|
|
#4501 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dot.: Scent Bar XXXII
Red, ja tu fogle widzę pomieszanie kilku stylów.. zastanawiam się więc czy kupią to ortodoksy, a tacy są chyba najbardziej skłonni do wydania więcej, np. jako część kostiumu. Skrzydła kojarzą mi się z harleyami
trybiki ze steampunkiem, róże są a'la wiktoriańskie a część ornamentów podchodzi mi pod secesję - nie wiem czy mi się osobiście taki miks podoba ![]() Ale samo zatapianie w tym czymś przezroczystym wygląda świetnie, pierwszy raz coś takiego widzę A propos steampunku, widziałam że bedą steampunkowi (a raczej pre-steampunkowi) Trzej Muszkieterowie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie twory są przeładowane szczegółami, wiem,że to taka konwencja, ale jak dla mnie-za dużo i przemieszane style jeżeli chcesz coś podwieszać, to popracuj nad loopami ![]() to są gotowe bazy i przywieszki+koraliki, klej i lakier?żywica?
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2011-09-05 o 13:36 |
|
|
|
|
#4504 | |
|
Nindżopesz
|
Dziękować za komentarze
![]() Kameno, na to nie wpadłam - o tym pomieszaniu. TŻ też stwierdził, że harleyowskie zegarki I se myślę, że skupię się właśnie na żywicowaniu bo najprostsze a najtrudniejsze do zepsucia np. w transporcie... Pomysły chętnie przygarnę. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() Ano właśnie przemieszanie/przeładowanie i dobrze wiedzieć, na ebayu jest pełno właśnie takich naładowanych więc mnie się zdawało, że tak jest git To się ograniczę na przyszłość.I w tych zatapiańcach też za dużo dobrego? Pogrubione: gotowe są te nazwijmy to ramki, wtykam w nie koraliki, charmsy i trybiki, reszta ze starych zegarków. Plus klej, żywica, lakier pazurowy jako tło, lut na skrzydełkach. |
|
|
|
|
#4505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo miałam pomysł,żeby se co innego nim potraktować ![]() obczaję tą Bielendę Cytat:
kółeczka powinny się stykać i w zatapiańcach jak dla mnie też troszkę za dużo.
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2011-09-05 o 13:54 |
||
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja smaruję po to żeby nie wrastały , jest lepiej, ale po tym jak miałam zmasakrowane uydki przez depilator to długa droga do całkowitego zadowolenia.
w kazdym razie nie mam już ran na uydkach i nie swędzą tak jak wczesniej
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4510 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Właśnie czytam tutorial o loopach... I technikę mam dobrą tylko umiejętności brak.
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super - i ciesz sie bo gdyby nie ten pozytyw to by i nie było czekać na jaki finał co nie ? ( pisze oględnie bo no idea o co cho, ale to ścisle prywatne rozumiem, i rozumiem ze JEST sie z czego cieszyć |
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Nindżopesz
|
Skarb, jakieś perfumy?
![]() Nie wiem jaką cenę zarzucić za zatapiańce i zegarki? Myślę o przedziale 9,99 - 30. Doradźcie
|
|
|
|
#4516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ni kupię 40 litrów żwirku, 5 kilo paszy i 10 ręczników ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- did testował ze mnom perfumy w Syforze, i stwierdził że pasuje do mnie Dune już dawno o Dune myślałam no i nie wiem nie wiem........a fogle to jest bój o to kto dziedziczy moje pafnonce pudła jak zemrę
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przyzwyczajaj klientów do niskiej ceny poza tym puzderka i innkszy sort biżuteryji w Haemie wisi po 40 50 dych- listosci |
|
|
|
|
#4518 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. did mądrze prawi! Cytat:
Chińskie sówki można kupić na allegro za 7,99... Dobra, to inaczej. Do jakiej kwoty maksymalnie nie byłybyście zdziwione, że dostajecie badziew i nie chciałoby Wam się odsyłać, żądać zwrotu kasy i stawiać negatywa? 15 zeta? |
||
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Twój co ? stary? nie umiem odp na zadane pytanie - bo ja fogle takiej biżu nie noszę - i nie rozpoznam co badziew a co nie po czym wnosić że badziew ![]() aha i zależy od wisiora - od elementów aha - szczerze dodam - zgadzam sie Ves i Kam - te ostatnie skrzydełkowate to pomieszanie stylów i nie wiem w sumie co to? nie wyglądają dla mnie np wartościowo, tak jak róża - i fogle bordowe tło jest boskie coś wcześniej wrzucałaś jeszcze czy mi się przyśniło, coś innego poza tym sortem z dziś ? na cenę wpływ ma efekt ozdobny, prezencji - nie tylko materiały wykonania - jeśli dla mnie skrzydełka są niekoniecznie czarujące to nie wydam wiele ( tzn ja nic) ale imo taka róża sie prezentuje zacnie - i ona warta więcej moim zdaniem niż warta - wiesz o co cho - wyceń każdy inaczej - a nei wsio po 15 zeta Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-09-05 o 16:37 |
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam się na cenach z all, ale 30-40 zł za jasną różę możesz dawać śmiało. A co do samej biżu. Mówię to jako potencjalny nabywca, bo w życiu popełniłam tylko dwa projekty biżu i generalnie się nie znam. Ale pomijając fakt, że ja nie trawię czerwonych róż, to dla mnie one są ciut przekombinowane, z wyjątkiem tego pierwszego z jasną różą. Pomysł z zatapianiem w żywicy jest super fajny, podobnie jak i zegarki, ale troszku nie rozumiem przesłania - i nie mówię tu o pomieszaniu stylów - "Godzina pąsowej róży", "Klucz do serca", "Memento mori" czy o co chodzi? Dla mnie tego typu biżu albo musi opowiadać jakąś historię, albo być na tyle abstrakcyjna, że sama ją sobie opowiem. Ale w tym drugim przypadku kompozycja musi być spójna. Wnętrza zegarków same w sobie są piękne. Wrzucam przykład - mój pomysł, ja go noszę, ale robił jubiler, albowiem ja nie umiem, i szczerze Cię podziwiam, że Ty umiesz. Skrzydełka same w sobie są fajowe, ale do czegoś prostszego - no i jak skrzydełka to czacha obowiązkowo.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#4521 | ||
|
Nindżopesz
|
1. ze starych zegarków
![]() 2. hmm... bo np. zywica jest w którymś miejscu mętna, bo trybik zardzewiały, bo z tyłu skrzydełka mało elegancko przylutowane... Też się nie znam na ręcznej robocie, zazwyczaj kupuję coś chińskiego albo sama se robię i jest mi obojętne co z tyłu i czy super wykończone. Ale se myślę, że ludzie patrzą żeby było nowe, błyszczące, idealnie równe - a przy niektórych tak nie dam rady bo na dzieńdobry są "used" i tylko pytanie czy to w tym stylu wada czy zaleta. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. emm nooo hmm, nie wiem Czyli radzisz pourywać większość pierdółek i puścić w świat jako bardziej gołe zegarki? Ewentualnie część pourywać i zapodać nazwę w tylu "Tempus fugit"? Czy nazwa wprowadza pewien klimat i sens temu co się dzieje na zawieszce? Czy i tak nie ratuje przeładowanej kompozycji?Tak na marginesie to z czerwoną różą i tarczą zegarka też mi się skojarzyło z "Godziną..." ale czy nazywanie wisiorków w taki sposób nie jest śmieszne i pompatyczne? 3. w runcie rzeczy się cieszę, że skrzydełka nie mają sympatyków gdyż albowiem przyczepianie ich jest strasznie męczące a poza tym boję się, że się urwą Część już pewnie zostawię w cholerę a co się da to urwę.---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- A, i Twój wisiorek bardzo fajny |
||
|
|
|
#4522 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ostatnie u góry mi sie podoba,
w reszcie z tej seri nie podoba mi sie dodawanie tego chinskiego kwiatka ![]() skrzydełka....harleyowe ale niegupie wg mnie, w niektorych wytworach za duzo sie dziejem ajk jest za duzo stylów to całosc robi sie mało stylowa ..ale ogolnie spoks..az samej mi sie zachciało cos pozatapiac .skont masz bebechy zegarkowe? a zywice? z marketona budowlanego czy jakas specjal for bizu?
|
|
#4523 | |||||
|
Mother of Cats
|
Podoba mi się ten entuzjazm
Lecę na PW za moment.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4524 | |
|
BAN stały
|
Czyste szaleństwo!
Cytat:
--- U mnie po zaduszkach zbiera się chyba na deszcz (tak, nawiązanie do pogody jest bowiem najlepszym sposobem podtrzymania rozmowy) I bym se sałatkę jakąś dobrą zjadł, gyrosa albo makaronowo-kabanosianą
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Red- rozumiem juz - i to samo pytanie " czy w tym stylu to wada czy zaleta" zostawiam bez odp - nie mam pojęcia
nie kupuję nic( wiem zabawne, no dobra staram sie uniakć) u Chińczyków nie mój styl - ale np w swoim stylu - jakieś kolorowe płaskie kamory pocięte na plastry na metal je i na rzemień np - to ten metal coś czuję wolałabym zebym nie był oszlifowany - wolałabym zeby był nie błyszczący i nie pikny - tylko taki "raw" material także robiąc Hand made - nie będąc Jubilerem - nie sądzę żeby wszystko musiało być ajk od matrycy czy so tam a jak Ty kupowałąś ? to jak było? chciałaś polerki? don't think so ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- ufff, juz myślałam ze mi sie dośniły - widziałam kolczyki jakieś i mnie zaintrygowały |
|
|
|
#4526 |
|
BAN stały
|
I mnie jeszcze dwoje sprzedających z all fkokufiło, że "pieniędzy jeszcze nie ma na koncie", a wysłałem im informujące @ w dniu wpłaty (jakby mi się zdarzało nie płacić za zakupiony towar, wystarczy przejrzeć moje pozytywy, pfff!)
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zgópłam na nowo - i piżma mi sie kceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeee
skłądnika, który tak mnie do tej pory podstępnie traktowal, biesił, kwaśniał, pocił - bleeeh idę na Frag aha - i Dzing dziś wreszcie niuchłam - nie wiem czy to kwestia ze leżakował u chuopa na garażu ok tydzień bo zapomłam go zabrać czy czego ale żadnych smrodów nie wyczuwam - baaaaaardzo interesujący - piekny zapach, skórzany ale tak ze smakiem - nie wiem jak globalnie, pewnie nie dla mnie - ale jakbym miała wejść w chmurę Dzinga to z miłą chęcią |
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Karkki bierz ten odkurzacz, co kupiłam go ja, jest zarąbisty
), po sierści ani śladu, jest cichy i ta trójkątna szczotka nie jest wcale duża i ma takie szczoteczki miękkie na bokach i wymiata wszystko z kątów. Ponadto jest strasznie zwrotny i posłusznie podąża za używającym, w zestawie dostałam ssawkę szczelinową i taką małą do tapicerki, worek wielokrotnego użycia i jednorazowy i granulki zapachowe . Do minusów zaliczam to, że jest trochę za duży i ma rurę teleskopową (a to się z czasem niestety wyrabia ) Ogólnie mam nową miłość jestem zachwycona ![]() Red, ja nie biżuteryjna, ale podoba mi się to co robisz dzień dobry
|
|
#4529 | ||||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Ja dla odmiany przewiduję w przyszłym roku W ogóle holenderskie frytki mogę jest na kilogramy - i za licho nie wiem dlaczego, bo przecież nie o sam fakt spożywania z majonezem chodzi ![]() ![]() Cytat:
Co do pytań: - osobiście kuralików-kropel bym nie chciała, wolę wisior "w jednym kawałku" - skrzydełka "robią tłum", dla mnie to niedobrze, ale gusta są różne - zjechane tarcze zegarków są klimatyczne I zgadzam się z dziewczynami, że część prac jest przeładowana detalami - no ale to też jest kwestia gustu, są pewnie tacy, który ascetycznych ozdób nie lubią i lubią tylko barokowość. Cytat:
![]() Cytat:
A na razie dobrze, że pozytywnie i że w ogóle można myśleć o finale Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dziękuję za kciuki, załatwione Skrb, cieszę się i przytulam ![]() Red Świetnie Ci to idzie!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

trybiki ze steampunkiem, róże są a'la wiktoriańskie a część ornamentów podchodzi mi pod secesję - nie wiem czy mi się osobiście taki miks podoba

Wykorzystam Was do badania opinii publicznej, ok?

oni som już we naszych snach - opanowali nawet sny 

) Ogólnie mam nową miłość