mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 12:41   #3061
janeczka7891
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Witam!
Ja też dziś sama siedzę. Chociaż obiadek sobie zrobiłam będę miała już na jutro bo akurat mam wizytę u lekarza na 14.35 to nie musze myslec co na obiad. Tak w ogóle to mam wrażenie, że co 5 minut jestem głodna. Nie wiem czy to z nudów czy jak ?heh

Pomału chcę zacząć kupować rzeczy dla mnie i dla maluszka bo jak tak Was czytam, już wszystko prawie macie a ja nic mimo, że to dopiero 25 tydz. no ale jednak teraz mi chyba łatwiej po sklepach pochodzić niż potem z takim wielkim brzucholem chociaż wszyscy się dziwią bo mam mały brzuszek a mieli chyba nadzieje, ze bede wyglądać jak beczka hehe

Darusia ja też już nie mogę się doczekać, teraz maksymalnie wykorzystuję wolny czas żeby w spokoju poleżeć sobie, posłuchać muzyki, jakiś fajny film zobaczyć bo potem raczej bedzie cieżko ;-) Może to też dlatego, że prawie cały czas sama jestem bo TŻ za granicą ale trzeba bo pieniążki z nieba nie zlecą
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 13:05   #3062
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Truscafka gratuluję udanej wizyty

Ja dzisiaj miałam pracowity dzień. Sprzątaliśmy mieszkanie i poddasze tzn. mąż sprzątał a ja nadzorowałam Jutro robię spóźnione urodziny małej i moje oraz jej imieniny i przyjdzie 10 osób Zrobiłam tort, sałatkę i upiekłam ciasto. Jutro tylko pokroję owoce do sałatki owocowej i kanapki.

Aha i spakowałam prezenty na święta!!! Kto mnie przebije??? Nie mam kartek niestety, bo bym napisała już Ale jak sobie pomyślałam, że później nie będzie kiedy a teraz mam czas to się wzięłam za to Mam już od miesiąca kupione różne rzeczy, były w promocji, kupione na wyprzedaży itp. a na święta to wszystko drożej i zawsze kupujemy wcześniej jak jest jakaś okazja

seona to ty jesteś perszing hihii
Ja to nawet nie mam pomysłu na prezenty a Ty juz spakowane.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 13:07   #3063
basiula19
Zadomowienie

Witam niedzielnie

piknik super dzisiaj bylismy w kościele....później obiadek a teraz jedziemy z Tż na meczyk popatrzeć troszke...........pogoda super a mały sie tłucze strasznie po żebrach oj biedne te moje żeberka

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 13:23   #3064
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny zapomniałam wcześniej was zapytać czy oglądaliscie kiedy Mam talent ostatni ??
Tutaj niedaleko Mnie mieszka Kasia Sochacka która odpadła w finale, i jak było rozpoczecie roku szkolnego to śpiewała dla dzieci w szkole gdzie Jula poszła

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-04, 13:49   #3065
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki
Właśnie przygotowaliśmy trochę bardziej pokoik małej wyjęłam z foli materac (strasznie śmierdzi octem) wyjęliśmy przewijak ale były jaja żeby dziury znaleźć i włożyć kołki w nie. tż męczył się pół godziny ja w końcu wzięłam centymetr i od razu znalazłam faceci są nieźli wyjęłam też fotelik z foli też okropnie śmierdzi nowością
Dziewczyny nie wiem czy dobrze kombinuję jakby coś poprawcie mnie no bo kupiliśmy ten kosz mojrzeszowy ale w dzień chcę ją wkładać chociaż na trochę do łóżeczka żeby się przyzwyczajała boję się że później nie będzie chciała w nim spać nie wiem czy dobrze myślę czy nie
Właśnie doszliśmy do tego że ochraniacz na szczebelki nie jest przystosowany do naszego łóżeczka tylko do tych szczeblowych coś będziemy musieli zrobić z środkowymi troczkami bo nie ma gdzie je przywiązać
jutro idę do położnej ciekawe czy marna się obróciła czy nie jak nie to coś czuję że się nie obróci

nika, domi7ks super że wróciłyście

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-04 o 13:51
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 14:12   #3066
fatal21
Wtajemniczenie

Moj kochany Tz skreca własnie komody,które kupilismy w Ikea.I nawet mnie pochwalił, ze dobry towar wynalazłam za taka cene.
Niestety czuje jakby mrowienie, kłucie w okolicach krocza mimo lezenia nie wiem czy to nie wynik, ze szyjka dalej sie skraca.Oby nie
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 14:27   #3067
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Bry

Ładnie za oknem... Taka jesień by mogła byc...

