|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odżywki do włosów LORYS
Mi z kolei ta z bambusem i keratyną przypasowała. Ale jak zużyję to pewnie kupię inną na przetestowanie.
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a czy któraś z Was orientuje się czy znajdę Lorys w Auchan w Krakowie w Bonarce? Chodzi mi przede wszystkim o ten do włosów kręconych Extreme Defrizz.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj kupiłam tam czosnkową, na pewno jest też owocowa, nabłyszczająca i ta słoneczna i coś jeszcze ale nie mogę sobie przypomnieć co. wszystkie kosztują ok 15 zł.
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Kończy mi się drugie opakowanie odżywki(tym razem czekoladowa) i muszę stwierdzić, że jest lepsza niż ta z bambusem. Jeszcze na jakiś czas mi jej wystarczy, ale jak się skończy to kupię jeszcze, ale tym razem może jakąś inna żeby przetestować może któraś okaże się jeszcze lepsza niż ta czekoladowa.
|
|
#65 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki purepoison! Jutro po pracy tam podskoczę!
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc, czy Lorys'a "wężowego"
można zostawić na całą noc na włosach i potem rano spłukać. Wiem, że w składzie są jakieś silikony.. Czy takie zastosowanie może pomóc włosom czy raczej tylko im zaszkodzi? Dzięki za odpowiedz
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Lorys czosnkowy wydziela specyficzny zapach?
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi Ci o charakterystyczny zapaszek czosnku to nie pachnie jak czosnek , ale Lorys czosnkowy ma intensywny zapach mnie osobiscie drażni ten zapach (ciężko przyrównać ten zapach do czegoś)- zaraz po wyschnięciu włosów czuję zapach nadal odzywki, ale na szczescie juz nie tak intensywnie czuć jak przed spłukaniem
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Kończę tę ze skóry węża i jestem z niej zadowolona. Next - z czosnku.
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
A ja myślałam że w moim mieście nie znajdę tych odżywek, a najbliższy Auchan... 90 km
![]() dziś rano poszłam do sklepu Topaz na moim osiedlu po bułki i przypadkowo zauważyłam na najwyższej półce z kosmetykami 2 Lorysy, czosnkowy za 13 zł i czekoladowy za 17... narazie nie kupiłam, bo w moim mieście są aż 4 markety Topaz więc może będzie większy wybór... tak więc dziewczyny, jeżeli szukacie tych odżywek to marsz do Topazu
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero zaczęłam używać tej czosnkowej a już mi się nie podoba.
Końce mam jakieś takie dziwne po niej jakby szorstkie. W dodatku mam podatne włsoy na loczki, a ta odżywka sprawia że są jeszcze bardziej kręcone. Jak na razie mój nr 1 wąż i czekolada. Obym szybko skończyła ten czosnek.
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
Ja narazie wypróbowalam lorysa czekoladowego (który notabene znudził mi się gdzieś tak w połowie, więc oddałam koleżance
). Teraz kupiłam sobie tego z bambusem i keratyną, trochę było to robione w ciemno, bo byłam przypadkiem w auchan, nie zdążyłam sobie poczytać, ale po pierwszym użyciu narazie nie żałuję. Przekonała mnie w sumie ta keratyna. Następnym razem kupię albo snake oil albo tę z masłem shea, ślęczałam nawet nad nimi przy tych półkach, ehh trudny wybór...
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skończyłam bambusową z której byłam zadowolona i zaczęłam różową z ceramidami. Też jest fajna. Jeszcze czeka na półce czekoladowa. Moja mama dostała ode mnie fruit coctail i jest zachwycona. Ta odżywka ma bardzo złe opinie na kwc, ale moja mama ma świetne włosy, nawet nie musi używać odżywki, więc ta jej w zupełności wystarcza.
|
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
Są w mniejszych
.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
Użytkowniczki Lorysów, czy niektórym z Was nie zaczęły przypadkiem po wykończeniu opakowania masowo wychodzić włosy? U mnie jest efekt prawie jak po szamponie "Samson" z "Misia". Jeśli nie to po prostu WSPANIALE (nie liczę na to ale naprawdę byłoby PIĘKNIE, nie mam samochodu a Auchan daleko) by było, gdyby któraś z Was zamieściła tutaj skład tego cudownego produktu-ja konkretnie zafundowała sobie "Deep hidrat", ale inny wariant też byłby dobry). Wyrolowawszy przyczyny hormonalne, chorobowe wszelkiej maści, sezonowe i środowiskowe, szukam przyczyny w jakiejś dziwnej alergii- oczywiście sama udam się do tego Auchana w razie co ale byłabym niezmiernie wdzięczna gdyby jakaś altruistka (altruista...?) internetowa zwolniła mnie z tej konieczności.
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Nie napiszę teraz składu, bo nie mam pod ręką, ale na opakowaniu jest napisane, aby nie nakładać na skórę głowy. Jeśli tego nie robiłaś to chyba nie możliwa jest aż taka reakcja...
Mi zawsze wypadają włosy masowo ( u mnie to normalne) i po Lorysach nie zauważyłam różnicy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

Końce mam jakieś takie dziwne po niej jakby szorstkie. W dodatku mam podatne włsoy na loczki, a ta odżywka sprawia że są jeszcze bardziej kręcone. Jak na razie mój nr 1 wąż i czekolada. Obym szybko skończyła ten czosnek.