mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 11:10   #3421
Seona
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Strone wczesniej dziewczyny wrzucaly kody na pampki
Qrcze, kody? Ja tylko stronę znalazłam i instrukcję, że od północy można zacząć łowy Trudno, może innym razem się uda

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

my dzisiaj ciąg dalszy remontu na szczęście juz składamy mebelki i koniec tzn Tż robota sie kończy a ja musze ubrania poukladać i posprzątać.........Tż powiedział, że w przyszłym tygodniu kupimy małemu łóżeczko
Basiula, nie doczytałam, w swoim pokoju robicie remont? Nowe meble czy co? Bo nie wiem?

A jak z teściową?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:11   #3422
goldika
Zakorzenienie

A odnosnie Pampersow to chyba kupie tez paczke tych biedronkowych Dada Premium, ponoc na dzien sie dobrze sprawdzaja a sa duuuuuuuuuuuuzo tansze.
Porownam w praktyce ktore lepsze
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:12   #3423
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy którejś udało się zdobyć te kody do Rossmana????
były na str 112
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3346
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3347

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:12   #3424
goldika
Zakorzenienie

Seona nie trudno bo kody sa wielorazowe i kazda z nas moze uzyc jednego kodu ile jej sie podoba
ja spisalam sobie kody:

2982183852332
2982183883770
Stary 2011-09-06, 11:14   #3425
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą.
Wózek złożony do obejrzenia i schowany do pudełka Jest śliczny kółka duże pompowane fajnie się prowadzi i kolorek bardzo ładny.

Aniu trzymam kciuki wszystko będzie dobrze. W sumie ciążę masz już donoszoną
Bardzo fajnie sie ten twój wózek prezentuje no i jak szybko przysłali

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
szalejcie mamusie

Nie masz drukarki?
Nic nie szkodzi. Zapisz numer wyświetlony poniżej i
podaj go sprzedawcy w drogerii Rossmann
2982183852332
Kupon możesz zrealizować do 15 września 2011r .
Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki witaminka

2982183883770 jak coś to macie drugi kod
Dzięki dziewczyny, jak znajdę trochę czasu to może wybiorę się do rossmanna

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
GLAM ja mogę Ci napisać co mi lekarz pozwolił bez recepty na drobne dolegliwości - Gyntima Probiotica czopki, Lactovaginal (bardziej profilaktycznie), koleżance w 1 trymestrze ginka dała Vagical ziołowe (więc pewnie bezpieczne), osobiście nie brałam. Dobre są zioła Vagosan do podmywania (nie do irygacji, bo nie wolno tych ziółek w środek w ciąży aplikować) i polecany przez SZPILKĘ Provag żel (probiotyczny, mi na podrażneinia super pomagał).
Ja np. ostatnio upławów nie miałam tylko takie objawy jak Ty, zaczęło się przed wizytą, dostałam ten nieszczęsny Macmiror 6 globulek c 2 noc (recepta), jestem po drugiej i po dolegliwościach.

O co chodzi z tymi kodami, bo nie załapałam
Też teraz dostałam od gina ten macmiror i potwierdzam, właśnie jestem po 2 i już lepiej

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Ja mam lovelkę ale jeszcze nie prałam. Ostatnio byłam w makro i etż widziałam ten persil sensitiv bardzo mnie zaciekawił i chciałam go kupic bo uwielbiam Persil Gele, ale przy takim maluszku chyba bałabym się uzywać, moze troszke później....

Dziewczyny ja jeszcze tak off top - czy któraś z Was ubiegała się o zwrot różnicy vatu za materiały budowlane przy budowie bądź remoncie domku? Mam z tym problem....
Ja składałam a czego nie rozumiesz, z tego co pamiętam to nie było to takie straszne

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dziewczyny,poszukuję przepisu na pieczona rybę -łososia,pstrąga-co lepsze i jak uiec by była rybka dobra??
taka straaaszna mam ochotę....

Goldika-a ja nadal nic nie mam dla dziecka zaczyna mnie to męczyć...
Ja uwielbiam jedną i drugą grillowaną, a ponieważ mam elektrycznego grilla to zawsze takie robię albo jak zwykle takie w cieście to uwielbiam w sosie pomidorowym z ananasem

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a ja tak sobie mysle zeby jeszcze do konca wrzesnia- pol pazdziernika max popracowac. a potem jeszcze miec miesiac na zakupy i przygotowania
Ja właśnie planuję pracować do końca września a później wybrać sie na L4 i zabrać za pranie i prasowanie

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:14   #3426
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:

tak, witaminka i nie_wiem wcześniej podały: 2982183852332 i 2982183883770
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:17   #3427
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ambitne plany, ze jak juz poznam zakres materialu na uczelnie to postaram sie przezytac wiekszosc literatury jeszcze przed porodem. Bo chcac nie chcac sesja w lutym mnie nie ominie. A przy maluchu to pewnie nie bede miala za duzo czasu na czytanie trylionow stron ksiazek psychologicznych i to ze zrozumieniem.
Goldika a ty moze psychologie studiujesz?
moja siostra wlasnie zaczyna od przyszlego miesiaca, mysle ze to bardzo ciekawe studia

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witam.
Wiecie co,jakos dziwnie przez noc zmienil mi sie ksztalt brzucha .Najpierw,jak sie ubralam i spojrzalam w lustro stwierdzilam,ze jest nizej.Potem wsiadajac do samochodu otarlam sie o kierownice,a zostawilam fotel w tej samej pozycji.Nawet jadac dotykalam ja brzuchem.Weszlam do przedszkola i kobitki sie pytaly,czy jestem pewna,ze 2 miesiace,bo jest bardzo nisko .Moze dziecie sie jakos inaczej w nocy ulozylo?!Na pewno bardzo boli mnie w kroku (ta nasza kosc cipna ),ciezko mi sie chodzi.
Joamic bardzo ladny ten wozek,podobuje mi sie
Ja za pranie zabieram sie w przyszlym tygodniu.Poprosze TZ'ta w niedziele wieczorem,zeby poprzynosil kartony z piwnicy i zacznie juz wszystko ukladac.Od wozka poszewki sa wyprane,tylko z Maxi Cosi musze sciagnac.
ja tez tak mialam chyba w 32 czy 33 tyg z SOnia- juz zeszla glowka w kanal rodny..polozna mi to na wizycie potwierdzila- jak to ma miejsce to tylko sie cieszyc bo male szanse ze dzidzia sie odkreci. ale wcale to nie znaczy ze juz sie masz do porodu szykowac- ja urodzilan 39+4 dni.
i u mnie tez to obnizenie brzucha z dnia na dzien bylo zauwazalne, tzt mi potwierdzil. brzuch nizej i od razu inaczej sie czulam z zebrami, oddychaniem, troche zgaga ulzyla za to wiekszy nacisk na kosc cipna i niestety na pecherz

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-09-06 o 11:18
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:20   #3428
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Też teraz dostałam od gina ten macmiror i potwierdzam, właśnie jestem po 2 i już lepiej
też miałam macmiror w ciązy,ale dawno temu

Cytat:
Ja uwielbiam jedną i drugą grillowaną, a ponieważ mam elektrycznego grilla to zawsze takie robię albo jak zwykle takie w cieście to uwielbiam w sosie pomidorowym z ananasem
też mam grill elektryczny,ale chyba mniej smierdzi rybą(bo jednka ten rybi zapach odrzuca mnie najbardziej) jak się ją w piekarniku upiecze??
lecę kawkę wypić,potem muszę się wreszcie ogarnąc do wyjścia

Stary 2011-09-06, 11:21   #3429
amarantas
Raczkowanie

Dziewczyny, wczoraj byłam u gin bo od soboty twardniał mi dosyć często brzuch, ponadto stwierdził skracanie szyjki . Przepisłąm mi no spe forte i isoptin. I zastanawiam się, czy któraś z Was miała takie połączenie, bo z tego co patrze na necie isoptin najczęściej przepisuje sie z fenoterolem. Za bardzo nie wiem na co ten isoptin ma mi pomóc
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:21   #3430
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tez tak mialam chyba w 32 czy 33 tyg z SOnia- juz zeszla glowka w kanal rodny..polozna mi to na wizycie potwierdzila- jak to ma miejsce to tylko sie cieszyc bo male szanse ze dzidzia sie odkreci. ale wcale to nie znaczy ze juz sie masz do porodu szykowac- ja urodzilan 39+4 dni.
i u mnie tez to obnizenie brzucha z dnia na dzien bylo zauwazalne, tzt mi potwierdzil. brzuch nizej i od razu inaczej sie czulam z zebrami, oddychaniem, troche zgaga ulzyla za to wiekszy nacisk na kosc cipna i niestety na pecherz
Nie nie,o porodzie jeszcze nie mysle,absolutnie .Nie tylko sadzilam,ze tak wczesnie moze sie opuscic.Ale teraz wiem,ze na bank zmienila pozycje,bo inaczej sie rusza.Probuje wyczuc,co to moze byc,ale jeszcze sie nie domacalam.Moze zrobie fotke,to same okreslicie
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:22   #3431
goldika
Zakorzenienie

Glam studiuje psychologie kliniczna
po studiach chce pracowac w zakladzie karnym jako psycholog.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj byłam u gin bo od soboty twardniał mi dosyć często brzuch, ponadto stwierdził skracanie szyjki . Przepisłąm mi no spe forte i isoptin. I zastanawiam się, czy któraś z Was miała takie połączenie, bo z tego co patrze na necie isoptin najczęściej przepisuje sie z fenoterolem. Za bardzo nie wiem na co ten isoptin ma mi pomóc
niestety nie pomoge bo nie mam o tym pojecia
Stary 2011-09-06, 11:23   #3432
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie planuję pracować do końca września a później wybrać sie na L4 i zabrać za pranie i prasowanie
Mój szef - mężczyzna - jest zdania że ciąża to nie choroba, że jego żona do ostatniego dnia pracowała przy swoich ciążach i oczekuje, że ja też będę...
Ale ja myślę najdalej do końca października popracować - teraz już nie sypiam dobrze w nocy i w pracy zachowuje się momentami jak zombie

Inna sprawa, że dookoła w pracy wszyscy "pociągający" - czy jakieś leki na przeziębienie bierzecie bez recepty (rutinoscorbin, wit C.) czy powinnam z lekarzem konsultować?
Bo już mnie gardło drapie
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:24   #3433
ggoraa
Zadomowienie

Czesc dziewczyny.
Tż pojechal na mecz reprezentacji do gdanska. Biedny- nie jest fanem pilki noznej, a tu delegacja przymusowa i musi siedziec i ogladac jak ludziki biegaja po boisku.
A ja z malym dzis siedze w domu, bo od wczoraj mamy terapie antyciemieniuszkowa. Jako malenstwo nie mial nic na glowce, a pare dni temu zauwazylam, ze cos sie tam dziej:/ Uspokoilam sie, bo wyczytalam, ze u 2 latkow to normalne - a juz wkrecalam sobie jakies alergie.

ANIA - trzymam kciuki za WAS!!!

Cytat:
Goldika-bardziej mi chodziło o to która ryba jest bardziej tłuścijesza-ale chyba łosoś.
nie bede się bawiła w grillowanie,wolę zrobic rybke pieczoną w folii
Moge polecic ci ten przepis (jesli lososc jest w kawalkach o grubosci okolo 3 cm) - posypac pieprzem, sola i tymiankiem z 2 stron, pokropic sokiem z cytryny. Zawinac w folie i piec ok 25 minut w 180 stopniach. Pychota!
Stary 2011-09-06, 11:25   #3434
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny już mi ciśnienie rośnie 140/90 to chyba przez te nerwy
Stary 2011-09-06, 11:25   #3435
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Nie nie,o porodzie jeszcze nie mysle,absolutnie .Nie tylko sadzilam,ze tak wczesnie moze sie opuscic.Ale teraz wiem,ze na bank zmienila pozycje,bo inaczej sie rusza.Probuje wyczuc,co to moze byc,ale jeszcze sie nie domacalam.Moze zrobie fotke,to same okreslicie
Tobie opadl, a ja mam wrazenie, ze mi idzie w gore
Stary 2011-09-06, 11:27   #3436
goldika
Zakorzenienie

aa chciałam pochwalić swojego Tz'ta
chyba zaczyna przezywac zblizajacy sie porod bo dzwoni od zeszlego tygodnia do mnie z pracy przynajmniej 2razy i pyta jak sie czuje
Wczoraj podawal mi numer telefonu pod ktorym mozna go zlapac w pracy.
z racji tego ze pracuje w SW to nie mozna bezposrednio do niego zadzwonic bo ma zakaz wnoszenia telefonu.

Gora wspolczuje Tz'towi... przymusowy mecz bleee
Stary 2011-09-06, 11:27   #3437
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
moze moze na pewno ja tez nie wierzylam dopoki mi polozna tego nie potwierdzila to myslalam ze jednak mi sie zdaje
znaczy na pewno glowka sie obsunela pomiedzy kosci biodrowe- wiec juz sie nie martw o wlasciwe ulozenie juz raczej sie w gore nie bedzie mogla ruszyc i odwrocic

Cytat:
ambitnie
a kiedy sie sobie wybiera specjalizacje? bo ty na 5-letnich studiach jestes, tak?
Stary 2011-09-06, 11:28   #3438
truscafka
Zadomowienie

Ona dziękuję Podrukowałam sobei wnioski teraz będę próbowała wypełniać to po kolei- strasznie dużo zabawy z fakturami za te materiały. Liczę na duży zwrot bo były też duże koszty, ale nie wiem ile mi zejdzie z tym. Jakbym miała jakiś problem to będę pisać na razie zacznę walczyć sama. Dziękuję za chęć pomocy

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:29   #3439
dygotka8
Zakorzenienie

mam pytanie-wie może któraś z Was,czy przed CC dostaje sie leki najpierw na wywołanie skurczy mimo,że cc było planowane??

Stary 2011-09-06, 11:29   #3440
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Isoptin jest na nadcisnienie chyba. z fenoterolem go sie laczy zeby zniwelowac jego efekt podnoszenia cisnienia
ale moze ma tez jakies dzialanie rozkurczowe czekaj sprawdze

Isoptin, Isoptin SR 240 blokuje napływ jonów wapnia do komórek, dzięki blokowaniu kanałów wapniowych. Ma to wpływ na funkcjonowanie tych komórek. Dla serca oznacza to zmniejszenie pracy, a tym samym zabezpieczenie przed nadwerężeniem. W wyniku tego zmniejsza się ryzyko skurczu naczyń wieńcowych serca, przy jednoczesnym zwiększeniu możliwości wysiłku fizycznego. W wyniku blokowania kanałów wapnia następuje rozkurcz naczyń krwionośnych, co polepsza zaopatrzenie serca w krew i tlen. Rozszerzenie naczyń krwionośnych oznacza również obniżenie ciśnienia krwi, co także wpływa na zmniejszenie pracy mięśnia sercowego.

a cisnienie jakie mialas???

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-09-06 o 11:31
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:31   #3441
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

tak poszukaj na 2 str wczesniej

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:32   #3442
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie-wie może któraś z Was,czy przed CC dostaje sie leki najpierw na wywołanie skurczy mimo,że cc było planowane??
jesli cc z jakis wzgledow planowane to chyba sie nie daje bo po co
Stary 2011-09-06, 11:33   #3443
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
nie polecam pracy w zakładzie karnym, chyba ze masz wyjątkowo mocna psychikę...

Ggora
-dzięki-właśnie coś w takim rodzaju zrobię

Stary 2011-09-06, 11:33   #3444
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny już mi ciśnienie rośnie 140/90 to chyba przez te nerwy
Aniu ale 140/90 to jest nadal prawidlowe cisnienie krwi, nie denerwuj sie
Stary 2011-09-06, 11:34   #3445
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
jesli cc z jakis wzgledow planowane to chyba sie nie daje bo po co
no właśnie nie wiem.koleżnka mi powiedziała,że jej koleżnace dali włąśnie coś na skurcze.

Stary 2011-09-06, 11:34   #3446
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Isoptin jest na nadcisnienie chyba. z fenoterolem go sie laczy zeby zniwelowac jego efekt podnoszenia cisnienia
ale moze ma tez jakies dzialanie rozkurczowe czekaj sprawdze

Isoptin, Isoptin SR 240 blokuje napływ jonów wapnia do komórek, dzięki blokowaniu kanałów wapniowych. Ma to wpływ na funkcjonowanie tych komórek. Dla serca oznacza to zmniejszenie pracy, a tym samym zabezpieczenie przed nadwerężeniem. W wyniku tego zmniejsza się ryzyko skurczu naczyń wieńcowych serca, przy jednoczesnym zwiększeniu możliwości wysiłku fizycznego. W wyniku blokowania kanałów wapnia następuje rozkurcz naczyń krwionośnych, co polepsza zaopatrzenie serca w krew i tlen. Rozszerzenie naczyń krwionośnych oznacza również obniżenie ciśnienia krwi, co także wpływa na zmniejszenie pracy mięśnia sercowego.

a cisnienie jakie mialas???

ciśnienia mi wczoraj nie mierzył, ale ogólnie mam raczej w normie, wysokiego jeszcze nie miałam
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:36   #3447
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Aniu ale 140/90 to jest nadal prawidlowe cisnienie krwi, nie denerwuj sie
Ale najgorsze jest to że znowu mi rośnie godzinę temu miałam 116/74
Stary 2011-09-06, 11:43   #3448
goldika
Zakorzenienie

Glam u nas wybiera sie 2 specjalizacje. Sa w modulach, duzo pisania w sumie o tym. Ale sama psychologia kliniczna jest jakby dawna zwykla psychologia ze specjalizacja kliniczna. Na ten rok wybralam sobie psychoedukacje aktywna.

Dygotko w mojej rodzinie praca w zakladzie karnym jest czyms normalnym. Ja sie wychowalam w murach zakladowych mozna powiedziec i tym klimacie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Aniu ja ostatnio na wizycie mialam cisnienie 134/88 i gin powiedzial, ze jest w normie, a polozna ze lekko za wysokie
tyle, ze ja wchodze na mierzenie cisnienia od razu po 5min drogi do przychodni i musze wczolgac sie na 2gie pietro
Stary 2011-09-06, 11:44   #3449
ania21_21
Zadomowienie

dobra ja mykam się przygotować dam wam znać co sie dzieje jak nie smsem to wieczorem na forum. trzymajcie kciuki do zobaczenia
Stary 2011-09-06, 11:44   #3450
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
ciśnienia mi wczoraj nie mierzył, ale ogólnie mam raczej w normie, wysokiego jeszcze nie miałam
no nie wiem o nospie przeczytalam ze rozszerza tez naczynia krwionosne wiec moze ten isoptin to tak jak z fenoterolem dla przeciwdzialania?
pewnie lekarz wie co robi wiec sie nie martw
Cytat:
no właśnie nie wiem.koleżnka mi powiedziała,że jej koleżnace dali włąśnie coś na skurcze.
to pojecia nie mam bo to sensunie ma?
zeby skurcze porodowe wywolac?
czy chodzi ci o to ze skurcze miala i jej dali cos na zlagodzenie?

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Ale najgorsze jest to że znowu mi rośnie godzinę temu miałam 116/74
ANiu zaraz jedziesz i sie toba kompleksowo zajma, wszystko bedzie OK

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości