mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 14:01   #3271
owieczka86
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Witam serdecznie
Ale napisalyście przez weekend,spróbuję Was nadrobić
W sobotę po pracy Tż-ta pojechaliśmy doz najomych na działkę na grilla,wczoraj byliśmy u mojej mamy na obiadku,później na zakupach i jakoś nie miałam czasu zeby z Wami posiedzieć.

Dziś odebralam wyniki badać i według mnie i norm podanym obok wynku badania wyszły dobre ale okaże się w piątek na wizycie co mi moja doktorka powie

Ja potrezbne kosmetyki będę trzymała na szafce zara obok łóżeczka maluszka,część rzeczy w przyborniku zawieszonym na łóżeczku a paczki z "zapasowymi" pieluchami i chusteczkami w szufladzie pod łóżeczkiem.

Co do sukni ślubnej bo widziałam że pisałyście o tym, jeszcze nie sprzedałam,było kilka dziewczyn oglądać ale a to za mała a to za duża za długa itp. i do tej pory wisi w szafie Rozmiar mam nie standardowy bo w pasie nie dużo ale w biuście sporo i jak na kogoś w pasioe dobra to w biuście za duża i odwrotnie, ale mam nadzieję że się uda
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:06   #3272
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ja komode bede miala tuz przy lozeczku wiec chusteczki bede na niej trzymala i potrzebne kosmetyki. Bo przewijak na lozeczku bedzie

Hmmm moze naiwna jestem ale zalozmy, ze dziecko zaczyna plakac ja jako matke kapne sie ze trzeba przewinac. To moze najpierw wyjme sobie pieluszke z szuflady i dopiero poloze dziecko na przewijaku i wezme sie za przewijanie?
Czy w praktyce nie wyglada to tak kolorowo?
se zobaczysz

no dobra kochana a co w sytuacji jak przygotujesz pieluszke, przewiniesz a tu slyszysz prrrrrrrrrrrr i juz wiesz ze musisz przewinac jeszcze raz?
a ile jest takich sytuacji ze nawet nie przewiniesz do konca tylko umyjesz dupine nowa piekluszke podlozysz a okazuje sie ze druga potrzebna?

zreszta powiem ci ze jak maluch zaczyna plakac gdzies w srodku nocy, ty 50 noc z rzedu niewyspana masz i w koncu mialas nadzieje pospac 4 godziny z rzedu...a tu po godzinie znow pobudka- uwierz mi ciezko wteydy o logiczne myslenie i skoordynowanie akcji

aha jescze chcialam poradzic zebyscie nie ustawialy przewijaka naprzeciwko lozeczka czy obok tak zeby bylo na linii strzalu

u nas nie raz bylo tak ze ja malej nozki podnosilam zeby pupke umyc no i docisniecie nozek do brzuszka powodowalo ze kupa leciala- i to pod takim cisnieniem ze za 2 metry ja nioslo
odruchowo czlowiek odskakuje- ale nieraz ja bylam obfajdana...a jeszcze czesciej nasze loze malzenskie ktore stalo maprzeciwko przewijaka
z tego tez wzgledu nie polecam miecia przweijaka naprzeciwko sciany w malej odleglosci

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-09-05 o 14:13
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:16   #3273
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
se zobaczysz

no dobra kochana a co w sytuacji jak przygotujesz pieluszke, przewiniesz a tu slyszysz prrrrrrrrrrrr i juz wiesz ze musisz przewinac jeszcze raz?
a ile jest takich sytuacji ze nawet nie przewiniesz do konca tylko umyjesz dupine nowa piekluszke podlozysz a okazuje sie ze druga potrzebna?

aha jescze chcialam poradzic zebyscie nie ustawialy przewijaka naprzeciwko lozeczka czy obok tak zeby bylo na linii strzalu

u nas nie raz bylo tak ze ja malej nozki podnosilam zeby pupke umyc no i docisniecie nozek do brzuszka powodowalo ze kupa leciala- i to pod takim cisnieniem ze za 2 metry ja nioslo
odruchowo czlowiek odskakuje- ale nieraz ja bylam obfajdana...a jeszcze czesciej nasze loze malzenskie ktore stalo maprzeciwko przewijaka
z tego tez wzgledu nie polecam miecia przweijaka naprzeciwko sciany w malej odleglosci

dałaś mi wiele do myślenia
łóżeczko na szczescie ma stac na krotkiej scianie czyli do przeciwnej sciany bedzie ze 3m. Kupa moze nie przeleci przez caly pokoj.
Ale teraz zastanawiam sie czy nie kupic sobie fartucha rzeznickiego do przewijania gdybym mniala przyjac kupe na klate

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

wrzesniowki w 2tyg nabily 5000postow
a tak na marginesie to sporo juz ich sie rozpakowalo, oczywiscie te co maja terminy to nie, tylko ze z pozniejszymi
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:16   #3274
ela3010
Zadomowienie

Myszka będzie dobrze, pierwsze dni są najgorsze, sama to rok temu przechodziłam i znam ten ból, bądź wesoła przy Julce, dużo jej mów fajnych rzeczy o przedszkolu. Nie pokazuj jej stresu swojego bo takie dziecko jak radar odbiera Twoje emocje., trzymam kciuki za kolejne dni.

No Goldika to różnie bywa, najlepiej mieć kilka pieluszek właśnie w łóżeczku nawet, żeby były pod ręką. Ja komodę maluszka mam po drugiej stronie łóżka, inaczej się nie dało, ale podstawowe i najbardziej potrzebne rzeczy będę trzymać w mojej szafce nocnej, mam szufladkę i półeczkę.

Dziewczyny przymulona jestem, fakt nie wyspałam się, ale i osłabienie znów mnie dopadło, jedynie tę nieszczęsną komodę uporządkowałam, na szafę nie wystarczyło mi sił. Może jutro.

Truskafko oj bałabym się taki mix wszamać, oby Ci nie zaszkodzilo.

Ja wczoraj kupiłam sobie śledzie bo byłam pewna ze mam na nie apetyt, jak wrócilam do domu to jakoś już mniej mi się ich chciało, a dziś to patrzeć na nie nie mogę.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:21   #3275
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

łóżeczko na szczescie ma stac na krotkiej scianie czyli do przeciwnej sciany bedzie ze 3m. Kupa moze nie przeleci przez caly pokoj.
Ale teraz zastanawiam sie czy nie kupic sobie fartucha rzeznickiego do przewijania gdybym mniala przyjac kupe na klate

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

wrzesniowki w 2tyg nabily 5000postow
a tak na marginesie to sporo juz ich sie rozpakowalo, oczywiscie te co maja terminy to nie, tylko ze z pozniejszymi

goldi jak Ty coś powiesz to... nie dość ze oplułam monitor to jeszcze sie posmarkałam

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:21   #3276
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
nie_wiem to nie wiem w takim razie co z tymi szpitalami w koncu to chyba wrzuce nazwy do czapki i wylosuje gdzie bede rodzic.

A ja dzis zaczelam 31tc

Gratuluje klask i:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:23   #3277
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

serio ja nie wiedzialam ze te kupy takie lotne sa
jeszcze chyba na sztucznym mleku to sa jakies gestsze- ale te cyckowe to taki rzadki pomaranczowy twarozek

a chlopcy to ponoc lubia mamie przy przewijaniu do oka nasikac nie wiem ale tak czytalam

tak ze nastawcie sie na wiele atrakcji
Stary 2011-09-05, 14:24   #3278
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
hhahahaha

Aniu a Ty materac w Polsce kupilas? Ile dalas za niego jezeli tak?

Aaa i zastanawiam sie czy przybornik na lozeczko jest przydatny. Bo wczoraj tak rozkminialam co bede w nim trzymac... i w sumie nie znalazlam zadnej rzeczy ktora moglabym tam wsadzic

Ja w przyborniku ale takim innym taki jak tu jest do łózeczka to bede trzymac wszystko do zmiany pieluszki

przybornik.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-05, 14:25   #3279
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
my zamiast kwiatów prosiliśmy o zdrapki
i nawet moja mama nam zrobiła zdjęcie, jak 2 dni po ślubie, młode małżeństwo siedzi do siebie tyłkami i tylko drapie, drapie, drapie

Dobry pomysł ale i smieszna fotka napewno

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-05, 14:25   #3280
truscafka
Zadomowienie

Dlatego ja śmieję się teraz z Tżta bo mu zawsze mówiłam, że jak będzie chłopczyk to on zajmuję się regionem od pasa w dół a ja w górę, a jak będzie dziewczynka to odwrotnie

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:25   #3281
glamourous
Zakorzenienie

Ela nie ma jak zachcianki ciezarnych
ja jak sobie mam wejsc do sklepu i kupic cos na sniadanie i drugie sniadanie do pracy to pol godziny stoje i mysle na co mam ochote i czy aby na pewno

dzis w sklepie to juz tak przeciagalam bo myslalam czy wole bulke czy chleb ze sie z 5 min do pracy spoznilam. wchodze a tu wspolpracownicy jak na szpilkach siedza i do mnie z wyrzutami ze mysleli ze juz poszlam rodzic
Stary 2011-09-05, 14:26   #3282
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze chyba na sztucznym mleku to sa jakies gestsze- ale te cyckowe to taki rzadki pomaranczowy twarozek

a chlopcy to ponoc lubia mamie przy przewijaniu do oka nasikac nie wiem ale tak czytalam

Będziemy umiały robić uniki jak Bruce Lee karate mistrz

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:29   #3283
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Miałąm już taki mętlik w głowie co do wózków że brak słów, co oglądałam to coś mi sie podobało a coś nie no i wiecznie był problem ale w czwartek po wizycie pojechałam do sklepu i właśnie były wózki mutsy http://www.mutsy.nl/products/4rider/options a że byłam akurat z moją mamą to ona też nim zachwycona. No super mi się go prowadziło i wszystkie elementy mi się w nim podobały, jak wróciłam to opowiadałam o nim tż ale on jak to on mówi że musi zobaczyć, w sobotę byliśmy na grillu u sąsiadów no i ona mi sie pyta właśnie o wyprawkę i o wózek no i jej zaczynam opowiadać a na koniec dodaje ze teraz to mi się ten podoba na o ona sie uśmiecha i mówi że oni też go mieli a sąsiad krzyczy że super sie nim jeździło i takie tam, no i wczoraj pojechałam pokazać go tż i on też jest na tak więc chyba go kupimy tym bardziej że moja mama wczoraj nam powiedziała że moi bracia się jej pytali co mają maleństwu kupić no i stwierdzili właśnie że oboje dorzucą się do wózka więc chyba mam sprawę rozwiązaną

Ale się rozpisałam

Fajowy ten wózek

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
A jeszcze mam jedno pytanko gdzie będziecie mieli kosmetyki, pampersy itp?
Bo znalazłam na ebayu taki plastikowy pojemnik za 11f chyba ale jest to sklep z naszego miasta więc mogę go zobaczyć kupić na miejscu. Ale jak narazie zrobiłam coś takiego w szufladzie gdzie wszystko mam. i nie wiem czy kurczę zrezygnować z tej jednej szuflady czy zrobić miejsce na komodzie i tam postawić mam dylemat. Bo jednak ta szuflada by się przydała

Jako kosmetyki takie do kąpieli małego bede trzymała w szafce a pampersy i chusteczki to pod łóżeczkiem noi w łóżeczku co bym miała wszystko pod ręką

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-05, 14:31   #3284
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja w przyborniku ale takim innym taki jak tu jest do łózeczka to bede trzymac wszystko do zmiany pieluszki

Załącznik 4205379
o ile sie zmiesci
ja w ogole na poczatku to wolalam uzywaci cieplej wody i watki zamiast chusteczek- no bo wyobrazcie sobie ze was ktos z ciepelka rozwija i jeszcze do tylka mokra zimna chustke przyklada baardzo niemile, zwlaszcza ze noworodki sa wrazliwe na zimno
wiec trzeba bylo miec stabilne miejsce na miseczke z woda, szafe mialam obok wiec na uchwycie drzwi zawsze zawieszalam woreczek na brudna pieluche lub zuzyte waciki- pieluszka, kremik, woreczki, waciki lub chusteczki- normalnie sie mnozy tych akcesoriow

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Będziemy umiały robić uniki jak Bruce Lee karate mistrz
taa gorzej jak refleks zawiedzie albo kupa ma nieoczekiwany rozbryzg

znalazlam taki post pisany kilka tyg po urodzeniu Soni

haha jak mala wystrzelila rano z armatki to obfajdala nie tylko mamusi koszule, wlasnie zauwazylam ze dolecialo az na lozko i pobrudzilo powloke na koldre - a to dystans gdzies 2 metrow od przewijaka no i znowu pranie a wczoraj posciel zmienialam bo mi kruszynka zasikala przescieradlo oj jest prania z tymi dziecmi...

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-09-05 o 14:38
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:36   #3285
fatal21
Wtajemniczenie

Ja planowałam mieć przewijak na łożeczku i tam miseczke z woda i wacikami stawiac, ale mi się zamarzyła kołyska więc będę musiała kupić komode z przewijakiem.Już nawet w Ikea ogladałam takie, ale jakieś drogie.

Ja dostałam tylko nospe, żadnych innych leków i przykaz, aby sie nie forsowac.Tą nospe w miare potrzeby mam brac.Nie wiem czy to moja wyobraznia, ale wydaje mnie sie, że macica mi wariuje po Ince bardziej.Ale to chyba moja chora wyobraznia.
Właśnie skończyłam zajadac sie nutellą prosto ze słoika.A potem czarna rozpacz u Gin, że tyle przytyłam
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:42   #3286
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Myszka będzie dobrze, pierwsze dni są najgorsze, sama to rok temu przechodziłam i znam ten ból, bądź wesoła przy Julce, dużo jej mów fajnych rzeczy o przedszkolu. Nie pokazuj jej stresu swojego bo takie dziecko jak radar odbiera Twoje emocje., trzymam kciuki za kolejne dni.

No Goldika to różnie bywa, najlepiej mieć kilka pieluszek właśnie w łóżeczku nawet, żeby były pod ręką. Ja komodę maluszka mam po drugiej stronie łóżka, inaczej się nie dało, ale podstawowe i najbardziej potrzebne rzeczy będę trzymać w mojej szafce nocnej, mam szufladkę i półeczkę.

Dziewczyny przymulona jestem, fakt nie wyspałam się, ale i osłabienie znów mnie dopadło, jedynie tę nieszczęsną komodę uporządkowałam, na szafę nie wystarczyło mi sił. Może jutro.

Truskafko oj bałabym się taki mix wszamać, oby Ci nie zaszkodzilo.

Ja wczoraj kupiłam sobie śledzie bo byłam pewna ze mam na nie apetyt, jak wrócilam do domu to jakoś już mniej mi się ich chciało, a dziś to patrzeć na nie nie mogę.

Ela przy Julcie tego nie okazuje ale strasznie sama to przechodze normalnie mam srake przed wyjściem z Jula, ale damy rade.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
o ile sie zmiesci
ja w ogole na poczatku to wolalam uzywaci cieplej wody i watki zamiast chusteczek- no bo wyobrazcie sobie ze was ktos z ciepelka rozwija i jeszcze do tylka mokra zimna chustke przyklada baardzo niemile, zwlaszcza ze noworodki sa wrazliwe na zimno
wiec trzeba bylo miec stabilne miejsce na miseczke z woda, szafe mialam obok wiec na uchwycie drzwi zawsze zawieszalam woreczek na brudna pieluche lub zuzyte waciki- pieluszka, kremik, woreczki, waciki lub chusteczki- normalnie sie mnozy tych akcesoriow

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

haha jak mala wystrzelila rano z armatki to obfajdala nie tylko mamusi koszule, wlasnie zauwazylam ze dolecialo az na lozko i pobrudzilo powloke na koldre - a to dystans gdzies 2 metrow od przewijaka no i znowu pranie a wczoraj posciel zmienialam bo mi kruszynka zasikala przescieradlo oj jest prania z tymi dziecmi...

