mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 11:49   #2971
Ona231
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Ggora wszystkiego najlepszego Dużo zdrowia i cierpliwości

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
zgadzam się z Tobą w 1000%... ale problem polega na zdolnosci kredytowej .... wiekszosc bankow, jak sie nie zarabia az tyle (wg ich tabelek) nie daje... ja np. mam taką zdolnosc ze moze na ziemie by starczylo :P w zeszlym roku chcielismy z tżtem wziasc kredyt to mimo iz z naszych 2ch pensji wlasnie spokojnie moznaby te 1000-1200 zł oddac do banku to okazalo sie ze nasza zdolnosc jest porazająco niska :/
Witaminko bo dla banku liczy się to co na papierze i to czy nie macie dodatkowych obciążeń, nawet karta debetowa zdolność zmniejsza. Niestety
Stary 2011-09-03, 12:01   #2972
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadzam się z Tobą w 1000%... ale problem polega na zdolnosci kredytowej .... wiekszosc bankow, jak sie nie zarabia az tyle (wg ich tabelek) nie daje... ja np. mam taką zdolnosc ze moze na ziemie by starczylo :P w zeszlym roku chcielismy z tżtem wziasc kredyt to mimo iz z naszych 2ch pensji wlasnie spokojnie moznaby te 1000-1200 zł oddac do banku to okazalo sie ze nasza zdolnosc jest porazająco niska :/
Pewnie, że spłacanie kredytu jest sto razy lepsze niż dawanie komuś kasy do kieszeni, a potem się wyprowadzasz i nic nie masz... Ale my z mężem nie mamy zdolności kredytowej, więc wynajem mieszkania to jedyna opcja w naszym przypadku, jak w przypadku wielu młodych małżeństw
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:02   #2973
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
bardzo czesto po cc dziecko dostaje sie po 24 godzinach takze nie ma na co narzekac, nie daja dziecka od razu bo matka nie moze sie ani podniesc ani przekrecic ani nic, trzeba w bezruchu lezec na plecach
Wiesz, dla mnie to jakis dziwny przepis... moze za duzo wymagam- w szkocji niezaleznie od rodzaju porodu dziecko masz przy sobie. A jak nie mozesz sie podniesc do dzidzi to od tego jest personel na oddziale, aby przyjsc i pomoc.
Ja tez bylam juz znieczulona do cesarki- fakt, nie pocieli mnie,ale bylam ''sztywna''. Moja znajoma miala cesarke i obydwie mialysmy dzieci przy sobie.

Oj cienko to widze- z moimi nastawieniem
Stary 2011-09-03, 12:08   #2974
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Pewnie, że spłacanie kredytu jest sto razy lepsze niż dawanie komuś kasy do kieszeni, a potem się wyprowadzasz i nic nie masz... Ale my z mężem nie mamy zdolności kredytowej, więc wynajem mieszkania to jedyna opcja w naszym przypadku, jak w przypadku wielu młodych małżeństw

ano... jeszcze u nas w miescie wiekszosc tych chat to ruiny :/ a szkoda wkladac kase na remont w czyjes, gdzie moze Cie ktos wywalic :/ wiec wiesz... płacz i płac... ja sie ciesze ze mam ten pokoj w domu, choc problemy inne ze współlokatorem :/ ale az wstyd pisać bo to własny brat :/ mam nadzieje ze jak moze mama przyleci to cos sie pomysli...

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wiesz, dla mnie to jakis dziwny przepis... moze za duzo wymagam- w szkocji niezaleznie od rodzaju porodu dziecko masz przy sobie. A jak nie mozesz sie podniesc do dzidzi to od tego jest personel na oddziale, aby przyjsc i pomoc.
Ja tez bylam juz znieczulona do cesarki- fakt, nie pocieli mnie,ale bylam ''sztywna''. Moja znajoma miala cesarke i obydwie mialysmy dzieci przy sobie.

Oj cienko to widze- z moimi nastawieniem

zgadzam sie... znam dziewczyny co po cc juz zaraz na chodzie, ze tak powiem, byly ... oczywiscie w miare mozliwosci... a tu ani dziecka zobaczyc ani nic :/ bo tak jest i kropka .... chory przepis, bo kobieta-matka- ma prawo miec swoje dziecko bez wzgledu na zabieg, a jesli do tego jest na silach by sie nim zajac to tym bardzoiej nie powinno jej sie tego zabraniac

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:09   #2975
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witam i ja. Od dwóch dni w nocy łapią mnie skurcze łydek ból okropny dziś zaczęłam jeść magnez. A rano mierzyłam sobie cukier na czczo 54 nawet za mało miałam hehe i to co nazywa się cukrzyca?
Mnie też łapią skurcze... ninawidzę tego- ałć.
A jak masz za mało, to też nie dobrze- dzidziuś nie lubi wahań cukru. Przed samym zasypianiem zjedz cosik- jakąś kanapkę albo jak jesz, to większa porcję, a z rana mierzysz czy są ciała ketonowe? Mi diabetolog przepisał paski i kazał mierzyć, nawet w ciągu dnia jak się "przegłodzę"

A mnie dziś mój mąż ukochany obudził (tzn. sama się przebudziłam o 8:55, jak wracał ze sklepu), otwieram oczy a on stoi nad mną z różyczką i chlebem dla cukrzyków

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-03 o 12:11
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:11   #2976
owieczka86
Zadomowienie

Witam się weekendowo
Pospałam dziś do 10 wstać mi się nie chciało musiałam kawkę z mlekiem wypić zeby się obudzić Zjadłam kanapeczki z nutellą Poodkurzałam,podłogi umyłam,pranko nastawiłam i usiadłam do kompa

Pisałyście na temat tego że nie macie przyjaciólek i Wam się w domku nudzi -> ja mam to samo Tż pracuje po 8 lub 10 godzin,zazwyczaj od 8rano,mam o tyle fajnie że pracuje bliziutko domu i o 12 jak ma przerwe na obiadek na 30minut wpada W tamte wakacje jeszcze jakoś mieliśmy więcej kontaktu ze znajomymi,a jak zaszłam w ciążę to się to urwało.Jesteśmy jedynym małżeństwem w gronie znajomych(mimo że sa starsi od nas) nie mają dzieci. Przyjaciólki nie mam i wogóle jakoś dziwnie się porobiło, ale cóż widocznie tak miało być i teraz wiem że to nie byli prawdziwi przyjaciele...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:12   #2977
princessskaa
Wtajemniczenie

Witaminko mieszkanie z kimś niestety często sprawia problemy.. I w tej kwestii nie liczy się to czy to rodzina czy obcy...
A czasami, choć przykro to mówić, lepiej człowiek żyje z obcym niż z członkami rodziny - wiem coś o tym...
Ale łowa do góry, zawsze mogłoby być gorzej
Stary 2011-09-03, 12:15   #2978
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Co do wynajmowania mieszkania przyznam szczerze, zę jakbym miała płacić to 700-1000zł 0dstępnego to wolałabym wsiąść kredyt i kupić na własność. Lepiej by sie opłaciło zanieść taką kasę do banku niż ładować komuś do kieszeni.
Też jestem tego zdania, ale nie zawsze jest możliwość kredytu... nie każdy ma zdolność itd...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Joamic to nie dobrze, nie możesz mieć spadków poniżej, musisz trzymać go w ryzach, od 70 do 140. Spadki też są groźne, na to lekarka mnie uczulała
Co lekarz, to inaczej Na czczo mi powiedziała 60-90, a po posiłku do 120, i czepia się każdego wyniku powyżej,

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-03, 12:18   #2979
basiula19
Zadomowienie

Witam wszystkich

ja jestem padnięta delikatnie wczoraj kleiliśmy z Tż do 23:00 tapete w sypielni to był nasz debiut hehe dzisiaj troszke poprawiłam jak poszedł do pracy jeden pas całkiem zdarłam bo sie mi nie podobało bo troche go spieprzyliśmy ale teść pomógł mi nowy nakleić troche posprzątałam chociaż i tak tylko granata tu rzucić...........po południu mamy jakiś piknik rodzinny z pracy u Tż nie bardzo mam siłe iść ale jak sie wykąpie to może sie zregeneruje hehee ide dalej coś działać musze ściane jeszcze pomalowac nim Tż wróci......buziaczki:cmok :

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:32   #2980
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Witaminko mieszkanie z kimś niestety często sprawia problemy.. I w tej kwestii nie liczy się to czy to rodzina czy obcy...
A czasami, choć przykro to mówić, lepiej człowiek żyje z obcym niż z członkami rodziny - wiem coś o tym...
Ale łowa do góry, zawsze mogłoby być gorzej

wiesz co... moj brat nie sprzata, z kuchni nie da sie korzystac, bo jego niedojedzone zarcie czasem i miesiac lezy z robakami i muchami... naczyn nie zmywa, wiec musialam zakupic swoje... rzadko pracuje, wiec kasy na mieszkanie nie daje, a jak kasy niet to kradnie z lodowki moje zarcie... wiec musialam do pokoju wstawic wlasną lodowke i zamontowac zamek.... to jest porazka... aaaa... a jak pytalam czy posprzata w przedpokoju lub kuchni- zeby chociaz odkurzyl, to pow. ze skoro MOJE koty biegaja po mieszkaniu to JA mam sprzatac po nich... a smród i brud mu nie przeszkadza, az nie ma czym i na czym zjesc... ale przewaznie wtedy to tez tylko talerzyk i widelec.... wiec jak sie z domu wyprowadze to zapewne wiekszosc rzeczy mam juz do wyposazenia

najgorsze ze wstyd komus mieszkanie( ta moją część) wynając bo kto chciałby mieszkac z takim syfiarzem, złodziejem i brudasem ???? WSTYD

30t 1d - ?
Stary 2011-09-03, 12:38   #2981
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co... moj brat nie sprzata, z kuchni nie da sie korzystac, bo jego niedojedzone zarcie czasem i miesiac lezy z robakami i muchami... naczyn nie zmywa, wiec musialam zakupic swoje... rzadko pracuje, wiec kasy na mieszkanie nie daje, a jak kasy niet to kradnie z lodowki moje zarcie... wiec musialam do pokoju wstawic wlasną lodowke i zamontowac zamek.... to jest porazka... aaaa... a jak pytalam czy posprzata w przedpokoju lub kuchni- zeby chociaz odkurzyl, to pow. ze skoro MOJE koty biegaja po mieszkaniu to JA mam sprzatac po nich... a smród i brud mu nie przeszkadza, az nie ma czym i na czym zjesc... ale przewaznie wtedy to tez tylko talerzyk i widelec.... wiec jak sie z domu wyprowadze to zapewne wiekszosc rzeczy mam juz do wyposazenia

najgorsze ze wstyd komus mieszkanie( ta moją część) wynając bo kto chciałby mieszkac z takim syfiarzem, złodziejem i brudasem ???? WSTYD
pozostawię jego zachowanie bez komentarza...

Ale jak mama przyleci to koniecznie z nią o tym porozmawiaj - może znajdziecie rozwiązanie tej sytuacji. A do tego czasu życzę żelaznych nerwów
Stary 2011-09-03, 12:58   #2982
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ale iles godzin po cc przynajmniej tu u mnie trzeba odczekac i odlezec, jednak to nie jest wykly porod tylko ingerencja w cialo i to mimo wszystko jest dosc powazna ingerencja, obie powloki rozcinane i tak dalej i zeby tak na prawde mogla kobieta sie zajac od razu dzieckiem nie ma szans, bo i znieczulenie musi puscic i tak dalej, na poczatku jak dziala jest podobno niezle ale pozniej sie zaczynaja schodki.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:03   #2983
bienioka
Rozeznanie

Witam,

pewnie nie zauwazylyscie mojego znikniecia

zyje, zyje i mam sie dosc dobrze Ostatnio nie udzielam sie na forum, bo przyjechali do mnie rodzice. Jak sie dowiedzieli, ze mam lezec w lozku, a TZ przychodzi dopiero wieczorem do domu to spanikowali i przyjechali mi gotowac i sprzatac hehehehhe

Za tydzien jada, a pozniej przyjedzie tesciowa

Nie chce wiec siedziec przy komputerze caly czas. Pozdrawiam was wszystkie. Nie zapomnialam o was i odezwe sie jak bede miala czas.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:04   #2984
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
A jak pisanie pracy idzie?
Nie idzie, bo pochlaniają mnie inne sprawy.
Wczoraj jakiś wstęp wysmarowałam... myślę, że w pon dalej usiądę.
Dziś sprzątanko - prasuję właśnie od 2 godz-bleee....

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-03 o 13:31
Stary 2011-09-03, 13:07   #2985
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bienioka oj nie ladnie, nie doceniasz ludzi, laski tu nie jedna zreszta sie juz o ciebie pytaly
A.Camus
Stary 2011-09-03, 13:15   #2986
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
ale iles godzin po cc przynajmniej tu u mnie trzeba odczekac i odlezec, jednak to nie jest wykly porod tylko ingerencja w cialo i to mimo wszystko jest dosc powazna ingerencja, obie powloki rozcinane i tak dalej i zeby tak na prawde mogla kobieta sie zajac od razu dzieckiem nie ma szans, bo i znieczulenie musi puscic i tak dalej, na poczatku jak dziala jest podobno niezle ale pozniej sie zaczynaja schodki.
Po narkozie trzeba leżeć plackiem 6 godzin, a po znieczuleniu zewnątrzoponowym 12 ale zwykle praktykują po 24 godzinach. Ja z racji tego że urodziłam w nocy to nikt mnie już nie stawiał po 24 godzinach tylko dopiero po porannej wizycie po 36 godzinach. Ale jak już wstałam po tych 36 godzinach to mogłam iść ze śmiechem do domu, a przynajmniej do małego do inkubatora.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:27   #2987
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
pozostawię jego zachowanie bez komentarza...

Ale jak mama przyleci to koniecznie z nią o tym porozmawiaj - może znajdziecie rozwiązanie tej sytuacji. A do tego czasu życzę żelaznych nerwów

ehhh... ciezka sprawa, bo wymeldowac sie nie da, on wyprowadzic sie nie chce, bo za free mieszka... a ma ... 24 lata wiec dopoki nie mozna sprzedac mieszkania, czyli styczen 2013 to trzeba przebolec

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Witam,

pewnie nie zauwazylyscie mojego znikniecia

zyje, zyje i mam sie dosc dobrze Ostatnio nie udzielam sie na forum, bo przyjechali do mnie rodzice. Jak sie dowiedzieli, ze mam lezec w lozku, a TZ przychodzi dopiero wieczorem do domu to spanikowali i przyjechali mi gotowac i sprzatac hehehehhe

Za tydzien jada, a pozniej przyjedzie tesciowa

Nie chce wiec siedziec przy komputerze caly czas. Pozdrawiam was wszystkie. Nie zapomnialam o was i odezwe sie jak bede miala czas.

a właśnie że pamietamy, nawet pare stron wstecz zastanawiałysmy sie co sie z Tobą dzieje

super ze masz pomoc i mozesz wypocząć

ps. jak ktoras chce dzis wyciskacz łez, od 13tej na polsacie szkoła uczuć leci

i konkursik dla mamuś http://www.bobovita.pl/przebojowe_la...check_cookie=1

30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-09-03 o 13:50
Stary 2011-09-03, 13:34   #2988
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
ale iles godzin po cc przynajmniej tu u mnie trzeba odczekac i odlezec, jednak to nie jest wykly porod tylko ingerencja...
U nas po CC mama dostaje od razu dziecko, położna uzasadniła to tym, że mimo, że kobieta nie może podnosić głowy i nóg, to delikatnie barki może przekręcić, więc jeśli ma chęć, to pielegniarka nawet pomoże do piersi przystawić dzidzie.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
ps. jak ktoras chce dzis wyciskacz łez, od 13tej na polsacie szkoła uczuć leci
włączyłam sobie Ale i takz araz do rodziców musze uciekać

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-03, 13:41   #2989
ela3010
Zadomowienie

To pojadłam

Ggora przykro mi z powodu tżta, oby udało wam się wreszcie poskładać rękę tak jak to ma być, bo ileż można cierpieć!! Widzę ze u Ciebie też katki od listewek poodrywane, u mnie to moja zmora jest, Matik ciagle rowerkiem zahacza, albo kopnie itp., a brzuszek masz śliczny, i taka chudzina z Ciebie!!!

Witaminko współczuję takiego życia z bratem, bleee, zwaroiwalabym

Basiula nie przesadzaj z robotą, ja sie przymierzam do mycia okien bo już mało przez nie widać ale jeszcze moment poczekam bo boję się tak gimnastykować z brzuszkiem

Bienioka a Ty niedobra, my tu o Tobie myślimy a Ty nas nie doceniasz.

Dziewczyny przejadłam się chyba, najpierw pierogi z kapustą a potem sernik na zimno do kawy, był przepyszny to zjadłam dwa kawałki, synek mi galaretkę tylko wygryzł. A teraz pękam w szwach.

Potem smaże naleśniki z nadzieniem czekoladowym z bananami, dla męzusia bo biduś ziemniaki dziś kopie i pewnie wyczerpany wróci to mu takich pyszności narobię.
Ja dziś musiałam odkurzać bo królik, któremu obiecałam że rosół z niego jutro zrobię, tak do południa szalał że nerwa miałam okropnego, roznosił mi słomę i siano, szarpał klatkę aż po pokoju jeździła, tysiąc razy na łóżko mi wskakiwał, dziurę w firance wygryzł, normalnie gorzej od małego dziecka!!!
Poza tym mam plagę os gdzieś blisko domu, muszą mieć gniazdo gdzieś, co pięć minut jedna albo po dwie wlatują, dziennie to masę zabijam bo nerwa mam że hej. Nie można okna otworzyć, jeszcze nas pogryzą, wrrr.

To się rozpisałam
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:45   #2990
goldika
Zakorzenienie

dziewczyny czytalam co tam u Was ale nie mam czasu odpisywac za bardoz

bienioka fajnie, ze rodzice pomagaja

witaminko ja na sama mysl o tym filmie juz rycze

Mam do Was prosbe, od rana sprawdzalam sprzedawcow na allegro, robie juz konkretne zakupy. Ale nie wiem czy te kosmetyki sa w atrakcyjnych cenach bo str rossmanna mi nie dziala i nie moge sprawdzic po ile w sklepie to wszystko jest pomozecie ocenic czy zamawiac czy kupic na miejscu?

mydlo w plynie bialy jelen 4,59
nivea puder 100gr 9,25
nivea krem na kazda pogode 12,80
nivea aksamitne mleczko nawilzajace 500ml 19,75
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:50   #2991
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nivea za ardzo nie lubie, takze nie pomoge niestety....

nivea zgadza sie pod warunkiem, ze polozna moze byc z toba prawie caly czas bo sama po cc to nic nie zrobisz, np w naszym szpitalu nie ma takiej mozliwosci zeby non stop ktos byl w zwiazku z czym nie ma mozliwosci aby dziecko zostawic z tak na prawde niewladną matką.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

a szkole uczuc uwielbiam
A.Camus
Stary 2011-09-03, 14:16   #2992
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Basiula nie przesadzaj z robotą, ja sie przymierzam do mycia okien bo już mało przez nie widać ale jeszcze moment poczekam bo boję się tak gimnastykować z brzuszkiem
Ja okna sobie wczoraj pomyłam a bo chce skończuć wkońcu tą sypialnie a Tż jak widzi, że sie za cos biore to mnie przegania i sam to robi ( Taki mały sposób na niego).....troszke ścigłam z robota jak on jest w pracy.........

dzisiaj zaczynamy 32 tydzień=8 miesiąc : jupi::j upi::ju pi:

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:31   #2993
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dzień dobry!!

Siedze sobie sama bo TŻ musiał pojechac na pogrzeb i ja grzebie sw necie.

nigdy nie oglądałam szkoły uczuć!

Znalazłam fajną stronkę gdzie można kupić wózki Xlandera po renowacji w bardzo fajnych cenach, można zrobic wymiankę różnych dziecięcych rzeczy. Może komuś się przyda:

http://www.nextway.pl

dodatkowo stronkę na której są przepisy jak wykonać samodzielnie ekologiczne kosmetyki dla niemowląt.

http://dziecisawazne.pl/jak-zrobic-n...ki-dla-dziecka
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:32   #2994
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Jak wstaniecie to odpowiedzcie mi na pytanie dotyczące szyjki i jej skracania bo trochę sie denerwuje.
ja leże bo mam 2cm w 31tc...
Stary 2011-09-03, 14:35   #2995
fatal21
Wtajemniczenie

A z moja psychika coraz gorzej.Leże plackiem cały dzien (moze bez 2 h)bo robiłam jedzenie,ale juz mam dosyc.Brałam juz nospe rano pomogło a jak wstałam po 3 h to znowu deba macica staje.Kurde...niby Pani dr powiedziała po usg, że mam nie panikować tylko bardziej sie oszczedzac,ale ja naprawde do tej pory leniuchowalam.Stwierdziła , że pewnie mała się kreci i czesto napiera na szyjkę.Niby szyjka mieści sie w granicach może ciut ponizej dolnej granicy,ale ja juz sie tyle naczytałam.Zwłaszcza o porodach w tym tyg ciazy i juz ułożyłam sobie najczarniejsze scenariusze.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:39   #2996
Darusiaaaa
Zakorzenienie

coraz gorzej z toba wlasnie przez to ze czytasz te wszystkie glupoty!!

masz lekarza prowadzacego, on wie o co chodzi, zna cie od poczatku ciazy wiec przestan panikowac tylko sie stosuj do zalecen to bedzie dobrze!!
A.Camus
Stary 2011-09-03, 14:45   #2997
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Co do wynajmowania mieszkania przyznam szczerze, zę jakbym miała płacić to 700-1000zł 0dstępnego to wolałabym wsiąść kredyt i kupić na własność. Lepiej by sie opłaciło zanieść taką kasę do banku niż ładować komuś do kieszeni.
Ja w Częstochowie za 50mkw płacę 970 zł (czynsz, odstępne, media - prad, woda,gaz) ale mieszkanie po znajomości załatwił nam teściu i za tą cene drugiego takiego byśmy z mężem nie znaleźli. Wynajmujący zarabia na nas jakieś 300zł na czysto po opłaceniu rachunków i oddaniu kasy do spółdzielni.
W tym roku myśleliśmy z mężem o kredycie i najmniejsza rata nam wyszła 1700 zł/mc przy kredycie o wysokości 300 tyś. Jak obliczyliśmy że po 35 latach oddamy bankowi 870tyś a po 40 latach 930tyś to stwierdzilismy że wolimy jeszcze 3 lata wynajmować mieszkanie i dopiero jak będziemy mieć spory wkład własny to wtedy myśleć o kredycie...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
w zeszlym roku chcielismy z tżtem wziasc kredyt to mimo iz z naszych 2ch pensji wlasnie spokojnie moznaby te 1000-1200 zł oddac do banku to okazalo sie ze nasza zdolnosc jest porazająco niska :/
Hmm 1000-1200 oddajesz bankowi... ale trzeba liczyć się z tym że są jeszcze opłaty do spółdzielni taniej wychodzi życie na najmie przez kilka lat i odkładanie kasy niż wzięcie z banku np. 300tyś i po 35latach oddanie prawie 900tyś
Stary 2011-09-03, 14:45   #2998
fatal21
Wtajemniczenie

Tottie1984 wiadomość na priv Ci wysłałam.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:55   #2999
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tottie dokladnie tak jest, masz racje, bank po takim czasie 2 razy tyle na tobie by zarobil.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

kocham ten film i jednoczesnie nie nawidze- juz mam 2 raz lzy w oczach....wrrrrr

ta laska jest pieprznieta! sorki za wyrazenie ale jednak!

lekarze jej mowili ze najprawdopodobniej beda chcieli zalozyc szewek, "nie godze sie", dlaczego??"dlatego, że nie!"
A.Camus
Stary 2011-09-03, 14:55   #3000
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Można wynająć mieszkanie bez mebli... jest tańsze a meble które sobie kupisz przenosisz potem do swojego mieszkania. My z mężem tak robimy... zaczeliśmy wynajmować mieszkanie, sami je wymalowaliśmy, kupiliśmy wykładzinę podłogową i własne meble. Wynajem dużo nas nie kosztuje (pisałam kilka postów wczesniej) ale za to gdyby ktoś nam teraz sprezentował mieszkanie mamy swoje własne meble i sprzęr rtv i agd Rzeczy te kupowaliśmy przez ostatnie 3 lata najmu mieszkania - nie od razu wszystko mieliśmy Teraz jak mamy meble brakuje nam tylko własnego M ale z tym chcemy się wstrzymać jakieś 3 lata i obserwować mieszkania. Ceny muszą w koncu spaść bo developerzy aby istanieć na rynku muszą ciągle coś budowaća póki nie zejdą z cen to nikt tych nowych mieszkań im nie kupi więc po kij mają stawiać jeszcze nowsze
Znajomy nam doradził czekać 3 lata z decyzją z kredytem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości