|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
kaorlak piękna dzidzia a i jaka zdolniacha
![]() gusiu Cytat:
dziękujemy za pamięć Siaśku Mamopotymistko dziękujemy Dziewczonko i Kaorlak dziękujemy daiissyy dziś się czegoś dowiem i napiszę; witam się tylko na chwilkę, biegniemy do parku na spacerek i na kawkę z koleżanką, bo słonko świeci ![]() mam do nadrobienia całą niedziele i pół soboty słoiki zrobione, malinki, ogórki i sałatki różnej maści - yyyhhh jak ja kocham mojego TŻ za tą chęć do pichcenia i buszowania po kuchni i najważniejsze bardzo ale to bardzo dziękujemy z Wikusiem za pamięć o 3 miesięcznicy jesteście Cioteczki bossskie !!! Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-09-05 o 11:00 |
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej owsianke na wodzie |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane! jestem i ja! Nie uwierzycie jaka jestem wsciekla!
jak pisalam o 9 tej mialysmy miec wizyte, na szczescie to niedaleko, ale zosia smacznie spala wiec 8:10 wzielam ja na spiocha do karmienia, rozbudzila sie troche jak zjadla, wiec pielucha w pocie czola ubranie i w ta ulewe sakramencka wychodzimy, ledwie zamknelam drzwi...dzwoni lekarka ze chora i odwoluja wizyte ![]() grrr ale sie wscieklam! wiec poszlam na zakupy i spacer.... Zosce sie mega podobalo bo przez poltorej godziny nie spala ani sekundy i padla jak wrocilysmy do domku i dalej spi ![]() kochana moja.. ja juz planuje wyjazd... kupilam dwa dodatkowe takie same smoczki dla niuni, pieluchy itp, plyn do kapieli, bo nie chce na niej eksperymentowac i zmieniac w PL... juz nie sypiam po nocach z nerwow ![]() Tz wczoraj wieczorem mnie ptrzeprosil, gadalismy dlugo(stad niewyspanie) dzisiaj tez juz rozmawialismy, wstalismy razem. dobrze bedzie, choc mam wyrzuty sumienia ze sie klocimy a dzidzia spi w drugim pokoju biedna... no nic.. z tej zlosci na lekarke, juz sie umowilam do fryzjera w PL, i obiad tez juz gotowy, pranie rozwieszone i czekam az sie niunia obudzi, dostanie znowu 3 lyzeczki ziemniaczkow z marchewka bo uwielbia i tak sie cieszy jak je dostaje! chyba naprawde jej smakuja... Andziotku a czy od tego ze tam jest marchewka moga byc w kupce takie czerwone kropeczki? nie wyglada to na krew jak sie przyjrzalam, wiec wydaje mi sie ze od marchewki ale nie jestem pewna... wspolczuje pobudek zosienki, Gabulek i mamusia na tym cierpia co? ale przynajmniej w dzien Zosia okupuje dziadkow co? klaterina kopie w dupke zgodnie z zyczeniem ![]() matall jejuuu Edzik 4 miechy konczy!!!GRATULACJEEEE!!! !!! to znaczy ze Zoska za 5 dni...matko jak ten czas leci...nie do wiary!!! mimbi chlone twoje posty wariatko normalnie mam kolege ktory ma wydawnictwo i chyba je wydamy w formie ksiazki bo to normalnie szkoda by sie na forum marnowaly![]() Zoska tez miala mega odparzona dupke, pomoglo wietrzenie i zmiana pieluch na libero! sa cudownie miekkie i delikatne i uwierz po jednym dniu stosowania ich zamiast pampersow widzialam poprawe a po dwoch dniach rumien zniknal ![]() paulizia moze sie nie popsul tylko byl glodny?? przeciez rosnie bedzie dobrze![]() aga pe przytulam Norbiego i mamusie![]() daisyy walek mam i nawet uzywam czasem, ale teraz musze zaczac uzywac zgodnie z przeznaczeniem czyli do walenia sie po glowce Ale ci zazdroszcze tej kwasnicy![]() Powodzenia na szczepieniu, a kota..... nie skomentuje, wscieklabym sie strasznie! kaorlak sliczne zdjatka! nie zdazylam wczoraj ci napisac, ze zosia czesto placze przez sen tak jak i sie smieje przez sen ![]() dziewczonka no widzisz u nas wizyte odwolali...moze niunia potrzebowala przytulenia, albo snilo jej sie cos zlego? camomile trzymam dalej kciuki za walke z karmieniem MM, widze ze juz duzo lepiej bo znowu twoj post brzmi optymistyczniej ![]() i dziekuje za mile slowa, dobrze miec takie bratnie duszyczki tutaj na forum ![]() mamaoptymistka slodziak ten twoj synus, widzisz jak milo ci mowi ze juz chudniesz? kofany co? Zosiaczek dalej spi, pewnie juz niedlugo, ale niech spi bo pogoda do kitu i juz chyba na drugi spacer sie nei zmusze... WAZNE ) potrzebuje namiar na sprawdzonego sprzedawce na allegro by kupic lozeczko turystyczne i wanienke, bo nie chce nam sie tachac do PL.... i takiego coby dostarczal najlepiej w max dwa dni..pleeeaaasseeee
Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-09-05 o 11:00 |
|
|
|
#3934 | ||||
|
Zadomowienie
|
Edzik, Wiktor
za kolejne miesiące anula, powodzenia u lekarza Cytat:
komplementy dzieci są boskie ![]() ![]() za postępy, śliczna dziewczynka Cytat:
Powodzenia u lekarza i na szczepieniu ![]() Adaś też na powiększonego jednego węzła na główce od urodzenia i czekam aż się wchłonie, a na razie nic!!! Cytat:
co za kot, nie mogą go jakoś izolować od rzeczy Gabi!!! ![]() Cytat:
daj znać jak się sprawdzają te pieluszki, bo jestem ciekawa. Oczywiście, oby pomogły na pupcie Michasi. powodzenia u lekarza Od godziny jak nie lepiej próbuję odpisać. Adasiek już zasypiał i poszła kupa, więc przewijanie, czekałam trochę by w razie czego dokończył, ale nic, a jak tylko podłożyłam nową pieluchę to sruuuuuu. W końcu zasnął, Maja w przedszkolu, a ja zamiast się wziąć do roboty siedzę na wizażu ![]() Wczoraj byliśmy nad wodą, Adaś był w miarę grzeczny, pospał trochę na kocyku, porozglądał się po świecie i tak nam zleciało parę godzinek. Idę doczytać co napisałyście |
||||
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
haj girls z ktorymi sie jeszcze dzisiaj nie witalam
kochane, dzielo do ktorego mnie namowilyscie w albumie plus kilka z norbertem w chustach. mamy 4mcznych szkrabow , jak wasze dzieci reaguja na chuste? u nas tylko wersja all inclusive, czyli spiewanie kolysanek plus bujanie wowczas prezes norbert ewentualnie akceptuje opcje >w chuscie> najlepszego dla edzika i wiktora lece! aha! jakbyco to oczami wyobrazni dorobcie mi makijaz na fotach
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-09-05 o 11:12 |
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Spice no obudził się. Na szczęście nie zdążyłam zasnąć (komar latał mi koło ucha)...
Nakarmiłam i poszłam spać dopiero ![]() anula no strasznie ten czas leci... ![]() Łóżeczko kupowaliśmy u: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=19801734 Było szybko, łóżeczko bardzo fajne. Tylko on nie ma wanienek... Ale wanienkę w sumie można: 1. kupić w carrefour albo innym takim za ok. 40zł 2. nie kupować i myć w umywalce/wannie ![]() Albo w IKEA http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388 za grosze. Ja tak robię na wyjazdach w każdym razie ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Ostatnio Edzik był tak grzeczny, że nie było potrzeby chustowania
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
matall a ty ktore masz lozeczko? czy oplaca sie kupowac te drogie? czy takie za 150 zl jest ok?
|
|
|
|
#3938 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, masz super motywatora![]() Cytat:
Wszystkiego dobrego dla całej Waszej Trójki Cytat:
Obrotna kobieta jesteś, daj mi trochę energii. |
|||
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
anusia ja z reguly jak jestem zla i niewyspana to mam tyle energii
dziele sie..wysylam energie...ale z Oslo to moze troche isc....mam nadzieje, ze doleci do ciebie na czas
|
|
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
alllle sie dzieje dla Edwarda i Wiktoraw sobote byłam na imprezie 50urodziny meza szefa wrocil.ismy po 5, rano czesałąm na wesele 2 dziewczyny(zarobiłam na mleczko dla Stasia )i czasu brakpopiłam w sobote i wczoraj meczył mnie kac ![]() Staś obraca sie z plecków na brzuszek DOSTAŁAM DZIŚ @(czyli Stas nie bedzie miał narazie rodzeństwa) ![]() ale wasze dzieciaki duuuzo jedza ,albo mój mało je co 3 h,albo 2,5 po 140ml,nie wiem czy to nie za mało,ale jak zrobie mu wiecej to nie zjada dzis zjadł o 9 a o 10.30 zwymiotował, nie ulał !!! wyleciało z niego duuuzo mleczka i sie śmiał czyli nic go nie boli i robi zielone kupki nie wiemm czy na zabki czy coś nie tak
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() w weekend mialam gosci to nie pisalam... dalam Nikosce marcheweczke wczoraj, zjadla 2 lyzeczki. Szczerze mam kilka pytan do was. Wiem ze matczyna intuicja nie zawodzi, jak ostatnio pisalam, ale niektorych rzeczy nie da sie przewidziec. A kogo mam sie zapytac jak nie was. ![]() Nie moglam znalezc kleiku ryzowego w sklepie, wiec kupilam kaszke malinowa na mleku modyfikowanym. I teraz pytania: czy moge dosypywac do mleka bebilon pepti na wieczorne karmienie czy osobno robic bo niby na mleku juz jest? ile tego podawać na poczatek?? czy jezeli daje jej marcheweczke i dam ta kaszke w tym samym dniu to nie bedzie wymiotowac itp? bo niby slyszalam ze osobno trzeba wszystko ![]() kurde doradzcie mi doswiadczone mamy z tym nowym żarełkiem, nie chce czegos zle zrobic, pliss
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() anulka_81 przydało się, zrobiłam sporo i musze odsapnąć. jedynie okna czekają, ale dzisiaj chyba nie da rady bo boli mnie gardło, kapie z nosa i paskudnie się czuje tak ogólnie, nie chcę dziecinki nosić za długo, żeby na niego nie dmuchać bidulek musi być dzisiaj często sam.Marudek nakarmiony przysypia pewnie znowu kwadrans pośpi, no ale mam czas na kawkę matall dla Edzika
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
matall najlepszego dla synka
anula_81 ja tez zauwazylam czerwone kropki w kupce po marchewce, chyba to normalne
|
|
#3945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj zamowilam 6ta pieluche, 2 wklady i odkażacz - jak tylko przyjda piore i zaczynamy uzywanie. Wkleje Ci, jakie pieluchy kupilam do tej pory: http://allegro.pl/promocja-pieluszki...787560023.html http://www.babyetta.pl/pl/p/Wiosenne...ez-wkladow/299 http://allegro.pl/pieluszka-wieloraz...775179677.html http://allegro.pl/pieluszka-wieloraz...768565578.html http://allegro.pl/pieluchy-wielorazo...762508367.html http://allegro.pl/pielucha-wielorazo...769947582.html Mam, nie dziala. Nie dziala tez Sudocrem, Bubchen na odparzenia, Hipp na odparzenia ani Alantan dermoline zielony. Misia ma niestety cere po mnie wiec juz sie nastawiam na hardkory w przyszlosci. Gdyby miala skore po TZ to by byla pancerna jak hipopotam. Cytat:
![]() Libero na allegro nie ma w naszym rozmiarze, a w sklepach nigdy nie widzialam u nas. Ze sprzedawca nie pomoge, bo mi usunelo linki z allegro i nie moge go odnalezc. Cytat:
Czy wszystkie kliknely moj link?
|
|||
|
|
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z wami
Moje dziecię zasnęło po 19 i pobudka o 3-ciej,a później co godzine i tak więc o 5-tej wylądowała u nas w łóżku..Przytuliła się do tż i natychmiast zasnęła ....Przetrzymałam ją do 9:30 .....Dziś się zmotywowałam i wskoczyłam na steper owinełam mój zflaczały brzuch pasem neoprenowym z kilogramowymi ciężarkami w ręce i tak godzinke sobie podreptałam strojąc i machając rękami przed moją córką która się z matki wyśmiewała ... dodam,że cała byłam mokra i nawet majtochy kipiały z mokra
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-09-05 o 23:01 |
|
|
|
#3947 |
|
Raczkowanie
|
SLicznaaa
aga pe koniecznie wrzuć fotki włosów Trochę kręciłam hula a mój synek do mnie "mama to działa, już jesteś trochę chudsza" Edzik, Wiktor wszystkiego Najlepszego za kolejne miesiace Ja juz skonczylam karmic uu i smutno mi ale juz nie mam mleka za bardzo na chiwle pociumka a potem mala wrzeszczy ciagnie i nic. Odstawilam calkowice tym bardziej ze musze brac tabletki na "nasmarowanie stawow" bo jak wchodze po schodach to mi normalne tak w kostce szczela takie dziwne uczucie. Wczoraj kazalam bratu licytowac 2 wyparzarki do butelek bo nie mailam czasu a akucja konczyla sie o 22 ale przed 22 juz bylam na kompie i on slyszal ze juz jestem wkoncu sie zdecydowalam na 1 i ja wilicytowalam a patrze z ciekawosci kto ta 2 ma i co MOJ BRAT
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli twoja Nikosia pije pepti tzn że ma podejrzenie alergii na białko mleka krowiego, a to znaczy że nie możesz kupować kaszek na mleku tylko takie bezmleczne, żeby móc je dodać do pepti jeśli marchewkę już jadła wcześniej i nic się nie działo to możesz dać w tym samym dniu kaszkę i marchewkę, zasada jest taka, że wprowadzamy po jednej rzeczy, żeby wiedzieć orientacyjnie co mogło zaszkodzić w razie jakiś niepokojących objawów
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ania2631 Widac mocno wzielas sie do roboty Szybkich efektow zycze
|
|
|
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
doszedł królik
ania2631 i zagłosowaneanula wanienka z ikea jest fajna
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj linka do aukcji, zobaczę, bo też się nad wyparzarką zastanawiam.
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
ania2631 ja wlasnie tez skonczylam cwiczyc. Najpierw cwiczylam z Mel B przed tv, a potem wlaczylam sobie aerobic na YT w sumie 30 minut i jestem mokra... zapomnialam wlozyc pasa neo
No nic jutro zaloze moje dziecko tez sie przygladalo i na poczatku glupio mi bylo tak sie przed nim wyginac kumasz? JanuszAgnieszka pierwszy raz mu sie tak zdarzylo wiec chyba mu sie krew w wode nie powinna zamienic ![]() Princi o ktorej w koncu Flavio zasnal? Nie wydaje mi sie by mialy bebenki popekac w samolocie jednak bezieczniej jest jesli niemowlak skonczyl 2 miesiace, a Flavcio juz bedzie duzo starszy SiLee ja tez juz nie karmie ![]() Lece pod prysznic
|
#3953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojej Misi bardzo często odparzają się pachwinki. Nie pomaga ani sudocrem, ani alantan. Sprawdził się zwykły krem Linomag A+E
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska znow zjadla tym razem4 lyzeczki ziemniaczkow z marchewka i radosc nieziemska!! szkoda, ze mama zapomina ze bodziaki sie z marcheweczki ...hmmm nie dopieraja
![]() Paulizia i Ania normalnie podziwiam was totalnie za te cwiczenia! gdzie wy znajdujecie sile! ja schudnac schudlam sama z siebie ale cialo jakies sflaczale i tez powinnam sie wziac za siebie...ale ta niechec jesienna mnie dopada, bo u nas pada i pada i pada.... ZOSKA WLASNIE WCINA ZYRAFKE ![]() mamaoptymistka my w domu kapiemy w tej Ikeowej wanience ale mamy tez taka skladana przenosna, tylko ze jak bedziemy wracac samolotem to troche nam sie nie usmiecha ja taszczyc...kasiu lodzka to mnie pocieszylas z ta kupka, bo kolor ma ladny ani nie zielona ani nic tylko te kropki ale skoro sa i u ciebie to pewnie normalne ![]() klaterina ja wiem bo moje kopy zawsze dzialaja a okna olej, nie zajac nie uciekna![]() matall lozeczko kupione! dziekuje ci najmocniej! kupilam DARK GREEN bo ten roz i fiolet jakos mnie odrzucily ![]() ale Zosia molestuje ta zyrafke, ostatnio ma faze i zamiast na macie woli sie bawic w lozeczku i cieszyc sie do karuzelki i kotow na scianie
|
|
|
|
#3955 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za komentarze,
fajnie ze wam sie podoba wrrrrrrrrrrr norbi od rana do 13stej spal cale 20 min!!!!!!!!!!!11 wiec wiecie, przez te 20 min ile zdarzylam zrobic.... na szczescie usnal. mowilam wam ze zajechalam mojego slendertone(mial prawo pasc na pysk, nie mam zalu) na szczescie przypomnialam sobie ze kupilam tez mamie kiedys i noweczka u niej lezala, bo ona nie uzywala i go przejelam, takze znow mam pas dzisiaj dzien pozytywnych wiesci, BLAGAM trzymajcie kciuki, na razie nie moge powiedziec o co kaman, ale jak sie uda to eksploduje z radosci ![]() jak pomysle ze znowu mam 20 min to az nie wiem w co rece wsadzic
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś sie wbić nie moge w watek... generalnie zalatana jestem rozmowy z ukochanym wujaszkiem, konsultacje z kim sie da, szukanie kredytu, szukanie mieszkania... dzis na 15 lekarz małego (kontrola) znalezliusmy dwa mieszkania co by nam odpowiadały ale juz nie aktualne mały sie w nocy zepsuł obudził sie o 1... a ja nie wiedziałąm co sie dzieje ![]() potem o 4 zjadł pokimał na moim brzuchu ( bo mi sie przysneło) i o 5 30 stwierdził ze to fantastyczna pora na rozpoczecie dnia, na szzescie tż go przejął bo bylam za słaba zeby wstac ![]() i dzis jest niedobry płacze marudzi... a do lekarza musze jecahac autobusem sama nienawidze tego...
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin ja nie moge ciągle na Sebusia zagłosować, bo piszę że już oddałam głos na to zdjęcie
coś jest nie halo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

wybieram:

Ja już po treningu w klubie i po śniadaniu, Hania właśnie zdrzemnęła się 15 min i teraz się obudziła. Idę z nią pobajerzyć. See yaaaaaa.

)i czasu brak
No nic jutro zaloze