|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
niebieska.lwica moja tez daje koncerty nieraz ze szok, to nie jest placz ale ryk!!!
co do karuzeli popsuła nam sie
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do usypiania to ostatnie pare razy zasnela przed 22 a raz nawet zaraz po 20 Wczoraj znow o 24 Nie przeszakadza mi to bo zaczela pieknie w nocy sypiac odkad spi na brzuszku. Pierdki nie mecza, kupki w nocy brak, po karmieniu spi dalej. Szczesliwa jestem bardzo....i bardziej wyspana Usypianie nie trwa dlugo. Jak jest zmeczona to usypia dosyc szybko ![]() Co do obmywania dziecka myjka przed kapiela to ja tak robie caly czas ![]() Daisy ma skok dziekujemy za zyczenia i wspaniale komentarze w albumie Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-06 o 10:51 |
|
|
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
to dopiero kropelka mała
![]() Listopadowa Ddaaiissyy ja nie przemywam, tzn. buzie, uszka tak ale całego nie, bo nawet nie wiedziałam że tak się robi, ja małego od razu do wanienki ładuję i tam się moczy
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka ja bez Tż. Ale jeśli Twoj ma ochotę to ZAPRASZAMY Twojego MEŻA
!! listopadowa nie chcę dopytywać, roztrząsać ale zmartwiłaś mnie bardzo..... oby to przejściowe ! Pamiętasz, że u mnie było podobnie... Świetnie, że z Izą ok. A jak Adrianek w szkole? Gusiu, to oby tak dalej A kupki pamiętam były prawie co nocka u Was, prawda ?zosiaaa, no tak pokazała mi położna i tak robię. Widzę tzn czytam, że Gusia też Odnośnie zlotu !!! Anulku, 82anusia i w ogóle reszta Dziewczyn Teraz mnie olśniło, że obok Mc Driva jest fajna knajpa, piętrowa... Można dobrze zjeść no i też NIE DA się nie trafić
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
zosiaaa robie tak samo przy kapieli jak ty
![]() mialam sie zapytac, jak czyscicie uszy maluchów? czy tylko małżowinę czy w srodku JAKOŚ tez??
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, a po kiego przemywać jeszcze na przewijaku
ja od razu siup do wanienki i myjemy się A o tym spaniu/niespaniu to wole już nic nie mówić bo ryczeć mi się chce ![]() Co do uszu to przemywam wacikiem a jak się zbiera jakaś wydzielinka to usuwam patyczkiem. Oczywiście nie gmeram w środku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-06 o 11:05 |
|
|
|
#4117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lokalizacja jest ok, przy trasie więc pewnie najlepiej trafić i z parkingiem ie powinno być problemu, po drugie dużo miejsca. Ja tam nie byłam, obejrzałam galerię i wydaje się ok |
|
|
|
|
#4118 |
|
Rozeznanie
|
listopadowa trzymam kciuki aby to był tylko przejściowy kryzys
daisy do żłobka idzie od grudnia a wczesniej w listopadzie bede ją prowadzic na pare godzin, jesli oczywiscie sie dostaniemy ![]() Jedno usypianie zaliczone 1:0 dla MAMY zobaczymy jak popołudniowa drzemka się nam udazbieramy sie na spacer, dozo póżniej
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
witam...
mojej oli cos sie poprzestawialo i o PÓŁNOCY postanowiła, że sie wyspała ![]() leżała godzine pod karuzelką, oczy jak 5 zł, cały czas sie usmiechala i gadala a pozniej wzielismy ja do siebie i kolo 2 zasnela obudzila sie o 5 na jedzenie pozniej o 6,30 i lezala w naszym lozku jezu czemu moje dziecko tak malo spi mam pracy w brud olenka u babci pogoda ladna ale burza zrobila pomiot dachy z domow pozrywalo niektorym ludziom
|
|
|
|
#4120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agus a czym się zajmuje wasza firma że macie tak dużo pracy??? oczywiście jeśli można spytać, chyba że już pisałaś a ja przeoczyłam
|
|
#4121 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wczoraj Antosia usypial tatus, bo mamusia padla ze zmeczenia... Wzielam wczoraj dwie aspiryny na noc i... czuje sie duzo lepiej i kataru jakby nie bylo ![]() Antos dosc duzo wypil mleka na noc i obudzil sie dopiero o 5 wiec mam nadzieje, ze robimy postep Dospalismy do 9:00Straszna pogoda u nas Leje i wietrznie... no po prostu jak tak dalej podzie to dzisiejszy dzien spedzimy w domu Anula no to podroz niezla ... moi znajomi jechali z Anglii do Polski autem z dwu miesieczna corcia. W Polsce juz jechala na rekach podobno... Listopadowa za echotanie Izuni ![]() Mam nadzieje, ze jednak ulozy sie miedzy wami ![]() Atiz za usypianie ![]() Princi moj Antos prawie codziennie spi na brzuszku ![]() Nadusiu, Haniu i Igorku wszystkiego najlepszego w dniu Waszego swieta!!! ![]() ![]() ![]()
|
#4122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Paulizia ![]() U nas niestety pogoda podobna
|
||
|
|
|
#4123 |
|
Rozeznanie
|
Dziekujemy wszystkim ciociom za zyczonka
:dzieku je:To juz 3 miesiace minely...alez mam doroslego synka ![]()
|
|
#4124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nom a ja bylam w trasie domi przerazony, nie bylo nic widac, zamiast pol byly jeziora, ulice niektore pozamykane, serducho mi walilo jak oszalale najlepsze zyczenia dla dzieci ktore dzisiaj maja swoje mini swieto uciekam. jakby mnie nie bylo to znaczy ze znowu jakis huragan odcial mnie od swiata
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie mojego dziecka....
czy ja sie chwalilam ze samo zasypia? dzisiaj juz druga drzemkowa histeria................. ......................... ..! ale zasypia ![]() Cytat:
promenada jest super ale tam same fryty i takie tam, natomiast centrum to odpada mysle, bo tam nie ma gdzie parkowac i to jest bez sensu.... moniak no ja jestem wiesz mega konsekwentna w tym ze zoska na kazdym wyjezdzie spala w lozeczku turystycznym, ale na prom chyba nie bedzie nam sie specjalnie chcialo brac, szczegolnie, ze w PL bedzie na nia czekac to zamowione na allegro... boje sie ze nie bedzie tak dlugo spala w wozku... listopadowa milo cie widziec! wspolczuje problemow z Tztem, tez mamy podobnie i tez czasem mam wrazenie ze tylko o dziecku rozmawiamy a tak czesto raczej zyjemy obok siebie. moze jednak znajdziecie jakis punkt zaczepienia i bedzie szansa to naprawic co? daisyy no uwielbiam nocne smiechy chichy zoskowe, ale zawsze mam strach w oczach czy bedzie chciala zasnac po tej zabawie, bo to wiesz.....z maluszkiem nigdy nic nie wiadomo a mi sie nie usmiecha zaczynac dzien o 5 rano ![]() I w ogole kochana jestes dorotko, takie mile rzeczy mi wypisujesz, masz ode mnei wielkiego buziaka i przytulanca na zlocie co do spania w wozku no to chyba ta jedna noc tak zrobie... a podrozy sie boje bo to wyprawa na ponad 24 godziny drogi, nie jest to latwe, najczesciej jechalismy innym promem, ale z Zoska nie wiadomo jak dlugo nam zejdzie droga w dzien dlatego Tz zdecydowal ze w noc prom, zeby mogla spac i Zosia tez ![]() no zobaczymy, trzymajcie kciuki kochane. W ogole musze sie dowiedziec jak to z fotelikiem i wozkiem w samolocie bo pojecia nie mam, a kolor jest bardzo ladny naprawde! zapytaj Marty ona ci doradzi, zreszta i ja chetnie doradze jak bede w PL. mam kolezanke ktora ma biuro zajmujace sie wnetrzami jakbys miala ochote![]() U nas pokoj zoski ciemno szary i lila wiec tez nie jakos bardzo jasny ![]() kolor oliwkowy jest badzo ladny, napewno bedzie super! poradz sie Marty naprawde, wez probniki kolorow, niech ci zrobi wizualizacje na szybko to zobaczysz czy ci sie takie zestawienie podoba ![]() a co do kapieli, ja myje Zosie od razu w wannie, buzie myje osobnym gazikiem- woda przegotowana z rumiankiem, potem jak juz jest na przewijaku to woda z rumiankiem myje cipunke i dupcie i wycieram uszka mamy taki systemik![]() Paulizia kuruj sie kochana! u nas pogoda tez do kitu nic nie schnie a dwa prania musze jeszcze zrobic, nie mam gdzie powiesic...., chyba pojde do sasiadki pozyczyc suszarke ![]() i nie strasz z ta podroza pleeaassee.... Agus widze ze nie tylko moja cora lubi sie bawic w nocy a ty sie ciesz ze masz mame na miejscu.....zazdraszczam. ..Anusia, daisyy ja chyba bylam na jakiejs komunii tam w tym zajezdzie jurajskim!! powinno byc ok!!! jestem za! a ja dzis kura domowa typowa, pranie, prasowanie, obmyslanie, sos ze schabiku(mam nadzieje na 3 dni wystarczy zoska w kuchni na mace lezala i sie smiala ze mnie i patrzyla co ja w tej kuchni wyprawiam....zaraz jak sie obudzi idziemy na spacer i zakupy juz na wyjazd, a teraz ide cos zjesc bo zoladek sie domaga
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedaleko w tym samym miescie ale mama ma duzy ogrod i tam olenka sobie spp a ona cos w nim grzebie ja tez mam ogrod, ale nie taki duzy ![]() a mama przynajmniej sobie obiad zrobi i inne rzeczy bo ola u niej dlugo spi ![]() ostatnio 2h przespala pod rzad ja nawet ,myslalam, ze ola ma skok 19 tygodnia tylko,. ze zaczyna sie 6 tygodni przed juz a ona ma 21 tygodni wiec cos mi tu nie pasuje ![]() albo zeby ja mecza, albo ma jakis dziwny skok
|
|
|
|
|
#4127 | ||||||
|
Zadomowienie
|
bry
.Cytat:
.o Ty... senkju senkju . spróbuję raz wodę, ale ewidentnie ma krzyk głodowy chociaż z tą wodą się wstrzymam dopóki nie pokontroluję jego wagę - ostatnio mi przybieral 110g na tydzień.ps. zwariuję jendak .Cytat:
dziękuję Kochana bardzo. problem w tym, że nawet jak Szymonkowi dawałam na noc 3 miarki kleiku, wstał tak, jakby jadł bez kleiku więc nie wiem czy w ogóle jest sens mu dawać. dlatego chcialam w dzień chociaz po jedenj miarce dawać, może by się najadał lepiej. wiesz - on przyzwyczajony przez 1,5 miesiąca do gęstego mleka AR, a teraz pije rzadkie comfort i przypuszczam, że to dlatego tak często chce jeść.aha - myślisz, że kleik pomoże na jego ulewanie? bo sporo jednak mi ulewa jak odstawiłam AR, a nie chce wrocić do AR, bo kupki robi coraz lepsze - jeszcze zielonkawe, ale wodniste, prawie 1 raz na dzień i prawie codziennie bez wysiłku - ale może to sprawa jabłuszka .czyli jednak ten gluten trzeba podawać? ale to moge dopiero później? np. jak Szymonek skończy 6 miesięcy? czy trzeba wczesniej. Cytat:
.już obiadki je? zamiast porcji mleka że tak powiem? i jak je znosi?. Cytat:
.Cytat:
nie pomogę z boboticiem - ja jak podawałam kilka dni esputicon, i potem odstawiłam miałam wrażenie że było lepiej. ale nie chcę tu zabierac głosu. Cytat:
. ja tez miałam takie myśli. TZ dojrzał (chyba że to chwilowa dojrzałość). mam nadzieję, że i u Was się poprawi.Gusiu, Zytus i jesli kogoś jeszcze pominęłam STO LAT dla dzieciaczków .nie wiem co napisać. Kocham Was też - chociaż pewnie nie widać, bo rzadko tu jestem .a ide. ps. anula - masakra taka wyprawa z maleńkim dzieciątkiem - sama się zaczynam stresować, dacie radę .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-09-06 o 12:42 |
||||||
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() czytam sobie ostatnio z krzaków, bo bardzo dużo rozmyślam o swoim życiu i próbuję się wyciszyć oznajmiam co następuje ![]() 1. postanowiłam pracy szukać dopiero po nowym roku...mam nadzieję, ze do tego czasu jakoś dociągniemy, a posiedzę sobie w domku dłużej i na spokojnie w lutym zacznę szukać pracy...małz weźmie wtedy urlop po skończonej inwentaryzacji i zajmie się Piotrusiem, a ja ostro ruszę z kopyta 2. znalazłam ponoć bardzo dobra panią psycholog,która cieszy się u nas w mieście pozytywna opinia i zamierzam się do niej wybrać na kilka spotkań co by mnie choć trochę naprawiła, przed pójściem do pracy i stanięcia twarzą w twarz z ludźmi ![]() 3. wszystkie swoje rozterki postanowiłam z siebie wyrzucić i przeanalizować...a ze obiektywnie mogę na siebie spojrzeć dopiero po pewnym czasie, postanowiłam wszystko co mnie trapi i męczy zapisywać i powracać do tego po pewnym czasie....jeśli zapisane problemy z perspektywy czasu dalej będą wydawały mi się nie do przeskoczenia będę się nimi martwiła, a jęli nie to do śmieci... 4. uczę się nie martwic na zapas tylko żyć dniem dzisiejszym fajnie jest bo mam dziś dobre lody w zamrażarce, dziecko mi jak na razie śpi grzecznie, jest cieplutko, wszyscy zdrowi...więc nie mam co szukać sobie problemów...5. codziennie poświęcę pól godziny na pospiesznie swojej wiedzy z dziedziny która uwielbiam i mam zamiar przyswajać wiedzę dotycząca wszelkich nowinek biologiczno-chemicznych, podszkolić angielski i jeszcze parę ciekawych rzeczy,którymi nie będę was tu zanudzać ...by mój umysł się nie uwstecznił zanim podejmę jakąkolwiek edukację ![]() 6.ograniczam kontakty z mama do wymaganego minimum bynajmniej na razie....będzie mi ciężko, ale muszę się ogarnąć i powrócić naprawiona by stawić jej czoła więcej grzechów nie pamiętam.... Aga_pe dziękuję Ci kochana za PW i gratuluje ci podjęcia decyzji ![]() zazdroszczę ci nieziemsko, ale wiem, że jeszcze nic straconego i mi tez się uda Wyobrażcie sobie sytuacjię... wczoraj małż miał wolne, ale i tak nas z samego rana piotrus obudził... a że poszlismy spac pózno to mieliśmy ozy na zapałki a ja w szczególności... małz zaprponował zebym sie kimneła o godz 11. ja mówi ok, ale jakbym nie wstała to pamiętaj, że o 13 trzeba małeu butlę dać ![]() śpię sobie spokojnie i nagle słysze jak mały wyje... wyje i wyje...wyje i wyje.... myślę sobie wstanę zobaczę o co chodzi...wstaje patrze na zegarek za siedem pierwsza i się pytam czy jeść mu dał....a młżon do mnie, że nie no bo jeszcze 7min ![]() a dziecko od 15 min. się o jedzenie upomina...a ten czekał równo do 13 żeby mu dać byliśmy wczoraj na bioderkach ![]() wszystko ok, kolejna wizyta za 3 miesiące cyrk nam zrobił w przychodni, że w zabiegowym, cyca wywalałam, którym pogardził jak zwykle i wył dalej ![]() poszliśmy do domu i tatuś niósł na rączkach śpiącego Piotrusia :
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-09-06 o 12:56 |
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko hyc od razu do wanny ![]() Cytat:
A na listę Igorek wpisany? ![]() EDIT: a już widzę, że owszem ![]() Ten Zajazd Jurajski BOMBA, zadzwonić i spytać o rezerwację?
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
antropia
brawo kochana, bardzo mi się podoobają Twoje przemyslenia i plan na przyszłość .a TZta .
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze niektore z was musza po 3 miesiacach z dzieciaczkami na kontrole bioderek jechac
my nie musimy
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
cześć moje ulubione mamusie
![]() (ale lizus ze mnie )jesteśmy już w domu i ogarniam chatę, czekają mnie milion prań i rozpakowywanie toreb jak znajdę chwilkę to poczytam co u Was doczytałam tylko poważne postanowienie antropii - bravo kochana, tak trzymać !!!!
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Anula Kochana ile Ty masz teraz, roboty i przygotowan
trzymam, zeby wszytsko sprawnie poszlo![]() Cytat:
![]() Gluten? Ja planuje (planuje, bo nie wiem jak wyjdzie w praniu) karmic UU i rozszerzac diete od 6 miesiaca Co wtedy z glutenem?Pewnie durne to pytanie ale ja nie mam bladego pojecia o rozszerzaniu diety pryz karmieniu UU Musze sie doksztalcic w tym temcie Troche czasu jeszcze mam!Antropia Na pewno wszystko sie ulozy aby poszlo po Twojej mysliAhhhh ten Tz No co mialo byc o 13, tak?
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia; nooo super, ze ze zdrówkiem lepiej Nocka piekna
Oby tak dalej w Pl póki co jeszcze ok ale już też psuje się pogoda ![]() Moniqac, no my Ciebie też kochamy !! Wpadaj częściej anulko, spokojnie rób obiadek i pamiętaj rób notatki od razu jak Ci się przypomni co masz do załatwienia jeszcze w zwiazku z wyjazdem, bądź co musisz ze soba zabrac a w danej chwili nie możesz naszykować/spakować. Ja tak robię i mnie osobiście pomaga bo nie zapominam i nie ma szykowania wszystkiego na ostatnią chwilę... (chyba, że nazwe szczepionki, na którą ma być szczepione moje dziecko antropia, duży krok do przodu! pozostaje trzymać kciuki za realizację ![]() matall, no niech się jeszcze pozostałe Dziewczyny wypowiedzą odnośnie tego zajazdu ale chyba nie jest zły. Inne propozycje w K No a co do tego obmywania na przewijaku dzidziusia przed włożeniem do wanienki, to sobie pomyślałam, że może tak się robi by dziecię oswoiło się z wodą i szoku nie dostało
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Antropia,
jesteś super dziewczyna i wierzę że uda się to co sobie zaplanowałaś ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
jakoś mi się nie chce wierzyć że na oddziale gdzie jest kilkadziesiąt dzieci położne za każdym razem obmywają tak każdego szkraba
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK, na pewno nie tak długo jak ja bo obmywanie taką rękawicą do mycia trwało hmmm 30 sekund? a potem fru pod kran, ale naprawdę tak było bo kąpanie było przy mnie. Tych dzieciatek naraz aż tak wiele nie było, bo tam wychodzono z założenia, że należy kąpać co drugi dzień
andziotko, witajcie w domu
|
#4137 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po cwiczeniach
Zalozylam pas neopranowy i brzuszek caly mokry!!!! Antropia swietne przemyslenia!!! Tak tzymaj kochana ![]() Anulka, ja Cie nie strasze... w zasadzie mowili, ze nie bylo tak zle tylko mala miala dosc fotelika juz i dlatego spedzila na rekach ostatni etap. ostatnio wracali do polski, mala juz po 4 miesiacu i juz blo znacznie lepiej Daisy, no bo niby nie mozna przemywac buzki woda z wanienki... no, ale jesli juz koniecznie chcemy to najpierw myjemy buzke potem reszte, bo dzidzia moze nasikac do wanienki ![]() Ja wlasnie tak robie, a potem na przewijaku czyszcze uszka! 24kasia uszka czyszcze palcem i bezpiecznymi patyczkami bardzo delikatnie ![]() Co ile obcinacie paznokietki u stopek??? Antek ma 3 miesiace i ja ani rzu jeszcze... normalnie mu paznokcie nie rosna ![]() ![]() WTF?????
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
jade zaraz do sexshopu po prezent dla bratowej
tylko mi jakos tak glupio a tam babka sprzedaje, ktora chodzi o lasce ![]() dobra jest, nie ma co ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() a u rączek co 2 dni bo jej łopaty rosną
|
|
|
|
|
#4139 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- dziękuje za wsparcie jesteście przekochane ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
zazdroszczę
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
no siostra mi mowila, ze jak mi kupowaly prezenty na panienski to jaka obcykana w tych sprawach
![]() a najbardziej w wibratorach hahahaha a ja bylam na zumbie u siebie w klubie ale mi sie nie podoba chyba mamy zla instruktorke bo skomplikowane horeografie daje wiecej musze myslec jak to zatanczyc niz sie bawic ![]() jak zaczelam po swojemu tanczyc i mowilam, ze tak bedzie najlepiej, to wszystkie laski piz gały ![]() ja bym mogla prowadzic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

wybieram:

Nie przeszakadza mi to bo zaczela pieknie w nocy sypiac odkad spi na brzuszku. Pierdki nie mecza, kupki w nocy brak, po karmieniu spi dalej. Szczesliwa jestem bardzo....i bardziej wyspana
ja od razu siup do wanienki i myjemy się 

za usypianie 

Także niedospana jestem ostatnio.
. ja tez miałam takie myśli. TZ dojrzał (chyba że to chwilowa dojrzałość). mam nadzieję, że i u Was się poprawi.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
No co mialo byc o 13, tak?