Ten wątek jest dla przestrogi - nie wystarczy plotkować by mieć zgrabne nogi (cz.IV) - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 16:44   #4981
bita smietana
Zakorzenienie

Dot.: Ten wątek jest dla przestrogi - nie wystarczy plotkować by mieć zgrabne nogi (c

No właśnie zastanawiam się nad kremami BB i minerałami, czytam i nie wiem co wybrać

Generalnie nie używam podkładu- latem tylko korektor albo korektor plus krem tonujący, poza delikatnymi naczynkami mam praktycznie idealną cerę. Chciałabym coś rozświetlającego, o lekkim kryciu, ale nie wiem co ma to być... Plusem kremów BB jest to, że mają już filtry no i aplikacja chyba jest prostsza, ale minerały są chyba lżejsze, nie?

Rany, taka głupota a ile problemów

Odbicia są złe zwłaszcza przy sztucznym oświetleniu w większości przymierzalni Moje nogi nie dołują mnie po niczym tak mocno, jak po przymierzalni w Bershce
Stary 2011-09-03, 16:50   #4982
winyl
Zakorzenienie

Dot.: Ten wątek jest dla przestrogi - nie wystarczy plotkować by mieć zgrabne nogi (c

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
Co to za krem BB? Znajdziesz go na kwc?

Głupku! Nawet tak nie mów! Na pewno nie wyglądasz aż tak źle, tylko jesteś zbyt krytyczna dla siebie;/
Wyglądam, wyglądam, niestety.

Na KWC raczej nie ma.
Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
winylku, czytalam o BB. Japonskie kremy tak?? ale jakos za duzo tego zeby ogarnac i nie zaglebialam sie w temat

odbicia nie maja serca ;(
Azjatyckie. Raczej większość koreańska. Oryginalne są dostępne na ebayu, za (jak dla mnie) śmieszne pieniądze - np. ok. 20zł max chyba 60 za taką tubkę jak normalny podkład, a efekty nie do porównania. Tylko one raczej nie są jakieś superkryjące, więc jeśli tego szukasz to raczej nie polecam (choć są i takie, które mają mocne krycie, ale wydaje mi się, ze nigdy to nie będzie takie ciężkie jak jakieś słynne turbokryjące podkłady typu revlor colorstay czy inny este lauder double wear), dają taki naturalny efekt, polecam się zagłębić w ten temat .
Jest cały wątek o BB kremach, polecam . Ja tam wyśledziłam dziewczynę, która z opisów miała podobną cerę do mnie (zarówno to, że blada, ciepły odcień jak i to, że np. mieszana itd.) i dopytałam jakie są Jej ulubione kremy (bo już używała wielu) no i z tego wybrałam sobie dwa i zamówiłam od razu pełnowymiarowe opakowania. Używam narazie pierwszego i jestem zachwycona .

Psyhe, jak Ty się tak lubisz opalać itd. to raczej nie będzie to dla Ciebie . Chyba że jako baza pod podkład, bo tak się podobno też świetnie sprawuje (a wpływ na cerę ma spory).

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
No właśnie zastanawiam się nad kremami BB i minerałami, czytam i nie wiem co wybrać

Generalnie nie używam podkładu- latem tylko korektor albo korektor plus krem tonujący, poza delikatnymi naczynkami mam praktycznie idealną cerę. Chciałabym coś rozświetlającego, o lekkim kryciu, ale nie wiem co ma to być... Plusem kremów BB jest to, że mają już filtry no i aplikacja chyba jest prostsza, ale minerały są chyba lżejsze, nie?

Rany, taka głupota a ile problemów

Odbicia są złe zwłaszcza przy sztucznym oświetleniu w większości przymierzalni Moje nogi nie dołują mnie po niczym tak mocno, jak po przymierzalni w Bershce
Moim zdaniem BB są lżejsze. Tym bardziej, że jak je nałożysz, to masz taki efekt właśnie bez makijażu (też nie lubię podkładów i raczej przez większość czasu nie potrzebuję), a minerały jednak dają taki troszkę efekt pudrowy, więc jakby widać, że ma się jednak makijaż. Chociaż też zdarzały mi się dni kiedy miałam podkład mineralny na twarzy, a ludzie mi nie chcieli wierzyć, że mam jakiś makijaż, więc w sumie już nie wiem . Zamów próbki minerałów i próbki BB i porównaj .

A w ogóle jaką masz cerę? tłustą/suchą?

