|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
ja uwazam ze te 3 doby to jest akurat... wiadomo ze kazdy chce kurowac sie w domku, ale juz bez przesady... b.czesto chociazby zoltaczka ktora przechodzi wiekszosc maluchow ujawnia sie dopiero w 3 dobie... ja chyba wolalabym zostac wypisana ze swiadomoscia ze jest OK i zagrozenia sa juz za mna, niz siedziec jak na szpilkach- nie dosc ze stres bo juz baby jest to jeszcze czy wszystko OK, czy nie kicha, czy dobrze mu z oczu patrzy :P itd :P i jako osoba ktora szczerze i chetnie unika szpitali, to akurat uwazam ze te 3 doby to... przezyc i do domku ![]() doczytałam, że położna codziennie przychodzi to zmienia ciut rozwoj wydarzen... jednak mimo wszystko wolalabym polezec ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
ja pamietam, ale nie obiecuje czy dotrwam... bo oczy mi opadaja, a to dopiero 20:30 :P a ze ostatnio po 9h sypiam to jak wstane 4-5 to umre :P no i jeden z ulubionych filmow dzis grają, ale dopiero o 22:45 - telefon (phone booth) lubie ten film, ale chyba nie dotrwam :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-05 o 20:31 |
||
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki, daje tylko znac, ze zyje, tyle piszecie, ze nie jestem stanie was nadgonic, ale kiedys sprobuje
mam nadzieje, ze u was wszystko ok
|
|
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
jakich kodach na pampersy?
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Joamic z tego miejsca pobiera się kod na pampersy KLIK
Kod jest do pobrania od 6-09-2011 ![]() Ja uciekam. Miłego wieczoru
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
Co sie dzieje na zewnatrz to szok! Najpierw godzinne widowisko za okenm- piekne blyski ponad chmurami...a teraz jak sie rozwialo, rozpadalo i rozgrzmialo! Pewnie niebawem pradu nie bedzie u nas.
Na kolacyjke zrobila grochoweczke w sumie to na jutro na obiad bardziej![]() Tż poszedl do wujka, maluszek padl- dzis nie spal,a babcia go tam solidnie wymeczyla hihih. Kochana- jesli masz fox - to tam leca znow od pierszszej serii odcinki. A jesli nie masz- to pozostaje online ( wpisz w google seriale online )Wogole to juz czuje sie lepiej.... siedzialam na kibelku 90 minut i jak ulzylo okropnie... zakorkowalo mnie solidnie i pewnie stad moje wczorajsze zle samopoczucie. Dzis 32 tydzien ![]() Nie ma co- trzeba juz solidnie sie brac za koncowe przygotowania!Co do przewijania malenstwa- to ja mialam taka miseczke od wanienki- z dwoma wnekami- w jednej mialam zapas waickow, a do dugiej szybko wlewalam cieplej wody. No i to na komodzie bylo. A obok pare pampersow. Tym razem tez tak planuje.A przewijalam na lozku- na malym reczniku, a pod pupica pielucha tetrowa- w razie niekontrolowanego wystrzalu w trakcie przewijania ![]() Oki ide sie napchac grochem na noc
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzydal :
|
|
#3338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I ogolnie tesknie za sluzba zdrowia z uk... ale to temat rzeka
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny w tych kodach to trzeba sie zalogować i tyle???? a jak sie niema konta to zarejestrować tak????
|
#3340 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
basiula19 trzeba się zarejestrować, jak nie masz konta
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- na jeden kod mozna kupic wiele pampersow, ale na osobne paragony... wiec z 1 kodem pare razy do kasy ![]() ojaaaaa... u wrześniówek dziś już dwa maluchy na świecie i fotki tak patrze i tezzzzz juz chce ![]() i jedna dziewczyna pisze ze po kąpieli pryskała pępuszek oceniseptem i małemu krewka leci i chyba cos nie tak... jka ktos tu jest to moze podpowie biednej zmartwionej mamie ![]() zmykam do wyrka dobranoc
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też planuję aby chrzesną dziecka została jedna z moich sióstr (jeszcze nie wiem która - odbędzie się losowanie chyba bo się zdecydować nie mogę ) i wcale się nie obraże jak od niej dostanę jakiś bujaczek zamiast tradycyjnej koperty Co do pamiątek... zależy co kto lubi... ja dostałam kiedyś od mamy jej zoty pierścionek - taki malutki z oczkiem, pierwszy jaki sobie kupiła. Kiedyś byłam do niego bardzo przywiązana, teraz na palcu na którym go nosiłam (na inny się nie mieści) noszę obroczkę ![]() Siostra 21 lat temu dostała od chrzesnego na chrzest złoty wisiorek i pierścionek i nigdy ich nie założyła na siebie bo nie są w jej guście biżuteria leży w kuferku i się kurzy. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Mnie udało się sprzedać swoją suknie po roku... przez cały rok ją wystawiałam za 50% ceny i dopiero gdy jąwsytawiłam za 25% ceny za którą ją kupiłam to udało mi się znaleźć kupca... W sumie to potem żałowałam że sama nie kupiłam sobie używanej... ja na swoją tak dmuchałam i chuchałam a dziewczyna która ją kupiła miała w niej sesję w jeziorze.. zdjęcia na prawdę super jej wyszły!!! ja bym się na taką nie odważyła bo wiedziałam że będę chciała ją kiedyś sprzedać.
|
|
|
#3343 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dziś na wizycie u gina . Mały waży 1460
Ja tez mam glukoze po nad normę i czeka mnie wizyta w poradni diabetologicznej, mam nadzieje że skończy sie na diecie. Jutro dostane glukometr i do dzieła -codziennie rano. ![]() Zmykam spać -dzisiaj dość wrażeń ps. dzis nasza rocznica slubu i byliśmy na pysznej kolacji )
|
#3344 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1) młodzież dostała że misie które kiedyś dostanie moje dziecko 2) znajomi i rodzina - butlekę wina ![]() Bukiety dostałam dwa albo trzy i byłam zadowolona wtedy że nie muszę kupować dodatkowych wazonów ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- mnie też nie... znajoma kiedyś zrobiła listę i umieściła w necie - każdy z jej rodziny logował się tam i kupował coś robiąc przelew... moglo się złożyć kilka osób na jedną rzecz... niby pomysł nie głupi ale w mojej rodzinie by nie przeszedł. Zresztą ja nie ukrywam że sama jestem wygodna i zawsze na ślubach daje tradycyjną kopertę. Zawsze daje tyle na ile moge sobie pozwolić i nigdy nie spotkałam się z tym, że ktoś mi wypomniał. Na swoim ślubie od znajomych dostałam tyle ile sama im dałam ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Ja na przykład w zeszłym roku dałam siostrom naszyjniki made hand kupione u znajomej na Allegro i szaliki "kominy". Obie były zadowolone bo prezenty były trafione. Mamie z reguły daje kosmetyki Giordani z Oriflame bo są trwałe + jakiś ciuszek... chustę, szal itp. Z tatą jest róznie... czasami z siostrami składamy się na wspólny prezent dla Niego jeśli wiemy że coś potrzebuje konkretnego i droższego. Mój mąż dostał od jednej z sióstr bokserki z usta z języczkiem a od drugiej kapcie wielkie stopy - takie niedżwiedzie z pazurami Cieszył się jak dziecko ))))))) Kurcze... czasami mały trafiony prezent świąteczny sprawia więcej radości niż ten nieprzemyślany za 200zł.Zresztą nie wyobrażam sobie ile musiałyby mnie kosztować święta gdybym każdemu miała prezent za 200zł kupić... a rodzina z roku na rok się powiększa... mama, tata, 2 siostry, mąż i szwagier... gdybym miała zalożenie że na każdego wydam 200zł to w tym roku wydałabym 1200zł + rodzina męża Cytat:
Idziemy na wspólne zakupy i każde wybiera coś dla siebie... potem zakładamy to w święta ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
Idą takie czasy że ciężko jest przewidzieć co będzie za 5 czy 10 lat więc myślę że takie ślubne prezenty ucieszą moje dzieci najbardziej i zawsze w życiu będzie im łatwiej jak będą miały pieniądze na samodzielny start.---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() Jeśli sie na to zdecydujecie to poproście ludzi o suchą karmę i zanim zaniesiecie ją do schroniska to przesyp z oryginalnego opakowania w zwykłą zrywkę (reklamówkę). ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Fajne jest to że po powrocie ze szpitala torby mogę ręcznie wyprać ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- goldika tutaj masz materace kokos-pianka-gryka: http://allegro.pl/listing.php/search...1b45ce82fe39d8 Wszystkie są jednakowe... niczym się nie różnia.. tylko ceną ![]() Za 63 zł kupisz już razem w przesyłką. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() Poza tym na kosmetyki zamierzam kupić w IKEII taką żabę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60139301 i takie pudełka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50171749 Potem dziecko będzie w tym trzymało swoje drobiazgi ![]() aha i taką używaną komodę zamierzam kupić: http://allegro.pl/waniennka-przewija...805886780.html Koszt nie duży a w cenie jest i wanienka i przewijak + miejsce na kosmetyki Tutaj jest większy wybór w różnych cenach: http://allegro.pl/listing.php/showca...&change_view=1 ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/showca...&change_view=1 ??? ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- To ja w taką podpisaną kopertę wkładam kupione ręcznie wykonane przez kogoś karty z życzeniami - wiem że zawsze pannie młodej się podobają i są po latach wspaniałą pamiątką. Siostrze tylko zapomniałam taką dać i dostała samą kopertę... ale to dlatego że jakoś przed jej ślubem na nic czasu nie było i w dniu ślubu okazało się że o karcie zapomniałam :/
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-09-06 o 00:01 |
|||||||||
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodziło mi o to ze dawanie kasy jest złe, bo rzeczywiście obrarowani wiedzą najlepiej co im potrzebne... chodziło mi raczej o to że są jakieś "stawki" ja jak ide na ślub to tez daje kase, bo nie chcę się powtórzyć z jakimś prezentem.... ale daje tyle ile moge czasem to jest 100 a czasem 300 zł, na więcej poprostru mnie nie stać, a nie bede brała pożyczek
dziwi mnie że powstały "uznawane stawki" i ich wysokość |
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
szalejcie mamusie
Nie masz drukarki? Nic nie szkodzi. Zapisz numer wyświetlony poniżej i podaj go sprzedawcy w drogerii Rossmann 2982183852332 Kupon możesz zrealizować do 15 września 2011r .
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3347 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki witaminka
![]() 2982183883770 jak coś to macie drugi kod
Edytowane przez nie _wiem Czas edycji: 2011-09-06 o 00:13 |
|
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
Ja swoją drugą rocznicę ślubu mam 24.10 i z mężem zastanawiamy się czy spędzimy ją we dwójkę czy już w trójkę... niby termin porodu mam na 11.11 ale różnie z tymi porodami przecież bywa
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziewczyny szybkie jesteście ![]() Ona gratuluje wizyty udanej a co do cukru będzie dobrze
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
jagoda wózek Vario Fun z tej aukcji http://allegro.pl/nowosc-wozek-vario...798515489.html
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki widze ze grzeczne bylyscie i tylko 2 strony do nadrabiania
powiedzcie moje mile czym sie leczy infekcje dwocipne w ciazy? mam wrazenie ze cos podlapalam, tzn uplawow zadnych nie mam ale mnie swedzi i piecze i w ogole jakos to wszystko zaczerwienione. co moge sobie zaaplikowac, lactovaginal czy polecacie cos jeszcze?
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o lokacie dla dziecka też słyszłam już wcześniej że niektórzy tak robią-dobry pomysł ![]() coś jeszcze miałąm napsiaća,le nie pamiętam dzień dobry widzę,ze kupony z rossmana macie,ja się dziś zalogowłąm i jeszcze zdążyłam kliknąć-jkaby ktoś chciał to proszę dać znać ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- glamourous-jeszcze lacibios femina-dla mnie wygodniejsze bo doustne.i chyba tańsze niż lactovaginal. a kiedy idziesz do lekarza?
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GLAM ja mogę Ci napisać co mi lekarz pozwolił bez recepty na drobne dolegliwości - Gyntima Probiotica czopki, Lactovaginal (bardziej profilaktycznie), koleżance w 1 trymestrze ginka dała Vagical ziołowe (więc pewnie bezpieczne), osobiście nie brałam. Dobre są zioła Vagosan do podmywania (nie do irygacji, bo nie wolno tych ziółek w środek w ciąży aplikować) i polecany przez SZPILKĘ Provag żel (probiotyczny, mi na podrażneinia super pomagał). Ja np. ostatnio upławów nie miałam tylko takie objawy jak Ty, zaczęło się przed wizytą, dostałam ten nieszczęsny Macmiror 6 globulek c 2 noc (recepta), jestem po drugiej i po dolegliwościach. O co chodzi z tymi kodami, bo nie załapałam
|
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona gratuluje udnej wizyty ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Elfie kody sa do rossmana. Jak podasz w kasie ten numer co dziewczyny podaly to pieluszki pampers Jumbo Pack rozne rodzaje kupisz za 39,99 a nie 54,99zl ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Tincia to z Toba pisalam o wozkach emjot miyo?? Jak tak to wczoraj sprawdzilam i caly bialy material mozna wyjac do prania z gondoli bo o tym rozmawialysmy
|
|
|
|
|
#3355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
te objawy- wysokie cisnienie, zawroty, bol glowy- pewnie biora cie do szpitala z obawy przed zatruciem czyli jak oni to okreslaja preeclamsia- ale do tego jest bialko w moczu nie cukier...trzymaj sie jestes w dobrych rekach i na pewno wszystko bedzie OK Cytat:
![]() Cytat:
ale fakt ze w UK czy irlandii paracetamol jest normalnie lekarstwem na wszystkie problemy, jak bylam chora to mi az szkoda nieraz bylo do lekarza isc bo 50 euro za wizyte i paracetamol dostawalam ![]() jesli chodzi o opieke szpitalna tam i tu- to porownanie mam tylko teoretyczne, ale jak pisalam - zwiedzilam w weekend porodowke i bylam pod wrazeniem jak ladnie, czysciutko, sale 2osobowe z lazienkami i prysznicem itd. a w Irlandii na sali lezalo ze mna 6 kobiet, lazienki wspolne na korytarzu, jesli chodzi o to wypuszczanie to tam tez po normalnym porodzie i jak nie ma komplikacji po kilku godzinach wypuszczaja- ale polozna przychodzi codziennie przez pierwszy tydzien czy jakos tak. ma to troche sensu bo jednak latwiej sie zrelaksowac i wypoczac we wlasnym domu. ja spedzilam w szpitalu 6 dni i wspominam to dosc koszmarnie- przy 6 dzieciach na sali nawet jak twoje spalo to jakies inne plakalo. i tak cala noc a ze lezalam 6 dni to pod koniec tak umeczona bylam ze na oczy nie widzialamz ta zoltaczka to cyba jest tak ze owszem moze sie pojawic po kilku dniach - ale przeciez to jest zoltaczka fizjologiczna, u wiekszosci dzieci jej sie nie leczy (chyba ze u wczesniakow jakies naswietlania sie stosuje) - u nas na zoltaczke zalecali bardzo regularne karmienie i tyle w sumie jak dlugo nic si enie dzieje to ja mysle ze taki system wystarcza w zupelnosci. a jak cos jest nie tak z mama lub dzieckiem to przeciez zaraz robia dodatkowe badania ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Dygotko, Elf- dzieki za odpowiedz. Lactovaginal wczoraj kupilam, do lekarza dopiero ide za jakies 2 tygodnie bo bylam w ta sobote. wiec sobie pomyslalam ze sprobuje czyms na wlasna reke sie poleczyc przez kilka dni (moj gin przyjmuje wtroki i czwartki) i jesli do czwartku nie minie to jednak pojde
|
|
#3356 | |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki!!!
Niektóre z Was to prawdziwe ranne ptaszki !Cytat:
i bardzo szybko mi pomogły już chyba po 2 kapsułakch czułam różnicę.
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktoras z Was wybiera sie w ciagu najblizszych dni po te pieluszki?
Bo zastanawiam sie czy kod jest tylko na te Active Baby czy tez na inne?? ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- mi zalezy szczegolnie na tych https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=116&next=1 chyba beda odpowiednie dla noworodka?? |
|
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja sobie bardzo chwalę taka maśc CLOTRIMAZOLUM właśnie do takich swedzen pieczen. Koszt około 4 zł. Można stosowac w ciązy, Ja szczerze polecam bo po kąpaniu (wieczorem) posmaruje wtedy nie zakładam bielizny i na drugi dzien nic nie boli ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Ja sie dzis po nie wybieram a co będzie na sklepie to sie okaze i powiem wam czy kupiłam czy nie
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamuśki
Pół nocy nie mogłam spać już bym chciała urodzić i mieć te męczarnie za sobą Do szpitala mam na 11:30 muszę sobie wziąć taksówkę nie lubię nimi jeździć ale nic mi innego nie pozostaje klnę na własną głupotę że do tej pory nie zrobiłam prawka mamy dwa samochody jeden stoi pod domem bym wsiadła i sama pojechała ale sobie obiecałam że jak mała się urodzi może po nowym roku pójdę na prawko ![]() Chociaż już wolę jechać taksówką niż iść dzisiaj na piechotę deszcz pada wiatr ogromny i jest zimno najchętniej w taką pogodę bym nosa z domu nie wytykała |
|
|
|
#3360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słabo się przyjrzałam ![]() My chyba wózek kupimy w połowie października, więc jeszcze mam troche czasu. Ja za godzinke do gina lece. Pierwsze KTG i zobaczymy co tam więcej... ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Aniu- 3maj się!!!
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-09-06 o 09:34 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

:brzydal :

dobranoc

to przykre..............

Do szpitala mam na 11:30 muszę sobie wziąć taksówkę nie lubię nimi jeździć ale nic mi innego nie pozostaje