|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
moze sie przytruł troche? nie mam pojecia...
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
Ja krótko:
Kasia przeziębiona Wojtek jeszcze się nie zaraził, ale ma mega skok jutro i środę tż od 5-21 w pracy dobijcie mnie....
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
asiak
Grazin, Siasiek Edzik ma ok. 7 kg... Patrzę, że u nas 18 i 40 centyl... To chyba małoooo? Czy 105ml mm z 1 miarką kleiku kukurydzianego to dużo? Chyba nieee... Rozszerzanie diety mnie stresuje (andziot opanowałam chęć dania dużych liter, to ten stres w połączeniu z bromergonem... )---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Grazin http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
|
|
#4025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle rozpuściło Ci się mleko w wodzie zimnej? I nie czułaś,że jak trzymasz butelkę,to zimna jest w dotyku? Broń Boże nie oceniam,tylko zastanawia mnie jak mogłaś nie wyczuć że woda zimna ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ze mnie burak
![]() Edziku i Wiktorku w dniu waszego swieta zycze Wam wszystkiego najlepszego, duzo usmiechu i mnostwo kolorowych chwil
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze nie wiem ile seba zjada ale patrzac na jego wage to by wychodziło pół litra na posiłek ![]() jak Twoja laktacja? karmisz jeszcze edzika piersia? hamuja ja te leki??
|
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
w nocy mam zawsze zimna wode (zagotowana wieczorem)i tylko ja przez chwile podgrzewam na gazie i do butli
tak mi kiedys któraś poradziła (bo ja zawsze gotowałam ,a potem studziłam pod woda, a Stas sie darł i stawiał pół domu na nogi ) i teraz mam na szczescie zjadł i teraz spi mam nadzieje ze mu nic nie bedzie ![]() ale jest wesoły ,smieje sie , nie wyglada na chorego tylko wymiotowal
|
|
#4029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla imienniczki mojej. Cytat:
Monika nic strasznego nie powinno się stać, chyba. Też mi się ostatnio przytrafiło tak zrobić i wszystko ok. Zależy też jaką macie wodę. Wrzuciłam zdjęcia z dzisiejszego dnia do albumu. Hehehe odważyłam się pokazać pyzowatą mordkę
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co??? seba zasnal przy cycu nie odbił dałam na brzuch obudził go bek oczy jak 5 zł, albo nawet 10 ![]() wziełam na rece przytuliłam położyłąm na PLECACH dałam pielusie i poszłam sobie a on zasnał ![]() troche sobie pogadał i śpi kim jest to dzziecko i co sie stało z moim seba ? ![]() zaznaczam ze w łożeczku na plecach sam nigdy nie zasnął zawsze odnosze zwłoki do łózeczka
|
|
#4031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie bardziej sprawdza się patent z wodą w dzbanku i wrzątkiem. Hanka lubi średnio ciepłe mleko więc na 150 ml wody robię tak,że 50 ml wrzątku,reszta chłodna. |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to było takie większe ulanie a nie wymioty? Ja ze swoim maleństwem (wtedy) pojechałam do szpitala bo właśnie wydawało mi się, że wymiotuje. W dzień mu się parę razy tak stało i wieczorem nie wytrzymałam. Lekarka normalnie mnie zjechała od góry do dołu, że ze zdrowym dzieckiem do szpitala przyszłam. Że dziecko gdy wymiotuje to niby go szarpie, sprawia mu to dyskomfort i płacze.
|
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najjjjjjjjj Wiktorku!!! Buziaki |
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
matal masakra ten lek hamujacy laktacje
masz jakies skutki uboczne?
|
#4035 |
|
Rozeznanie
|
Grazin , tak
włąśnie tak zrobiłam
|
|
#4036 |
|
Rozeznanie
|
Dobry........
A więc tak: z mężulem się dogadaliśmy i jest BARDZO dobrze Byłam dzis u lekarza z małą. 1. Waży 7.005 kg ! 65 cm 2. Rozszerzamy dietę - nie mam pojęcia jak się za to zabrać Andziot - mogę jabłko jako piewrwsze czy powinnam przecier jarzynowy jakiś z glutenem czy co? 3. Pipka czerwona więc trzeba smarować Clotramizol czy jakos tak, po trzech dniach mocz i może na basen możemy w sobotę !! 4. Szczepimy na pneumokoki i te drugie -koki 5. Pani doktor załamała się że mała idzie do żłobka Ciekawostka: Dziś podczas kapieli rozmawiam z męzem : "Jak będziemy mówić na pipkę małej?" "Nie wiem ale na pewno na wizażu ten temat powróci za rok i wtedy pewnie zrobicie jakiś plebiscyt" Usmiałam się !
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Spice Fatk
Edzik w nocy też nie chce odbijać, bo zasypia na butli...Zastanawiam się tylko, bo on po 60ml już za bardzo nie chciał, ale jeszcze te 55ml jakoś pociągnął. Ciekawe ile pośpi... I czy jutro też tak mało zje? Grazin Właśnie zaraz będę ściągać Nie karmię od 5 dniu w ogóle, tylko ściągam laktatorem nadmiar. Nadal mam mleko... moniczka nadmorska Może kup termos? Ja gotuję wieczorem wodę, wlewam do termosu i w nocy wlewam ok. 80ml z termosu (gorącej) i 100ml z butelki (0,5l Żywiec - można niemowlętom bez gotowania dawać) ![]() Grazin dla SebulkaEdzik dziś też ładnie zasnął, ale na brzuszku. Jakieś 5 minut usypiania Chyba się przyzwyczaił, że nie noszę ![]() Żebym tylko nie przytyła, bo to oznacza mniej ruchu Czyli muszę na dłuższe spacery. Ach i jutro obczajamy spacerówkę ![]() Czy się rozkłada na płasko... Widziałam, jak Oliwka Xanthi świetnie się w niej czuję i też chcę spróbować
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak byłam mała to nazwyałam pipke SIKULA ![]() ja dawałam sebusiowi trzy razy jablko nic mu nie ma po tym najpierw mine zrobil dziwna a potem mlaskał i sie zajadał ale na razie nie planuje wprowadzac nic innegokaszki to dla mnie jedna wielka niewiadoma ![]() Cytat:
moja kolezanka ktora ma 18 miesiecznego syna i karmiła do jakiegos 5 miesiaca mowila mi ostatnio ze jak sobie scisnie cyca to jej mleko wyplywa ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- sebek tez sie fajnie w spacerówce czuje zazwyczaj zasypia
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas tez zosia pieknie zasnela , ale od 17-stej nie spala wiec padla o 20-stej, my sobie pogawedzilismy z TZtem i ide spac...
WOW!!! sobie Sebus wazy...moja zoska za 4 dni 4 miechy skonczy i dopiero 6 kilo przekrecilo... ![]() Cytat:
burza pewnie od nas przyszla bo lalo caly dzien a teraz sie rozpogodzilo wreszcie(rychlo wczas )Cytat:
![]() gratuluje cudasnego meza i najwazniejsze ze szczepionka znaleziona. kolor sypialni baaardzo mi sie podoba! co do naszego wyjazdu to ja cala w nerwach juz, pranie nie schnie, masakra, a w czwartek wieczor juz prom mamy do PL..... w sobote jedno wesele, ale na nei chyba pojedziemy z Zosia i ja wroce wczesniej, bede padnieta i nie sadze ze bede chciala siedziec do niewiadomo ktorej, a nie chce tesciowej tak od razu malej zostawiac na cala noc, szczegolnie ze mala bedzie nieprzyzwyczajona jeszcze, wiem glupek jestem. Na drugie wesele moja mama juz przyjedzie z Czewy wiec bedzie lepiej ![]() Paulizia zdrowka zycze, mnie juz szczesliwie katar opuszcza powoli... atiz usmialam sie z twojego meza my mowimy cipunka, jakby plebiscyt zaczac juz teraz![]() grazin no zasnal twoj sebus bo dorastaja nam dzieciaki i grzecznieja ![]() ja nie kumam tych centyli... musze zwazyc i zmierzyc zoske w PL to sobie dopasuje centylowo ![]() Siasiek fajnie ze jestes! a ja zycze wszystkim dobrej nocki ![]() uciekam spac tym razem pogodzona z mezem(na szczescie!!!) |
||
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Spice Wiktor delicadezowy
Grazin Na początku masakra, w ogóle nie ogarniałam NIC. Teraz nieco lepiej, powoli ogarniam, ale mnie mdli, straciłam apetyt i mam często mroczki przed oczami... atiz my zaczynamy w czwartek od ziemniaczka ![]() (tzn. daję już teraz kleik kukurydziany na noc, dziś 1 miarka). Potem ziemniaczek z dynią. Ziemniaczek ze szpinakiem. Jeśli będzie problem z kupką, to dam jabłuszko w międzyczasie. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- anulka Centyl 50 to średniak. Powyżej to duże/ciężkie dziecko, poniżej małe/lekkie ![]() Statystycznie to chyba jakoś badali, jakie są dzieci. O: "Percentyl wzrostu i wagi dziecka to wartość statystyczna mówiąca, ile procent dzieci waży lub mierzy tyle samo lub mniej niż twoje dziecko. Przykładowo, jeśli twoje dziecko ma wagę równą 75 (per)centylowi dla danego wieku, oznacza to, że w losowej próbce 100 dzieci w tym wieku przeciętnie 75 z nich będzie od niego lżejszych."
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-05 o 21:29 |
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
całe szczescie
![]() ja centyli tez nie ogarniam, wazne ze sie miesci w tej siatce w ogole ![]() Cytat:
co Ci sie działo? ![]() a te tabletki to konieczne??
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Grazin dziecko Ci dorasta
sam już zasypia , za niedługo nie będzie mógł sam zasypiać będzie potrzebował jakąś "przytulankę" A co ma Sebek? ![]() Matall ja nie karmię już prawie półtorej miesiąca i nadal coś tam jest. Przy kąpieli kapie... Atiz 7kg ładnie
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i taka świnkę![]() fajnie jakby codziennie tak zasypiał ale sadze ze cos mu sie po prostu pomyliło
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin "Możliwe skutki uboczne: Zaburzenia ze strony przewodu pokarmowego (brak łaknienia, nudności, wymioty, bóle brzucha, zaparcie, biegunka), zawroty głowy, zaburzenia koordynacji ruchowej, nadwrażliwość na światło, obrzęk i przekrwienie błony śluzowej nosa. Lek może spowodować obniżenie ciśnienia tętniczego krwi, szczególnie przy zmianach pozycji na stojącą."
Wszystkie mam ![]() U mnie konieczny, bo jak nie brałam, to prawie zastój mi się zrobił ![]() Siasiek No to ja chcę chociaż tyle, żeby nie musieć ściągać A właśnie, idę połknąć Bromergon ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- A jutro nie mogę jeść do 14:15 Mam usg
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezłe skutki... ale juz niedługo przejdzie ![]() nic kompeltnie nie mozesz zjesc?? mogli to usg w ogole zrobic na 20 najlepiej... debile
|
|
#4046 |
|
Przyczajenie
|
Nareszcie mam chwilke na forum
![]() Doczytałam wszystko i...większośc zapomniałam ale, ale pamiętam że Edzik skończył dzisiaj 4 miesiące ![]() a Sebuś pobija rekordy wagowe ![]() My jutro mamy kolejną wizytę u rehabilitanta, jak mi znów zacznie mówić to co ostatnio to... Tymek zauważył dzisiaj swoje stopy, zrobił dziwną minę po czym znów zaczął memlać rękę A ja dzisiaj dostałam maść na me paskudne rozstępy, zobaczymy za miesiąc czy coś się zmieni po kuracji tabletkami i maścią Lekarka na razie nie chce mnie kłuć zastrzykami w celu rozjaśnienia ich- powiedziała że mam dać szansę maści więc się jej posłucham ![]() Aaa powiedziecie mi, chodzicie może z maluszkami na basen? My w sobotę się wybieramy pierwszy raz, ale nie mam zielonego pojęcia co zabrać, jak to ogarnąć?
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Tobie i wszystkim pozostałym dziewczynom teraz już nawet kilka zapamiętałam a jak czytam co nowego dzieciaczki zrobiły patrzę na datę i sobie myślę żeu nas to np, za 2 tygodnie powinno się zdarzyć
Cytat:
![]() Pomierzyłam się, załamałam się tymi pomiarami, zapisałam je i teraz już nie ma odwrotu - walka rozpoczęta. Mąż będzie trenował przed biegami więc chyba będę z nim też na bieżnię jeździć. Idę powoli spać bo ostatnie nocki są bardzo męczące Franek budzi się często.
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wcześniej tylko bułkę z masłem ![]() Idę spać DO-BRA-NOC
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
bry wieczór
.dziewczyny - możecie doradzić jakąś rzetelna książke lub stronę www nt żywienia niemowlaków? ja nic kompletnie nie wiem. 1. czy dawać tylko jabłko przez 7-10 dni (to wiem od pediatry) i potem inny owoc lub warzywko? czy np. jabłko 2 dni i np gruszka 2 dni itd. 2. ile mogę dawac kleiku kukrydzianego w ciągu dnia? daję na noc 3 miarki - raz tak dałam, w ciągu dnia czaem dosypię jedna, ale czy to nie za dużo? Szymonek w nocy je o 20.30, 1.00, 4.00 i 7.00 - jak dla mnie bardzo często. je tak nawet po kleiku. 3. po co w ogóle kleik kukurydziany?. 4. kiedy i po co gluten?. 5. zwariuje...ych. a nie wspomnę jak mnie głowa boli jak zobaczyłam ile mam do nadrabiania .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-09-05 o 21:48 |
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nadunia jeszcze urzeduje, smieje sie w najlepsze a mi sie zab ukruszyl i czeka mnie dentysta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

wybieram:

u nas też 90 centyl 

)

masz jakies skutki uboczne?

dla Sebulka