![]() |
#3871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
Czesc, dziekuje za trzymanie kciukow
![]() martaa - nowa praca jako trainee accountant Ogolnie wrazenia bardzo dobre, pracuje tam ok 30 osob i wszyscy naprawde bardzo fajni i pomocni. Bedzie kupa roboty ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis obudzilam sie z nowa energia ![]() ![]()
#3872 |
Zadomowienie
|
Zdin dybry
![]() ![]() Zjadlam nalesnika z nutella na sniadanie (wyjatkowo ![]() ![]() Udanej soboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
w londoniewie swieci poki co. chyba sie przejde na high street bo jajecek ni mom. tylko pieta mnie naparza od ponad tygodnia i nei wiem co jej zrobilam. juz probowalam roznych butow i nic nie pomaga. ciazowa przypadlosc czy cos powaznego? nie wiem czy isc do GP bo znajac ich to i tak mi paracetamol da i odesle do domu
BAKTERIA smsa ci wyslalam wczoraj...
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po jakims czasie to sie zapewne zmieni ![]() Cytat:
![]() u nas tez szaro ponuro bylo z ranka ale teraz juz ładniej hahhaha jakie wyjatkowe sniadanie ![]() oooooooo do Bakteri sie dodzwonic albo dopisac to nielada sztuka ![]() *** a my spedzilismy dzisiejszy dzien na "zwiedzaniu lokalnych farm" w poszukiwaniu malin lub pozeczek ..... niestety wizyty zakonczylay sie totalnym fiskiem, gdyz jak sie okazalo te owoce sprzedaje sie w mies czerwcu lipcu i sierpniu .... teraz to ich w tesco mozna szukac .... ale cena odstrasza gdy sie potrzebuje jakies 3-4kg ![]() tz sobie wymyslil, ze swojskie winko zrobi ![]() koniec koncow nabylismy czeresnie ![]() ![]() teraz zabieram sie za rosol z "wolnolatajacych kuraków" mam mase prasowania i wielkiego leeeeenia :ziewa: aaaaaaaaaaaa i zobaczcie co kupiłam na jednej z fram ![]()
![]() |
#3875 |
Wtajemniczenie
|
ale zmuła :/
w nocy spać nie mogłam bo miałam jakieś pokręcone koszmary więc teraz padam na twarz pojechałam dziś z Tż'em na spotkanie do spraw studentów niepełnosprawnych Tż pierwszy raz jechał pociagiem od 8 lat ![]() ![]() Nie wiem czy kiedykowiel mieliście taką sytuację "I teraz wpiszę w wyszukiwarkę "google" i teraz myszką nacinę enter" i wszystko to w zwolnionym tempie. Potem z buta zasuwałam na drugi koniec miasta na drugi dworzec bo się okazało, że ten bliższy nie ma podjazdu dla niepełnosprawnych. No i jak wtoczyłam się✂już do domu to sprawdziłam maila i dostałam kolejną odmowę w sprawie pracy. Nic mi teraz nie pozostało jak tylko wziąć prysznic i zrobić sobie maraton The Office (angielska edycja) aby tylko się nie popłakać ![]()
#3876 |
Zadomowienie
|
Vonnie- ja jak zaczynalam swoja prace to tez taka padnieta do domu przychodzilam. Wszytsko starasz sie zrobic, ale jak sie nie ma jeszcze doswiadczenia i nie do konca zna sie system to trzeba duzo wiecej energii. Pamietam jaka zadowolona bylam, ze jest tyle pracy, bo ja nie cierpie sie nudzic. A teraz mam duzo wiecej obowiazkow, a jest przynajmniej jeden tydzien w miesiacu gdzie sie nudze i nie wiem co ze soba robic, bo ile mozna sie gapic w tabelki
![]() Kofika- fajny tene kalafiorek, daj znac czy smakowal. Szien- przynajmniej Ci dali znac. Wiekszosc pracodawcow sobie olewa i nawet tyle nie zrobia, a Ty siedz czlowieku jak na szpilkach i czekaj na telefon/maila od nich.
#3877 |
Zakorzenienie
|
Kofi jaki cudny kalafiorek
![]() Vonnie powodzenia w nowej pracy. Ja też w tym tygodniu zaczęłam (od nowa). Mało się działo, więc trochę tym byłam zmęczona.... szien a jakiej pracy szukasz? powodzenia. ![]()
#3878 |
Zakorzenienie
|
szien
![]() takie dni sie niestety zdazaja ... ![]() jutro bedzie lepiej ![]() sylwunia pani powiedziala, ze smakuje tak samo za chwile mam zamiar go wrzucucic na patenie .... dam znac ![]() *** to co? czekamy na X Factora ![]()
#3879 |
Zadomowienie
|
Tak czekamy
![]()
#3880 |
Raczkowanie
|
Ekstra kalafior Kofi
![]() Szien głowa do góry, wysyłaj tyle aplikacji ile się da i w końcu się uda ![]() A ja właśnie skończyłam pakowanie, jutro jedziemy do Paryża, będziemy tam do czwartku, a za tydzień w niedziele lecimy na Teneryfe ![]() ![]() Miłego oglądania X Factora laski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny.
Doła łapię ![]() A tak na poprawę humoru wklejam Wam ogłoszenie o pracę na które się wczoraj natknęłam: Cytat:
![]()
![]() |
#3882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bawcie sie dobrze!!! Paryz ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
hahahaha matko po jakiemu to ![]()
![]() |
#3883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widać, że ktoś uźywa google translate ![]()
![]() |
#3884 |
Wtajemniczenie
|
po Malenskiemu
![]() szien glowa do gory ![]() Kasia baw sie dobrze.czy to Wasza spozniona podroz poslubna ? Paryz brzmi romantycznie ![]() Kofi to tego kalafiora sie nie gotuje,tylko smazy ![]() ***************** bylismy na curry festiwal.mial byc byc o 10,ale nic nie bylo przygotowane ![]() ![]() Co sie dzieje ze szperrrrrrrrrrrrrrr ???????
#3885 | |||
Zakorzenienie
|
nie wywoluj wilka z lasu
![]() Cytat:
![]() wiec dlatego .... no i smakuje zupelnie tak samo jak "normalny" kalafior ![]() Cytat:
![]() zreszta ja tez mialam konkretne speicie z moim tz w srode ![]() Cytat:
![]() a ona w Londynie byla i myslala, ze moze jestem ![]() miala siostrzennice caly tydzien i byla zajeta ![]()
![]() |
#3886 |
Raczkowanie
|
Mmm smakowite warzywka
![]() Maatra, nie to nie spozniona podróż poślubna, tylko normalne wakacje. Na poślubnej byliśmy zaraz po ślubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My sie klocimy, bo Tz jest przemeczony,rodrazniony, mi hormony szaleja,ale on wypiera sie tego. Dzis w 2 min zasnal na sofie przed 20. Nawet tv nie byl wlaczony ![]() ![]() To moze szperr sie odezwie lada moment... Cytat:
![]() Czy byliscie na majorce? cos mi switac zaczyna....
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2011-09-03 o 20:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... nie uwierzycie co mi się przed chwilą przytrafiło
Przygotowywałam się do pójścia spać. Pomyślałam, że zamknę okno w sypialni zanim wezmę prysznic. Typowe angielskie okno, takie na zaczepkę, które otwiera się w górę. Złapałam za zaczepkę, pociągnęłam do siebie i nagle poczułam, że coś mokrego skropiło m twarz. Pierwsza myśl "Pada? Szkoda... tak ładnie było". Odwróciłam się gotowa by iść pod prysznic i nagle słyszę "plaś". Takie "plaś" kiedy to rzuca się mokrym papierem o ścianę. Odwracam się, patrzę... coś leży na parapecie. Podeszłam bliżej i dopiero wtedy, po jakichś 10 sekundach ciężkiego myślenia zdałam sobie sprawę co się, tak naprawdę, stało. Ja w krzyk... biegam jak poparzona po mieszkaniu. Nie wiem co mam robić... zagotować wrzątek i zanurzyć w nim głowę czy oblać się domestosem. Wszystko wydało się zbyt łagodne. W końcu wzięłam prysznic. Nadal czuję go na twrzy. Jeszcze przyszło sprzątnąć mi jego zwłoki. Życzcie mi powodzenia i abym nie zwymiotowała kiedy będę zeskrobywać z parapetu rozczłonkowane zwłoki ślimaka. Tak... to nie był deszcz.
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2011-09-03 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez. Ale wyjatkowo nie chcialo mi sie za nie zabrac, nawet chyba jednej suszarki nie wyprasowalam, znowu narobie sobie zaleglosci i sofa zniknie zakryta pokladami ubran... Cytat:
Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
szien to kto egzekucje na tym slimaku wykonal? ty oknem? biedne stworzenie
![]() od 2 tygodnie nie dziala nam pralka. zieciunio landlordki tak ladowal terme pod prysznicem ze wylaczajac korki spartaczyl programator w prajacej akurat pralce. napytanie kiedy bedzie naprawiona uslyszelismy: moze w ciagu 3 tygodni i zawsze mozemy przeciez pojsc do pralni na dole (bo ja nie mam nic innego do roboty jak spedzac pare godzin w pralni i jeszcze za to dodatkowo placic). jak sie jeden z chlopakow oburzyl ze jak tak to jej calego rentu nei zaplaci bo sobie odliczy koszt tej pralni to odparla ze zawszemoze sie wyprowadzic jak mu sie nei podoba. i tyle dyskusjii. nawet sie juz nie denerwuje. na glupote nie ma rady, trzeba ja przeczekac. dobrze ze mam spory zapas ubran. ona pewnie probuje wode oszczedzac w tej sposob tylko nei zdaje sobei sprawy ile pran bedzie jak juz w koncu pralka zadziala kasiu udanego wyjazdu. wprawdzie mnei Paryz cos ostatnio rozczarowuje (niegdys moja wielka milosc) ale Kanarow to zazdroszcze. na pewno ci sie spodoba Tygrys wczoraj kopal na zawolanie tatusia. alez sie cieszyl milej niedzierli
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2011-09-04 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powaga... myślałam, że pawia puszczę ![]() Współczuję landlordki. Kiedyś znajomi mieszkali w wynajmowanym mieszkaniu gdzie sufit się w przedpokoju zawalił koleś też nie chciał naprawić. Naprawił po tym jak oni przeszli się do CAB i wrócili uzbrojeni w różne paragrafy itd.
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2011-09-04 o 11:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie wypelnialam zadnych formularzy. wysylalam p60/45 z notatka ze prosze o przeslanie naleznego zwrotu na podany numer konta i dziekuje za wspolprace i tyle
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo mnie sie wydaje, ze jesli wypelnisz form i napiszesz im dokladnie gdzie jak i kiedy.... to ulatwia im to sprawe i szybciej dostajesz zwrot pieniedzy .... ale to sa tylko moje przypuszczenia i doswiadczenia bo formularz zlozylam gdzies w polowie pazdziernika (czy jakos tak) a kase dostalam juz na poczatku listopada ![]()
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
dosc szybko, juz nie pamietam dokladnie ale jakos tak pare tygodni
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
ja jak Wiolqn też wysłałam list z wyjaśnieniem i do tego nawet nie miałam p45/p60 a zaswiadczeniee o zarobkach bo gdzies mi pracodawca go zgubil. pieniadze przyszly w ciagu 1 miesiaca od wyslania listu
![]()
#3896 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
zaraz wyprodukuje taki list i wyślę im razem z p45 i p60 ![]()
#3897 |
Raczkowanie
|
Juz planujesz? To cos jak u mnie
![]() A swoja droga, to kiedy wiadomo, ze czas skonczyc, tzn zwiazek skonczyc?
#3898 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Plaś plaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze ![]() Oby jak najszybciej ![]() Za mało mi weekendu i jakoś spadek formy mam. ![]()
![]() |
#3899 |
Zadomowienie
|
Szien zeskrobalam slimora? Ble
![]() Luna mi tez za malo tego weekendu. Przydalby sie jeszcze jeden dzien. Na szczescie w tym tygodniu pracuje tylko 3 dni. nasz zaklad co 2 miesiace ma projekt do zrealizowania w okolicach naszego zakladu. Najczesciej sa to szkoly, gdzie uzadzamy im miejsce do zabaw, malujemy, budujemy, plewimy, sadzimy kwiatki i tak dalej. Ja w srode ide robic takie cos z kolezankami. Placa nam jak za nowmaly dzien ![]()
Stworzenie świata to metafora ewolucji. Dlatego kobieta jest na końcu... Edytowane przez sylwunia3009 Czas edycji: 2011-09-04 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wolnolatajace kuraki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ze slimakiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trudno powiedzec kazdy ma inna granice tolerancji. Zrobilam apple&raspberry crumble ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.