|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
no mam sterydy koksy i drożdże ![]() może tż matal by moje mleko zacząl pić bo podobno chce przytyć
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Klaterina; zycze zdrowka !! u nas malz byl mega chory i ja tez podziebiona i mimo, ze oboje nosilismy Malutka nie zarazila sie. Oby u Was bylo to samo
Jednym slowem mialas dzien dobroci dla domu ![]() andziotko, a Gabunia Twoja nie gubi skarpetek do tych leginsow? Oooo tez wezelki? To Nasze Gabrynie maja to samo. Dzis okazalo sie wlasnie, ze Gabi ma z obu stron, ale pan dr kazal sie nie martwic, ze sa malusienkie... Natomiast pani dr, ktora ja szczepila kazala masowac, ze byc moz kiedys miala infekcje i nie zniknely no i w zwiazku z tym moga byc zwłóknione ale jakos nie mam przekonania do masowania tego.. A badasz jakos Gabi szczegolowo w kierunku wezelkow? kaorlak; no to Gabi za uda sie łapie ale paluszki jeszcze przed nia. Dziekuje za kciuki ![]() mamaoptymistka; no taki komplement od Synka.... fiu fiu Tylko pozazdroscic ![]() anulko, ja mam tak co dzien z Gabi, ze ona taka grzeczniusia, tylko je, spi ewentualnie smieje sie do karuzeli lub ochraniacza i wiesz, ze mnie to martwi.. Dzis 2 lekarzy pytalam czy jak dziecko duuuzzo spi to nie jest chore. Troche patrzyli na mnie jak na debilke.. no ale ja tez troszke panikara jestem Ale zimno u Was Tu na szczescie duzo cieplej jednak ochlodzenie tez ma byc. A wesele juz w ten weekend ? Zrob koniecznie zdjecie Zosience jak wcina ziemniaczki !! Grazin ! 24Kasia86, sliczna ta Twoja Ksieczniczka !!!!!! No my po szczepieniu, cos super nam pani peielgniarka polecila.. nie wiem na ile to sie u innych sprawdza ale u nas Gabi dzieki temu nawet nie wiedziala, ze szczepiona byla. Kupilismy EMLA , jeszcze na forum mozna poczytac Szmerow w serduszku teraz nie bylo, a wezelki sa dalej ale sie nie martwic. Bylismy sprawdzic jak postepy w remoncie, Gabika pokoj jutro juz pan bedzie malowal. W koncu taki kolor wybralismy ale nie wiem czy mi sie podoba, gdy patrze na niego w necie. W sklepie jakos inaczej wygladal, light brown sie zwie No nic... zobaczymy. Jak cos to odda sie druga puszkeMa tu ktos jeszcze brazowy pokoj dla dzidzi
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
daisy ja nie mam na razie w ogole pokoju dloa dziecka
![]() a kto powiedział ze ma być rózowy albo niebieski? wydaje mi sie ze bedzie super duper![]() widziałam ostatnio na szczepieniu plakat z tymi plastrami i chce je kupic. a ile to kosztuje?? i masz taki piękny podpis
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-09-05 o 18:48 |
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Grazynko i co plakalo to dzidzi co mialo Emle?
Ja placilam 28zl edit aaaa plakat widzialas Boze nie umiem czytac ze zrozumieniem
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-09-05 o 18:46 |
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
kochana ja widziałam plakat tej emli tylko. teraz widze ze cos nie wyraznie napisałam bo jedna reka pisze
![]() moj seba ostatnio bardziej płakał przy wazeniu i mierzeniu niz przy zastrzykach mojego dziecka sie nie wyczuje---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- too ja pisac nie umiem ![]() to co wracamy sie do podstawówki nie?
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
dorotko a jak Ci pisanie pracy idzie??
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Grazynko ja chetnie do szkoly !! Zdecydowanie to wole niz do pracy
Hihi nieprzewidywalny Twoj Mocarz Malutki a ciesze sie, ze podpis sie spodobal ![]() ![]() zastosowalam sie do prosby mamyoptymistki
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia w albumie
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
gusiaczku ja tez nie wiedzialam, alle ze bylam dzis u 2 lekarzy to pierwsza pani pielegniarka mi polecila i gdy pojechalam na szczepienie to juz to mialam
Na pewno u Ciebie tez dostepne ![]() Grazynko, nie pytaj... MoniaK cosik mi wyslala i ja jeszcze nawet maila nie otworzylam bo sie boje !! Tzn w sensie, ze wtedy juz naprawde bede musiala sie wziac. do konca wrzesnia musze sie obronic
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-09-05 o 19:25 |
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale też się boję
|
|
#4002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() witaj w klubie, bierzesz coś na katar ? ![]() Cytat:
![]() ja go kiedyś po prostu zatłukę, uduszę i nie wiem co jeszcze zrobię, żeby sobie ulżyć
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
A ja planuję zakup TEGO...
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie, a propos kłótni z Tz.. naprawde mam kochanego meza, wiecie
![]() moja glupota i roztrzepanie nie zna granic Chcialam sie wykazac i zadzwonilam tydzien wczesniej zamowic szczepionki by dzis byly do odbioru i co ? Malz pojechal z receptami tylko okazalo sie, ze ja pomylilam szczepionki i zamowilam infarnix hexa - to akurat ok i rotarix a na to nie szczepimy! Powinien byc synflorix....... Biedak z wywieszonym jezorem jezdzil po aptekach szukajac wlasciwej, bo tam gdzie odbieral zamowienie nie bylo synflorixa.. Ja bym na niego krzyczala gdybym byla na jego miejscu a on sie cieszyl, ze zalatwil i Gabik bedzie mial wszystko za 1 razem Naprawde zlego slowa mi nie powiedzial, ale i tak go przeprosilam
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 nie dawałm smoczka wcześniej bo nie umiała go ssać, później nauczyła się ssać ale ją wkurzał okropnie, a ostatnio jakby załapała że może ją to uspokoić, no i przez to ssanie kciuka trochę mnie ten smoczek przekonuje, tyle że problem polega na tym, że ona kciuki mogłaby ssać non stop, a nie chcę zeby calą dobę ssała smoka i bądź tu mądrym
grazin 8kg ????? ty naprawdę masz jakieś sterydy w tym mleku ![]() mattal co Ty ostatnio z tymi wielkimi literami ?? przecież każdy Cię widzi ![]() ja tu myślę, że ziemia się wali a ty tylko pytasz ile miarek kleiku ![]() ja jakoś nie jestem przekonana do tych kojców, wydaje mi się że dziecko w klatce siedzi ![]() daisy skarpety trochę złażą ale cóż, od tego jest mama żeby poprawiać ,Gabrynia też ma węzełki z obu stron na karku, malutkie ok 3-4mm, nic z nimi nie robię, każde dziecko ma jakieś węzełki powiększone, jeśli nie rosną to olewam u nas na oddziale też emle stosują, ale nie na każde dziekco działa ![]() u nas burza przeszła, ale było dziś tak duszno, że teraz w końcu można oddychać ![]() teraz pędzę odpoczywać, bo dziewczynki w łóżkach
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-05 o 19:32 |
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Klaterina, Paulizia - mnie tez zaczelo sie lac z nosa strasznie
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku no sama w szoku jestem ze taka buła z niego
i tez nie jestem do kojców przekonana bo dla mnie łózeczko to juz wiezienie dla dziecka ![]() w którym seba jest centylu jak ma 8 kg 64 cm i 3 i pol miesiaca??
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Zjadł 105ml z kleikiem... Mo dużo czy mało? Cytat:
![]() A kojec chcę, bo moje dziecko strasznie mobilne... I co jak zacznie mi np. włazić do kuwety? ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Grazin 95 centyl w wadze i 50 we wzroście
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
jejuu jaka u mnie burza bylaaaaaaaaaa
powodz na ulicach ale dzieki bogu studzienki zaczely od nowa zasysac, bo juz strach, ze nam firme zalejeee rodzicow moich tez prawie podtopilo ![]() olenka na kolacje wypila 70ml kaszki, do tego 150 mm i padla jak kafkaaaa![]() grazin super, ze z sebusiem wszystko oki no i piekna waga
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba nie zbyt dobrze ze w wadze tak wysoko a we wzroscie mało?? moze lepiej kocia kuwete ogrodzic?
|
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy dołączyłas do pociągających inaczej
wypiłam cieple mleko z miodem, wypłukałam gardło ale jeszcze raz zrobie później i chyba będe spac na siedząco bo mi będzie lepiej, paskudztwo jedne sie przyplątało. Twój mężu się spisał na piątkę
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
zmykam szykowac kąpiel Marudkowi i sama się wcześniej położę
u mnie też zaczyna wiać życzę spokojnej nocki
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
Moje obie księżniczki już o 19.00 spały. Ciekawe, o której rano wstaną.
![]() U nas też burza... Grazin, Twój Sebolek to duży chłop jest. Nie siada ci kręgosłup?? Życzę zdrówka wszystkim pociągającym... U mnie antybiotyk w końcu zaczął działać i czuję się lepiej... My jutro rano idziemy na szczepienie i z Anią na bilans czterolatka... Nie mam jeszcze dyskietki dla Zuzy, więc pewnie się nasłucham... |
|
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy masakra. Normalnie leci jak z kranu
do wanienki nawet mi skaplo i musialam od nowa wode nalewac jak tylko wyte nos to zaraz nzowu kap kap Tragedyja...Anula poki co nic, ale chyba wezme aspiryne na noc, bo boje sie, ze moze sie rozkrecic 'impreza'
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
wederko zdecydowanie jest lepiej z moim kregosłupem niz po porodzie. ale wieczorami jest ciezko...
czemu wy wszystkie chore?? zdrówka zycze!!!!!
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
witam
to na początek 82Anusia śliczny avatarek masz Aga_pe25 świetnie wyglądasz w tym kolorze, a tak poza tym to bardzo podoba mi się twoja fryzurka ![]() kciuki też są ![]() Mamooptymistko to ty po tygodniu będziesz musiała przestać kręcić hula hopem skoro w tak szybkim tempie chudniesz , a wyszły Ci siniaki??? Aniaa2631 ja chyba nigdy tak mocno nie ćwiczyłam, bo ja taki leniuszek jestem tak więc dla Ciebie ![]() Grazin głos poszedł, no i super waga , ale ty masz mleko w tych cycuchach ty zacznij nim handlować ![]() Klaterina zdrówka dużo życzę, a ty zamiast się położyć to zasuwałaś jak mały samochodzik dzisiaj ![]() Ddaaiissyy widzę że wizyta u lekarza udana , kolor do pokoju Gabika bardzo ładny taki milutki widzę że tu na forum zrobiło się bardzo pociągająco , mam nadzieję że przez neta nie zarażacie tym katarem u nas dzisiaj bez żadnych rewolucji, był spacer - baaa nawet dwa i to w dodatku bez płaczu ![]() teraz Mati już śpi, a ja pędzę odpoczywać
|
#4019 |
|
Rozeznanie
|
dziś rano pisałam Wam ze mój Stas wymiotował , potem o 12 i o 15 było oki a wieczorem znowu z niego chlustało
i juz wiem czemu podałam mu w nocy mleko z nieprzegotowanej wody!!!!!!! a dowiedziała sie o tym dopiero przed chwila jak małz wrocił z pracy,okazało sie ze nikt nie ugotował wody w czajniku , a ja byłam pewna ze gotowana (bo zawsze jest ugotowana) i zrobiłam mu mleczko isc jutro do lekarza??? co mu sie stanie???
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
Jakie przystojnego trenera ma moje dziecko
![]() ![]() ![]() Też życzę zdrówka wszystkim pociągającym. Grazin piąteczka u nas też 90 centyl ![]() Pudziany małe nam rosną.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

wybieram:

Jednym slowem mialas dzien dobroci dla domu 
Tu na szczescie duzo cieplej jednak ochlodzenie tez ma byc. A wesele juz w ten weekend ? Zrob koniecznie zdjecie Zosience jak wcina ziemniaczki !!
wydaje mi sie ze bedzie super duper
dla Gabulka za szczepienie

ty naprawdę masz jakieś sterydy w tym mleku