Ja dziś miałam ciężką noc. Obudziłam się o 2:00, bo mi było niedobrze Ach co za było... już zapomniałam jak to jest... Masakra jakaś dopadła, pewnie coś z jedzenia zaszkodziło, ale co... jadłam to co caaała rodzinka.

A teraz zrobiłam sobie pazurki
U nóg, tak tylko aby były, bo o ile do prawej mogę się dobrać, to lewa kostka skręcona i albo nie mogę stopy przekręcić, albo przez brzuch sie zgiąć
Ale już się umówiłam do kosmetyczki (co prawda na za 10dni) To zrobię sobie ładnie stópki no i rączki i oczka

Ale nabzdeciłam
też chce się umówic do kosmetyczki i już nie moge sie doczekac bo ja do stóp nie mam cierpliwości i teraz jednak to dla mnie zbyt duża gimnastyka

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Witam!
Ja też dziś sama siedzę. Chociaż obiadek sobie zrobiłam będę miała już na jutro bo akurat mam wizytę u lekarza na 14.35 to nie musze myslec co na obiad. Tak w ogóle to mam wrażenie, że co 5 minut jestem głodna. Nie wiem czy to z nudów czy jak ?heh

Pomału chcę zacząć kupować rzeczy dla mnie i dla maluszka bo jak tak Was czytam, już wszystko prawie macie a ja nic mimo, że to dopiero 25 tydz. no ale jednak teraz mi chyba łatwiej po sklepach pochodzić niż potem z takim wielkim brzucholem chociaż wszyscy się dziwią bo mam mały brzuszek a mieli chyba nadzieje, ze bede wyglądać jak beczka hehe

Darusia ja też już nie mogę się doczekać, teraz maksymalnie wykorzystuję wolny czas żeby w spokoju poleżeć sobie, posłuchać muzyki, jakiś fajny film zobaczyć bo potem raczej bedzie cieżko ;-) Może to też dlatego, że prawie cały czas sama jestem bo TŻ za granicą ale trzeba bo pieniążki z nieba nie zlecą
ja jak jestem sama w domu-czyli codziennie-to nie robię obiadów-bo dla samej siebie to mi się nie chce.
bo dziś zrobiłam surówkę z pora i do tego pół bułki-i ot taki obiad to nie obiad...

tak jak widać w podpisie w którym tyg jestem to Ci napiszę,ze nie mam NIC dla dzieciaczka jeszcze.mam coś tam poobiecywane,ale namacalnie nie kupiłam niczego jeszcze.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 14:29   #3068
OlusiaS
Wtajemniczenie

Widze,ze naszym ulubionym sklepem na watku jest ikea .Moze jakas dyskusje w klubie utworzymy i bedziemy opowiadaly,co kto ma

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

to miło, ze ktoś się martwił
mi dzidzia jeszcze nie zniekształciła brzuszka, ale jeszcze ma czas raczej, bo wiem że Ty juz na szpilkach siedzisz
No nei zazdroszczę opuchnięĆ koleżanka ma podobny termin do Ciebie i też mówi, ze u nij brak kostki to standard
i fajnie jest mieĆ taką "Marysię" - imie zaczeprpnięte chyba z jakiegoś filmu albo sztuki- tlyko nie moge sobie przypomnieĆ
Nie naleza do przyjemnosci :/.Zwlaszcza,ze nie mialam jeszcze dzisiaj czasu,zeby potrzymac je w zimnej wodzie.
A "Marysia" oczywiscie z filmu "Poszukiwany,poszukiw ana" z Wojciechem Pokora .Bym sobie chetnie obejrzala jakis stary,polski film.

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

Dalej nie wiem, o co chodzi z klubem.

Wysle Ci zaproszenie,zaraz bedziesz miala w wiadomosciach.A klubik jest po to,zeby nas nikt nie "podgladal".Mozemy wstawiac tam nasze zdjecia,pisac o sprawach,o ktorych nie chcemy pisac tu.

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się przed chwilą, bo patrzę a tu nasz pies (a właściwie pies TŻ-a) zwymiototował :/ Idę do kuchni po ręczniki papierowe, żeby posprzątać, a tam się nie da wejść - taki smród - patrze a tam kupsko na środku nawalone!!! No normalnie aż sie popłakałam, że to musze sprzątać - nie wiem co temu psu odbiło?? Pewnie teściowa znów mu dała jakieś kości - a tyle razy ja prosiliśmy, żęby mu nie dawała bo potem się tak właśnie kończy...
Wspolczuje .Znam ten bol.Kilka dni temu przyszla kolezanka z dziewczynka 2-letnia i mala strasznie boi sie psow,wiec zamknelismy go w sypialni,a ten oczywiscie walna srake (przepraszam,ze tak dobitnie ).A jak robi to po zlosci,to smrod jest przeokropny.Jak papugi kupilismy,pierwszy miesiac zalatwial swoje grubsze potrzeby w domu pomimo,ze na dworzu tez robil.Zazdrosc

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy dobrze kombinuję jakby coś poprawcie mnie no bo kupiliśmy ten kosz mojrzeszowy ale w dzień chcę ją wkładać chociaż na trochę do łóżeczka żeby się przyzwyczajała boję się że później nie będzie chciała w nim spać nie wiem czy dobrze myślę czy nie
Mysle,ze powinnas do lozeczka tez wkladac zwlaszcza na te dluzsze drzemki.Zeby wiedziala,ze lozeczko jest od spania
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 14:30   #3069
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Moj kochany Tz skreca własnie komody,które kupilismy w Ikea.I nawet mnie pochwalił, ze dobry towar wynalazłam za taka cene.
Niestety czuje jakby mrowienie, kłucie w okolicach krocza mimo lezenia nie wiem czy to nie wynik, ze szyjka dalej sie skraca.Oby nie
a jaką serię kupiliście w ikei??

no i Fatal-nie myśl od razu że coś złego się dzieje-lepiej myśł pozytywnie-żeby nie wywołać wilka z lasu

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-04 o 14:47
Stary 2011-09-04, 14:30   #3070
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim Mamusiom
Na początku gratuluję rozpoczętych kolejnych tyg ciąży
Dzisiaj mam doskonały humor jakiego nie miałam od dawna - a to za sprawą wczorajszego wieczoru-ponad tydzień leżałam w domku,a wczoraj pojechaliśmy do znajomych-grzecznie leżałam na kanapie, trochę siedziałam i byłam szczęśliwa, że wyszłam do ludzi Zamiast drinków piłam pepsi i zagryzałam chipsami, delicjami - totalne szaleństwo

Fatal może te dolegliwości spowodowane są rosnącą macicą?

Mam pyt: czy któraś z Was ogrzewa mieszkanie piecem dwufunkcyjnym? jakie są koszty?
Bo mamy ofertę wynajmu kawalerki, a tam takie ogrzewanie i nie orientuje się ak to w zimie wygląda...Co prawda to mały metraż 32mKw, ale wolałabym wiedzieć na co się piszę..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 14:44   #3071
fatal21
Wtajemniczenie

Fatal może te dolegliwości spowodowane są rosnącą macicą
No nie wiem ,moze juz tak miałam, ale jak chodziłam to nie czułam, a teraz jak leze to tylko sie wczuwam co tam w srodku sie dzieje.

Kupilismy 2 komody z 5 szufladami Kullen, bo Tz wyremontował takie ala poddasze i tam trzymam wiekszosc rzeczy taki składzik wiec szukalismy czegos taniego i funkcjonalnego.W piatek 3 chce dokupic bo ja wszystko potrafie wykorzystac a na poczatek jak bede juz mogła wstawac to ciuszki popiore, poprasuje worki prózniowe juz mam to powkładam i beda czekac.Nastepna wizyte mam 30.09 i juz sie nie moge doczekac, bo mam nadzieje ze szyjka bedzie ok.Aha i w tym miesiacu na 4d ide.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 14:48   #3072
dygotka8
Zakorzenienie

przypomnialo mi się coś a propo ochraniacza na łóżeczko-ja od poczatku nie będę zakłądała bo dziecko i tak jest mało ruchliwe,dopiero jak jej aktywność się zwiększy to wtedy je zamontuję-wolę też w razie co widzieć co się będzie działo z Małą jka będę sobie leżała na łóżku obok

Fatal-fajne te komody z tej serii

ja mam wizytę po 3 tygodniach od ostatniej wcześniej czekałam 5 tyg;/

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-04 o 14:53
Stary 2011-09-04, 15:17   #3073
Jagooda_
Raczkowanie

Heja
Normalnie pędzicie jak szalone, nie nadążam nadrabiać,jestem dopiero na 88 str.

My dopiero zaczęliśmy malowanie i generalne porządki, a już mam dość. Normalnie nie cierpię przeglądać rzeczy i decydować co zostaje a co do wywalenie - jestem typem chomika, a tu trzeba zrobić jakieś dodatkowe miejsce. Wogóle jakoś weny nie mam na nic.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
?
Mam pyt: czy któraś z Was ogrzewa mieszkanie piecem dwufunkcyjnym? jakie są koszty?
Bo mamy ofertę wynajmu kawalerki, a tam takie ogrzewanie i nie orientuje się ak to w zimie wygląda...Co prawda to mały metraż 32mKw, ale wolałabym wiedzieć na co się piszę..
my i nasi rodzice mamy takie piece, ale nie mieszkamy w bloku, więc to nie będzie miarodajne. My mamy programator w pokoju i sobie sami ustalamy temp. na noc i dzień, no i jak jesteśmy w pracy to przełącza się na tryb nocny, a godzinę przed naszym powrotem włącza się tryb dzienny, więc zawsze była jakaś oszczędność. Teraz sami nie wiemy ile nas wyniesie ogrzewanie, bo przecież ja będę cały czas w domu z dzieckiem, więc koszty wzrosną, no i temp. trzeba będzie podnieść, bo my woleliśmy chłodniejsze klimaty w domu. No i jeszcze nie przewidzisz jaka będzie zima, jak bardzo mroźna to piec będzie się włączał częściej, żeby dogrzać do zadanej temp, a jak cieplejsza to będzie taniej. Najlepiej poproś właściciela o przykładowe rachunki z msc zimowych to będziesz miała jakieś rozeznanie.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 15:35   #3074
dygotka8
Zakorzenienie

jako,ze i tak całymi dniami ostatnio siedze sama to mi sie jednka zaczęło nudzić-wyjśc nie moge bo noga boli posprzatać też nie bo noga boli wiec sobie poprasuje ubrania

Stary 2011-09-04, 15:48   #3075
domi7ks
Zakorzenienie

Dziękuję Dziewczynki za przyjęcie córki marnotrawnej Postaram się już być na bieżąco chociaż troszke

Co do przytycia to z Polusią kg szły mi podobnie (czyli na tym etapie ok. 5-6 kg) a w 40 tyg było już 20 Wtedy startowałam z 45 kg a teraz z 53 wieć pewnie bedzie 73...ale może nie

Ja ostatnio dostałam paczuszkę od koleżanki z Anglii z ciuszkami dla synka takimi malutkimi. Koleżanka urodziła synka 3 miesiące temu, ale niektóre ciuszki kupiła za małe, dodatkowo dorzuciła czapeczki, skarpetki, dwa pokrowce na przewijak i ręczniki z kapturkiem IOdebrałam jakiś czas temu w Rzeszowie te wygrane kosmetyki dla dzidzi i już cos tam mam. Takie rzeczy jak waciki, pampersy, kołyska itp to dokupimy już w listopadzie.

Moja córcia tak strasznie dokazuje osttanio, że szok. Może ma ten bunt dwulatka. Jest taka niewyszlała, że czasem mam już dość. Nigdy nie potrafilam się na nią złościc, ale jak wychodzi na mnie i mi skacze lub uderza w brzuszek to mnie już trafia...
Poza tym mam straszne zmiennie nastroje, ciągle się martwie w tej ciązy :/ Mało co mnie cieszy, a jak już to na chwilę...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 16:50   #3076
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dygotka jesli nauczysz mala ze nie ma nic na lozeczku i wszystko widzi to pozniej mozesz miec problem z zalozeniem ochraniacza bo bedzie jej przeszkadzal...

ja pokrowca na przewijak nie uzywalam w ogole, teraz tez nie bede kupowac.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

domi ona nie wie ze robi zle, nie wytlumaczysz jej tego przeciez, takze spokojnie, teraz ty niestety musisz na siebie 10000 razy bardziej uwazac , ja mam to samo teraz musze uwazac na kazdy jej krok i ruch a jednoczesnie przytulac , calowac i jak ja zlapie to ja ZACALUJE NA SMIERC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:04   #3077
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
domi ona nie wie ze robi zle, nie wytlumaczysz jej tego przeciez, takze spokojnie, teraz ty niestety musisz na siebie 10000 razy bardziej uwazac , ja mam to samo teraz musze uwazac na kazdy jej krok i ruch a jednoczesnie przytulac , calowac i jak ja zlapie to ja ZACALUJE NA SMIERC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja generalnie na moją też się staram nie złościć, wiem, że robi wszytsko nieświadomie. Ale to jak na nią musze uważac non stop to mnie przeraża...Czasem poprostu się przed nią bronie, bo atakuje znienacka ale bardzo męczące to jest...Poza tym zrobiła się straszna przytulaska i bardzo dużo chce być noszona na rękach...Nawet w ciągu dnia wychodzi mi na ręce, musze ja chwilę ponosić i wtedy zasypia.
Ale jak się jej pytamy, gdzie jest dzidzi to pokazuje na brzuszek i przychodzi i głaska

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:21   #3078
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dygotka jesli nauczysz mala ze nie ma nic na lozeczku i wszystko widzi to pozniej mozesz miec problem z zalozeniem ochraniacza bo bedzie jej przeszkadzal...

ja pokrowca na przewijak nie uzywalam w ogole, teraz tez nie bede kupowac.
może,ale nie musi jej przeszkadać.
koleżanka tak robiła i nie miała problemu potem jak załozyła zeby dziecku przeszkadzał.

jestem wkurzona,że juz zdążyłam się poryczeć

Stary 2011-09-04, 17:24   #3079
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
może,ale nie musi jej przeszkadać.
koleżanka tak robiła i nie miała problemu potem jak załozyła zeby dziecku przeszkadzał.

jestem wkurzona,że juz zdążyłam się poryczeć
Każdy musi zobaczyć co danemu dziecku pasuje. Każde jest inne i inaczej reaguje Nie można nic wykluczyć

A co się stało że jesteś wkurzona?
Stary 2011-09-04, 17:32   #3080
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy musi zobaczyć co danemu dziecku pasuje. Każde jest inne i inaczej reaguje Nie można nic wykluczyć
zgadzam się

Cytat:
A co się stało że jesteś wkurzona?
wysłalam pw

Stary 2011-09-04, 17:42   #3081
bienioka
Rozeznanie

[QUOTE=witaminkaccc;291788 63]

a właśnie że pamietamy, nawet pare stron wstecz zastanawiałysmy sie co sie z Tobą dzieje

super ze masz pomoc i mozesz wypocząć

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Bienioka a Ty niedobra, my tu o Tobie myślimy a Ty nas nie doceniasz.
Cytat:
bienioka oj nie ladnie, nie doceniasz ludzi, laski tu nie jedna zreszta sie juz o ciebie pytaly
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witajcie.
Widze,ze wiekszosc zgub sie znalazla,a juz sie martwilysmy .Dobrze,ze wszystko ok .
Moja dzidzia juz mi glowke dzisiaj wystawila,pieknie znieksztalcila brzucho .Ale juz sie przesunela.
W ogole bylismy z TZ'tem po jego pracy na zakupach (po 19).Wracamy do domu,a on do mnie,Ty Tomek przyjechal (kolega ).Mowie pewnie pomylil soboty,bo w nastepna wyprawiam urodziny i faktycznie .Myslal,ze w ta.I siedzieli do 2:30 .Nawet nie czulam,jak spuchly mi stopy i lydki.Kostek oczywiscie nie bylo widac :/.Zanim poszlam spac bylo cos przed 4,a synus o 8 juz wstal.Dal mi jeszcze polezec (on taki kochany jest),ogladalismy sobie bajki .Teraz czeka mnie ogarniecie wszystkiego,rozpakowanie pozostalych zakupow.Dobrze,ze chociaz "Marysia"(tak nazywamy zmywarke) naczynia pomyje
az mi sie lezka w oku zakrecila.

Niestety nie jestem w stanie was nadrobic. TZ wlasnie pojechal z rodzicami na krociutki spacerek, wiec korzystam z sytuacji i weszlam na watek. Rodzice za tydzien jada, wiec jeszcze troche bede "nieaktywna".
Dzieki wielkie za pamiec. W maire wolnego czasu bede starala sie czytac co nieco

dla was wszystkich.
Aaaaaa, u mnie juz 33tc - powoli z gorki.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:56   #3082
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Co do przytycia to z Polusią kg szły mi podobnie (czyli na tym etapie ok. 5-6 kg) a w 40 tyg było już 20 Wtedy startowałam z 45 kg a teraz z 53 wieć pewnie bedzie 73...ale może nie

ja sie dzis "załamałam" :P przed ciążą wazyłam 58kg, 27.08 - 64 kg, więc było suuuper 6kg na plus w 6m-cy to extra sprawa....

i tu nagle dziś, będąc u koleżanki weszłam na wagę... po 8 dniach ujrzałam 66,4 kg !!!!! masakra... 2,5kg w 8 dni... teraz jestem przerażona ile to ja bede ważyć jak w tym tempie tyje... ale zeby bylo śmieszniej miałam wrażenie że ostatnio mniej jem niż wcześniej...

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:08   #3083
dygotka8
Zakorzenienie

Witaminko-pewnei Cie to nie pocieszy,al ja mam już 10 kg na plusie,a zaczynałam ood 58.5.
zważę się pewnie jutro

dziś jem z nudów-dobrze,że nei obżeram się słodyczami-nie licząc wafelka horalky

Stary 2011-09-04, 18:13   #3084
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja sie dzis "załamałam" :P przed ciążą wazyłam 58kg, 27.08 - 64 kg, więc było suuuper 6kg na plus w 6m-cy to extra sprawa....

i tu nagle dziś, będąc u koleżanki weszłam na wagę... po 8 dniach ujrzałam 66,4 kg !!!!! masakra... 2,5kg w 8 dni... teraz jestem przerażona ile to ja bede ważyć jak w tym tempie tyje... ale zeby bylo śmieszniej miałam wrażenie że ostatnio mniej jem niż wcześniej...
Witaminko no i co będziesz wojować z wózkiem? ty go kupisz czy będziesz jednak czekała na tżta

Co do wagi to mnie nie dobijajcie co ja zaczynałam z 59kg przy 160 cm jednym słowem nie byłam chuda a teraz ważę 75.5
Stary 2011-09-04, 18:16   #3085
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
tuszka tobie to juz sie na prawde popierniczylo cos w glowie prawda?

obciazeniem dla tz?? no do cholery jasnej, zdecydowaliscie sie oboje na dziecko, nie wszystko jest zawsze piekne i gladkie i cudowne, nosisz jego dziecko wiec jak mozesz tak pisac?

tak samo sorki ale nie kumam, "biedny tz, musi za mna latac"
jaki biedny??????
biedny to by byl jakby rodzic musial
Darusia, on najchętniej całymi dniami jest poza domem, bo zawsze coś, zawsze gdzieś musi pojechać, coś załatwić. Racja, ma dużo pracy, ale zaczął mnie po prostu unikać. Zdarza mu się nie wracać na noce do domu itd (wiem, gdzie jest, ale to nie jest zachowanie dorosłego, odpowiedzialnego faceta). Kolegów już do nas nie zaprasza, bo przecież palić u nas w mieszkaniu nie pozwalam, więc się kolegom nie podoba. Jestem po prostu załamana i mam dosyć.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Widze,ze naszym ulubionym sklepem na watku jest ikea .Moze jakas dyskusje w klubie utworzymy i bedziemy opowiadaly,co kto ma

Wysle Ci zaproszenie,zaraz bedziesz miala w wiadomosciach.A klubik jest po to,zeby nas nikt nie "podgladal".Mozemy wstawiac tam nasze zdjecia,pisac o sprawach,o ktorych nie chcemy pisac tu.
Ja ostatnio dostałam natchnienia i euforii po przejrzeniu najnowszego katalogu Ikea.
Dziękuję za zaproszenie, zajrzę wieczorem i się wyżalę

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

Witaminko, przed ciążą ważyłam 59 kg, obecnie pod koniec 27 tyg. ważę już 66,5 kg, co prawda mam 174 cm, ale dodatkowe kg czuję.

Z pozytywów, to:

- mam jutro wizytę u mojego gina może dowiem się, ile waży Franek, bo już dawno nie miałam takiej informacji.

Lecę dziewczyny poprawić sobie humor i zakupić ze dwie bluzki w rozmiarze L albo i XL... bo coś ostatnio kuso się czuję
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:33   #3086
witaminkaccc
Zadomowienie

heh... dziewczyny dzięki za wsparcie... jednak nie martwie się tym, że tyje, a bardziej tym, że w 8 dni mam AŻ taki przyrost wagi, bo to jeszcze 84 dni do końca
może to wina słodyczy.... ostatnio baaaaardzo mnie do nich ciągnie, ale staram się ograniczać.... nie wiem sama....

a poza tym, NIE MARTWMY SIĘ.... szybko będziemy jeszcze chudzielce

aniu
... co do wózka we wtorek konczy sie aukcja, wiec jutro zapytam tżta co i jak... ale uparta jestem i zesram sie, a nie dam się i mu nie odpuszcze

tuszka... może tżet potrzebuje troszke czasu... i swobody... jak dzidzia bedzie to na pewno bedzie Ci bardziej potzrebny niż teraz

30t 1d - ?
Stary 2011-09-04, 18:35   #3087
nie _wiem
Raczkowanie

Witam
dzis zaczynamy 32 tydzień zauważyłam też malutkie plamki na bluzce i staniku siary nie jest dużo ale zaczyna sie pojawiać.....
Zrobiłam sobie dziś dzień filmowy i od rana oglądam filmy na dvd, a przydałoby sie posprzątać, bo ostatnio tż staje na głowie żeby był porzadek a ja się troszkę zaniedbałam, rozleniwiłam :P i nie robie nic:P

Gratuluje nowych tygodni
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:48   #3088
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny ja startowałam z 65 i mam już na plusie dobre 15 kg a nie ważyłam sie juz tydzien i boje się wejsc , wejde za tydzien przed wizytą

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-04, 18:48   #3089
ania21_21
Zadomowienie

witaminko tak trzymaj
A dostałaś odpowiedź co do adapterów od producenta? zebyśmy mieli inne terminy o pół roku chociaż bym ci pożyczyła te adaptery

gratuluję wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-04 o 18:49
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:49   #3090
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
witaminko tak trzymaj
A dostałaś odpowiedź co do adapterów od producenta?

gratuluję wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni

tak... jak cos komplet 20zł kosztuje więc nie ma sprawy... bardziej się jak coś martwie tym koszem, ale .....damy rade

30t 1d - ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości