|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
dzięki dziewczyny
spróbuję, a nóż widelec pomoże Sto lat dla Hanki
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejooo
Nie piszę ale jestem na bieżąco, dzis tez raczej podczytywać będę - za dużo sie dzieje ![]() matall jak wspaniale się teraz czyta, że Edzik tak cudnie na mleczko zareagował... i ty taka... promienna! uroki macierzyństwa w pełni teraz przeżywasz ![]() chrzciny 15-go? w sobote? ja mam 16-go ![]() sukienkę widzę wybrałaś, ja popatrzyłam pod swoim kątem i zalovałam się w sukience nr 4 ![]() Grazin się sebuleniek nacierpiał kiedys, gdy Wiki była cewnikowana trzymał mnie na siłę mąż i pielęgniarka ![]() a na kawalera klikam codziennie: rytuał, wchodzę, odpalam wizaż, na drugiej karcie sprawdzam pocztę, czytam wiadomości regionalne i głosuję ![]() Haniu |
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
amarcia Tak, 15
w sobotę i bez mszy, sam chrzest 4 też fajna, ale chyba jednak wybiorę 1 ![]() Eda waży (na mojej wadze domowej +/- 500g) 6900g ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Dziewczyny, jak przytyć 23kg? ![]() Taki cel przed tż ![]() A ja chcę jeszcze 6-7 schudnąć Może niech on zacznie jeść za mnie
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na siłe wszystkie dzieci wysyła na rehabilitacje ! duuuużo dzieci tak robi, usztywnia nogi i "wstaje" ciągnięte za rączki a w ogóle to takie testy podnoszenia za ręce to już przeszłość jest i nie powinno się tak robić !!!! Cytat:
nie dałabym rady tyle wstawać i normlanie funkcjonować w dzień masz jeszcze większe "poczucie obowiązku" niż ja ![]() wczoraj spotkałam ciocię i ona się mnie pyta czy karmię piersią mówię, że tak, a ona do mnie "masz zdrowie kobieto" !!! zdziwiło mnie to trochę ... ale widać jest sporo ludzi co uważa karmienie piersią za nie lada wyczyn Dzień dobry, nocka średnia, obudziła mi się o 23 jak ssała kciuka i jej nie pozwoliłam zakładając skarpetę, musiałam dać jednego U bo nie chciała zasnąć i koncert życzeń zaczęła urzadzać obudziła się dopiero o 6, ale jeszcze o 3 zdolała wyswobodzić kciuka ja już nie mam sił na te jej palce jeszcze inna ciocia wczoraj poopowiadała jak jej wnuczka nadal ssie paluchy i mnie ciarki po plecach przeszły nie chcę aby moje dziecko paluchy zasysało paluchy !!!!!!!!!!!!!! (i nie mówie tu o ciamkaniu, memlaniu, ale o nototrycznym ssaniu) poza tym Zosia już lata z dziadkami w ogrodzie i jest kul
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-03 o 10:17 |
||
|
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki
Ja tylko na chwilę. Mama wzięła Pepe na spacer, ja szybko wskakuję na szmatę oraz odkurzacz i sprzątam ![]() Tż ma za godzinę wrócić z pracy i jedziemy na pikinik lotniczny do Bielska na lotnisko Miłego dnia |
|
|
|
#3726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tesciowa tez sie dziwi ze karmie piersia. Twierdzi, ze dziecko byloby spokojniejsze i w ogole by nie plakalo na MM poza tym mam wg mniej malowartosciowe mleko no i jak mozna sie tak poswiecac dla dziecka? rezygnowac ze wszystkiego na rzecz UU?
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Przepraszam, ze sie wczoraj nie pozegnalam, ale padlysmy z Zoska, ja tez ok 21:30 bo balam sie powtorki z poprzedniej nocy. Zoska obudzila sie juz o 23:30 wiec myslalam ze bedzie tylko gorzej, ale zjadla szybciutko odbila i obudzila sie dopiero o 4:15! zjadla pielucha zmieniona i nie chciala zasnac, ale ukochalam i zasnela i spala do 8-mej!!! i nawet nie byla glodna zjadla ze 3 minutki , teraz znowu spi, chyba jej lepiej juz i odsypia biedulka poza tym u nas sliczna pogoda...grrr leje od rana i ciemno jak w tylku gr... a TZ dodatkowo musi jechac na kilka godzin do pracy ehh.... ja niestety musze juz powoli zaczac myslec o pakowaniu....AAAAAAA!! oo rozladowuje mi sie lapek wiec na szybko ![]() princi dobrze, ze jestes! juz sie martwilysmy ze tyle czasu sie nie odzywalas ![]() siasiek historia ze sloiczkami urocza a jak wozek zepsulas? zaraz zajrze do klubu![]() andziot Zosi lepiej choc dalej katar wyciagamy a jak udala sie romantyczna kolacja?spice juz obiecuje zluzowac, ale sie tak wystraszylam jak do tego kataru kaszlala, bo jak ja mialam 4 miesiace to mialam zapalenie pluc... paulizia gratulacje z okazji paszportu!!!! camomile no i dobrze bedzie MM i nadia tez bedzie szczesliwa, a ty nie bedziesz sie zamartwiac przytulam mocno![]() anulinka my w poniedzialek do fizjoterapeuty , cwiczylysmy troche ale wiadomo jak to z takim maluszkiem, tez sie boje co lekarka powie, mam nadzieje, ze jednak nas nei wysla do neurologa... gratulacje dla Pepego ![]() mamaoptymistka zoska tak jak twoj franus nie moze sie wyciszyc na tej popoludniowej drzemce, ostatnio bralam ja chyba 3 razy na raczki i wyciszalam zanim zasnela , bardzo sie skupia na wszystkim wokol, robie ciemnice w pokoju ale i tak zawsze cos znajdzie rozpraszajacego ![]() gusia Zosia na poczatku chyba do 7-8 tygodnia albo i dluzej zasypiala kolo 22-23 ciej..potem nagle zaczela padac duzo wczesniej Zobaczysz i Nadusi sie wyregulujeDziekuje za wszystkie rady odnosnie odciagania katarku i za zyczenia zdrowia dla mnie i Zosienki!! kochane jestescie ![]() ide wysuszyc wlosy! ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- no i nie zacytowalo mi wszystkiego matall chcialam jeszcze napisac, ze sie mega ciesze, ze z Edzikiem lepiej, naprawde az sie milo czyta *
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo pediatrów jeszcze tak robi, ale to nie za dobry patent |
|
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko, szykuję urodziny dla Mai i czas mnie goni.
delicadeza, jakaś dziwna ta lekarka. nasunęło mi się na myśl, że może ktoś z jej rodziny ma ośrodek rehabilitacji i wysyła tam dzieci by mieć klientów. Grazin, biedny Sebuś, aż mi się płakać chciało jak czytałam co przeszliście, dobrze, że to już za Wami. Matall, widzę, że u Ciebie super, widzisz jakie masz grzeczne i kochane dziecko Oby tak dalej, gratuluję spadku wagi.Uciekam, miłego weekendu |
|
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matall 1 sukienka najladniejsza Principessina delicadeza dla Wikusia za wage i za szczepienie Dzielny chlopczyk a jak czytalam o tym biednym dzieciatku to az lezke uronilam. Biedne malenstwo Cytat:
wiec moze na dniach mnie zaskoczy ![]() U nas nocka ok Nadia jadla o 3 i o 6
|
||
|
|
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja Duska z pollezenia sie tak podciaga ale bardziej glowka...w gole mam problem bo chce siedziec a jak lezy to jest ryk
|
|
#3732 | |||
|
Zadomowienie
|
Witamy się w piękną, słoneczną sobotę. Uwielbiam taką pogodę i zaliczyłyśmy już z Misią spacer i śpi na tarasie
![]() Zdecydowanie 1. 4 też jest ładna, ale mi bardziej pasuje na jakieś wieczorowe uroczystości. Cytat:
Oby udało się ją uratować.Szpital to skandal!!! Cytat:
![]() Cytat:
dla Zosieńki za nockęMatall dla Ciebie za znalezienie sposobu na Edzika. Matka zawsze wie, co dla dziecka najlepsze Moje dziecko popsuło się w nocy O co chodzi się pytam ![]() Miłej soboty Dziewczyny
|
|
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda o 20 ładnie sam zasypia ale zazwyczaj o północy pobudka i zaczyna się Kurde, mam to cholerne poczucie obowiązku i czasami zastanawiam się nad częstszym podawaniem mm ale z drugiej strony kto mi zagwarantuje, że na mm będzie lepiej ![]() Cytat:
|
|
#3734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ludzie niech gadaja, a Ty najlepiej wiesz co jest dobre dla Twojego dziecka ja jestem przekorna i jak mi ludzie mowia podaj MM to ja bede tym dluzej karmic UU
|
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Antos mi sie chyba popsul Poszedl spac o 20, dostal mleko na spiocha o 21, obudzil sie o 3 i 5 i 7 ale dospalismy do 9:30 na szczescie Myslicie, ze robie zle, ze puszczam czasem bajki Antosiowi na JimJam? On tak z zainteresowaniem patrzy... zaznaczam, ze wlaczam tylko bajki, zadnych reklam i innych takich... Andziot myslisz zeby ograniczyc teraz Antkowi bujaka skoro dzwiga sie do siadania na nim? Lepiej jak bedzie cwiczyl z pozycji lezacej, a nie chce by sie rozleniwil i wstawal tylko z bujaka... ![]() Matall, Matalllllllllllllllll a co myslalas o numerze 3? Kurcze widze Cie szczupla lache w numerze 3! Szczuple zgrabne nogi w numerze 3! Piekny duzy biust w numerze 3!!!!! 1 srednio mi sie podoba, na numer 2 jestes za mloda, a 4 fajna, ale za dluga Haniu Poziomkowa wszyskiego naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaj pyzolku Ty kochany Princi 82anusia wszystkiego najlepszego dla Mai ![]() mamaoptymistka bede Cie informowac o moich zmaganiach Bzyczko Antkowi tez sie nozki nie poca. Anulinko super, ze wizytka u neurologa sie udala ![]() MoniaK do kiedy zamierzasz karmic UU? Jeszcze troszke i bedzie lepiej... no musi!!!!
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochne dziekujemy za mile przywitanie
Bzyczka moj tez ma wiecznie wilgotne stopki i raczki, to chyba normalne... Paulizia u mnie budzenie sie co chwile to norma niestety (Nasz tez sie patrzy czasem w tv mysle, ze na tym etapie to widza migajace kolory ![]() Anula 81 ja sie chetnie podziele upalami klima nam chodzi non stop od czerwca w tym roku byl straszny piekarnik!! Matall my chrzest mamy 18tego mam nadzieje, ze zelzeja troche te upaly dzis jade cos sobie kupic do ubrania, sciagnelam mleko i zostawiam malego z tatkiem
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-09-03 o 11:50 |
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to chora jestem jak Zosia teraz ogląda bajki dłużej niż godzinę ale nie umiem inaczej jej zająć wieczorem gdy kładę Gabrysię spać ostatnio słyszałam na placu zabaw jak mamy się chwaliły jakie bajki oglądają ich dzieci, wymieniały milion tytułów, których ja a tym bardziej Zosia w ogóle nie zna (a to dzieci w jej wieku były) zastanawiam się czy jej dzieci nie wyklną w przedszkolu ![]() co do bujaka to znasz moje zdanie, że ja uważam że dziecko jak najkrócej powinno leżeć w takich konstrukcjach, najlepsza pozycja na płasko, ale nie będę już tu smęcić bo mnie wyrzucicie ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- princi witaj kochana ! karmisz tylko piersią ??? Twój Flavcio duużo przeszedł i ja myślę że potrzebuje teraz dużo twoojej czułości, może dlatego tak często budzi się w nocy, żeby poprzytulać się do mamuni ![]() a z brzuszkiem już lepiej ??? |
|
|
|
|
#3738 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam se w takim se nastroju
![]() jak mi się dziecię o 4 obudziło przez mega kupę to zasnęliśmy przed 7 jak małż do pracy wychodził ![]() a co najciekawsze, nie mógł zasnąć ze mną w łózko tylko w łóżeczku odpłynął ze smokiem ![]() MoniaK Piotruś już mi tak ładnie nie spi po MM jak na początku nie wiem co się stało ale ok 24 mi się budzi od 19 Grazin ja bym chyba tam nie wyrzymała , zabrała dziecko i uciekła z tego laboratorium .... biedny Sebuś ![]() princi miło znowu cie tu widzieć ![]() Zauważyłam,że Piotruś nie może już mieć nic kolorowego przed zaśnięciem w zasięgu wzroku bo już całkiem zasnąć nie umie...nawet mu pieluchę na bujaka zarzucam bo go te kolorowe paski wkurzają...jeszcze pare dni temu mu to nie przeszkadzało ![]() mój mały kończy jutro 3 miesiące...powiedzcie mi, odstawiam wit. K ?? A D podaję dalej? p.s. dzisiaj mam gości i nie mam weny na sprzątanie
|
#3739 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to jest prywatna klinika i pewne rzeczy jak dotąd nie wychodziły poza jej obręb, kiedyś naprawdę się przykładali, wypuszczali po 5 dniach od porodu, robili więcej szczegółowych badań- mamie też. No więc tak sobie teraz myślę, że mieliśmy z Wikusiem wielkie szczęście, że tak wszystko się skończyło, bo ja wspominałam jak się z Wami witałam, że dostałam o wiele za dużą dawkę znieczulenia i było bardzo nieciekawie w końcówce porodu. Cytat:
no ale wczoraj miał szczepienie i może dlatego ![]() Cytat:
bzyczko Wiktorowi stopy pocą się tylko w upały ![]() amarciu ![]() dla Karolci z okazji święta;poziomeczko ![]() dla Hanexa za 4 miesiące;mattal zgadzam się z dziewczynami, wczoraj obejrzałam ale na pół śpiąc więc nie chciałam pisać; 1 najlepsza na tą okazję; 4 jest niezła lecz błysk powiększy UU znacznie ![]() gusiu dziękujemy andziot też mi się wydaje coraz bardziej podejrzana ta lekarka, wierz mi, że gdyby nie to, to znalazłaby na siłę coś co spowoduje rzekomą konieczność wysłania na rehabilitację; rozejrzę się za innym lekarzem dla Wikusia, bo jak na przyszłość ma to tak wyglądać - to ja się wypisuję ![]() dziewczyny, nie pamiętam dokładnie która z Was pytała o skarpeteczki dzwoniące, dziecię me ma takie ale wcale nie jest póki co zainteresowane; słonecznego dnia, korzystajcie z pogody bo od wtorku załamanie deszcz i zimno (ponoć )
|
|||
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Pięknie dziękujemy za pamięć i życzenia dla Hanutki i jednocześnie składamy życzenia i ściskamy Wojtusia, Karolinkę i Radzia, bo Oni też mają dziś swoje święto! ![]() Dziękuję za wszystkie przepisy i propozycje przepisów na sernik, aż się chce wykorzystać wszystkie ![]() Skusiłam się na przepis Klateriny na sernik z brzoskwiniami ![]() Matall, nie mówiłam nic, bo to przecież decyzja każdej Mamy, a skoro wtedy nie byłaś gotowa, to wyszłabym na wtrącającego się matołka ![]() Najważniejsze, że teraz jesteś bardziej wypoczęta, zajmujesz się sobą, Edzik najedzony i zadowolony Aha! Stawiam na CZWÓRKĘ! ![]() MoniaK, smutno mi, że z Tymusiem przeboje. Maluszek pewnie taki wrażliwiec i bardzo potrzebuje bliskości, a gdzie najlepiej? U mamy na rączkach. Jesteś dzielna i dasz radę, z każdym dniem bliżej przemiany Tymusia w śpiącego w nocy i zadowolonego chłopaczka Moniqac, wpadaj do mnie na winko Grazin, aż mi się łzy zakręciły, to jakiś dramat jest, nie wytrzymałabym z tym pobieraniem krwi! Hance pobierali z paluszka, też sporo tej krwi, płakała, ale nie wiem czy z bólu, czy z tego, że rączkę ktoś Jej trzymał na siłę W każdym razie przekażę Hannie, jakiego ma dzielnego Narzeczonego ![]() Kasiu łódzka, myślę, że gdyby Nikola była głodna, to na pewno dałaby Ci znać. Nic nie nie martw Catia, Principessino, welcome back! Piszcie dokładnie co u Was Daisy, zdecydowanie odetchnęłam po całej akcji Biorę tylko tabletki, będę brać je jeszcze z pół roku na pewno, żeby wzmocnić cebule i trochę odżywić koafiurę Widzę, że powoli zaczynają odrastać, czyli część jeszcze wypada, ale już nowe wchodzą na scenę I czekam na fotki pokoiku Gabulki!A Hanex je faktycznie dość punktualnie, co dla mnie jest super, bo najczęściej znam powody marudzenia. Np teraz marudzi, bo jest śpiąca, a nie ma Jej kto zdjąć z maty edu i położyć do łóżeczka ![]() Mamooptymistko, na Twoją prośbę zmieniam podpis zaraz i uważam, że to dobry pomysł ![]() Siasiek, Czaro jest fenomenalny naaaagraj Go kiedyś dla cioteczek Camomile, jak miło Cię widzieć już zrobiłam inny, ale hmmm.... nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić kolejny ![]() Spice, padłam! filmik życiowy ![]() Saniu, jestem ciamajda, gapa, ułom, ale przeoczyłam Twoje urodziny. Na usprawiedliwienie mam tylko to, że to były ciężkie chwile dla mnie Spóźnione, ale szczere życzenia! Spełnienia marzeń Delicadezo, straszna historia! Mam nadzieję, że rozbuchają temat i więcej takie rzeczy nie będą się zdarzać... Dawaj znać, jeśli będziesz mieć jakieś info, ok? Antropia, K out, D zostaje |
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i wstaje na UU w nocy co 2 godziny (od 2 dni co 3 h ale tez ) Moze lada moment i Ciebie czeka takie pozytywne zaskoczenie![]() Amarcia dla malej LolciKlaterina dla Radziaasiak1981 dla Wojtusia
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-03 o 12:16 |
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak karmie tylko piersia, pierwsze papki typu owocki pediatrzy tutaj zalecaja po 6tym miesiacu, jesli dziecko ladnie przybiera na wadze tylko na piersi, a w Pl? kolki przeszly w 3cim miesiacu, jak reka odjal, kupki nadal sa rzadkie, ale moze to taki urok malego, marze tylko zeby wiecej spal w nocy ![]() co do lezenia na plasko, to moj akurat czesto jest w lezaczku, bo inaczej dosc sporo mu sie ulewa, a ze odstawilismy leki to teraz tylko mamy to ulewanie korygowac postawa ![]() a pochwale sie, ze dostalam od cioci z Polski mase polskich ksiazeczek, chyba ze 100 i pelno bajek na dvd typu Mis Uszatek czy Koziolek Matolek antropia ja witamine D+K mam podawac do 17 tygodnia czyli 4 miesiace+ 1 tydzien ![]() Kochane bedziecie szczepic na meningokoki? ja zaczepilam w 3cim miesiacu na pnemokoki, byla to szczepionka 7 w 1, pewnie juz tu pisalyscie o szczepieniach, ale mnie nie bylo...
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
piszecie o problemach ze snem w nocy to ja widze ze mam aniolka - zasypia o 20, zaczyna marudzic miedzy 1 a 3, przewijanko, jedzonko i lulu do 4-6 - powtorka przewijania i karmienia, pobudka ok 7. Ostatnio obudzila sie o 2, nastepnego dnia o 4 - gadala i smiala sie
za to w dzien prawie w ogole nie spi...
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-09-03 o 12:24 |
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary , JanuszAgnieszka Senkju dziewczyny
Wszystkim dzisiejszym dzieciaczkom, dużo buziaków ślemy z Piotrusiem z okazji kolejnego miesiąca ![]()
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
delicadeza aa co to za klinika? ta w bielsku? esculap?
matal jak przytyc? jesc w nocy batony
|
#3747 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska ma sie lepiej!!
bawi sie w lozeczku z karuzelka i slini zyrafke Probowala sie na brzuszek sama przekrecic, ale sie nei udalo i ryk! ![]() MoniaK dzielna jestes powiem ci. ja tez mam problemy i chwile zwatpienia z Zoska, czy karmic UU czy nie, teraz dalam znowu 3-4 lyzeczki ziemniaczkow, mega jej smakowaly, ale 3 krostki od razu na policzku wyskoczyly, wiec sie boje ze uczulenie... dasz rade, pamietaj, ze nawet jak podasz wiecej MM to nic sie nie stanie ![]() kaorlak moja Zosia przez 3 miesiace budzila sie ok 2-3 ciej i 6-7 mej a potem nagle o 23-ciej, 3 ciej, 6 tej i czasem czesciej... teraz sie budzi jak ma humor ostatnio, wiec chyba taki okres ze dzieciaki potrzebuja wiecej jedzonka ![]() gusia napewno Nadia sobie to ureguluje- moze juz tej nocy? ![]() princi wspolczuje nocek! mam nadzieje, ze wszystko sie ureguluje ![]() u nas juz niestety jesien... andziotku ja tez jestem anty TV, ale niestety moj maz czasem jak nei ma checi sie zajmowac to wlacza jej bajki.. brat dzwoni... |
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
princi świetnie, że brzuszek już nie dokucza
Flavcio już ma całą biblioteczkę widzę ![]() mnóstwo cioć przyszło do Gabrysi ![]() a ona poszła sobie spać ![]() pogoda super, podcięłam Zosi włoski ![]() nawet nie wyszły mi zygzaki ale wierzcie mi że się przy tym nagminastykowałam porządnie, ciocia musiała dać się czesać Zosi, żeby choć chwilę siedziała w miarę nieruchomo to lecę znowu do ogrodu |
|
|
|
#3750 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zastanawiałam się nawet czy może moje mleko już jej tak nie wystarcza jak wcześniej ![]() Załamanie pogody WHYYYYYY Cytat:
oby Wam się nie zmieniłoWszystkim Maluszkom obchodzącym dzisiaj swoje święto, życzę STO LAT i samych szczęśliwych chwil w życiu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

wybieram:
spróbuję, a nóż widelec pomoże

kiedys, gdy Wiki była cewnikowana trzymał mnie na siłę mąż i pielęgniarka 

Jedzenie co 3 godz. a w międzyczasie musiałam wstawać i pobujać, bo Tymuś się przebudzał. Tak więc suma sumarum wstawałam co godzinę, półtorej 
no i jak mozna sie tak poswiecac dla dziecka? rezygnowac ze wszystkiego na rzecz UU? 

i za szczepienie 
główka cała spuchnięta; Będzie pewnie tym razem afera, bo kilka przypadków już udało im się wcześniej zatuszować (m in. 4 niedawne przypadki zgonów kobiet przy porodzie);
i nie jest to zależne od tego czy je ma, czy ma gołe stópki.

dla Karolci z okazji święta;
) i wstaje na UU w nocy co 2 godziny (od 2 dni co 3 h ale tez