wymarzony pierścionek część XXI - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 16:11   #3091
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
carmelova, to skoro teraz i tak się nie da. To sobie odpocznij ten rok i może w następnym startuj. Jeśli ci się to w życiu przyda to wiesz Mój maż teraz zaczął studia (ma 27 lat) 3,5 roku + 2 lata mgr więc kupa czasu ( o ile pierwszy semestr przebrnie)
No tak, nigdy nie jest za późno, ale nie wiem czy to jest TO.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:14   #3092
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
No tak, nigdy nie jest za późno, ale nie wiem czy to jest TO.
Jakby nie było masz rok na podjęcie decyzji

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:39   #3093
hania811
Zakorzenienie

dzizas.. ja nie wiem jak niektórzy ludzie odnajdują się w dzisiejszym świecie W niedzielę młode małżeństwo leciało na Majorkę. Pojechali na lotnisko- przy odprawie okazało się że dziewczyna ma nieważny dowód osobisty- a paszport w domu.
Chłopak w podóż poślubną poleciał sam. Ona kupiła dziś (i to fartem że był) bilet na samolot LOTu na Majorkę przez Barcelonę.
Laska jest tak spanikowana ta przesiadką i samotnym lotem że dzwoni co 30 min z nadzieją że nie wiem co..powiem jej że polecę z nią i będę ją trzymać za rękę. Połowę dnia byłam miła i ją uspokajałam, ale teraz mam jej już serdecznie dość.
Dzizas jak można nie sprawdzić dokumentów przed wylotem na wakacje
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:45   #3094
carmelova
Zakorzenienie

haniu ja nigdy tego nie zrozumiem. Ludzie czasem sa tak niezorganizowani, tak niesamodzielni, że potem mnie nie dziwi jak mają pretensję o byle co do rezydentów/biur podróży. Podczas spotkań organizacyjnych na wczasach padały pytania typu ile kanałów jest w tv w pokoju i na którym jest np. TVN albo ile stopni ma woda w basenie
Stary 2011-09-05, 17:43   #3095
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
dzizas.. ja nie wiem jak niektórzy ludzie odnajdują się w dzisiejszym świecie W niedzielę młode małżeństwo leciało na Majorkę. Pojechali na lotnisko- przy odprawie okazało się że dziewczyna ma nieważny dowód osobisty- a paszport w domu.
Chłopak w podóż poślubną poleciał sam. Ona kupiła dziś (i to fartem że był) bilet na samolot LOTu na Majorkę przez Barcelonę.
Laska jest tak spanikowana ta przesiadką i samotnym lotem że dzwoni co 30 min z nadzieją że nie wiem co..powiem jej że polecę z nią i będę ją trzymać za rękę. Połowę dnia byłam miła i ją uspokajałam, ale teraz mam jej już serdecznie dość.
Co za historia!!! Szok

Choć i ja przeżyłam niezły stres kiedyś, nie wiem czy o tym pisałam...
miałam paszport ważny 7 dni od daty wyjazdu, a przy podróżowaniu do Turcji musi być ważny min. 30 dni od daty wyjazdu...
W konsulacie orzekli... że wszystko zależy od celnika na miejscu. Więc leciałam z mega stresem, przygotowana, że może będę musiała wracaćNa szczęście turystów traktują mniej restrykcyjnie, bez problemu kupiłam wizę i przepuścili mnie.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:27   #3096
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Emilko to ja do Turcji leciałam z dowodem na nowe nazwisko a paszportem na stare bo nie zdążyłam wyrobić. (do wyrobu potrzebny był dowód , który dostałam 3 tyg po ślubie a do Turcji lecieliśmy 4 tyg po ślubie).

Stary 2011-09-05, 18:58   #3097
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Jestem już w domu, więc szybko dziś poszło, ale wyniki dopiero za 8 tygodni. (ostatnio jak robiłam to badanie w zeszłym roku prywatnie, to płytę odbierałam w ten sam dzień). Także generalnie nadal nic nie wiadomo.
współczuję czekania i 3mam kciuki za wyniki!

Cytat:
Średnio aplikacja trwa 3 lata, ale w tym roku nie mam szans się dostać, więc najwsześniej skończyłabym ją za 4 lata mając 31 lat
31lat to jeszcze młody wiek ja na studiach miałam jedną koleżankę, która była już babcią. Poza tym studiując wydłużasz sobie młodość. Ja to ostatnio boję się zaglądać na NK czy fejsca, w moim roczniku jest wysyp dzieci i jak patrzę na moje rówieśniczki, które są już mamami, to czuję się staro.

Cytat:
Ooo, to może ja tez się przekonam kiedyś do cebuli
i ja, bardzo bym chciała, bo niemożność zjedzenia cebuli bardzo utrudnia stołowanie się na mieście/w gościach, w polskiej kuchni praktycznie do każdej potrawy dodaje się cebulę

Cytat:
Emilko to ja do Turcji leciałam z dowodem na nowe nazwisko a paszportem na stare bo nie zdążyłam wyrobić. (do wyrobu potrzebny był dowód , który dostałam 3 tyg po ślubie a do Turcji lecieliśmy 4 tyg po ślubie).
a po co brałaś dowód? w sumie normalka, że w podróż poślubną leci się ze starym nazwiskiem, innej możliwości nie ma
ja też byłam na stare nazwisko, do tego jeszcze od hotelu dostaliśmy szampana z piękną kartką z gratulacjami dla Państwa ... i tu moje nazwisko
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 19:03   #3098
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

xzora pokazałam tylko stary paszport, ale że leciałam wtedy pierwszy raz gdzieś za granicę na wakacje to wiesz... cykałam się czy nikt nie będzie chciał dowodu

Stary 2011-09-05, 19:14   #3099
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

31lat to jeszcze młody wiek ja na studiach miałam jedną koleżankę, która była już babcią. Poza tym studiując wydłużasz sobie młodość. Ja to ostatnio boję się zaglądać na NK czy fejsca, w moim roczniku jest wysyp dzieci i jak patrzę na moje rówieśniczki, które są już mamami, to czuję się staro.

i ja, bardzo bym chciała, bo niemożność zjedzenia cebuli bardzo utrudnia stołowanie się na mieście/w gościach, w polskiej kuchni praktycznie do każdej potrawy dodaje się cebulę

a po co brałaś dowód? w sumie normalka, że w podróż poślubną leci się ze starym nazwiskiem, innej możliwości nie ma
ja też byłam na stare nazwisko, do tego jeszcze od hotelu dostaliśmy szampana z piękną kartką z gratulacjami dla Państwa ... i tu moje nazwisko
No tak, 31 to młody wiek, ale wtedy tak naprawdę dopiero zaczęłabym poważną pracę prawnika...za minimalną stawkę. poza tym 5 lat studiowania dziennie prawa na UJ i jednocześnie pracowanie na pełen etat pokazało mi, że moje życie towarzyskie doprowadziłam do stanu agonalnego, bo prawie zawsze musiałam poświęcić weekend na naukę. Nie sprzyja to "przedłużaniu młodości"
Co do cebuli mam dokładnie takie same doświadczenia. Ciężko czasem wytłumaczyć komuś, że nie jem cebuli. W końcu zaczęłam mówić, że jestem uczulona

Zaczęłam w końcu oglądać suknie ślubne, ale zupełnie nie wiem w czym mi będzie dobrze.
Stary 2011-09-05, 19:16   #3100
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

carmelova a kiedy ty bierzesz ślub??

Stary 2011-09-05, 19:23   #3101
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
carmelova a kiedy ty bierzesz ślub??
21 lipca 2012, w rocznicę hani
Stary 2011-09-05, 19:36   #3102
ButterBear
Zakorzenienie

Misku, to może uderz do przełożonych. Przecież pracujesz w tej firmie już długo. Czy są w ogóle takie praktyki, że firma sponsoruje studia, kursy?

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

xzora, ja mam to samo. Koleżanki ze szkoły, studiów spełniają się w roli mam, a ja nic... ale ja się nie czuję staro...tylko jak szczyl w porównaniu z koleżankami

carmelova, ja będę mieć 31 lat, jak skończę studia (o ile mi się nigdzie, po drodze noga nie powinie, np po pierwszym semestrze...) i też będę 'zaczynać karierę', jako świeżak... ale jak mam wybór robić, to co chcę, a pracować cały czas i sie wkurzać na pracę, to wybieram kolejne studia i powtórne rozpoczynanie pracy ... zależy na czym Ci zależy najbardziej

Masz jakieś typy sukienkowe?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 19:44   #3103
carmelova
Zakorzenienie

Właśnie Butter, Ty jesteś pewna, że tego chcesz, a ja wręcz przeciwnie. Mam kilka typów sukienek. Najbardziej chciałabym na jedno ramię, ale jeszcze nie widziałam idealnej. Mogę wrzucić co mi się mniej więcej podoba, o ile któraś z Was chce to oglądać
Stary 2011-09-05, 19:53   #3104
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie Butter, Ty jesteś pewna, że tego chcesz, a ja wręcz przeciwnie. Mam kilka typów sukienek. Najbardziej chciałabym na jedno ramię, ale jeszcze nie widziałam idealnej. Mogę wrzucić co mi się mniej więcej podoba, o ile któraś z Was chce to oglądać
Ja chcę Mimo stanu poślubnego (w niedzielę minie rok ) dalej lubię oglądać suknie ślubne

carmelova, ja na razie to mi się głównie wydaje, że wiem, że chcę to robić. Studia, życie, etc. zweryfikują co dalej. Mam nadzieję, że zostanę przy swoihc postanowieniach

Teraz np. uważam, że chciałabym pracować tylko z dorosłymi, a ostatnio usłyszałam opinię, że zdecydowanie powinnam pomyśleć głównie o pracy z dziećmi, bo mam super podejście - czas to zweryfikuje...

A Ty jakie masz plany? Gdzie się widzisz za kilka lat?

Hania

Stary 2011-09-05, 19:54   #3105
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć

Też tak myślę...jestem tym wręcz zbulwersowana a tym, że dziś poniedziałek - jeszcze bardziej...
dobrze, że już po jakoś zleciał

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Była śmieszna sytuacja - facet przy stoliku obok zamówił jakieś danie (nie wiem jakie) i zażyczył sobie, żeby było bardzo ostre. Jak mu to podali - na jakiejś skwierczącej patelni/blaszce, to nagle cała knajpa zaczęła kichać i kasłać - wszyscy na raz i trwało to jakiś czas... jakaś ostra papryczka przysmażyła się na tej blaszce/patelni, było trochę "dymu" - czy raczej uwolnionych olejków, które sparaliżowały na chwilę wszystkich (obsługa szybko zaczęła podawać wszystkim wodę i serwetki, otwierać okna)... przy czym facet w najlepsze spożywał, w ogóle nie odczuwając skutków
ja nie mogę jeść ostrych potraw, robię się po nich bordowa i brakuje mi tchu

Cytat:
na przykład kiedyś nie tknęłabym niczego, gdzie jest cebula lub papryka, a teraz surowej cebuli nie zjem, ale jak gdzieś jest dodana, to mi nie przeszkadza. Lecza z papryki nadal nie lubię, ale nie wybieram już papryki, jeśli się na nią natknę. Kiedyś nie lubiłam czosnku, a teraz go lubię. A co najbardziej się zmieniło, to nie lubiłam kiedyś kopru a teraz potrafię zjeść pół pęczka tak luzem bez niczego

a ja tam bym chętnie sobie zrobiła jakieś studia, jestem generalnie rządna wiedzy
żartujesz

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Masakra.Ja bym Tżta zabiła za taki numer
Jak tacy ludzie żyją

Cytat:
Co za historia!!! Szok

Choć i ja przeżyłam niezły stres kiedyś, nie wiem czy o tym pisałam...
miałam paszport ważny 7 dni od daty wyjazdu, a przy podróżowaniu do Turcji musi być ważny min. 30 dni od daty wyjazdu...
W konsulacie orzekli... że wszystko zależy od celnika na miejscu. Więc leciałam z mega stresem, przygotowana, że może będę musiała wracaćNa szczęście turystów traktują mniej restrykcyjnie, bez problemu kupiłam wizę i przepuścili mnie.
Mam nadzieję, ze do Egiptu tak nie ma (przynajmniej nie znalazłam żadnej informacji).Mój paszport jest już do odebrania, ale chyba w 30 dniach przed wyjazdem się nie zmieszczę.Myślę, ze ok.27-28dni zobaczę datę jak go odbiorę w tym tyg.

Cytat:
21 lipca 2012, w rocznicę hani
i 9 dni przed naszą rocznicą
Stary 2011-09-05, 19:59   #3106
carmelova
Zakorzenienie

Butter szef powiedział, że po obronie widziałby mnie w dziale sprzedaży na rynki zagraniczne. Ale to ciężka branża i nie do końca zgodna z moimi zainteresowaniami (IT - oprogramowanie dla banków i firm ubezpieczeniowych). Myślę, że mogłabym pracować w sprzedaży lub marketingu, ale niekoniecznie w tej firmie (korporacja znana z wyzysku studentów i niskich płac ). Wolałabym coś bardziej kobiecego.

Ty miałaś piękną suknię w stylu greckim Ja niestety muszę szukać czegoś innego, bo w lejących lub dopasowanych kieckach wyglądam po prostu niekorzystnie. Wstępnie myślałam o czymś takim jak poniżej - chodzi mi o taki "przestrzenny" i nieszablonowy dół. Z tym, że wolałabym suknię na ramiączkach lub na jedno ramię.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fulara żywczyk.jpg (77,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sarina0.jpg (33,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknie_slubne_gracja_sarafiel.jpg (22,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknie_slubne_gracja_sarafiel_2.jpg (25,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknie_slubne_gracja_scarlet.jpg (26,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknie_slubne_gracja_verona.jpg (23,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknie_slubne_lazaro.jpg (96,4 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-09-05, 20:01   #3107
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Carmelova ty wiesz, że ja uwielbiam takie suknie

Stary 2011-09-05, 20:17   #3108
ButterBear
Zakorzenienie

Carmelova, ładne, nawet bardzo

Dla szczupłej kobiety idealne
Ta ostatnia bardzo mi się podoba

Hania

Stary 2011-09-05, 21:49   #3109
goosia207
Zakorzenienie

Carmelova bardzo ciekawe suknie nie dla mnie, bo nie mam figury do takiej, ale na kimś bardzo mi się podobają

mierzyłaś już jakieś?
Stary 2011-09-05, 22:06   #3110
carmelova
Zakorzenienie

gosiu nie, jeszcze żadnej nie mierzyłam.

Wiecie co się dzieje z dorinką? Ostatnio prawie wcale jej tu nie ma.
Stary 2011-09-05, 22:21   #3111
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
gosiu nie, jeszcze żadnej nie mierzyłam.

Wiecie co się dzieje z dorinką? Ostatnio prawie wcale jej tu nie ma.
A to ci się jeszcze może zmienić , choć nie jest powiedziane, mi się zmieniło

Dori robi karierę i nie ma już czasu na wizaz czasem wpada
Stary 2011-09-06, 08:14   #3112
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
A to ci się jeszcze może zmienić , choć nie jest powiedziane, mi się zmieniło

Dori robi karierę i nie ma już czasu na wizaz czasem wpada
Na pewno mi się jeszcze 10 razy zmieni, ale chciałabym coś kupić do Nowego Roku, bo potem będę miała milion innych spraw na głowie. Tak to jest jak się organizuje wesele na odległość.

Szkoda, że Dori już tu nie pisze. Brakuje mi jej.
Stary 2011-09-06, 08:22   #3113
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Misku, to może uderz do przełożonych. Przecież pracujesz w tej firmie już długo. Czy są w ogóle takie praktyki, że firma sponsoruje studia, kursy?
trzeba najpierw samemu wyłożyć i jak skończysz, to ci połowę dadzą, ale ja na razie nie mam. Ten rok jeszcze na pewno przeczekam a za rok zobaczymy
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 08:30   #3114
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Carmelova, ja nie gustuję w takich sukniach - na zdjęciach - ale ostatnio na żywo się przekonałam, że mogą wyglądać ślicznie, na ostatnim ślubie, na którym byłam panna młoda miała suknię w tym stylu.

Cytat:
cześć

trzeba najpierw samemu wyłożyć i jak skończysz, to ci połowę dadzą, ale ja na razie nie mam. Ten rok jeszcze na pewno przeczekam a za rok zobaczymy
co chciałabyś studiować?

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2011-09-06 o 08:34
Stary 2011-09-06, 08:37   #3115
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Carmelova, ja nie gustuję w takich sukniach - na zdjęciach - ale ostatnio na żywo się przekonałam, że mogą wyglądać ślicznie, na ostatnim ślubie, na którym byłam panna młoda miała suknię w tym stylu.

co chciałabyś studiować?
nie wiem, sporo rzeczy by mi się mogło przydać, ale raczej chodziłoby o poszerzenie wiedzy, tak zwyczajnie, hobbystycznie.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 08:50   #3116
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Włożyłam dziś szpilki Czuję się cudownie, ale trochę źle mi się chodzi

Odnośnie moich zakupów, posiadam te spodnie: http://www.zara.com/webapp/wcs/store...PED%2BTROUSERS O dziwo są dobre na długość Mają fajny kolor, taki miodowy. I cena fajna.

Bluzeczkę kupiłam na wyprzedaży w Zarze, biała, asymetryczna, luźniejsza - do marynarek i swetrów (z 80 zł na 19,90 zł )

Biustonosz mam od Ewy Michalak (Effuniak). Nie ma go na stronie, więc nie pokażę. Jest panterkowy, wykończony koronką
Chciałabym kupić sobie jeszcze jedne spodnie, czarne lub inne bardzo ciemne i kuszą mnie czółenka na słupku

Carmelova, śliczne suknie

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Emilko, a Ty jaką miałaś suknię? I czy w ogóle wklejałaś jakieś swoje fotki?

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 08:55   #3117
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Włożyłam dziś szpilki Czuję się cudownie, ale trochę źle mi się chodzi

Odnośnie moich zakupów, posiadam te spodnie: http://www.zara.com/webapp/wcs/store...PED%2BTROUSERS O dziwo są dobre na długość Mają fajny kolor, taki miodowy. I cena fajna.

Bluzeczkę kupiłam na wyprzedaży w Zarze, biała, asymetryczna, luźniejsza - do marynarek i swetrów (z 80 zł na 19,90 zł )

Biustonosz mam od Ewy Michalak (Effuniak). Nie ma go na stronie, więc nie pokażę. Jest panterkowy, wykończony koronką
Chciałabym kupić sobie jeszcze jedne spodnie, czarne lub inne bardzo ciemne i kuszą mnie czółenka na słupku

Carmelova, śliczne suknie

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Emilko, a Ty jaką miałaś suknię? I czy w ogóle wklejałaś jakieś swoje fotki?

Fajne spodnie też muszę jakieś zakupić...
Czółenka na słupku to dla mnie hicior, bo są takie stabilne..., szczególnie jeśli odrobinę podwyższone jest śródstopie... właśnie ostatnio mierzyłam fajne, ale za duże.

Nie wklejałam fotek ślubnych, bo zaczęłam się udzielać w wątku mniej więcej w rok poślubie wcześniej podczytywałam tylko.

Miałam prostą koronkową sukienkę w kształcie litery A, z dekoltem w serce i koronkowym "grubszymi" ramiączkami.
Stary 2011-09-06, 09:02   #3118
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne spodnie też muszę jakieś zakupić...
Czółenka na słupku to dla mnie hicior, bo są takie stabilne..., szczególnie jeśli odrobinę podwyższone jest śródstopie... właśnie ostatnio mierzyłam fajne, ale za duże.

Nie wklejałam fotek ślubnych, bo zaczęłam się udzielać w wątku mniej więcej w rok poślubie wcześniej podczytywałam tylko.

Miałam prostą koronkową sukienkę w kształcie litery A, z dekoltem w serce i koronkowym "grubszymi" ramiączkami.
A gdzie takie czółenka mierzyłaś?
Spodnie są fajne, bo mają podwyższony stan, przez co fajnie wyglądają np. z bluzką wpuszczoną do środka. Jest jednak minus - nie mają szlufki z tyłu na samym środku pleców, przez co ten pasek się podsuwa do góry i trzeba poprawiać

A jakiekolwiek swoje, nie-ślubne, wklejałaś?
Z opisu sukienka mi się podoba

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 09:02   #3119
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Misku, to faktycznie nie fajnie z tymi studiami, że musiałabyś sama wyłożyć ... to może faktycznie w przyszłym roku...

Asiuk, czyżbyś w końcu wprowadzała w życie zasadę odnośnie ubierania się bardziej kobieco? Super

Hania

Stary 2011-09-06, 09:07   #3120
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
A gdzie takie czółenka mierzyłaś?
Spodnie są fajne, bo mają podwyższony stan, przez co fajnie wyglądają np. z bluzką wpuszczoną do środka. Jest jednak minus - nie mają szlufki z tyłu na samym środku pleców, przez co ten pasek się podsuwa do góry i trzeba poprawiać

A jakiekolwiek swoje, nie-ślubne, wklejałaś?
Z opisu sukienka mi się podoba
Nie pamiętam nazwy sklepu, ale miał różne marki butów, te, które mierzyłam są But-sa, nie znalazłam jednak tego modelu na ich stronie. Fajne mierzyłam też w Ryłko.

Trochę się zawsze bałam podwyższonych stanów, bo wydaje mi się, że mam w nich duży tyłek
Może taką dodatkową szlufkę warto wszyć, żeby nie musieć się poprawiać?

Nie
wkleję, wkleję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości