę katarku zostało. Mam nadzieję że do poniedziałku będzie całkiem zdrowy żeby się w pracy nie stresowała.
Fajnie, że kaszelek już mniejszy oby tak dalej. Dokładnie tak samo myślę o karmieniu jak Ty. Gdy Maja jest głodna to nie patrzę gdzie jestem tylko wyciągam pierś i karmię. Jak do tej pory to nikt mi nic nie powiedział i lepiej żeby nie próbował. Wręcz przeciwnie spotkałam się tylko z miłym podejściem. Przecież jak dorosły człowiek jest głodny to nie chowa się z jedzeniem po kątach a co dopiero taki maluszek.

A jak ktoś ma z tym problem to już jego sprawa.

Cytat:
kurczę nie zacytowało mi Twojego poprzedniego postu

spróbuj dzisiaj tak z tym obiadkiem, ja też tak dziś zrobię znów, kurcze a mojemu kiepsko idzie jedzenie kaszki, może dzis rano spróbuje jak się obudzi

nie pomogę Ci ze szpinakiem, ale pamiętaj, że szpinak nie można często dawać, bo ma duzo żelaza i jakieś szczawiany wapnia, które w dużej ilości są szkodliwe
Dokładnie tak jak piszesz ego. Szczawiany powodują odkładanie się piasku w nerkach z którego mogą tworzyć się kamienie. Tak samo jak duża ilość żółtego sera, szczawiu czy rabarbaru choć to jeszcze nie dotyczy naszych maluszków.

Maja śpi więc muszę się trochę ogarnąć i chatę posprzątać. Facet robi mi szafę w zabudowie i rozwalił 2 ściany, które ostatnio tż robił i znowu będę miała szpachlowanie i syf, ehhh

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:41   #653
Castia
Wtajemniczenie

dzień doberek

moje dzieciątko spi ja witam się z kawusią i bułeczką

nocka oczywiście beznadziejna!

Cytat:
dobre... dziś sobie tłumaczyłam - jeszcze ok 4-5 lat wytrzymam
no coś ty tak długo nieeee moja 2letnia bratanica przesypia całe nocki. ale to zalezy od dziecka. ja myślę że trzylatek to już spi na pewno całą noc
tak więc to jest wersja bardziej optymistyczna niż twoja

tajka buziaczek dla Lenki

żurawinka wy jedziecie w góry? ja włąśnie zastanawiałam się co tam będizmey robić
chciałabym przynajmniej iść nad Morskie Oko

tylko zapowiadają nieciekawą pogodę na za tydz

aaaa kasiunia pytałaś kiedyś o basen. wiesz co sama nie wiem gdzie byśmy mogli pójść ale chyba najlepiej na Krakowską
właśnie znalazłam na ich stronie info że 24 września można będzie wejść na basen bezpłatnie i skorzystać z zjaęć prowadzonych przez instruktora
może się wybiorę z moją rybką......hmmm

wczoraj zalany miałam cały pokój, tak strasznie wierzga podczas kąpieli że szok tylko jak ją wyjmuję to jest ryk
ale już woda prawie była zimna i jej w wanience nie było bo wszystko wylała a ona by się kąpała non stop

Tity, izunia głosiki posżły komu jeszcze

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-09-02 o 10:44
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:43   #654
tajka88
Zakorzenienie

Dziecko usnelo

To teraz pora na sprzatanie... jutro przylatuje moja siostra a ja mam w domu sajgon
Zjadla reszte banana z jablkiem, ale jak zwykle z mina jakby ja ktos bil;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:53   #655
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
poszedł glosik

ja bym się cieszyła, że w nocy już nie je, że nie muszę wstawać, dzieci ok 8-10 m-cy juz nie powinny się budzić w nocy na jedzenie, więc niech się maly przyzwyczaja, mój już dawno w nocy nie je

Cytat:
ciasto w piekarniku, choć w tym automacie do chleba tez można jakieś piec
kupuje gotowe mieszanki na razie i tam na opakowaniu jest napisane co i jak robić
jak wykończę te mieszanki co kupilam i jak kupię sobie wagę spożywczą to zacznę robić z mąki, żeby byc pewną że nie ma pszennej
Ale super z tym chlebkiem że sama pieczesz jak sobie pomysle jaki zapach wtedy w domu uuu ślinka cieknie. A gdzie kupujesz mieszanki?

Tajka buziaki dla córci z okazji 5 miesięcy

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

Maja śpi więc muszę się trochę ogarnąć i chatę posprzątać. Facet robi mi szafę w zabudowie i rozwalił 2 ściany, które ostatnio tż robił i znowu będę miała szpachlowanie i syf, ehhh
Super że nocka już lepiej oby tak dalej i żeby dłuższe przerwy były
Głosik oddany i na pozostałe dziewczyny też
A ten facet to chyba powinien naprawić szkody ale teraz macie dodatkową robotę ehh z fachowcami.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
dzień doberek

wczoraj zalany miałam cały pokój, tak strasznie wierzga podczas kąpieli że szok tylko jak ją wyjmuję to jest ryk
ale już woda prawie była zimna i jej w wanience nie było bo wszystko wylała a ona by się kąpała non stop
Rośnie ci mała pływaczka
Stary 2011-09-02, 10:55   #656
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

O jaki pracowity poranek i jakie plany Ten chlebek w maszynie pieczesz, czy w piekarniku, ze swojego przepisu czy z gotowca??
w maszynie, byly od poniedzialku w lidlu za 159zł

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane
zaglosowane

Cytat:
Ale super z tym chlebkiem że sama pieczesz jak sobie pomysle jaki zapach wtedy w domu uuu ślinka cieknie. A gdzie kupujesz mieszanki?
mieszanki to w kazdym wiekszym sklepie np auchan, lidl, alma

noooo pieknie pachnie
Stary 2011-09-02, 10:57   #657
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:

mieszanki to w kazdym wiekszym sklepie np auchan, lidl, alma

noooo pieknie pachnie
nie wiedziałam że można kupić gotowe mieszanki zawsze Tż-owi marudziłam że zjadłabym sobie taki domowy chlebek ale nie chciało mi się tych wszystkich składników kupić. W weekend się rozejrzę za gotowymi dzięki za info.
Stary 2011-09-02, 10:57   #658
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

Rośnie ci mała pływaczka
noo mogłaby z nas chociaż ona pływać

oo wstała pływaczka

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-09-02 o 11:07
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:01   #659
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
dzień doberek

moje dzieciątko spi ja witam się z kawusią i bułeczką

nocka oczywiście beznadziejna!

no coś ty tak długo nieeee moja 2letnia bratanica przesypia całe nocki. ale to zalezy od dziecka. ja myślę że trzylatek to już spi na pewno całą noc
tak więc to jest wersja bardziej optymistyczna niż twoja

tajka buziaczek dla Lenki

żurawinka wy jedziecie w góry? ja włąśnie zastanawiałam się co tam będizmey robić
chciałabym przynajmniej iść nad Morskie Oko

tylko zapowiadają nieciekawą pogodę na za tydz

aaaa kasiunia pytałaś kiedyś o basen. wiesz co sama nie wiem gdzie byśmy mogli pójść ale chyba najlepiej na Krakowską
właśnie znalazłam na ich stronie info że 24 września można będzie wejść na basen bezpłatnie i skorzystać z zjaęć prowadzonych przez instruktora
może się wybiorę z moją rybką......hmmm

Tity, izunia głosiki posżły komu jeszcze
jeszcze my prosimy o głosik
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3816
spacja po pl

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:06   #660
Natka3008
Rozeznanie

Hej

tajka dla Lenki

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
Natka śliczny avek
kwartalinka

Cytat:
Widzisz mówiłyśmy, że będzie wszystko dobrze

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości