![]() |
#961 | |||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Z iloma ludźmi...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
I to jest w większości powód nieudanych i rozsypanych małżeństw (jak i 'zwykłych' związków), w których ludzie zwyczajnie nie potrafią się dogadać, bo wymagają od drugiej strony bycia idealnym itd, i w końcu albo szukają sobie kogoś na boku, albo opadają z sił. Patologia to nadal MNIEJSZOŚĆ i nie rób z kobiet takich uciśnionych przez mężczyzn biednych istotek. Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
BAN stały
|
Nie liczyłam, nie zamierzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Przyczajenie
|
Z ledwością, ale przebrnęłam przez cały wątek... I powiem szczerze, szok
![]() Haha, pisząc moje liczby nie czytałam wcześniejszych wypowiedzi,a po przeczytaniu doznałam lekkiego szoku ![]() A może ta co miała 3 partnerów, to były zdrady i co wtedy ? Kto wtedy jest "lepszy", no tak, ta co miała ich 3, bo ta co miała 10 to już "puszczalska ![]() Wolę mieć nawet 1236584 partnerów niż kogoś krzywdzić swoim zachowaniem.A gdy nikomu się nie dzieje krzywda, wręcz przyjemność, to już w ogóle nie rozumiem.
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Popieram słowa Dakini1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to samo prbuje wyjasnić ,ale nikt mnie nie słucha. nie ważne liczby,ale jak ktoś szanuje drugiego człowieka btw-można być dziewica,a niejednego partnera sexualnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Życie to nie matematyka i nie ekonomia. Należy się temu i tamtemu. Czy to się odzwierciedla w normalnym życiu? Nie sądzę. Zauważyłam raczej tendencję, że ludzie, którym najmniej zależy i najmniej się przejmują, mają najłatwiej. Ktoś jednak może lubić fast foody, ale kogo to obchodzi, prawda? Kulcie idealności? Wygórowanych wymaganiach? Kilka linijek wcześniej twierdziłeś, że oni nic nie robią, bo im się wszystko należy. A tu proszę, jednak czegoś się od nim wymaga. Nie zauważyłam, by feministki wywracały jakieś normy do góry nogami. Chyba, że normą dla Ciebie jest, że np. za taką samą pracę kobieta dostaje mniej pieniędzy, albo powinna się bardziej wstydzić za zachowania, za które mężczyzna już niekoniecznie musi. A może normą jest, że kobiety mają mniej kierowniczych stanowisk, bo się nie nadają? Te normy są przewrócone. Dla mnie bomba. Która feministka twierdzi, że kobieta może mężczyźnie zaoferować tylko seks? Feministki podkreślają raczej inwestycję w rozwój kobiety, spełnienie na wszystkich płaszczyznach, prawo wyboru i wykształcenie. To źle? Hmm... Moim zdaniem przesadzasz. Skąd Ty bierzesz takich ludzi? Nadają się na przelotny związek? To Ty coś takiego uznajesz? Wow! Nie spodziewałam się. Znowu wyolbrzymiasz. Czemu tak boisz się kobiet, które wiedzą czego chcą i potrafią po to sięgnąć? Chyba jest coś na rzeczy ![]() Znowu poproszę o źródło. Generalnie znowu demagogia, demagogia i demagogia. Slogany. Wiem, że się nie dogadamy, rozumiem. Masz zupełnie inne podejście do wielu spraw. Ja mam inne, Ty masz inne. Tak jest ładnie i zdrowo. Ale Ty już z innych poglądów zaczynasz robić coś patologicznego.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | ||||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Prawdziwe feministki nie chcą dominacji kobiet, lecz równości kobiet i mężczyzn. Feministki mówią, że kobieta ma prawo, a nie obowiązek piąć się po szczeblach kariery, ma prawo, a nie obowiązek zmieniać partnerów i ma prawo, a nie obowiązek w jasnym i klarownym układzie (układzie, a nie związku) uprawiać seks z kim chce. Poza tym, kobiety walczą o prawo do robienia tego, co od wieków mogli robić mężczyźni. Mężczyźni mieli społeczne przyzwolenie na bycie samodzielnymi finansowo, na zmienianie partnerek, na uprawianie seksu bez zobowiązań... Nadal sporo osób błędnie myśli, że to "facet zalicza" a "kobieta jest zaliczana" ![]() Cytat:
Cytat:
Niestety, nie zawsze trafia się za pierwszym razem na swoja Drugą Połówkę. Czasem trzeba być w kilku związkach, zakończyć je... A potem wejść w związek już z TĄ osobą ![]() Na pewno taka osoba jak trafi na swoją Drugą Połówkę, to doceni ją. Cytat:
Ale to, że ktoś miał 10 (i więcej) partnerów seksualnych nie znaczy, że nie jest w stanie stworzyć stałego związku. Ludzie mają taki stan licznika z różnych powodów. Naprawdę różnych. Cytat:
Ale jednocześnie należy pamiętać, że zwyczajnie nie każdy ma ochotę na trwały związek (ważne żeby powiedział to od razu, a nie udawał, że ma ochotę na stały związek). Nie każdy też ma ochotę na formalizowanie własnego związku. Są ludzie, którzy latami żyją bez ślubu, ale są szczęśliwi, mają dzieci, kochają się... ![]() Cytat:
1. Okazuje się, że partner/partnerka zdradza/kradnie/przemyca narkotyki. Trudno przecież być z taką osobą. Dlatego bierze się rozwód. 2. Okazuje się, że małżeństwo zostało zawarte zbyt pochopnie - para jednak nie kocha się. Wtedy nie ma co tkwić w nieudanym związku, lepiej wziąć rozwód. 3. Para bądź jedna osoba została zmuszona do zawarcia małżeństwa. Po jakimś czasie dopiero ma siłę i możliwość by wziąć rozwód.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
jestę wieszczę
|
Chatul
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale co Wy mu tłumaczycie? Kolejny facet sfrustrowany światem feminizmu[znawca, jak już kilku na tym forum! Ach ci nasi mężczyźni-wizażowcy, co my byśmy bez nich zrobiły, nawet byśmy nie wiedziały czymże jest ten koszmarny feminizm], światem gdzie każdy bez względu na płeć może się bzykać, robić karierę i wymieniać partnerów jak tylko ma ochotę.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
A, chyba że
![]() No i dyplom ukończenia kursu dyskusji u mistrza.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
jestę wieszczę
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
nie było buraka,ale dla każdego sie coś znajdzie. ![]() wybierajcie panie 1-default.jpg 2-images.jpg 3-jablko-z-gwiazda.gif 4-Medal-Super-Kolegi.jpg 5-Medal-prawdziwka.jpg 6-thumb500_medal-super-laska_389.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
jestę wieszczę
|
Chyba do powagi sytuacji pasuje tylko... drugi
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
5 :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Prosty przykład - wiele kobiet dostaje białej gorączki na choćby słowo o gotowaniu i praniu, o zrobieniu mężczyźnie śniadania, lub rodzeniu dzieci, a od mężczyzn nadal wymagają tego, żeby potrafili zapewnić byt, byli zaradni życiowo, bez żadnych problemów itd. Nadal istnieją stereotypy na temat tego jaki powinien być mężczyzna, tylko że teraz są nadmuchane do granic możliwości przez 'kobiety sukcesu'. Wg. seksuologów i psychologów coraz więcej mężczyzn ma problem ze znalezieniem się w tym świecie (męsko-kobiecym) i zaręczam Ci, że nie chodzi tu o pranie, czy gotowanie. Po prostu jest coraz mniej kobiet, z którymi można związać się na stałe, zwyczajnie i bez problemów, która nie będzie miała nasrane w głowie feministycznymi bzdurami i umiałaby wychować dzieci, czy zadbać o 'ognisko domowe'. Takie treści wychowują niestety totalne niemoty życiowe odcięte od rzeczywistości, które, jedyne co potrafią dać mężczyźnie, to 'układ' bez żadnych planów na przyszłość, oparty na poradach seksualnych wyczytanych w Cosmo, ewentualnie marudy, które nerwami będą reagowały na jakiekolwiek słowo o dbaniu o dom i dziecko (bo jakież to one są dumne). Jeśli sądzisz, że takie treści oferują coś dobrego dla kobiet, które na przyszłość planują założenie rodziny i wyjście za mąż, to mylisz się i tutaj, niestety taka prawda, współczesne kobiety dużo mogą się nauczyć od swoich matek i babć (tych, którym rzekomo było tak źle w życiu, bo Was 'musiały' wychować). Przypominam, że rozmawiamy o małżeństwie, a nie o tym, że 'niektórzy nie chcą się wiązać na stałe'. Fajnie, że nie chcą, tylko nie wiedzieć czemu i tak kobiety podświadomie reagują na mężczyzn zaradnych życiowo, a mężczyźni reagują na delikatne kobiety, które potrafiłyby się zająć ich dziećmi. I przyznaję szczerze - dla mnie nie ma nic bardziej aseksualnego niż stereotypowa 'kobieta sukcesu'. To, że ktoś ma niby 'prawo nie obowiązek' coś tam robić, nie oznacza, że pisma kobiece, programy telewizyjne i książki propagujące taki typ życia nie narzucają czegoś komuś. Owszem, kobiety nasiąkają tą ideologią, a później dziwią się biedne księżniczki jak przychodzi prawdziwe życie, ciąża i trzeba wykarmić dziecko. A mnie w dużym stopniu śmieszy, jak ktoś rzuca stereotypami, że małżeństwo = gruby mąż, puszka z piwem i więzienie, a gotowanie i sprzątanie to mordęga. I kto powiedział, że charakterystyczne dla mężczyzn jest częste zmienianie partnerek seksualnych? A kto powiedział, że to normalne? Dla mnie to jakieś wyssane z palca, bo tak naprawdę znam niewielu mężczyzn, którzy często zmieniają partnerki, większość z moich bliższych lub dalszych znajomych to ludzie, którzy są ze swoimi kobietami po kilka lat. Ot tylko tak offtopowo - podstawy teoretyczne feminizmu najwyraźniej opierają się na głupim stereotypie ![]() I nie sądzę, żebym musiał podawać jakieś źródła, bo to co opisałem, to zjawisko tak powszechne, że trudno go nie zauważyć - i to w przeciwieństwie do patologii, gdzie mąż bije żonę itp, bo to jest mniejszy odsetek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dostają białej gorączki te, które słyszą, że to ich obowiązek, bez względu na to jaki mają inny pomysł na życie. Te, które uważa się za niepełnowartościowe, bo np. nie chcą mieć dzieci (z wielu powodów), albo nie potrafią gotować, ale za to świetnie sobie radzą z majsterkowaniem. A to takie "niekobiece". Teraz to jedziesz stereotypem znowu. Jednak kobieta według Ciebie ma jakąś rolę przypisaną. Co to będzie, jak ona faktycznie lepiej skosi trawnik, a on ugotuje? Toż to nie kobieta! Boisz się takich kobiet? W ogóle mnie zastanawia skąd bierzesz większość tych bzdur. Kojarzysz słowo "feministka" bardzo pejoratywnie, nie wiedząc co tak naprawdę znaczy prawdziwy feminizm i jakie są jego założenia, a kilka linijek dalej narzekasz, że kobietom nie będącym w związku negatywnie kojarzy się małżeństwo? No, bo jeszcze nie daj Boże uwierzyłaby, że ma prawo nie potrafić sprzątać, a mimo to nadal być kochającą kobietą ![]() No cóż. Dla mnie tak, bo ja nienawidzę gotować, a sprzątanie też nie jest dla mnie megaatrakcją. Poza tym jestem zwolenniczką dzielenia obowiązków domowych po połowie. Jak mój facet będzie gotował, to nie widzę nic złego w tym, że pozmywam i poodkurzam. Nie wypowiadam się, jako że nie podrywam nikogo ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ty się zapatrujesz na wszelkie anomalia sexualne. powiedzmy spotykasz się z dziewczyną,bierzecie ślub,a po ślubie okazuje się,że ona ma POTRZEBY. potrzeby przewyższające twoje wąskie normy morlne.podajc przykład-podnieca ją bol i pragnie być twoją niewolnica.chce,abyś ją przypalal,gwałcił,lub związywał. czy jestes w stanie to dla niej zrobić,bo wątpię,abys PRZED zobaczył co w niej naprawde siedzi. jak się zapatrujesz na związek z partkerką lubiąca masochizm ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-09-06 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
no muszę przyznać, że nasz Dopcio tak mnie rozbawił, że aż troszkę popuściłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem co w tym śmiesznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
a ja wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak bo każdy mężczyzna daje z siebie tak dużo, a te wredne, niedobre feministki pod groźbą przypalania gorącym żelazem zabraniają kobietom np. pieczenia ciast ![]() A ilu mężczyzn dostaje gorączki na myśl o gotowaniu. Nie wiem jak jest u innych, ale w moim związku panuje sprawiedliwy podział obowiązków- sprząta i gotuje ta osoba, która w danej chwili ma więcej czasu. No tak bo piorąca, gotująca, sprzątająca i chcąca rodzić kobieta to nie stereotyp ![]() Widzisz ja nie umiem wychowywać dzieci, nie chcę dzieci, a pojęcie ognisko domowe to mocny przesadyzm, a jakoś nigdy nie narzekałam na brak partnera ![]() Ile jadu, ile agresji. No ale zapomniałam- jak kobieta poprosi facet by ten pomóc w kuchni to ma namieszane w głowie, bo pan i władca zarabia więc nie musi umieć kotletów robić ![]() Po pierwsze zakładać rodzinę można i gdy się nie umie gotować i gdy kobieta pracuje. Po drugie nie każda (ja na ten przykład) chce mieć dzieci, ślub i całą tę szopkę. I nie każdy facet chce mieć rodzinę. Ok uczę się od mojej matki. Ona pracowała, a ojciec wychowywał mnie na tacierzyńskim. Prał, gotował, sprzątał i ubierał ze mną laleczki ![]() Ja reaguję na inteligencję i podobne poglądy- nie na kasę, czy wykształcenie, czy pracę. A mój TŻ nie lubi kobiecych i delikatnych kobiet- uważa, że takie są żałosne nadają się tylko do dawania ![]() Widzisz, a mnie pociągają niezależne kobiety, a nie niemoty. No tak kobiety wiadomo chłoną jak gąbki wszystko, co powiedzą w telewizji- halo tu ziemia- kobieta ma swój rozum, nie jest niższym ewolucyjnie stworzeniem. Ja tam nie mam takich stereotypów- małżeństwo to super sprawa o ile dwoje ludzi się dopasowało. Na ten przykład z nas byłaby tragiczna para ![]() Jest bardziej akceptowa;lnie społecznie niż w przypadku kobiet-taka prawda. A ja znam wiele osób zmieniających partnerów, swingujących, zdradzających czy co tam jeszcze. Chcesz się licytować? ![]() Tak powszechne, że spotkałam na razie jedynie w Twoich wypowiedziach ![]() Chyba żyjesz na jakiejś innej planecie- serio. Facet maczo ma powodzenie jak mało kto. Ja tam nie podrywam na dotyk ani lubieżny frotteryzm, ale co kto lubi. Nie wiem jak inne, ale ja nie podrywam na rady z gazet. Mam swoje własne sposoby ![]() Np. ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |||||||||||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czym według Ciebie jest "dbanie o ognisko domowe"? Masz na myśli pranie, sprzątanie i robienie obiadków mężusiowi? ![]() Cytat:
![]() Gdyby nie było chętnych kobiet albo chętnych mężczyzn, to w ogóle już nie istniałoby coś takiego jak "układ bez żadnych planów na przyszłość" ![]() Cytat:
![]() To głównie o to chodzi. Cytat:
![]() Za to moja druga babcia nie lubi się zajmować domem. Przez większość życia pracowała zawodowo i zarabiała tyle samo, co dziadek. Przerwy w pracy miała tylko dlatego, że była w ciąży ![]() Jak widać oba te modele są możliwe. Jest też na pewno wiele więcej odpowiednich modeli rodziny. Kwestia tego, że nie każdy człowiek nadaje się do każdego modelu rodziny. Jedna kobieta będzie chciała zajmować się domem całymi dniami, a druga będzie wolała iść do pracy. Ludzie są różni, więc mają różne potrzeby. Cytat:
![]() A może po prostu ludzie nadal chcą się wiązać ze sobą na stałe? I tylko nieliczni chcą być w "związku bez zobowiązań"? Cytat:
I sama np. nigdy nie związałabym się z mężczyzną, który chciałby żebym nie studiowała, nie pracowała, tylko zajmowała się domem i rodziła dzieci. Za to mam koleżankę, która najchętniej rzuciłaby studia, wyszła za mąż i miała gromadkę dzieci. Cytat:
Nie wspomnę już o reklamach telewizyjnych, w których kobieta występuje głównie albo jako seksi lala, która kusi facetów, albo jako gospodyni domowa, która robi obiadki całej rodzinie (podczas gdy mąż sobie wypoczywa w ogrodzie). Jak ktoś jest mądry to po prostu nie przesiąknie głupotami, które podają mass media. Cytat:
Cytat:
![]() I o czym już mówiłam - nadal wiele osób błędnie myśli, że to "facet zalicza", a kobieta "jest zaliczana". Cytat:
Poza tym, jak mężczyzna robi coś głupiego (np. robi sobie dwuznaczne zdjęcia z obcą kobietą), to często się go tłumaczy, że "koledzy go namówili" itd. Kobiet się tak nie tłumaczy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
świata nie zmienisz, postrzegania ludzi też nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
ma zielone pojęcie
|
To się w końcu powoli zmienia. Tylko właśnie, powoli. Nadal nie wszyscy rozumieją, że kobieta może "zaliczać", a mężczyzna może "być zaliczany".
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Świat się zmieni, postrzeganie ludzi też. Kwestia czasu.
Mówiąc górnolotnie to się dzieje na naszych oczach...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Mało to przekonań się przez stulecia zmieniło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.