|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Amarcia
dla LolkiKlaterina dla Radziaasiak1981 dla WojtusiaAle od tego to chyba brzuch go będzie bolał Zasugeruję
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
No i po urlopie...............
Witamy się z Alunią po długiej nie obecności Moja dziecina gdy skończyła 9 tygodni przestawiła się na zasypianie z 22 na 20 i pierwsza pobudka jest między 3 a 4 rano i kolejna ok 6 i później przetrzymuję ją do 8.00 także jestem happy tylko ..A i wyprowadziłam moje dziecko do łóżeczka i jestem mile zaskoczona że bez problemu w nim zasypia mimo to że spała z nam przez ponad 2 miesiące ..Dziewczyny kiedy kładę wieczorem ją do łóżeczka na spanie ok 20-tej to strzela mi uśmiechy na lewo i prawo,aż mi ją żal kłaść,ale z drugiej strony nie chcę jej rytmu dziennego zakłócać i tym samym sposobem wita mnie rano Kochane ma któraś jakiś fajny program do obróbki zdjęć? proszę!
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nie śpi
![]() Tzn. śpi... tylko na rączkach i po 5 minutach się budzi wypoczęty
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Ania2631 Twoja mala jest tylko na cycku? Przesypia 8 godzin ciagiem prosze nie dobijaj mnie;(
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na dobranoc zawsze daje mm aby Ala dłuzej pospała
|
|
#3756 |
|
Wtajemniczenie
|
jakby któraś jeszcze pytała to u nas z reguły jest 6posiłków na dobę po 150ml. czasem 180ml (np rano)czyli wiadomo 6miarek + 180ml wody. hmm wypija max 100ml innych płynów między posiłkami. w sumie jedzenie wypada zawsze co 3h, ostatnie karmienie jest ok 21, 2h po wcześniejszym posiłku
spadam z Marcelkiem do rodziców, miłego popołudnia
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilismy ze spacerku, jaka u nas piekna dzis pogoda
Byloby milo ![]() ![]() Super, ze Zosienka ma sie lepiej ania2631witaj po urlopie
|
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
A to teraz rozumiem dzieciaczki na MM syca sie na dluzej mysle, ze na piersi to niemozliwe zeby spaly wiecej niz 5 godz ciagiem?! No lece Kochane dzis mam popoludnie shoppingowania, sciagnelam mleko i ide naladowac akumulatory
|
#3759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tv to mój Tymek też lubi patrzeć i przekręca głowę do telewizora. Muszę więc go odwracać bo nie chcę aby patrzył. Myślę że na razie takim małym dzieciom jest w ogóle niepotrzebna tv, bo migające obrazy mogą je tylko rozpraszać. Chociaż czasami gdy już muszę koniecznie coś zrobić np. iść siku to zostawiam go przed tym telewizorem i chwilę patrzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) bo andziotkowa córcia śpi prawie całą noc na piersi, więc da się Princi, łączę się z Tobą w niewyspaniu i zarwanych nockach ![]() Mary, Anula dzięki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-03 o 17:37 |
||||
|
|
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot wiec juz nie bede puszczac bajek Antosiowi... myslalam, ze nie bardzo szkodze Antosiowi... na szczescie puszczalam mu na chwile przez ostatnie 3 dni wiec chyba bardzo go nie 'uszkodzilam'
![]() No to Zosia teraz z nowa sywiura lata Princi wspolczuje Ci kochana nieprzespanych nocy. Pewnie za jakis czas to minie i sie ureguluje. Mocno trzymam za Was ![]() MoniaK hmm... nie wiem co Ci poradzic bidulko by Tymus dluzej spal... jedynie co moge to wierzyc, ze w krotce mu to minie. Poza tym jeszcze troche i bedziesz mogla zaczac rozszerzac dietke i moze bedzie sie najadal? Karolinko, Wojtusiu, Radziu
|
#3761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas najlepszym sposobem na drzemkę w dzień jest spacerówka, bo my już w niej jeździmy. Nie minie 5 minut, a Misiunia śpi w gondoli to tak spała ostatni raz chyba jak miała z miesiąc ![]() Cytat:
myślałam, że cyce mi wybuchną!Niestety te czasy odeszły w zapomnienie
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku wrzuciłam do klubu filmik, jak Eda siada. Spojrzysz i powiesz mi, czy to mu może zaszkodzić?
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio od 19:30 do około 4-5, niestety nie wiem od czego to zależy ![]() Gabrynia strzela uśmiechy na prawo i lewo zasnęla dziś ze smoczkiem w buzi ![]() znów mam zgryz czy dawać czy nie dawać ale te kciuki mi żyć nie dają ![]() lecę ! miałam jeszcze TO wrzucić
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-03 o 18:01 |
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzisiaj cisza
![]() Zosia padla bo bylismy na spacerze i oka nie zmruzyla, wiec teraz zjadla pobawila sie i padla ![]() mam nadzieje, ze nie trzeba jej bedzie budzic przed kapiela ![]() princi dzieci sa rozne, Zoska potrafila 6-7 godzin przespac, teraz tez jej sie czasem zdarza, ale na ogol spi 5 a Gabi Andziotka potrafi codziennie spac od 20-stej do 5-tej, nie ma reguly, zobaczysz na pewno neidlugo sie unormuje.paulizia moj TZ wlasnie tez czasem Zosce wlacza bajki ja sie na niego wkurzam, ale chyba jak raz na jakis czas to sie nic nie stanie co? moniak trzymam kciuki coby nocka byla lepsza gusia ja mam przeczucie ze Nadusia dzisiaj pojdzie wczesniej spac... ![]() matall mam nadzieje, ze pospal wiecej niz 5 minutek ![]() Zoska padla ale spac nie bedzie
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
mattal silny Edzik rzeczywiście
ewidentnie mu pomagasz podając ręce ... sam z leżenia też tak zrobi ? nie zaszkodzisz mu jeśli nie będziesz sztucznie go utrzymywać w pozycji siedzącej, bo sama widzisz że równowagi nie trzyma mam nadzieję, że mogłam tu napisać a nie w klubie (bo nie chciałam wątku z filmikami zasmiecać )
|
|
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula81 nie wiem jak bardzo negatywny wplyw moze miec takie ogladanie bajek... naprawde
![]() Andziot dlatego ja te informacje o tych kaszkach Nestle potraktowalam z przymrozeniem oka, ale naprawde mnostwo moich znajomych kolezanek zamiescila te informacje. Gosc bedzie mial lipe jak go podadza do sadu ![]() Robilam dzisiaj brzuszki i przysiady... w koncu sie zmotywowalam
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
anula
Tak, właśnie śpi ![]() Cytat:
![]() Znaczy raz na jakiś czas niech ręce i brzuch też poćwiczy, ale nie często, żeby nie nadwyrężać kręgosłupa i go tak nie trzymać, jak usiądzie, tylko pozwolić opaść... Dobrze zrozumiałam?
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
princi, moje dziecko tez tak spalo po 2 godzinki w porywach 2,5 i powiem Ci ze MM nawet nie pomoglo, bo mu kiedys dalam majac nadzieje ze pospi chociaz ze 4 godzinki, a tu lipa! Rowno 2 godzinki i znowu pobudka byla. Wydaje mi sie ze dziecko samo sobie z czasem ureguluje sen, moj juz teraz spi po 7-9 godzin, i zycze Ci zeby i Twoj zaczal lepiej sypiac
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jak dajecie ten Bobotic? Do mleka w butli czy prosto do dziubka?
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ręce ćwiczy leżąc na brzuszku i dźwigając cały tułów brzuch ćwiczy leżąc na plecach i dźwigając nóżki do góry, ale jeśli mamusia się nie może powstrzymać i musi rączki podawać to niech nie siedzi sztucznie z podtrzymywaniem |
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
hej lasencje
lapka wlaczylam rano i nawet mnie tu nie bylo bo mialam wyrzuty, ze wczoraj olenka byla caly dzien z moja mam i od poniedzialku codziennie bedzie, bo ja pracuje wiec dzisiaj spedzilam z nia dzien wylelkalysmy sie wyspacerowalysmy, bylismy z mezem nad jeziorkiem z moim rodzenstwem, niedawno wrocilismy, wykapalismy olenke, spi a ja ide przerzucac mial ![]() pozniej nadrobie ale zdazylam zauwazyc, ze dziecko sie matall poprawilo ![]() super ![]() a nocka pobudka o 2, 6 i pozniej do 9 z przerwami dospalismy aha jade o 7 rano na grzyby
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MoniaK na łyżeczce przed mlekiem ![]() Próbowałam w mleku, ale mam wrażenie, że gorzej działa? Pewnie placebo
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-03 o 20:22 |
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
witam
Princi ![]() Matal mój tż swego czasu tez chciał przytyć i on codziennie przed snem zjadał 2 chałwy i popijał szklanką mleka nie powiem zdrowe to nie było, ale przytył ![]() MoniaK trzymam kciuki żeby dzisiejsza nocka była lepsza ![]() Paulizia motywacjiAnia2631 programu ![]() Kaorlak a gdzie się wybieracie nad morze??? Amarcia, Klaterina, Asiak, Mary za zdrówko waszych dzieciaczków to tyle co pamiętam, jestem dzisiaj padnięta Mati próbuje usnąć z tatusiem ![]() średnio im to idzie, ale nie zamierzam im przeszkadzać
|
#3774 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Ale ten Nutramigen jest ohydny (glupia bylam, ze sprobowalam , ale nie moglam sie powstrzymac, a pachnie wcale nienajgorzej).W kazdym razie dzisiaj bylo tak: pierwsze podejscie - krzywienie sie i czeste przerwy, ale wypite 90ml. Potem UU dwa razy. Drugie podejscie - wypite 160ml i Niunia doslownie padla pod koniec jedzenia Teraz spi. I nie rzucala sie w podczas picia WIec trzymajcie kciuki, zeby dalej chciala to pic... ![]() Agus, co idziesz przerzucac?? Paulizia, brawo za brzuszki i przysiady, grunt to zaczac ![]() Cytat:
Jak Zosia, lepiej z katarkiem? W ogole zapomnialam wczesniej napisac, baaaardzo mi sie podoba Twoj pomysl z pania do sprzatania raz na jakies czas Juz zapowiedzialam TZ, ze jak wroce do pracy to obowiazkowo cos takiego sobie zorganizujemy, np. 2-3h raz w tygodniu. ![]() Cytat:
Tylko uprzedzam lojalnie, sernik jest naprawde zabojczy .Wrzucisz na FB fotke z nowa fryzurka? Bo na tej terazniejszej tak malo widac... Dobrze, ze wlosy przestaly Ci tak leciec (u mnie na razie wysyp na maksa, tez czekam zeby sie unormowalo, zanim wszystkie wlosy mi wyleca...)Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie 23 kg przytylam)...Sukienka nr 1 zdecydowanie najladniejsza moim zdaniem .Cytat:
Dawno Cie tu nie bylo. Bedzie dobrze, jak juz kolki przezylas, zabki szybko wyjda (oby )Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Mattal, czyli dajesz przed karmieniem? Bo na opakowaniu jest napisane aby dawać po
Tymoteusz wykąpany, nakarmiony i usypia sobie. Ja też się zaraz myję i kładę spać
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, zaraz Was doczytam (tzn 1 strone dopiero przeczytałam
i chciałam tylko powiedzieć Camomile, gratuluje decyzji Słoneczko, oby przyniosła efekt jak u Edzika ![]() ![]() ), bo calusi dzień poza domem ale mam krótkie pytanie bo mnie zmartwiło coś a Tż to w sumie jeszcze bardziej i to on kazał Was zapytac... Gabikowi z kozką z nosa wyszła smużka krwi (a dziś nie czyściłam fridą bo nawet czasu nie było) Miałyście tak kiedyś ? To chyba nic poważnego, co?
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
Ddaiissyy ja nie pomogę bo nie miałam takiej sytuacji, ale któraś tu pisała o czymś takim i chyba nic się nie działo złego
Camomile super że jest lepiej wrzuciłam dwa zdjęcia do albumu
|
#3778 |
|
Raczkowanie
|
doby wieczór,
my dzisiaj cały dzień po za domem, Michaś został z babcia a ja z Tż na zakupach, (jak to zakupy potrafia poprawić humor )ide nadrabiać Daisy michaś miał smużki krwi ale tylko raz i więcej się nie powtórzyło
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież czasem Tobie na pewno też się to zdarza tam jest bardzo delikatny nabłonek dobranocki ~! |
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Misiunia oczywiście padła już o 19, nie ma szans żeby przetrzymać ją dłużej. Po kąpieli i karmieniu dosłownie przelewa się przez ręce
Ciekawa jestem do której pośpimy Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

wybieram:
dla Lolki

także jestem happy tylko
..A i wyprowadziłam moje dziecko do łóżeczka i jestem mile zaskoczona że bez problemu w nim zasypia mimo to że spała z nam przez ponad 2 miesiące
..
proszę!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

Pewnie placebo
(glupia bylam, ze sprobowalam

i chciałam tylko powiedzieć Camomile, gratuluje decyzji Słoneczko, oby przyniosła efekt jak u Edzika
Ciekawa jestem do której pośpimy