|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Cytat:
![]() Zuzyłam szampon morela + pszenica ![]() Po 16 jedziemy z TŻ za obrączkami i rozdać ostatnie zaproszenia uffff.
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na głęboką wodę za nic nie wejdę (sorry za rozpisanie się)A Ty się boisz tak po prostu, bez powodu? |
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówilam próbkę podkładu matującego Avonu (nowość w kat.13) w kolorze natural beige.
księżniczko, ale poszalałaś perfumowo przez ten rok... zbiór Ci się rozrósł niebezpiecznie! Uważaj, zeby nie bylo tak jak z cieniami Podobają mi się te Twoje szufladki ![]() carrola, to ja mam tylko o 1 smarowidło więcej od Ciebie! Miło, ze nie jestem sama z taką ilością a zeli mam mniej, bo 18szt.Agniesia, faajnie wygląda ten cukier na ustach! Hosenko, idziesz jak burza w pracy! Ja w pt przeszłam do biblioteki i straszne nudy tam... Ja wczoraj prałam pędzel i gąbki do podkładu i układałam kolorówkę. Byłam też w biedronce a tu peelingi tańsze- po 5,99, a ja kupowałam po 7,99 kupiłam tylko zeszyt 160k. z Euro 2012 ![]() uciekam już, bo właśnie dostałam zaproszenie na Grilla
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
poszukiwania rozpoczne za jakies 3-4 tyg tylko dość trudno coś znaleźć co studiuje dziennie;/
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie kliknelam 2 palety Sleeka - Oh So Special i Curacao
|
|
#4746 |
|
Konto usunięte
|
Też te dwie mnie kuszą, i Monaco jeszcze
Nie chcę zapeszać, ale możliwe, że dostanę którąś do recenzji, tak się cicho łudzę Dziś się wpieniłam, bo z 45min siedziałam i robiłam make-up do recenzji cieni Kobo, naprawdę fajnie mi wyszedł, dość intensywny, bez żadnych niedociągnięć, no starałam się strrrasznie. Pocykałam foty i okazało się, że prawie nic nie widać na zdjęciach -.- |
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie te same mnie kuszą ale wolę wspólne zakupy perfumeryjne od kolorówki więc narazie je sobie odpuszczam.
Może za tydzień jeśli nadal będę je chciała to je kupię. Póki co kupiłam jedne perfumy i czaję się na 20 ml Etro Royal Pavillon ![]() ![]() Ciekawe czy uda mi się dołączyć do tej rozbiórki
|
|
|
|
#4749 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja ostatnio też szaleję perfumowo i ciągle mi przestać... ale co ja poradzę, że moje strzały w ciemno są takie trafne ostatnio
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
nosek o jakich dokładnie strzałach w ciemno mówisz? Jeśli oczywiście można zapytać co tak intensywnie nabywasz
|
|
|
|
#4751 | |
|
|
Cytat:
I jeszcze ustrzelony w ciemno Kenzo 7:15 AM in Bali naprawdę śliczny, ciepły, słodki
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Może skuszę się na to Kenzo. Całkiem sensowna cena Załapałam się na Etro ![]() Czyli jestem bogatsza o jakieś 34 ml perfum Pozwolę sobie w tym miesiącu jeszcze na jakieś 2 sztuki perfum i na tym narazie koniec bo już brak mi miejsca w szafie na nowe nabytki Muszę zużyć Piwonię i morelę z Yves Rocher i wtedy będę nabywać nowe flaszki |
|
|
|
#4753 |
|
Przyczajenie
|
Groupon to sciema na strawberrynet nie dzialaja kody zabezpieczajace. Chinczycy odpowiadaja na moje maila lamanym angielskim i polskim mowiac ze musze zle wpisywac a wpisywalam w obecnosci innych osob i ich groupony tez nie dzialaja. Takze odradzam zakupu!!
|
|
|
|
#4754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać, jak się spisuje.Cytat:
Cytat:
Zużyłam litrowego Lorysa |
|||
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zużycie ![]() a co do pracy to też mam nadzieję, że coś znajdę bo bardo mi na tym zależy ![]() a mogę zapytać czym Ty się zaimujesz?
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat tutaj chodziło mi o Super-Pharm (ale już tam nie pracuję). Miałam umowę na 3/4 etatu i bez problemu dostosowywali się do moich zajęć na uczelni.
Przyszedł mi dziś mail od Douglasa, gdzie m.in. przedstawiają nowy zapach Diesel'a - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...dp.html&next=1. Muszę iść go obmacać, bo mnie zaciekawił...
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia, gratuluję zużycia
Ja nie wiem kiedy sama zużyję coś do włosów Mam na stanie małego WAX'a ale i tak końca nie widać A co dopiero myśleć o jakimś litrowym zużyciu Mam litrowego Kallos'a Crema al latte Muszę go częściej stosować żeby mi się nie przeterminował Dzięki że mi o tym przypomniałaś bo odkąd ścięłam włosy zapomniałam o tym Kallosie. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Loverdose? Czytałam niedawno o tym zapachu Podobno butelkę tych perfum można postawić na 3 różne sposoby Może warto je na próbę kupić w ramach wspólnych zakupów perfumeryjnych? Wtedy tanim kosztem można by zapach przetestować |
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Szykuja mi sie zuzycia
![]() - zel pod prysznic Adidas - szampon oliwkowy z Ori 400ml - tusz do rzes Wibo z limitki rozanej - zel do brwi GG Ori - zel do brwi Delia
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia, masz piękny zbiór! I uwielbiam, jak kosmetyki są czyste i zadbane jak u Ciebie i zdjęcia w takim porządku. Oglądanie to sama przyjemność! i jeszcze te daty ważności na kredkach
![]() A teraz powiedz jak sie sprawuje mus do ciała beauty milky, bo kusi mnie od lat ![]() zbiór zapaszków faktycznie skromniutki, podziwiam! Hosenko, już nie mogę się doczekać zdjeć z Twojego ślubu i tego bukietu z wrzosem Ja zaczęłam teraz balsam przeciw rozstępom Eveline 3D- fajniutka gładziutka skóra jest po nim! i zaczęłam też maskę WAX do włosów przetłuszczających się no i wymieniłam szminkę Lancome, bo to był nie mój kolor, resztkę wody bambusowej z YR, bo już nie mogłam jej zmęczyć i odlewkę In Black Jesus del Pozo(nie podobał mi się zapach) i próbkę Hermes Elixir des merveilles. W zamian dostanę róż+ rozświetlacz Dior, balsam CK Secret Obsession i próbkę Gucci rush
|
#4760 |
|
|
Postanowiłam dzisiaj zrobić zdjęcia zbiorowi, ale nie wiem czy się nie poddam w połowie.
|
|
#4761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno już był przeterminowany, ale nic złego mi się nie działo, więc zużyłam do końca.Co do perfum, to ja i tak zanim je kupię, to powącham i psiknę na siebie. To mi wystarcza Cytat:
![]() Co do dat, to mam tak na części kolorówki Ale to tak orientacyjnie, bo i tak używam dużo dłużej Po prostu wolę wiedzieć mniej-więcej, kiedy mija data, np. jakby mnie zaczęły uczulać czy coś (choć do tej pory mi się to nie zdarzyło), czy już rzeczywiście były długo po terminie ważności.Mus do ciała jest boski Na szczęście na punkcie perfum nie mam fioła Zresztą ja jestem strasznie wybredna, jeśli chodzi o zapachy.Super wymianka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Mam do Was dwie sprawy ![]() 1) Wiecie może, jak rozszyfrować datę produkcji/ważności kosmetyków IsaDory? Mam błyszczyk, który dostałam jeszcze w SP, na 99% jest po terminie (bo tylko taką kolorówkę nam dawali... ) i chciałabym widzieć, jak długo. Folię ściągnęłam dopiero niedawno, ale nigdy nie miałam błyszczyku IsaDory i nie wiem nawet, czy ma normalny zapach...2) Czy Wam też tak ciężko zmywa się czerwony lakier? Nie wiem, czy ja mam jakiś ferelny, czy tak jest zawsze? Bo u mnie nie da się normalne zmyć, choćbym nie wiem jak się starała, zawsze mam czerwone skórki i palce... Wydaje mi się, że miałam kiedyś czerwony lakier Inglota (teraz mam Astora) i się tak nie działo. Doprowadza mnie to do szału i nie wiem, czy nie oddać go komuś, a kupić inny
|
|||
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane!!! Wrocilam z Chorwacji!
Widze ze mam 20 stron do nadrobienia..pewnie sie dzialo Wakacje byly super mam mase fotek, objechalismy cala wyspe Krk ale najladniejsze i tak bylo morze i dzikie plaze. Zaraz was doczytam...zuzywalam grzecznie, zakupow kosmetycznych 0 ![]() Na poczatek moj zalegly sierpniowy bilans: -opakowanie 25 chusteczek do demakijazu Equilibra -jedwab biowax silk -lakier Mavala mango orange 5ml -peeling porzeczkowy joanna-mleczko do ciala Nivea -Avon foot works mojito krem -Avon planet spa african shea butter with aha 75 ml -naturia zel do mycia brzoskwiniowy joanna Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2011-09-04 o 15:32 |
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
poszedł płyn micelarny
|
|
|
|
#4764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Kilka z tych flakonów zapachów co mam zużyję i już do nich nie wrócę, bo nie zachwycają mnie już tak bardzo jak po pierwszych testach. Może dzięki temu trochę ograniczę flaszki, o ile nie zakocham się w nowych 15 zapachach No to jak się nie skusić? Szufladki są świetne, bardzo praktyczne, ale w salonie bym ich nie trzymała. Do łazienki są akurat ![]() Brawo, znam tą radość ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę takiego urlopu Gratuluję zużyć
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-09-04 o 16:41 |
||||
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytalam was po lebkach
![]() Hosenko sliczna fryzura i buty All that jazz fajnie ze znow tak czesto sie udzielasz ![]() Widze ze watek dalej jest kusicielowy i bilansy megadlugie...oops! Ja sie juz czuje kompletnie wyleczona, nawet nie ciagnie mnie kolorowka, jedynie limitki. Brawo dla dziewczyn ktore obfocily zbior, tez sie do tego zabieram ale len mnie ogarnia ksiezniczko no co moge opowiadac Bylo super, odpoczelismy za wszystkie czasy, zwiedzilismy wszystkie nadmorskie miasteczka wyspy Krk. Nasza kwaterka byla najbardziej na poludniu wyspy, w miejscowosci Baska i uwazam ta miejscowosc za najladniejsza z calej wyspy bo oprocz pieknego morza jest tez gdzie pochodzic i posiedziec wieczorem. W innych miasteczkach zycie toczy sie w okolicach portu i miasteczka sa na prawde malutkie. 3/4 dnia odpoczywalismy na roznych plazach, glownie skalki i plaze kamieniste lub ze zwirkiem, 2 razy doplynelismy na odludnione plaze pontonem (taxi boat) i wybralismy sie na calodniowa wycieczke na wyspe Rab. To byl swietny wybor bo oprocz zwiedzenia miasteczka Rab, pysznego obiadu i rejsu na morzu plywalismy takze w fiordzie Zavratnica gdzie zatonal podczas II wojny swiatowej niemiecki statek i widac jeszcze jego wrak Dla nas te wakacje byly bardzo wygodne bo to tylko niecale 600 km od Wloch no i jest most ktory laczy wyspe z ladem i nie trzeba plynac promem Uliczki na wyspie sa dosc krete wiec trzeba jechac ostroznie, bo mozna napotkac owce ale miasteczka no i morze....bajka!
|
|
|
|
#4766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dziś służbowo na targach (od 9 do 16.10 ) i pochodziłam sobie po stoiskach (ponad 300 wystawców było) i pomyślałam o fioletowych tulipanach - tylko ciekawe, czy by pasowały ![]() No i przy okazji kupiłam cebulkę takiego ptulipana + 3 innych (nie pamiętam jakich ).Było też stoisko Avonu i Oriflame (koło naszego) i skusiłam się na 3 z Oriflame: - żel Nature Secrets kokos + pszenica 250ml - żel Nature Secrets mango + jojoba 400ml - krem do ciała Full moon a na stoisku z produktami pszczelimi - maść propolisową. Dziś wykończę żel z Avonu jabłko+wiciokrzew. ![]() Zazdroszczę wypoczynku
|
|
#4767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Będąc na takiej wyspie ( ja bywam na tych położonych w centrach handlowych) nie myśli się o kosmetykach bo wszystko wokoło jest wystarczająco piękne, oglądając takie widoki rzeczy materialne idą na drugi plan.Zazdroszczę takiego urlopu .jak wy to robicie ,że codziennie coś się wam kończy .Podsumow ując swój sierpniowy bilans wyszło mi ,że kupiłam 2 razy więcej niż zużyłam (20 nowych produktów a tylko 9 zużyłam) a miało być odwrotnie no chyba ,że coś zużyłam, wywaliłam opakowanie i tego nie pamiętam .we wrześniu będę się bardziej pilnować, może też obfocę chociaż pielęgnację bo kolorówkę aż strach wyciągać samych pomadek mam ze 20 |
||
|
|
|
#4768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny bilans Niczego nie kupiłaś? ![]() ![]() Cytat:
Ja je trzymam w szafie (mam taką z przesuwany drzwiami) ![]() Cytat:
![]() Nie poszliśmy dziś na basen. Mieliśmy iść do Parku Wodnego, ale dziś jest niedziela, a dodatku w Realu dają kupony zniżkowego na 50% i się zwyczajnie wystraszyłam ![]() Kupiłam peeling do ciała Farmony Sweet Secret Słodkie trufle i migdały, bo obecny mam na jakieś 2 użycia. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Teraz widzę, że spieprzyłam z tym peelingiem Patrzyłam ostatnio na KWC na najlepsze peelingi i był ten, tylko wanilia + daktyle. Ale będąc dziś w Naturze były oba otwarte, więc powąchałam. Wanilia dla mnie była zbyt dusząca, więc wzięłam migdały. I jak się okazuje, to był błąd... Pomyślałam sobie, że pewnie tylko zapachem się różnią Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-09-04 o 19:15 |
|||
|
|
|
#4769 |
|
Konto usunięte
|
Nici z pracy, sąsiadka jednak wraca do pracy od października, więc nie potrzebuje niańki we wrześniu
![]() Jakaś chandra mnie chyba bierze i nawet nie wiem, skąd ona. Próbowałam dziś odtworzyć ten make-up co wczoraj tylko w intensywniejszych tonach (malowałam na mokro) i na zdjęciach już go widać, ale, sam make-up wyszedł gorzej niż wczoraj -.- |
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Orlico, nie poddawaj się chandrze
Zrób dla siebie coś przyjemnego i odpędź złe myśli. Mnie niedługo czeka sporo wyzwań ale staram się być dobrej myśli Mnie dziś też makijażowo nie poszło, zepsuł mi się manicure na jednym palcu( zrobiło się małe wgniecenie w lakierze) ale nie chce mi się poprawiać. Wolę zaakceptować moje niezbyt idealne paznokcie Nie pozwolę żeby taki drobiazg zepsuł mi humor Ty też nie martw się tym makijażem.Będą kolejne, lepsze I wyjdą Ci z nimi świetne zdjęcia Chandra bierze wszystkich, w końcu koniec lata Ale my się tej chandrze nie dajmy Obejrzałam mój zbiór pielęgnacyjny W zasadzie nie powinnam kupować żadnych kosmetyków przez najbliższe 2-3 miesiące.Ciekawe czy i jak długo wytrwam przy takim postanowieniu? Trzymam się tego,że powinnam raczej kupić płaszcz i botki zamiast kolejnych kosmetyków No i robimy z TŻ'tem remont (wymieniamy regały na szafę) więc czekają mnie generalne porządki i konfrontacja moich zbirów kosmetycznych z czujnym okiem TŻ'ta Wolę go nie irytować nadmiarem rzeczy Stwierdziłam dziś że mam za dużo peelingów bo aż 3 i za dużo masek do włosów- bo licząc wszystko to będzie ze 2 litry tych specyfików A ich zużycie będzie mi szło wolno bo mam teraz króciutkie włoski Z rzeczy psujących mi obecnie humor ( i podsycających mój kosmetyczny zakupoholizm)- muszę zgubić jakieś 8 kilo Znacie jakieś dobre diety? Albo dobre ćwiczenia na uda i pośladki? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Ale na głęboką wodę za nic nie wejdę
(sorry za rozpisanie się)

Ja w pt przeszłam do biblioteki i straszne nudy tam... 

) i pochodziłam sobie po stoiskach (ponad 300 wystawców było) i pomyślałam o fioletowych tulipanach - tylko ciekawe, czy by pasowały
).
.