|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Dzień dobry!
Dziewczyny mam jakiegoś doła maluszek się tak mało rusza, że mnie to przeraża, ostatnio tak fajnie czulam wszystko a teraz przez 2 dni prawie nic:/ Dziś kończymy 25tydz.Cytat:
dam znać jak dojdzie ![]() Co do prezentów to mi się wydaje, że to indywidualna sprawa i każdy wie na ile go stać, a zapraszający też wiedzą mniej wiecej czego po kim sie spodziewać bo wiadomo osoby które obydwoje zarabiają, nie mają dzieci, chata odwalona mogą dać lepszy prezent a osoby dorabiające się czegoś, plus male dzieci wiadomo ze nie pozwolą sobie na za wiele. Z drugiej strony ja zawsze mówilam, tak było w przypadku mojego wesela, że goście wiedzieli już 1,5 roku wcześniej o weselu, dokładnym dniu, zaproszenia byly 3-4 miesiace przed. Jak słyszałam, że ktoś mówił: kurcze ja nie mam kasy zeby isc albo cos, to mówiłam jest tyle czasu że nawet jak miesiecznie po 30 zl odłozysz to smialo cos fajnego kupisz. Tak samo z innymi uroczystościami, ja też wiem, że nas np za 2 lata czekają 2 komunie i pomału zabieram się do wrzucania drobnych do skarbonki i jestem pewna ze uzbieram jakąs fajną kwotę żeby potem nie było problemu i nie odczuję tego aż tak bardzo. |
|
|
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
ania21_21
idź połóż się jeszcze i poczekaj na tżta najprawdopodobniej to od tego zerwania się rano... ja wczoraj zdrzemnęłam się w parku na kocyku i tż mnie obudził tak nagle, że mi sie słabo zrobiło i dojśĆ do siebie nie mogłam z pół godziny conajmniej zmyslkobiety no ja ostatnio skłądałam się po 60zł i kokosów na imprezie nie było- za to bez sensu nakupione wódki, soków i żarcia- po jaką cholerę skoro tam byłyśmy tylko 1-2h a potem i tak do klubu na miasto, w którym każda za siebie płąciła w barze... świadkowa a świadkowa- to różnica świadkowa odrazu wypaliła, ze po conajmniej 80zł zrzuta a najlepiej po 100zł- wtedy jedna czy dwie dziweczyny powiedziały, ze w takim układzie to nie przyjda bo nie spodziewały się aż tak wysokiej kwoty- no i zostało po 60zł... reszta dziewczyn poprarła, ze to chodzi przeciez o dobra zabawę a nie o drogie prezenty
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A stres przed porodem to nie wiem może to coś z psychiką ![]() dygotka my tak mieliśmy sami robiliśmy wesele w 100% rodzice pomagali nam w organizowaniu w pół roku zrobiliśmy i tylko przesyłaliśmy kasę na różne zaliczki sami tylko załatwiliśmy salę i kościół no i ja sukienkę Nie nastawialiśmy się w ogóle na kasę ważne było żeby goście się dobrze bawili |
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu a to ja mam inne podejscie - dla mnie wazne bedzie zeby duzo kasy nie wlozyc w slub i Tz tak samo uwaza. Natomiast tesciowie uwazaja, ze wesele musi byc z pompą i wielką potańcówką. Więc my wesela wcale nie chcemy
![]() pieniadze ktore poszlyby na wesele wolimy wrzucic na lokate i wsadzic je w budowe domu w przyszlosci. |
|
|
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do apartau benq moge osobiscie wydac opinię, ale jesli chodzi o model 8 mpix mam go juz ponad 2 lata ... powiem tak, przez pierwsze 6-8 m-cy baterie na dłuuuuuugo starczały, pozniej masakra... trzeba pamietac by nie zostawic ich w aparacie, bo tracą moc :/ akumulatorki bardzo szyko przestaja dzialac... jedyne baterie ktore mozna uzywac i z ktorych jestem zadowolona to panasonic energizer, kupuje 4 szt za 9,99 i nosze w osobnej kieszonce... minus ze trzeba wlozyc przed pstrykaniem... jakos zdjec, format i inne- SUPER.... jedyny minus to te czujniki baterii... a koszt naprawy prawie jak koszt nowki :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie padaja pytania ze strony mojego ojca i tescia, co z popijawa. Powiedziala, ze po tej obiadokolacji moga isc chlac ale juz we wlasnym zakresie. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ukrywam,że to było bradzo męczące żeby dojeżdżać,zaąłtwaić bo nikt nam nie pomagał w przygotowywaniach![]() a propo aparatu foto-to co tym co kupiliscie z tż??policja się odezwała?
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Allegro to zły pomysł, chyba że chcesz ją "pchnąć" za 200zł. Wystaw na portalach ślubnych. jest troche tego. Była u mnie raz jedna dziewczyna przymierzac, ale się nie zdecydowala
|
|
#3191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
suuuuper pomysł i podejscie ![]() a dzidzią się nie przejmuj.... moja tez nieregularnie daje o sobie znaka i gin pow. ze skoro taka jest to mam sie nie przejmowac i nie liczyc tylko ufac intiucji.... bo to indywidualna sprawa... ja w Twoim tyg. tez mialam spore przerwy i malo aktywne dziecko, wiec mysle ze nie ma sie co martwic... ale jak baaardzo chcesz, to wieczorem, jesli nic nie bedziesz czuc zglosc sie na IP, niech sprawdza czy jest wszystko OK
|
|
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
na komunię fajnym prezentem od chrzestych sa własnie: biżuteria złota dla dziewczynki, a dla chłopaka to rower, komórka, rolki, zegarek itp.
a na chrzest to srebrna z grawerem łyżeczka albo smoczek , złota biżuteria(łańcuszek, medalik) , mata edukacyjna(ale to trzeba obgadaĆ z rodzicami czy nie mają), obraz do pokoiku malucha,... w niektórych regionach matk achrzestna ubiera dziecko do chrztu- a to wydatek spory jest+kasa |
|
|
|
#3193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas bylo ok 20 lasek, kazda po 100zł... a z wydatkow to : paliwo do motoru, wynajecie tira, wynajecie tego bufona co sie rozbieral (podobno najlepszy gosc w miescie, ego mial tak wielkie ze ledwo w teatrze sie miescilo,a byl.... poprostu OK i nawet nie dal sie dotykac :/ - bez skojarzen :P ), wynajecie sali w teatrze no i katering... nie znam sie na kosztach wiec ciezko ocenic... niemniej mysle ze bylo super
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko w sprawie aparatu to mamy czekac. Allegro wyslalo wiadomosc do nas, ze faktycznie ten sprzedajacy mial czesc sprzetu z kradziezy. I policja bedzie dzialac. Jak pojawi sie u nas i sprawdzi nr sprzetu i bedzie kradziony to wezma go nam ale wystawia papier zarekwirowania na podstawie ktorego allegro wyplaci nam cala wartosc aparatu + koszty przesylki jakie ponieslismy.
Wiec jestesmy zadowoleni z przebiegu wydarzen bo stratni nie bedziemy. Szkoda tylko nerwow.
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a chcieliśmy dobrze się poprostu bawić i inni1. jak się dowiedziałam po weselu wszystkim coś nie pasowało a to że orkiestra źle grała, było za gorąco na sali itp 2. też się dowiedziałam po czasie że połowę wesela niby teściu zafundował chrzest mamy zrobić w jakiejś knajpie nie chcę żeby któraś z rodzin mówiła ile to oni zrobili a tamci nic Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-05 o 11:21 |
|
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
moze jakis trefny model mi sie trafił :P
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Janeczko moj maluch tez w okolicach 25tc robil sobie 2dniowe przerwy w ruchach
wiec niczym sie nie martw.
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc własnie... nerwow szkoda... ale niestety nie zawsze mamy wplyw na to co kupujemy... ale super, że straty nie bedzie
|
|
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no nas było mniej chyba z 10osób- no ale i tak do kitu zagospodarowane pieniądze, szkoda gadaĆ ![]() ide sobie zrobiĆ syrop z cebuli bo tak jakoś dziwnie się czuję i moze rutinoscorbin wezme i czosnek- jak na przeziębienie |
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie zaprowadziłam Jule dzis do przedszkola i ył jeden wielki PŁACZ przez 30 minut pózniej przestała, a teraz to niewiem. Mam numer do pani i pani do Mnie w razie czego. Wiecie strasznie mi ciezko było tego słuchać płaczu i wołania Mnie aż mi sie płakać chciało
. Zazdrosze dzieci tym które zostawiaja bez problemu
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaminko ale zwykle baterie to zzeral mi w 1dzien moja kumpela tez miala BENQ i jej sie popsul po 2,5r. Robilysmy sobie zdjecia i nagle po prostu przestal dzialac. Wiec roznie to bywa.
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co mnie i tak cieszylo ![]() a zapomnialam o prezentach , dostalam niezla torbe na panienskim każda coś kupila i wrzucily do jednej torby, no wiec panienski tez troszku kosztuje :/ U mnie w miescie nie ma takiego komisu, zbey wstawic kiecke :/ Czasami mozna sie dogadac w tym miejscu, gdzie sie kupuje, ale tam kreca- wypozyczaja, tobie nie mowiac o tym itd... wiec nie chcialam.
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
uff znow tak pedzicie ze nie wiem co komu pisac
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh... ciezko czasem rodzina w rodzine trafic... coraz czesciej tesciowie sie nie lubią :/ u mnie na bank bedzie spiecie, jesli byloby cos z tżtem... za duza roznica jest miedzy rodzinami, zbyt rozne podejscie itd... ale moi w miare ugodowi, bardziej tżta beda narzekac :P ale ... kto wie czy w ogole sie poznają... co do slubu ja nigdy nie chcialam wesela, marzyl mi sie slub jak tata mial- USC i obiad... pare godzinek, 20 osob i heya do domu... ale po weselu tżta brata jakos tez zapragnelam takiej imprezy... jednak ja do zaproszenia mam ok 20 osob juz ze znajomymi, tzet ma dużą rodzine - ok 40 osob, wiec jak cos bedzie pewnie troszke wieksza heca.... ale mysle by tez wlasnie w restauracji zrobic, tak ok 20 i siedziec do bólu ... jak bedzie spoko lokal to nawet potanczyc mozna a kostzow duzych nie ma ale narazie nie mam co myslec, chociaz tżet ostatnio coś przebąknął ze zaręczyny, że slub, wiec mu pow. ze nie w tym roku... i ze zobaczymy jak sie nam bedzie ukladac do porodu i po porodzie... a nie ... pochopne decyzje
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Corcia w koncu sie przyzwyczai i bedzie ryk jak bedizesz ja odbierac.
|
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to dopiero trzeci raz, na pewno bedzie lepiej
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
Joamic, Glam piekne macie brzuszki
Aniu mam nadzieje ze szybko Ci przejdą te zawroty głowy Siostry TŻ wczoraj zgodnie się przyznały, że gadały o moim brzuchu, że jak na ten tydzień to mam strasznie duży. Trochę się podłamałam, ale pomyślałam ze zazwyczaj widzą mnie w sukienkach, które niestety takie brzuszki tylko optycznie powiększają. A normalnie chodzę w dłuższych topach z przed ciąży i brzuszek nie wygląda na "za duży" . Ale na wagę nie wchodzę, zobaczę jutro u Gina ile mi przybyło. Jutro zaczynam 30 tydzień![]() __Fallen Angel__ co do prezentu na Chrzest to kwoty które podałyście przerażają mnie. Mój mąż na chrzest dał posrebrzany obrazek Anioła Stróża albo Matki Boskiej, nie pamiętam co wybrał, który można powiesić na ścianie albo postawić na półce. Koszt nie wielki a piekna pamiątka na całe życie. Coś W tym stylu: http://www.meritohurt.pl/pr/42,obraz...hrztu-swietego Takie pamiątki dla mnie są najfajniejsze. Mam piękny złoty łańcuszek z medalikiem z Komunii Św. od chrzestnej, który jest wspaniałą pamiątką. |
|
|
|
#3208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana glowa do gory... Jula to dzielna dziewczynka i suuuper sobie poradzi trzymam kciuki byscie obie szybko przyzwyczaily sie do nowej sytuacji !!!
|
|
|
|
#3209 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
te stawki to rzeczywiście przegięcie..... Aż brak słów, nie jestem katoliczką, ale wydaje mi sie że takie "imprezy" mają charakter duchowy, mają oznaczać pojednanie z Bogiem, przyłączenie się do niego, a okazuje się że w rezczywistości chodzi tylko o kase to przykre..............GOLDIKA ja zamierzam rodzić na Inflackiej, chodziłam tam do szkoły rodzenia, opinie na temat szpitala same dobre, przynajmniej po tym remońcie co go w zeszłym roku robili.... piękne odnowione sale porodowe jednoosobowe, położne przemiłe i rzeczywiście widać że chętne do pomocy, w ten remont włożyli kupe kasy... 9 mln..... to musi być wypaśnie :P remontują jeszcze, a przynajmniej remontowali sale poporodowe także na raazie sa kilku osobowe, ale atmosfera miła i to najważniejsze dla mnie.... Za to o Solcu o którym Ty słyszałaś dobre opinie, ja niestety same złe..... Podobno jest brudno, jak nie wyprosisz to nikt ci nic nie powie i nie pomoże....... Cóż widocznie różne kobiety różnych rzeczy oczekują i stąd te różne opinie :P
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aniu-zawsze,ale to zawsze ktos po weselu będzie nie zadowolony ![]() do nas co prawda żadne słuchy nie doszły-no prócz mojego narzekania,że coś tam nie było tak jak chciałam Goldika-no to jak tak to w razie co wazne właśnie by tej kasy-nie małej-nie byś stratnym chyba się wezmę za poszukiwanie wózka,ale używanego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

maluszek się tak mało rusza, że mnie to przeraża, ostatnio tak fajnie czulam wszystko a teraz przez 2 dni prawie nic:/ Dziś kończymy 25tydz.
dam znać jak dojdzie 

a chcieliśmy dobrze się poprostu bawić i inni
Corcia w koncu sie przyzwyczai i bedzie ryk jak bedizesz ja odbierac.

Podobno jest brudno, jak nie wyprosisz to nikt ci nic nie powie i nie pomoże....... Cóż widocznie różne kobiety różnych rzeczy oczekują i stąd te różne opinie :P