Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 19:51   #4321
uska000
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

mamuski ale dzis malo piszecie;p
bylam z tztem na lodach a teraz zjadlam jogurcik i filmik i w kime
buziaki

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 20:23   #4322
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Ja już zmykam do łóżeczka, bo jutro bladym świtem pobudka i do pracy Postaram się jutro zajrzeć

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 20:51   #4323
pearpearl
Wtajemniczenie

Oluska, w takim razie zdrowka dla Ciebie i synolka

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hi
Co do snów, to mi się raz śniło, że mieliśmy synka, ale woziliśmy go we wściekle różowym wózku

fajnie ciekawie by bylo w koncu panowie nosza teraz rozowe koszule, to dlaczego nie rozowy wozek dla chlopca

Psotnika, mocno zacisniete
mysli na wykladowce tez odpowiednio skierowane...

A ja wlasnie wrocilam ze spacerku z przyjaciolka. Przez godzine gadalam jej, jak to bym zjadla jakies lody, ciastko lub inny deser, a jak trafilysmy do knajpy to zamowilam salatke i pieczywo czosnkowe z serem

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:00   #4324
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
d
Niunia mnie kopie i juz raczej nie mam watpliwosci ze to ona chociaz wczoraj kolezanka bardzo chciala mi to wybić z głowy tlumaczac ze przed 22t wcale nie mam sobie wkrecać, ze to Lenka
no nic, we wtorek ide na wizyte to zapytam lekarza, i licze ze potwierdzi moja intuicje
Na pewno to mała kopie
Nie daj sobie wmówić, że to nie 'to' koleżanka zazdrości po prostu i tyle powiedz jej, że ja poczułam oraz były bardzo dobrze widoczne w 17 tygodniu, to ciekawe co powie Bym ją chyba wyśmiała! Ty chyba wiesz najlepiej co w Twoim brzuszku się dzieje tak? A nie ona

Psotnika trzymam mocno kciuki za egzamin!!!!!!!! będzie dobrze, zobaczysz!

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
super to łóżeczko, ja chyba sobie też takie sprawię bo drewniane mam po starszej córce a tak wogóle to czytam Was cały czas tylko teraz trochę mniej czasu mam
pozdrawiam wszystkie mamuśki
a co do snów to ja też miewam głupie, co prawda nie drastyczne ale głupie :P
Fajnie, bo koszt łóżeczka Tobie akurat odchodzi Możesz spróbować z turystycznym. Tylko nie kupuj byle czego za 100 czy 150 zł, bo się będzie pruło jak już to coś porządnego, co jest polecane grande, arti, babyono lub Caretero- które pokazywałam
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
nie ma opcji
niespodzianka to niespodzianka
już myślałam, że mnie zostawiłaś na pastwę losu i zostanę sama!

No.. ale masz szczęście!

Cytat:
Cos Ty... wcisnam slodkiem,chociaz nigdy nie lubilam, mam wysyfiona twarz i dekolt i bardzo dlugo meczyly mnie dlosci. Wszystko na dziewczynke
Poza tym co to za placz?
Oby zdrowe, reszta i tak bedzie za*ebista
Dobra, to ja w takim razie poproszę zestaw 1+1 jak ma być dziewucha, to i niech będzie chłopiec! 2w1 (nimm 2 łakocie i obyczaje ) ale fajnie, jeden poród, i spokój do końca życia

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:37   #4325
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

Renata, a Twoja cora to Lilka od Liliany czy jakos inaczej? Ja od zawsze chcialam miec Lilke, z tym ze nie od Liliany
kochana Liliana ma być póki coz tąd skrót Lilka
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
ja czuję na wysokości pępka lub ciut poniżej
ja też zwykle tak czuje na poczatku czułam nisko bardzo teraz w okolicach pępka
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
uska tak jak mówi pearl na czopik jeszcze za szybciutko

Dziewczyny zauważyłyście u siebie jakieś zmiany na sutkach? Bo mi wyszło jakieś cholerstwo- jakiś cypek skórny i chciałam go urwać, ale poczułam ból, więc zostawiłam to
dobrze dziewczyny piszą nic nie ruszaj słońce sutek to sutek lepiej nie ruszać i iść do jakiegoś magika od tego
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

a wozek jest mega lekki mega zwinny na 3 kolkach tylko ze ma nie wyjmowana gondole i trzeba dokupic spiworek usztywniany za 100zl aa i ni ma mozliwosci montazu fotelika na wozku. ale kosztuje 499zl;p

http://www.grapol.pl/pol/index.htm

ten drugi model
co myslicie?? a w lipcu kupie pozadna spacerowe taka esprita wybralam

a komode kupilismy Malm 4 szuflady bo taka juz mamy ja chcialam 6 szuflad ale glupio kolo siebie wygladaja;/
wózek ładny jak lubisz 3kołowce to super ja mam jakiś uraz bo mi się je źle prowadzi ale to każdego indywidualna sprawa
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość

Jeżeli chodzi o smarowidła na rozstępy to używam maści Fissan – chyba 19 zł w aptece. Koleżanki używały i mówiły że super. Niestety okropnie dziwnie pachnie i niezbyt dobrze się wchłania, ale mam za to poczucie że przez to skóra jest cały czas nawilżona.
Kopniaków jeszcze nie czuję –ale się nie spodziewam bo mam łożysko na przedniej ścianie.
Wracam do sprawy wózków – obejrzałam kolejną porcję i to moi faworyci:
http://www.maxicosi.pl/product.php?id=1309&type=details
http://www.teutonia.com/pl/produkty/beyou.html
Mam pytanie jak sprawdzają się piankowe koła? Podobają mi się dużo bardziej, wózki są lżejsze i lepiej się składają. Mieszkam w mieście, ale mamy wielki park za blokiem z ładnymi wyasfaltowanymi alejkami. Nie przewiduje raczej jeżdżenia po wertepach.
maxicosi śliczny
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość

a no i nie napisalm najwazniejsze rzeczy czuje ruchyyyyyyyyyyy cudowne uczucie )))))))))))))))))))

Gratuluje wszystki wizytek i dziewczynek i chłopaków
obiecuje ze sie poprawie w pisaniu jak tylko u nas w pracy zrobi sie troche ciszej
gratulacje!!!!

dziękuję dziewczyny za zyczenia było super ale strasznie się zmęczyłam, baby siedziały do1-2w nocy bo się rozkręciłypogada łyśmy pośmiałyśmy się dostałam mnóstwo śmiesznych akcesorii łącznie z pilotem na przyszłego mężajest świetny!!! ale dzisiaj z rana się czułam jakbym miała mega kaca. na szczęście poszłam z koleżanką na basen i już super
kupiłam motherhooda poduszkę tak zachwalacie a mi się tak źle śpi że dzisiaj zamówiłam szybciutko i kurierem mam nadzieje ze we wtorek dojdzie
Lilka ma chyba mnie dość i mojego gonienie wszędzie ale coś nie mogę na tyłku usiedziec i non stop gdzieś pędzęmuszę się ograniczać bo te twardnienia...
dobrych snów!!! i żadnych koszmarów!!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 23:06   #4326
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
już myślałam, że mnie zostawiłaś na pastwę losu i zostanę sama!
serca bym nie miala
siedzimy w tym razem, bejbe
Cytat:
Napisane przez Agatek
No.. ale masz szczęście!

Cytat:
Napisane przez Agatek
Dobra, to ja w takim razie poproszę zestaw 1+1 jak ma być dziewucha, to i niech będzie chłopiec! 2w1 (nimm 2 łakocie i obyczaje ) ale fajnie, jeden poród, i spokój do końca życia
lakocie i witaminy, reklamoholiku
u nas byla duza szansa na podwojna kinder niespodzianke bo moj i tzta ojcowie to blizniacy
moze nastepnym razem

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
kochana Liliana ma być póki coz tąd skrót Lilka
wlasnie pozniej doczytalam, ze bedzie Lilianka
no, to w takim razie moge to zniesc
Cytat:
Napisane przez renata
dziękuję dziewczyny za zyczenia było super ale strasznie się zmęczyłam, baby siedziały do1-2w nocy bo się rozkręciłypogada łyśmy pośmiałyśmy się dostałam mnóstwo śmiesznych akcesorii łącznie z pilotem na przyszłego mężajest świetny!!! ale dzisiaj z rana się czułam jakbym miała mega kaca. na szczęście poszłam z koleżanką na basen i już super
kupiłam motherhooda poduszkę tak zachwalacie a mi się tak źle śpi że dzisiaj zamówiłam szybciutko i kurierem mam nadzieje ze we wtorek dojdzie
ekstra, ze sie swietnie bawilas, Lilce na bank to odpowiadalo

zazdroszcze tez tego basenu... u mnie ze wzgledu na to lozysko na razie nici z uprawiania sportow

i daj znac, czy tez dolaczysz do kluby zachwalaczek kojca

Stary 2011-09-04, 23:12   #4327
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
serca bym nie miala
ojjj taak i to po uszy!
Cytat:
u nas byla duza szansa na podwojna kinder niespodzianke bo moj i tzta ojcowie to blizniacy
moze nastepnym razem
no witaminy, pomyliło się mi
Tż ma ojca który ma bliźniaka?? Żartujesz sobie? Mój ojciec też ma brata bliźniaka a ciąża pojedyncza, ehh no, żebyś się nie zdziwiła, następny raz i z 3 dzieci wylądujesz

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-04, 23:25   #4328
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
ojjj taak i to po uszy!
albo po nie powiem co

Cytat:
no witaminy, pomyliło się mi
i tu wydaje zlosliwy okrzyk zadowolenia z Twojej porazki ---> nenenenene!!
Cytat:
Tż ma ojca który ma bliźniaka?? Żartujesz sobie? Mój ojciec też ma brata bliźniaka a ciąża pojedyncza, ehh no, żebyś się nie zdziwiła, następny raz i z 3 dzieci wylądujesz
i do tego same dziewczynki

no, niezla akcja z tymi blizniakami
moj tato blizniak, ale dwujajowy
tzta tato blizniak jednojajowy
wiec jak sie dowiedzialam o ciazy, to najpierw jeden szok, ze w ogole ciaza, a pozniej drugi szok, jak sobie przypomnialam o tych blizniakach

Stary 2011-09-05, 06:46   #4329
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Pierwszy raz od kilku dni spałam dobrze i się wyspałam
Stary 2011-09-05, 07:16   #4330
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej mamusie

na tytuł juz zagłosowałam

a u mnie weekend minął bardzo intensywnie w sobotę byłam po farby żeby pomalować cale mieszkanie a w niedziele na egzaminie i urodzinach szwagra najadłam sie strasznie a potem czułam sie jak świnka I tak weekend minął w szybkim tempie

Jeszcze 3 dni i znowu TZ wraca z delegacji
i zaczęliśmy z kruszynka 20/21 tydzień ciąży ( juz sama nie wiem jak to liczyć :P)

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 07:34   #4331
Haniula
Zakorzenienie

My zaczelismy 18/19 tydz. ja tez nie wiem jak liczyc tzn z moich obliczen 18tc a lekarz jak liczy to zawsze jemu wychodzi tydzien wiecej

heh, kobieta zmienna jest, i jedziemy dzis obejrzec uzywanego x-landera tak sie broniłam, ze tylko nie uzywany ale tz mnie namowil i w zasadzie zobaczyc mozna Moze faktycznie bedzie bardzo dobry stan i zaoszczedzimy 1000zł
oo ten - http://allegro.pl/show_item.php?item=1800719399
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 08:11   #4332
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
heh, kobieta zmienna jest, i jedziemy dzis obejrzec uzywanego x-landera tak sie broniłam, ze tylko nie uzywany ale tz mnie namowil i w zasadzie zobaczyc mozna Moze faktycznie bedzie bardzo dobry stan i zaoszczedzimy 1000zł
wow, w Bydgoszczy znaleźliście

ja się coraz bardziej skłaniam ku używanym, jedak x-lander podoba mi się najbardziej. byliśmy w sobotę w hurtowni 'abc dla dziecka', i tak się nastawiłam na tego x-landera, że NIC mi się nie podobało
ale my będziemy szukać wózka listopad/grudzień.

A skłaniam się ku używce, bo widziałam znajomej wózek, ona będzie sprzedawać na jesień, ale niestety trzykołowy - dla mnie odpada. Gondola czyściutka, znajoma rodziła na początku października i gondolę używała do wiosny. A nie jest brudna wcale
Stary 2011-09-05, 08:13   #4333
uska000
Zadomowienie

czesc laseczki dajcie jakis przepis na golabki dobre?? ale te zwykle nie leniwe;p

ale Igor dzis tate po plecach pokopal;p;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:15   #4334
Zadomowienie

Cytat:
serca bym nie miala

moze nastepnym razem

wlasnie pozniej doczytalam, ze bedzie Lilianka
no, to w takim razie moge to zniesc
ekstra, ze sie swietnie bawilas, Lilce na bank to odpowiadalo

zazdroszcze tez tego basenu... u mnie ze wzgledu na to lozysko na razie nici z uprawiania sportow

i daj znac, czy tez dolaczysz do kluby zachwalaczek kojca
a mogłabyś dac jeszcze raz linka? ja się na kojcach nie znam my będziemy mieli drewniane łóżeczko jestem tradycjonalistkąkoj ce to tylko na wyprawymogę powiedzieć czy łądny
Cytat:
My zaczelismy 18/19 tydz. ja tez nie wiem jak liczyc tzn z moich obliczen 18tc a lekarz jak liczy to zawsze jemu wychodzi tydzien wiecej

powodzenia w oglądaniu!! na zdjęciach wydaje się nie zniszczony

my jemy śniadanko musli efir winogronka jerzynki i bawarke mniami

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-05, 08:17   #4335
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
wow, w Bydgoszczy znaleźliście

ja się coraz bardziej skłaniam ku używanym, jedak x-lander podoba mi się najbardziej. byliśmy w sobotę w hurtowni 'abc dla dziecka', i tak się nastawiłam na tego x-landera, że NIC mi się nie podobało
ale my będziemy szukać wózka listopad/grudzień.

A skłaniam się ku używce, bo widziałam znajomej wózek, ona będzie sprzedawać na jesień, ale niestety trzykołowy - dla mnie odpada. Gondola czyściutka, znajoma rodziła na początku października i gondolę używała do wiosny. A nie jest brudna wcale
aż 4 te x landery ten ktos ma to chyba komis a szkoda bo wtedy marne szanse na negocjacje ceny

Wsumie zobaczyc mozna, a gdyby faktycznie byl dobry stan to i oszczednosc duza
Podejrzewam, ze gondola bedzie ładniutka bo to sie najkrócej uzywa, ciekawe jak spacerówa, czy nic nie podarte odbarwione. Brakuje tylko adapterów do fotelika i torby.
Coraz bardziej się nastawiam na oszczędnosć. Wozek chca kupic nam rodzice, ale jak mozna taniej to czemu nie skorzystac
zdam relacje jakby co

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 08:20   #4336
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
czesc laseczki dajcie jakis przepis na golabki dobre?? ale te zwykle nie leniwe;p
ja nie dam, bo mi zawsze wychodzą jakieś rozlazłe

Cytat:
aż 4 te x landery ten ktos ma to chyba komis a szkoda bo wtedy marne szanse na negocjacje ceny

Wsumie zobaczyc mozna, a gdyby faktycznie byl dobry stan to i oszczednosc duza
Podejrzewam, ze gondola bedzie ładniutka bo to sie najkrócej uzywa, ciekawe jak spacerówa, czy nic nie podarte odbarwione. Brakuje tylko adapterów do fotelika i torby.
Coraz bardziej się nastawiam na oszczędnosć. Wozek chca kupic nam rodzice, ale jak mozna taniej to czemu nie skorzystac
zdam relacje jakby co
pewnie, że zdaj relację

znalazłam jeszcze tu http://allegro.pl/x-lander-xa-carbon-zestaw-2010-fotelik-maxi-cosi-
i1801206262.html i tu http://allegro.pl/x-lander-xa-gondol...795848347.html
rzeczywiście ten sam sprzedawca

z fotelikiem max-cosi a na tym foteliku mi zależy, nie chcę tych z kompletów z wózka, bo podobno do dupy są i starczają na krótko

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-09-05 o 08:21
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:23   #4337
Zadomowienie

popatrzyłam w klubiku pearpearl śliczny twój model

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-05, 08:27   #4338
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie dam, bo mi zawsze wychodzą jakieś rozlazłe

pewnie, że zdaj relację

znalazłam jeszcze tu http://allegro.pl/x-lander-xa-carbon-zestaw-2010-fotelik-maxi-cosi-
i1801206262.html i tu http://allegro.pl/x-lander-xa-gondol...795848347.html
rzeczywiście ten sam sprzedawca

z fotelikiem max-cosi a na tym foteliku mi zależy, nie chcę tych z kompletów z wózka, bo podobno do dupy są i starczają na krótko
ten carbon wlasnie tez chce zobaczyc, chociaz nie pasuje mi kolor

Odnsnie fotelikow to w tym smyku Pan nam tłumaczył ze maxi cosi, jesli nie jest na bazie to niczym sie nie rozni od tego x-landerowego, a w jego ocenie nawet wypada gorzej. Bo ja tez bardzo chcialam maxi cosi.

Ale ten fotelik z baza to koszt ponad 1000zł
Stary 2011-09-05, 08:32   #4339
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie po weekendzie ! Ja grałam z zespołem na dwu dniowym weselu. Zmeczona okropnie. Mój mąż wyjechał dzisiaj w delegację przed 4 rano. A ja mam dzisiaj wizytę u lekarza o 11-25, więc proszę trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze.
Później na spokojnie nadrobię wszystko
miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 08:47   #4340
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
ten carbon wlasnie tez chce zobaczyc, chociaz nie pasuje mi kolor

Odnsnie fotelikow to w tym smyku Pan nam tłumaczył ze maxi cosi, jesli nie jest na bazie to niczym sie nie rozni od tego x-landerowego, a w jego ocenie nawet wypada gorzej. Bo ja tez bardzo chcialam maxi cosi.

Ale ten fotelik z baza to koszt ponad 1000zł
mi znajoma mówiła, że miała w komplecie właśnie do x-landera fotelik i była bardzo niezadowolona i mała wyrosła z niego bardzo szybko i musieli kupować inny
a koszty rzeczywiście nieporównywalne niestety
szkoda, że ten carbon taki ciemny, nie ma żadnej kolorowej wstawki - wyglądałby o wiele lepiej.

mi się najbardziej podoba się w kolorystyce rocky -> ewentualnie szarości z kolorem- widziałam z czerwonym kiedyś, też był fajny

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie ! Ja grałam z zespołem na dwu dniowym weselu. Zmeczona okropnie. Mój mąż wyjechał dzisiaj w delegację przed 4 rano. A ja mam dzisiaj wizytę u lekarza o 11-25, więc proszę trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze.
miłego dnia
no to padnięta jesteś :/ daj znać jak po wizycie
Stary 2011-09-05, 08:49   #4341
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Witam Mamuski
Wracam do żywych czyt. do domku i wreszcie spokojnie moge poodpoczywac no i byc z Wami na bieżąco... Jejku nie ma to jak w domku

Cytat:

dziewczyny mam problem chodze sobie w koszuli po domu i nagle poczulam cos mi leci po nodze.. taka mala kulka sluzu.. czy to normalne.. znalazlam gdies na forum ze to moze byc czop ciazowy?? pomozcie??
Ja mam tak co rano, dzo bialego śluzu także spokojnie nie martw sie wszystko jest ok

Cytat:
miłego dnia
Trzymam kciuki !! Bedzie dobrze jeszcze za agawoo bo o ile pamietam tez ma dzis wizyte

Lecę zagłosować na tytuł i zajrzeć do klubu...

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:53   #4342
Haniula
Zakorzenienie

inutil a mi sie podoba najbardziej amethyst a tz zieleń, ale wlasnie taka soczysta jak ten
Stary 2011-09-05, 09:37   #4343
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwszy raz od kilku dni spałam dobrze i się wyspałam

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
i zaczęliśmy z kruszynka 20/21 tydzień ciąży ( juz sama nie wiem jak to liczyć :P)
moj lekarz twierdzi, ze gdy skonczymy 21 lat, to nie mowimy,ze mamy 22 lata, tylko 21
i tego samego podobno trzeba sie trzymac w tygodniach
ale pewnie jakis inny lekarz powie inaczej
o, chociazby ten Haniuli

wazne ze mamy podwojne

Cytat:
Napisane przez Haniula
tak sie broniłam, ze tylko nie uzywany ale tz mnie namowil i w zasadzie zobaczyc mozna Moze faktycznie bedzie bardzo dobry stan i zaoszczedzimy 1000zł
a ja od samego poczatku stwierdzilam,ze jak sie upre na jakis drogi wozek, to pierwsze co, bede szukac uzywek
Czesto spotykam sie z opinia, ze lepiej miec cos porzadnego uzywanego, niz nowiutki badziew albo sredniak

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
a mogłabyś dac jeszcze raz linka? ja się na kojcach nie znam my będziemy mieli drewniane łóżeczko jestem tradycjonalistkąkoj ce to tylko na wyprawymogę powiedzieć czy łądny
Renatko, mi chodzilo o kojec - poduche z motherhoodm czy bedziesz z niej zadowolona, bo pisalas, ze zamowilas
ale dobrze wiedziec,ze lozeczko ladne... z tym ze juz odpada, bo za malutkie
Cytat:
Napisane przez Renata
my jemy śniadanko musli efir winogronka jerzynki i bawarke mniami
normalnie sniadanko jak z podrecznika o zywieniu kobiet w ciazy
moje kanapki z dodatkim trzech lyzeczek majonezu na pewno by sie w takim nie znalazly, albo znalazly, ale w rybryce "zrezygnuj z"

Cytat:
o-o
to niedobrze,bo my mamy obiecany maxi-cosi od znajomego tzta
a ta baze mozna pozniej wykorzystywac w innych fotelikach?
i czy mozna ja montowac we wszystkich autach? bo jak tak zerknelam na tylne siedzenie u tzta w autku, to tam mi sie wydaje, ze nie daloby rady

a temu panu pewniebardzo zalezalo na sprzedazy fotelika, dlatego tak powiedzial

Cytat:
A ja mam dzisiaj wizytę u lekarza o 11-25, więc proszę trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze.
miłego dnia
To teraz zasluzony odpoczynek
Trzymam kciuki za wizyte ... i za dziewczynke

Agawooo, za Twoja wizyte (i dziewczynke) rowniez Mysle,ze Agatek sie dolaczy

A tak powaznie, to po prostu zzera mnie pozytywna zazdrosc,ze zobaczycie swoje Bobasy i oczywiscie oby byly tylko zdrowe i szczesliwe

Ja zbieram sie do kosmetyczki na oczyszczanie. Mam nadzieje,ze chociaz troche wyprowadzi ta moja zasyfiona buzie. Brrr... Nigdy czegos takiego nie mialam. Jak nic dziolcha rosnie, bo (nadszarpnieta juz i tak ) urode starej odbiera.
Milego dnia, Ciezarowki

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-05 o 09:41

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 09:49   #4344
tygrysia
Rozeznanie

Witajcie w poniedziałek !!!

Ale mnie z rana naszło na kisiel z kawałkami owoców.... Mniammmm.

Haniula, u mnie tez jest 18/19 tydzień. Jak twierdzi lekarz to już 19, ale ja się pogubiłam, bo kilka razy decyzję zmieniali

BebiBebi, trzymam kciuki

My wózek również będziemy mieli używany. Od znajomych, nie zniszczony w bardzo dobrym stanie. Oglądałam i mi się spodobał.

Dziewczyny, czy też miałyście kłopoty z wyborem imienia? My w ogóle nie możemy się zdecydować. Jakoś dla chłopca wybraliśmy, ale z dziewczynką mamy problem

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-09-05 o 09:54
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:51   #4345
anankee
Rozeznanie

chwalę się od jakiegoś tygodnia czuję ruchy Fifolka na razie delikatne puknięcia, ale nie mam wątpliwosci że to dzidziol tylko przez to łożysko na przedniej ścianie ruchy będą bardziej delikatne i mniej wyczuwalne.....

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:55   #4346
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
chwalę się od jakiegoś tygodnia czuję ruchy Fifolka na razie delikatne puknięcia, ale nie mam wątpliwosci że to dzidziol tylko przez to łożysko na przedniej ścianie ruchy będą bardziej delikatne i mniej wyczuwalne.....
Oj, ja też mam łożysko na ścianie przedniej i tylko takie lekkie stuku-puku czuje. Czasami z lewej, czasami z prawej strony brzucha na dole
Stary 2011-09-05, 10:18   #4347
Haniula
Zakorzenienie

pearl nie wiem nic o bazie, bo nie wnikałam w to. wtedy głownie interesował mnie wozek.
A odnosnie sprzedawcy to nie sądze zeby upierał sie przy foteliku xlanderowym , chodzby dlatego, ze korzystniej byloby dla nigo 'wcisnąc' mi maxi cosi bo droższy. On nie mowil ze maxi cosi to zly wybor- sam powiedzial ze to jedna z lepszych firm , tylko ze w zestawie z bazą, bo inaczej to jest średniak jak każdej innej firmy.
Nie wiem jak to z tym fotelikiem w koncu, ten x-landera mi sie tez wydawa porzadny i solidny
a jak patrzylam to baze uzywana tez najtaniej za 400-500zl mozna kupic+ fotelik to itak 1000zł wyjdzie

ja na ostatniej wizycie tez sie dowiedzialam ze mam lozysko na przedniej scianie, a teraz czuje Lenke coraz intensywniej, wiec moze mi sie łozysko przesuneło?

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-05 o 10:21
Stary 2011-09-05, 10:29   #4348
Nelkomama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy też miałyście kłopoty z wyborem imienia? My w ogóle nie możemy się zdecydować. Jakoś dla chłopca wybraliśmy, ale z dziewczynką mamy problem
My mamy ogromny problem z imionami... nie możemy się zdecydować, jest wiele które nam się podoba, a jak spodoba się nam obojgu któreś imię bardziej to popularne, więc odpada... ciężko widzę ten wybór imienia ;P jedynie nasza Córa jest zdecydowana że będzie Mikołaj lub Patrycja

Wózek mamy po Nelce - Xlander. Nie będziemy kupować nowego skoro tamten jest w idealnym stanie prawie chociaż nie jestem z niego zbyt zadowolona... bo ciężki, nieporęczny itd... ale trudno

Edytowane przez Nelkomama
Czas edycji: 2011-09-05 o 10:31
Nelkomama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:35   #4349
staraupa
Raczkowanie

cześć dziewczynki
musiałam sobie zrobić trochę przerwy od forum, tak mnie ta wiadomość Magdy o poronieniu zmroziła, że nie mogłam przestać o tym myśleć. Nakręciłam się strasznie, że wysikać się pójść bałam, koszmar jakiś. Nie wiem czemu ja się tak wszystkim przejmuję...nie chcę już czytać takich rzeczy a zwłaszcza z takimi szczegółami dopiero dziś jakoś do siebie dochodzę...
Życzę wszystkim miłego dzionka i do podczytywania
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:35   #4350
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nelkomama Pokaż wiadomość
My mamy ogromny problem z imionami... nie możemy się zdecydować, jest wiele które nam się podoba, a jak spodoba się nam obojgu któreś imię bardziej to popularne, więc odpada... ciężko widzę ten wybór imienia ;P jedynie nasza Córa jest zdecydowana że będzie Mikołaj lub Patrycja

Wózek mamy po Nelce - Xlander. Nie będziemy kupować nowego skoro tamten jest w idealnym stanie prawie chociaż nie jestem z niego zbyt zadowolona... bo ciężki, nieporęczny itd... ale trudno
nowa mama? nie kojarze jakos

a jaki masz model x-landera?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości