![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza dziecko po 30.
Cytat:
Ciekawe też, że w ciąży kobiety tak o siebie dbają, zastanawiają się, czy herbatę miętową pić można, dzieciak się urodzi, i za chwilę do jego menu wjeżdżają syfiaste danonki, czitosy, bakusie, jupiki i inne takie. Zawsze mnie to śmieszy ![]() A w wątki ciążowe się angażować nie lubię też z powodu roztrząsania pierdół i opowieści, kto co zjadł i kogo kiedy zemdliło, i zachwytu, jaki to śliczny jest w 9 tygodniu ciąży "dzidziuś" ![]() ![]() Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-09-02 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Widzę, że wątek całkowicie poświeciłyście mi!
![]() Jestem socjologiem i dobrze mi, robię sondaże i wiem skąd się biorą a ty?????? Próba dopieczenia mi nie udałą ci się...
Nasz synek urodzi się w Walentynki 14.02.2012 http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png Edytowane przez sylwia_87 Czas edycji: 2011-09-02 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie ja też wiem, i też wiem jak można naciągnąc wyniki umiejętnie pod dana teorię konstruując pytania i dopierania do nich np. zestawów odpowiedzi do wyboru więc słonko źle trafiłaś potraktowałaś nas tu jak bandę niewykształconych kretynek, które sie tylko bawiły do 30 i nic konkretnego nie robiły a Twoja wiedza jest na razie bardziej ksiązkowa niż praktyczna... jak popracujesz w zawodzie kilka lat to zapraszam do konstruktywnej dyskusji, a nie z poziomu (Twojego) - ja mam rację i kropka bo to raczej świadczy o braku "wykształcenia" w obyciu Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-09-02 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakich nie chcianych? Skarbie, umówmy się, jak urodzisz, poznasz całe blaski i CIENIE macierzyństwa to sobie pogadamy. Nie życzę ci źle, aczkolwiek może się zdarzyć, że twoje dziecko będzie miało przez 3 miesiące ostrą kolkę, będziesz spała po 3h na dobę w odcinkach 20 minutowych, sutki będą ociekały krwią. I wtedy napisz, czy to jest dla ciebie pełnia szczęścia ![]() Bo miłość do dziecka to jedno, ale udawanie że jest cacy kiedy wcale nie jest, to drugie. Cytat:
I nie opowiadaj farmazonów, że dziewczyny nie narzekają - bo narzekają i to jak cholera. Jak się rzyga całe 9 miesięcy to trudno z uśmiechem na ustach żyć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
PS. I tak, teraz się chwalę - skończyłam 4 kierunki studiów, na dyplomach 5. No to nie wyjeżdżaj mi tutaj z wykształceniem, bo nie przebijesz ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy XXI wiek, pierdoły o 25 roku życia jako o barierze to się opowiadało lat temu 30. Cytat:
![]() Ale kocopoły pierdzielisz! Wypraszam sobie! Cytat:
Cytat:
Co ma piernik do wiatraka? Wow. I to wszystko na podstawie wieku, apapu i płaczu na widok usg? No faktycznie, dojrzała jesteś, że heh! ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() Rany, jaką Ty masz wiedzę. ![]() Może wiesz co bym zjadła na obiad, bo jakoś nie mam pomysłu? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niesamowite, mi by było w sumie wstyd, jakby moja mama czepiała się w internecie nieznanych jej kobiet, zarzucając im, że będą złymi matkami ![]() Poświęconych zostało Ci kilka postów, fakt, miałyśmy złudną nadzieję, że horyzonty Ci się poszerzą, ale twarda jesteś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie po to istnieje, żebyś się tu mądrzyła jak byś pozjadała wszelkie rozumy. I nie służy do krytyki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
O tym czy będziesz dobrą matką, droga Sylwio to kiedyś, za parę lat, wypowie się społeczeństwo, w którym będzie żyć Twoje dziecko, rodzina, samo dziecko...i może kiedyś Ty (o ile dorośniesz)... na razie to są Twoje pobożne życzenia.
Widzę, że cieszy Cię zainteresowanie swoimi "dojrzałymi" wypowiedziami...hmmm...ja k już wspominałam...nuda to okropna przypadłość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 16to czy 20tolatka to zawsze kocha dziecko od dnia poczęcia? Ty myślisz co piszesz czy piszesz dla samego pisania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Droga Sylwio87 taka złość i zaciętość która Cię charakteryzuje na tym wątku, zdecydowanie nie służy Twojej fasolce. Urodzi się mały nerwusek, który przez pierwsze 3 miesiące będzie Ci wył w niebogłosy z bliżej nieokreślonego powodu. Kiedy po tym cudownym procesie, jakim jest poród, kiedy położą Ci twojego cudownego dzidziołka na brzuchu, kiedy już ochłoniesz i w zasadzie będziesz szczęśliwa, że poród, to jednak NIE śmierć, dojdziesz troszkę do siebie i wrócisz do domu z maleństwem w pieluszkach, życie z niemowlęciem szybko nauczy Cię pokory, szczególnie kiedy załapiesz baby blues i będziesz sobie wyrzucać, że jesteś podłą matką, bo Twoje maleństwo CIĄGLE krzyczy a Ty nie wiesz czemu !!
Pamiętaj wtedy, że to dlatego że byłaś złośliwa i niemiła dla starszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam szczery zamiar być średnią matką ![]() A już na pewno nie żadną Matką-Polką z macierzyństwem jako pełnią szczęścia czy czymś podobnie koszmarnym ![]() Myślę, że średnie matki są najlepsze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sondaże to nie są dowody na cokolwiek, to teoria o wycinku społeczeństwa. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ja dokonam coming out'u i będę szczera: ja się do dziecka, aktualnie w stanie płodu, muszę powoli przyzwyczajać, przywiązywać w swoim tempie, zaczynać kochać, nie jest mi to dane od razu, że sikam po nogach na widok USG. Wpatruje się w zdjęcie i myślę sobie, że to MOJE (czy, jak, zaznacza TŻ - NASZE). I wiem, że jeśli wszystko dobrze się ułoży, to tak będzie i po porodzie, bo to w końcu nowy człowiek w moim życiu, musimy się poznać, a nie od razu motylki, misie pysie i serduszka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
jaka ta dzisiejsza młodzież niewychowana jednak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#79 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam WAS ![]() Cytat:
![]() Co ma farbowanie włosów ma do bycia dobrą matką, tego to nie wiem ?! ![]() Czytając wypowiedzi Sylwii ręce mi opadły.... Między mną i moją Mamą tez jest spora różnica wieku (Ona urodziłą mnie w wieku 33 lat) i nie mam problemu z dogadaniem się z Nią. Nie wygląda też jak moja babcia?! ![]() Dopiero teraz zachodząc w ciążę zrobiłam to świadomie. Myślę, że mało jest dziewczyn w wieku 20 lat świadomych macierzyństwa, ale to moje zdanie. A powiedzenie, że 9 miesięcy ciąży to najpiękniejsze miesiące z życia kobiety to jak dla mnie "slogan reklamowy". Większość z nas czuje się źle (szczególnie w I trymestrze).....
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-09-02 o 10:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dokładnie tak samo jak Ty, w szczególności, że dość długo czekaliśmy na dziecko (lekarze, szpitale, badania, leki) i... nie sikam po nogach ze szczęścia przy każdym usg, bo to oczekiwanie bardzo mnie zmieniło i mam wiekszy dystans do wszystkiego Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-09-02 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Oj kochane kobitki (napisałabym "dziewczynki" ale po wypowiedziach Sylwii to chyba to nie jest dobre określenie
![]() ![]() Niby dziewczynce niewiele do 30+ brakuje (jak sama twierdzi), ale widać, że chyba żadna 30+ nie popiera jej poglądów... ![]() ![]() Niech sobie dziewczyna żyje w swojej utopii na temat cudownego macierzyństwa - widocznie dla niej to cel w życiu. I pewnie za cel postawiła sobie kochać swoje dziecko, więc teraz jest w swojej roli ![]() II trymestr ciąży - cudowny okres pamiętam ![]() A my mamuśki po 30 napijmy się za to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Ja też będę mamą po 30-stce i w ogóle mi to nie przeszkadza. Do ciąży pochodzę z dużą rozwagą i spokojem. Nie "siusiam" w majtki oglądając zdjęcia USG i nie rozczulam się nad ciuszkami, wózkami, łóżeczkami
![]() Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-09-02 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To trzeba naprawdę nie mieć co robić i fiu bździu w głowie hodować, żeby się podniecać swoją wizję siebie jako matki na podstawie reakcji na stópki i wg tych parametrów oceniać inne kobiety, które już matkami często są i wiedzą co nieco z praktyki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
A mnie się wydaję, że to planowanie przed 25 rokiem życia to zwykła pospolita wpadka, nie mająca nic wspólnego ze świadomym planowaniem potomstwa. Slub koleżanka tez bierze chyba 2 miesiące przed porodem, więc chrzanienie o dojrzałości i pouczanie nas jak mamy kochać i wychowywać własne dzieci niech sobie daruje. Oczywiście nie mam nic przeciwko wpadkom (sama "pochodzę" z takowej) czy też slubom bo kobieta jest w ciąży.
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 40-latka to już bardzo zaawansowany geriatrycznie osobnik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
hahahahhaa ale mnie rozbawiłyście, piszecie co ma piernik do wiatraka i ze wątek jest o kobietach 30 + a wy dalej o mnie ciągniecie.... Same nie wiecie czego chcecie i się w tym gubicie....
![]() Ale piszcie dalej o mnie jak wam to pozwala zaspakajać własne sumienie. Bo widocznie na ambicję wjechałam... Ale takie rzeczy to tylko durne polaczki. I nie wyskakuj mi tu z wykształceniem. Doświadczenie, a wykształcenie to dwie różne rzeczy. Pojeździj po świecie, a nie trzymaj sie kurczowo swojego zwariowanego życia w dziurawej Polsce!
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-09-02 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.