Jasna sprawa że nie wszystkie pampersy tylko częśc ale mi to wystarczy. Co do wycierania dupeczki to napewno tak będe robic przy Julci tak robiłam i było OK, takż eczemu mam teraz tak tez nie robić, no chyba że nie bedzie chusteczka dawała rady to wtedy wodą.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
o ile sie zmiesci

Jasna sprawa że nie wszystkie pampersy tylko częśc ale mi to wystarczy. Co do wycierania dupeczki to napewno tak będe robic przy Julci tak robiłam i było OK, takż eczemu mam teraz tak tez nie robić, no chyba że nie bedzie chusteczka dawała rady to wtedy wodą.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-05, 14:43   #3287
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Dziś dostałam paczkę z ubrankami od mojej koleżanki a w środku taka niespodzianka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20110905_004.jpg (70,5 KB, 40 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:46   #3288
glamourous
Zakorzenienie

Fatal no to serio nie jest zle...jak pisalam moja szyjka ma 2cm , obciazona podwojnie ale gin mi tylko kazal nosic przy sobie nospy lub scopolan i lykac jak tictaki jak tylko poczuje mocniejsze skurcze
ale nie narzekam, skurcze sa ale bez przesady- mam wrazenie ze po magnezie tym przeciw skurczom duzo lepiej z nimi
wiem ze pozniej bede musiala brac ten fenoterol - ale jeszcze nie czas

i przeciwskazan do pracy ginek nie zglaszal ani nie kazal sie oszczedzac szczegolnie (no chyba ze to oczywisye jest a ja o tym nie wiem...)

Inki to ja wypijam z 4-5 kubkow dziennie. kup sobie ta z magnezem to bedzie dodatkowo przeciwskurczowo to chyba wyobraznia jednak ci dziala
a jak sie tak porzadnie Inki napije to mnie sie zadne zatwardzenie nie ima bo ona ma blonnik nawet

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Ela przy Julcie tego nie okazuje ale strasznie sama to przechodze normalnie mam srake przed wyjściem z Jula, ale damy rade.[COLOR="Silver"]

Jasna sprawa że nie wszystkie pampersy tylko częśc ale mi to wystarczy. Co do wycierania dupeczki to napewno tak będe robic przy Julci tak robiłam i było OK, takż eczemu mam teraz tak tez nie robić, no chyba że nie bedzie chusteczka dawała rady to wtedy wodą.[COLOR="Silver"]
.
na te pierwsze smolki to nie ma jak woda
ja zawsze mowie kazdemu wg potrzeb jak ktos lubi chusteczki to czemu nie...ja sobie przy SOni bardzo bralam do glowy wszystko co polozna mowila, a ona wlasnie polecala wode i waciki- zeby jak najmniej chemii bylo
Stary 2011-09-05, 14:48   #3289
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
u nas slub/przyjęcie weselen eni było robione z nastawieniem się na jakąś kasę-dzięki czemu miło sie rozczarowaliśmy otwierając koperty
U nas tez Robilismy wesele, bo po prostu zawsze marzylam, żeby miec Wiedzialam, ze "cos sie zwroci" ale najwazniejsze bylo dla mnie, zeby goscie byli zadowoleni a my szczęśliwi

Ja bratu nic nie dalam na jego ślubie- byłam na ostatnim roku studiów i nie miałam pieniedzy, na bierzące utrzymanie w innym mieście dawali rodzice. Tylko kwiaty kupiłam.
A my od bratowej i brata dostalismy zestaw kieliszków - piękne
A kto ile dał "w kopertach" to naprawdę się nie pamięta, ew. pojedyncze osoby...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 15:00   #3290
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Ja sobie grzecznie leże z ksiązka.Zjadłam sniadanie i zawiozłam zwolnienie do pracy.
Ja na chrzciny jako matka chrzestna kupowałam łańcuszki z medalikami.W tym roku była komunia i dałam rower za 1000zł.Zreszta zawsze pamietam o swoich przyszywanych dzieciach, bo sama byłam olewana przez chrzestnych.
Slub: chcielismy totolotka zamiast kwiatów.
Poród: Warszawa Szpital Praski
Umówiłam sie dzis na usg 4d mam 20.09.
Mała ostatnio mniej aktywna, ale mysle ze to ciagłe branie nospy tzn max 3 dziennie i lezenie tak na Nia działa.
No więc my wychodzimy z takiego samego założenia, ja akurat na chrzestnych nie moge narzekać swoich ale staramy sie jak możemy, aż nas czasami kuzyn tż wyzywa bo tż jest chrzestnym ich syna a ja teraz córki, ale my pamiętamy o wszystkich urodzinach, świętach i takich tam, ale zabieramy dzieciaczki też do zoo czy na spacer żeby pamiętały kim jesteśmy a nie tylko że będą nas widzieć na komunii 18 i ślubie

Cytat:

Byłam kiedyś na bilansie jakimś z kuzynem i pamiętam co śmiechu było bo my go z jego mamą rozebrałyśmy, pani pielęgniarka zmierzyła, zważyła, przyszedł lekarz nachylił się i nie zdążył skończyć uśmiechu jak dostał strumieniem po nosie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dlatego ja śmieję się teraz z Tżta bo mu zawsze mówiłam, że jak będzie chłopczyk to on zajmuję się regionem od pasa w dół a ja w górę, a jak będzie dziewczynka to odwrotnie
No mój tż jak tylko sie okazało ze jestem w ciąży to zaraz mówił że chłopca będzie przewijał i takie tam, no a później się śmiał że dobrze że dziewczynka, ale teraz jak jest opcja że jednak chłopak to ja się z niego śmieję że dobrze że się zdeklarował

Ja będę miała komodę z przewijakiem na górze, planuje pierwszą szufladę przeznaczyć właśnie na pielęgnacje i kosmetyki, pieluszki, ale w planie mam podobnie jak truscafka koszyk wiklinowy, w którym będą zawsze najpotrzebniejsze rzeczy, tak żeby mogły być w szufladzie, ale wyciągając tylko koszyk żeby mieć wszystko pod ręką taka mała apteczka sos

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dziś dostałam paczkę z ubrankami od mojej koleżanki a w środku taka niespodzianka
Bardzo fajne

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 15:02   #3291
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

A kto ile dał "w kopertach" to naprawdę się nie pamięta, ew. pojedyncze osoby...
No u nas też

My z Tż-tem zawsze dajemy kase w tych samych kopertach co dostaliśmy zaproszenie, zazwyczaj są podpisane.
Nie ukrywamy tego ile daliśmy i dajemy tyle na ile nas stać, robimy tak bo wiem ze zdarzają się puste koperty więc wolimy dać podpisaną
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 15:15   #3292
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
hej

ojejku mam nadzieje,że te stawki prezentowe nie obowiązują wszędzie....bo mój mąż ma być teraz chrzestnym u dwóch swoich bratanków. Z tym że jeden ma już 8 lat a drugi 3 lata.W życiu nas nie będzie stać żeby każdemu dać po 1000zł,a chrzest już we wrześniu.

Ja wystawiłam dziś swoją suknię ślubną na allegro,ale obawiam się że nikt używanych sukni nie kupuje.Wam udało się sprzedać swoją?

Ja Moja sprzedałam jakoś chyba rok po slubie a wystawiłam ją 1 raz na Moje ciuchy bo na all nie szła tzn szła za grosiki marne .

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Dziewczyny jeśli chodzi o dawanie kasy to ja jestem na tak, ale jak wiem ż eta kasa nie idzie na potrzeby rodziców tylko dla dziecka.
Moja Jula zawsze jak dostanie kase to ma w swojej tubie od chrztu i wszystkie tam ma pieniażki papierkowe, a póżniej jesli potzrebuje na cos to kupuje jej z ich np ostatnio na trampoline 550 zł poszło, a my jej reszte dołożyliśmy. Nie bierzemy Julci kasy bo to jej.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-05, 15:21   #3293
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
No u nas też

My z Tż-tem zawsze dajemy kase w tych samych kopertach co dostaliśmy zaproszenie, zazwyczaj są podpisane.
Nie ukrywamy tego ile daliśmy i dajemy tyle na ile nas stać, robimy tak bo wiem ze zdarzają się puste koperty więc wolimy dać podpisaną
My zawsze wkładamy pieniądze w kartkę z życzeniami wtedy nie ma wątpliwości od kogo, też sie nie wstydzimy tego co dajemy, bo dajemy tyle ile nas stać, ale pamiętam jak moja kuzynka wymyśliła ślub w 2 miesiące i to jeszcze dla mnie w nie bardzo dobrym momencie ale mniejsze z tym i tak z tż do końca nie wiedzieliśmy ile dać no i raz wkładałam, a raz wyciągałam, później znowu dokładałam i tak chyba z 4 razy, no i zakleiłam kopertę i poszliśmy spać bo rano mieliśmy jechać na drugi koniec Polski i później już na przyjęciu się pytam tż czy jest pewien z włożyłam kasę bo mam wątpliwości

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Ja Moja sprzedałam jakoś chyba rok po slubie a wystawiłam ją 1 raz na Moje ciuchy bo na all nie szła tzn szła za grosiki marne .

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Dziewczyny jeśli chodzi o dawanie kasy to ja jestem na tak, ale jak wiem ż eta kasa nie idzie na potrzeby rodziców tylko dla dziecka.
Moja Jula zawsze jak dostanie kase to ma w swojej tubie od chrztu i wszystkie tam ma pieniażki papierkowe, a póżniej jesli potzrebuje na cos to kupuje jej z ich np ostatnio na trampoline 550 zł poszło, a my jej reszte dołożyliśmy. Nie bierzemy Julci kasy bo to jej.
No widzisz i to jest bardzo dobre podejście, jednak większość rodziców tak nie robi, my zawsze z prezentem, pamiętam jak z tż szliśmy na roczek do jego chrześniaka i wymyśliliśmy że mu kupimy samochód taki na akumulatory co sie siedzi w środku i sie nim jeździ, 3 dni spędziłam na allegro żeby wylicytować konkretny model bo tż chce taki i koniec no i w końcu sie udało, ale to wielkie, ze nie chciało nam wejść do samochodu jak jechaliśmy na imprezę, ale w końcu sie udało a my siedzieliśmy z nosami przy szybie, samochód obwiązałam wielką czerwoną kokardą i dawaj, najgorsze było to że oni wtedy mieszkali w takiej kamienicy na 4 piętrze gdzie normalnie miałam zadyszkę a teraz jeszcze z tym samochodem szliśmy, to jak zaszliśmy to wszyscy zdziwieni co my przez te drzwi pchamy a my bez oddechu byliśmy jeszcze kilka minut

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-09-05, 15:27   #3294
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
My zawsze wkładamy pieniądze w kartkę z życzeniami wtedy nie ma wątpliwości od kogo, też sie nie wstydzimy tego co dajemy, bo dajemy tyle ile nas stać, ale pamiętam jak moja kuzynka wymyśliła ślub w 2 miesiące i to jeszcze dla mnie w nie bardzo dobrym momencie ale mniejsze z tym i tak z tż do końca nie wiedzieliśmy ile dać no i raz wkładałam, a raz wyciągałam, później znowu dokładałam i tak chyba z 4 razy, no i zakleiłam kopertę i poszliśmy spać bo rano mieliśmy jechać na drugi koniec Polski i później już na przyjęciu się pytam tż czy jest pewien z włożyłam kasę bo mam wątpliwości

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

No widzisz i to jest bardzo dobre podejście, jednak większość rodziców tak nie robi, my zawsze z prezentem, pamiętam jak z tż szliśmy na roczek do jego chrześniaka i wymyśliliśmy że mu kupimy samochód taki na akumulatory co sie siedzi w środku i sie nim jeździ, 3 dni spędziłam na allegro żeby wylicytować konkretny model bo tż chce taki i koniec no i w końcu sie udało, ale to wielkie, ze nie chciało nam wejść do samochodu jak jechaliśmy na imprezę, ale w końcu sie udało a my siedzieliśmy z nosami przy szybie, samochód obwiązałam wielką czerwoną kokardą i dawaj, najgorsze było to że oni wtedy mieszkali w takiej kamienicy na 4 piętrze gdzie normalnie miałam zadyszkę a teraz jeszcze z tym samochodem szliśmy, to jak zaszliśmy to wszyscy zdziwieni co my przez te drzwi pchamy a my bez oddechu byliśmy jeszcze kilka minut

Wiem właśnie że nie każdy tak robi, bo np sama po siostrach widze , czesto zaznaczam że maja mu cos kupic a ja chce to zobaczyc, ale często nic nie widze. Jak byłam mała to tez mi rodzice kase zabierali i nic z tego nie miałam, dlatego chce żeby Jula miała swoje.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-05, 15:37   #3295
marejta
Zadomowienie

Ja też jestem za takim czymś żeby jak dziecko dostanie to żeby to było jego

Jejku Wam też tak chce sie spać? A do tego boli mnie głowa, chyba coś z ciśnieniem, ale dzisiaj jak wrócę do domu to będę odpoczywać, jedynie co chce zrobić to pranie do pralki wrzucić ale zobaczymy czy zbiorę na to siły

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-09-05, 16:30   #3296
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Ja też jestem za takim czymś żeby jak dziecko dostanie to żeby to było jego

Jejku Wam też tak chce sie spać? A do tego boli mnie głowa, chyba coś z ciśnieniem, ale dzisiaj jak wrócę do domu to będę odpoczywać, jedynie co chce zrobić to pranie do pralki wrzucić ale zobaczymy czy zbiorę na to siły
PRZESTRASZLIWIE chce mi się spać
ale od piątku nie przespałam dobrze nocy, teraz odliczam minuty do 17 żeby z pracy wyjść, a że mamie obiecałam za taxi porobić to jeszcze trochę minie zanim się położę

u mojej sis dzieciaki tez mają swoje puszki z pieniędzmi, i jak dostają cokolwiek to od razu tam ląduje. Jak chcą jakąś zabawkę, rower, grę czy cokolwiek to z tych pieniędzy im kupują
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:35   #3297
marejta
Zadomowienie

Anusiak to możemy razem odliczać bo ja też do 17 w pracy i niech sie dzieję co chce dzisiaj zamierzam z niej wyjść na czas Może rzez pogodę mi się chce spać bo teraz się tak jakoś ciemno zrobiło że deszcz chyba nieunikniony

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-09-05, 16:40   #3298
witaminkaccc
Zadomowienie

u nas pieknie, słonecznie, gorąco, duszno i parno... a ja ledwo siedze przed kompem... też spać mi sie tak chce, że szoooooooooook ! nie chce pic drugiej kawy, bo jutro bede musiała po mleko zachrzaniac... bo nie miałam siły dzis nosic... poszłam JEDYNIE po magnez, bo w nocy mialam taaakie skurcze ze do teraz bolą mnie nogi ( i to w miejscach conajmniej dziwnych, jak pod kolanem czy na stopach ) .... a wróciłam ze sklepu z 1kg śliwek, 1kg jabłuszek, serkiem i wedlinką na kanapki, chlebem oraz sałatą i paroma ziemniaczkami na jutrzejsza zupkę :P

a nie mam sily nawet isc do kuchni, wstawic ryz, by do ryby bylo (bo ryba mnie z wczoraj została..)

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:40   #3299
Anusiak 83
Raczkowanie

Ja to już siedzę i się nudzę w tej chwili
na deszcz nie mam co liczyć, a szkoda - straszna duchota a deszczyk to zawsze trochę ochłody
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:49   #3300
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny a propos zusu to wiecie kiedy jak i gdzie sie sklada papiery o zasilek macierzynski?
Jeśli jesteś na umowie o prace, to dostarczasz normalnie do pracy skrócony odpis aktu urodzenia dziecka i cos jeszcze, ale nie pamietam cooo

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości