|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
z tym że są obrane ze skórki i pokrojone na cząstki mama niedlugo zadzwoni i da mi przepis to napiszę
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(pokrojone lepiej przechodzą smakiem zalewy, ale obrane smakują nieco inaczej)takie ogórki są dobre do róznych sałatek z makaronami ![]() ja chyba wezmę przepis od teściowej jak się spotkamy
|
|
#4893 |
|
Zadomowienie
|
o i jeszcze grzybki marynowane mmmm mogę słoikami wchrzaniac
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po pierwszym dniu praktyk i chyba lepiej trafic nie moglam ( tfutfu) zeby nie zapeszyc. Grupka dzieci mala , panie mile i nie traktuja mnie jak jakiegos odszczepienca , tylko na rowni z saba.Niewiadomo kiedy minelo mi 8h . Jutro musze z szefowo porozmawiac zeby jednak byc do 14 bo jak Gabi odbieram o 15:30 to potem mam masakre , troszke jej za dlugo ale mysel ze jesli szefowa taka fajna jak reszta jej brygady to nie bedzie problemu zadnego
Czuje sie super , zadnego zmeczenia czy jakichs boli i mam nadziej eze juz tak zostanie |
|
|
|
#4895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to w curry maz kiedys robil i przesadzil z curry i sa tak currowe ze nie da sie ich zjesc a mi ta przyprawa przez to obrzydla ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() no a torty robisz rewelacyjne
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
jesooo ja mam dzisiaj dzień żarcia:/ bułka i herbatka, drożdżówka, 3 ogórki kiszone, teraz 2 rogaliki z cynamonem i herbatka ,lód w polewie, a gdzie koniec dnia masakra
na obiadokolacje jak TŻ z pracy wróci mam jeszcze tzw. szałot i kure z piekarnika z wczorajszego obiadku u mamusi a najgorsze jest to że wszystko na raz bym chciała
|
|
|
#4897 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Też bym zjadła takie pyszności, ale niestety, nie mam żadnych słodyczy w domu na składzie A zachcianki pasztetowe mam już za sobą, kupiłam jedną paczkę dobrego pasztetu i zjadłam w 3 dni z ogóreczkiem kiszonym i pomidorkiem na zmianę. Wczoraj Tż jechał na sygnale do sklepu po grejpfruty, bo naszła mnie nagła, nieodparta ochota na nie. Poza tym ostanio zajadam się kapustą kiszoną, ziemniaczkami z koperkiem, i pysznym koktajlem z kefiru, malin i bananka...Dziś na obiad mam zupę z czerwonej soczewicy i zastanawiam się, na co mnie najdzie ochota jutro?? A co do dolegliwości, to jak nie miałam żadnych specjalnych, tak dalej w sumie nie mam. Czasem zmęczona chodzę, piersi mnie bolą ciut mocniej, poza tym luz. W weekend wybrałam się na zakupy i zakupiłam pierwsze większe staniki( 2 na razie, bo rozmiar pewnie się zmieni). Od razu poczułam ogromną różnicę i ulgę, bo moje stare zaczęły mi obcierać piersi do krwi! Niedługo wizyta w maternity hospital i USG, mam nadzieje ze wszystko ok i dzidzia rośnie jak należy. Jeszcze 10 dni A tak w ogóle to pozdrawiam wszystkie Mamusie!
|
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska a dziekuje dziekuje , jako Hobby i zarobek dodatkowy daje rade ale chyba jako cukiernik za szybko by mi sie znudzilo
|
|
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
co do ogóreczków w zalewie musztardowej
![]() 1L wody szklanka cukru szklanka octu$ 3 łyżki soli liśc laurowy ziele angielskie zagotowac do wystudzonej zalewy dodac 5łyżek musztardy sarepskiej zalac zalewą pokrojone ogórki i słoiki zagotowac 5 min.
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zaczynamy drugi trymestr
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro badania krwi
. Denerwuję się ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badaniabędzie dobrze Mam nadzieję, że drugi trymestr faktycznie przyniesie lekką poprawę. Póki co czuję się bardziej senna niż wcześniej
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() ![]() klask i:a ja w czwartek 3 miesiac
|
#4904 |
|
Konto usunięte
|
A ja jutro zwlekę się może na badanie krwi, muszę żółtaczkę zrobię, wassermanna, hiv, mononukleozę bodajże no i mocz.
|
|
|
|
#4905 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29223944]A ja jutro zwlekę się może na badanie krwi, muszę żółtaczkę zrobię, wassermanna, hiv, mononukleozę bodajże no i mocz.[/QUOTE]
szajajaba - zdaję sobie sprawę, że zabrzmieć to może nieco dziwnie (szczególnie po zacytowaniu Twojej powyższej wypowiedzi ), ale tak się ucieszyłam, kiedy przeczytałam Twój podpis "I znów", że musiałam napisać, że się... bardzo ucieszyłam
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.. wyczytałam, że pytałyście o reakcje .. No to powiem tak.. po tym jak moja mama ze łzami w oczach padła po kolei na mojego męża teścia i teściową i na końcu uściskała mnie tak, że myślałam, że wyłuska fasolkę
nawet nie wiem jak mój tato zareagował, ale wnioskuję, że chyba zmartwił się .. choć potem na imprezce jakostak nawet się rozkręcił.. generalnie dzień pełęn wzruszeń do tego stopnia, że zapomniałam o mdłosciach.. w niedziele widzieliśmy się ze znajomymi... też mnie mało nie wyłuskali z fasolki... ale za to dziś ze zdwojoną... jesli nie strojonąsiła mdłości powróciły... miałam nadzieję przygotować coś na uczelnie ..a w zamian za to praktycznie przebełtałam pół popołudnia. jak mi przeszło walecznie chciałam smażyć naleśniki.. skończyło się na tym, że ledwo dowlokłam się do domu(bo poszłam na zakupy).. taka duchota była.. zamiast smażyć naleśniki położyłam się i patrzyłam jak mój mąż uczy się smażyć kotlety drobiowe
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-09-05 o 20:21 |
|
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
Kubusewa, to w sumie fajne reakcje
![]() Zazdroszczę, bo my wszystkim przez telefon mówiliśmy A mąż wariat to swoim rodzicom maila napisał W końcu sama zadzwoniłam i się okazało, że teściowa myślała, że to znowu jakiś głupi żart jej syna![]() Dla wszystkich cierpiących przez upały wysyłam opis pogody u mnie- zachodnia Irlandia- leje/ wieje/ szaro/ ok 11 stopni. Zapraszam do siebie.. Siedzę pod kocem i włączyłam farelkę ![]() A poza tym zeżarłam pizzę po powroce z roboty. I zdycham.. Jak jem to mnie nie mdli , ale to jedyny czas bez mdłości ![]() Jutro znowu 30 godzin dyżuru
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa no to fajnie zareagowali
![]() Ja dziś jestem cały dzień głodna . Chyba nadrabiam 2-tygodniowe braki w jedzeniu
|
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wszyscy zareagowali bardzo pozytywnie
![]() Jak informowaliśmy rodzinę na wyjeździe, to wszyscy gratulowali, ściskali... a potem skakali przy mnie jak przy jajku Niebawem będę mogła spotkać się i pogadać z moją wychowawczynią z liceum, do dziś mamy fajny kontakt Z racji, że uczy mojego brata na nauczaniu indywidualnym, mama nie wytrzymała z nowiną i już powiedziała, że spodziewa się wnuczęcia ode mnie
|
#4912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mamy za daleko (ponad 2000km).Cytat:
|
||
|
|
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
Tikki
![]() no cośśśśss Ty??? Naprawdę rezygnujesz z mroźnej irlandzkiej bryzy U mnie włączył się alarm p/pożarowy w domu Teraz pies siedzi pod stołem.. bidulek. W ogóle odkąd jestem w ciąży mój piesio stał sie jeszcze bardziej przytulaśny i potrzebuje więcej naszej uwagi. Chyba czuje , że coś się święci i już 'jedynakiem' nie będzie. |
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, a dlaczego włączył się alarm? Zadymiło się? Piesek będzie niepocieszony nowym członkiem rodziny ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- A co do piesków...to my właśnie w najbliższym czasie chcieliśmy kupować psa...a tu II kreski na teście |
|
|
|
|
#4915 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ja mam urwanie głowy straszne ostatnio i zapowiada się jeszcze gorzej! dziś np. wstałam o 5tej przemierzyłam nie wiem nawet ile km. Z UK do Belgii w każdym razie. I od 12:00 spotkania budżetowe. O matko skończyliśmy niecałą godzinę temu jedząc jednocześnie kolacje już mi się w głowie mieszało wszystko. I za chiny ludowe nie umiałam już niczego ogarnąć. Powiedziałam w pracy o ciąży. Mój bezośredni przełożony był bardzo miły powiedział że super i żebym się nie stresowała tak przed powiedzieniem zarządowi bo przecież ciąża to radość a nie przestępstwo .No ale ja wiedziałam swoje i się stresowałam nadal. W końcu pojawił się szef szefów, jego ojciec i reszta zarządu. Pogratulowali oczywiście ale bez euforii. Że tak powiem z wymuszonym uśmiechem. Nie wyglądali na zachwyconych. ![]() Było średnio miło. Mam nadzieje że nie będą robili problemów.... o matko żeby nie robili problemów bo ja muszę zarabiać jeszcze przez co najmniej 4 miesiące bo jak nie to będzie masakra.... Ech jutro zapytam mojego przełożonego co on myśli. Księgowa twierdzi że ja nie pierwsza i nie ostatnia w firmie. Mnóśtwo dziewczyn ma dzieci i jeszcze niekogo nie wyrzucili... ech... mam nadzieje. Ale mój współpracownik mnie straszy że wyglądali na wściekłych strasznie Troszkę się boję Teraz samotna noc w hotelu a potem a jutro budżet cd. plus co najmniej kilka godzin z szefową marketingu (a to dopiero ubaw jest! baba jest szalona) Ciekawe o której dotrę do domu jutro... będzie dobrze . Tylko oddychaj głęboko i jak będzie Ci słabo albo coś to powiedz im żebyś się może mogła położyć ![]() Cytat:
no ale wyjścia nie było ![]() ale z mailem to naprawdę niezłe Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-09-05 o 21:22 |
|||
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah Ty to masz kochana szalone zycie
![]() no a odnosnie informacji jaka podzielilas sie z szefostwem, no coz, musza to przyjac do wiadomosci tak czy siak. Jestes kobieta mloda, chyba wiedzieli zatrudniajac Ciebie ze moga sie liczyc z ciaza kiedys tam u Ciebie. Mysle ze bedzie dobrze
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie szef wielokrotnie próbował podpytać, kiedy planuję dziecko, w żartach pytał, kiedy podzielę losy innej koleżanki z firmy. Opowiadałam, że póki co nie w głowie mi dziecko itp.
Jak mu powiedziałam, nie był zachwycony choć z uśmiechem pogratulował.
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
Zariah Ty mi nic nie pisz o tym mailu.. To mój małżonek- wariat. Stwierdził, że on przecież zawsze rozmawia i ustala różne ważne sprawy z rodzicami przez e-mail. Postukałam się tylko w głowę i za telefon złapałam. Dobrze, że mam kochanych teściów.
A co do reakcji to teściowie ucieszyli się bardzo umiarkowanie. Moja mama to wręcz mnie zawiodła, bo żadnego entuzjazmu nie wykazała. Aż byłam na nich zła. Za to następnego dnia wszyscy na raz zadzwonili do mnie na skype. Chyba dopiero dotarła do nich wiadomość i zaczęli i się pytać i cieszyć. My to mamy śmiesznych rodziców. Mój ojciec dowiedział się jako ostatni. Zadzwoniłam do niego osobno. Powiedziałam , ze zostanie dziadkiem , na co on: '' no to fajnie, a poza tym co u Was słychać??'' Zariah i Ty się praca nie przejmuj. Na pewno będzie dobrze.. U mnie też ' życzliwi' mówili, że mam nie mówić, bo niewiadomo jak będzie. Entuzjazmu to nie było, ale w końcu pracuję dalej, więc o co mają się denerwować? A co do psa. My właśnie chcieliśmy najpierw psiorka . I nasz jest z nami od czerwca zeszłego roku Myślę, że on będzie dzidzię uwielbiał, jak się juz do neij przyzwyczai.Spadam spać, bo jutro dyżur;/ |
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karolca;29223042
Mam nadzieję, że drugi trymestr faktycznie przyniesie lekką poprawę. Póki co czuję się bardziej senna niż wcześniej [/QUOTE] ja zaczęłam 12tydzien jutro ide na USG na 16 a w czwartek na wizytę do ginącaly czas mnie wieczorem mdli |
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
u nas rodzina tz się ucieszyła co nas zaskoczylo, a teraz teściowa i siostra jęczą że dziecko to nie zabawka, jak sobie poradzimy, oni daleko, bla bla bla, czyli w koncu zachowują sie tak jak się spodziewaliśmy. ale w czwartek zobacze naszego okruszka i mam ich gdzieś ;p
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

Jeden mały słoiczek do kanapek jest rewelacyjny! W takich chwilach żałuję, że mieszka daleko i nie mogę ich mieć na zawołanie 
Teraz będę starała umówić się tak, aby i mąż mógł przyjść, bo powiedział, że bardzo by chciał ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i chyba twardszy brzuszek ... bede musiala powiedziec ginkowi o tym ...
Ja tez nie czuje sie najlepiej, ale to dlatego ze wlaczyl mi sie mega, ale to mega len
i nie wyspalam sie dzisiaj, dlatego tez chodze do tylu wrecz.
chotke na buleczke z pasztetem i z pomidorkiem i na to rzezucha :slina:
A zachcianki pasztetowe mam już za sobą, kupiłam jedną paczkę dobrego pasztetu i zjadłam w 3 dni z ogóreczkiem kiszonym i pomidorkiem na zmianę. Wczoraj Tż jechał na sygnale do sklepu po grejpfruty, bo naszła mnie nagła, nieodparta ochota na nie. Poza tym ostanio zajadam się kapustą kiszoną, ziemniaczkami z koperkiem, i pysznym koktajlem z kefiru, malin i bananka...Dziś na obiad mam zupę z czerwonej soczewicy i zastanawiam się, na co mnie najdzie ochota jutro??

. Denerwuję się 

klask i:
już mi się w głowie mieszało wszystko. I za chiny ludowe nie umiałam już niczego ogarnąć.