mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 16:19   #3541
Ona231
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Ja od weekendu jestem przez mojego nazywana "beczką" lub "beczkowozem" tak romantycznie

święte słowa akurat teraz mojego palec boli to wiem o czym mowa pieści się ze sobą strasznie, i najchętniej by tym paluszkiem nie ruszał
Anusiak prawdziwy romantyk z TŻ

Jakby mężczyźni rodzili to cc w standardzie by było A tak poważnie to trochę współczuje, bo chory "chłop" potrafi być uciążliwy

Asiol dobrze wiedzieć, że nie tylko u mnie tak to wygląda

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-06 o 16:21
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:23   #3542
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Anusiak prawdziwy romantyk z TŻ

Jakby mężczyźni rodzili to cc w standardzie by było A tak poważnie to trochę współczuje, bo chory "chłop" potrafi być uciążliwy

Oj swiete slowa!
Moj siedzial 3 miesiace na l4 , wiec oprocz dolegliwosci ciazowych mialam na glowie jeszcze bolaczki Tzta- ktory niejednokrotnie staral sie zrobic z siebie ''bardziej chorego'' niz ja! Wiec mimo samotnosci calodziennej - ciesze sie przeogromnie , ze wrocil do pracy!
Stary 2011-09-06, 16:27   #3543
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
u mnie podobnie
bosz! zrobiłyście mi dziewczyny dzisiaj smaka na rybę! Muszę dzisiaj coś kupić i jutro koniecznie sobie upichcić
a widzisz,a ja nie znoszę babrać się w surowych rybach,mięsie...dlatego baaaaaaaaardzo rzadko jadam ww produkty

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:28   #3544
Ona231
Zadomowienie

Ggora mężczyźni tak mają niestety.
Nie wiem od czego to zależy, ale stopień marudzenia i narzekania przekraczają dość znacznie, jak im coś dolega
Ale w ich mniemaniu, podobno to my, narzekamy więcej
Stary 2011-09-06, 16:31   #3545
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
jak to Darusia- konkretnie i w sedno

hmm baby a wiecie co jak sobie poczytalam watki tych co sie aktualnie rozpakowuja lub sa na finiszu to stwierdzam ze mnie takie cos strasznie denerwuje...chodza biedne gwiazdy od 3 tygodni i z kazdym skurczykiem do lekarza albo konsultacja na forum czy to juz czy nie...wszystko boli i doskwiera, no ludzie kochani toz to tylko ciaza przechodzilam juz przez to raz i bez jakiegos uzalania sie nad soba, 2 dni przed porodem autobusem do miasta na zakupy sie wybralam a dzien przed na dlugasny spacer- i jakos nie pamietam zeby mnie az tak bolalo zeby przejscie 200 metrow bylo problemem wielkim... nienawidze takiego robienia z siebie ofiar

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Myszeczko a jak tam przedszkole dzis?
gratuluje zakupow
Glam też tak sadze
A wiecie co czasami to nawet mam wyrzuty bo jak mi się ktoś pyta jak sie czuję to ja zawsze odpowiadam ze dobrze i ostatnio stwierdziłam że może czasami warto by było wspomnieć o bólu tu czy tam ale jestem dzielna, jak mogę to odpoczywam a jak nie to nie.
Moja szwagierka rodziła 2 lata temu i już w 4 miesiącu na L4 była i wszystko ok, a jak ostatnio mi się sąsiadka pytała kiedy chce iść na L4 to teściowa że przecież zdrowe ciężarne nie biorą zwolnień, no myślałam że wyjdę i stanę obok, ale oczywiście sie uśmiechnęłam i mówię na razie pracuję bo mi z tym dobrze nie lubię się nad sobą użalać bo ciąża to nie choroba, chociaż wiem ze większość idzie na zwolnienie jak najszybciej, przykładem jest K a moja teściowa stwierdziła że przecież kobiety pracujące w biurze nie biorą a jej córka wzięła bo pracuje fizycznie, na co się uśmiechnęłam i powiedziałam że myślałam że pracuje w sklepie a nie na budowie no i już więcej nic nie gadała, no bo co to praca fizyczna w sklepie gdzie się sprzedaje skarpetki i rajstopy

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Muszę Wam powiedziec, że mam bardzo dobrą teściową.Właśnie pierze 3 pralkę Naszego prania i jeszcze powiedziała, że jak coś mam do pracowania to żebym powiedziała, bo przecież teraz mam leżeć.Nieźle co?
Czy dziewczyny, które sie nie logowały mogą skorzystać z tych kuponów na papmpersy?Nie sprawdzają tego jakos?
Ja dziś miałam atak paniki 0 5 rano czy dam sobie rade w szkole?Jestem na ostatnim roku mgr i co 2 tyg mam zjazdy od 24 września.I zaczynam się martwić czy teraz jak mam leżeć dam rade?Jak Wy studiujace przyszłe mamy dajecie rade?
Ja mam nadzieje sie obronić jeszcze przed porodem, ale cały czas kusi mnie pójście od razu na podyplomówkę mąż też mnie namawia, ze da sobie radę, że przecież babcie są chętne do pomocy wiec chyba sie wybiorę U mnie w zeszłym roku była na roku taka dziewczyna co chodziła na wykłady normalnie, w niedziele jeszcze była a we wtorek urodziła i po 2 tygodniach na następnym zjeździe też już była

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o koszule ciążowe to mogę polecić:
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...793605045.html
http://allegro.pl/koszulka-na-ramiac...797354852.html
http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-baw...797354858.html
Przed i po praniu stan super. Koszule i szlafrok nie farbują, nie rozciągnęły się w praniu i jakościowo są na prawdę dobre aha i nie prześwitują
Zapisałam sobie te koszule i chyba kupie bo tak odkładam te zakupy koszuli i odkładam, że na końcu mogę nie zdążyć

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:32   #3546
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Ggora mężczyźni tak mają niestety.
Nie wiem od czego to zależy, ale stopień marudzenia i narzekania przekraczają dość znacznie, jak im coś dolega
Ale w ich mniemaniu, podobno to my, narzekamy więcej
Oj tak.. z tym, ze jak my narzekamy to nas wysylaja odrazu do lekarza- a skoro nie idziemy, to znaczy ze wcale tak bardzo nie boli.... ale sami jak maja isc do lekarza to :''nie ma potrzeby'' - ale marudzenie nie ustaje
Stary 2011-09-06, 16:46   #3547
__Fallen Angel__
Zadomowienie

dzięki dziewczyny że odpisałyście z wami tak raźniej się to wszystko przechodzi bo w moim otoczeniu nikt nie wie co czuje,jakie mam rozterki bo nikt nie jest w ciązy,a nawet nie był,bo moje przyjaciółki są jeszcze panienkami bez męża i dzieci. Całuski dla was

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:53   #3548
Paula__22
Raczkowanie

Zdjęcie z niedzieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01198.jpg (44,9 KB, 52 załadowań)
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:56   #3549
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Jakoś wczoraj nie miałam czasu Was poczytać, dzisiaj też dopiero teraz znajduję chwilę na forum. Także postaram się Was nadrobić

Byłam wczoraj u gin.
Nie chciał podać mi wagi dzidziusia, bo powiedział, że to i tak się nie przekłada na wagę końcową. Wód płodowych mam dużo, mały ma gdzie pływać, a dzięki temu jego kopniaki nie są bolesne. Szyjka długa 4 cm, zamknięta... choć lekko miękka, ale podobnież niczemu to nie przeszkadza. Kończę dzisiaj 27 tydz, także zaczynam 28... powoli z górki.
Leżymy wieczorem z tżetem, i pyta się mnie: Czy Ty na pewno chcesz rodzić naturalnie?? Także i on się trochę wydygał. Na USG mały miał głowę na wysokości pępka, ale cały czas czuje jak się kręci, więc ta pozycja jest już dawno nieaktualna ;p
A dodatkowo nie wiem, czy już pisałam, zamówiliśmy wózek... 6-8 tyg. oczekiwania.

Lece Was ponadrabiać.
Pochwal sie jaki wózek zamówiliście

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny że odpisałyście z wami tak raźniej się to wszystko przechodzi bo w moim otoczeniu nikt nie wie co czuje,jakie mam rozterki bo nikt nie jest w ciązy,a nawet nie był,bo moje przyjaciółki są jeszcze panienkami bez męża i dzieci. Całuski dla was
Nie ma sie czym przejmować ja już sporo przytyłam i jak czytam ile wy to stwierdzam ze mały hipcio ze mnie, czasami łapię z tego powodu małą depresję ale wiem, że po ciąży będę umiała się tego pozbyć bo podobnie jak ty zawsze dbałam o figurę i dietę, chociaż odkąd jestem z tż to mniej bo dla niego byłam zbyt koścista a w niedzielę usłyszałam od niego tak po prostu sam z siebie mi powiedział, że w ciąży mu się bardzo podobam i ze dla niego jestem sexy a z brzuszkiem super wygląda i chyba wkrótce zdecydujemy się na 2 dziecko takie proste zdanie ale tak mnie podniosło na duchu że mogłabym góry przenosić

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-09-06, 16:58   #3550
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
hehehe.. mnie wszystko w brzuch idzie piersi nadal ledwo spuchniete... z 70B, mieszcze się w 75B, choc ostatnimi dniami zaczyna mnie troszke cisnąć wiec sklep mnie czeka, zeby cos wybrac juz bardziej karmiącego
wiec wlasciwie to tylko woda i mały glutek

zastanawiałam sie ile paczek pampersów kupic... a tu patrze, na wrzesniówkach of course, 12-15 dziennie szooook ... nie wiem skad, ale w głowie miałam że dziecko (książkowe pewnie) co 3h je, wieć mysłąam że 8 to akurat....a tu 2 razy tyle

mam pytanie, te kody z rossmana to na 2 paczki czy 1 paczke? bo niby jumbo pack, ale sie nie doczytałam ile tego tam jest... kompletnie kasy nie mam i dopoki kasa z zusu nie przyjdzie jestem spłukana jak mysz i myslalam by pozyczyc od kumpeli na papmersy lub niech mi w ramach szałeru zakupi

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

hehehehe... damulka damulką, ale mnie wczoraj tżet wyjechał z tekstem jaki to on biedny bo ojciec na dzilake wywozil rzeczy i dzwigal z bratem i go rece bolą... skwitowałam, zeby przestał zachowywac sie jak ksiezniczka, bo ja dopiero moge mu pow. jak to jest byc w ciąży, co boli, co kłuje, jak dziecko kopie gdzie popadnie ( co jako psychol osobiscie kooooocham), jak spac nie mozna, kazda pozycja siedząco-leżaca zaraz przeszkadza, cos uciska itd... wiec oczywiscie zamknal sie na chwile po cxzym dodal ze no tak, ale ja jestem w ciazy i zarz mi przejdzie wiec odp. ze jemu szybciej niz mi i zeby juz sie zamknal bo glupoty gada

lece wstawic zuupkę :P

Witaminka dobre pytanie ile bo sama niewiem ile mam kupic pamków :/ myślę że 3 paczki na początek by było OK ale niewiem sama

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
A do mnie właśnie dotarła paczuszka z Huggisami dokupię jeszcze większą pakę. Po 4 dniach mierzenia cukru w normie - wniosek nie mam cukrzycy

No to super

Co do haggisów to widziałąm u Nas w rossmanie po 19.99 ten zestaw, a orginalne pampersy te NEW BABY po 49.99 a nie 55 zł jak myślałam

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:59   #3551
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Witaminka dobre pytanie ile bo sama niewiem ile mam kupic pamków :/ myślę że 3 paczki na początek by było OK ale niewiem sama

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

No to super

Co do haggisów to widziałąm u Nas w rossmanie po 19.99 ten zestaw, a orginalne pampersy te NEW BABY po 49.99 a nie 55 zł jak myślałam
Ja myślę że na początek kupię 2 albo 3 nie ma co przesadzać, przecież w dzisiejszych czasach nie ma problemu z kupnem pieluch

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-09-06, 17:01   #3552
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Ja właśnie umyłam drzwi tarasowe w dwóch pokojach i okno w kuchni ... a na L4 jestem Już po obiadku, zmykam na spacerek kupić coś na kolację, potem prysznic i do lekarza

Co do pieluszek, to też czytałam że na początek najlepsze są Pampersy, a potem to już powoli dziewczyny przechodziły na "tańsze"

Miłego popołudnia kochane

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:03   #3553
goferek33
Raczkowanie

witam
u mnie 30 tydzień, ale dopadło mnie zakażenie układu moczowego, 100 leukocytów, ślad białka w moczu, liczne bakterie- mam furagin i zalecenie odpoczynku, raczej niewykonalne, bo młoda chodzi do 1 klasy
dzidzia waży około 1354 gr i wszystko ok
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:07   #3554
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dziewczyny pampersy wam nie uciekną nam pewno, zawsze beda dostepne ale ja radze nie robic zapasow, co z tym zrobicie jak sie okaze ze maluch ma uczulenie?
ja kupie 2 paczki, jedna mala 1 i jedna 2 bo nie wiem jaki sie bombel urodzi i nic wiecej, jak uczulenia nie bedzie kupie wiecej.

My przy Oliwii mozemy tylko pampersy uzywac bo inne ja uczulają, ale np kolezanki synek mze tylk happy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:07   #3555
asiol
Rozeznanie

Cytat:
do usług
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a widzisz,a ja nie znoszę babrać się w surowych rybach,mięsie...dlatego baaaaaaaaardzo rzadko jadam ww produkty
ba! ja nie znoszę gotować, tym bardziej tylko dla siebie, bo małż je w pracy...
ale jak masz straszną ochotę na rybę, a nie chcesz jej przyrządzać, to mogę Ci polecić w North Fishu wszytskie grilowane ryby, są naprawdę smaczne mimo że w sumie to taki zdrowszy fastfood
a łososia ichniego uwielbia mój małż, mimo że zazwyczaj na ryby kręci nosem
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:13   #3556
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

witaminka sa tez mamy nadpbudliwe co gdzine przebierajace malucha ( uwierz-znam 3 takie)
ja swoja przebieralam przed jedzeniem co 3 godzinki, chyba ze byla kupka n to wiadomo ze od razu w miedzy czasie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:13   #3557
goldika
Zakorzenienie

Dygotko co do ceny Loveli to 40zl za 3,6kg to korzystna cena, ale za 2,8kg to bylaby wysoka cena
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:14   #3558
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dygotko co do ceny Loveli to 40zl za 3,6kg to korzystna cena, ale za 2,8kg to bylaby wysoka cena
wiesz w osiedlowym sklepie to i tak dobra cena

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:17   #3559
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
witaminka sa tez mamy nadpbudliwe co gdzine przebierajace malucha ( uwierz-znam 3 takie)
ja swoja przebieralam przed jedzeniem co 3 godzinki, chyba ze byla kupka n to wiadomo ze od razu w miedzy czasie.
Ja tez Filipka przebieralam co 3 godziny-ale po jedzeniu, no chyba, ze byla juz dla mnie niespodzianka w srodku

Kupilam paczke pampersow- bo jednak wole nie ryzykowac...ale z czasem bede chciala zmienic na tansze. Bede miec 2 paczki Dady, sprobuje ich,ale jesli cokolwiek sie na pupci pojawi to nie bede oszczedzac na pampersach. Filipcio dopiero jak skonczyl 2 latka mogl uzywac innych- a tak to ciagle jakies stany alergiczne i zapalne byly.

Dziewczyny- nie kupujcie po pare opakowan z jednej firmy.
Stary 2011-09-06, 17:25   #3560
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Ja myślę że na początek kupię 2 albo 3 nie ma co przesadzać, przecież w dzisiejszych czasach nie ma problemu z kupnem pieluch

Tylko problem z promocjami ale damy rade nie ma co

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-06, 17:36   #3561
Seona
Zakorzenienie

Kochane dziękuję za te kody!!! Byłam dzisiaj w dwóch Rossmanach i kupiłam 3 paki pampersów. 2x 3-6 kg i 1x 4-9 kg. Zapłaciłam 120 zł i jak na początek miesiąca to musimy ograniczyć zakupy, żeby starczyło do końca

Do tego skorzystałam z rabatów na karcie "Dla mamy i maleństwa" w aptece DOZ i kupiłam jeszcze:
- pakę pampersów Bella 3-6 kg 42 szt. za 21,03 zł!!!
- podpaski poporodowe za 3, 35 zł
- jednorazowe podkłady na przewijak 17,03 zł
- wkładki laktacyjne Canpol za 11,69 zł.

Nie lubię tych podkładów do prania, bo przy przewijaniu nieraz się zdarzyło, że mała nasikała, kupkę zrobiła lub ulała i wtedy tylko podkład do śmieci i nie trzeba prać).

Zobaczę czy pod koniec m-ca jeszcze będą te promocje, to jeszcze zamówię, bo cena tych podkładów i pieluszek Happy świetna.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:38   #3562
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

Moja szwagierka strasznie często zmieniała pampersy moim zdaniem nie było po co tak często ale to było jej dziecko

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-06, 17:39   #3563
Seona
Zakorzenienie

Paula, suuuper wyglądacie, synek przeuroczy

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-09-06, 17:41   #3564
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Kochane dziękuję za te kody!!! Byłam dzisiaj w dwóch Rossmanach i kupiłam 3 paki pampersów. 2x 3-6 kg i 1x 4-9 kg. Zapłaciłam 120 zł i jak na początek miesiąca to musimy ograniczyć zakupy, żeby starczyło do końca

Do tego skorzystałam z rabatów na karcie "Dla mamy i maleństwa" w aptece DOZ i kupiłam jeszcze:

Nie lubię tych podkładów do prania, bo przy przewijaniu nieraz się zdarzyło, że mała nasikała, kupkę zrobiła lub ulała i wtedy tylko podkład do śmieci i nie trzeba prać).

Zobaczę czy pod koniec m-ca jeszcze będą te promocje, to jeszcze zamówię, bo cena tych podkładów i pieluszek Happy świetna.

Fajnie masz ze masz tyle rossmanów ja niestety nie mam tylko 1 wiec tylko 1 paczke kupiłam ale naciągne szwagierke żeby mi kupiła jeszcze ona i siostra

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-06, 17:45   #3565
agulan82
Rozeznanie

No jestem po wizycie u położnej. Oczywiście wszystko ok, powiedziałam jej, że twardnieje mi często brzuch na kilka gordzin to mam odpoczywać i tyle a jak dzwoniłam do lekarza mojego w PL to mam brać nospę także już od jakis dwóch tygodni jak się nadwyrężę to nospa idzie w ruch no a niestety w UK to odpoczynek i tyle.
Ciśnienie mam w normie, Leny serduszko tez bije w normie, waży około 1200, mój 28tc + 6 dni no i pobrała mi jeszcze krew na hemoglobinę i przeciwciała i tyle.
U mnie z wagą jest ok zaczynałam z 5 i nadal jest 5 więc nie marudzę, chociaż największy przyrost przede mną . W pierwszej ciąży przytyłam 12 i teraz też nie chciałabym więcej.

A co do księżniczek będących w ciąży to moje zdanie jest takie, że ciąża to nie choroba także nie ma co przesadzać, oczywiście zawsze cosik może pobolewać w końcu nosimy w sobie małego człowieczka i nasz organizm też przechodzi rewolucję ale w końcu kiedyś ktos tak wymyślił, że to kobiety zachodzą w ciążę i rodzą dzieci, że musi być ok.

A moja Julcia jutro idzie pierwszy dzien do szkoły. Nie wiem jak to będzie ale nastawiam się, że będzie sporo płaczu. Nie robimy z mężem wokół tego wydarzenia zamieszania bo stwierdziliśmy, że nie ma co wywoływać w niej stersu no ale mimo wszystko, nowe ubrania - mundurek nowe koleżanki, nowe otoczenie z pewnością zrobią swoje, ale damy radę a napewno będziemy próbować
Stary 2011-09-06, 17:48   #3566
fatal21
Wtajemniczenie

Ja też miałam na roku kilka w dziewczyn w ciązy i wiem, że jak sie chce to mozna dać sobie rade.Ja boje sie o to, ze z ta moją szyjką nie bedzie lepiej i mi gin nie pozwoli.
Mam zamiar odpuscic sobie 1-2 zjazdy przed porodem a potem 1 po.I tu sie pojawia problem studiuje w Olsztynie a to 120km od domu.Nadal mysle jak rozwiaze problem z karmieniem, ale jak siebie znam to Tż też bedzie miał zjazdowe weekendy:P
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:48   #3567
Seona
Zakorzenienie

Koszulę nocną polecam tą: http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...76.1.&pr=29831

Super się sprawdziła i do karmienia i do spania, bo wystarczyło tylko odwiązać tasiemkę a poza tym ma spory dekolt

Postaram się w klubie wkleić zdjęcie w tej koszulce Tylko w którym wątku?

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-09-06 o 17:50 Powód: dopisek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 17:49   #3568
ela3010
Zadomowienie

Paula ślicznie wyglądacie, brzuszek spooory i zgrabniutki.
A synek cudo blondas
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 18:18   #3569
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
a czemu nie ryba? Sama nabralam ochote na pieczonego lososia...do tego pieczone ziemniaczki w panierce i surowka z tartej rzodkiewki......mmmmmm
ale narobiłaś smaka takie danie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

aaa,ja zaczynałam z wagą z cyfrą 5 z przodu,teraz jest 6 i pewnie niedługo będzie 7...zadziwiające bo jakoś przestałam panikować-aż siebei nie poznaję
coś miałam napsiać,ale zapomiałam co...
ja zaczynałam tak samo z 5 z przodu teraz mam juz 6 a jak dojdę do 7 to się załamię bo jestem bardzo niska 153 cm i wtedy bedę już prawdziwą baryłą

ja staram sie nie cackać ze sobą i nie robić z siebie księżniczki, najwyżej TŻ musi mnie wysłuchiwać.
Najgorzej jest jak jesteśmy w gościach czy u teściów bo wszyscy chcą częstować pysznymi i zdrowymi smakołykami a ja mam mocno ograniczoną dietę. Wszyscy sie tylko na mnie dziwnie patrzą jak odmawiam tego czy tamtego, ale już nawet nie chce mi się tłumaczyć.
Wczoraj np. zjadłam jabłko co skończyło się takim z krwią, że jeszcze dzisiaj boli mnie jak cokolwiek przełykam.

A co do pracy to na l4 poszłam na początku 4 miesiącaa sytuacja w firmie była nieciekawa. Do końca 5 jak kot po wszystkim, do końca 6 miesiąca walczyłam z zapaleniem przełyku. Nie chce wracać do tej firmy, będę musiała czegoś nowego szukać sobie. Najbardziej boli stwierdzenie szefa że oszukałam firmę .

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

aa ja dziś po wizycie...

Gin nakrzyczał na mnie że za szybko tyję, kazał mi jeść mniej owoców. I tak ich nie jem a i tak 10kg na +
Z szyjką wszystko ok. Nie robi mi usg wiec nic nie wiem co u Heluni, i jak długość szyjki. tak w ogóle to nie miałam USG od 18 tygodnia czyli już 11 tygodni bez podglądania małej, tylko słuchanie serduszka. Wszysko na szczęscie ok z nami.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:07   #3570
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Fajnie masz ze masz tyle rossmanów ja niestety nie mam tylko 1 wiec tylko 1 paczke kupiłam ale naciągne szwagierke żeby mi kupiła jeszcze ona i siostra
myszka mozesz isc jutro i wziasc raz jeszcze na ten kod, a potem nawet po 1 minucie na ten sam kod

wiem ze na rossmaniaczkach jak byl wątek z kodami to właśnie tak dziewczyny sobie radzily, bo 1 kod mozna wykorzystac wiele razy i nie ma ograniczenia ze dana osoba tylko raz chodzi jedynie o to ze na 1 paragonie moze byc tylko 1 paczka dziewczyny jak brały np. mleko czy cos na paczki to za kazdą osobno placily, ale na ten sam kod

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Koszulę nocną polecam tą: http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...76.1.&pr=29831

Super się sprawdziła i do karmienia i do spania, bo wystarczyło tylko odwiązać tasiemkę a poza tym ma spory dekolt

Postaram się w klubie wkleić zdjęcie w tej koszulce Tylko w którym wątku?

wydaje sie byc super mam bonprixa w Łodzi to podjade i zobacze na zywca bo nie wiem czy w rozmiar 36/38 sie zmieszcze :P

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:

seonka z tego co wiem, to katalogi sa wydawane na 3 miesiace nie mam jeszcze tego obecnego, ale poprzedni ktory dostalam w aptece z karta byl czerwiec-sierpien ale jakbys byla w aptece to dopytaj jak mozesz... bo ja bede kasiasta dop. w pazdzierniku

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości