"Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 08:42   #3781
Stefannia
Wtajemniczenie

Dot.: "Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D

Hej,
namówiłyście mnie - muszę zrobić jakieś brownie
I zaczynamy trzymać kciuki, proszę TŻ musi zaliczyć matmę
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 08:43   #3782
karola991
Zakorzenienie

zrobię dzisiaj smoothie Carmelki tż bedzie zachwycony bo lubi takie coś ale dodam do tego troszkę % i wszytsko w szejkerze wstrząsnę ;] co wy na to?

a co do alko to mam ochotę na margaritę z mexicany ahh <3 umie ktoras robic margarite?
Stary 2011-09-03, 08:44   #3783
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
zrobię dzisiaj smoothie Carmelki tż bedzie zachwycony bo lubi takie coś ale dodam do tego troszkę % i wszytsko w szejkerze wstrząsnę ;] co wy na to?

a co do alko to mam ochotę na margaritę z mexicany ahh <3 umie ktoras robic margarite?
myślę, że będzie pyszne
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 08:50   #3784
magda2109
Zakorzenienie

Ej dziewczyny, a gdzie jest alarm w simsach? Bo dawno nie grałam i chyba ktoś mi ukradł łóżko i musiałam kupić nowe

Edytowane przez magda2109
Czas edycji: 2011-09-03 o 08:55
magda2109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 09:08   #3785
capriola_87
Zakorzenienie

A Ilsa mi wczoraj pokazywała jak się bzykają Simsy Nie ogarniam tego w ogóle
Stary 2011-09-03, 09:11   #3786
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
A Ilsa mi wczoraj pokazywała jak się bzykają Simsy Nie ogarniam tego w ogóle
Hehe, noooooooooooooo Iskry lecą A w normalnych simsach, nie tych na fb jeszcze lepiej Tych na fb nie umiem za bardzo ogarnąć
Stary 2011-09-03, 09:23   #3787
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Znowu dostałam rozterek poporównaniowych

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 09:43   #3788
Choji
Zakorzenienie

Med

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 09:46   #3789
stygmatek
Zakorzenienie

Bry
A ja mam jutro RANDKĘ i się nie mogę doczekać

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 09:48   #3790
Choji
Zakorzenienie

Stygmatek, z kim?

Stary 2011-09-03, 09:52   #3791
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

wiecie co idę dzisiaj na 5 ślub w tym roku... i już mi się nie chce. na swój bym poszła...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 10:00   #3792
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Stygmatek, z kim?
Z mężczyzną mieszka w Lublinie, ma 24 lata, 185cm wzrostu...
Mówiłam jakiś czas temu, że założyłam profil na pewnym portalu. Od razu jak tylko dodałam zdjęcie, on się do mnie odezwał. I tak wymieniliśmy kilkanaście wiadomości tam, później się przerzuciliśmy na gg, następnie poprosił o mój numer telefonu... dałam mu taki rezerwowy, na wypadek jakby się okazał psychopatą, to bym po prostu wyłączyła telefon, i tego samego dnia jak skończyliśmy rozmawiać koło 2 w nocy, zadzwonił do mnie i mówi "myślałem że błysnę romantyzmem i powiem, że chcę Ci osobiście powiedzieć dobranoc, ale tak naprawdę dzwonię po to, żeby sprawdzić jaki masz głos".
Rozbawiło mnie to następnego dnia do mnie zadzwonił i rozmawialiśmy tak, jakbyśmy się znali już jakiś czas. Umówiliśmy się na spotkanie właśnie 4 września. Od paru dni rozmawiamy na skype i.... nie wiem, ale coś czuję, że może coś z tego być
Jest niesamowicie miły, ma fajne poczucie humoru. Wydaje się być fajny. Ciekawe jak będzie naprawdę.

Edytowane przez stygmatek
Czas edycji: 2011-09-03 o 10:03
Stary 2011-09-03, 10:11   #3793
karola991
Zakorzenienie

a ja nie idę na żaden ślub, za to dwa rozwody w rodzinie się szykują i komunia :P ale na komunię pewnie i tak nie pójdę bo to syn kuzynki, ale mało utrzymujemy kontakt,aaa i jeszcze 18 kuzynki ale to w Niemczech chyba wiec nie będzie mi sie chciało jechać, bo nie dość, ze wydam kasę na pobyt tam, i dojazd, to jeszcze sobie zażyczy jakiś drogi prezent, bo to rozpieszczona siksa, mój ojciec jest chrzestnym, to mu powiedziała, ze nic minimum iphone za 4tys nie chce, a najlepiej to jakiś samochód.... to nawet ja nie dostałam takich prezentów od rodziców, a od jej mamy mojej chrzestnej z kolei dostałam co?..... 50 euro o.O wiec ok.. wolę za tę kase sobie gdzies na wakacje z tż pojechać albo spedzic romantycznego sylwestra w górach

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

stygmatku poka go w klubie!

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2011-09-03 o 10:12
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:14   #3794
carmelova
Zakorzenienie

A ja się dzisiaj dowiedziałam, że dwie osoby z rodziny się zaręczyły. Jedna para była ze sobą prawie 7 lat, a druga rok

Chcecie posłuchać jaki miałam chory sen?

Śniło mi się, że umówiłam się ze świadkową na kawę i przy okazji wstąpiłyśmy do salonu pooglądać suknie ślubne. Pierwsza którą mierzyłam była w stylu kiecki Zwiesia, ale bez szarfy. Wyglądałam ładnie, ale bez wow i pani powiedziała, że teraz pokaże mi coś zupełnie innego. Zaczęła po kolei ubierać mnie w 5 czy 6 różnych halek. Były one tak ciężkie, że przeważały mnie raz na prawą, raz na lewą stronę. Nie mogłam utrzymać równowagi i ciągle się przewracałam. Pani z salony strwierdziła, że trzeba przymocować te koła do... podstawy czaszki. Wzięła wiertarkę i zaczęła wiercić tunel w moim zębie i kręgosłupie, żeby zamocować wzmocnienie Wtedy się obudziłam. Chyba nie chcę mierzyć sukieniek.
Stary 2011-09-03, 10:16   #3795
stygmatek
Zakorzenienie

Karola na razie nie... jak coś z tego będzie to pokażę. Nie chcę zapeszyć
Ale nic specjalnego. Taki zwyczajny, trochę misiowaty chłopak.

edit: carmi zrobiłaś mi dzień skąd się takie sny biorą to ja nie wiem suknie- ok, ale wiercenie dziury w zębie, żeby koło przyczepić... ładny schiz

Edytowane przez stygmatek
Czas edycji: 2011-09-03 o 10:17

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 10:17   #3796
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Co czytałaś?
One Day Davida Nichollsa, cudna ksiazka Tylko, ze ja czytalam po angielsku i obawiam sie, ze moze wiele stracic ze swojego uroku przelozona na inny jezyk.

Cytat:
Nie wiem jak robia w Mexicanie, ale tu masz podstawowy przepis:
50 ml tequili
20 ml triple sec (Bols robi napewno, nie wiem jak inne firmy w PL)
30 ml soku z limonki
odrobina soli

Zamocz brzeg kieliszka w odrobinie soku z limonki i obtocz w soli, wszystkie plynne skladniki wymieszaj w shakerze razem z lodem, odsacz do kieliszka i podawaj udekorowane czastka limonki. Mozesz tez wymieszac plynne skladniki z kruszonym lodem i podawac jako taki jakby zmrozony shake
Stary 2011-09-03, 10:19   #3797
Anuszka89
Rozeznanie

Cześć

Stęskniłam się za Wami, nie było mnie bo byliśmy z TŻ u moich rodziców, generalnie mamy trochę problemów i nie miałam czasu zajrzeć no to idę nadrabiać
Anuszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:19   #3798
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Chcecie posłuchać jaki miałam chory sen?

Śniło mi się, że umówiłam się ze świadkową na kawę i przy okazji wstąpiłyśmy do salonu pooglądać suknie ślubne. Pierwsza którą mierzyłam była w stylu kiecki Zwiesia, ale bez szarfy. Wyglądałam ładnie, ale bez wow i pani powiedziała, że teraz pokaże mi coś zupełnie innego. Zaczęła po kolei ubierać mnie w 5 czy 6 różnych halek. Były one tak ciężkie, że przeważały mnie raz na prawą, raz na lewą stronę. Nie mogłam utrzymać równowagi i ciągle się przewracałam. Pani z salony strwierdziła, że trzeba przymocować te koła do... podstawy czaszki. Wzięła wiertarkę i zaczęła wiercić tunel w moim zębie i kręgosłupie, żeby zamocować wzmocnienie Wtedy się obudziłam. Chyba nie chcę mierzyć sukieniek.
O matko Ja dzis z kolezanka na jej ostatnia przymiarke...
Stary 2011-09-03, 10:21   #3799
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
co znaczy ciećka?
Cytat:
ciecka to znaczy ze mówi tak jak do małego dziecka "dzidzi mowi, chodz do mamuni mamusia pojdzie z toba na lowelek i polobimy babki z piasku na placyku" przyjamniem u mnie to tak znaczy
ot co

Cytat:
mam też dobrego newsa od "życzliwych" mieszkanców wsi ;] otóz sklep lewiatan-konczynka nasz największy konkurent od wczoraj jest zamknęty, bo... nie zapłacili za prąd 40tys złotych także wszyscy ich klienci zawitali już wczoraj u nas, już utarg dzienny wzrósł o 1000 złotych tylko po 1 dniu nie nadążałam wczoraj pod wieczór tz musiał przyjsc, mi pomoc, dokładać towar na półki ;] możecie trzymac kciuki, aby nie otworzył tam sklepu nikt inny bo wtedy moje zarobki też wzrosną i nie bede musiala szukac innej roboty^^
super, zanim ktoś nowy się ogarnie i uzupełni papierzyska to myślę że masz z miesiąc - dwa takich zarobków
Cytat:
Nowy wpis na blogu - zdjęcie robiłam telefonem Tżta :/
wreszcie coś co będę umiała zrobić
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
wiecie co idę dzisiaj na 5 ślub w tym roku... i już mi się nie chce. na swój bym poszła...
przynajmniej się najesz wykwintnych dań za darmo
Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Z mężczyzną mieszka w Lublinie, ma 24 lata, 185cm wzrostu...
Mówiłam jakiś czas temu, że założyłam profil na pewnym portalu. Od razu jak tylko dodałam zdjęcie, on się do mnie odezwał. I tak wymieniliśmy kilkanaście wiadomości tam, później się przerzuciliśmy na gg, następnie poprosił o mój numer telefonu... dałam mu taki rezerwowy, na wypadek jakby się okazał psychopatą, to bym po prostu wyłączyła telefon, i tego samego dnia jak skończyliśmy rozmawiać koło 2 w nocy, zadzwonił do mnie i mówi "myślałem że błysnę romantyzmem i powiem, że chcę Ci osobiście powiedzieć dobranoc, ale tak naprawdę dzwonię po to, żeby sprawdzić jaki masz głos".
Rozbawiło mnie to następnego dnia do mnie zadzwonił i rozmawialiśmy tak, jakbyśmy się znali już jakiś czas. Umówiliśmy się na spotkanie właśnie 4 września. Od paru dni rozmawiamy na skype i.... nie wiem, ale coś czuję, że może coś z tego być
Jest niesamowicie miły, ma fajne poczucie humoru. Wydaje się być fajny. Ciekawe jak będzie naprawdę.
trzymam kciuki, oby był sympatyczny
Cytat:
A ja się dzisiaj dowiedziałam, że dwie osoby z rodziny się zaręczyły. Jedna para była ze sobą prawie 7 lat, a druga rok
i teraz Ci pierwsi mają odłożone i ślub będzie za rok a ci drudzy są młodzi, zaręczyli się żeby "wmocnić związek" i ślub będzie za 7

Mateusz miał być o 11, martwię się czy coś mu się nie stało na trasie bo na gg go nie ma

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 10:23   #3800
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

carmi ja po tych wszystkich ślubach też takie sny będę miała

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

ilsa mówisz jak mój TŻ wesele? ślub? to sobie za darmo pojemy
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:28   #3801
stygmatek
Zakorzenienie

Ilsa chyba jest troszkę wstydliwy, bo na gg dużo lepiej mu szło pisanie niż rozmowa na skype, na skype się chyba troszkę krępuje. Mam nadzieję, że nie będzie się stresował jutro, bo nie chciałabym przesiedzieć w milczeniu całego spotkania (chociaż rozmawiać jakoś wybitnie też nie będziemy bo idziemy do kina).

Stary 2011-09-03, 10:35   #3802
karola991
Zakorzenienie

carmi ja wczoraj tyż mialam dziwny sen ze byłam w ciazy i moja siostra przyszla i mowi ze tez jest ale 3 tyg szybciej urodzi niz ja, a ja ze fajnie bo sie nasze dzieci beda razem wychowywac, a ona do mnie a nie ja sie pomyliłam ja urodze 30tyg wczesniej (jak słoń ;-) i pozniej jeszcze tekst: a ty bedziesz dopiero rok po mnie rodziła, a ja takie oczy i mowie: to ja jeszcze rok w tej ciazy bede

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Karola na razie nie... jak coś z tego będzie to pokażę. Nie chcę zapeszyć
Ale nic specjalnego. Taki zwyczajny, trochę misiowaty chłopak.

edit: carmi zrobiłaś mi dzień skąd się takie sny biorą to ja nie wiem suknie- ok, ale wiercenie dziury w zębie, żeby koło przyczepić... ładny schiz
ja lubie misiowatych

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
One Day Davida Nichollsa, cudna ksiazka Tylko, ze ja czytalam po angielsku i obawiam sie, ze moze wiele stracic ze swojego uroku przelozona na inny jezyk.

Nie wiem jak robia w Mexicanie, ale tu masz podstawowy przepis:
50 ml tequili
20 ml triple sec (Bols robi napewno, nie wiem jak inne firmy w PL)
30 ml soku z limonki
odrobina soli

Zamocz brzeg kieliszka w odrobinie soku z limonki i obtocz w soli, wszystkie plynne skladniki wymieszaj w shakerze razem z lodem, odsacz do kieliszka i podawaj udekorowane czastka limonki. Mozesz tez wymieszac plynne skladniki z kruszonym lodem i podawac jako taki jakby zmrozony shake
dzieki bardzo ja piłam truskawkową ahh niebo w gebie;]
a to co wyjustowałąm to nawet nie wiem co to jest emowsiur znowu sie we mnie odzywa

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ot co

super, zanim ktoś nowy się ogarnie i uzupełni papierzyska to myślę że masz z miesiąc - dwa takich zarobków

wreszcie coś co będę umiała zrobić

przynajmniej się najesz wykwintnych dań za darmo

trzymam kciuki, oby był sympatyczny

i teraz Ci pierwsi mają odłożone i ślub będzie za rok a ci drudzy są młodzi, zaręczyli się żeby "wmocnić związek" i ślub będzie za 7

Mateusz miał być o 11, martwię się czy coś mu się nie stało na trasie bo na gg go nie ma
nie tak za darmo bo za jakies 200-400zł w kopercie za tyle kasy to my z tz bysmy zjedli takie wykwintne dania i popili tyle alko ze hoho

nie martw się moze tż cos zalatwia

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2011-09-03 o 10:31
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:35   #3803
Choji
Zakorzenienie

Nie tylko jak widzę ja mam ślubne sny chociaż moje mniej straszne.
ostatnio śniło mi się że w dniu ślubu leciałam biegiem do kuzyna i jego żony żeby pojechał kupić płatki do sypania, i takim roztrzęsionym głosem mówiłam "tylko pamiętajcie- z materiału, nie z żywych kwiatów bo mi suknie ubrudzą. i nie zapomnijcie o tych strzelających tubach". wszystko to pod moim blokiem, na pół godziny przed uroczystością ślubną jak byłam nie uczesana, nie umalowana i nie ubrana w suknię

Stary 2011-09-03, 10:52   #3804
Ilsa Lund
Zakorzenienie

panicz umówił się ze mną na 11, zadzwonił że zaspał akurat wtedy kiedy zaczęłam przeglądać epoznan.pl czy były jakieś wypadki czy on musi chodzić spać o 5 ? Nie, nie musi a właśnie taka jest jego linia tłumaczenia że poszedł spać o 5 i dlatego zaspał i będzie o 13 kiedyś to mi trudno było go zatrzymać na gg do 1 bo on chodził spać po 22 a teraz jestem przerażona co się z nim dzieje i nie wiem nawet co robi w tym czasie

Stary 2011-09-03, 10:58   #3805
stygmatek
Zakorzenienie

Karola ja też lubię wolę takich niż patyczaka, do którego nawet nie ma jak się przytulić, bo kości mu wystają z każdej strony.

Ilsa może się w jakieś gry wciągnął czy coś i napierdziela całą noc?

Stary 2011-09-03, 11:05   #3806
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa może się w jakieś gry wciągnął czy coś i napierdziela całą noc?
możliwe... wiem że o 1:30 ogląda program o facecie, który tworzy różne torty ozdabiane, potem o 2 jest podsumowanie dnia i już mógłby o 2:30 leżeć na tyłku więc co robi kolejne 2,5 ?

Stary 2011-09-03, 11:14   #3807
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

http://majanaboxing.blox.pl/2008/04/...pierzynka.html

mama wlasnie zrobila

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 11:16   #3808
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
możliwe... wiem że o 1:30 ogląda program o facecie, który tworzy różne torty ozdabiane, potem o 2 jest podsumowanie dnia i już mógłby o 2:30 leżeć na tyłku więc co robi kolejne 2,5 ?
Ilsa, moj siedzi do 4 - 5 rano w prawie kazdy weekend. Najpierw 2 - 3 h na XBoxie z kumplami a potem idzie do siebie na gore i przeglada internet. Czasem czlowiek nawet nie zdaje sobie sprawy jak pozno sie zrobilo jesli sie w czyms zaczyta, sama tez czesto tak mam

karola triple sec to nazwa grupy likierow pomaranczowych poddanych potrojnej destylacji, najbardziej znany to Cointreau a zeby zrobic truskawkowa margerite to albo dodaj likieru truskawkowego jesli robisz na zwyklym lodzie a jak na kruszonym to mozesz dodac odrobine zmiksowanych truskawek
Stary 2011-09-03, 11:56   #3809
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cześć
Z wieczorków wróciliśmy o 4.30
W sumie było fajnie Myślałam o Was, że fajnie jest się spotkać w babskim gronie, tylko jak się choć trochę siebie zna
Może po moim egaminie byłaby któraś chętna na spotkanko ze mną w Krk?

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:03   #3810
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość
Musi być pyszne
Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Cześć
Z wieczorków wróciliśmy o 4.30
W sumie było fajnie Myślałam o Was, że fajnie jest się spotkać w babskim gronie, tylko jak się choć trochę siebie zna
Może po moim egaminie byłaby któraś chętna na spotkanko ze mną w Krk?
Tzn. kiedy?

Stygm mam nadzieję, że koleś nie okaże się psychopatą

Oficjalnie umarłam http://www.joemonster.org/filmy/3691...lama_Skittles_
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości