|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
hania811, odpowiem w klubie
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale dziś śliczna pogoda, mam dziś grilla u rodziców z okazji ich 29 rocznicy ślubu
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Piękna pogoda, mamy w planach spacer, kino a na koniec warzelnię piwa ![]() Po wczoraj zakochałam się w meksykańskiej kuchni, było pysznie Cytat:
Co do tuszów - ja lubię grube szczotki Miłego spotkania |
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora odpisałam w klubie.
Pisz do mnie normalnie Hania bez tych cyferek ![]() Pogoda bajeczna ..a mi od rana niedobrze. Kurde obym nie miałam jak mama- wymioty od 4 miesiąca
|
#3065 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Wrocilismy dzis z wesela przyjaciolki, wytrzymałam do 4:30, to moj rekord, ale impreza juz sie konczyla o tej porze. Bylo cudownie, smiechu co nie miara, wszyscy zadowoleni. Wytrzymalam rowniez 11 godz w 11-cm szpilkach, bylam w szoku, bylam przygotowana na zmiane butow po 2 godz, a tu tance caly czas na maxa i zero obtarcia. Cytat:
Cytat:
Ostatnio jednak zamiast podkladu uzywam bazy rozswietlajacej Yves Rocher, jestem bardzo zadowolona. Emi, zrobilas mi ochote na te knajpe, na pewno sprawdze ją w najblizszym czasie. Polecasz szczegolnie jakies dania? Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2011-09-04 o 19:51 |
||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Też tak myślę...jestem tym wręcz zbulwersowana a tym, że dziś poniedziałek - jeszcze bardziej...
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Emilko, moja siostra ma przetłuszczającą się skórę i też używa Revlon ColorStay I jest zadowolona. Ona ma wersję dla cery normalnej i tłustej, ja mam dla suchej.Wróciłam do pracy po dwóch tygodniach urlopu spędzonego w domu ![]() Poprawiłam sobie nieco humor w sobotę, kupiłam sobie biustonosz, spodnie i bluzeczkę
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie sobie tak czasem humor poprawić
|
|
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Za mną miły weekend mimo pracy. Spędziliśmy dużo czasu z TŻtem, odbyliśmy sporo fajnych rozmów. Wczoraj byliśmy w kinie na "O północy w Paryżu". Nie czytałam żadnych opinii i recenzji o tym filmie i nie mam pojęcia jak przyjęła go krytyka/widzowie, czy jest bardzo "allenowski" czy mniej - dla mnie jest fantastyczny!!! Paryż w tym filmie jest piękny, pragnienie, by spotkać swoich idolów/mistrzów - chyba uniwersalne, problemy związkowe - niezrozumienie, niesłuchanie -fajnie pokazane...Aktorsko super. o jedno zdanie jest może za dużo w tym filmie, o kwestię wypowiedzianą przez bohatera, która jest wykładnią sensu filmu - obyłoby się bez tego, bo każdy jest w stanie to wyczytać... ale to tylko drobiazg. Polecam Cytat:
Fajnie, że zakupy udane! Pokaż ![]() Cytat:
Mi pomagają wkładki żelowe pod śródstopie w wysokich obcasach. No i ważne jest ustabilizowanie kostki. El Popo jest naprawdę fajna, miejsce bez zadęcia, luzackie (pod tym względem podobne do Meltemi), fajny klimat. Zamówiliśmy mix przekąsek dla dwojga, więc na pewno mogę polecić quesadillas z chorizo i cebulą i kurczakiem z grilla (chyba z awokado), empanadas z żółtym serem (rozpływają się w ustach), ceviche (dorsz marynowany w cytrynie z chili z pomidorami i awokado) - pycha! Do tego mają cudowną salsę. Ja zamawiałam jeszcze racuchy z dyni (z karty sezonowej), ale to akurat średnio mi smakowało - za słodkie, a TŻ polędwicę wieprzową w sosie z pomidorów i kaktusa - pycha Urzekło mnie to, że potrawy były dobrze doprawione, a nie przeprawione. W karcie jest zaznaczone, które dania są ostre. Była śmieszna sytuacja - facet przy stoliku obok zamówił jakieś danie (nie wiem jakie) i zażyczył sobie, żeby było bardzo ostre. Jak mu to podali - na jakiejś skwierczącej patelni/blaszce, to nagle cała knajpa zaczęła kichać i kasłać - wszyscy na raz i trwało to jakiś czas... jakaś ostra papryczka przysmażyła się na tej blaszce/patelni, było trochę "dymu" - czy raczej uwolnionych olejków, które sparaliżowały na chwilę wszystkich (obsługa szybko zaczęła podawać wszystkim wodę i serwetki, otwierać okna)... przy czym facet w najlepsze spożywał, w ogóle nie odczuwając skutków
Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2011-09-05 o 11:15 |
||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oslinilam sie normalnie Emi aj kil ju ![]() Impreza sobotnia i wczorajsza sie udala, zarelko wszystkim smakowalo a do grona prezentow dolaczyl skorzany portfel, zestaw malibu i zestaw do kapieli pt "czekolada i pomarancza" a dzis tesciowa wychodzi do domu po miesiecznym pobycie w szpitalu wiec lece na szybkie zakupy |
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że impreza się udała. Przyjaciółka w końcu była, czy nie? Co zaserwowałaś do jedzenia?
|
|
|
|
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatni dobry film Allena wg mnie to Vicky Christina Barcelona, a pozniej niiiiiiic. U mnie szpilki daly rade, bo byly na 1cm platformie i mialy pasek w kostce, wiec byly bardzo stabilne. Nawet zelowych wkladek nie potzebowalam, maja super miekką wkladke pod palcami. Jak je włozylam po raz 1szy, to uzyłam tej wkladki zelowej, ale to byl blad - od razu mnie obtarly . Niezla sytuacja w tej knajpie - ja nie wiem, jak ludzie jedza takie ostre zarcie. Ja nie moge nic pikantnego jesc, a odkryłam to po wakacjach w Tunezji
Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2011-09-05 o 11:42 |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=emi_lka;29212180 Fajnie, że zakupy udane! Pokaż ![]() [/QUOTE] Może potem
|
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.polityka.pl/kultura/rozmo...m-allenem.read Co do pikantnego - też kiedyś nie lubiłam - bo nie czułam nic innego oprócz "palenia" , ale smak trochę się zmienia. Teraz lubię doprawione potrawy, choć bez przesady. Kotku, fajnie, że imprezka udana! Ja właśnie nastawiam się na sobotnie wyprawianie TŻtowych urodzin dla rodziny. |
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
No to Ci się upiekło
![]() Ja kiedyś bardzo lubiłam ostre jedzenie...teraz mi się zmieniło i niby lubię, ale nie mogę jeść...źle się czuję potem.... |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Jestem już w domu, więc szybko dziś poszło, ale wyniki dopiero za 8 tygodni. (ostatnio jak robiłam to badanie w zeszłym roku prywatnie, to płytę odbierałam w ten sam dzień). Także generalnie nadal nic nie wiadomo. Sama obsługa do bani, nic ich nie interesowało, nie wzięli wyników, które obowiązkowo robi się przed tym badaniem, czy nerki nie wysiądą po podaniu kontrastu. Masakra Miałam ambitne plany na dziś, że wrócę, wpadnę do kuchni, rozpakuję swoje rzeczy z weekendu, podskoczę po zakupy, ale czuję, że skończy się spaniem. Źle dziś spałam w nocy, denerwowałam się i jestem nieprzytomna. W dodatku od rana leje, więc w ogóle jest sennie. Pojechałam na weekend sama do rodziców nad morze, bo tż się nie chciało, w piątek stałam w korku i jechałam dwa razy dłużej niż zwykle i wczoraj to samo, więc jakiś pech. Ale dzięki temu, że pogoda była, pokonaliśmy kolejny odcinek w naszym marszu plażą, co prawda tylko do kolejnej miejscowości, ale jednak. To pewnie był ostatni tak łądny i ciepły weekend nad morzem. |
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja już po pracy. U nas dziś śliczna pogoda. Ja tez lubię pikantne potrawy |
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
heja,
Jednak praca jest OK...czas szybko leci nie mam kiedy jeść i tyć ![]() Dobra meksykańska to jest to Ja zawsze lubiłam pikantne jedzenie i to mi się chyba nigdy nie zmieni. Ostra papryka i czosnek to podstawa
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma meksykańskiej.
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie piękna pogoda, ciepło... Ja nie miałam zbyt wielu doświadczeń z meksykańską kuchnią i raczej postrzegałam ją jako nie dla mnie. Jedynym wyjątkiem było niezbyt pikantne chili con carne. Ale właśnie się bardzo zachęciłam do tej kuchni i własnych w niej prób. |
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubię ostrego jedzenia i nie lubię kuchni meksykańskiej, bo wiadomo mięso, poza tym nie lubię papryki.
Ja w ogóle chyba lubię inne żarcie niż wszyscy. Ale zauważyłam też, że smak jednak się zmienia, mi się pozmieniało |
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się zmienia - kiedyś byłam bardzo wybredna i nie tknęłabym rzeczy, które dla większości ludzi były normalne do spożywania. Moja współlokatorka z okresu studiów stworzyła nawet całą ich listę...
Teraz mam inaczej, otworzyłam się na wiele smaków, form i konsystencji..., ale też wyczuliłam na określone smaki - np. kiedyś pożerałam wszystko słodkie, teraz jednak niektóre rzeczy są dla mnie za słodkie itp. |
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk nieprzymusowe zakupy potrafią bardzo poprawić humor
![]() Emilko dzięki za opinię o filmie. Chyba się wybiorę po egzaminie. Ale mi narobiłaś smaka na kuchnię meksykańską chyba dzisiaj zrobię chili con carne ![]() Haniu mam jednak nadzieję, że nie masz wymiotów w genach ![]() Kotek masę prezentów zgarnęłaś w tym roku ![]() Miskowa trzymam kciuki za wyniki. A obsługa faktycznie się nie popisała… Madzia 12:44 i już po pracy? Ale zazdroszczę ![]() Miskowa to, że się smaki to normalne Ja kiedyś nie tknęłabym oliwek i kaparów. Dziwna byłam A jakie są Twoje smaki?Ja jestem wykończona. Mam dość nauki po 7 latach studiowania, a znajomi mnie jeszcze na aplikację namawiają :/ |
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko mi tez się gust smakowy zmienia. Kiedyś słyszałam, ze każdemu człowiekowi co 7 lat się zmienia
Ale pewnie mało w tym prawdy ![]() Carmelova jeszcze tylko praca w domu mnie czeka, ale to pomoce dyd. na jutro więc spoko Ile czasu ta aplikacja by trwała??
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tam bym chętnie sobie zrobiła jakieś studia, jestem generalnie rządna wiedzy
|
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na co byś teraz chciała iść? |
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie nie wiem na co, ciekawe znalzłam tylko w stolicy, a to utrudnia znacznie podjęcie decyzji, no bo i czas i kasa. Wolałabym coś bliżej. Chyba że firma mi zasponsoruje, to chętnie uderzę na Berlin
|
|
|
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kończę właśnie drugie ciężkie studia i już mam dość
|
||
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
carmelova, to skoro teraz i tak się nie da. To sobie odpocznij ten rok i może w następnym startuj. Jeśli ci się to w życiu przyda to wiesz
Mój maż teraz zaczął studia (ma 27 lat) 3,5 roku + 2 lata mgr więc kupa czasu ( o ile pierwszy semestr przebrnie)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

a tym, że dziś poniedziałek - jeszcze bardziej...

I jest zadowolona. Ona ma wersję dla cery normalnej i tłustej, ja mam dla suchej.