mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 14:56   #3001
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A z moja psychika coraz gorzej.Leże plackiem cały dzien (moze bez 2 h)bo robiłam jedzenie,ale juz mam dosyc.Brałam juz nospe rano pomogło a jak wstałam po 3 h to znowu deba macica staje.Kurde...niby Pani dr powiedziała po usg, że mam nie panikować tylko bardziej sie oszczedzac,ale ja naprawde do tej pory leniuchowalam.Stwierdziła , że pewnie mała się kreci i czesto napiera na szyjkę.Niby szyjka mieści sie w granicach może ciut ponizej dolnej granicy,ale ja juz sie tyle naczytałam.Zwłaszcza o porodach w tym tyg ciazy i juz ułożyłam sobie najczarniejsze scenariusze.
Doskonale Cie rozumiem, bo ja też muszę leżeć plackiem.. Oczywiście pozwalam sobie na trochę posiedzenia, ale muszę ograniczać się do spacerów do łazienki..
(no wczoraj zaszalałam i wyszłam na 30min żeby obejrzeć mieszkanie)

Trzeba być dobrej myśli i nie wmawiać sobie, że czeka na nas czarny scenariusz.. Ja staram się myśleć pozytywnie i jak dopada mnie dołek to mówię, że wszystko dla dobra dzidziusia Główka do góry - po porodzie odbijemy sobie
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:00   #3002
goldika
Zakorzenienie

Fatal Darusia ma racje! Nie czytaj za duzo w necie na ten temat!!!
Wiem po sobie jak to moze zdolowac, jak ja czytalam o toxo to od zmslow odchodzilam, pozegnalam sie z ciaza i w ogole zawalil mi sie swiat. Z tego co pisali w necie powinnam poronic do 10tc. A koncze wlasnie 30tc
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:02   #3003
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tottie dokladnie tak jest, masz racje, bank po takim czasie 2 razy tyle na tobie by zarobil.
Prawie 3....
Stary 2011-09-03, 15:03   #3004
fatal21
Wtajemniczenie

No to leze dalej
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:03   #3005
princessskaa
Wtajemniczenie

Skoro lekarz nie kazał panikować to musisz wrzucić na luz.
Wiadomo, że nerwy w takich sytuacjach nie pomagają, a szkodzą..
Wiem, że łatwo się mówi, ale trzeba się starać, dla maluszka
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:25   #3006
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Hmm 1000-1200 oddajesz bankowi... ale trzeba liczyć się z tym że są jeszcze opłaty do spółdzielni taniej wychodzi życie na najmie przez kilka lat i odkładanie kasy niż wzięcie z banku np. 300tyś i po 35latach oddanie prawie 900tyś

ano dokładnie

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:27   #3007
Seona
Zakorzenienie

Fatal nie panikuj!! Wiem, że trudno, ale trzeba. Ja też mam skróconą, 1,5 cm i przepuszczalność na 1 palec!! Rozwarcie, czujesz to? Mam wpisaną w kartę, że wiotka i słaba czy coś takiego.

W poprzedniej też tak miałam i leżałam i dotrwałam do dnia porodu

Będzie dobrze, tylko trzeba zażywać leki i leżeć, nie schylać się, oszczędzający tryb życia itp.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:41   #3008
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dokladnie!
spokojnie, czasami trudno zaufac lekarzom ale sa takie sytuacje kiedy jestesmy zdane tylko na nich i nie pozostaje nam nic innego jak nauczyc sie wierzyc ze wiedza co robią takze glowa do gory i bedzie dobrze!

laska obok mnie ma wsio w dupie;p to sie nazywa luz...
ja jestem wyluzowana i staram sie NICZYM nie przejmowac, ale to co ona robi to pojecie ludzkie przechodzi
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:51   #3009
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Co lekarz, to inaczej Na czczo mi powiedziała 60-90, a po posiłku do 120, i czepia się każdego wyniku powyżej,
U mnie takie same wymagania...

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Ja okna sobie wczoraj pomyłam a bo chce skończuć wkońcu tą sypialnie a Tż jak widzi, że sie za cos biore to mnie przegania i sam to robi ( Taki mały sposób na niego).....troszke ścigłam z robota jak on jest w pracy.........

dzisiaj zaczynamy 32 tydzień=8 miesiąc : jupi::j upi::ju pi:
Gratulacje

Ja też zaczęłam dziś 32 tydzień
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:57   #3010
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez chce zaczac 32 tydziennnnnnnnnnnnnnnnnn! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

zazdroszcze wam!
A.Camus
Stary 2011-09-03, 16:06   #3011
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluje kolejnych tygodni
jeszcze troche i my zaczniemy sie rozpakowywac

Uff zamowilam podklady poporodowe, patyczki, waciki, fride etc.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Teraz mam troche czasu

Darusia
to "wesoło" masz z kolezanka na sali luzaczka z niej... a jak sie czujesz? W pn Cie wypuszcza czy jeszcze bedziesz siedziec?
Stary 2011-09-03, 17:11   #3012
Darusiaaaa
Zakorzenienie

czekamy na wynik posiewu, na 90% w poniedzialek wracam do domu, ale jak bedzie sie okaze.
A.Camus
Stary 2011-09-03, 19:32   #3013
truscafka
Zadomowienie

Cześć mamcie!
Wpadłam na chwileczkę

Najpierw muszę napisać, ze jestem bardzo szczęśliwa bo przyszłam zmeczona od lekarza a tu mężuś tak pieknie wszystko wysprzątał i tak wszystko pięknie pachnie!! Teraz czekam tylko na The voice of Poland i będę równocześnie nagrywać Mam Talent 4 bo się pokrywają Także mam oglądania do 24

Byłam dzisiaj u ginki. Wszystko bardzo ładnie, szyjka baaardzo długa, dalej mogę hasać Mały waży już 1600 g !!!! Ja przez osatatnie 4 tyg. przytyłam równy 1 kg, a mały przybrał 800 g czyli w szyneczkach odłożyło się tylko 200 ufff.

Przyplątały mi się jakieś bakterie w moczu i delikatny stan zapalny ukł. moczowego - dostałam furagin - ale nie odczuwam w związku z tym jakiegokolwiek dyskomfortu, nie chodzę częściej siku, nic, mam zrobić posiew moczu po zastosowaniu leczenia...

Dostałam również wskazanie do stosowania lotionu 1000 i Cyclo3fort na problemy żylne. NIe mam żylaków, ale mam spore teleangiektazje na lewej stopie... :/

Mimo tych ostatnich wiadomości jestem bardzo zadowolona z wizyty Zobaczyłam swojego misiulka jak ssie kciuka i jaki ma długi nosek - tak jak ja
Słowa Tżta jak sobaczył fotkę z usg - O nieeee ma Twój kinol!! haha

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:52   #3014
Seona
Zakorzenienie

Truscafka gratuluję udanej wizyty

Ja dzisiaj miałam pracowity dzień. Sprzątaliśmy mieszkanie i poddasze tzn. mąż sprzątał a ja nadzorowałam Jutro robię spóźnione urodziny małej i moje oraz jej imieniny i przyjdzie 10 osób Zrobiłam tort, sałatkę i upiekłam ciasto. Jutro tylko pokroję owoce do sałatki owocowej i kanapki.

Aha i spakowałam prezenty na święta!!! Kto mnie przebije??? Nie mam kartek niestety, bo bym napisała już Ale jak sobie pomyślałam, że później nie będzie kiedy a teraz mam czas to się wzięłam za to Mam już od miesiąca kupione różne rzeczy, były w promocji, kupione na wyprzedaży itp. a na święta to wszystko drożej i zawsze kupujemy wcześniej jak jest jakaś okazja

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-09-03 o 19:54 Powód: dopisek
Stary 2011-09-03, 20:28   #3015
ela3010
Zadomowienie

Truskafeczko cieszę sie razem z Tobą udaną wizytą, cudownie, a dzidzoa duuuża, łykasz jakieś witaminki? Ja mam termin podobnie jak Ty chyba, bo z okresu to na 18listopad, a później z usg to już na 10, 11 listopad, to tak pomiędzy. Ale ja nie znam wymiarów swojego dzidziola, poznam 12 września bo mam usg.

Seona jesteś niesamowita, ale pomysł przedni przyznam, i problem z prezentami z głowy.

Ja jakoś źle się czułam wczesnym wieczorkiem, osłabienie mnie dopadło, podrzemałam nawet trochę, ale jak weszłam pod prysznic to jakoś mnie orzeźwiło. Już mi lepiej na szczęście. Oglądam mam talent i podziergam swoje wyszywanki.

Buzaleńki
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 20:47   #3016
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A z moja psychika coraz gorzej.Leże plackiem cały dzien (moze bez 2 h)bo robiłam jedzenie,ale juz mam dosyc.Brałam juz nospe rano pomogło a jak wstałam po 3 h to znowu deba macica staje.Kurde...niby Pani dr powiedziała po usg, że mam nie panikować tylko bardziej sie oszczedzac,ale ja naprawde do tej pory leniuchowalam.Stwierdziła , że pewnie mała się kreci i czesto napiera na szyjkę.Niby szyjka mieści sie w granicach może ciut ponizej dolnej granicy,ale ja juz sie tyle naczytałam.Zwłaszcza o porodach w tym tyg ciazy i juz ułożyłam sobie najczarniejsze scenariusze.
Ty weź się tak nie denerwuj bo ja myślę,ż to ma też wpływ.ja troszkę wyluzowałam i brzuch mi już tak często nie twardnieje.
a bierzesz też Mg+B6??

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Cześć mamcie!
Wpadłam na chwileczkę

Najpierw muszę napisać, ze jestem bardzo szczęśliwa bo przyszłam zmeczona od lekarza a tu mężuś tak pieknie wszystko wysprzątał i tak wszystko pięknie pachnie!! Teraz czekam tylko na The voice of Poland i będę równocześnie nagrywać Mam Talent 4 bo się pokrywają Także mam oglądania do 24

Byłam dzisiaj u ginki. Wszystko bardzo ładnie, szyjka baaardzo długa, dalej mogę hasać Mały waży już 1600 g !!!! Ja przez osatatnie 4 tyg. przytyłam równy 1 kg, a mały przybrał 800 g czyli w szyneczkach odłożyło się tylko 200 ufff.

Przyplątały mi się jakieś bakterie w moczu i delikatny stan zapalny ukł. moczowego - dostałam furagin - ale nie odczuwam w związku z tym jakiegokolwiek dyskomfortu, nie chodzę częściej siku, nic, mam zrobić posiew moczu po zastosowaniu leczenia...

Dostałam również wskazanie do stosowania lotionu 1000 i Cyclo3fort na problemy żylne. NIe mam żylaków, ale mam spore teleangiektazje na lewej stopie... :/

Mimo tych ostatnich wiadomości jestem bardzo zadowolona z wizyty Zobaczyłam swojego misiulka jak ssie kciuka i jaki ma długi nosek - tak jak ja
Słowa Tżta jak sobaczył fotkę z usg - O nieeee ma Twój kinol!! haha
super,że wizyta się udała!!
jesteśmy w tym samym czasie mniej więcej jeśli chodzi o ciążę-ciekawe ile moja Mała waży

no właśnie an dwójce the voice of poland, na tvn mam talent-a ja ani tego ani tego nie lubie i nie mam co oglądać
a tzw domu ejszcze nie ma

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

wygooglałam co to znaczy teleangiektazje-i to sa zwykłe naczynka-tak??to ja mam na stopach popękane naczynka,tzn pod kostkami,na nogach trochę też-powinnam zwrócić lekarzowi na to uwagę??jak myslicie??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 21:11   #3017
rudominka
Raczkowanie

truscafka, gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Aha i spakowałam prezenty na święta!!! Kto mnie przebije??? Nie mam kartek niestety, bo bym napisała już Ale jak sobie pomyślałam, że później nie będzie kiedy a teraz mam czas to się wzięłam za to Mam już od miesiąca kupione różne rzeczy, były w promocji, kupione na wyprzedaży itp. a na święta to wszystko drożej i zawsze kupujemy wcześniej jak jest jakaś okazja
To świetny pomysł. Jak tu siedzę w szpitalu i nie mam zbyt wielu atrakcji, to właśnie pomyślałam, że powinnam pokupować teraz prezenty - potem nie będzie za bardzo czasu na to.
Tak więc dziewczyny, pora ruszać po prezenty, no może jak już wyprawkę ogarniemy
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 21:56   #3018
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Ty weź się tak nie denerwuj bo ja myślę,ż to ma też wpływ.ja troszkę wyluzowałam i brzuch mi już tak często nie twardnieje.
a bierzesz też Mg+B6??

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

super,że wizyta się udała!!
jesteśmy w tym samym czasie mniej więcej jeśli chodzi o ciążę-ciekawe ile moja Mała waży

no właśnie an dwójce the voice of poland, na tvn mam talent-a ja ani tego ani tego nie lubie i nie mam co oglądać
a tzw domu ejszcze nie ma

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

wygooglałam co to znaczy teleangiektazje-i to sa zwykłe naczynka-tak??to ja mam na stopach popękane naczynka,tzn pod kostkami,na nogach trochę też-powinnam zwrócić lekarzowi na to uwagę??jak myslicie??
tak tak , ja już tak nazywam fachowo naczynka - zboczenie zawodowe Moje są dość rozległe, to w sumie takie wylewy o średnicy około 2,5 - 3 cm mam ich 5 na lewej stopie. Dziś po raz pierwszy Pani doktor obejrzała moją stopę bo sama zauważyła bo byłam w klapeczkach i powiedziała żeby to smarować liotonem bo po co ma się pogarszać....

Posmarowałam pół godziny temu - dużo dałam na stopę i troszkę przejechałam całe nogi bo mam takie drobne żyłki i jeśli chodzi o naczynka, efekt jest niesamowity! Zmniejszyły się znacznie i zbladły !

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 23:59   #3019
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

Super, że wizyta udana

A co mówił lekarz o lotionie? Ja go używam, bo kostkę skręciłam Remontują u koło mnie ulicę, spadłam z krawężnika- dobrze, że na ręce- nie brzuch :/ Ale kostka byla spuchnięta i sina jak... no i boli do dziś-3ci tydz chyba już, więc od czasu do czasu smyrgnę ja.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-04 o 00:04
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 00:00   #3020
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Dygotka, to nie miałaś problemu przynajmniej. Ja "Mam talent" uwielbiałam, ale jak przez chwilę popatrzyłam na tego Kozyrę, to mnie tak ten facet zdenerwował, że odechciało mi się oglądać i przełączyłam na "Voice" i program rewelacja Świetnie śpiewają. Nergal mnie wkurza i nie znoszę chłopa, ale mniej od Kozyry Za to Piaska i Anię Dąbrowską uwielbiam

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
To świetny pomysł. Jak tu siedzę w szpitalu i nie mam zbyt wielu atrakcji, to właśnie pomyślałam, że powinnam pokupować teraz prezenty - potem nie będzie za bardzo czasu na to.

Tak więc dziewczyny, pora ruszać po prezenty, no może jak już wyprawkę ogarniemy
Ad.1`. Rudominka, jakoś przegapiłam, że w szpitalu jesteś. A co się dzieje? Dlaczego Cię zatrzymano? Zostawiłam synków z mężem? Ile oni mają lat?

Ad.2. To teraz akcja prezenty świąteczne we wrześniu Bo akcja wyprawka zakończona

Dobranoc

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-09-04 o 00:03 Powód: dopisek
Stary 2011-09-04, 00:01   #3021
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Aha i spakowałam prezenty na święta!!! Kto mnie przebije???
Ja w tym roku też zamierzam w październiku prezenty pokupować Bo później, to nie będzie jak i kiedy. Chyba ze przez all.
Tyle, że to trzeba mieć jeszcze pomysły na te prezenty...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 00:31   #3022
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja w tym roku też zamierzam w październiku prezenty pokupować Bo później, to nie będzie jak i kiedy. Chyba ze przez all.
Tyle, że to trzeba mieć jeszcze pomysły na te prezenty...
Ja zawsze zaopatruję rodzinę w kosmetyki. Taka już u nas tradycja. Mąż będzie miał czas to coś dokupi zawsze.

Jakbym miała w grudniu wysłać go do kosmetycznego po prezenty dla 20 osób to by chłop chyba umarł A tak to pozamawiałam trochę z YR, z Avonu, trafiłam na kilka fajnych promocji w drogeriach i już mam.

Szkoda, że kartek nie mam Zawsze wysyłam takie tradycyjne pocztówki

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

I proszę się ze mnie nie śmiać, że tak planuję na przyszłość, ale wciąż mam w pamięci te ciężkie pierwsze miesiące, kiedy to nie miałam czasu aby cokolwiek zjeść, cały dzień ciągnęłam na bananie lub jogurcie Dieta cud, normalnie, chudło się w oczach

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-09-04, 07:39   #3023
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki.

Seona masz rację z tym chudnięciem po porodzie, ja tylko na samych bułkach jechałam, apetyt zerowy, koszmar. W dwa tygodnie wróciłam mniej więcej do wagi sprzed ciąży, przy samym porodzie odeszło mi 9kg. A teraz będzie maleństwo i starsze w domu, co prawda większe pół dnia w przedszkolu spędzi ale weekendy, święta plus choroby przez zimę- to trzeba się nieźle zorganizować żeby to wszystko ogarnąć. Ale będzie ok, nasze dzieciaczki zimowe będą grzeczniutkie, jeść, siusiu i spać. Mój pierworodny był mega niedobry więc liczę że drugie będzie cudownie spokojne, bez kolek, zaparć itp.

My już po śniadanku, za pół godzinki z domku wyjeżdżamy do kościoła, zejdzie nam do południa tam a potem do Zamościa mykamy, do zoo.
Pogoda ładna się zapowiada, ciekawe kiedy te mrozy i ogólnie zimno przylezą bo póki co to ładnie nadają, prawda? Chyba ze tylko u mnie.

Zmykam kochane, miłej niedzieli kobitki
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 08:12   #3024
Darusiaaaa
Zakorzenienie

czesc laski

a ja nie kupuje wczesniej prezentow, spokojnie , nawet jak na poczatku grudnia urodze to zdaze kupic wszystko, maz zostanie z maluchami a ja wysocze i kupie co trzeba, tez nie kupujemy nigdy nic wielkiego tylko takie drobne symboliczne rzeczy, najczesciej kosmetyki, teraz mysle ze tesciowej moze apaszke kupimyh, babci jakis portfel, mojej mamie nie wiem, ojcu cos do komoputera, chrzestnicy michala jakas ✂✂✂✂✂✂✂ke, zobaczymy jeszcze, ale tak czy siak wczesniej nie bede kupowala, a no i ja oiczywiscie nic z wyprawki nie mam, ani dla dziecka ani dla siebie.
A.Camus
Stary 2011-09-04, 08:28   #3025
goldika
Zakorzenienie

Truscafko gratuluje udanej wizyty!!! O to dzidzius juz calkiem spory ciekawa jestem ile wazy moj szkrab.

Seona wybacz ale usmialam sie z prezentow zapakowanych we wrzesniu ale pozytywnie. U nas by to nie przeszlo bo rodzinka jak cos potrzebuje to sami sobie kupuja... wiec prezenty musimy kupowac na ostatnia chwile to jest szansa, ze sami sobie nie kupia tego samego

Udalo mi sie kupic uzywany przewijak na lozeczko za 23zl, sliczny! Nigdzie takiego nie widzialam i to na dodatek od chlopaka z mojej rodzinnej miejscowosci. Na allegro go znalazlam no i stan ponoc idealny wiec wierze bo sasiad sasiada nie oklamie raczej zreszta odbierze go tesc i oceni czy faktycznie taki ideal.

Tz wlasnie okna myje w naszym pokoju O.o wczoraj pomalowal pokoj wiec remonty zakonczone!

A dzis jedziemy pochodzic po sklepach
Stary 2011-09-04, 08:33   #3026
Darusiaaaa
Zakorzenienie

heheheh
ja tez na sieradzaku szukam to takie "nasze" allegro, wiele rzeczy tez tam sprzedalam kupilam pare zabawek z fisher pricea za smieszne pieniadze, np krokodyl z klockami sensorycznymi i zyrafa z pilami normalnie kosztok 200zl,ponad 200 za obie a ja zaplacilam 80
A.Camus
Stary 2011-09-04, 08:43   #3027
domi7ks
Zakorzenienie

Cześć!

Mamusie ale dawno mnie nie było, przygarniecie mnie znów?

Nie miałam zaskubskrybowanego wątku odkąd powstała nowa część :/

U mnie 26 tydzień skończony, 5-6 kg na plusie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 08:45   #3028
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
heheheh
ja tez na sieradzaku szukam to takie "nasze" allegro, wiele rzeczy tez tam sprzedalam kupilam pare zabawek z fisher pricea za smieszne pieniadze, np krokodyl z klockami sensorycznymi i zyrafa z pilami normalnie kosztok 200zl,ponad 200 za obie a ja zaplacilam 80
moja rodzinna miejscowosc jest tak mala, ze ciezko kupic cos na miejscu od kogos
tu gdzie mieszkam tez...
a do Wawy po odbiory osobiste nie chce mi sie juz jezdzic. Brzuch ciąży

Domi pewnie
pisz co u Ciebie
Stary 2011-09-04, 08:51   #3029
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Domi pewnie
pisz co u Ciebie

hmm...u mnie "stara bida"
Ogólnie to okej, tylko wieczorami albo już po krótkim spacerku opadam z sił. Totalnie nie mam kondycji.
Nad imieniem dla synka dalej myślimy Córeczka dokazuje i wykańcza mnie w ciągu dnia, tym bardziej jak zaczyna po mnie skakać. Pod koniec wrzesnia, troche październiku i listopadzie Tz głownie nie bedzie aż do porodu
Ogólnie to zaczynam się troszke cykać porodu a jeszcze bardziej tego, żebym nie trafiła do szpitala 1-2 mies przed terminem, bo z córeczką 1,5 mies przed porodem lekarz mnie wysłał do szpitala, bo mi bardzo twardniał brzuszek. teraz i tak nie twardnieje, więc staram sie być dobrej myśli

Musze Was troszke przeczytać chociaż

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 09:02   #3030
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

hmm...u mnie "stara bida"
Ogólnie to okej, tylko wieczorami albo już po krótkim spacerku opadam z sił. Totalnie nie mam kondycji.
Nad imieniem dla synka dalej myślimy Córeczka dokazuje i wykańcza mnie w ciągu dnia, tym bardziej jak zaczyna po mnie skakać. Pod koniec wrzesnia, troche październiku i listopadzie Tz głownie nie bedzie aż do porodu
Ogólnie to zaczynam się troszke cykać porodu a jeszcze bardziej tego, żebym nie trafiła do szpitala 1-2 mies przed terminem, bo z córeczką 1,5 mies przed porodem lekarz mnie wysłał do szpitala, bo mi bardzo twardniał brzuszek. teraz i tak nie twardnieje, więc staram sie być dobrej myśli

Musze Was troszke przeczytać chociaż
dobrze, ze ogolnie okey
Wspolczuje, ze Tz bedzie tak w rozjazdach i to w tych ostatnich tygodniach wlasnie.
U nas na watku w skrocie to niestety kilka Dziewczyn w szpitalach lezy, sporo slodkich dziewczyn mamy- z cukrzyca ciazowa. Mamy dwie aniolkowe Mamy pisze bo pewnie nie dasz rady nadrobic 100stron watku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości