Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 13:34   #661
Maria221
Wtajemniczenie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Rozumiem, że są one do powszechnego kupienia?
Tylko w sklepach internetowych. Wrzuć w google.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:42   #662
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Tylko w sklepach internetowych. Wrzuć w google.
Dziękuję pięknie

Tak szukałam i szukałam, i znalazłam różne specyfiki odsiwiające włosy. Nie znalazłam natomiast żadnego poświęcone im wątku na Wizażu. Czy któraś z Was, która lepiej pojmuje pojęcia włosowe, mogłaby spojrzeć na opisy tych kosmetyków i dać mi znać, co o nich sądzi? Ja odczytuję te informacje w ten sposób, że te specyfiki nie farbują włosów (czyli nie "wtłaczają" we włos pigmentów z farby), tylko sprawiają, że pigment będący we włosie pod wpływem zastosowanej substancji i działania tlenu nabiera powoli koloru. Ale właśnie nie jestem pewna, czy nie daję się wpuścić w marketingowe maliny

Będę wdzięczna za pomoc. W końcu może dzięki temu mogłabym odpuścić farbowanie, a te środki nie niszczyłyby moich włosów tak bardzo jak różne farby...

Te cuda są tutaj: http://www.siwewlosy.com.pl/siwienie.html
Ja chyba skłaniałabym się ku szamponowi, ponieważ jest najłatwiejszy w używaniu. I wydaje mi się, że stosując go, mogłabym również olejować włosy i robić wcierki.

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:42   #663
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Kup sobie Joannę Rzepę Kurację w takiej buteleczce z aplikatorem, jest lepsza niż spray, który się zapycha.
zamiast Seboradinu polecam Capitavit.
Mam też w domu Seboravit, ale czekam na rzepki by go wzbogacić bo jakoś wodniście wygląda wtedy go wypróbuję.

Dziękuję Ci bardzo że zechciałaś mi odpisać!
/ KWC / - capitavit

- nawet nie wiedziałam o istnieniu tego
patrzę na skład i jest super:
Etanolowo-wodny wyciąg z ziół: kwiat pierwiosnka (alternatywnie liść brzozy lub kwiat nagietka), kłącze tataraku, ziele pokrzywy, korzeń łopianu, ziele skrzypu, szyszki chmielu oraz witamina F.

dziękuję Ci ślicznie !

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2011-09-02 o 13:54
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:45   #664
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Dziewczyny, doradzcie.
1) Jak mam wodę brzozową z olejkami eterycznymi to raz chce lecieć przez psikacz a raz nie, nie wiem czemu, a próbowałam w różnych butelkach.
2)Warto wcierać samą wodę brzozową? Czy lepiej już inną wcierkę stosować a dodawać olejki eteryczne?
Ad. 1
Sama robię sobie perfumy z olejkami eterycznymi i jeszcze nie narzekałam, że rozpylacze nie działają. Chyba że - przechylę butelkę lub mam dosłownie końcówkę i jakimś sposobem po prostu powietrze się dostaje do rozpylacza zamiast tego, co trzeba. Nie przechylałaś butelki jakoś?
I nie wiem, ile tych olejków jest w środku, dużo tego dolałaś? Może nie rozpuściły się i stąd problemy.
Ad. 2
Co do pierwszego pytania - jak najbardziej. Drugiego pytania nie bardzo rozumiem, ale inne wcierki też się powinny sprawdzić (inne nie znaczy wszystkie). A dodawać olejki eteryczne do alkoholowych wcierek możesz śmiało, byle nie za dużo.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:41   #665
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
podnoszę temat, bo zależy mi na odpisaniu

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Dziewczyny gdzie kupujecie Joannę z apteczki babuni?
W rosmannach,naturach,carre furach patrzyłam - nie ma, więc zastanawiam się czy pozostaje tylko allegro...

Dziewczyny z innego wątku polecały olej kokosowy po umyciu, razem z jedwabiem wcierać w końcówki

Friese Joanne z apteczki babuni można dostać również w supermarkecie Real

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:23   #666
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Friese
Dziewczyny gdzie kupujecie Joannę z apteczki babuni?
W rosmannach,naturach,carre furach patrzyłam - nie ma, więc zastanawiam się czy pozostaje tylko allegro...
U mnie są w każdym Rossmanie

Cytat:
Napisane przez tatty
A dodawać olejki eteryczne do alkoholowych wcierek możesz śmiało, byle nie za dużo.
No właśnie ja dodałam do Radicala po 40 kropel olejku rozmarynowego i lawendowego i strasznie zmętniał [tym się nie martwię zbyt], a na wierzchu pojawiła się tłusta warstewka, która zniknęła po kilku dniach ale zostały po niej takie jakby resztki piany [?].

Dzisiaj wymyśliłam, że na skalp położę ciepły olejek rycynowy. Tylko, kurczę, codziennie coś nakładam, myślicie, że to przesada?
Stary 2011-09-02, 16:26   #667
magdaavon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie

Tak szukałam i szukałam, i znalazłam różne specyfiki odsiwiające włosy. Nie znalazłam natomiast żadnego poświęcone im wątku na Wizażu. Czy któraś z Was, która lepiej pojmuje pojęcia włosowe, mogłaby spojrzeć na opisy tych kosmetyków i dać mi znać, co o nich sądzi? Ja odczytuję te informacje w ten sposób, że te specyfiki nie farbują włosów (czyli nie "wtłaczają" we włos pigmentów z farby), tylko sprawiają, że pigment będący we włosie pod wpływem zastosowanej substancji i działania tlenu nabiera powoli koloru. Ale właśnie nie jestem pewna, czy nie daję się wpuścić w marketingowe maliny

Będę wdzięczna za pomoc. W końcu może dzięki temu mogłabym odpuścić farbowanie, a te środki nie niszczyłyby moich włosów tak bardzo jak różne farby...

Te cuda są tutaj: http://www.siwewlosy.com.pl/siwienie.html
Ja chyba skłaniałabym się ku szamponowi, ponieważ jest najłatwiejszy w używaniu. I wydaje mi się, że stosując go, mogłabym również olejować włosy i robić wcierki.
oo ja mam doakldnie ten sam problem, wiec rowniez prosze o odpowiedz
magdaavon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 16:54   #668
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
No właśnie ja dodałam do Radicala po 40 kropel olejku rozmarynowego i lawendowego i strasznie zmętniał [tym się nie martwię zbyt], a na wierzchu pojawiła się tłusta warstewka, która zniknęła po kilku dniach ale zostały po niej takie jakby resztki piany [?].
No to ciut przydużo Ci się nalało...
Cytat:
Dzisiaj wymyśliłam, że na skalp położę ciepły olejek rycynowy. Tylko, kurczę, codziennie coś nakładam, myślicie, że to przesada?
Nie, żadna przesada. Szczerze powiedziawszy, kiedy ja tak robiłam, zamiast troszczyć się o te minimum 2 dni ludzkiego wyglądania bez sięgania po szampon, to najszybciej rosły mi włosy. Może i sama do tego powrócę.
Stary 2011-09-02, 17:23   #669
vouge13
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2916459 9]No to ciut przydużo Ci się nalało... [/QUOTE]
hmm, ale pomysł żeby dodać po 40 kropel podłapałam z forum i dziewczynom się dobrze to rozpuszczało Może miałam jakieś duże krople
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2916459 9]Nie, żadna przesada. Szczerze powiedziawszy, kiedy ja tak robiłam, zamiast troszczyć się o te minimum 2 dni ludzkiego wyglądania bez sięgania po szampon, to najszybciej rosły mi włosy. Może i sama do tego powrócę. [/QUOTE]
Uff, dobrze to słyszeć, bo mama mi już pierze głowę, że za bardzo włosy "katuję".
Chociaż chyba też nabrała ochoty, bo robi sobie naftowe maseczeki, podkrada szampon i nawet prosiła, żebym kupiła jej waxa

W ogole mam okropny kłopot z nałożeniem czegokolwiek tylko na skórę głowy. Mam gęste włosy, nawet zbyt gęste i jak robię przedziałki, żeby coś nałożyć to ich nie widać, bo wszędzie są włosy Właśnie nałożyłam rycynę i mam wrażenie, że 90% wylądowało na włosach, nie na skórze. Dlatego trochę boję się używać Radicala i Seboradinu, bo wtedy praktycznie całe włosy mam mokre, ale na razie [na szczęście] nie zauważyłam przesuszenia.
Stary 2011-09-02, 18:32   #670
Atomowka_ob3
Raczkowanie

Przyłączam sie Drogie Wizażanki do batalii o zdrowe, piękne włosy. Przeczytałam przwie wszystkie wątki jeżeli chodzi o w/w szybszy porost, gosciłam na wątku "pochwalmy sie swoimi włosami" także załapałam i wciągnełyście mnie w to wszystko wy Niedobroty ale dziekuje Wam bardzo bo to czego tu sie dowiedziałam to po prostu SKARB a nie wiedza.
jeszcze rok temu moje włosy to było 70cm siana, nie wiedzialam wtedy jak je odratowac i poszłam pod nóż szkoda że wsześniej Was nie znałam. Wrzuce potem zdjęcia włosów sprzed roku. teraz mam włosy cieniowane (massssakra) najkrótsze sa do ramion, najdłuższe do łopatek. Schodze z cieniowania bo to nie dla mnie. Mam nadzieje że po ataku, jaki przeprowadzam na moje włosy odrosną szybciej, bo najbardziej mi zależy, żeby zejsc z tego cholernego cieniowania...brrrrrrr

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
Atomowka_ob3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:21   #671
mango_91
Zakorzenienie

Cytat:

W ogole mam okropny kłopot z nałożeniem czegokolwiek tylko na skórę głowy. Mam gęste włosy, nawet zbyt gęste i jak robię przedziałki, żeby coś nałożyć to ich nie widać, bo wszędzie są włosy .
Też mam ten problem

mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 19:25   #672
agulaaaa
Zakorzenienie

Tatty jaką masz obecnie długość? zajrzałam na bloga i ostatnie pomiary z marca
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:50   #673
miki223
Rozeznanie

Cytat:
W ogole mam okropny kłopot z nałożeniem czegokolwiek tylko na skórę głowy. Mam gęste włosy, nawet zbyt gęste i jak robię przedziałki, żeby coś nałożyć to ich nie widać, bo wszędzie są włosy
Cytat:
Napisane przez mango_91 Pokaż wiadomość
Też mam ten problem
Zazdroszczę Wam gęstości też bym chciała mieć taki "problem"

Moja włosowa galeria
miki223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:03   #674
cyanid
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miki223 Pokaż wiadomość
No co Ty piszesz w ogole? Na zdjeciu masz MEGA geste włosy.
Załamuję się gdy widzę jakie wszystkie macie gęste włosy. Moje jak oklapną to widać mi skórę głowy czasem.. Dbam jak mogę, rosnie bardzo duzo babyhair no ale nadal są cienkie i słabe
cyanid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:09   #675
mango_91
Zakorzenienie

Cytat:
Terazmoje włosy nie wydają się aż tak gęste Moja siostra mi zawsze dowalała, że mam "szopę" i objętości to mi nie trzeba (hm)
Ale trudno cokolwiek wcierać w skalp takich włosach. Chyba przez to, że są dość długie...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez cyanid Pokaż wiadomość
No co Ty piszesz w ogole? Na zdjeciu masz MEGA geste włosy.
Załamuję się gdy widzę jakie wszystkie macie gęste włosy.
Oj tam zaraz gęste. Teraz to jak patrzę w lusterko tez mam oklapnięte. Może przez to, że już się przetłuszczają...i bo znowu muszę umyć po dwóch dniach, a chciałam pociągnąć do trzech

Na moim zdjęciu niby widać gęste, ale to tylko zdjęcie. Już nawet nie pamiętam w którym wątku było

Stary 2011-09-02, 20:13   #676
cyanid
Raczkowanie

Cytat:
Terazmoje włosy nie wydają się aż tak gęste Moja siostra mi zawsze dowalała, że mam "szopę" i objętości to mi nie trzeba (hm)
Ale trudno cokolwiek wcierać w skalp takich włosach. Chyba przez to, że są dość długie...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Oj tam zaraz gęste. Teraz to jak patrzę w lusterko tez mam oklapnięte. Może przez to, że już się przetłuszczają...i bo znowu muszę umyć po dwóch dniach, a chciałam pociągnąć do trzech

Na moim zdjęciu niby widać gęste, ale to tylko zdjęcie. Już nawet nie pamiętam w którym wątku było
Moje na zdjeciach tez wygladaja na gesciejsze bo sa zaraz po czesaniu.. Ale i ak potem szybko zbijaja sie w straki

Edytowane przez cyanid
Czas edycji: 2011-09-02 o 20:15
Stary 2011-09-02, 20:23   #677
mango_91
Zakorzenienie

Cytat:
Moje na zdjeciach tez wygladaja na gesciejsze bo sa zaraz po czesaniu.. Ale i ak potem szybko zbijaja sie w straki
A jak długie masz włosy?

Stary 2011-09-02, 20:55   #678
cyanid
Raczkowanie

Cytat:
A jak długie masz włosy?

Obecnie prawie do zapiecia od stanika, ale planuje isc do fryzjera bo koncowki sa coraz ciensze. Ale mi strasznie szybko rosna wlosy, ostatnio bylam u fryzjera pod koniec maja i od tamtej pory urosly jakies 8, 9 cm. To zapewne zasluga wcierek, pokrzywy, plukanek itp, ale wolalabym by raczej poszlo mi to w gestosc niz dlugosc..
Stary 2011-09-02, 21:03   #679
vouge13
Zadomowienie

Mierzyłam właśnie włosy - na mokro - jest 8,5 cm
Następne mierzenie za miesiąc, chcę sprawdzić jaki mam przyrost, bo nie mam pojęcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 21:03   #680
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Obecnie prawie do zapiecia od stanika, ale planuje isc do fryzjera bo koncowki sa coraz ciensze. Ale mi strasznie szybko rosna wlosy, ostatnio bylam u fryzjera pod koniec maja i od tamtej pory urosly jakies 8, 9 cm. To zapewne zasluga wcierek, pokrzywy, plukanek itp, ale wolalabym by raczej poszlo mi to w gestosc niz dlugosc..
zazdroszczę takiego przyrostu
a jakie wcierki stosujesz?
Stary 2011-09-02, 21:06   #681
greige
Raczkowanie

Cytat:
O rany, genialnie! Ja bym mogła mieć najpierw przyrost, a potem będę pracować nad gęstością

Cytat:
Mierzyłam właśnie włosy - na mokro - jest 8,5 cm
Następne mierzenie za miesiąc, chcę sprawdzić jaki mam przyrost, bo nie mam pojęcia
Widzę, że jesteś z podobnej kategorii długościowej
Ja chyba coś źle pomierzyłam i dokładnie sprawdzę to za 2 tygodnie, jednak wydaje mi się, że przez te 2 ostatnie włoski urosły mi mniej więcej o centymetr

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:06   #682
mango_91
Zakorzenienie

Cytat:
Obecnie prawie do zapiecia od stanika, ale planuje isc do fryzjera bo koncowki sa coraz ciensze. Ale mi strasznie szybko rosna wlosy, ostatnio bylam u fryzjera pod koniec maja i od tamtej pory urosly jakies 8, 9 cm. To zapewne zasluga wcierek, pokrzywy, plukanek itp,
Szczęściara..
Ja używam tyle specyfików na włosy, na ile pozwala mi portfel a nie pozwala na zbyt dużo
Sama bym chciała, żeby włosy mi tak rosły. Chociaż, szczerze mówiąc, nawet nie mam pojęcia, ile na miesiąc mi rosną...

Stary 2011-09-02, 21:07   #683
cyanid
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
zazdroszczę takiego przyrostu
a jakie wcierki stosujesz?
Mnie on wcale nie cieszy. Co pawda przy skorze glowy mam duzo wiecej wlosow, ale konce sa cieniutkie..
Z wcierek tylko Joanna Rzepa i Jantar.
Tyle ze do Joanny Rzepy dodalam kilka rzeczy z mazidel(pantenol, keratyne, ekstrakt z lisci pokrzywy) i moze dlatego tak szybko rosna No i pije tez codziennie pokrzywe lub skrzypokrzywe, czasem robie plukanki z pokrzywy i skrzypu :P

Edytowane przez cyanid
Czas edycji: 2011-09-02 o 21:10
Stary 2011-09-02, 21:21   #684
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie on wcale nie cieszy. Co pawda przy skorze glowy mam duzo wiecej wlosow, ale konce sa cieniutkie..
Z wcierek tylko Joanna Rzepa i Jantar.
Tyle ze do Joanny Rzepy dodalam kilka rzeczy z mazidel(pantenol, keratyne, ekstrakt z lisci pokrzywy) i moze dlatego tak szybko rosna No i pije tez codziennie pokrzywe lub skrzypokrzywe, czasem robie plukanki z pokrzywy i skrzypu :P
a co jest napisane na opakowaniu Jantara i gdzie można kupić? ja widziałam tylko na all odżywkę i szampon
masz rację taki przyrost nie cieszy, jak ma się cieniutkie włosy na końcach, jednak gęste włosy to jest to
Stary 2011-09-02, 21:46   #685
miki223
Rozeznanie

Ja teraz też zmierzyłam swój odrost. Wcierki chyba naprawdę działają, centymetr w 2 tygodnie Jestem pewna że to zasługa Jantaru

Moja włosowa galeria
Stary 2011-09-02, 21:54   #686
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz też zmierzyłam swój odrost. Wcierki chyba naprawdę działają, centymetr w 2 tygodnie Jestem pewna że to zasługa Jantaru
mogłabyś mi odpowiedzieć na posta zamieszczonego wyżej, pytanie o jantara
Stary 2011-09-02, 21:56   #687
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
kurczę, chciałabym taki wtedy za 4 miesiące miałabym już znośną długość

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 22:05   #688
miki223
Rozeznanie

Cytat:
mogłabyś mi odpowiedzieć na posta zamieszczonego wyżej, pytanie o jantara
Jasne To jest odżywka do włosów i skóry głowy

Moja włosowa galeria

Edytowane przez miki223
Czas edycji: 2011-09-02 o 22:14
Stary 2011-09-03, 00:06   #689
Konto usunięte

Cytat:
W ogole mam okropny kłopot z nałożeniem czegokolwiek tylko na skórę głowy. Mam gęste włosy, nawet zbyt gęste i jak robię przedziałki, żeby coś nałożyć to ich nie widać, bo wszędzie są włosy Właśnie nałożyłam rycynę i mam wrażenie, że 90% wylądowało na włosach, nie na skórze. Dlatego trochę boję się używać Radicala i Seboradinu, bo wtedy praktycznie całe włosy mam mokre, ale na razie [na szczęście] nie zauważyłam przesuszenia.
Ja bym nie śmiała narzekać na Twoim miejscu
Cytat:
Tatty jaką masz obecnie długość? zajrzałam na bloga i ostatnie pomiary z marca
Jutro z rana zmierzę z ciekawości, bo teraz nie chcę rodziny budzić. Już samo wejście w moim wydaniu wystarczyło
Co raz realniej moje włosy sięgają bioder, już nie tylko ogonek samych najdłuższych włosów.
Stary 2011-09-03, 05:52   #690
agulaaaa
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2917375 7]Ja bym nie śmiała narzekać na Twoim miejscu

Jutro z rana zmierzę z ciekawości, bo teraz nie chcę rodziny budzić. Już samo wejście w moim wydaniu wystarczyło
Co raz realniej moje włosy sięgają bioder, już nie tylko ogonek samych najdłuższych włosów.[/QUOTE]

wow! z pewnością robią wrażenie
Jak dla mnie idealna długość to tak do pępka, pójdę do fryzjera je trochę podciąć i biorę się za zapuszczanie
Podpatrzę niektóre metody i pielęgnację od wprawionych włosomaniaczek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości