Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 14:56   #3841
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moja ola
czasem sa 2 czasem 3
a teraz jak sloiczki weszly i kaszka to 2-3 na porzadku dziennym
Dzięki

Mam nadzieję, że po rozszerzeniu diety nie będzie jeszcze więcej

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 15:11   #3842
anula_81
Zakorzenienie

TZ z mala na spacerze, zaraz wraca a ja jeszcze do was zagladam
Mama mnie meczy na skypie co prawda ale...

gusia na pewno teraz bedzie juz tylko lepiej
chyba sprobuje z tym brzuszkiem, moze jak sie budzi ok 23-24 tej to ja przewroce na brzuszek to zasnie, bo tez ja czesto pierdki budza...

niebieskalwica od 20:30 do 8-mej WOW!!!

andziot ja potrzebuje tego walka nad glowa, a jesli chcesz tym moim walkiem byc to bardzo chetnie cie przyjme
ja jestem mega zamartwiacz, w pracy to samo, smieja sie ze mnei ze jestem pracownik miesiaca a i tak w siebie nie wierze i zawsze jak sie cos wali(albo mnie sie wydaje ze sie wali) to obwiniam siebie. mam taki problem natury mentalnej wiem...

chyba mnie macie juz dosyc i juz mnie nikt nie bedzie lubil na forum, bo ilez mozna sluchac takich smetow i narzekan niezla ze mnie mekola co? ale ja po prostu pewnosci siebie wbrew pozorom mam tyle co nic, i ciagle mi sie chce plakac ze cos nie tak tej mojej Zosience, bo tak ja straszliwie kocham i sie o nia boje, ze popadam w paranoje
dodatkowo poklocilam sie dzis z TZtem i moze dlatego tak

plus mala dostala butelke z 90 ml sztucznego mleka zmieszanego z 50 ml mojgo(tyle mialam zamrozonego) i wypila cale 100 ml!! chyba w 3 minutki!!! i potem jeszcze kilka minut z obu UU!! i zadowolona bawila sie dalej!
(oczywiscie nei bij bo mam wyrzuty sumienia ze pila MM, ale musze ja przyzwyczaic ze od czasu do czasu dostanie szczegolnie teraz jak bedziemy w PL...chyba nie wplynie to zle na moja laktacje ani na jej niechec do UU????))
i jeszcze potem udoilam 80 ml z obu UU....
i dziekuje za opierdz.iel ktory od ciebie zebralam, ja wiem, ze Zosia to nie robot, ale ja nie umiem walczyc z tym moim zamartwianiem sie, to musze w klubie opisac , bo jak tak dalej pojdzie to TZ tez zwariuje i jeszcze mnie zostawi...

kolejny elaborat...
jak zdaze ide do klubu, jak nie to potem napisze....

aa i jeszcze mam @..

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 15:22   #3843
spice1985
Zadomowienie

niebieska.lwica znalazłam czy to nie Ty?

anula zanim Ty do PL dolecisz,to ja będę u Ciebie z . Zaraz bukuję bilet. Bój się Dostaniesz na dupę za te zamartwianie się. Andziotek dobrze napisała. Plisss, chill out...

Paulizia nudzi Ci się? Mi się od narodzin Hanki jeszcze nie nudziło. Chyba wezmę Ją na dwór znowu,tylko grzeje jak cholera,aż mi się nie chce chodzić. Jeszcze mi się parasolka do wózka popsuła i muszę ciągać go za sobą pod słońce

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

A miałam się zapytać...Siasiek jak Twój fitness?;> Bo coś mi świta w głowie,że miałaś jakiś mega ostry trening sobie narzucić? Ja jutro o 8 jadę do klubu na trening...

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 15:24   #3844
anula_81
Zakorzenienie

spice to przylatuj bo ja tu strasznie samotna jestem

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 16:32   #3845
kaorlak
Zadomowienie

Witamy się w piękną niedzielę!

Misia dzisiaj pierwszy raz zaśmiała się na głos tak na to czekałam. Mężul się z nią wygłupiał, wydawał różne dźwięki i zaczęła się tak głośno chichrać po prostu CUDOWNIE!!!

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
matallewar; ooo dzieki za cynk o pampkach. Bede polowala !! A gdyby ktoras z Was miala na zbyciu to ja juz sie pisze

niebieska.lwica; to Ty meeega wyspana jestes !!

koralowa pogadam z malzem i odezwe sie jak cos. Jeszcze raz ogladalam Twoj blog. CUDO Oczywiscie gratulacje dla Tymonka !

atiz; przytulam... ale mimo tej ciezkiej nocki humor dzis troszke lepszy ?

MoniaK; smacznej kawusi i gratulacje rowniez dla Tymusia

Camomile, daj nam znac koniecznie jak nocka !!! Oby sie udalo Mocno Wam kibicuje

anulko, a Ty jak sie czujesz? Jak nocka Cale szczescie, ze Zosienka lepiej, bo Ty sobie jakos z katarem poradzisz a Malutka gorzej. To co, pewnie obmyslasz logistycznie wyjazd ?

mamaoptymistka,, doszedl zajaczek TL? Bo ja mam awizo z poczty i ciekawa jestem czy to jest to

andziotku, nie popsula sie Gabi? Do kiedy zostajecie u "baby" ?

Dzien doberek !

A ja witam sie z samego rana Dzidzia jadla o 8 i potem tak sie smiala i radowala, ze bawilysmy sie do teraz tak wiec wczesna pobudka ale naprawde warto rano wstac dla takich chwil. Figlowalismy w trojke w lozku Rany jaka jestem szczesliwa... ot - taka prywata - tak mnie natchnelo na sentymenty - chyba dlatego, ze Gabik ma dzis 100 dni ! Za oknem piekne sloneczko wiec jedziemy na obiadek do Zakopca. Malz ukochana golonke a ja kwasnice.. choc kurde nie wiem czy moge ale zaryzykuje. W minionym tyygodniu jadlam kurczaka po meksykansku ze spora iloscia fasoli czerwonej i nic wiec moze teraz tez bedzie ok.
Aaa i pochwale sie.. moge? Bardzo sie ciesze, bo Gabcia w ciagu ostatnich 6 dni (zawsze waze ja w piatki, bo to jej kolejny tydzien, ale przedostatnio zapomnialam i zwazylam w sobote) przybrala na moim mleczku 230g To daje mi jeszcze wieksza satysfakcje z karmienia Malutkiej. Wazy Pchelka 5780g
Teraz biegne nadrobic zaleglosci z wczoraj, jescze 4 strony zostaly, wczoraj Malutka troszke marudzila i nie dalam rady.
Milego poranka z Maluszkami i smacznych kawus bo pewnie wiekszosc z Was bedzie je teraz pila
Kochana takie poranne chwile w trójkę po prostu uwielbiam!!! Misia jest wyspana i przez tak przepięknie się do Nas uśmiecha

dla Malutkiej za piękne przybieranie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
zdziwiłam się bo mój Piotruś od kilku dni tez lubi sobie zasypiać w łóżeczku... trzeba mu trochę pomóc, ale nie sądziłam, że kiedykolwiek tam uśnie :. dorastają nam chłopaki

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Piotruś kończy dzisiaj 3 miesiące
cudowny avatarek
dla Piotrusia z okazji święta

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

popijam kawę i oglądam DD TVN, powiem Wam, że jestem w szoku, że chwilę po porodzie Magda Mołek jest już w pracy i tak świetnie wygląda! Dwa tyg po porodzie, to ja kwadrans z łóżka wstawałam i chodziłam zgarbiona, flaczek odstawał, potop w kroku, potop z piersi...

Camomile, dziękuję za przepis! Brzmi cudownie i postaram się szybko go wykorzystać

Zdjęcie z dedykacją dla Ciebie wrzucę tutaj w albumie, ale wywalam pod koniec dnia

Hania pije 2 razy dziennie, 0d 60 do 100 ml

Matall, a na którą macie pediatrę? Przyznam się, że im wcześniej spotkanie, tym lepiej dla mnie, bo na 18 lecę na fit, a jeszcze muszę wrócić do domu w korkach, ogarnąć siebie, dziecko etc.

warszawianki jak z czasem u Was?

Daisy, piękny, optymistyczny post Buziaki za studniówkę!

Antropia, buziak dla Piotrusia
Ja też dochodziłam do siebie ok. miesiąca po porodzie. Ja nie wiem jak te wszystkie gwiazdy to robią

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
daisy za 100dni dla Gabryni, udaanego obiadku życzę

atiz zabrałabym Cię na spacer jakby była we Wrocku, musimy się w końcy umówić

mattal powodzenia w nauce zasypiania

Ja od dwóch dni wstaję o 10
rano oddelegowuję Zosię do taty i dziadka
a sama lecę na górę spać,
dziś karmiłam Gabrynię o 4 i 8
(o 4 Zosia ją obudziła bo się z rykiem wybudziła, pytam się co się dzieje a ona "Zosia kce bawić" i padła )

idę na śniadanko

czy dzieciaczki na UU i używające smoczka zasypiają w nocy po karminiu same czy musicie dac smoka ???????

Zosia jest cudna
W nocy nie używamy smoczka. Misia przeważnie zasypia przy cycu i przy przenoszeniu do łóżeczka nawet się nie poruszy

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
Mi póki co dzień pasuje każdy, ale wolę spotkania przed 15 niż po. A gdzie miałybyśmy się spotkać?

Nie narzekam chociaż od jakiegoś czasu w ciągu dnia bywam mocno zmęczona, więc muszę się w końcu wybrać i zrobić test obciążenia glukozą i przy okazji sprawdzić morfologię

moja czasami potrzebuje smoka

ja Cię nie mam na fb ale polubiłam

i wszystkie inne konkursy kliknęłam (jak co dzień)

-------

Dzień dobry

moje dziecko zaszalało i jak wczoraj zasnęła po karmieniu o 20:30 tak nas obudziła dziś o 8
zaliczyliśmy już dziś spacer i po obiedzie pewnie wyjdziemy znowu
jakie spanie!!!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 16:50   #3846
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
spice to przylatuj bo ja tu strasznie samotna jestem
Nie prowokuj mnie

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:01   #3847
mimbi
Zakorzenienie

No chocbym sie skichala pieciokroc, nie ma szans, bym doczytala wszystko, co tez tu sie wydarzylo od zeszlego tygodnia. W zwiazku z powyzszym nawet nie zaczynam [ani czytac, ani kichac] i przechodze od razu do meritum.
No na pewno za mna tesknilyscie przeokrutnie, wiec celowo nafaszerowalam dziecko meliska z marihuana, by dzielnie teraz spalo i pozwolilo mi napisac megahiperfajnego posta
Jak zapewne czytalyscie w klubie - jakis niemily pan (zakladam, ze pan, bo panie chyba tego nie robia - jesli jednak robia to przepraszam za pominiecie) zajumal mi samochod. Niespecjalnie wiadomo kiedy, bo w zeszly weekend moczylam nogi w morzu, wiadomo zas skad - zza smietnika. Nie stawiajcie wiec samochodow za smietnikiem, bo znikaja w tajemniczych okolicznosciach. Nikt nic nie widzial, nikt nic nie wie, amba, trojkat bermudzki i du*pa blada. Pan policjant, ktory przyszedl spisac zeznania mial przynajmniej zaj*ebiste Najkacze, co nie zmienia faktu, ze moj wspanialy Volkswagen jest juz zapewne w czesciach i nie odnajdzie sie nigdy przenigdy. I tak mi bylo smutno nieco na poczatku, a zupelnie smutno zrobilo mi sie w PZU, jak pan wzial moj kluczyk i schowal do depozytu. I wtedy sobie uswiadomilam, ze nie ujrze juz zapewne mojego prezentu slubnego, wiec zlodzieju z glebi serca ZYCZE CI ZEBY CI JUZ NIGDY PIN*DOL NIE STANAL!!!

No to sie wykrzyczalam.

Z ciekawostek Misiata probuje przegibnac sie na brzuch, co konczy sie zwykle rykiem, bo znajduje ja w poprzek lozeczka z nogami miedzy szczebelkami/kaloryferem/karuzelka i jakos ani te niegrzeczne nogi, ani nieposlyszny tylek nie chca sluchac wlascicielki i wykonac prawidlowego przewrotu. Przy lekkiej pomocy przewrot wykonany konczy sie znowu jeczeniem, bo do stanu wyjsciowego z brzucha udalo sie nam wrocic raz.

Kupilam tez elektryczna szczoteczke do zebow i zgadzam sie calkowicie - jak kto uzyje raz, to juz nie wroci do tej co ja trzeba reka poruszac. I to wcale nie dlatego, ze mnie reka boli, zboczuchy!

A i jeszcze Wam tak wspomne na szybciora, ze zalapalam sie w Mothercare na wyprzedaz 2 za 1, wiec kupilam 6 za 3 [tak wiem, pojde do piekla za rozrzutnosc], i do tego mnostwo pieniedzy wydalam w Akpolu i nie uratowala mnie nawet znizka 20% na TT. Szkoda, ze mi ten samochod ukradli, bo jak TZ wezmie wydruk z konta i z domu wyrzuci to nie bede miala nawet bagaznika do zamieszkania.

PS. Z poszpitalnych gratisow dostalam znizki -20% na Hippa i nie zrealizuje wszystkich - sa wazne do konca wrzesnia, wiec jesli ktoras z Was reflektuje to wymieniam co oddam za frajer:
-20% na szampon Hipp
Krem pielegnacyjny
plyn do kapieli
mleczko do ciala
herbatki
mleko Hipp Combiotik 2 lub 3.

Jesli ktoras chetna to zapraszam na priwa na pogaduchy, kawe i swiezo upieczonego murzynka

Ah kochane - link w podpisie, ze tak zacytuje Peje "Wiecie co z nim zrobic" Bardzo Wam z gory dziekuje - poprzednio wygrany kupon sprezentowalam kuzynce, ktora pomagala mi w opiece nad Miśkiem. Nastepnej wygranej tez nie przechlam, nie przejaram, nie wydam na zadne dranstwa http://www.youtube.com/watch?v=8HDVnyM35xc
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:03   #3848
principessina
Zakorzenienie

Czesc Kochane po raz piaty dzis zasiadam zeby popisac z Wami na forum...chyba zmienie nicka z principessina na zombiesluchajcie sluchajcie, wiec tak wczoraj sciagnelam mleko i popoludniu przeszczesliwa pojechalam z kolezanka do miasta na shopping a malego zostawilam z mezem, juz 2x tak robilam i maly pil z butelki, a tym razem nie chcial! Ja 80 km od domu w najlepsze szmatki przymierzam a maz dzwoni zebym wracala, bo Flavio ryczy jak opetany i nie chce z butli pic! Nic wsiadam do auta pedze jak szalona 130km/h az auto prawie rozsadza dojezdzam spocona do domu no i jednak synek po wielu probach pociagnal z butli padl na tym oczywiscie sie nie konczy wieczor, maly budzil sie co 2 godziny, na koniec o 5tej zwalil taka kupe, ze posciel musialam zmieniac w lozeczku, dalam cyca przysnal i znowu zrobil mega wielgasna kupe i znowu zmiana i juz nie spal do 9tej...co za niedziela, padam ze zmeczenia a jeszcze trzeba isc spacer zaliczyc....

Cytat:
Napisane przez koralowa87 Pokaż wiadomość
Przywitam sie tylko i od razu znikam

Doczytałam Was, ale nie mam od rana nawet minutki by cos napisać, weekendy u nas zawsze są tak wypełnione że nie mam w ogóle czasu na komputer- ale to i może dobrze?

Ale pochwalę me dziecko kochane! Dzisiaj SAM zrobił obrót na brzuszek przez lewe ramię!! - od trzech tygodni robił tylko obrót przez prawy bark, nad czym mocno pracowaliśmy z rehabilitantem, i dzisiaj zmobilizowany ulubioną grzechotką fiknął przez lewy bark
A tak bez zmian- marudzenie, stękanie...ja już nie wiem czy to zęby, czy to skok...
koralowa wiesz, ze ja jakos nie zwracalam uwagi, w ktora strone maly sie przekreca, mysle ze to wczesnie jeszcze, kazdy maluch inaczej sie rozwija...

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

popijam kawę i oglądam DD TVN, powiem Wam, że jestem w szoku, że chwilę po porodzie Magda Mołek jest już w pracy i tak świetnie wygląda! Dwa tyg po porodzie, to ja kwadrans z łóżka wstawałam i chodziłam zgarbiona, flaczek odstawał, potop w kroku, potop z piersi...

Zdjęcie z dedykacją dla Ciebie wrzucę tutaj w albumie, ale wywalam
warszawianki jak z czasem u Was?

Daisy, piękny, optymistyczny post Buziaki za studniówkę!

Antropia, buziak dla Piotrusia
mary no ja tez jednym okiem ogladalam dzis Molkowa fajnie wyglada, mnie to w miesiac po porodzie d...jeszcze bolala a i dzisiaj jeszcze porzadnie nie moge sobie zakaszlec bo czuje ciecie
no ja warszawianka, ale na wygnaniu, wiec nie dolacze do Was

Cytat:

(o 4 Zosia ją obudziła bo się z rykiem wybudziła, pytam się co się dzieje a ona "Zosia kce bawić" i padła )

idę na śniadanko

czy dzieciaczki na UU i używające smoczka zasypiają w nocy po karminiu same czy musicie dac smoka ???????
andziot moj synek w ogole nie chce smoka, wszystko jest ble, nawet spanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

anula zanim Ty do PL dolecisz,to ja będę u Ciebie z . Zaraz bukuję bilet. Bój się Dostaniesz na dupę za te zamartwianie się. Andziotek dobrze napisała. Plisss, chill out...

Paulizia nudzi Ci się? Mi się od narodzin Hanki jeszcze nie nudziło. Chyba wezmę Ją na dwór znowu,tylko grzeje jak cholera,aż mi się nie chce chodzić. Jeszcze mi się parasolka do wózka popsuła i muszę ciągać go za sobą pod słońce

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

A miałam się zapytać...Siasiek jak Twój fitness?;> Bo coś mi świta w głowie,że miałaś jakiś mega ostry trening sobie narzucić? Ja jutro o 8 jadę do klubu na trening...
Sasiek na czas na fitness? eh marzy mi sie wolna chwila, bo mam tak wykrzywiony kregoslup i takie bole, ze jak nie zaczne cwiczyc to chyba mnie przyblokuje

Dziewczyny czy ktoras z Was cierpi na kyfoze tzw. okragle plecy, w ciazy wada b. mi sie pogorszyla, nie jestem w stanie sie wyprostowac, a pod wieczor to juz nie daje rady synka podnosic i meza musze wolaccos strasznego, chyba nie ma na ta paskudna wade zadnej rady??!!!

Paulizia Ty sama zagranica i masz czas ie nudzic, ja to nie wiem gdzie mam rece wlozyc, zazdroszcze

Co za upaly, nic idziemy z mezem sie szykowac na spacerek

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-09-04 o 17:19
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:43   #3849
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

wytrzyma, nie wytrzyma, wytrzyma, nie wytrzyma, wytrzyma, nie wytrzyma..... ???????????
ene dułe rike fake....

p.s. została godzina do kapania a mały nie śpi od godziny i zastanawiam się czy mi padnie wcześniej czy jednak wytrzyma

mimbi a tego murzynka to jaką paczką ślesz? priorytetem czy ekonomiczną?
bo kurier to pewnie by sam wpierniczył
princi Flavcio wiedziła kiedy się na butlę obrazić

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Piotrus wpycha sobie dwie piąchy do buzi i się przy tym drze jak mu się nie mieszczą...od dzisiaj jak widzę, że prawie się dławi własnymi piąstkami smaruje mu dentinoxem i momentalnie wyjmuje łapiszczaki z buzi...
Stary 2011-09-04, 17:45   #3850
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
.
znalazłaś należy Ci się

--------

Powiem Wam, że jak TŻ rano wstał do Ani i krzyknął, że już 8 to się zerwałam z łóżka jak oparzona. Chyba myślałam, że jej się coś stało, nie wiem

my już po drugim spacerze i teraz moje Skarby setny raz zwiedzają mieszkanie
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:55   #3851
MoniaK
Zakorzenienie

Mały spacer zaliczony, obiad u teściowej zaliczony, lody i ciasto również

Mimbi, Ty jak zwykle poprawiasz humor choć wcale mi nie do śmiechu z powodu waszego auta

Andziot, popieram i przyłączam się do wałka dla Anuli

Princi, biedulko współczuję tych pleców to musi cholernie boleć?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:03   #3852
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Doła mam
Laktator elektryczny mi się zepsuł
Na razie nie mam koncepcji, jak to wszystko okiełznać.
Jak przemyślę i może coś wymózguję wrócę do Was.
blada i tyle
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:30   #3853
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Doła mam
Laktator elektryczny mi się zepsuł
Na razie nie mam koncepcji, jak to wszystko okiełznać.
Jak przemyślę i może coś wymózguję wrócę do Was.
blada i tyle
Może Ci mój pożyczę??
Ja już nie potrzebuję, mogę Ci wysłać, a oddasz, jak przestaniesz karmić
Używany był tylko kilka razy.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-04, 19:36   #3854
andziot
Zakorzenienie

mimbi głos oddany
na Hippa się nie piszę, fury współczuję, ale niestety VW chodzą jak świeże bułeczki
dołączam się do Twej prośby : NIECH CI NIE STANIE ZŁODZIEJU !!!

anulinka elektryczny padł ?? uuuu jest jeszcze na gwarancji pewnie, oddaj
może masz jakiś zastępczy ręczny ? może przechodzisz na mm ? wyjść trochę jest

princi mnie też bardziej bolą plecy, ale nie aż tak żeby Gabi nie móc podnieść, czasem mi cos strzyknie aż się w pół zegnę .... idź kochana do jakiegoś lekarza !

antropia wytrzymał ???

byliśmy z dziadkami na spacerze karmić kaczki
ale kaczki głodne nie były
wręcz od nas uciekały !

w miasteczku jakieś dni sztuki na ulicy są dziś
nawet scena się zmieściła na ryneczku
biorąc pod uwage fakt że dziadki mieszkają w rynku
dziewczyny będą mają dziś idealne warunki do spania : naparzające basy i piękne śpiewy uzdolnionych śpiewaczy

kupiliśmy Zosi balona z helem
dziwnym trafem zrobiła się w nim dziura
cała rodzinka się nawdychała i ubaw był po pachy
(balon trzeba było drugi kupić bo Zosi o wiele bardziej przypadł do gustu balon działający )

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

mattal jak Ci po tych tabletkach ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:45   #3855
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

hej
zyje jakby sie ktos martwił
tylko czasu nie ma,
zagladne do was jutro

tesknie

kliknijcie na sebulka
Stary 2011-09-04, 19:54   #3856
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Andziot wytrzymał ale zasnąć nie mógł, a głupia matka nie wiedziała o co lotto przyszedł tata skrępował rączki i dziecko odpłynęło w 3 sekundy nie może zapanować od kilku dni nad swoimi dłońmi odkąd umie się nimi posługiwać

chyba bokiem mi wychodzi ten wczorajszy koncert
łamie mnie
Stary 2011-09-04, 19:59   #3857
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Może Ci mój pożyczę??
Ja już nie potrzebuję, mogę Ci wysłać, a oddasz, jak przestaniesz karmić
Używany był tylko kilka razy.
Dziękuję, mam ręczny, ale to nie to samo, co elektryczny.

Cytat:
anulinka elektryczny padł ?? uuuu jest jeszcze na gwarancji pewnie, oddaj
może masz jakiś zastępczy ręczny ? może przechodzisz na mm ? wyjść trochę jest
Tak, na gwarancji. Jutro muszę zadzwonić, czy mamy opcję door to door i ktoś po niego przyjedzie. Na razie ręcznym powalczę, ale będę miała mniej mleka. Może to jakiś znak jest , że powinnam ograniczyć UU. Do tej pory dawałam 5 butelek swojego i 2 bebilony. Dzisiaj Pepe dostał pierwszy raz trochę deserku ( mus jabłkowo-brzoskwiniowy )- 6 łyżeczek ( takich małych ). Wygląda, że przyjął bardzo dobrze Zobaczymy, jak sytuacja się rozwinie.
Byleby mi się zastoje w piersiach nie porobiły

Z "dobrych" wieści jeszcze jedna: włosy mi zaczęły wypadać

A poza tym mam cudownego synka i wszystkie problemy stają się mniejsze, gdy ma się takie zaplecze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S7300709.jpg (60,9 KB, 38 załadowań)
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 20:07   #3858
zosiaaa
Zadomowienie

witam

niedziela zaliczona do tych gorszych, pojechaliśmy z Matim nad wodę i blada, tyle szykowania, a jak zajechaliśmy na miejsce to mały po przełożeniu do wózka, cały czas krzyczał, bo to nie był ryk tylko krzyk po 20 min spakowaliśmy się i powrót do domu, po drodze zatrzymaliśmy się koło parku ale był tak spocony że nie chciałam go wyciągac i tym sposobem ładną niedziele spędziliśmy w domu
Mati dodatkowo dzisiaj miał jakiś dzień przetrwania bo spał tylko w aucie raz 10 min i drugi raz 15min,
teraz po kapieli padł jak 5 zł, ale raz wybudził go ból brzuszka, dostał bobotic i śpi teraz na brzuszku (pierwszy raz tego użyłam - Matal bo wiem że u was pomagał i mam pytanie czy po pierwszym użyciu było widac poprawę ???

Grazin, Mimbi głosy oddane

Princi wybierz się do lekarza bo to samo z siebie raczej nie przejdzie, a niestety ten ból nie należy do najlżejszych

Anulinka a może będzie chciał z piersi jeśc

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 20:08   #3859
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

zosiaaa bobotic u mnie tez sie sprawdził...od razu go uspokaja
Stary 2011-09-04, 20:18   #3860
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Mam nadzieję, że po rozszerzeniu diety nie będzie jeszcze więcej
hehe to zalezy od dzieciaczkow
Stary 2011-09-04, 20:20   #3861
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
zosiaaa bobotic u mnie tez sie sprawdził...od razu go uspokaja
pocieszyłaś mnie, a ile razy dziennie go używasz?

Stary 2011-09-04, 20:23   #3862
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]mattal jak Ci po tych tabletkach ???
Było średnio, jest lepiej.
Obecnie jedynie mnie mdli na większość rzeczy...
A miałam takie dziwne schizy i wahania nastroju

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Matal bo wiem że u was pomagał i mam pytanie czy po pierwszym użyciu było widac poprawę ???
Szczerze to nie pamiętam...
My dawaliśmy 2 dni Sab od mimbi, potem się skończył i od razu przeszliśmy na Bobotic. Chyba zaczęło pomagać od Saba, na Boboticu było gorzej, więc zwiększałam dawkę...
Dopiero 20 kropel przed posiłkiem pomaga...

No właśnie, u nas tragedia od 16
Nie było kupy (jedna, ale malutka), brzuszek wzdęty, nie chciał jeść.
I płakał, płakał, płakał...
Mam nadzieję, że to jednorazowe Bo było już tak fajnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-04, 20:30   #3863
gosiek217
Raczkowanie

Cytat:

idę na śniadanko

po karmieniu w nocy nie daje smoka , bo od razu zasypia.
Cytat:
Camomile to sporo. Edzik nawet 100ml łącznie nie wypija

Noc taka o, pobudka o północy i 6.
A teraz radość życia i spać się nie chce

Dziewczyny z Warszawy i okolic:
Spacer, kawa i lodyyyyyy w poniedziałek?
Godz. 13:30-14:00, żebyśmy zdążyli wcześniej do pediatry
(tym razem JA SIĘ SPÓŹNIĘ )

Może być też czwartek lub piątek, ale to jeśli w końcu nie pójdziemy do szpitala na badania (jutro idziemy do pediatry się dowiedzieć).
ja bardzo chętnie ale samochodu jutro nie mam
Cytat:
zdziwiłam się bo mój Piotruś od kilku dni tez lubi sobie zasypiać w łóżeczku... trzeba mu trochę pomóc, ale nie sądziłam, że kiedykolwiek tam uśnie :. dorastają nam chłopaki

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Piotruś kończy dzisiaj 3 miesiące
dla Piotrusia
Cytat:
Andziot wytrzymał ale zasnąć nie mógł, a głupia matka nie wiedziała o co lotto przyszedł tata skrępował rączki i dziecko odpłynęło w 3 sekundy nie może zapanować od kilku dni nad swoimi dłońmi odkąd umie się nimi posługiwać

chyba bokiem mi wychodzi ten wczorajszy koncert
łamie mnie
dużo zdrówka

Grazin zagłosowane
Daisy dla Gabi za pierwszych 100 dni

Dobry wieczór,
u nas niedziela spędzona po za domem, tatuś zajmował się michałkiem a ja odpoczywałam

mam tylko pewne obawy wydaje mi się że mam mało pokarmu, michas ciągnie normalnie ale jak próbowałam ściągnąć po karmieniu to było tylko 10ml i UU wydają się bardzo miękkie

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 20:32   #3864
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Było średnio, jest lepiej.
Obecnie jedynie mnie mdli na większość rzeczy...
A miałam takie dziwne schizy i wahania nastroju
a ile masz je brać ???
szybko mleko zanika ???

Stary 2011-09-04, 20:37   #3865
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a ile masz je brać ???
szybko mleko zanika ???
Tydzień...
A biorę czwarty dzień.
Mleka mnóstwo nadal
4 razy dziennie odciągam, bo UU jak kamienie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-04, 20:40   #3866
MoniaK
Zakorzenienie

Zosia, oj to ładne płaczki Mati wam odstawił Kurczę, co mu nie pasuje w tym wózku
Mój Tymek ostatnio urządza cyrki u babć. Co przyjdziemy to od razu jest ryk, jakby się czegoś wystraszył. Nie wiem o co loto, bo nigdy tak nie miał

Mattal, oby to była jednorazowa akcja.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 20:40   #3867
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

zosiaa podawałam zgodnie z ulotka i w zupełności wystarczało
teraz czasem mu daje jak się pręży, ale już sporadycznie i od razu bączki idą
Stary 2011-09-04, 20:44   #3868
atiz
Rozeznanie

Dziewczyny jest super, dzień fenomenalny !
Andziot jak najbardziej jestem ZA - co do spotkania

Jutro więcej, dzis już spadam, dzięki za otuchę

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 20:49   #3869
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze to nie pamiętam...
My dawaliśmy 2 dni Sab od mimbi, potem się skończył i od razu przeszliśmy na Bobotic. Chyba zaczęło pomagać od Saba, na Boboticu było gorzej, więc zwiększałam dawkę...
Dopiero 20 kropel przed posiłkiem pomaga...

No właśnie, u nas tragedia od 16
Nie było kupy (jedna, ale malutka), brzuszek wzdęty, nie chciał jeść.
I płakał, płakał, płakał...
Mam nadzieję, że to jednorazowe Bo było już tak fajnie
poczekam z 2dni jak nie pomoże to zacznę zwiększać
trzymam kciuki żeby było jednorazowe

MoniaK no właśnie nie wiem co z tym wózkiem, a już było tak fajnie, dzisiaj wszystkie moje sposoby na "przyjaźń" z wózkiem nie działały, nawet na brzuszku było źle może to przez ten brzuszek dzisiaj
A twój Tymi u obu babć płacze czy tylko u jednej???

Antropia

Stary 2011-09-04, 20:50   #3870
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Tydzień...
A biorę czwarty dzień.
Mleka mnóstwo nadal
4 razy dziennie odciągam, bo UU jak kamienie
ja się boję odstawiania właśnie przez te kamienie
chciałabym uniknąć tabletek ...
poprzednio jakoś samo poszło, coraz rzadziej odciągałam i zanikło ...
ale stopniowo Zosia jadła coraz więcej mm

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
A twój Tymi u obu babć płacze czy tylko u jednej???
dobre pytanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości