|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
(no wczoraj zaszalałam i wyszłam na 30min żeby obejrzeć mieszkanie) Trzeba być dobrej myśli i nie wmawiać sobie, że czeka na nas czarny scenariusz.. Ja staram się myśleć pozytywnie i jak dopada mnie dołek to mówię, że wszystko dla dobra dzidziusia Główka do góry - po porodzie odbijemy sobie
|
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal Darusia ma racje! Nie czytaj za duzo w necie na ten temat!!!
Wiem po sobie jak to moze zdolowac, jak ja czytalam o toxo to od zmslow odchodzilam, pozegnalam sie z ciaza i w ogole zawalil mi sie swiat. Z tego co pisali w necie powinnam poronic do 10tc. A koncze wlasnie 30tc |
|
|
|
#3003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
No to leze dalej
|
|
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro lekarz nie kazał panikować to musisz wrzucić na luz.
Wiadomo, że nerwy w takich sytuacjach nie pomagają, a szkodzą.. Wiem, że łatwo się mówi, ale trzeba się starać, dla maluszka
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ano dokładnie
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal nie panikuj!! Wiem, że trudno, ale trzeba. Ja też mam skróconą, 1,5 cm i przepuszczalność na 1 palec!! Rozwarcie, czujesz to? Mam wpisaną w kartę, że wiotka i słaba czy coś takiego.
W poprzedniej też tak miałam i leżałam i dotrwałam do dnia porodu Będzie dobrze, tylko trzeba zażywać leki i leżeć, nie schylać się, oszczędzający tryb życia itp. |
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie!
spokojnie, czasami trudno zaufac lekarzom ale sa takie sytuacje kiedy jestesmy zdane tylko na nich i nie pozostaje nam nic innego jak nauczyc sie wierzyc ze wiedza co robią takze glowa do gory i bedzie dobrze! laska obok mnie ma wsio w dupie;p to sie nazywa luz... ja jestem wyluzowana i staram sie NICZYM nie przejmowac, ale to co ona robi to pojecie ludzkie przechodzi
|
|
#3009 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też zaczęłam dziś 32 tydzień |
||
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chce zaczac 32 tydziennnnnnnnnnnnnnnnnn! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
zazdroszcze wam!
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluje kolejnych tygodni
jeszcze troche i my zaczniemy sie rozpakowywac ![]() Uff zamowilam podklady poporodowe, patyczki, waciki, fride etc. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Teraz mam troche czasu ![]() Darusia to "wesoło" masz z kolezanka na sali |
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
czekamy na wynik posiewu, na 90% w poniedzialek wracam do domu, ale jak bedzie sie okaze.
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamcie!
Wpadłam na chwileczkę ![]() Najpierw muszę napisać, ze jestem bardzo szczęśliwa bo przyszłam zmeczona od lekarza a tu mężuś tak pieknie wszystko wysprzątał i tak wszystko pięknie pachnie!! Teraz czekam tylko na The voice of Poland i będę równocześnie nagrywać Mam Talent 4 bo się pokrywają Także mam oglądania do 24 Byłam dzisiaj u ginki. Wszystko bardzo ładnie, szyjka baaardzo długa, dalej mogę hasać Mały waży już 1600 g !!!! Ja przez osatatnie 4 tyg. przytyłam równy 1 kg, a mały przybrał 800 g czyli w szyneczkach odłożyło się tylko 200 Przyplątały mi się jakieś bakterie w moczu i delikatny stan zapalny ukł. moczowego - dostałam furagin - ale nie odczuwam w związku z tym jakiegokolwiek dyskomfortu, nie chodzę częściej siku, nic, mam zrobić posiew moczu po zastosowaniu leczenia... Dostałam również wskazanie do stosowania lotionu 1000 i Cyclo3fort na problemy żylne. NIe mam żylaków, ale mam spore teleangiektazje na lewej stopie... :/ Mimo tych ostatnich wiadomości jestem bardzo zadowolona z wizyty Zobaczyłam swojego misiulka jak ssie kciuka i jaki ma długi nosek - tak jak ja Słowa Tżta jak sobaczył fotkę z usg - O nieeee ma Twój kinol!! haha
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafka gratuluję udanej wizyty
Ja dzisiaj miałam pracowity dzień. Sprzątaliśmy mieszkanie i poddasze tzn. mąż sprzątał a ja nadzorowałam Jutro robię spóźnione urodziny małej i moje oraz jej imieniny i przyjdzie 10 osób Zrobiłam tort, sałatkę i upiekłam ciasto. Jutro tylko pokroję owoce do sałatki owocowej i kanapki.Aha i spakowałam prezenty na święta!!! Kto mnie przebije??? Nie mam kartek niestety, bo bym napisała już Ale jak sobie pomyślałam, że później nie będzie kiedy a teraz mam czas to się wzięłam za to Mam już od miesiąca kupione różne rzeczy, były w promocji, kupione na wyprzedaży itp. a na święta to wszystko drożej i zawsze kupujemy wcześniej jak jest jakaś okazja
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-03 o 19:54 Powód: dopisek |
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Truskafeczko cieszę sie razem z Tobą udaną wizytą, cudownie, a dzidzoa duuuża, łykasz jakieś witaminki? Ja mam termin podobnie jak Ty chyba, bo z okresu to na 18listopad, a później z usg to już na 10, 11 listopad, to tak pomiędzy. Ale ja nie znam wymiarów swojego dzidziola, poznam 12 września bo mam usg.
Seona jesteś niesamowita , ale pomysł przedni przyznam .Ja jakoś źle się czułam wczesnym wieczorkiem, osłabienie mnie dopadło, podrzemałam nawet trochę, ale jak weszłam pod prysznic to jakoś mnie orzeźwiło . Już mi lepiej na szczęście. Oglądam mam talent i podziergam swoje wyszywankiBuzaleńki |
|
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bierzesz też Mg+B6?? ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
jesteśmy w tym samym czasie mniej więcej jeśli chodzi o ciążę-ciekawe ile moja Mała waży ![]() ![]() no właśnie an dwójce the voice of poland, na tvn mam talent-a ja ani tego ani tego nie lubie i nie mam co oglądać ![]() ![]() a tzw domu ejszcze nie ma ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- wygooglałam co to znaczy teleangiektazje-i to sa zwykłe naczynka-tak??to ja mam na stopach popękane naczynka,tzn pod kostkami,na nogach trochę też-powinnam zwrócić lekarzowi na to uwagę??jak myslicie??
|
|
#3017 | |
|
Raczkowanie
|
truscafka, gratuluję udanej wizyty
![]() Cytat:
Tak więc dziewczyny, pora ruszać po prezenty, no może jak już wyprawkę ogarniemy
|
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje są dość rozległe, to w sumie takie wylewy o średnicy około 2,5 - 3 cm mam ich 5 na lewej stopie. Dziś po raz pierwszy Pani doktor obejrzała moją stopę bo sama zauważyła bo byłam w klapeczkach i powiedziała żeby to smarować liotonem bo po co ma się pogarszać....Posmarowałam pół godziny temu - dużo dałam na stopę i troszkę przejechałam całe nogi bo mam takie drobne żyłki i jeśli chodzi o naczynka, efekt jest niesamowity! Zmniejszyły się znacznie i zbladły !
|
|
|
#3019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co mówił lekarz o lotionie? Ja go używam, bo kostkę skręciłam Remontują u koło mnie ulicę, spadłam z krawężnika- dobrze, że na ręce- nie brzuch :/ Ale kostka byla spuchnięta i sina jak... no i boli do dziś-3ci tydz chyba już, więc od czasu do czasu smyrgnę ja.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-09-04 o 00:04 |
|
|
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ad.2. To teraz akcja prezenty świąteczne we wrześniu Dobranoc
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-04 o 00:03 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w tym roku też zamierzam w październiku prezenty pokupować
Bo później, to nie będzie jak i kiedy. Chyba ze przez all. Tyle, że to trzeba mieć jeszcze pomysły na te prezenty...
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała w grudniu wysłać go do kosmetycznego po prezenty dla 20 osób to by chłop chyba umarł A tak to pozamawiałam trochę z YR, z Avonu, trafiłam na kilka fajnych promocji w drogeriach i już mam. Szkoda, że kartek nie mam Zawsze wysyłam takie tradycyjne pocztówki![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- I proszę się ze mnie nie śmiać, że tak planuję na przyszłość, ale wciąż mam w pamięci te ciężkie pierwsze miesiące, kiedy to nie miałam czasu aby cokolwiek zjeść, cały dzień ciągnęłam na bananie lub jogurcie |
|
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
Seona masz rację z tym chudnięciem po porodzie, ja tylko na samych bułkach jechałam, apetyt zerowy, koszmar. W dwa tygodnie wróciłam mniej więcej do wagi sprzed ciąży, przy samym porodzie odeszło mi 9kg. A teraz będzie maleństwo i starsze w domu, co prawda większe pół dnia w przedszkolu spędzi ale weekendy, święta plus choroby przez zimę- to trzeba się nieźle zorganizować żeby to wszystko ogarnąć . Ale będzie ok, nasze dzieciaczki zimowe będą grzeczniutkie, jeść, siusiu i spać . Mój pierworodny był mega niedobry więc liczę że drugie będzie cudownie spokojne, bez kolek, zaparć itpMy już po śniadanku, za pół godzinki z domku wyjeżdżamy do kościoła, zejdzie nam do południa tam a potem do Zamościa mykamy, do zoo. Pogoda ładna się zapowiada, ciekawe kiedy te mrozy i ogólnie zimno przylezą bo póki co to ładnie nadają, prawda? Chyba ze tylko u mnie .Zmykam kochane, miłej niedzieli kobitki |
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laski
a ja nie kupuje wczesniej prezentow, spokojnie , nawet jak na poczatku grudnia urodze to zdaze kupic wszystko, maz zostanie z maluchami a ja wysocze i kupie co trzeba, tez nie kupujemy nigdy nic wielkiego tylko takie drobne symboliczne rzeczy, najczesciej kosmetyki, teraz mysle ze tesciowej moze apaszke kupimyh, babci jakis portfel, mojej mamie nie wiem, ojcu cos do komoputera, chrzestnicy michala jakas ✂✂✂✂✂✂✂ke, zobaczymy jeszcze, ale tak czy siak wczesniej nie bede kupowala, a no i ja oiczywiscie nic z wyprawki nie mam, ani dla dziecka ani dla siebie.
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko gratuluje udanej wizyty!!! O to dzidzius juz calkiem spory
ciekawa jestem ile wazy moj szkrab.Seona wybacz ale usmialam sie z prezentow zapakowanych we wrzesniu ale pozytywnie. U nas by to nie przeszlo bo rodzinka jak cos potrzebuje to sami sobie kupuja... wiec prezenty musimy kupowac na ostatnia chwile to jest szansa, ze sami sobie nie kupia tego samego ![]() Udalo mi sie kupic uzywany przewijak na lozeczko za 23zl, sliczny! Nigdzie takiego nie widzialam no i stan ponoc idealny wiec wierze bo sasiad sasiada nie oklamie raczej zreszta odbierze go tesc i oceni czy faktycznie taki ideal.Tz wlasnie okna myje w naszym pokoju O.o wczoraj pomalowal pokoj wiec remonty zakonczone! A dzis jedziemy pochodzic po sklepach
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
heheheh
ja tez na sieradzaku szukam to takie "nasze" allegro, wiele rzeczy tez tam sprzedalam kupilam pare zabawek z fisher pricea za smieszne pieniadze, np krokodyl z klockami sensorycznymi i zyrafa z pilami normalnie kosztok 200zl,ponad 200 za obie a ja zaplacilam 80
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mamusie ale dawno mnie nie było, przygarniecie mnie znów? ![]() Nie miałam zaskubskrybowanego wątku odkąd powstała nowa część :/ U mnie 26 tydzień skończony, 5-6 kg na plusie
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu gdzie mieszkam tez... a do Wawy po odbiory osobiste nie chce mi sie juz jezdzic. Brzuch ciąży Domi pewnie pisz co u Ciebie
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
hmm...u mnie "stara bida" Ogólnie to okej, tylko wieczorami albo już po krótkim spacerku opadam z sił. Totalnie nie mam kondycji. Nad imieniem dla synka dalej myślimy Córeczka dokazuje i wykańcza mnie w ciągu dnia, tym bardziej jak zaczyna po mnie skakać. Pod koniec wrzesnia, troche październiku i listopadzie Tz głownie nie bedzie aż do porodu ![]() Ogólnie to zaczynam się troszke cykać porodu a jeszcze bardziej tego, żebym nie trafiła do szpitala 1-2 mies przed terminem, bo z córeczką 1,5 mies przed porodem lekarz mnie wysłał do szpitala, bo mi bardzo twardniał brzuszek. teraz i tak nie twardnieje, więc staram sie być dobrej myśli ![]() Musze Was troszke przeczytać chociaż
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje, ze Tz bedzie tak w rozjazdach i to w tych ostatnich tygodniach wlasnie. U nas na watku w skrocie to niestety kilka Dziewczyn w szpitalach lezy, sporo slodkich dziewczyn mamy- z cukrzyca ciazowa. Mamy dwie aniolkowe Mamy pisze bo pewnie nie dasz rady nadrobic 100stron watku.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

Ja staram się myśleć pozytywnie i jak dopada mnie dołek to mówię, że wszystko dla dobra dzidziusia 

Także mam oglądania do 24 
Zrobiłam tort, sałatkę i upiekłam ciasto. Jutro tylko pokroję owoce do sałatki owocowej i kanapki.
Kto mnie przebije??? Nie mam kartek niestety, bo bym napisała już
Remontują u koło mnie ulicę, spadłam z krawężnika- dobrze, że na ręce- nie brzuch :/ Ale kostka byla spuchnięta i sina jak... no i boli do dziś-3ci tydz chyba już, więc od czasu do czasu smyrgnę ja.
zreszta odbierze go tesc i oceni czy faktycznie taki ideal.