|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Trochę się boje jak to bedzie wygladać w całości bo to jednak duża powierzchnia... Cytat:
nie wiem...Dodalam do głównego albumu. 3 fotki Bastka i 2 okna |
||
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apropos plaży-ja bym wzięła ze sobą nocnik ![]() Maju ja nie wiem ![]() Czeko zagłosowałam *** Heloł ![]() Pomyłam wszystkie okna, posprzątałam, upiekłam racuchy i mam relaks Zosia śpi, położyłam ją bez pieluchy, zobaczymy co z tego wyniknie![]() Idziemy potem na grila, bo Zosi kuzyn przyjechał i nie mogą się sobą nacieszyć ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-09-03 o 14:49 |
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() a my dzisiaj same w domku-korzystamy z pieknej pogody wymoczylam stopki, pomalowalam paznokcie i wydepilowalam nogi do sklepu musze wyskoczyc i na spacerek wybywamy ![]() u nas zdecydowany brak apetytu i to juz od kilku dni tak jest, jak pytam ja co chce na sniadanie to mowi ze nic tylko pic, co bym jej podala to kreci nosem , jak widzi ze obiad podaje to ucieka i raczka zatyka buzie, nie wiem o co kaman dla przykladu podaje co wczoraj zjadlasn- kromeczka bulki z pasztetem obiad- pol miseczki barszczu z jajkiem deser- maly danonek(poszlam na latwizne )kolacja- byly smaczne kanapki powiedziala ze jej nie smakuja i nie jadla po czym za jakas godzine sama przyszla i powidziala ze chce kabanoska i wafelek(tak mowi na pieczywo wasa) wiec dalam jej po kapieli ledwo 120ml mleka oczywiscie ile sie musze nagadac zeby zjadla
|
#904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupiła jakąś maśc z mocznikiem, babeczka jej doradziła w apteceno i pewnie więcej plastrów nie użyje ![]() zaszalałaś ![]() a mąz był dzisiaj w K-owie i kupił Zuzi łózeczko Zuza czeka na niego bo wie że będzie miec nowe łózko ![]() czeko ja tez zagłosowałam, ale chyba tylko raz można
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy za gratulacje
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
a co was tak malo?
![]() dzisiaj troche lepiej z jedzeniem mam nadzieje ze apetyt wroci ![]() u nas teraz hitem w zabawe na dworze jest kreda i tablica a najwieksza frajda to zmywanie gabka
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki ![]() weź najwyżej gatki na zmianę jakby co i zaryzykuj, w końcu kiedyś musi byc ten pierwszy raz ![]() moja rada: jak podczas spaceru zobaczysz wc a Mały nie woła jeszcze to zawsze mimo wszystko możesz spróbowac
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
u nas wczoraj byla akcja bo Werka bedac na placu zabaw oznajmila ze chce kupe wiec pedem do domu(mamy blisko) i co? jak posadzilam ja na kibelek to juz jej sie odechcialo
![]() ale siku robi , idziemy gdzies za drzewo i po sprawie
|
#909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raz w restauracji jak bylismy na wczasach w Sosto Zuza zawołała że chce sii, poszłam z nia do wc i oczywiście nawet nie usiadła, więc jak 3 min poźniej zawołała znów sii to jej nie uwierzyłam i powiedziałam że teraz nie, nagle patrze a ona stojąc na środku tej restauracji ściągła spodenki i majty i kucła jak na siii ![]() A u nas od rana zabawa puf, mąż kupił wczoraj no i chyba trafił w Zuzy gust
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej podobna akcja przymierzalam ciuszki w Mohito a malej zachcialo sie kupy i poszla z tatusiem-wrocili i pytam malza czy zrobila a on mowi ze nie bo przed wejsiem do wc oznajmila ze jej sie odechcialo ![]() Czesc ![]() my znowu same dzisiaj.........
|
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my tez znów same cały dzień, wczoraj tez byłysmy same :/ nie lubię tak ![]() no i głowa mi od rana pęka
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez nie lubie ![]() po obiadku idziemy na spacer, maja byc u nas dozynki
|
|
#913 |
|
Wtajemniczenie
|
ide się położyc z Mała chyba
na dwór nie wychodze, tak smaży ciekawe jak za tydzień będzie, mam nadzieje że ładnie bo wesele mamy
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
ale duchota
wlasnie wrocilysmy ze spaceru ,po drodze wstapilysmy na lody.....popijam kawke, glowa mi peka to chyba zmiana pogody sie szykuje
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wzięłam apap i teraz lepiej choc cały czas mnie cmi ![]() Zuza bawi się przy nowym stoliku, może jeszcze łóżko dziś złoże
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i bedzie dzisiaj juz spac w nowym lozku? ![]() ja wam powiem ze odkad Werka spi sama w swoim pokoju to duzo lepiej zasypia(pie mleko,kladzie sie,kaze sie przykryc i zamyka oczka )
|
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niewiem, mąż miał wrocic ok 19 i mieliśmy składac ale będzie ok 21 chyba dopiero, zaraz obczaje czy potrzebna wkrętarka, jak nie to sama sobie poradzę ![]() Zuza tez tak usypia, pewnego dnia sama sobie zażyczyła że ona siama i tak już zostało, umyje żabki, posmaruje ją kremikiem i wchodzi do łóżeczka, mówi tylko mama toc (koc) i ja wychodze a ona usypia, tak że mam luz
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa to rzeczywiscie luzik wiec pewnie w nowym lozku bez problemu bedzie spac ![]() no wiesz u nas bylo tak ze mala zasypiala mi na rekach i za kazdym razem teraz bylo tak ze jak ja przekladalam do lozeczka to sie budzila ![]() wiec sprobowalam czy bedzie spac u siebie i tak zostalo i obie jestesmy zadowolone
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może nie ![]() czasem się budzi w nocy i przychodzi do nas ale zaraz ją odkładam i nie protestuje, więc chyba zaakceptowała że ma spac sama idę kąpac Mała
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja juz spi
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() teskni mi sie za wami,ale czasu mi brakuje. Ale czytam czytam czeko, maya, buziaki dla was, bo widze ze tylko Wy dzisiaj jestescie aktywne Karo jak Zuzia? |
|
|
|
#922 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tescie dalej nad morzem a ja korzystam ![]() wczoraj wysprzatalam chate, pomylam okna, po poludniu pojechalam do CH a wieczorem bylam z Tz w kinie a dzis z Erykiem bylam nad jeziorem
|
|
#923 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale z niej nocny marek zresztą tatus wrócił to teraz z nim się bawi puf Cytat:
![]() u mnie tez z czasem cienko, tylko dziś tak wyszło ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() nawet na domowe kino brakuje mi czasu :/ ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- widziałyście? nie rozumiem tych matek........
|
|
#924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tam Oliwka? Cytat:
a co kupilas?a jak Eryk cieszy sie ze znowu do szkoly ma chodzic? Cytat:
![]() ja tez.......traktuja dzieci jak zabawki
|
|
#925 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
i sobie 3 sukienki za 30zl w top secret ![]() Eryk? cos Ty - on mowi, ze nienawidzi szkoly
|
|
|
#926 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
dobrze, że zdążyłyście na kibelekFajne puf ![]() Cytat:
a i cieszę się, że ze zdrowiem małża już lepiej Cytat:
nigdy do nas nie przychodzi, jak cos zapłacze w nocy to juz mam krzesło przy łóżeczku przygotowane![]() Nie miałam jak do was wpaść wcześniej. Pierwszy dzien przedszkola super, Amelka poszła z panią, nie płakała, obiad dwudaniowy zjadła i jak po nią przyszłam nie chciała iśc do domu Panie w szoku, że tak ładnie sama jadła i ogólnie nią zachwycone, że taka samodzielna drugi dzien masakra, pod salą dzieci płakały i tak się rozczuliła, że mnie nie chciała puścić. Pani ją płaczącą wzięła ode mnie, a ja czekałam pod salą. Za chwilę wyszła i pokazała mi małą, że juz się ładnie bawi. Chciałam ją troszkę dłużej po obiedzie zostawić, a tu o 13 dzwonią że strasznie Amelka płacze i chce do mamy
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze tyle przed nim
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#929 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czeko głos oddany
![]() coś sobie wcisnęłam i mi posta wysłało, a ja jeszcze wywodu nie skończyłam ![]() ...no i jak po małą poszłam to już nie płakała, ale oczka opuchnięte miała od płaczu. Na dodatek wieczorem dostała max kataru, flegma jej spływała strasznie aż na wymioty ją brało, całą noc nie spaliśmy Martwi mnie jeszcze jedna sprawa tzn. chyba przez ten stres z przedszkolem Amelka zaczęła wstrzymywać siku. Jak ja na 8 zaprowadzam to do 13 sucha pieluszka, a wczoraj nie sikała od 8 do 16 lekarz kazał ją poić jak najwięcej ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() Amela ostatnio zrobiła kupkę w pokoju i mówi"O mama klocek!" ![]() Cytat:
za pomysłowość tz Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no nieźle, a to dopiero początki siema
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Megi
zdrowka dla Amelki oby szybko zaaklimatyzowala sie w przedszkolu ![]() corka przyjaciolki tez wstrzymywala przez stres
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

nie wiem...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i to juz od kilku dni tak jest, jak pytam ja co chce na sniadanie to mowi ze nic tylko pic, co bym jej podala to kreci nosem , jak widzi ze obiad podaje to ucieka i raczka zatyka buzie, nie wiem o co kaman