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 17:00   #4983
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Zamów próbki minerałów i próbki BB i porównaj .
gdzie moge zamowic probki??nie mam ebaya

zachecil mnie opis!!! z ostatniej wyplaty zostalo mi az 300 zlna koncie woooow moge zaszalec
Stary 2011-09-03, 17:09   #4984
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie moge zamowic probki??nie mam ebaya

zachecil mnie opis!!! z ostatniej wyplaty zostalo mi az 300 zlna koncie woooow moge zaszalec
To załóż konto . Tylko trzeba też mieć konto na paypalu, żeby mieć jak zapłacić . Chyba że tak jak ja, boisz się, że sprzedasz dom, psa, kota i nerkę, kupując na wszystkich zagranicznych portalach to znajdź kogoś kto ma konto i się ładnie uśmiechnij .

Ewentualnie są polskie strony np. jakiś sklep azjatycki, tylko tam wychodzi duuużo drożej. Na allegro niestety jest drogo, a w większości są tam podróbki :|.

http://asianstore.pl/9-probki

XOXO

Edytowane przez winyl
Czas edycji: 2011-09-03 o 17:10
Stary 2011-09-03, 18:21   #4985
bita smietana
Zakorzenienie

Winyl Jak Ty trafiasz w moje potrzeby

Kiedyś czytałam o BB creamach na blogu Azjatyckiego Cukru, potem zapomniałam o temacie

Moja skóra jest raczej normalna, lekka skłonność do przetłuszczania się w stresie T, więc mieszana. Zależy mi na lekim kryciu, w sumie tylko wyrównaniu koloru. Blada jestem, więc pewnie znajdę tam odpowiednie odcienie, bo Azjatki to przecież jasne są No i chłodny odcień, trochę naczynek...

Masz jakieś ulubione BB creamy?

Coś czuję, że dzisiaj założę konto na ebayu i paypala. Żegnajcie pieniądze!
Stary 2011-09-03, 18:31   #4986
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Winyl Jak Ty trafiasz w moje potrzeby

Kiedyś czytałam o BB creamach na blogu Azjatyckiego Cukru, potem zapomniałam o temacie

Moja skóra jest raczej normalna, lekka skłonność do przetłuszczania się w stresie T, więc mieszana. Zależy mi na lekim kryciu, w sumie tylko wyrównaniu koloru. Blada jestem, więc pewnie znajdę tam odpowiednie odcienie, bo Azjatki to przecież jasne są No i chłodny odcień, trochę naczynek...

Masz jakieś ulubione BB creamy?

Coś czuję, że dzisiaj założę konto na ebayu i paypala. Żegnajcie pieniądze!
Ooo no widzisz , to się cieszę .
Ja dopiero używam swojego pierwszego kremu i jestem bardzo zadowolona, już się nie mogę doczekać aż się dobiorę do następnego .
Też mam mieszaną cerę . Tylko że ja mam ciepły odcień, więc to co mi pasuje raczej nie będzie do Ciebie pasowało (chociaż bb mają to do siebie, że dopasowują się do koloru skóry). Mój krem np.wszyscy mówią, że wygląda dość szarawo jak się wyciśnie z tubki, ale jak nałożę na twarz to się wtapia idealnie, a mam taką brzoskwiniową cerę, zdecydowanie daleko jej do szarości .
Zapraszam na wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=527527&page=62
Nie wiem czy to było w tej, czy pierwszej części, ale gdzieś dziewczyny wypisywały takie swoje najulubieńsze kremy, więc warto podpatrzeć . Jak masz różowe podtony to będzie Ci łatwiej znaleźć,bo takich kremów jest więcej . Najbardziej znane to misha (perfect cover szczególnie) i skinfood (szczególnie ten mushroom, on ma różowe tony i raczej dobre opinie ).

Kurde, jak się dorwę do tematu np. kosmetyku, który na mnie wywarł dobre wrażenie to mogłabym tak gadać i gadać .

XOXO
Stary 2011-09-03, 19:26   #4987
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo no widzisz , to się cieszę .
Ja dopiero używam swojego pierwszego kremu i jestem bardzo zadowolona, już się nie mogę doczekać aż się dobiorę do następnego .
Też mam mieszaną cerę . Tylko że ja mam ciepły odcień, więc to co mi pasuje raczej nie będzie do Ciebie pasowało (chociaż bb mają to do siebie, że dopasowują się do koloru skóry). Mój krem np.wszyscy mówią, że wygląda dość szarawo jak się wyciśnie z tubki, ale jak nałożę na twarz to się wtapia idealnie, a mam taką brzoskwiniową cerę, zdecydowanie daleko jej do szarości .
Zapraszam na wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=527527&page=62
Nie wiem czy to było w tej, czy pierwszej części, ale gdzieś dziewczyny wypisywały takie swoje najulubieńsze kremy, więc warto podpatrzeć . Jak masz różowe podtony to będzie Ci łatwiej znaleźć,bo takich kremów jest więcej . Najbardziej znane to misha (perfect cover szczególnie) i skinfood (szczególnie ten mushroom, on ma różowe tony i raczej dobre opinie ).

Kurde, jak się dorwę do tematu np. kosmetyku, który na mnie wywarł dobre wrażenie to mogłabym tak gadać i gadać .
ja tak prawdę powiedziawszy do końca nie wiem jaki mam odcień, tylko po tych naczynkach (których jest niewiele) wnioskuję, że raczej różowa. Nie wiem. będę musiałą się sobie jutro dobrze przyjrzeć

na razie wypatrzyłam tę mishę PC 23, ona chyba ma taki jasny kolor, prawda?

Jak myślisz, jeden wieczór wystarczy na wybór jakiegoś?
Stary 2011-09-03, 19:40   #4988
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak prawdę powiedziawszy do końca nie wiem jaki mam odcień, tylko po tych naczynkach (których jest niewiele) wnioskuję, że raczej różowa. Nie wiem. będę musiałą się sobie jutro dobrze przyjrzeć

na razie wypatrzyłam tę mishę PC 23, ona chyba ma taki jasny kolor, prawda?

Jak myślisz, jeden wieczór wystarczy na wybór jakiegoś?
23 to nie jest ciemniejszy? nie wiem, wydaje mi się, że widziałam 21 albo nawet 13?
Wejdź na wątek ze swatchami i się przyjrzyj (swatche kosmetyków azjatyckich bodajże się wątek nazywa) .

Starczy!

XOXO
Stary 2011-09-03, 19:56   #4989
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
23 to nie jest ciemniejszy? nie wiem, wydaje mi się, że widziałam 21 albo nawet 13?
Wejdź na wątek ze swatchami i się przyjrzyj (swatche kosmetyków azjatyckich bodajże się wątek nazywa) .

Starczy!
faktycznie ciemna, zasugerowałam się jednym swatchem, ale widzę porównanie i nie dla mnie jednak jutro obejrzę swój ryjek pod słońce i będę myślała.

W ogóle jest u mnie impreza roku, festyn w browarze
Stary 2011-09-04, 12:33   #4990
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

winyl, ja dzisiaj chyba zloze zamowienie paypala nie mam, zamowie te drogie probki a podklad to hmm moze uda sie w wizazowym zamowieniu podpiac. Misha PC mnie ciekawi, no i ma filtr!

Ale tu cisza

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
jeśli ktoś ma chwilkę czasu to proszę żeby zebrał w jednym poście wszystkie propozycje tytułów dla nowej części wtedy jutro zrobię ankietę i wybierzemy coś.
wrocilas, wymeczylas kotki?

bylam w new looku, dzieki za informacje, swietne spodnie maja napewno skorzystam z tej promocji
Stary 2011-09-04, 15:31   #4991
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
winyl, ja dzisiaj chyba zloze zamowienie paypala nie mam, zamowie te drogie probki a podklad to hmm moze uda sie w wizazowym zamowieniu podpiac. Misha PC mnie ciekawi, no i ma filtr!

Ale tu cisza

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

wrocilas, wymeczylas kotki?

bylam w new looku, dzieki za informacje, swietne spodnie maja napewno skorzystam z tej promocji
Wszystkie BB kremy mają filtry i to przeciwko UVA i UVB (czyli SPF i PA bodajże ).

Jakieś nowe zdjęcia kotków będą?

XOXO
Stary 2011-09-04, 17:01   #4992
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:

Jakieś nowe zdjęcia kotków będą?
jak chcecie to będą ale najpierw muszę odzyskać kompa, bo dorywczo weszłam na mamy.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:06   #4993
psyhe666
Zakorzenienie

Dziewczyny, uciekam z wątku, bo naprawdę chcę schudnąć...... Bo póki co tylko przytyłam Na początku tej części ważyłam 46kg., a teraz już 48,6
Jak schudnę to się odezwę Trzymajcie się
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 06:52   #4994
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dzisiaj mija nam 5 lat z tż

Cytat:
Ewelka nie moje klimaty ale lubię masowe imprezy tak generalnie, wtedy muzyka to jakieś 50%, reszta to ludzie i sam klimat
Dla Ciebie mogłybyśmy się poświęcić i jechać

Cytat:
Też nienawidzę przymierzalni w Bershece, doszło do tego,że biorę coś bez mierzenia albo omijam sklep szerokim łukiem

I popieram Twoją skargę na tego busa, takich kierowców trzeba tępić!

Cytat:
Dziewczyny, uciekam z wątku, bo naprawdę chcę schudnąć...... Bo póki co tylko przytyłam Na początku tej części ważyłam 46kg., a teraz już 48,6
Jak schudnę to się odezwę Trzymajcie się
Psyche,ale żeby schudnąć nie musisz uciekać :P
Wracaj bez marudzenia!

Eldo, naprawiaj szybko i wracaj albo zakoś kompa mamie :P

Laski, trzeba nową część założyć. Mówcie,który tytuł chcecie :P
Ja głosuję na ten z Milką

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2011-09-05 o 06:54
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 07:09   #4995
milusia1991
Rozeznanie

Hej Na poczatku Psyhe dostaniesz lejty jak w ogóle mozesz miec takie mysli zeby odchodzic?! Przeciez bez ciebie ten watek by nie istniał.
Proponuje że dzis to dobry dzien zeby z racji nowego watku zaczac diete od nowa.
Stary 2011-09-05, 07:11   #4996
moooniaaaa
Zakorzenienie

Milusia dobrze gada, nowy wątek,może jakiś przełomowy moment nastąpi

Cytat:
monia to dużo szczęścia na dalszej wspólnej drodze

kurde, niech ten tytuł będzie choć trochę o odchudzaniu wreszcie! błągam, coś w tym jest, że psyhe nie ma, ja od początku (poprzedniej!) nie schudłam nic może bardziej coś w stylu 'Milki, ciastka odrzucamy, bo o zgrabne ciało dbamy?
No dobra, to dajmy jakiś dietetyczny, ten mi się podoba Tylko u nas żadna nie je ciastek :P
Stary 2011-09-05, 07:19   #4997
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

No dobra, to dajmy jakiś dietetyczny, ten mi się podoba Tylko u nas żadna nie je ciastek :P
ciastka tak na szybko wymyśliłam.. .to co masowo pochłaniamy? piwo?
Stary 2011-09-05, 08:29   #4998
niemaedytki
Raczkowanie

Eldo ja jestem za piwem w masowych ilościach

Psyhe, zostań!

Hej dziewczynki, ostatnio nie mam czasu tu zaglądać, nie wiem jak z wagą, wiem,że fajki palę dalej, skakanka odłożona bo i tak mam tyle ruchu,że wystarczy poza tym ciągle jestem poza domem. No i tu zaczynają się schody, bo praktycznie nic w ciągu dnia nie jem.. Idę zrobić herbkę na kaca
Stary 2011-09-05, 09:00   #4999
psyhe666
Zakorzenienie

No tak tylko ja już mam w talii z powrotem prawie 70...;/ Wy tu macie zaje*iste figury i na dobrą sprawę nie musicie się odchudzać, a ja mam coraz gorszą
so trójka maybe.

Stary 2011-09-05, 10:30   #5000
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ciastka tak na szybko wymyśliłam.. .to co masowo pochłaniamy? piwo?
Piwo
Założysz nowy wąteczek?

Cytat:
No tak tylko ja już mam w talii z powrotem prawie 70...;/ Wy tu macie zaje*iste figury i na dobrą sprawę nie musicie się odchudzać, a ja mam coraz gorszą
Jasne, ja mam na wadze 63kg.
Spinamy poślady i bierzemy się do roboty!!!
Stary 2011-09-05, 10:35   #5001
psyhe666
Zakorzenienie

Wracam do blondu...
so trójka maybe.

Stary 2011-09-05, 10:55   #5002
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wracam do blondu...
Nieeeee :P już lepiej idź grzywkę zrób :P

Ej mogę założyć nowy wątek? Bo Eldo nam gdzieś znikła. Mogę mogę?

Editobra, założyłam bez przyzwolenia
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post29213240

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2011-09-05 o 11:07
Stary 2011-09-05, 11:22   #5003
psyhe666
Zakorzenienie

Możesz, możesz

To postanowione
so trójka maybe.

Stary 2011-09-05, 14:44   #5004
Eldo_rado
amor vincit omnia

tę część oficjalnie uważam za ZAMKNIĘTĄ

zapraszam tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=29217572 #post29217572
Stary 2011-11-01, 00:40   #5005
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
tę część oficjalnie uważam za ZAMKNIĘTĄ

zapraszam tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=29217572 #post29217572
Najwyższa pora zamknąć wątek
Oficjalnie zamykam

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości