|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
![]() Jakby mężczyźni rodzili to cc w standardzie by było A tak poważnie to trochę współczuje, bo chory "chłop" potrafi być uciążliwy ![]() Asiol dobrze wiedzieć, że nie tylko u mnie tak to wygląda
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-09-06 o 16:21 |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj siedzial 3 miesiace na l4 , wiec oprocz dolegliwosci ciazowych mialam na glowie jeszcze bolaczki Tzta- ktory niejednokrotnie staral sie zrobic z siebie ''bardziej chorego'' niz ja! Wiec mimo samotnosci calodziennej - ciesze sie przeogromnie , ze wrocil do pracy!
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
Ggora mężczyźni tak mają niestety.
Nie wiem od czego to zależy, ale stopień marudzenia i narzekania przekraczają dość znacznie, jak im coś dolega ![]() Ale w ich mniemaniu, podobno to my, narzekamy więcej
|
|
#3545 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wiecie co czasami to nawet mam wyrzuty bo jak mi się ktoś pyta jak sie czuję to ja zawsze odpowiadam ze dobrze ale jestem dzielna, jak mogę to odpoczywam a jak nie to nie.Moja szwagierka rodziła 2 lata temu i już w 4 miesiącu na L4 była i wszystko ok, a jak ostatnio mi się sąsiadka pytała kiedy chce iść na L4 to teściowa że przecież zdrowe ciężarne nie biorą zwolnień, no myślałam że wyjdę i stanę obok, ale oczywiście sie uśmiechnęłam i mówię na razie pracuję bo mi z tym dobrze nie lubię się nad sobą użalać bo ciąża to nie choroba, chociaż wiem ze większość idzie na zwolnienie jak najszybciej, przykładem jest K a moja teściowa stwierdziła że przecież kobiety pracujące w biurze nie biorą a jej córka wzięła bo pracuje fizycznie, na co się uśmiechnęłam i powiedziałam że myślałam że pracuje w sklepie a nie na budowie no i już więcej nic nie gadała, no bo co to praca fizyczna w sklepie gdzie się sprzedaje skarpetki i rajstopy ![]() Cytat:
U mnie w zeszłym roku była na roku taka dziewczyna co chodziła na wykłady normalnie, w niedziele jeszcze była a we wtorek urodziła i po 2 tygodniach na następnym zjeździe też już była ![]() Cytat:
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak.. z tym, ze jak my narzekamy to nas wysylaja odrazu do lekarza- a skoro nie idziemy, to znaczy ze wcale tak bardzo nie boli.... ale sami jak maja isc do lekarza to :''nie ma potrzeby'' - ale marudzenie nie ustaje
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny że odpisałyście
z wami tak raźniej się to wszystko przechodzi bo w moim otoczeniu nikt nie wie co czuje,jakie mam rozterki bo nikt nie jest w ciązy,a nawet nie był,bo moje przyjaciółki są jeszcze panienkami bez męża i dzieci. Całuski dla was
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcie z niedzieli
|
#3549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w niedzielę usłyszałam od niego tak po prostu sam z siebie mi powiedział, że w ciąży mu się bardzo podobam i ze dla niego jestem sexy a z brzuszkiem super wygląda i chyba wkrótce zdecydujemy się na 2 dziecko takie proste zdanie ale tak mnie podniosło na duchu że mogłabym góry przenosić
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaminka dobre pytanie ile bo sama niewiem ile mam kupic pamków :/ myślę że 3 paczki na początek by było OK ale niewiem sama ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
No to super ![]() Co do haggisów to widziałąm u Nas w rossmanie po 19.99 ten zestaw, a orginalne pampersy te NEW BABY po 49.99 a nie 55 zł jak myślałam
|
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie umyłam drzwi tarasowe w dwóch pokojach i okno w kuchni
... a na L4 jestem Już po obiadku, zmykam na spacerek kupić coś na kolację, potem prysznic i do lekarza ![]() Co do pieluszek, to też czytałam że na początek najlepsze są Pampersy, a potem to już powoli dziewczyny przechodziły na "tańsze" Miłego popołudnia kochane
|
#3553 |
|
Raczkowanie
|
witam
u mnie 30 tydzień, ale dopadło mnie zakażenie układu moczowego, 100 leukocytów, ślad białka w moczu, liczne bakterie- mam furagin i zalecenie odpoczynku, raczej niewykonalne, bo młoda chodzi do 1 klasy dzidzia waży około 1354 gr i wszystko ok |
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pampersy wam nie uciekną nam pewno, zawsze beda dostepne ale ja radze nie robic zapasow, co z tym zrobicie jak sie okaze ze maluch ma uczulenie?
ja kupie 2 paczki, jedna mala 1 i jedna 2 bo nie wiem jaki sie bombel urodzi i nic wiecej, jak uczulenia nie bedzie kupie wiecej. My przy Oliwii mozemy tylko pampersy uzywac bo inne ja uczulają, ale np kolezanki synek mze tylk happy
|
|
#3555 | |
|
Rozeznanie
|
do usług
![]() Cytat:
ale jak masz straszną ochotę na rybę, a nie chcesz jej przyrządzać, to mogę Ci polecić w North Fishu wszytskie grilowane ryby, są naprawdę smaczne mimo że w sumie to taki zdrowszy fastfood a łososia ichniego uwielbia mój małż, mimo że zazwyczaj na ryby kręci nosem |
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
witaminka sa tez mamy nadpbudliwe co gdzine przebierajace malucha ( uwierz-znam 3 takie)
ja swoja przebieralam przed jedzeniem co 3 godzinki, chyba ze byla kupka n to wiadomo ze od razu w miedzy czasie.
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko co do ceny Loveli to 40zl za 3,6kg to korzystna cena, ale za 2,8kg to bylaby wysoka cena
|
|
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
wiesz w osiedlowym sklepie to i tak dobra cena
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupilam paczke pampersow- bo jednak wole nie ryzykowac...ale z czasem bede chciala zmienic na tansze. Bede miec 2 paczki Dady, sprobuje ich,ale jesli cokolwiek sie na pupci pojawi to nie bede oszczedzac na pampersach. Filipcio dopiero jak skonczyl 2 latka mogl uzywac innych- a tak to ciagle jakies stany alergiczne i zapalne byly. Dziewczyny- nie kupujcie po pare opakowan z jednej firmy.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko problem z promocjami ale damy rade nie ma co
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziękuję za te kody!!!
Do tego skorzystałam z rabatów na karcie "Dla mamy i maleństwa" w aptece DOZ i kupiłam jeszcze: - pakę pampersów Bella 3-6 kg 42 szt. za 21,03 zł!!! - podpaski poporodowe za 3, 35 zł - jednorazowe podkłady na przewijak 17,03 zł - wkładki laktacyjne Canpol za 11,69 zł. Nie lubię tych podkładów do prania, bo przy przewijaniu nieraz się zdarzyło, że mała nasikała, kupkę zrobiła lub ulała i wtedy tylko podkład do śmieci i nie trzeba prać ). Zobaczę czy pod koniec m-ca jeszcze będą te promocje, to jeszcze zamówię, bo cena tych podkładów i pieluszek Happy świetna. |
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja szwagierka strasznie często zmieniała pampersy moim zdaniem nie było po co tak często ale to było jej dziecko
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie masz ze masz tyle rossmanów ja niestety nie mam tylko 1 wiec tylko 1 paczke kupiłam ale naciągne szwagierke żeby mi kupiła jeszcze ona i siostra
|
|
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
No jestem po wizycie u położnej. Oczywiście wszystko ok, powiedziałam jej, że twardnieje mi często brzuch na kilka gordzin to mam odpoczywać i tyle a jak dzwoniłam do lekarza mojego w PL to mam brać nospę także już od jakis dwóch tygodni jak się nadwyrężę to nospa idzie w ruch no a niestety w UK to odpoczynek i tyle.
Ciśnienie mam w normie, Leny serduszko tez bije w normie, waży około 1200, mój 28tc + 6 dni no i pobrała mi jeszcze krew na hemoglobinę i przeciwciała i tyle. U mnie z wagą jest ok zaczynałam z 5 i nadal jest 5 więc nie marudzę, chociaż największy przyrost przede mną . W pierwszej ciąży przytyłam 12 i teraz też nie chciałabym więcej.A co do księżniczek będących w ciąży to moje zdanie jest takie, że ciąża to nie choroba także nie ma co przesadzać, oczywiście zawsze cosik może pobolewać w końcu nosimy w sobie małego człowieczka i nasz organizm też przechodzi rewolucję ale w końcu kiedyś ktos tak wymyślił, że to kobiety zachodzą w ciążę i rodzą dzieci, że musi być ok. A moja Julcia jutro idzie pierwszy dzien do szkoły. Nie wiem jak to będzie ale nastawiam się, że będzie sporo płaczu. Nie robimy z mężem wokół tego wydarzenia zamieszania bo stwierdziliśmy, że nie ma co wywoływać w niej stersu no ale mimo wszystko, nowe ubrania - mundurek nowe koleżanki, nowe otoczenie z pewnością zrobią swoje, ale damy radę a napewno będziemy próbować
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też miałam na roku kilka w dziewczyn w ciązy i wiem, że jak sie chce to mozna dać sobie rade.Ja boje sie o to, ze z ta moją szyjką nie bedzie lepiej i mi gin nie pozwoli.
Mam zamiar odpuscic sobie 1-2 zjazdy przed porodem a potem 1 po.I tu sie pojawia problem studiuje w Olsztynie a to 120km od domu.Nadal mysle jak rozwiaze problem z karmieniem, ale jak siebie znam to Tż też bedzie miał zjazdowe weekendy:P |
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Koszulę nocną polecam tą: http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...76.1.&pr=29831
Super się sprawdziła i do karmienia i do spania, bo wystarczyło tylko odwiązać tasiemkę a poza tym ma spory dekolt Postaram się w klubie wkleić zdjęcie w tej koszulce Tylko w którym wątku?
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-06 o 17:50 Powód: dopisek |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
Paula ślicznie wyglądacie
A synek cudo blondas |
|
|
|
#3569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale narobiłaś smaka takie danieCytat:
ja staram sie nie cackać ze sobą i nie robić z siebie księżniczki, najwyżej TŻ musi mnie wysłuchiwać. Najgorzej jest jak jesteśmy w gościach czy u teściów bo wszyscy chcą częstować pysznymi i zdrowymi smakołykami a ja mam mocno ograniczoną dietę Wczoraj np. zjadłam jabłko co skończyło się takim z krwią, że jeszcze dzisiaj boli mnie jak cokolwiek przełykam. A co do pracy to na l4 poszłam na początku 4 miesiącaa sytuacja w firmie była nieciekawa. Do końca 5 jak kot po wszystkim, do końca 6 miesiąca walczyłam z zapaleniem przełyku. Nie chce wracać do tej firmy, będę musiała czegoś nowego szukać sobie. Najbardziej boli stwierdzenie szefa że oszukałam firmę ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- aa ja dziś po wizycie... Gin nakrzyczał na mnie że za szybko tyję, kazał mi jeść mniej owoców. I tak ich nie jem Z szyjką wszystko ok. Nie robi mi usg wiec nic nie wiem co u Heluni, i jak długość szyjki. tak w ogóle to nie miałam USG od 18 tygodnia czyli już 11 tygodni bez podglądania małej, tylko słuchanie serduszka. Wszysko na szczęscie ok z nami. |
||
|
|
|
#3570 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem ze na rossmaniaczkach jak byl wątek z kodami to właśnie tak dziewczyny sobie radzily, bo 1 kod mozna wykorzystac wiele razy i nie ma ograniczenia ze dana osoba tylko raz chodzi jedynie o to ze na 1 paragonie moze byc tylko 1 paczka dziewczyny jak brały np. mleko czy cos na paczki to za kazdą osobno placily, ale na ten sam kod ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
wydaje sie byc super mam bonprixa w Łodzi to podjade i zobacze na zywca bo nie wiem czy w rozmiar 36/38 sie zmieszcze :P---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
seonka z tego co wiem, to katalogi sa wydawane na 3 miesiace nie mam jeszcze tego obecnego, ale poprzedni ktory dostalam w aptece z karta byl czerwiec-sierpien ale jakbys byla w aptece to dopytaj jak mozesz... bo ja bede kasiasta dop. w pazdzierniku
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

A tak poważnie to trochę współczuje, bo chory "chłop" potrafi być uciążliwy 
jak to Darusia- konkretnie i w sedno
ale jestem dzielna, jak mogę to odpoczywam a jak nie to nie.
z wami tak raźniej się to wszystko przechodzi bo w moim otoczeniu nikt nie wie co czuje,jakie mam rozterki bo nikt nie jest w ciązy,a nawet nie był,bo moje przyjaciółki są jeszcze panienkami bez męża i dzieci. Całuski dla was

z krwią, że jeszcze dzisiaj boli mnie jak cokolwiek przełykam.