|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
dobra jest
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
moniaK Gabrysia robi raz dziennie kupę, czasem dwie
pamiętam, że ty nie odbijasz Tymka w nocy, może przez to się tak często budzi ??? listopadowa ![]() atiz odezwę się na priv jak ogarnę chatę da wszystkich solenizantów dziś !!!!!!!mimbi sio zarazy z pęcherza !!!!!!!!! |
|
|
|
#4143 |
|
Rozeznanie
|
Antropia super że tak się wzięłaś za siebie, najwazniejsze to mieć plan, teraz juz jakoś pójdzie, trzymam kciuki !!!!
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gluten - wprowadzamy nie wczesniej niż po skończonym 5miesiącu i nie później niż w 7 miesiącu ciągle czytam zamiast iść opanować bałagan |
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia, ja buzke myje zawsze na przewijaku woda przegotowana :P
A Zumby nieznosze U mnie na fitness bija sie o miejsca a ja poszłam i w trakcie zajec wyszłam Dla mnie to poplatanie z pomieszaniem Taniec i fitness
|
#4146 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla wczorajszych i dzisiejszych minijubilatów mini STO LAT!!! i tysiąc buziaków! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Paznokcie - kiedyś tylko ten największy, a od tygodnia w końcu zaczynam resztę, bo nie było wcześniej potrzeby. Za to u rąk rosną jak szalone!!! Nie wiem czy u Wojtka już po skoku (oby, oby, oby, oby....) bo dziś dużo spokojniejszy porównując do ostatnich dni, mało tego - mój mały cyrkowiec włożył sobie stópki do buzi!! Włącznie ze skarpetkami i oczy wielkie zrobił bo mu się smak nie spodobał chyba ![]() Kasia miała równo 5 m-cy i tydzień jak się jej pierwszy raz udało (mam wszystko zapisane ), a ten ma 4 miesiące. Za to siostra w jego wieku już dawno miała opanowane obroty, a on tylko na boki potrafi, dupcia tłuściutka w czwartek prawdopodobnie szczepionko (jak się od siostry nie zarazi) to się dowiem ile waży mój wątkowy rekordzista. Cholera, właśnie kichnął. Oj bronię go przed zarazkami, ale na ile skutecznie to się okaże.
|
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy, Agus87 na YT sa bardzo fajne filmiki. Ja kiedys tanczylam 5 lat wiec dla mnie taki sposob cwiczen to strzal w 10
Biodra tak mnie bolaly, ze masakra ![]() Mimbi biedactwo ![]() No to ja nie wiem co Antek ma z tymi paznokciami U raczek tez obcinam co 3 lub 4 dni, ale stopki... never
|
#4148 |
|
Wtajemniczenie
|
ile to moje dziecko tygodni skończyło w sobotę?
13? 12? 14? chyba jakiś skok się szykuje
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia, że co ? że nigdy nie obcinałaś Antosiowi u stópek ??
JA TEZ NIE i dziwnie mnie to i aż nawet sie martwiłam o co kaman ale tam nie ma co ciąć
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powiem szczerze, że jestem już zmęczona moim małżeństwem
Już nie raz prosiłam Tż-ta żeby hamował swoje emocje, bo tak nie wolno. Obiecywał, że się postara i ...nic, jak było tak jest Mamy inne poglądy na życie, inne charaktery i na chwilę obecną, oprócz dzieci, nic nas nie łączy. Więc nie wiem, czy da się coś tu skleić na nowo Daisy, Adrian na razie zachwycony szkołą (bo nie ma nauki i prac domowych )
|
|
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia ja obcinałam do tej pory dwa razy i to tylko u dużych paluszków, u rąk min raz w tygodniu
![]() a co tańczyłaś?? Antropia za przemyslenia i trzymam mocno kciuki żeby wszystko wyszło tak jak chcesz ![]() Asiak dla Wojtusia za te stópki, mój mały na razie sięga tylko do kolan, jakoś za stópki nie umie się złapać
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
ja u Gabrysi parę razy już obcinałam paznokcie u stópek,
np dziś ![]() listopadowa smutno mi z Waszego powodu ![]() może to taki okres, jak Izunia podrośnie to będziecie mieć więcej czasu dla siebie ??? ja nienawidzę kłócić się przy dzieciach, Zosia niby mała jeszcze a już rozumie że coś jest nie tak, mimo, że staramy się nie krzyczeć cyce mi się popsuły chciałam odciągnąć mleko żeby dać Gabulkowi w butli bo dawno nie piła, żeby nie zapomniała jak się butlę obsługuje i NIC nie mogłam odciągnąć chyba z 10min warczałam sprzętem na obu UU i nie mogłam ich pobudzić żeby mleko pociekło ![]() wzięłam Gabi dałam suta i od razu strumień !!! |
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja Was męcze dziś
a taki chodzik ale jeździk też nie polecany ? andziotko, a nie wzięłas pod uwagę, ze to może laktator się popsuł listopadowa... bardzo mi przykro !!!!!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-09-06 o 14:44 |
|
|
|
#4155 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa
to fakt... nie powinniscie sie klocic przy dziecku. Ja raz krzyknelam przy Antku i sie strasznie wystraszyl. Wyczul, ze jest cos nie tak... tak mi bylo przykro wtedy... Mam nadzieje, ze podejmiecie jak najlepsza decyzje dla siebie i dzieci!! Trzymam Zosiaa glownie funky/hh, ale zdarzaly sie tez tance nowoczesne. Fajne czasy ![]() Daisy, ale to chyba dla roczniaka? ![]() Ciesze sie, ze sa dzieci, ktorym tez nie rosna paznokcie myslalam, ze Antek ma cos nie tak ze stopkami
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa
przykro mi, ale pamiętaj, że najgorsze dla dziecka są kłótnie rodziców...rób wszystko, żeby dzieci nie były ich świadkami..trzymam mocno kciuki i ślę buziaki z mocą siły
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje! Musze sobie zanotowac |
||
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
listopadowa - my z moim TZ tez róznimy się jak dzien i noc. w klubie można bylo sporo o tym poczytać, tylko w naszym przypadku to ja jestem cholerykiem, chociaż Szymonek mnie sporo wyciszył i uczy hamowania emocji.
u nas też było już bardzo źle. ja mam nadzieję, że ułozy się. na pewno się ułoży, trzeba czasu i rozmawiania. trzymam za Was .
|
|
|
|
#4160 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja ostatnio tylko z doskoku, bo mam absorbujące dziecko, które teraz śpi co tan u nas... hmm ćwiczymy podnoszenie się na rączkach, bo MArcelek jeszcze tego nie potrafi .. ale pewnie przez to, że jeszcze do niedawna nosił frejkę i to go ograniczało w ruszaniu. Myślicie, że do ćwiczeń można również zaliczyć to, że śpi na brzuszku i po przebudzeniu wierci się i kręci, stara podnieść ? Andziotku z reguły w górę idzie tylko dupka, a rączki ma wzdłuż tułowia i poprawiam je. Widzę też, że stara się za pomocą dupki przekręcić na bok dołączam do klubu "wypadają mi włosy, będę łysa" co do pazurków, to od łapek obcinam raz na tydzień, u syrek to na razie tylko raz się zdarzyło u dużych palców ![]() aha i jestem zadowolona, bo będę szła chociaż na 2 miechy wychowawczego powiedzcie mi tylko ja jestem tak głupia, że mimo tych kilogramów żrę czekoladę. wiadomo jaką :P i chipsy ? ![]() Listopadowa bardzo mi przykro, zwłaszcza, jak przeczytałam o Adrianku a po jego urodzeniu też mieliście takie kłótnie? może dotrzecie się za jakiś czas... u nas ostatnio pomogła spokojna rozmowa... Pauliziu a co tańczyłaś ![]() Gabiku Daisy trzymam kciuki, żeby Mamie szybko skończył się skok
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-09-06 o 15:24 |
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja!
pranie mi nie schnie i nie mam gdzie wieszac, wiec co zrobila SUPERWOMEN? poszla na piechote z wozkiem(bo auto ma wyjatkowo dzisiaj TZ) do wielgachnego sklepu w ten wielki wiatr i zrobila zakupy plus kupila wielka rozkladana suszarke na bielizne w droge powrotna zerwal sie mega wiatr i szla burza(wlasnie jest ) wiec wozek byl jednym zaglem a w drugiej rece suszarka drugim..wygladalam cudnie i komicznie szkoda ze mnie nikt nie nakrecil..ale zdazylysmy przed burza i Zoska na szczescie padla wiec zdazylam powiesic pranie, zagescic sos i chwila odpoczynku z kawkaale wiecie jaka jestem zla? bo dzwonila fizjoterapeutka... ze wizyta moze byc jutro na ...8:30! ![]() dobrze ze to niedaleko...i ze przed wyjazdem ale generalnie jeszcze to mi potrzebne ![]() Zoska na jutro ma ciuchy domowo-kryzysowe tylko bo reszta idzie do pakowania ![]() andziot ja zawsze tak mam, ze nie moge sciagnac, jesli cokolwiek sciagam to tylko wtedy jak Zoska troche poje i od razu po jej jedzeniu , wtedy sa pobudzone UU i cos leci(choc max wydoilam 70 ml z dwoch...) a tak to nei ma bata... listopadowa my tez ostatnio sie klocilismy jak Zosia spala, bardzo potem wylam przez to, tylko ze u nas ja krzycze... i mialam wyrzuty sumienia ogromne, bo moi rodzice sie cale moje dziecinstwo tak klocili a ja zamykalam sie w pokoju i plakalam albo probowalam ich blagac zeby przestali. caluje kochana, moze jednak uda wam sie dogadac? paulizia no mam nadzieje, ze damy rade z ta podroza, choc jeszcze nie spakowani to ja juz jestem wyczerpana ![]() paznokcie u nog obcinalam na razie 2 razy ale duzy paluch czesciej, ale tam faktycznie slabo rosna ![]() moniqac jeszcze ty sie stresuj moja podroza i w ogole nie pojade wlasnie zbieram moje listy wszelkiego rodzaju i notatki i spisuje jedna duza liste wyjazdowa(standard ) antropia ![]() wspanialy plan kochana i cudowne pozytywne nastawienie, tak trzymac dumna jestem z ciebie, naprawde!a historia z TZtem..7 minut..no tak malo wyobrazni maja nasi mezczyzni ![]() gusiaczku no mam roboty i przygotowan, ale musze przyznac sama przed soba ze ja neistety w stresie i pod presja(zarowno w pracy jak i w domu) dzialam lepiej i sprawniej i chyba sobei status organizatorki roku przyznam ![]() daisyy robie notatki, listy i karteczki wisza wszedzie juz torby wyjeste, pranie sie suszy, wieczorem prasowanie, jutro druga tura, zeby w czwartek w poludnie tylko biezace rzeczy pakowac, jestem w transie organizacyjnymjak ja sie pakuje to wszystko jest porozkladane na podlodze najpierw zebym ogarniala wzrokiem a dopiero pakuje potem do toreb, wtedy wizualnie ogarniam gdzie co jest i czy wszystko mam, a TZ sie ze mnie smieje, ale zawsze potem mowi ze jest pod wrazeniem bo z reguly niczego nei zapominamy ![]() dobra, kawka wypita, ciasteczko zjedzone, wykresle z listy to co gotowe ![]() bede wpadac dzisiaj jeszcze do was, bo potrzebuje dopingu! |
|
|
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
jakby któraś nie pamiętała to dziś w Rossmannie kod dnia na pampersy !! mi się udało zdobyć kod o 6 rano, nie wiem jak teraz, czy jeszcze są
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- ekhm... że tak powiem nieśmiało... ALBUM
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
anulka proszę się ładnie pakować i jechać do nas
![]() Mam problem... Edzik odstawia straszną histerię przed snem. Ryczy tak, że ledwo oddycha. Biorę go do łóżeczka po 1,5 h (jak zaczyna być śpiący). Kładę na brzuszku, klepię po pupce, daję smoka. Do wczoraj system działał. A od spaceru ZA KAŻDYM RAZEM jak go położę, to płacz. Więc biorę na ręce... Uspokaja się, to do łóżeczka. I tak 3 razy. Po trzecim wpada w histerię i NIC nie pomaga. Wyje i wyje, aż w końcu ze zmęczenia przysypia, to ja go hyc do łóżeczka i śpi. Tylko jakim kosztem?? Czemu przestało działać?
|
|
#4164 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie dopiero teraz wpadłam na wizaż bo zjeta byłam ,tesciowa wczoraj przyjechała do domku więc musiałam troszke troszkę ogarnąć chate a jest tego troszke(a na nieszczescie gora nasza a przez dól trzeba przechodzic)
Maciuś marudka się zrobił i coś ostatnio strasznie reaguje na dzwieki wiec jak ciocia sie przy nim głosniej zasmiała to był ryk No i nareszcie moje dziecko się zaśmiało w głos Wszystkim dzieciom które obchodziły przez weekend i dzisiaj swoje świeta i mini świeta ![]() listopadowa80 a i muszę resztę doczytać tyle naprodukowałyście przez weekend
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
A, zapomniałabym. USG w porządku, żadnych nieprawidłowości. Teraz muszę iść do gastrologa, szukamy dalej powodu bólu brzucha
|
|
#4166 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nadal boli ten brzusio? Dziwaczne jest to,że boli Cię w okolicach i wątroby i trzustki i żołądka...Może to jelita? Pytałaś tego kogoś kto robił usg co to może być i czemu próby podwyższone? ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4167 |
|
Wtajemniczenie
|
matall super, że usg ok
a może ten ból brzucha to na tle nerwowym ?
|
#4168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam filmiki w necie i chętnie bym na takie coś się przeszła. Normalnie "wyginam śmiało ciało"![]() kupiłam dziś kurki, pół kg, jutro będę sos robić, chciałam coś z kurczakiem i makaronem. Ma któraś z Was sprawdzony przepis? ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
I najważniejsze: żadnych kłótni przy dzieciach, to wpływa na nie na prawdę destrukcyjnie. O ile dorośli są w stanie poradzić sobie z tymi emocjami, tak dziecko nie jest w stanie ich do końca rozładować i nosi je sobie bardzo długo. |
||
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wosk wycigam patyczkiem, choc wiem ze nie powinnam, ale m a tego bardzi duzojestem dziś smęcącą marudą wiec zA wiele sie nie udzielam jak na razzie podczytuje tylko tak piate przez dziesiate i tylko wyczytałam cos o wycieraniu myjką dzzieci przed kąpielą ![]() nie bardzo kumam system ![]() i że daisy ma skok ![]() no cóż hihiide czytac w miedzy czasie gotuje pomidorową
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Spice nie wiem, chyba jelita. Zrobią mi może gastroskopię i kolonoskopię i się dowiemy?
Ale Edzik ma często drzemki. Je, 1,5h aktywności, 1-1,5h spania... antropia a może faktycznie? Nerwów mam sporo... ![]() Wrzucam nowy album z fotkami włosów... Chcę coś zmienić. Drastycznie ![]() Doradzicie?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

wybieram:

Zalozylam pas neopranowy i brzuszek caly mokry!!!! 

da wszystkich solenizantów dziś !!!!!!!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Oj bronię go przed zarazkami, ale na ile skutecznie to się okaże.
U raczek tez obcinam co 3 lub 4 dni, ale stopki... never

za przemyslenia i trzymam mocno kciuki żeby wszystko wyszło tak jak chcesz