mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 11:30   #3211
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

a propo kwiatów na weselu my zaznaczaliśmy że nie chcemy kwiatów tylko jakieś zabawki dla dzieci kredki przeczytałam o tym na internecie i mi to podpasowało wszystkie zabawki itp mieliśmy zawieźć po weselu do domu dziecka dla dzieci stwierdziliśmy że kwiaty zwiędną a te rzeczy przydadzą się maluchom.
Jak pojechaliśmy oddać matko jak te dzieciaczki się cieszyły ja dosłownie płakałam takie małe rzeczy a tak umiały się z nich cieszyć
Stary 2011-09-05, 11:31   #3212
goldika
Zakorzenienie

kurcze zastanawiam sie gdzie i jaki materac do lozeczka zamawiac. Napisalam do sprzedawcy od ktorego lozeczko biore dlaczego materac od nich kosztuje 120zl, a u innych mozna dostac za 80-90zl. Odp, po prostu, ze ich jest super jakosci szyty przez firme spod Poznania. I tyle
i co mam o tym myslec?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:33   #3213
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

A i dodam jeszcze Ania się ucieszy że fotelik też jest w kolorze wózka

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:34   #3214
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
a propo kwiatów na weselu my zaznaczaliśmy że nie chcemy kwiatów tylko jakieś zabawki dla dzieci kredki przeczytałam o tym na internecie i mi to podpasowało wszystkie zabawki itp mieliśmy zawieźć po weselu do domu dziecka dla dzieci stwierdziliśmy że kwiaty zwiędną a te rzeczy przydadzą się maluchom.
Jak pojechaliśmy oddać matko jak te dzieciaczki się cieszyły ja dosłownie płakałam takie małe rzeczy a tak umiały się z nich cieszyć

moja tata zrobil tak samo... mial 3 wory zabawek i innych gadzetow i byla to suuper sprawa dla maluchow

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
kurcze zastanawiam sie gdzie i jaki materac do lozeczka zamawiac. Napisalam do sprzedawcy od ktorego lozeczko biore dlaczego materac od nich kosztuje 120zl, a u innych mozna dostac za 80-90zl. Odp, po prostu, ze ich jest super jakosci szyty przez firme spod Poznania. I tyle
i co mam o tym myslec?
hmmm... jesli koszt przeylki jest w cenie lozeczka to wlasciwie wyjdzie podobnie... bo jak do 80-90 zł dodasz przesylke... zapytaj czy biorac te 2 rzeczy jakis rabacik 5% jest

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:36   #3215
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
i co mam o tym myslec?
no weź przestań 30 zł różnicy za nic tylko to że materac szyyty pod Poznaniem a nie gdzie indziej sam facet przyznał że niczym się nie różni od innych
Stary 2011-09-05, 11:36   #3216
goldika
Zakorzenienie

nie_wiem to nie wiem w takim razie co z tymi szpitalami w koncu to chyba wrzuce nazwy do czapki i wylosuje gdzie bede rodzic.

A ja dzis zaczelam 31tc
Stary 2011-09-05, 11:37   #3217
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość

No to już się nie czepiam
Stary 2011-09-05, 11:38   #3218
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
hhahahaha

Aniu a Ty materac w Polsce kupilas? Ile dalas za niego jezeli tak?

Aaa i zastanawiam sie czy przybornik na lozeczko jest przydatny. Bo wczoraj tak rozkminialam co bede w nim trzymac... i w sumie nie znalazlam zadnej rzeczy ktora moglabym tam wsadzic
Stary 2011-09-05, 11:41   #3219
Jagooda_
Raczkowanie

Witam
Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja juz na zdjeciu dopatrzyłam się plam np na ostatnim, przy główce... ale to wiadomo ze wiesniak nie umyje.... swoja drogą- jak mozna sprzedawac brudne rzeczy? rozumiem ze sa uzywane, ale ...moznaby je umyc... a nawet w aukcji napisane jest ze wystarczy umyc i bedzie super :P
wiesz ja tez tego nie rozumiem jak można wystawiać brudne rzeczy. Wiadomo, ze to nie jest nówka nierdzewka i ślady użytkowania jakieś większe lub mniejsze będą, ale brud. Ja ostatnio byłam w komisie dziecięcym i z ciekawości oglądałam sobie wózki i większość totalnie zapuszczona. My będziemy mieć gondole pożyczona od mojej siostry i nasz dzieciaczek będzie już trzecim użytkownikiem. Śladu użytkowania są, ale siostra obiecała, ze wszystko upierze i wyczyści nam na listopad. No i ja sobie nie wyobrażam, że jak będę jej ten wózek zwracać, to oddam brudny - w głowie mi się to nie mieści.

glamourous, joamic1 śliczne brzuszki

Cytat:
mam nadizeje, ze niedogodnosci szybko przejda fajnie, ze pojawiasz sie chociaz co jakis czas bo nie raz zastanawialam sie co u Ciebie

Co do chrztu... po 500-1000zl??!! To ja w takim razie nie bede miala odwagi prosic nikogo o zostanie chrzestnym! Dla mnie to CHORE!
Te sztućce są ładne i ja bym je kupiła w prezencie.
Ale się wkurzyłam wkurza mnie, że na chrzest, komunie i inne koscielne okazje ludzie zaczynaja robic tak cholernie drogie prezenty!!!!
My chcemy na chrzestnych chlopaka lat 17 i siostre Tz lat 16... Jak dla mnie to wystarczy, ze zostana chrzestnymi i nie musza niczego nam dawac! Zreszta skad takie dzieciaki maja miec pieniadze?? bulwersa zlapalam
u mnie takie stawki chyba nie obowiązują, ale mnie na taką kwotę nie było by stać. dwa lata temu mieliśmy w jednym miesiącu dwa chrzty tydzień po tygodniu jako rodzice chrzestni, przy takich kwotach byśmy zbankrutowali. Zreszta wg mnie każdy daje tyle i ile może.

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
Ja wystawiłam dziś swoją suknię ślubną na allegro,ale obawiam się że nikt używanych sukni nie kupuje.Wam udało się sprzedać swoją?
Ja swoją sprzedałam, ale zaczęłam wystawiać jakoś zaraz po ślubie. Ślub w sierpniu, a sukienka poszła w styczniu. Tylko moja nie poszła przez allegro, tylko przez anonse.

Cytat:
joamic1- to miałaś udana niedziele ekstra brzuszek

Mówicie o tych pamiątkach na chrzest...to ja już nie wiem co my mamy dać może macie racje że kase i tak rodzice wezmą, ale co dać chłopcom którzy już są starsi, a nie typowe maleństwa noszone na rękach podczas chrztu. Jak mówiłam mają 8 i 3 lata
na pewno jakiś akcent religijny, bibilię obrazkową itp

A co do wieczoru panieńskiego to ja taki organizowałam i była zrzuta, ale nie taka gigantyczna. Kupiłyśmy pannie młodej prezent, upiekłam tort, a reszta kasy była na drinki i zachcianki panny młodej, bo miałyśmy zarezerwowany stolik w lokalu. Ale nas było razem z panna młoda 6 osób. Ale teraz chyba te wieczory są bardziej wystrzałowe niż jak my braliśmy ślub - ostatnio mój mąż w ramach wieczoru kawalerskiego był na paintballu, a potem standardowa posiadówka w lokalu - no i trochę to wszystko jednak kosztowało.

janeczka7891 a ja właśnie nie lubię czegoś takiego, ze jak ktoś nie ma dzieci i obydwoje pracują to można się po nich spodziewać, że więcej dadzą. Wogóle nie lubię takiego oceniania. Jestem na tym punkcie trochę wyczulona, bo nas właśnie tak traktowana i jeszcze do tego nikt nam wprost nie powiedział, ze jesteśmy wygodniccy, ale to się czuło, ze tak myślą. Ale nikomu do głowy nie przyszło ile my kasy na lekarz wydajemy i że bardzo chcemy mieć dziecko, a nie możemy. Wogóle w życiu bym komuś nie powiedziała, ze jeszcze zdąży coś spokojnie odłożyć do mojego ślubu, nawet po 30zł. Wychodze z założenia, ze do portfela i w gacie się ludziom nie zagląda.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:41   #3220
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
hhahahaha

Aaa i zastanawiam sie czy przybornik na lozeczko jest przydatny. Bo wczoraj tak rozkminialam co bede w nim trzymac... i w sumie nie znalazlam zadnej rzeczy ktora moglabym tam wsadzic
W Polsce i nawet jechał z nami przez pół Europy samochodem na tylnim siedzeniu
Dałam chyba 90 zł w sklepie kokos-gryka
A właśnie kto wie na początku którą stroną położyć materac? kokosem czy gryką? i która to jest stona bo nie mam zielonego pojęcia

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-05 o 11:43
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:45   #3221
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
my też tak mieliśmy najlepsze w tym wszystkim to, że goście mieli większą frajdę kupować te rzeczy dla dzieci niż prezent dla nas heheh a jak zawiezlismy to do domu dziecka to te siostry zakonne co tam były, podziwiały ile tego jest, musielismy jechac na 2 auta tyle sie rzeczy uzbieralo, bagazniki i tylne siedzenia załadowane.

dygotka8, goldika, witaminkaccc dziękuję za odp
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:45   #3222
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

http://www.meritohurt.pl/pr/42,obraz...hrztu-swietego

Takie pamiątki dla mnie są najfajniejsze. Mam piękny złoty łańcuszek z medalikiem z Komunii Św. od chrzestnej, który jest wspaniałą pamiątką.
świetna pamiątka!!!bradzo mi się podoba

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:51   #3223
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_
janeczka7891 a ja właśnie nie lubię czegoś takiego, ze jak ktoś nie ma dzieci i obydwoje pracują to można się po nich spodziewać, że więcej dadzą. Wogóle nie lubię takiego oceniania. Jestem na tym punkcie trochę wyczulona, bo nas właśnie tak traktowana i jeszcze do tego nikt nam wprost nie powiedział, ze jesteśmy wygodniccy, ale to się czuło, ze tak myślą. Ale nikomu do głowy nie przyszło ile my kasy na lekarz wydajemy i że bardzo chcemy mieć dziecko, a nie możemy. Wogóle w życiu bym komuś nie powiedziała, ze jeszcze zdąży coś spokojnie odłożyć do mojego ślubu, nawet po 30zł. Wychodze z założenia, ze do portfela i w gacie się ludziom nie zagląda.
Rozumiem, tylko że mi chodziło o ogólne narzekanie jak ktoś ciągle mówi, że nie ma bo to bo tamto a np co sobotę na imprezę i piwko było chocby nie wiem co, mi też nie przelewało się jakoś specjalnie w życiu, ale zawsze jak wiedziałam o takich wydatkach starałam się tak zorganizowac żeby jakiś grosz mieć. 50 zł do wydania na prezent to tez było dużo. Wiadomo jak coś wyskoczy z nienacka to już cieżej, jak np moi znajomi wesele w ciagu 1,5 miesiaca zrobili to był szok do rodziny i młodzi nie mieli ani grosza swojego, liczyli tylko na rodziców.

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2011-09-05 o 11:53
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:51   #3224
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam się poweekendowo

Wczoraj hormony dały o sobie znać i ryczałam jak oszalała i nie mogła w ogóle się opanować... od tego rozbolała mnie głowa i nie mogłam usnąć

Bylismy tez u mojej sis i jej 2tyg synka - mały jest cudowny
Tylko je i śpi, co najlepsze śpi jak w koło coś się dzieje, jak jest za cicho to się budzi i płacze
Więc jego rodzeństwo szalało, biegało, tv grał, my rozmawialiśmy a on w najlepsze spał.
Mam nadzieję, że mój synek też taki będzie

Ja jestem chrzestną synka mojej sis, to na chrzciny dałam kase (1000), potem zafundowałam małemu szczepionki i przez kilka m-cy opłacałam mu basen - ale to było 5 lat temu
Teraz nie byłoby mnie na to stać

goldika ja będę rodzić na Madalińskiego, innych w ogóle nie biorę pod uwagę
(głównie ze względów "sentymentalnych" - babcia tam rodziła mame, mama sis i mnie, a sis swoje dzieciaczki)
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:53   #3225
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Wróciłam...
Co do tego wieczoru panienskiego, ma odbywać sie w domu przyszłej panny młodej, nie jest zaplanowane żadne wyjście, obstawiam, że swiadkowa może chce zaprosić striptizera, bo jakoś sobie nie potrafie wyobrazic na co te 100zł razy ponad na obecną chwilę 12 kobiet. To juz jest łącznie 1200zł. Kupmy tort, jedzenie, alkohol, napoje prezent. naprawde ja uważam ze to przesada. I tak napisałam do swiadkowej, zobaczymy co odpowie.. Na własnym wieczorze, moje kumpele miały sie tylko dobrze bawić i nic wiecej...

A co do zuzu to oczywiście nic nie załatwiłam, bo księgowa w pracy się pomyliła w jednym punkcie i do poprawy, wiec dokumentów mi nie przyjęli Oczywiście też dzis księgowej nie ma wiec mam nadzieje, że jutrzejsza próba dostarczenia dokumentów zakończy sie sukcesem.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:54   #3226
glamourous
Zakorzenienie

dziewczyny a propos zusu to wiecie kiedy jak i gdzie sie sklada papiery o zasilek macierzynski?
Stary 2011-09-05, 11:56   #3227
goldika
Zakorzenienie

moze uznacie ze dziwna jestem ale wlasnie wpadlo mi do glowy, ze ja zamiast kwiatow do slubu chcialabym np paczke/puszke karmy dla psow. Zawiozlabym do schroniska

Aniu to musze porozgladac sie w sklepach za materacami w takim razie. Skoro mozna taniej dostac bez kosztow wysylki
Stary 2011-09-05, 11:57   #3228
ggoraa
Zadomowienie

Ale pedzicie dzis!!!

No wiec noc przespalam ok,ale jak zaczelam teraz sie poruszac to znow mam to samo co wczoraj grrrr.... nie bede przeciez teraz lezec cale dnie moze jak zjem duze sniadanie to bedzie lepiej?

Tz siedzi od 8 rano w szpitalu, czeka w kolejce na przeswietlenie palca. Mowi, ze jak zajechal to juz siedzial autokar babc z kolejce...skad one maja sily , by pol dnia przesiedziec w szpitalu??

Co do prezentow na chrzest to uwazam za glupote dawac po 1000zl...czyli, ze na komunie to minimum 2 tys??? Filipek dostal od 200 do 300 zl od gosci. I uwazam, ze tak jest w sam raz. A tescie w ramach prezentow urzadzili impreze u siebie w mieszkaniu - menu bylo jak na weselu- rewelacyjne.

Co do prezentow na slub- ze zamiast kwiatow np maskotki czy ksiazki to fajny pomysl...ale niestety bylam swiadkiem oburzenia sie kilku pan, ze co za tupet maja panstwo mlodzi, ze narzucaja prezenty itp. No,ale to jeszcze stare pokolenie , ktore ma klopot z postepem czasu
Jade dzis po torbe, aby byc spakowana juz do szpitala... wole dmuchac na zimne.
Stary 2011-09-05, 12:01   #3229
Anusiak 83
Raczkowanie

my zamiast kwiatów prosiliśmy o zdrapki
i nawet moja mama nam zrobiła zdjęcie, jak 2 dni po ślubie, młode małżeństwo siedzi do siebie tyłkami i tylko drapie, drapie, drapie
Stary 2011-09-05, 12:01   #3230
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
moze uznacie ze dziwna jestem ale wlasnie wpadlo mi do glowy, ze ja zamiast kwiatow do slubu chcialabym np paczke/puszke karmy dla psow. Zawiozlabym do schroniska

Aniu to musze porozgladac sie w sklepach za materacami w takim razie. Skoro mozna taniej dostac bez kosztow wysylki
KOLEZANKA PROSILA ZAMIAST KWIATOW O DOBROWOLNE WPLATY NA RZECZ SCHRONISKA- podala nr konta itd
Stary 2011-09-05, 12:02   #3231
dygotka8
Zakorzenienie

zmyslkobiety to zapytaj się świadkowej co ma być zorganizowane za te pieniądze i problem się rozwiąże bo bedziesz już wiedziała co i jak

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:03   #3232
glamourous
Zakorzenienie

Anusia dobre z tymi zdrapkami
Stary 2011-09-05, 12:05   #3233
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Rozumiem, tylko że mi chodziło o ogólne narzekanie jak ktoś ciągle mówi, że nie ma bo to bo tamto a np co sobotę na imprezę i piwko było chocby nie wiem co, mi też nie przelewało się jakoś specjalnie w życiu, ale zawsze jak wiedziałam o takich wydatkach starałam się tak zorganizowac żeby jakiś grosz mieć. 50 zł do wydania na prezent to tez było dużo. Wiadomo jak coś wyskoczy z nienacka to już cieżej, jak np moi znajomi wesele w ciagu 1,5 miesiaca zrobili to był szok do rodziny i młodzi nie mieli ani grosza swojego, liczyli tylko na rodziców.
oki, to w takim razie źle Cię zrozumiałam

zmyslkobiety no to naprawdę sporo kasy, jak na siedzenie w domu. A ciekawe co na tego striptizera panna młoda, bo ja to bym nie chciała takich atrakcji

Cytat:

moja sis była na ślubie gdzie państwo młodzi zamiast kwiatów chcieli butelkę wina, no i ponoć zebrali całkiem pokaźne zbiory. Teraz chyba coraz mniej dziwi, ze ludzie zamiast kwiatów wolą coś innego, kupon toto lotka, pluszaki itp.

Tak mi się nie chce, ale muszę zmykać - sprzątanie mnie czeka.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:35   #3234
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Przepraszam, użyłam regionalizmu

Poprawiam:

ile kasy dałybyście bratu rodzonemu w dniu ślubu? bo mamy z TŻ dylemat...
Nie pełnimy żadnej funkcji no ale to brat, z 2 strony nie zaszalejemy bo dziecko w drodze...
My 23 idziemy na ślub tż siostry i damy jej 700zł, w zeszłym roku tyle samo dostaliśmy od niej i wydaje mi sie że nie powinna sie zastanawiać ile dostanie i dlaczego tyle, tym bardziej, ze wie że nam teraz pieniądze są potrzebne

Cytat:
joamic1- to miałaś udana niedziele ekstra brzuszek

Mówicie o tych pamiątkach na chrzest...to ja już nie wiem co my mamy dać może macie racje że kase i tak rodzice wezmą, ale co dać chłopcom którzy już są starsi, a nie typowe maleństwa noszone na rękach podczas chrztu. Jak mówiłam mają 8 i 3 lata
Ja też jestem za prezentem, bo z kasy dziecko nic nie ma.
Mój tż jednemu chrześniakowi kupił złoty medalik + łańcuszek,
Swojej chrześniaczce kupił złotą monetę, mówiąc że z czasem będzie miała pamiątkę a jak dojdzie do 18 to już pewnie będzie miała inną wartość, rodzina stwierdziła że to bardzo fajny pomysł. Ja mojej chrześniaczce kupiłam złote kolczyki

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja też tyle dałam w tej księgarni co kiedys Ci linka wysyłałąm

ja po dzień dzisijszy nie wiem ile dostałam kasy od siosry i jej męża??
od brata nie pamiętam co dostałam aż go zapytam jak się z nim zobaczę
ja nie uznaję zasady,że jak brat to trzeba daważ 1000-2000 czy ile tam-nie każdego na to stać.ja nie wymagałam o czym powiedziałam rodzeństwu
u nas slub/przyjęcie weselen eni było robione z nastawieniem się na jakąś kasę-dzięki czemu miło sie rozczarowaliśmy otwierając koperty
To jak u nas, my wesele robiliśmy dla siebie, sami je wyprawialiśmy i na wiele nie liczyliśmy, ale zaskoczenie było bardzo przyjemne bo całkiem spora sumka sie uzbierała

Cytat:
hhahahaha

Jak dla mnie to niepotrzebny gadżet i nawet się nie zastanawiam czy go kupować bo wiem że nie

Cytat:

Moja koleżanka tak miała, poszli przed ślubem do schroniska powiedzieli jaki mają plan i w dzień ślubu pod kościół podjechał samochód schroniska i goście składając życzenia od razu karmę wkładali do bagażnika, ale nie zapomnę widoku jednego wujka który na plecach niósł ten wielki worek chappi a za nim leciała ciocia z karmą dla kotów bo nie mogli sie dogadać które zwierzęta są bardziej potrzebujące

A wiecie co chyba zdecydowałam się w końcu na wózek

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:41   #3235
ania21_21
Zadomowienie

marejta ale się uśmiałam wyobraziłam sobie twojego wujka z chapi i ciocię z pokarmem dla kotów musiał to być niezły widok

A jaki wózek chcesz kupić pochwal się
Stary 2011-09-05, 12:41   #3236
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
moja sis była na ślubie gdzie państwo młodzi zamiast kwiatów chcieli butelkę wina, no i ponoć zebrali całkiem pokaźne zbiory. Teraz chyba coraz mniej dziwi, ze ludzie zamiast kwiatów wolą coś innego, kupon toto lotka, pluszaki itp.
też chcieliśmy, ale po reakcji najbliższej rodziny zrezygnowaliśmy... i stanęło na zdrapkach

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A wiecie co chyba zdecydowałam się w końcu na wózek
jaki?
Stary 2011-09-05, 12:47   #3237
goldika
Zakorzenienie

Marejta akcja z chappi musiala wygladac genialnie
jaki wozek wybralas?

Nie ma juz chirurgow w tv

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2011-09-05 o 12:51
Stary 2011-09-05, 12:51   #3238
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Marejta akcja z chappi musialaby wygladac genialnie
jaki wozek wybralas?

Nie ma juz chirurgow w tv

pewnie puszczali tylko na czas wakacji a nie możesz sobie obejrzeć gdzie indziej
Stary 2011-09-05, 12:56   #3239
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
Ja sobie grzecznie leże z ksiązka.Zjadłam sniadanie i zawiozłam zwolnienie do pracy.
Ja na chrzciny jako matka chrzestna kupowałam łańcuszki z medalikami.W tym roku była komunia i dałam rower za 1000zł.Zreszta zawsze pamietam o swoich przyszywanych dzieciach, bo sama byłam olewana przez chrzestnych.
Slub: chcielismy totolotka zamiast kwiatów.
Poród: Warszawa Szpital Praski
Umówiłam sie dzis na usg 4d mam 20.09.
Mała ostatnio mniej aktywna, ale mysle ze to ciagłe branie nospy tzn max 3 dziennie i lezenie tak na Nia działa.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:59   #3240
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
W Polsce i nawet jechał z nami przez pół Europy samochodem na tylnim siedzeniu
Dałam chyba 90 zł w sklepie kokos-gryka
A właśnie kto wie na początku którą stroną położyć materac? kokosem czy gryką? i która to jest stona bo nie mam zielonego pojęcia

z tego co wyczytalam gryka do gory, czyli tymi kuleczkami

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości