|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Witam!
Ja też dziś sama siedzę. Chociaż obiadek sobie zrobiłam będę miała już na jutro bo akurat mam wizytę u lekarza na 14.35 to nie musze myslec co na obiad. Tak w ogóle to mam wrażenie, że co 5 minut jestem głodna. Nie wiem czy to z nudów czy jak ?hehPomału chcę zacząć kupować rzeczy dla mnie i dla maluszka bo jak tak Was czytam, już wszystko prawie macie a ja nic mimo, że to dopiero 25 tydz. no ale jednak teraz mi chyba łatwiej po sklepach pochodzić niż potem z takim wielkim brzucholem chociaż wszyscy się dziwią bo mam mały brzuszek a mieli chyba nadzieje, ze bede wyglądać jak beczka heheDarusia ja też już nie mogę się doczekać, teraz maksymalnie wykorzystuję wolny czas żeby w spokoju poleżeć sobie, posłuchać muzyki, jakiś fajny film zobaczyć bo potem raczej bedzie cieżko ;-) Może to też dlatego, że prawie cały czas sama jestem bo TŻ za granicą ale trzeba bo pieniążki z nieba nie zlecą
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
seona to ty jesteś perszing hihii Ja to nawet nie mam pomysłu na prezenty a Ty juz spakowane.
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() piknik super ![]() ![]() dzisiaj bylismy w kościele....później obiadek a teraz jedziemy z Tż na meczyk popatrzeć troszke...........pogoda super a mały sie tłucze strasznie po żebrach oj biedne te moje żeberka
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zapomniałam wcześniej was zapytać czy oglądaliscie kiedy Mam talent ostatni ??
Tutaj niedaleko Mnie mieszka Kasia Sochacka która odpadła w finale, i jak było rozpoczecie roku szkolnego to śpiewała dla dzieci w szkole gdzie Jula poszła
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Właśnie przygotowaliśmy trochę bardziej pokoik małej wyjęłam z foli materac (strasznie śmierdzi octem ) wyjęliśmy przewijak ale były jaja żeby dziury znaleźć i włożyć kołki w nie. tż męczył się pół godziny ja w końcu wzięłam centymetr i od razu znalazłam wyjęłam też fotelik z foli też okropnie śmierdzi nowościąDziewczyny nie wiem czy dobrze kombinuję jakby coś poprawcie mnie no bo kupiliśmy ten kosz mojrzeszowy ale w dzień chcę ją wkładać chociaż na trochę do łóżeczka żeby się przyzwyczajała boję się że później nie będzie chciała w nim spać nie wiem czy dobrze myślę czy nie![]() Właśnie doszliśmy do tego że ochraniacz na szczebelki nie jest przystosowany do naszego łóżeczka jutro idę do położnej ciekawe czy marna się obróciła czy nie jak nie to coś czuję że się nie obróci nika, domi7ks super że wróciłyście Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-04 o 13:51 |
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj kochany Tz skreca własnie komody,które kupilismy w Ikea.I nawet mnie pochwalił, ze dobry towar wynalazłam za taka cene.
Niestety czuje jakby mrowienie, kłucie w okolicach krocza mimo lezenia nie wiem czy to nie wynik, ze szyjka dalej sie skraca.Oby nie |
|
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bo dziś zrobiłam surówkę z pora i do tego pół bułki-i ot taki obiad to nie obiad... tak jak widać w podpisie w którym tyg jestem to Ci napiszę,ze nie mam NIC dla dzieciaczka jeszcze.mam coś tam poobiecywane,ale namacalnie nie kupiłam niczego jeszcze.
|
|
#3068 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Widze,ze naszym ulubionym sklepem na watku jest ikea
.Moze jakas dyskusje w klubie utworzymy i bedziemy opowiadaly,co kto ma ![]() Cytat:
A "Marysia" oczywiscie z filmu "Poszukiwany,poszukiw ana" z Wojciechem Pokora .Bym sobie chetnie obejrzala jakis stary,polski film.Wysle Ci zaproszenie,zaraz bedziesz miala w wiadomosciach.A klubik jest po to,zeby nas nikt nie "podgladal".Mozemy wstawiac tam nasze zdjecia,pisac o sprawach,o ktorych nie chcemy pisac tu. Cytat:
).A jak robi to po zlosci,to smrod jest przeokropny.Jak papugi kupilismy,pierwszy miesiac zalatwial swoje grubsze potrzeby w domu pomimo,ze na dworzu tez robil.Zazdrosc Cytat:
|
|||
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i Fatal-nie myśl od razu że coś złego się dzieje-lepiej myśł pozytywnie-żeby nie wywołać wilka z lasu
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-04 o 14:47 |
|
|
|
|
#3070 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim Mamusiom
![]() Na początku gratuluję rozpoczętych kolejnych tyg ciąży ![]() Dzisiaj mam doskonały humor jakiego nie miałam od dawna - a to za sprawą wczorajszego wieczoru-ponad tydzień leżałam w domku,a wczoraj pojechaliśmy do znajomych-grzecznie leżałam na kanapie, trochę siedziałam i byłam szczęśliwa, że wyszłam do ludzi Zamiast drinków piłam pepsi i zagryzałam chipsami, delicjami - totalne szaleństwo Fatal może te dolegliwości spowodowane są rosnącą macicą? Mam pyt: czy któraś z Was ogrzewa mieszkanie piecem dwufunkcyjnym? jakie są koszty? Bo mamy ofertę wynajmu kawalerki, a tam takie ogrzewanie i nie orientuje się ak to w zimie wygląda...Co prawda to mały metraż 32mKw, ale wolałabym wiedzieć na co się piszę.. |
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
Fatal może te dolegliwości spowodowane są rosnącą macicą
No nie wiem ,moze juz tak miałam, ale jak chodziłam to nie czułam, a teraz jak leze to tylko sie wczuwam co tam w srodku sie dzieje. Kupilismy 2 komody z 5 szufladami Kullen, bo Tz wyremontował takie ala poddasze i tam trzymam wiekszosc rzeczy taki składzik wiec szukalismy czegos taniego i funkcjonalnego.W piatek 3 chce dokupic bo ja wszystko potrafie wykorzystac a na poczatek jak bede juz mogła wstawac to ciuszki popiore, poprasuje worki prózniowe juz mam to powkładam i beda czekac.Nastepna wizyte mam 30.09 i juz sie nie moge doczekac, bo mam nadzieje ze szyjka bedzie ok.Aha i w tym miesiacu na 4d ide. |
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
przypomnialo mi się coś a propo ochraniacza na łóżeczko-ja od poczatku nie będę zakłądała bo dziecko i tak jest mało ruchliwe,dopiero jak jej aktywność się zwiększy to wtedy je zamontuję-wolę też w razie co widzieć co się będzie działo z Małą jka będę sobie leżała na łóżku obok
Fatal-fajne te komody z tej serii ![]() ja mam wizytę po 3 tygodniach od ostatniej
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-04 o 14:53 |
|
|
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
Heja
![]() Normalnie pędzicie jak szalone, nie nadążam nadrabiać,jestem dopiero na 88 str. My dopiero zaczęliśmy malowanie i generalne porządki, a już mam dość. Normalnie nie cierpię przeglądać rzeczy i decydować co zostaje a co do wywalenie - jestem typem chomika, a tu trzeba zrobić jakieś dodatkowe miejsce. Wogóle jakoś weny nie mam na nic. my i nasi rodzice mamy takie piece, ale nie mieszkamy w bloku, więc to nie będzie miarodajne. My mamy programator w pokoju i sobie sami ustalamy temp. na noc i dzień, no i jak jesteśmy w pracy to przełącza się na tryb nocny, a godzinę przed naszym powrotem włącza się tryb dzienny, więc zawsze była jakaś oszczędność. Teraz sami nie wiemy ile nas wyniesie ogrzewanie, bo przecież ja będę cały czas w domu z dzieckiem, więc koszty wzrosną, no i temp. trzeba będzie podnieść, bo my woleliśmy chłodniejsze klimaty w domu. No i jeszcze nie przewidzisz jaka będzie zima, jak bardzo mroźna to piec będzie się włączał częściej, żeby dogrzać do zadanej temp, a jak cieplejsza to będzie taniej. Najlepiej poproś właściciela o przykładowe rachunki z msc zimowych to będziesz miała jakieś rozeznanie.
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
jako,ze i tak całymi dniami ostatnio siedze sama to mi sie jednka zaczęło nudzić-wyjśc nie moge bo noga boli
posprzatać też nie bo noga boli wiec sobie poprasuje ubrania
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczynki za przyjęcie córki marnotrawnej
![]() Co do przytycia to z Polusią kg szły mi podobnie (czyli na tym etapie ok. 5-6 kg) a w 40 tyg było już 20 Wtedy startowałam z 45 kg a teraz z 53 wieć pewnie bedzie 73...ale może nie ![]() Ja ostatnio dostałam paczuszkę od koleżanki z Anglii z ciuszkami dla synka takimi malutkimi. Koleżanka urodziła synka 3 miesiące temu, ale niektóre ciuszki kupiła za małe, dodatkowo dorzuciła czapeczki, skarpetki, dwa pokrowce na przewijak i ręczniki z kapturkiem Moja córcia tak strasznie dokazuje osttanio, że szok. Może ma ten bunt dwulatka. Jest taka niewyszlała, że czasem mam już dość. Nigdy nie potrafilam się na nią złościc, ale jak wychodzi na mnie i mi skacze lub uderza w brzuszek to mnie już trafia... ![]() Poza tym mam straszne zmiennie nastroje, ciągle się martwie w tej ciązy :/ Mało co mnie cieszy, a jak już to na chwilę... |
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
dygotka jesli nauczysz mala ze nie ma nic na lozeczku i wszystko widzi to pozniej mozesz miec problem z zalozeniem ochraniacza bo bedzie jej przeszkadzal...
ja pokrowca na przewijak nie uzywalam w ogole, teraz tez nie bede kupowac. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- domi ona nie wie ze robi zle, nie wytlumaczysz jej tego przeciez, takze spokojnie, teraz ty niestety musisz na siebie 10000 razy bardziej uwazac , ja mam to samo teraz musze uwazac na kazdy jej krok i ruch a jednoczesnie przytulac , calowac i jak ja zlapie to ja ZACALUJE NA SMIERC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja generalnie na moją też się staram nie złościć, wiem, że robi wszytsko nieświadomie. Ale to jak na nią musze uważac non stop to mnie przeraża...Czasem poprostu się przed nią bronie, bo atakuje znienacka ale bardzo męczące to jest...Poza tym zrobiła się straszna przytulaska i bardzo dużo chce być noszona na rękach...Nawet w ciągu dnia wychodzi mi na ręce, musze ja chwilę ponosić i wtedy zasypia.Ale jak się jej pytamy, gdzie jest dzidzi to pokazuje na brzuszek i przychodzi i głaska |
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka tak robiła i nie miała problemu potem jak załozyła zeby dziecku przeszkadzał. jestem wkurzona,że juz zdążyłam się poryczeć
|
|
#3079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co się stało że jesteś wkurzona? |
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłalam pw
|
|
#3081 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=witaminkaccc;291788 63]
a właśnie że pamietamy, nawet pare stron wstecz zastanawiałysmy sie co sie z Tobą dzieje ![]() super ze masz pomoc i mozesz wypocząć ![]() Cytat:
Cytat:
Niestety nie jestem w stanie was nadrobic. TZ wlasnie pojechal z rodzicami na krociutki spacerek, wiec korzystam z sytuacji i weszlam na watek. Rodzice za tydzien jada, wiec jeszcze troche bede "nieaktywna". Dzieki wielkie za pamiec. W maire wolnego czasu bede starala sie czytac co nieco ![]() Aaaaaa, u mnie juz 33tc - powoli z gorki. |
||
|
|
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie dzis "załamałam" :P przed ciążą wazyłam 58kg, 27.08 - 64 kg, więc było suuuper 6kg na plus w 6m-cy to extra sprawa....i tu nagle dziś, będąc u koleżanki weszłam na wagę... po 8 dniach ujrzałam 66,4 kg !!!!! masakra... 2,5kg w 8 dni... teraz jestem przerażona ile to ja bede ważyć jak w tym tempie tyje... ale zeby bylo śmieszniej miałam wrażenie że ostatnio mniej jem niż wcześniej...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Witaminko-pewnei Cie to nie pocieszy,al ja mam już 10 kg na plusie,a zaczynałam ood 58.5.
zważę się pewnie jutro dziś jem z nudów-dobrze,że nei obżeram się słodyczami-nie licząc wafelka horalky
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wagi to mnie nie dobijajcie co ja zaczynałam z 59kg przy 160 cm jednym słowem nie byłam chuda a teraz ważę 75.5 |
|
|
|
|
#3085 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za zaproszenie, zajrzę wieczorem i się wyżalę ![]() Cytat:
Z pozytywów, to: - mam jutro wizytę u mojego gina Lecę dziewczyny poprawić sobie humor i zakupić ze dwie bluzki w rozmiarze L albo i XL... bo coś ostatnio kuso się czuję
|
|||
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
heh... dziewczyny dzięki za wsparcie... jednak nie martwie się tym, że tyje, a bardziej tym, że w 8 dni mam AŻ taki przyrost wagi, bo to jeszcze 84 dni do końca
może to wina słodyczy.... ostatnio baaaaardzo mnie do nich ciągnie, ale staram się ograniczać.... nie wiem sama.... a poza tym, NIE MARTWMY SIĘ.... szybko będziemy jeszcze chudzielce aniu... co do wózka we wtorek konczy sie aukcja, wiec jutro zapytam tżta co i jak... ale uparta jestem i zesram sie, a nie dam się i mu nie odpuszcze tuszka... może tżet potrzebuje troszke czasu... i swobody... jak dzidzia bedzie to na pewno bedzie Ci bardziej potzrebny niż teraz
|
|
|
#3087 |
|
Raczkowanie
|
Witam
dzis zaczynamy 32 tydzień zauważyłam też malutkie plamki na bluzce i staniku siary nie jest dużo ale zaczyna sie pojawiać.....Zrobiłam sobie dziś dzień filmowy i od rana oglądam filmy na dvd, a przydałoby sie posprzątać, bo ostatnio tż staje na głowie żeby był porzadek a ja się troszkę zaniedbałam, rozleniwiłam :P i nie robie nic:P Gratuluje nowych tygodni
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja startowałam z 65 i mam już na plusie dobre 15 kg a nie ważyłam sie juz tydzien i boje się wejsc , wejde za tydzien przed wizytą
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
witaminko tak trzymaj
![]() A dostałaś odpowiedź co do adapterów od producenta? zebyśmy mieli inne terminy o pół roku chociaż bym ci pożyczyła te adaptery ![]() gratuluję wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni ![]()
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-04 o 18:49 |
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak... jak cos komplet 20zł kosztuje więc nie ma sprawy... bardziej się jak coś martwie tym koszem, ale .....damy rade
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

będę miała już na jutro bo akurat mam wizytę u lekarza na 14.35 to nie musze myslec co na obiad. Tak w ogóle to mam wrażenie, że co 5 minut jestem głodna. Nie wiem czy to z nudów czy jak ?heh
chociaż wszyscy się dziwią bo mam mały brzuszek
ale trzeba bo pieniążki z nieba nie zlecą 

Zrobiłam tort, sałatkę i upiekłam ciasto. Jutro tylko pokroję owoce do sałatki owocowej i kanapki.
Kto mnie przebije??? Nie mam kartek niestety, bo bym napisała już

) wyjęliśmy przewijak ale były jaja żeby dziury znaleźć i włożyć kołki w nie. tż męczył się pół godziny ja w końcu wzięłam centymetr i od razu znalazłam
no bo kupiliśmy ten kosz mojrzeszowy ale w dzień chcę ją wkładać chociaż na trochę do łóżeczka żeby się przyzwyczajała boję się że później nie będzie chciała w nim spać
nie wiem czy dobrze myślę czy nie
jadłam to co caaała rodzinka. 

.Nawet nie czulam,jak spuchly mi stopy i lydki.Kostek oczywiscie nie bylo widac :/.Zanim poszlam spac bylo cos przed 4,a synus o 8 juz wstal.Dal mi jeszcze polezec (on taki kochany jest),ogladalismy sobie bajki