Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1370 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 14:36   #41071
pati_bc
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
najprostsze OMO - zmoczyc wlosy, nalozyc odzywke na dlugosc, wziac szampon i rozetrzec go w dloniach, nastepnie wsunac dlonie miedzy wlosy i masaz skalpu szamponem, mozna porcje szamponu podzielic na 2 razy, latwiej wtedy umyc najpierw np przod, potem znow wziac szampon i powtorka na tylnej czesci skalpu
Tak, tak wiem Ale dzięki za przypomnienie Tak też myję włosy szamponem, rozcieram w dłoniach szampon, potem wsuwam dłonie na skalp z przodu, potem to samo z tyłu, lekki masaż a długość ze 3-4 razy ugniatam z pianą która po nich spłynęła. Teraz będę robić to samo tylko, że z dołączeniem odżywki
Pamiętam jak zaczynałam przygodę z CG i się naczytałam, że przy OMO powinno się odżywkę dawać od ucha w dół. Przy mojej długości niezbyt mi to pasowało
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:42   #41072
Piechniak
Rozeznanie

a ja chce się pochwalić . ale najpiwerw muszę opowiedzieć swoją historię. włoski zaczęły mi się kręcić ok 13 roku życia, tak śmiesznie, bo te nowe rosły kręcone a stare ciągle były proste, wyglądało to strasznie - do połowy szopa loków, od połowy zmokła kura...ale przetrzymalam i koło 16 miałam już piękną burzę loków (3b, w gorsze dni 3a). no ale...jak to bywa, poczułam się dorsła i zaczęłam używać "dorosłych szamponów" tj., w moim wypadku pantene pro-v...szampon i odżywka, mycie co drugi dzień...wiecie co to oznacza...pod koniec liceum miałam już słomę nie loki . w dodatku w ogóle nie chciały rosnąć, wypadały, cienkie były i żałosne...no i wtedy ktoś mnie namówił na farmonę i inne naturalne rzeczy. po półtora roku włosy grubsze, lśniące, mocniejsze, dłuuuższe... ale bez skrętu . zaczęłam tracić nadzieję, tym bardziej, że niektórzy wmawiali mi, że długie włosy i tak nie będą się kręcić...(bo zdjęciach niektórych kręconiwłosych wiem, że to nieprawda ). włosy były prawie zupełnie proste i nie ma co się dziwić, w końcu koleżanka, która poleciła mi pielęgnację (mimo wszystko jestem jej dozgonnie wdzięczna bo wyprowadziła mi włosy z ruiny ) jest prostowłosa. no i w końcu trafiłam tu...od trzech miesięcy stosuje mniej lub bardziej udaną metodę CG i dorobiłam się już lekkich fal . ostatnio (pisałam wyżej) było trochę gorzej, ale uspokoiłyście mnie, dowiedziałm się więcej i myślę, że będzie dobrze. no a dzisiaj umyłam głowę, właśnie sobie schnie, i...i mam dwa prawdziwe skręty przy uszach, z obu stron , takie jak dawniej...co prawda wygląda to kretryńsko, na reszcie włosów są takie naprawdę tylko lekkie fale, a tu przy uszach takie sterczące korkociągi, ale co tam...nie posiadam się z radości, bo to oznacza, że moje kudełki odzyskują skręt to dzięki Wam, kochane
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:47   #41073
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
a ja chce się pochwalić . ale najpiwerw muszę opowiedzieć swoją historię. włoski zaczęły mi się kręcić ok 13 roku życia, tak śmiesznie, bo te nowe rosły kręcone a stare ciągle były proste, wyglądało to strasznie - do połowy szopa loków, od połowy zmokła kura...ale przetrzymalam i koło 16 miałam już piękną burzę loków (3b, w gorsze dni 3a). no ale...jak to bywa, poczułam się dorsła i zaczęłam używać "dorosłych szamponów" tj., w moim wypadku pantene pro-v...szampon i odżywka, mycie co drugi dzień...wiecie co to oznacza...pod koniec liceum miałam już słomę nie loki . w dodatku w ogóle nie chciały rosnąć, wypadały, cienkie były i żałosne...no i wtedy ktoś mnie namówił na farmonę i inne naturalne rzeczy. po półtora roku włosy grubsze, lśniące, mocniejsze, dłuuuższe... ale bez skrętu . zaczęłam tracić nadzieję, tym bardziej, że niektórzy wmawiali mi, że długie włosy i tak nie będą się kręcić...(bo zdjęciach niektórych kręconiwłosych wiem, że to nieprawda ). włosy były prawie zupełnie proste i nie ma co się dziwić, w końcu koleżanka, która poleciła mi pielęgnację (mimo wszystko jestem jej dozgonnie wdzięczna bo wyprowadziła mi włosy z ruiny ) jest prostowłosa. no i w końcu trafiłam tu...od trzech miesięcy stosuje mniej lub bardziej udaną metodę CG i dorobiłam się już lekkich fal . ostatnio (pisałam wyżej) było trochę gorzej, ale uspokoiłyście mnie, dowiedziałm się więcej i myślę, że będzie dobrze. no a dzisiaj umyłam głowę, właśnie sobie schnie, i...i mam dwa prawdziwe skręty przy uszach, z obu stron , takie jak dawniej...co prawda wygląda to kretryńsko, na reszcie włosów są takie naprawdę tylko lekkie fale, a tu przy uszach takie sterczące korkociągi, ale co tam...nie posiadam się z radości, bo to oznacza, że moje kudełki odzyskują skręt to dzięki Wam, kochane
Fantastycznie Ciesze się razem z Tobą
A może by tak foteczka tych korkociągów?
Stary 2011-09-03, 14:48   #41074
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

No to i ja się pochwalę, że moje włosy wyglądają lepiej, ale dopiero jak troszkę z nimi popracuję. Po umyciu mam pusz upa bez minimalnego skrętu, a dzisiaj umyłam BD, na kilka minut nivea fc i żel artiste i jest ładnie, zauważyłam nawet, że lepiej się falują jak je będę odciskać ręcznikiem, a nie dłońmi Ale czy nastanie taki czas, że będą się falować już po umyciu? Współpracujemy dopiero prawie 2 tygodnie, ale oglądając dawne zdjęcia, widzę, że one się próbowały same falować, ale nie wychodziło im to Rybiorku i inne dziewczyny, które pomagały dziękuję bardzo, że pomogłyście chociaż nie raz chciałam ściąć włosy na coś a'la kożuchowska
Stary 2011-09-03, 15:00   #41075
imbryka
Rozeznanie

Wczoraj przemyłam włosy szamponem z sls, nie nakładałam nic nowego, bo chce po kolei używać nowe produkty, by móc sprawdzić co jak działa. W każdym razie rano poczułam poirytowanie, bo obudziłam się z wilgotnymi włosami latem nie używam suszarki, jednakże jesienią/zimą/wczesną wiosna, jestem zmuszona je podsuszać, a dotychczas miałam jedynie zwykłą suszarkę która raczej nie nadawała się dla moich włosów. Dziś otrzymałam rowente z dyfuzorem

Moje włosy nadal przezywają zmianę pielęgnacji, jednakże czuje , że jesteśmy na dobrej drodze
Dlatego dziewczęta, nie narzekajcie na swoje piękne lokasy, każdy ma czasem gorszy dzień, pamiętajcie, że przynajmniej odpowiednio dbacie o zdrowie swoich włosów, odżywiacie je i pielęgnujecie. Kochane trzeba nabierać pozytywnej energii z ostatnich letnich promieni słońca i z uśmiechem podchodzić do siebie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Swoją drogą, widziałyście nowe Avanti? Są kosmetyki do loków Rozpoznałam tylko Nivea FC - resztę podejrzewam o silikony
zaciekawiłaś mnie tym, jednakże avanti jest chyba zafoliowane i nie można zobaczyć tylko tego jednego artykułu, prawda?

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Nusia każdy ma swój powód do narzekań i wcale się nie dziwię, że coś ci może nie odpowiadac u Ciebie. Szkoda, ze nie można tak sie zamienić na tydzien i zobaczyc jak to jest w czyichś włosach a potem z pełnym zakochaniem wrócić do swoich
moja mama stwierdziła, żebym przestała marudzić, bo gdybym miała murzyńskie kinky to z pewnością też bym miała powód to marudzenia poza tym każde kręcone włosy są piękne i powinnam się cieszyć bez względu na to jak mocno pokręcone są, trzeba docenić to co się ma, w końcu fale i loki są sexy

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Ja wczoraj umyłam pierwszy raz odżywką i jestem bardzo zadowolona bo... zaczęły się jakby kręcić bardziej od góry!

W ogóle uśmiałybyście się ze mnie, bo zasiałam gdzieś grzebień i czesałam się takim plastikowym turystycznym widelcem z szerokim rozstawem zębów Palcami to jednak za mało na moje długie splątane włosy
co tam, że widelcem, grunt, że dało radę u mnie natomiast lepiej sprawdza się przeczesanie palcami, aniżeli szerokim grzebieniem

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Myślę, że zachwyt wzbudzają nie tylko piękne kędziory, ale przede wszystkim ZDROWE, nawilżone włosy. (...) Mimo wszystko wolałabym zdrowe, lśniace proste niż zniszczone kręcone(jakie rymy częstochowskie). (...)
Zatem, kochane, pielęgnujmy nasze włosiska, a będą piękne!
Mądre słowa

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:11   #41076
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Tak, tak wiem Ale dzięki za przypomnienie Tak też myję włosy szamponem, rozcieram w dłoniach szampon, potem wsuwam dłonie na skalp z przodu, potem to samo z tyłu, lekki masaż a długość ze 3-4 razy ugniatam z pianą która po nich spłynęła. Teraz będę robić to samo tylko, że z dołączeniem odżywki
Pamiętam jak zaczynałam przygodę z CG i się naczytałam, że przy OMO powinno się odżywkę dawać od ucha w dół. Przy mojej długości niezbyt mi to pasowało
to bedzie moja opinia ale na podstawie tego co probowalam nie ma roznicy czy nalozysz odzywke na cale wlosy czy od ucha, szampon zadziala tak samo

Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
No to i ja się pochwalę, że moje włosy wyglądają lepiej, ale dopiero jak troszkę z nimi popracuję. Po umyciu mam pusz upa bez minimalnego skrętu, a dzisiaj umyłam BD, na kilka minut nivea fc i żel artiste i jest ładnie, zauważyłam nawet, że lepiej się falują jak je będę odciskać ręcznikiem, a nie dłońmi Ale czy nastanie taki czas, że będą się falować już po umyciu? Współpracujemy dopiero prawie 2 tygodnie, ale oglądając dawne zdjęcia, widzę, że one się próbowały same falować, ale nie wychodziło im to Rybiorku i inne dziewczyny, które pomagały dziękuję bardzo, że pomogłyście chociaż nie raz chciałam ściąć włosy na coś a'la kożuchowska
mnie tez lepiej sie ukladaja jak robie to przez recznik (ale ja mam taki specjalny z gladkiej bawelny, wyglada jak duza scierka kuchenna)

ja to w ogole po splukaniu odzywki ds nakladam na ociekajace odzywke bs, potem dlonmi odgniatam zeby czesc wody wycisnac, potem przykladam recznik do koncow wlosow, przysuwam do do skalpu (rog recznika) i jak juz przyklapne wlosy do skalpu owijam reszta recznika glowe, po 5-15 minutach sciagam recznik i trzymajac recznik na otwartych dloniach przyblizam do koncow wlosow i do skalpu zeby je jeszcze bardziej odsaczyc z wody, czyli mozna to uznac za harmonijkowaie, po nalozeniu zelu jesli naloze go za duzo powtarzam recznikowe harmonijkowanie. Jak robie rekami to mi polamance wychodza

A tak w ogole wszystkie wlosy wygladaja lepiej jak sie nad nimi popracuje, nie ma tu ani jednej osoby ktora myje wlosy, splukuje i zostawia i jesli nawet teraz ktos tu powie ze tak robi to sorki ale nie uwierze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-09-03 o 15:13 Powód: literowka
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:21   #41077
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
zaciekawiłaś mnie tym, jednakże avanti jest chyba zafoliowane i nie można zobaczyć tylko tego jednego artykułu, prawda?
Proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg avanti1.jpg (123,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg avanti2.jpg (106,7 KB, 52 załadowań)

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:28   #41078
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Proszę
Wyprzedziłaś mnie;D

Rzuciło mi się w oczy też coś o jakimś zabiegu keratynowym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06365.jpg (94,1 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-09-03 o 15:30
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:39   #41079
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Wyprzedziłaś mnie;D

Rzuciło mi się w oczy też coś o jakimś zabiegu keratynowym.
nie wiem o co biega z artykulem ale o zabiegu keratynowym jesli to o ten chodzi co mysle, powiem tyle ze w Polsce nie umia go robic, wszyscy traktuja go jak zabieg prostowania a tak naprawde z tego co czytalam na amerykanskich stronach to ma sie wybor jak nosic wlosy po takim zabiegu: proste lub jesli mialo sie loki to mozna je miec po zabiegu, roznica bedzie tylko taka ze beda gladkie i bez puchu, widzialam film jak to robiono wlasnie na kreconych wlosach, wielka roznica w wygladzie lokow przed i po

jednak ten zabieg ma minus taki ze aby keratyna sie trzymala we wlosie ok 3 miesiecy (keratyna jest wprasowywana prostownica w pasma wlosow) uzwana jest substanacja zwana formaldehyde, silnie zraca, w kazdym preparacie ona jest, nawet jak pisze ze jej nie ma to jest (niewielki procent ale jest i to czuc jak sie naklada preparat na wlosy i potem jedzie z prostownica) bo to ona pomaga 'zakonserwowac' keratyne. Kropcia robila sobie taki zabieg z firmy encanto to moze sie wypowiedziec.

Interesowalam sie tym ale po przeczytaniu mnostwa artykulow, forow, stron fachowych mysle ze nie warto.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-03, 15:59   #41080
AjriszMarta
Zakorzenienie

Piechniak - strasznie sie ciesze i trzymam kciuki za ciag dalszy
Może teraz Ty przeciagniesz koleżankę na naszą stronę mocy, CG może służyć też prostym
Cytat:
...i mam dwa prawdziwe skręty przy uszach, z obu stron , takie jak dawniej...co prawda wygląda to kretryńsko, na reszcie włosów są takie naprawdę tylko lekkie fale, a tu przy uszach takie sterczące korkociągi, ale co tam...
A za to mini bacik moje naturalsy to kilka takich 'kretynskich' korkociągów przy twarzy i ogólny pierdzielnik, to wszystko na co mogę liczyć na dłuższą metę Doceniaj i nie marudź :P
A tak to fajnie czytać ze są postępy Dawaj zdjęcia
Cytat:
A tak w ogole wszystkie wlosy wygladaja lepiej jak sie nad nimi popracuje, nie ma tu ani jednej osoby ktora myje wlosy, splukuje i zostawia i jesli nawet teraz ktos tu powie ze tak robi to sorki ale nie uwierze
Nawet ja coś robię Teraz na upgrade'owanych bo się poddają

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 17:54   #41081
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość

oollaa_1_ jak ja Cię dawno już tutaj nie widziałam gdzie żeś się podziewała?
To wszystko przez lenistwo, które ogarneło mnie w wakacje nie zaglądałam tutaj ...
i mam za swoje ...wiele stronnic nadrabiania i jeszcze coś mi się psuje i nie zawsze widać moje posty które chce dodać

mam pytanko ... jeśli ktoś tu stosuje zielony kremik z biedronki to jako co go wykorzystujecie? ciekawa jestem waszych pomysłów
ja dawałam go zamiast olejowania na włosy np noc przed myciem albo godzinke przed ... czy to miało jakiś sens?

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką

Edytowane przez oollaa_1_
Czas edycji: 2011-09-03 o 18:00
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:03   #41082
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Proszę
oo dzięki za skan aż ciekawa byłam co tam takiego polecają, ech
Jakie szczęście, że trafiłam na ten wątek i na Was

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:09   #41083
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość
mam pytanko ... jeśli ktoś tu stosuje zielony kremik z biedronki to jako co go wykorzystujecie? ciekawa jestem waszych pomysłów
ja dawałam go zamiast olejowania na włosy np noc przed myciem albo godzinke przed ... czy to miało jakiś sens?
Używałam go do stylizacji i reanimacji. Reanimację porzuciłam a jeśli chodzi o stylizację to jest niestety dla mnie zbyt ciężki. Teraz dodaję go do masek i jest przyjemnie
Wiem, że jedna dziewczyna (niestety nie pamiętam jej nickupamiętam jej włosy ale nick wyleciał mi z głowy) używała go do poskromienia puszaka i u niej fajnie działał.

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-03 o 19:36
Stary 2011-09-03, 20:01   #41084
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
specjalnie zacytowalam te dwa posty

Aiorghe - powiem z reka na sercu, nie gniewaj sie ale szukasz dziury w calym, jak dla mnie ta pierwsz fotka jest piekna, i powiem wiecej - wiele osob chcialoby takie wlosy jak na tej fotce.

I niestety musze to napisac - nie przeczytalas dokladnie naszych watkow, wlosy krecone/falowane maja wlasne zycie, raz sie uloza pieknie, raz mniej ladnie a Ty chcesz im na sile cos zmienic. Jestem pewna ze jak ja bym umyla Ci wlosy i je zrobila to mialabys 3a na glowie jak nic, tylko nie wiem czy podobaloby Ci sie to, wiesz czemu? Bo to tego musialabym uzyc odzywki bs w wiekszej ilosci oraz stylizatora w wiekszej ilosci. W wielu przypadkach to produkty pomagaja wlosom zbic sie w wieksze pukle. A wyglada ze Ty nie lubisz takiej ilosci na wlosach. Dbaj o nie i daj im luz. Mnie ta pierwsza toka sie bardzo podoba, mysle ze jak pierwszy raz zastosowalac CG to staralas sie jakos szczegolnie i dlatego byl efekt a teraz starasz sie za mocno i wlosy nie daja rady.

Odpusc im troche, daj tydzien luzu jesli chodzi o stylizacje, nie odpuszczaj tylko z systematyczna pielegnacja, raz w tygodniu porzadna maska, jesli chcesz czesac na sucho - grzebien z szerokim rozstawem, tylko i wylacznie.
Dzięki Bez przesady, jednak nie mam się czym chwalić, jeśli idzie o kłaki. Zresztą, nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek ktokolwiek je pochwalił Pierwsze słyszę.

Cóż, już dotarło do mnie, że jednak wiele moim włosom nie pomogę Szkoda tylko, że tak bez sensu je obcięłam, mam wrażenie, że to cięcie zepsuło mi nawet tamte fale (za mało jest przestrzeni do falowania i zostają tylko jakieś dziwne wywijasy). Tyle zapuszczania na nic, ech.
No ale mam nadzieję, że do wiosny będzie lepiej, przynajmniej nie będę marznąć zimą, bo nie będzie szkoda chować łba pod czapkę

Dzięki ogólnie za pomoc i cierpliwość Z metody cg i tak planuję korzystać, bo wiele mi pasuje.
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 20:06   #41085
paulownia
Zakorzenienie

Jutro bede sie myla i mam w planie: po pierwsze nalozyc maske, i wyprobowac przy tej okazji maslo shea. Mam male pudeleczko czystego, ale jeszcze na wlosy nie kladlam, bo sie lenilam je rozpuscic, wiec podgrzeje je i wymieszam z miodem i resztka odzywki bananowej, zobaczymy czy okielzna puszaka. Oprocz tego musze sprobowac inaczej splukiwac wlosy, bo po standardowym myciu z glowa w dol mam pelen balagan. Wiec umyje i naloze maske a do splukania wskocze pod prysznic i sproboje plukac na stojaco, zeby wlosy juz opadly w dol, to mi ulatwi zycie.
Moglyby te wlosy mi szybciej rosnac, bo mi sie teskni na korkociagami, a tu dlugosci odpowiedniej brakuje.
Przegladalam jeszcze raz artykuly, i po odswiezeniu tego o 5 najlepszych skladnikach nawilzajacych doszlam do wniosku ze koniecznie musze sobie kupic olej z jojoby i olej z awokado. Wlosy mam suche niemilosiernie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 20:46   #41086
karolcia2106
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Dzięki Bez przesady, jednak nie mam się czym chwalić, jeśli idzie o kłaki. Zresztą, nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek ktokolwiek je pochwalił Pierwsze słyszę.

Cóż, już dotarło do mnie, że jednak wiele moim włosom nie pomogę Szkoda tylko, że tak bez sensu je obcięłam, mam wrażenie, że to cięcie zepsuło mi nawet tamte fale (za mało jest przestrzeni do falowania i zostają tylko jakieś dziwne wywijasy). Tyle zapuszczania na nic, ech.
No ale mam nadzieję, że do wiosny będzie lepiej, przynajmniej nie będę marznąć zimą, bo nie będzie szkoda chować łba pod czapkę

Dzięki ogólnie za pomoc i cierpliwość Z metody cg i tak planuję korzystać, bo wiele mi pasuje.
Ja je wczoraj pochwaliłam, więc nie mów, że nikt ich nie chwalił

Looking for heaven, found the devil in me
Well what the hell I'm gonna let it happen to me

karolcia2106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 20:50   #41087
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
Ja je wczoraj pochwaliłam, więc nie mów, że nikt ich nie chwalił
Ojnooo Dzięki, miałam na myśli ludzi niewirtualnych, takich, co oglądali mnie na żywo
Stary 2011-09-03, 21:05   #41088
katie100
Wtajemniczenie

hej, chciałam się podzielić moim dzisiejszym doświadczeniem... byłam u fryzjera
chyba jest okej szału nie ma, ale biorąc pod uwagę ile ze swojej energii (niewiele) poświęcił mi fryzjer to wyszło dobrze

wstawiam fotki
foto 1 z ostatniego tygodnia przed fryzjerem
foto 2 bezpośrednio po fryzjerze... po wygniataniu przeze mnie jakieś 5 min. przed lustrem przed wyjściem z zakładu, bo to co było wcześniej...
foto 3 tuż po domowej reanimacji (foto po wygnieceniu mokrych żelem Isany)
reanimacja: olej kokosowy na godzinę, mycie szamponem Joanny mięta i zielona herbata, maska dolce anti-age na całe włosy i skórę głowy na ok. 3 min., po spłukaniu maska Alterra z granatem od połowy włosów na ok. 1-2 min., spłukanie, plunking w koszulkę na 5 min., odrobina oleju kokosowego na końcówki, podpięcie przodu przy skórze żabkami dla objętości, wygniecenie żelem Isana czarnym z pomarańczową etykietą, schnięcie naturalne, wygniecenie sucharów, odrobina oleju kokosowego dla ujarzmienia buszu... i tyle. uff
foto 4 obecnie po zakoczonej domowej reanimacji

a co do samego strzyżenia, to... ponieważ mam chory kręgosłup szyjny nie pozwalam myć się fryzjerom z głową odchyloną w tył i wgniatać karku we fryzjerską umywalkę, a więc mycie było z głową w przód.
1) fryzjer krzyczy na cały zakład: mamy gdzieś szampon do loków??!! odp. nie mamy (wizyta umówiona z wyprzedzeniem z informacją że włosy falowane/kręcone i obejrzeniem ich przez tego fryzjera)
2) mycie włosów 2x jakimś szamponem z sls potem na chwilę odżywka, spłukanie i...
3) czesanie włosów już na fotelu grzebieniem o rozstawie, którego używał mój dziadek (węższego chyba nie produkują), jednym słowem rwanie włosów na stwierdzenie że czeszę włosy tylko z odżywką na włosach odp. no ja kręcone też, ale nie chciałem pani już męczyć...
4) strzyżenie przerywane na pogawędki z połową salonu i wyśmiewanie niektórych pracowników, zero skupienia uwagi na kliencie, najlepsze były momenty, kiedy nożyczki są w ruchu a on odwracał głowę... brr
5) w czasie strzyżenia sporo psikania jakimś sprayem do loków i baardzo dużo przeczesywania tym cienkim grzebieniem
6) modelowanie... na wstępie na moje stwierdzenie, że najczęściej wygniatam żelem padła informacja, że on zwykle po takim intensywnym czesaniu włosów, które je rozprostowuje, przed modelowaniem myje znowu włosy, mówię na to że możemy umyć, odp. nie, nie będę pani męczyć (wrr)
a więc trochę pianki i wygniecenia, suszenie dyfuzorem w pozycji pionowej, potem pod suszarkę, na mokrych w ok. 40% lakier wygniecenie i koniec wizyty, na zakończenie stwierdzenie, że ładna pogoda jest to wyschną same...
na głowie było "coś", co sprawiło, że pierwszy raz było mi wstyd wyjść od fryzjera na ulicę od czasu gdy strzygła mnie praktykantka i poprawiała po niej szefowa jak miałam sześć lat... ciekawie było i ta przyjemność kosztowała 70zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30.08.jpg (32,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.09_1.jpg (29,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.09_2.jpg (25,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.09_3.jpg (34,7 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-09-03 o 21:10
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 21:08   #41089
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Jest nas tutaj naprawde duzo, czasami posty i fotki gina w tloku. Poza tym jesli Ty ciagle krytykujesz swoje wlosy to co mamy Ci powiedziec. Zacznij je chwalic a zobaczysz zmiane

Cytat:
I moze wlasnie tu jest problem, wlosy maja za malo miejsca. Zapuszczaj. Z cieciem nie poradze, sama lubie wlosy rowne i do takich bede dazyc, mnie nie przeszkadza ze wtedy sie mniej kreca, jak wlosy sa dlugie nie musza. Moje wraz z dlugoscia beda sie rozkrecac, taka ich uroda choc proste nigdy nie beda.

Cytat:
CG tak naprawde jest dla wszystkich wlosow, mam prostowlosa kolezanke ktora stosuje CG choc nie wiedziala o tym dopoki jej nie powiedzialam jak zobaczylam jej kosmetyki wlosowe, w sensie teraz ma loki bo przez przypadek zrobila trwala

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Ojnooo Dzięki, miałam na myśli ludzi niewirtualnych, takich, co oglądali mnie na żywo
o rany nie mie kaczka kopnie! Mnie tez na zywo nikt nie chwali, DMkAnia tez pisala ze nikt jej nie chwali. Dla wielu osob wlosy nie maja znaczenie, sa, trzeba je umyc i tyle.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-03, 21:33   #41090
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Jest nas tutaj naprawde duzo, czasami posty i fotki gina w tloku. Poza tym jesli Ty ciagle krytykujesz swoje wlosy to co mamy Ci powiedziec. Zacznij je chwalic a zobaczysz zmiane

I moze wlasnie tu jest problem, wlosy maja za malo miejsca. Zapuszczaj. Z cieciem nie poradze, sama lubie wlosy rowne i do takich bede dazyc, mnie nie przeszkadza ze wtedy sie mniej kreca, jak wlosy sa dlugie nie musza. Moje wraz z dlugoscia beda sie rozkrecac, taka ich uroda choc proste nigdy nie beda.

CG tak naprawde jest dla wszystkich wlosow, mam prostowlosa kolezanke ktora stosuje CG choc nie wiedziala o tym dopoki jej nie powiedzialam jak zobaczylam jej kosmetyki wlosowe, w sensie teraz ma loki bo przez przypadek zrobila trwala

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

o rany nie mie kaczka kopnie! Mnie tez na zywo nikt nie chwali, DMkAnia tez pisala ze nikt jej nie chwali. Dla wielu osob wlosy nie maja znaczenie, sa, trzeba je umyc i tyle.
Mójbosz, na próżną wyszła, co czeka na chwalenie
Się po prostu zdziwiłam, ot tyle.

No tak, tak, zapuszczam, już właśnie knuję chytry plan jak przyspieszyć porost włosów

A tak w ogóle to zafundowałam sobie sesję nawilżającą, a potem kilka drobnych eksperymentów i coś mi całkiem przyzwoitego wyszło, ale to jutro dopiero mam nadzieję uda mi się pokazać i opisać. O ile po nocy uda mi się zreanimować
Stary 2011-09-03, 21:51   #41091
karolcia2106
Raczkowanie

Też mam kłopoty z reanimacją po nocy. Podczas snu włosy mi się spłaszczają i skręt się rozluźnia, a rano nie potrafię tego odtworzyć. Ale to pewnie kwestia wprawy, bo wciąż się uczę Umyłam właśnie włosy i mogę stwierdzić- co mycie to inna fryzura
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia IMG_0614.jpg (131,4 KB, 63 załadowań)

Looking for heaven, found the devil in me
Well what the hell I'm gonna let it happen to me

karolcia2106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 21:54   #41092
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
hej, chciałam się podzielić moim dzisiejszym doświadczeniem... byłam u fryzjera
chyba jest okej szału nie ma, ale biorąc pod uwagę ile ze swojej energii (niewiele) poświęcił mi fryzjer to wyszło dobrze

wstawiam fotki
foto 1 z ostatniego tygodnia przed fryzjerem
foto 2 bezpośrednio po fryzjerze... po wygniataniu przeze mnie jakieś 5 min. przed lustrem przed wyjściem z zakładu, bo to co było wcześniej...
foto 3 tuż po domowej reanimacji (foto po wygnieceniu mokrych żelem Isany)
reanimacja: olej kokosowy na godzinę, mycie szamponem Joanny mięta i zielona herbata, maska dolce anti-age na całe włosy i skórę głowy na ok. 3 min., po spłukaniu maska Alterra z granatem od połowy włosów na ok. 1-2 min., spłukanie, plunking w koszulkę na 5 min., odrobina oleju kokosowego na końcówki, podpięcie przodu przy skórze żabkami dla objętości, wygniecenie żelem Isana czarnym z pomarańczową etykietą, schnięcie naturalne, wygniecenie sucharów, odrobina oleju kokosowego dla ujarzmienia buszu... i tyle. uff
foto 4 obecnie po zakoczonej domowej reanimacji

a co do samego strzyżenia, to... ponieważ mam chory kręgosłup szyjny nie pozwalam myć się fryzjerom z głową odchyloną w tył i wgniatać karku we fryzjerską umywalkę, a więc mycie było z głową w przód.
1) fryzjer krzyczy na cały zakład: mamy gdzieś szampon do loków??!! odp. nie mamy (wizyta umówiona z wyprzedzeniem z informacją że włosy falowane/kręcone i obejrzeniem ich przez tego fryzjera)
2) mycie włosów 2x jakimś szamponem z sls potem na chwilę odżywka, spłukanie i...
3) czesanie włosów już na fotelu grzebieniem o rozstawie, którego używał mój dziadek (węższego chyba nie produkują), jednym słowem rwanie włosów na stwierdzenie że czeszę włosy tylko z odżywką na włosach odp. no ja kręcone też, ale nie chciałem pani już męczyć...
4) strzyżenie przerywane na pogawędki z połową salonu i wyśmiewanie niektórych pracowników, zero skupienia uwagi na kliencie, najlepsze były momenty, kiedy nożyczki są w ruchu a on odwracał głowę... brr
5) w czasie strzyżenia sporo psikania jakimś sprayem do loków i baardzo dużo przeczesywania tym cienkim grzebieniem
6) modelowanie... na wstępie na moje stwierdzenie, że najczęściej wygniatam żelem padła informacja, że on zwykle po takim intensywnym czesaniu włosów, które je rozprostowuje, przed modelowaniem myje znowu włosy, mówię na to że możemy umyć, odp. nie, nie będę pani męczyć (wrr)
a więc trochę pianki i wygniecenia, suszenie dyfuzorem w pozycji pionowej, potem pod suszarkę, na mokrych w ok. 40% lakier wygniecenie i koniec wizyty, na zakończenie stwierdzenie, że ładna pogoda jest to wyschną same...
na głowie było "coś", co sprawiło, że pierwszy raz było mi wstyd wyjść od fryzjera na ulicę od czasu gdy strzygła mnie praktykantka i poprawiała po niej szefowa jak miałam sześć lat... ciekawie było i ta przyjemność kosztowała 70zł
Noooo, to niezłe atrakcje sobie zafundowałaś Ale ostatecznie efekt podcięcia spoko, bo mam wrażenie, że się włosy uniosły do góry i chyba widzę lepszy skręt
Stary 2011-09-03, 22:33   #41093
blackeye79
Raczkowanie

dziewczyny, chciałam mieć czerwień, i
2 razy dziś rozjaśniałam, a czarny ani drgną, tylko odrost ryży, więc z tego smutku znów pomalowałam sie na czarno żeby było jednolicie, nie wiem co z tym czarnym, fakt to paleta, i inne mocne farby, ale żeby nie ruszyło, 12%.
może powinnam tym elgonem się dekoloryzować, już sama nie wiem.Bo przecież typowe dekoloryzatory to zwykłe rozjaśniacze wiec nie mam szans z moim czarnym.

Edytowane przez blackeye79
Czas edycji: 2011-09-03 o 22:34 Powód: bład
blackeye79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:41   #41094
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Noooo, to niezłe atrakcje sobie zafundowałaś Ale ostatecznie efekt podcięcia spoko, bo mam wrażenie, że się włosy uniosły do góry i chyba widzę lepszy skręt
noo było traumatycznie, ale koniec końców wyszło całkiem si, mąż też stwierdził, że jakby wyżej się zaczęły kręcić

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość

2 razy dziś rozjaśniałam, a czarny ani drgną, tylko odrost ryży, więc z tego smutku znów pomalowałam sie na czarno żeby było jednolicie, nie wiem co z tym czarnym, fakt to paleta, i inne mocne farby, ale żeby nie ruszyło, 12%.
może powinnam tym elgonem się dekoloryzować, już sama nie wiem.Bo przecież typowe dekoloryzatory to zwykłe rozjaśniacze wiec nie mam szans z moim czarnym.
o mamusiu, nie męcz ich już, albo idź do fryzjera
Stary 2011-09-03, 22:49   #41095
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

a moge wiedziec co nalozylas, jak i na jak dlugo?

a teraz to juz nic nie rob przez jakis czas, nawet fryzjer moze miec problem, wlosy byly strasznie nadwyrezone, teraz regeneracja tylko.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-03, 22:53   #41096
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
o mamusiu, nie męcz ich już, albo idź do fryzjera
tak tylko co ten fryzjer nowego mi wymysli? rozjasni? sama mogę to zrobic. nawet u fryzjer nie mam pewności że czarny zejdzie, a włosy będą katowane tak samo.Tak myslę że jedynym rozwiązaniem jest ten np.elgon ale też trzeba sie napracować żeby czarny nie wrócił.
Może spróbuję znależć jakiegoś co potrafi tym robić, albo dam sobie spokój.Dodam że ratowałam sie tą odżywką organique, anti-age.szkoda mi tych włosów, i nie wiem dlaczego nie chwycił rozjasniacz, już kiedyś sobie robiłam na czerwono i wyszło nieżle, miałam ogniste czerwone, a teraz nic./ odkad zaczełam nosić loki.
Stary 2011-09-03, 22:56   #41097
gohs
Zakorzenienie

Ha, zrobiłam właśnie zamówienie na mazidłach Olej kokosowy, jojoba, hydrolat aloesowy a nie włosowo - glinka
Stary 2011-09-03, 23:02   #41098
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
a moge wiedziec co nalozylas, jak i na jak dlugo?

a teraz to juz nic nie rob przez jakis czas, nawet fryzjer moze miec problem, wlosy byly strasznie nadwyrezone, teraz regeneracja tylko.
najpierw był palette DELLUXE, 5-7 tonów, trzymałam 45 min., póznej płukaniei odzywka na 30 min, po wysuszeniu był rozjasniacz joanny, "proteinowy rozjaśniacz" .Chciałąm ten który ty polecasz ale nie mogłam nigdzie go znależć same farby blond tylko były.więc kupiłam ten pierwszy, a ten drugi kupiła mi siostra, wszystko było juz pozamykane i tylko ten znalazła w jakims sklepiku więc wzieła.tego drugiego trzymałam tylk o10 min. bo juz byłam załamana, i mialam dośc, bala sie o wlosy.spłukalam to dalam odzywke na 15 min, wysuszylam i pomalowalam czarnym, po zmyciu odżywka,+keratyna ok 10 kropel.na 30 min, po spłukaniu b/s był garnier avocado + 5 kropel kertayny.suszarka na chłodny i spiełam, i tak siedzę.smutno mi jakos bo sie napaliłam, jestem zawiedziona, szczególnie że już robiłam sobie czerwien zwykłym rozjaśniaczem, potem byłą farba i wyszło ok.

ogólnie włosy sa w dobrym stanie, teraz będę je katować keratyną, połysk jest, suszu też nie widać w miarę dobrze to przetrwały.

Edytowane przez blackeye79
Czas edycji: 2011-09-03 o 23:07 Powód: dopisek
blackeye79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 23:10   #41099
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
najpierw był palette DELLUXE, 5-7 tonów, trzymałam 45 min., póznej płukaniei odzywka na 30 min, po wysuszeniu był rozjasniacz joanny, "proteinowy rozjaśniacz" .Chciałąm ten który ty polecasz ale nie mogłam nigdzie go znależć same farby blond tylko były.więc kupiłam ten pierwszy, a ten drugi kupiła mi siostra, wszystko było juz pozamykane i tylko ten znalazła w jakims sklepiku więc wzieła.tego drugiego trzymałam tylk o10 min. bo juz byłam załamana, i mialam dośc, bala sie o wlosy.spłukalam to dalam odzywke na 15 min, wysuszylam i pomalowalam czarnym, po zmyciu odżywka,+keratyna ok 10 kropel.na 30 min, po spłukaniu b/s był garnier avocado + 5 kropel kertayny.suszarka na chłodny i spiełam, i tak siedzę.smutno m ijakos bo sie napaliłam, jestem zawiedziona, szczególnie że już robiął sobie czerwien zwykłym rozjaśniaczem, potem byłą farba i wyszło ok.

ogólnie włosy sa w dobrym stanie, teraz będę je katować keratyną, połysk jest, suszu też nie widać w miarę dobrze to przetrwały.

przetrwaly bo jak wlos jest pielegnowany dobrze, to raz na jakis czas extrem mu nie zaszkodzi tak bardzo, w sensie zaszkodzi ale wlos przezyje i da sie go regeneracja szybko przywrocic do pionu

szkoda ze nie napisalas wczesniej slowka, odradzilabym to

to co ja uzylam dziala extremalnie bo to produkt wlasnie jak ktos chce zmienic kolor dramatycznie, dlatego jego nazwa

daj im odpoczac przed kolejna proba (jesli podejmiesz). kazde kolejne podejscie teraz zwieksza ryzyko ze cos pojdzie zle
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-03, 23:18   #41100
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
przetrwaly bo jak wlos jest pielegnowany dobrze, to raz na jakis czas extrem mu nie zaszkodzi tak bardzo, w sensie zaszkodzi ale wlos przezyje i da sie go regeneracja szybko przywrocic do pionu

szkoda ze nie napisalas wczesniej slowka, odradzilabym to

to co ja uzylam dziala extremalnie bo to produkt wlasnie jak ktos chce zmienic kolor dramatycznie, dlatego jego nazwa

daj im odpoczac przed kolejna proba (jesli podejmiesz). kazde kolejne podejscie teraz zwieksza ryzyko ze cos pojdzie zle
ok, to ja się biorę za super regeneration, i może już TŻ wybije mi z głowy czerwienie bo mowił że woli mnie w czarnych. Ale czerwienie i rudości na lokach wyglądają fantastycznie, bardzo mi sie to podoba dlatego mam taką chcicę

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości