|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pochwalmy się swoimi włosami-częsc III
Wow, naprawdę jest się czym chwalić
![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;29117690]Poszukałam i znalazłam ![]() Ta długość, kolor, blask i kondycja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A kolor to efekt henny Khadi z amlą i jatrophą. Wychodzi tak samo jak henna bez dodatków. |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zadomowienie
|
ok sprawdzilam dziala ![]() ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładny skręcik, zapuszczasz? [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;29117690]Poszukałam i znalazłam ![]() Cudowne. Jaki blask... ![]() Od razu czułam że tu henna khadi zadziałała. Używałam kiedyś henny NJD ale nie daje takich efektów jak khadi - wiem po obserwacjach na wizażu i po znajomej. Do mnie samej dzis przyjdzie zaraz paczka z khadi ale w kolorze orzechowego brązu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;29117690]Poszukałam i znalazłam
![]() Piękny kolor ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Coś czuję, że od dzisiaj to ja tu będę codziennie.
![]() Ścięłam dzisiaj 15 cm zniszczonych włosów, sięgają teraz do zapięcia stanika. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pięęękne te Wasze włosiska, jestem pod wrażeniem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;29134997]
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A kolor to efekt henny Khadi z amlą i jatrophą. Wychodzi tak samo jak henna bez dodatków.[/QUOTE] Masz jedne z piękniejszych włosów jakie kiedykolwiek widziałam, czy mogłabyś napisać jak je pielęgnujesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o pielęgnację, to przerobiłam różne sposoby. Były oleje, maski, silikony, bez silikonów, mycie odżywką, mycie orzechami piorącymi, nafta itp. One naprawdę nic nie robią z moimi włosami, zawsze wyglądają tak samo jak na zdjęciu. Naturalnie są proste i błyszczące i w tym kierunku nic nie muszę robić. Bardziej skupiam się na nie wyrządzaniu szkód. Zero suszenia, prostowania, stylizacji i farb chemicznych. Ale z drugiej strony czeszę włosy na mokro, wycieram ręcznikiem, śpię często w morkych i rozpuszczonych, nie chronię przed słońcem i wiatrem, brutalnie wyczesuję kołtuny. Do zdarzają mi się okresy używania samego szamponu ![]() Obecnie do samej tylko pielęgnacji na długości używam odżywek GlissKur i Alterra. Służą mi one tylko do rozczesania włosów po umyciu. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=726 tu są moje obecne kosmetyki do włosów. Dbam o przyspieszanie porostu (średnio się to udaje), o gęstość i o to, żeby włosy wyrastały od razu w dobrej kondycji i nie wymagały potem specjalnej troski. Prawie codziennie kładę coś na skalp. Czasem piję do tego pokrzywę i biorę jakieś suplementy, ale bardzo niesystematycznie ![]() To chyba wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;29147014]Dzięki
![]() Jeśli chodzi o pielęgnację, to przerobiłam różne sposoby. Były oleje, maski, silikony, bez silikonów, mycie odżywką, mycie orzechami piorącymi, nafta itp. One naprawdę nic nie robią z moimi włosami, zawsze wyglądają tak samo jak na zdjęciu. Naturalnie są proste i błyszczące i w tym kierunku nic nie muszę robić. Bardziej skupiam się na nie wyrządzaniu szkód. Zero suszenia, prostowania, stylizacji i farb chemicznych. Ale z drugiej strony czeszę włosy na mokro, wycieram ręcznikiem, śpię często w morkych i rozpuszczonych, nie chronię przed słońcem i wiatrem, brutalnie wyczesuję kołtuny. Do zdarzają mi się okresy używania samego szamponu ![]() Obecnie do samej tylko pielęgnacji na długości używam odżywek GlissKur i Alterra. Służą mi one tylko do rozczesania włosów po umyciu. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=726 tu są moje obecne kosmetyki do włosów. Dbam o przyspieszanie porostu (średnio się to udaje), o gęstość i o to, żeby włosy wyrastały od razu w dobrej kondycji i nie wymagały potem specjalnej troski. Prawie codziennie kładę coś na skalp. Czasem piję do tego pokrzywę i biorę jakieś suplementy, ale bardzo niesystematycznie ![]() To chyba wszystko.[/QUOTE] Mam to samo z moimi włosami, że jakich bym cudów nie nakładła, to ciągle wydaje mi się, że one są takie same. Ostatnio skupiam się na minimalizowaniu szkód, a pielęgnacja jak najprostsza, wg mnie to dobra taktyka i oszczędność czasu, pieniędzy i miejsca w łazience ![]()
#1842 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;29147663]Ja do tego zastanawiam się nad powrotem do naturalnego koloru, tak zgodnie z ideą skrajnego minimalizmu. Już nawet mam zachodowane ze 3cm odrostu i przy ostatnim farbowaniu postarałam się o kolor pomiędzy rudym i szarym (naturalny). Nie wiem czy to wypali, bo co roku się tak zastanawiam i potem znowu jestem ruda. Druga opcja to brąz, kontrast brąz-szary nie wali tak po oczach jak rudy-szary.[/QUOTE]
to faktycznie skrajny minimalizm ![]() ![]()
#1845 |
Raczkowanie
|
Gdy czytam jak Lisbeth pielęgnuje swoje włosy i oglądam to cudo
![]() ![]() ![]() Edytowane przez hellokitty233 Czas edycji: 2011-09-02 o 09:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Większosć też nie farbowała i nie poddawała się zabiegom ingerującym w strukturę włosa. W powietrzu nie było tyle zanieczyszczeń i toksyn a żywność była naturalna, bez zbędnych konserwantów i barwników. Dodatkowo od lat stosowano naftę, żółtko i olejek rycynowy a także płukanki z ziół. Czy coś jeszcze? ;]
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
oto moje , troche nierozczesane bo miałam warkocz na chwile
![]()
#1849 |
Zakorzenienie
|
śliczne
![]()
#1850 |
Wtajemniczenie
|
bardzo ładne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1851 |
Raczkowanie
|
Lisbeth i Karmazynka- piękne macie włosy. Długość jak marzenie
![]() Lisbeth bardzo mi się podoba sposób w jaki je pielęgnujesz- bez przesady a przemyślane ![]()
#1852 |
Zakorzenienie
|
achhh
![]() ![]() ![]()
#1853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1854 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;29147663]Ja do tego zastanawiam się nad powrotem do naturalnego koloru, tak zgodnie z ideą skrajnego minimalizmu. Już nawet mam zachodowane ze 3cm odrostu i przy ostatnim farbowaniu postarałam się o kolor pomiędzy rudym i szarym (naturalny). Nie wiem czy to wypali, bo co roku się tak zastanawiam i potem znowu jestem ruda. Druga opcja to brąz, kontrast brąz-szary nie wali tak po oczach jak rudy-szary.[/QUOTE]
Właśnie zauważyłam, że wiele osób, które ma piękne, długie i lśniące włosy nie robi nic poza myciem i czasem odżywką. Dwie moje znajome(jedna włosy do pasa, druga do tyłka w warkoczu ![]() Genialne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
Coś wspaniałego
![]() Boskie!
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
karmazynka99 piękne, śliczny kolor
![]() rockandrollqueen też bym była zadowolona z koloru, no i kondycje włosów masz chyba dobrą bo tak bardzo sie błyszczą ![]() magdus1747 widać różnice, piękny skręt, jak od fryzjera ![]() Lisbeth super i takie prościuteńkie z natury-zazdraszczam ![]() Szabik ale dłuugie i jakie gęste, podziwiam bo na pewno troche roboty z nimi jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Rozeznanie
|
Cudooowne
![]() Karmazynka - pytałaś mnie czy włosy były do zdjęcia wyprostowane czy naturalne, przepraszam, ale zapomniałam Ci napisać wcześniej. Do zdjęcia były prostowane na szczotce, bez prostownicy ![]() Edytowane przez Leae Czas edycji: 2011-09-02 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Raczkowanie
|
To moje włoski
![]()
#1859 |
Wtajemniczenie
|
Ładne, choć jeśli o mnie chodzi to skróciłabym te ogonki
![]()
![]() |
#1860 |
Raczkowanie
|
W kucyku jest ok
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.