Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.X - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 15:54   #4051
201605041146
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Groverka wtedy kto pierwszy ten lepszy
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:16   #4052
juli_jka
now or never

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

ja tak kulinarnie, bardzo proszę (jak cos) mnie odesłać do wątku kulinarnego, ale nie bardzo wiem jak to wszystko sprecyzować, żeby się tam pojawić
otóż, szukam przepisu na ciasteczka, takie, że jak się je robi to później trzeba rozwałkować i foremkami sie wykrawa i do piekarnika
ale chodzi o to, zę wszystko co udaje mi się znaleźć to trzeba rękoma to ciasto zagnieść, a szukam sposobu, przepisu, żeby rąk nie brudzić
Stary 2011-09-05, 16:52   #4053
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
ja tak kulinarnie, bardzo proszę (jak cos) mnie odesłać do wątku kulinarnego, ale nie bardzo wiem jak to wszystko sprecyzować, żeby się tam pojawić
otóż, szukam przepisu na ciasteczka, takie, że jak się je robi to później trzeba rozwałkować i foremkami sie wykrawa i do piekarnika
ale chodzi o to, zę wszystko co udaje mi się znaleźć to trzeba rękoma to ciasto zagnieść, a szukam sposobu, przepisu, żeby rąk nie brudzić
np. http://sweet-art-sweet.blogspot.com/...z-nugatem.html

cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:56   #4054
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
Szpiegu, nie jestem pewna czy to Ty tutaj doradzałaś w sprawie drukarki Brother, ale strzelam

Otóż rozglądam się za czymś i polecałaś taką http://allegro.pl/wydajny-brother-dc...794304205.html czy taką? http://allegro.pl/kultowy-brother-dc...794304204.html

I czy w Białymstoku można znaleźć te tańsze tusze o których mówiłaś ?
Ostatnio (zresztą sugerując się poleceniem Brothera przez Szpiega ) kupiłam http://allegro.pl/brother-dcp-j315w-...790410926.html i polecam
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 17:25   #4055
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Ze wszystkich stron już nie masz zęba? Mój ex tak miał, że dentyska zrobiła mu taką plombę zamiast prawie całego zęba (mial tylko jakieś dolne resztki zęba i 1.3 jednej ścianki) i niestety się kruszyło, po roku chyba robił sobie normalną koronkę.
Też myślę że najlepiej zrobić koronkę bo plomba będzie się kruszyć. Jak miałam zatruwaną 6 która była przez środek rozwiercona po starych dziurach i została tylko część od strony policzka i języka to dentysta zalecił koronkę bo ząb będzie się łamał.

Cytat:
Coś z heparyną kup, np. heparin.
Nie jestem lekarzem więc nie wiem, ale wydaje mi się że branie czegoś z heparyną nie jest zbyt rozsądne bo może spowodować dodatkowe rozlewanie się krwi. No a z siniakami to podejrzewam że jest jak z katarem nieleczony trwa tydzień a leczony siedem dni.
Stary 2011-09-05, 17:44   #4056
muszynianka
Zakorzenienie

Jak często zmieniacie piżamę? W sensie ile nocy pod rząd ją ubieracie i po ilu pierzecie?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 17:44   #4057
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Nie jestem lekarzem więc nie wiem, ale wydaje mi się że branie czegoś z heparyną nie jest zbyt rozsądne bo może spowodować dodatkowe rozlewanie się krwi. No a z siniakami to podejrzewam że jest jak z katarem nieleczony trwa tydzień a leczony siedem dni.
Ale maści z heparyną są polecane przez lekarzy na sińce. Nie ma nic groźnego w stosowaniu ich
http://www.✂✂✂✂✂✂✂/czytelnia/a155-Drobne_urazy_skory
Cytat:
Sińce
(...) W celu zmniejszenia bólu i obrzęku stłuczenie warto zaraz po urazie ochłodzić kostką lodu owiniętą w gazę lub chusteczkę albo zimnym kompresem, który co 5 minut należy zwilżać zimną wodą. Okłady takie powinny trwać około 20 minut. Później można w miejsce siniaka wcierać kilka razy dziennie żel z heparyną, która przyspiesza wchłania się krwi z tkanki podskórnej.
I naprawdę są skuteczne. Nie raz juz na sobie sprawdziłam.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:08   #4058
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
A mnie interesuje sprawa czytania książek w empiku. Wczoraj weszłam do księgarni, a tam chłopak na oko 20pare lat siedzi sobie i kończy już czytać książke, którą wziął z półki.
Ciekawi mnie, czy obsługa nic nie mówi? W końcu to nie jest czytelnia, tylko sklep?
Ja tak robie w empiku - czasem jak mnie wciagnie to i ze 2 godziny potrafie siedziec I mnie oblsuga nigdy nic nie mowila
Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Jak często zmieniacie piżamę? W sensie ile nocy pod rząd ją ubieracie i po ilu pierzecie?
Ja mam zwykle koszulki i co 2 dni (w lecie nawet codziennie)
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:25   #4059
muszynianka
Zakorzenienie

W bałtyckiej w Gdańsku to nawet jest stoliczek i krzesełka które wyglądają jak mała czytelnia
Stary 2011-09-05, 18:38   #4060
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
W zależności od pogody i pocenia się - zdarza się, że i po jednej nocy wrzucam piżamę do pralki. W lecie przecież przeprać coś to nie problem, wieszam rano i zaraz jest sucha.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:55   #4061
plywok
Zakorzenienie

pracowałam przez tydzień w firmię X. miałam dostać umowę zlecenie na dwa miesiące, ale niestety zwolnili mnie po 7 przepracowanych dniach. nie zdążyłąm podpisać jakiejkolwiek umowy. ale przy podziękowaniu za współpracę powiedzili, że dostanę pieniądze za ten czas. minął sierpień, kiedy wypłatę powinnam dostać za lipiec i dalej jej nie mam. wiem, że pracownicy dostali nawet już wypłatę za sierpień a ja dalej nic. czy mogę się udać w takim razie do państwowej inspekcji pracy nawet jeśli nie mam umowy? podobno umowa słowna jest tak samo ważna jak pisemna, tak? pomogą mi jakoś? jak?

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 19:10   #4062
201803120851
Konto usunięte

Tzn. tak - umowa zlecenia nie jest umową o pracę, ale PIP może zbadać, czy nie doszło do obejścia prawa i ustalić, że umowa o zlecenie de facto była umową o pracę ( czyli np. pracowałaś od poniedziałku do piątku w określonych, stałych godzinach, wiązały Cię polecenia przełożonych) i jeżeli uzna że tak - może zainterweniować z wynagrodzeniem.
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 19:15   #4063
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily marlene Pokaż wiadomość
Tzn. tak - umowa zlecenia nie jest umową o pracę, ale PIP może zbadać, czy nie doszło do obejścia prawa i ustalić, że umowa o zlecenie de facto była umową o pracę ( czyli np. pracowałaś od poniedziałku do piątku w określonych, stałych godzinach, wiązały Cię polecenia przełożonych) i jeżeli uzna że tak - może zainterweniować z wynagrodzeniem.
tak. pracowałam od poniedziałlku do piątku w określonych godzinach. a zadania? no właściwie miałam określone.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 19:25   #4064
201803120851
Konto usunięte

No to ja bym najpierw zmotywowała byłego pracodawcę, że za takie obchodzenie przepisów PIP nakłada karę grzywny. Nie bój się, to pod groźbę nie podpada ( gdyby użył on takiej argumentacji). A jak nie poskutkuje, to do
PIP.
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 20:19   #4065
matyldaaaa
Zakorzenienie

Czy jest jakiś sposób, żeby nie blokowano konta na gmailu za zbyt częste użytkowanie ?? Nie wiem jakieś ustawienia, że to konto wspólne kilku osób czy coś ?? Wkurza mnie to niesamowicie, jak zawsze przed czymś ważnym blokują nam konto roku bo zbyt często jest odwiedzane
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 20:49   #4066
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez zaluzja55 Pokaż wiadomość
Ma ktoś odbudowany ząb z plomby?Chodzi mi o to czy jest możliwe utrzymywanie się plomby bez zęba?
Byłam dzisiaj u dentysty,okazało się,że ząb a raczej to co po nim zostało- się złamał.Została mi sama plomba i mam czekać tydzień,czy ta plomba nie odpadnie,jeżeli nie odpadnie to dentystka mi dorobi plombę i będzie to prowizoryczny ząb.Może ktoś tak ma?
wokół samej plomby ryzykowne, może się nie utrzymac. Przydałaby się choć jedna cienka ścianka. Najlepiej przeleczyć kanałowo i zrobić wkład do korzenia a na to koronę.
Cytat:
co 2-3 dni.
Latem, gdy gorąco nawet codziennie

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 20:52   #4067
muszynianka
Zakorzenienie

Hm dzięki bo się zastanawiałam, skoro t shirt który noszę w dzień ubieram tylko raz i do prania, czy to nie dziwne że piżamę ubiorę 2-3 noce z rzędu.

a pościel jak często pierzecie? (faktycznie to jest wszystko o co chciałabym zapytać ale nie mam odwagi )
Stary 2011-09-05, 21:07   #4068
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Hm dzięki bo się zastanawiałam, skoro t shirt który noszę w dzień ubieram tylko raz i do prania, czy to nie dziwne że piżamę ubiorę 2-3 noce z rzędu.

a pościel jak często pierzecie? (faktycznie to jest wszystko o co chciałabym zapytać ale nie mam odwagi )
pościel co tydzień albo dwa, poszewkę z poduszki absolutnie co tydzien bo boję się że mnie wysyfi

piżamę często, ale śpię tylko w majtkach i koszulce, i tą koszulkę zmieniam co 2-3 dni. na noc zazwyczaj używam blokera Ziaji, więc nie pocę się prawie wcale. podczas upałów zmieniam ją codziennie
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:11   #4069
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dziewczyny, przy smażeniu strzelił mi potężnie olej i spryskał ściany na około, da się coś z tym zrobić?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:32   #4070
Kumka23
Raczkowanie

Dziewczyny ratunku
Gdzie w Warszawie można kupić jakąś ładną sukienkę na wesele? Ale nie błyszczącą, rozkloszowaną i na pewno nie z falbankami? Plis help. Wesele mam w sobotę W tę sobotę.
Kumka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:38   #4071
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
to znaczy że zawiera reklamę produktu, programy są sponsorowane i przewijają się loga tych sponsorów (tak mniej więcej)
Cytat:
Napisane przez _kokeshi_ Pokaż wiadomość
Dokładnie, inaczej product placement, umieszczenie towarów czy usług w programach w celach marketingowych, np. jako kubek z logo konkretnej kawy pitej przez głównego bohatera itp
Teraz muszą Cię o tych ukrytych reklamach poinformować, takie nowe rozporządzenie KRRiT.
dzięki dziewczyny za odpowiedź

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:03   #4072
zaluzja55
Rozeznanie

Cytat:
Ze wszystkich stron już nie masz zęba? Mój ex tak miał, że dentyska zrobiła mu taką plombę zamiast prawie całego zęba (mial tylko jakieś dolne resztki zęba i 1.3 jednej ścianki) i niestety się kruszyło, po roku chyba robił sobie normalną koronkę.
Tak,ze wszystkich stron niestety Kurczę, nie wiem teraz czy wydać te 100 zł na plombę,bo pewnie się pokruszy,a nie chcę mieć też dziury,a na koronkę póki co mnie nie stać
Stary 2011-09-05, 22:12   #4073
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Czy jest jakiś sposób, żeby nie blokowano konta na gmailu za zbyt częste użytkowanie ?? Nie wiem jakieś ustawienia, że to konto wspólne kilku osób czy coś ?? Wkurza mnie to niesamowicie, jak zawsze przed czymś ważnym blokują nam konto roku bo zbyt często jest odwiedzane
tez jestem ciekawa, bo u nas jest podobnie
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:14   #4074
cholernarejestracja
Copyraptor

Gmail blokuje się jak zbyt dużo osób ściąga pliki które są na niego wrzucone. Rozwiązaniem może być nakłonienie ludzi ze studiów żeby zamiast downloadu używali opcji "prześlij dalej", wysyłali do siebie na konto i dopiero tam ściągali, ale z własnego doświadczenia wiem, że to rzadko kiedy działa
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:53   #4075
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Gmail blokuje się jak zbyt dużo osób ściąga pliki które są na niego wrzucone. Rozwiązaniem może być nakłonienie ludzi ze studiów żeby zamiast downloadu używali opcji "prześlij dalej", wysyłali do siebie na konto i dopiero tam ściągali, ale z własnego doświadczenia wiem, że to rzadko kiedy działa
Ale my teraz raczej nie mamy żadnych plików do ściągania, tylko ludzie wchodzą na niego non stop bo co chwila są jakieś nowe informacje o poprawkach itp. Poza tym jak blokują to tam jest napisane, że przyczyną mogła być zbyt duża ilość wejść z różnych komputerów.
Widzę, że nie pozostaje nic innego tylko się denerwować
Stary 2011-09-05, 22:59   #4076
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Ale my teraz raczej nie mamy żadnych plików do ściągania, tylko ludzie wchodzą na niego non stop bo co chwila są jakieś nowe informacje o poprawkach itp. Poza tym jak blokują to tam jest napisane, że przyczyną mogła być zbyt duża ilość wejść z różnych komputerów.
Widzę, że nie pozostaje nic innego tylko się denerwować
A, to jest jeszcze jeden myk. Jak się zalogujesz na gmaila, to na dole, pod wszystkimi wiadomościami, jest "Ostatnia aktywność konta:". Jak klikniesz w "szczegóły" to pokazuje, w ilu lokalizacjach konto jest otwarte. Jeżeli ludzie za każdym razem nie klikną "wyloguj" to to tam zostaje jako otwarte, nawet jeżeli karta w przeglądarce zostaje zamknięta, no i gmail myśli, że tam 20 osób nagle siedzi od czasu do czasu (a w zasadzie za każdym razem) warto kliknąć "wyloguj się ze wszystkich innych sesji". To trochę pomaga, ale wiadomo - jak nagle jednocześnie 100 osób wejdzie to to nic nie da.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:06   #4077
bajeczka000
Wtajemniczenie

alkaxy dziękuję
Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Też mi się tak skojarzyło ale rzeczywiście heparyna jest polecana. Nie wiem jak to bywa z cudzymi siniakami, ja mam bardzo delikatną skórę, kruche naczynka i czasem wystarczy, że ktoś mnie mocniej ściśnie za rękę a ja już mam krwiaczka, który niezwykle długo się wchłania ( a z maścią arnikową jestem w stałej przyjaźni). Ale teraz to naprawdę wyglądam jak ofiara pobicia albo wypadku drogowego i łapię się każdej porady

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:09   #4078
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A, to jest jeszcze jeden myk. Jak się zalogujesz na gmaila, to na dole, pod wszystkimi wiadomościami, jest "Ostatnia aktywność konta:". Jak klikniesz w "szczegóły" to pokazuje, w ilu lokalizacjach konto jest otwarte. Jeżeli ludzie za każdym razem nie klikną "wyloguj" to to tam zostaje jako otwarte, nawet jeżeli karta w przeglądarce zostaje zamknięta, no i gmail myśli, że tam 20 osób nagle siedzi od czasu do czasu (a w zasadzie za każdym razem) warto kliknąć "wyloguj się ze wszystkich innych sesji". To trochę pomaga, ale wiadomo - jak nagle jednocześnie 100 osób wejdzie to to nic nie da.
Faktycznie nawet sporo ludzi miało to konto otwarte (i tu ciekawostka nawet ktoś z USA ). Dziękuję za podpowiedź
Stary 2011-09-05, 23:24   #4079
201610310857
Konto usunięte

Ma któras z Was link do wątku: perełki roku 2010, czy najlepsze wątki 2010? coś w tym typei.?
Pliss!
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:30   #4080
Dotka90
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=494298
Wystarczylo wpisać w google.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości