|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Tak to plastycznie opisałaś, że jak sobie wyobraziłam, to faktycznie jak jakaś maciora się poczułam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpijcie dobrze ![]() Pesteczko- 3maj się kochana ![]() Sisku- jak się czujesz??? Coś wiemy jak Lau minęła podróż??? Nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego i chyba nie dam rady bo padam już na pyszczek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemywac przegotowana ostudzona woda i zostawiac do osuszenia.. ![]() i tez wlasnie nawet nie mowia zeby zbytnio uwazac przy kapieli.. jak sie zamoczy to osuszyc ![]() Alanowi tak wlasnie dbalam o pepuszek i nic mu sie nie dzialo i ladnie odpadl ale nie pamietam po jakim czasie ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() No niestety ale tak to jest.. Lepiej w sumie o tym chyba wiedziec niz pozniej byc zszokowanym ![]() Wlasnie ciekawe jak tam Lau...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no właśnie plisssss ![]() ooo dobrze, że tak mówisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#245 | ||
Wtajemniczenie
|
To tylko bole brzucha i krzyza....jakos nie mam skurczy...chociaz wolalabym miec bo to inny bol i bardziej znosny jak dla mnie.....
![]() Cytat:
Cotka mam rozwarcie na 2 cm i wszystko tam na dole jest juz przygotowane do porodu....polozna stwierdzila ze do konca tyg powinnam urodzic.... ![]() Szkoda tylko ze musze sie tak meczyc ![]() Cytat:
Dzisiaj nie chcialo mi niczego przyspieszac....boli mnie ten brzuch i w krzyzu tez......nawet nic nie jadlam bo nie mam apetytu... ![]()
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
kapka i 19natka88 gratuluję!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a jesli chodzi o jedzenie to R A T U N K U !!! weźcie ode mnie chleb i nutellę 10 min temu zjadłam 3 kromki, teraz czwartą i naszykowane mam jeszcze dwie i je zjem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tym bardziej ze po kapieli mi nie przeszlo i ogolnie sie czuje jakbym miala okres...... ![]() Ale masz apetyt... ![]() ![]()
![]() |
#249 | |
KWC
|
Cytat:
A jesli chodzi o kikut pępka. W SR mówili, że przemywanie PO KĄPIELI więc rozumuję, że raz dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
u nas mówili, że myć najelpiej raz na ok 3 dni, więc nie wiem jak to zorganizuje jak przyjdzie co do czego. Kurcze takie to proste się wydaje jak się patrzy na to z zewnątrz
![]() Monia, to super. Ja tam ginkom już nie ufam z proroctwem porodowym bo ja też niby miałam już niedługo rodzić a tu już zaraz wtorek a ja chyba nawet średniego skurczybyczka nie doświadczyłam ![]() Jutro tż jedzie na prezentację 2h od wrocławia i mam nadzieję, że akurat wtedy Filip się nie zdecyduje ![]() A co do nutelli to ja nie mogę na nią patrzeć. Pamiętam jak kiedyś zjadłam ją i mialam jakieś problemy z nerkami, haftowałam za 5, gorączka 39 i jakoś od tego mi obrzydła ta nutella mimo że wiem, że nie miała nic wspólnego z całą sytuacją. Ale za to wpierniczyłam 3 kanapki z serkiem, pomidorem i kiszonym i ciągle mi mało ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-05 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Natko kochana doczekałaś się wreszcie!!!!!!!!!! Gratulacje, synuś przesłodki!!!
Cytat:
![]() Powiem ci jak mi kazała robić pani ordynator co by pępuszek ładnie odpadł i odpada już wisi na włosku ![]() Na początku używałam jałowych gazików , psiukałam je tym Osccośtam, odchylałam dość mocno pępuszek w każdą stronę i przemywałam zwiniętym gazikiem na palec wskazujący. Nie trzeba sie bać odchylać, to dziecko tego nie czuję, bo pępuszek a raczej ten kikut jest martwy, jeśli mocniej odchylisz może pojawić się krew, ale wystarzy ją przetrzeć, jest tam też taka ala ropa też trzeba to dokładnie wycierać. Wczoraj wieczorem się wkurzyłam , bo ten gazik nie usuwał mi wszystkiego to wziełam patyczek, popryskałam go i śmigam ładnie ten pępek 2 razy dziennie, naprawdę mocno odchylam, mały nawet nie zareaguje na to, a pępęk ładnie odchodzi ![]() Spróbuj jeszcze sama mocno odchylić i wytrzeć tą wydzielinę dobrze ![]() od pępuszka raczej nie marudził, tak mi tłumaczyła Pani ordynator bo to nie boli. A co do kwękania witaj w klubie mój też dziś pół dnia kwekał, rozglądał się, padam na pyszczek dziś. A spanie to po półgodziny lub godzinę ![]() Nawet nie weszłabym na forum ale bylam Natki ciekawa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- jutro zapowiada się spoko wieczór: najpierw nowy odcinek prosto w serce a potem kuba wojweodzki, do tego tż idzie na noc i nie będzie blokował mi tv plejem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#255 | |||||||
Rozeznanie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() golgie i kaileight Witajcie w domku. ![]() ![]() KAPKA i NATKA GRATULACJĘ ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj właśnie poprałam pościel ![]() a poszewkę materaca też pierzecie? i w ciąży myślenie mi nie działa, dopiero dziś zauważyłam że można wyjmować wkładkę z rożka, i doszłam w końcu do tego jak założyć jedną część do wózka bo tez się główkowałam ![]() a i się dowiedziałam trochę o moim szpitalu, że wszystko zapewniają tylko niektóre rzeczy lepiej mieć swoje (rożek, ubranka, pieluchy poporodowe bo szpitalne nie takie fajne ![]() a można mieć jakiś śluz normalnie? czy "każda" wydzielina jest czopem? nie chce oglądać zdjęć jak cotynato na necie bo bym :rzyga: a mam jakiś taki lekko żółty? i nie wodnisty ani nie gęsty jak białko jajka, taki pomiędzy chyba ![]() i po waszych postach zaczynam się zastanawiać czy moje dziecko nie waży za mało? 2100g w 36tyg skończonym Cotynato Stokrotka ja tak czekam na wieści o waszych porodach a wy co? ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki Madziu.....i tylko to mnie pociesza ze juz za chwilke zobacze swoja kruszynke.... ![]()
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
tak z innej beczki: dostałyście nowy katalog ikei ??
chyba skuszę się w grudniu na zestaw kieliszków do wina za 29 zł ... |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostalam....kupilabym to i owo ale zastanawiam sie gdzie to wszystko pomieszcze potem...... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
a po prasowaniu się nie zmieniło nic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc mamcie
![]() Muszę jeszcze powkładać bieliznę do szuflady, bo teraz zalega to wszystko na łóżku. Tak mi się zachciało szafę porządkować ![]()
#263 |
Zakorzenienie
|
Mucka, TEN śluz jest taki zupełnie inny. Ja swój wypatrzyłam ( chociaż źle zdiagnozowałam) dlatego, że to była taka kupka śluzu i miała dużą objętość i dużą sprężystość
![]() ![]() A co do Usg z pęcherzem to sobie odpuściłam. 200 zł a i tak nic to nie zmieni. Powiem o tym w szpitalu jak będzie czas przed to może oni mi zbadają, ale ona powiedziała, że to i tak jest tylko do mojej świadomości, bo dziecko urodzi się z tą zastawką w pęcherzu i jedyne co to powinnam to wiedzieć, żeby nie faszerować antybiotykiem myśląc że to jakieś infekcje. |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny też macie taki straszny celulit ? Właśnie dopatrzyłam się swojego - schylałam się po coś i z ciekawości zerknęłam w lustro jak mój tż to widzi ( mi to wydawało się niczym kocie ruchy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje że będzie dobrze z Filipkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam....ale mam to gdzies.....jesli potem sie tego nie pozbede to na jakis laser sie wybiore albo cus takiego..... ![]()
![]() |
#268 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobranoc Aguś ![]() Cytat:
celulitu nawet nie mam takiego tragicznego chyba, że o nim nie wiem ![]() mnie to przeraża moje owłosienie ale piepszę nie chce mi się w tej chwili o to dbać ![]() a wogóle to do porodu podobno jest najlepiej nie być wygoloną tam na zero bo w razie ew ran odrastające włoski się wbijają i boli |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Cotka, Monia... Lepszy celulit od rozstepow...
![]() latwiej go zwalczyc... Ja tez mam ![]() Po porodzie z Alanem duzo mi schodzilo jak karmilam... Praktycznie to prawie wszystko mi wyssal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
mmadzia...a może to wina programu jaki ustawiłaś albo temperatury??
ja robiłam wszystkie prania w loveli kolor i do tego dodawałam płyn lovela.. nawet niecałą miarkę wsypywałam i płynu zakrętkę pełną.. prałam wszystko na 40 stopni program- bawełna kolor ,a takie leży jak pokrowce,ochraniacz itp. na krótkim praniu ... i wszystko jest idealne.. jak nowe.. nic się nie zniszczyło..ani nie zmechaciło itd. Monia jak się czujesz??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.