|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Essencomaniaczki witają w cz. X
pomarańczowy jest moim ulubieńcem - mam długie rzęsy, a jego największą zaletą jest pogrubianie, niestety mój szybko wysechł (3 m-ce), ale podejrzewam że kupiłam otwierany egzemplarz... aaale mam problem ze zmyciem go
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Rozeznanie
|
Szczęściara. Pochwał się pierwszymi wrażeniami. Jaaaaaaaak tam pedzle? Baza z Better than gel nails? Lakiery? Cienie? Kredka? Wszystko inne?
Pozytywne zaskoczenie, że nie musimy znowu czekać nie wiadomo ile. Jak tam Katowice?
Brak podpisu. Za to jest Blog ![]() A na nim ostatnio Wycofywane produkty Essence Wycofywane produkty Catrice Nowości Catrice Edytowane przez Lungo Czas edycji: 2011-09-04 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używałam wszystkich trzech wersji i tak: - zieloną można sobie odpuścić na starcie, jest beznadziejna - różowa- nie lubię jej za znikomy efekt na moich rzęsach i za to, że jest strasznie rzadka, nawet po roku posiadania i sporadycznego używania - pomarańczowa- najlepszy tusz z jakim miałam do czynienia, przebija nawet mojego faworyta- MF 2000 callories. Daje mi niebotycznie długie i gęste rzęsy, znajomi ostatnio pytali czy noszę może sztuczne ![]() Dziewczynki, czyli wynika z tego że w podstawowej szafie możemy liczyć na: - linery - pędzelki do linerów - cienie w musie - wszystkie rodzaje nowych tuszy - bazę pod cienie - paletki z cieniami z sun club (jeśli dobrze widzę) - i czy mnie oko nie myli czy na zdjęciu jest 6 odcieni podkładów w musie ![]() Acha i gdzie będą nowe pędzle do pudru i różu? W drugiej czy w tej podstawowej? Buffy- kurczę, okropnie ci zazdroszczę, ale pewnie w mojej obecnej sytuacji finansowej i tak nie mogłabym sobie na większość rzeczy pozwolić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() lakiery: 67. make it golden - ma z tych trzech nowych brokatowych lakierów zdecydowanie najwięcej dużych drobinek brokatu; nadaje się raczej tylko do layeringu, bo sama baza, w której jest zatopiony brokat jest ledwo podbarwiona na złoto 72. time for romance - w brudno-bordowej bazie mamy brudno-różowe, duże kawałki brokaty oraz drobny brokat, również holograficzny; możne stosować samodzielnie myślę, ale ślicznie wygląda położony na wycofywany lakier C&G 31. hypnotic poison 76. hard to resist - bardzo ładny, metaliczny granatowo-niebieski. W buteleczce widać jakby lekki połysk fioletowy. 78. blue addicted - mój faworyt ![]() ![]() 79. viva la green - dość jasny, zielony krem wpadający trochę w mięte - wg mnie bardzo oryginalny kolor ![]() pędzle - jeszcze ich nie wypróbowałam, tylko obmacałam dokładnie ![]() ![]() Special effect topper soft touch - daje satynowe wykończenie, takie "nie do końca matowe", takie jak miały lakiery z limitki Black&White. pękacz granatowy - pęka z tego co widzę tak samo jak czarny i biały, czyli pęknięcia są raczej podłużne. Kolor to metaliczny granat, podobny do C&G 76. hard to resist Kredka long lasting 14. Think khaki! - w kolorze metalicznej oliwki, uwielbiam kredki z tej serii ![]() cień Stay all day 01. Coppy right - metaliczny, miedziany brąz - mam wrażenie, że parę lat temu Essence miało już w swojej ofercie cienie w musie, bo pamiętam, że chyba przez 2 lata non-stop używałam takiego cienia - ten mi go bardzo kolorystycznie przypomina. W konsystencji jest podobny do cieni w musie z Balleriny. Kosztował 11,99. Studio nails base coat soft rose - prawie przeźroczysta, bardzo blado różowa - czyli będzie idealna do frencza, nie tylko z wykorzystaniem końcówek do frencza Studio Nails. Mam nadzieję, że moje wypociny komuś pomogą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
buffy
Zrobisz dla nas jakieś zdjęcia? ![]() ![]() Mnie bardzo zainteresowałaś efektem rozgwieżdżonego nieba, więc chyba będę musiała kupić dwa lakiery ![]() No i pędzle ![]()
#4207 |
maszyna, nie człowiek
|
Uuuuch pozostaje czekać
![]() ![]()
#4208 |
Rozeznanie
|
Hmm ciekawe jak douglas na Stawowej w Katowicach..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Raczkowanie
|
a u nas najlepsze szafy daglasowe rozwalili ;( stoi teraz costam na polkach normalnych, ale po prostu taki zal, ze jak wczoraj jak tam bylam to stwierdzilam, ze juz wole nature w zielencu ;/
#4210 |
Wtajemniczenie
|
buffy249 rooobisz smaka!
![]() Muuuuszę mięć lakier złoty brokatowy, ponieważ w srebrnym (http://lajfstyle.blogspot.com/2011/0...-02-julia.html) już się zakochałam na dobre ![]() I koniecznie kredkę khaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4212 |
Rozeznanie
|
AAAAAAAAAAAA! A tak myślałam, czy nie pojechać w czwartek do Plazy... Teraz przez tydzień nie pojadę, mam nadzieję, że jak wrócę do Poznania, to będą dostawy, nie będę musiała jeździć x razy. W tym miesiącu za dużo kasy wydałam na kosmetyki... Zdecydowanie za dużo (jak dla mnie). Kupię na 1000% pędzle, nad cieniem jeszcze się zastanowię
![]() ![]() Btw. możesz porównać pędzle? Pędzel do pudru jest faktycznie pędzlem do pudru, czy raczej minimalnie większa wersja poprzedniego do różu?
always hoping the living could learn to put aside rage and sorrow, bitterness and regret. Edytowane przez Katarynka92 Czas edycji: 2011-09-04 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Rozeznanie
|
W czwartek nowości mogło jeszcze nie być, bo sprzedawczyni powiedziała mi, że dostali je dwa dni temu - czyli wychodziłoby, że w piątek
![]() Porobię jutro, bo chyba jutro jeszcze pójdę coś dokupić ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 |
Zadomowienie
|
halo halo, jak tam Krakow, pojawily sie gdzies nowosci?
![]()
#4217 |
maszyna, nie człowiek
|
Jak będzie coś w Krakowie to proszę o cynk
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- O, widze, że nie tylko ja ![]() I śniła mi się tez limitka UM, jestem chora, ale może miałam jakiś stan podgorączkowy, bo się zaziębiłam ![]()
#4218 |
Zadomowienie
|
ooo fajnie że nowości się już pojawiają
![]() ![]() strasznie jestem ciekawa jak się te pędzle będą sprawować |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
Buffy, mogłabyś wrzucić zdjęcia pędzelków? Jakie są w porównaniu do tych standardowych z brązowym włosiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
nowośćiiii???
aaaaaaaaa, we wtorek b ędę w mieście, więc chyba zahaczę o Douglasa coś mi się wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
Buffy, powiedz proszę gdzie umieścili nowe pędzle? W podstawowej szafie?
No i oczywiście prośba o zdjęcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;29163723]Dziewczyny, gdzie w Niemczech są dostępne Essence? W Rossmannach będą czy innych drogeriach? Byłabym wdzięczna za odp.
![]() ![]() ![]() jak to nigdy nie widziałaś pędzelków ![]() ![]() podobają mi się lakiery z wampirzej limitki ale muszę byc dzielna, bo mi pełne lakiery gęstnieją |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zadomowienie
|
Fajnie, że pojawiają się już nowości
![]()
#4224 |
Rozeznanie
|
Pędzle w przypadku mojego Douglasa były wrzucone na samym dole pierwszej szafy, gdzieś koło podkładów. Ale nie tam, gdzie być powinny, tylko po prostu tam, gdzie akurat było miejsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
maszyna, nie człowiek
|
A w dotyku też są takie sympatyczne
![]()
#4227 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
maszyna, nie człowiek
|
Ojej, chyba się zakochałam
![]() Ale wyśnionego resista nie kupię, bo kupiłam w piatek podobny lakier do paznokci, granat z shimmerem ;/ zawsze 5zł w kieszeni
#4229 |
Zadomowienie
|
Chyba małe są te pędzle, ale i tak je kupię, nawet jeśli mają tylko zbierać kurz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.