|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
pytałam o pampersy znajomej młodej mamuśki.. i powiedziała,że u nich dada kompletnie sie nie sprawdziła. mały dupkę odparzył szybko i wróciła do pampersa..
a znów moja siostra używała dady i zadowolona bardzo.. to chyba od skóry dziecka jednak zależy... aha.. pytałam o chusteczki,to mówiła,że te żółte z huggiss się super sprawdzają i ich używa.. albo jakieś z nivea.ponoć ładnie pachną i też są łagodne.. Ancia... a po ile sztuk bodziaków i spiochów masz na 62 ??
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-09-06 o 15:06 |
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia, tż się uparł na roana i już nie było innej opcji. Mimo, że kusiłam go jeszcze przed samym kupnem bebe beni - nic go nie ruszało. W tym synkowi będzie najlepiej i koniec kropka
![]() Kurcze nie sądziłam że z tym pępkiem to takie aż problemy. U nas mówili, że spokojnie można moczyć i ja raczej będę moczyła a później osuszała ... taki mam plan. Może mi się zmieni po tym co powiedzą w szpitalu albo ktoś , gdzieś...
|
|
|
|
#453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i Małgosia ładną wagę ma już czyli teraz u cioci w domku jesteś tak czy w szpitalu??a co do paciorka to podadzą antybiotyk i na pewno wszystko będzie dobrze trzymam za szybki i bezbolesny poródCytat:
![]() a my chyba dziś z mężem pojedziemy po wyprawkę dla malucha
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie o Huggiesach albo Happy (zabijcie, mylą mi się te nazwy jak TLC z TCM
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
huggissy... to znów podobno dzieci przesikują.... już tak słyszałam od paru mam..że na pleckach aż się niespodzianki znajdują
:brzydal :chyba jednak jak z wieloma rzeczami...trzeba samemu próbować małymi paczkami co dla dzieciątka dobre. a mnie krzyż zaczął boli strasznie...
|
#456 |
|
kosmitka
|
Stokrotko mam śpiochów w 62 - 6 par, do tego małych na 56 chyba z 6 par, ale są przymałe. Body - 6 z długim rękawem i 3 z krótkim. I pajace mam, ale jakoś nie używam, chyba muszę się przestawić. Mam za mało tych bodziaków z krótkim, żeby używać pajaców. Pajaców mam podobno 10.
Wszystko spisałam ze swojej listy, ale jakoś tego w szafie nie widzę :brzydal.
|
|
#457 |
|
Rozeznanie
|
Nam to położna tłumaczyła. Bo dziura w pęcherzu płodowym może się zrobić na dole - i wtedy chlust aż dzidzia zatka główką wyjście z miednicy. Albo dzidzia może zrobić dziurę w pęcherzu u góry. Wtedy pęcherz zachowuje się jak naczynie z dziurą u góry - nic nie leci tylko sączy sie albo mocniej poleci jak się pozycje zmienia, to wtedy te wody przez tą dziurkę się wylewają po troszku.
Bo pęcherz płodowy to nie balon, że jak przebijesz, to całość wylatuje. W nim poprostu robi się dziura, ale te pozostałe ścianki są bez zmian. |
|
|
|
#458 | |
|
KWC
|
Cytat:
Dziewczyny, co to znaczy, że płód przyjął postawę pierwszą? |
|
|
|
|
#459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale widze,ze z ilością powinnam mieć spokojnie. Cytat:
Malamutka... szacun .ja to wogóle zielona byłam..i nie miałam o tym pojęcia..
|
|
#460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znalazlłąm to na necie "Około 80 proc. ciąż ma tzw. postawę I płodu. W tej postawie dziecko lewym biodrem dotyka kości krzyżowej i kręgosłupa matki, natomiast prawa noga i biodro ustawia się w kierunku części miękkich brzucha matki. Z tego powodu kończyna lewa ma mniejszą ruchomość i panewka rozwija się słabiej." A tutaj link do strony gdzie to znalazłam http://www.ochoroba.pl/artykuly/1434...-niemowlat-czi |
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze słyszę, mi się to tylko z pozycją gimnastyczną kojarzy
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-06 o 15:43 |
|
|
|
|
#462 |
|
kosmitka
|
Stokrotko, do tego mam 10 pajaców, więc razem sądziłam, że wystarczy
, a to błąd. Teraz nie wiem jak dokupić, może allegro? Oglądam, ale jakoś nie mogę znaleźć.Cotka, Ty specjalistko allegrowa, u kogo mam kupić fajne nowe śpiochy czy body? ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Jestem ciekawa co u Natki.
|
|
#463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka fajna babka z niej. Nasze zajęcia w SR bardziej przypominają dyskusje niż wykłady. No i jakoś tak sie stało, że nam te odchodzące wody jakoś na tablicy rozrysowała ![]() A ja jestem wzrokowcem, to akurat te jej rysunki i tłumaczenia dokładnie pamiętam
|
|
|
|
|
#464 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A tak wogóle to jakbyś czegoś potrzebowała to daj znać Jesteś teraz w szpitalu czy u cioci??? Cytat:
ale miałaś przygodę...całe szczęście, że się szczęśliwie zakończyła ale nie powiem, że ja również się na początku uśmiałam
|
|||
|
|
|
#465 |
|
kosmitka
|
Bruma, teraz mnie też to śmieszy, ale myślalam, że padnę. A w ogóle to powiedział, że to moja wina, bo mu bluzę schowałam do auta, a skąd ja mogłam wiedzieć, gdzie on ma kluczyki i że się auto samo zamknie.
Przecież wiadomo, że jest winny.
|
|
#466 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
polozna mi powiedziala ze na bolacy krzyz mozna sobie robic oklady z cieplej wody......
![]() Cytat:
Cytat:
O rany ale mialas przygode....ja bym sie chyba zesr....a.....Ale najwazniejsze ze wszystko ok...i szybko otworzyliscie auto.... Cytat:
![]() Cytat:
malamutka dzieki za wyjasnienie....bo ja bylam zielona jak oni mi to mowila....chociaz dalej nie wiem czy to byly wody..... ![]() Ja sobie pospalam .....w czasie snu mialam chyba 3 skurcze ale jakie bolesne.... ....dalej wychodzi ze mnie czop....podbarwiony na brazowo.....ciekawe jak dlugo bedzie wychodzic...
|
|
#467 |
|
kosmitka
|
Oj Monia, Ty chyba będziesz następna, co?? Oby jak najszybciej te bóle się dla Ciebie skończyły! I maluszek był szybciutko przy Tobie.
|
|
#468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda tylko ze mnie tak nie chce wziac z zaskoczenia..... ....A u Ciebie Anciu jak jest teraz z czasem.....maluszek spi caly czas czy to zalezy...?? A w nocy go budzisz na karmienie czy sam sie budzi??
|
|
#469 |
|
kosmitka
|
Mogłoby z zaskoczenia, co?
![]() Maluszek wczoraj marudzil, dzisiaj do południa też, teraz śpi. Ale ogólnie jest grzeczny, lubi się przytulać i ciągać cyca, będę miała wyciągnięte jak murzynka. W nocy staram się budzić na jedzenie, ale dzisiaj np. przespał 7 godzin a ja razem z nim. Więc nie było pobudki na jedzenie.
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :pro si:![]() A co do skurczy to ja żadnych nie mam. Niby tydzień przed porodem jestem, ale i jedna i druga ginka mówiła że urodzę szybciej najprawdopodobniej a tu cicho... Chyba w czwartek poproszę o jakiś super masaż szyjki na pobudzenie
|
|
|
|
|
#471 |
|
kosmitka
|
Cotka Ty mi lepiej z allegro pomóż, chyba muszę zamówić śpiochy i body. Jesteś specjalistką z allegro
. Jakie kupowałaś>
|
|
#472 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi się wydaje (ale może się mylę) że przedewszystkim paczka jakiś bodziaków.. Cytat:
dzień przed badaniem i dwa po...biorę co wieczór dłuuugą kąpiel..ale cały dzień w wannie siedzieć ciężko.. okładam się poduszkami.. itd.. ehh.. jeszcze trochę wytrzymamy
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ancia ..ale masz fajnie.....
, juz nie moge sie doczekac mojej kruszynki....nawet moj TZ tylko o tym mowi zeby juz byla to by ja na rece wzial.... tak to tylko brzuch glaska....![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
A masz termofor......?? Jak tak to woda goraca i poloz sie na tym...super sprawa....
|
|
#474 |
|
kosmitka
|
Doczekacie się kochane
, z brzuskiem też jest fajnie, ja wspominam bardzo bardzo dobrze.A najdziwniejsze uczucie jest po porodzie, jak mijają wszystkie dolegliwości - zgaga, bóle łydek itp. To takie uderzające, że od razu wszystko mija.
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To lulla jest specjalistką od allegro ![]() Ja śpiochy i body jak kupowałam na all to takie zwykłe jednokolorowe u tego GRAN czy jakoś tak. One w ogóle nie mają napisów, takie zwyklaczki. A resztę stacjonarnie, albo używane na all od wrocławskich mam Więc nie pomogę |
|
|
|
|
#476 |
|
kosmitka
|
O kurcze, właśnie u Grana zrobiłam kilka dni temu zamówienie. Tak oglądam te śpiochy nowe i szału nie ma niestety. A jak chłopa wyślę, to boję się z czym wróci.
Chyba się nie chwaliłam (zresztą nie ma czym), że sprzedaliśmy moje auto i nie mam teraz nowego. Więc nawet skoczyć do miasta po coś, to mam problem, bo nie mam jak, bo tymi autami męża to się boję jeździć. Nie umiem takimi dziwnymi i już. I nie mogę doczekać się, aż kupi mi nowe auto, a nie bardzo ma jak.
|
|
#477 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I za szybkie pożegnanie infekcji też![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
typowy facet...mój Tż też by tak powiedział |
|
|
|
|
#479 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla młodego póki co mam Pampersy na początek, a jak nie będzie żadnych problemów to przejdziemy szybko na Dady
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Malgosia wazy 2900g. Termin mam na 25 września, ale na 90% będa ją wywoływac. Tylko jeszcze nie wiem kiedy. Dam znać. Mam dostęp do neta troszkę mniejszy ale mam, więc Was podczytuję 

i Małgosia ładną wagę ma już
za szybki i bezbolesny poród

ale miałaś przygodę...całe szczęście, że się szczęśliwie zakończyła 
a ja razem z nim. Więc nie było pobudki na jedzenie.