|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
tak jeśli chodzi o tą biedronkę to u mnie w mieście tylko w jednej. nie wiem, czy w innych miastach też mają jakieś promo...
Matall no właśnie te staniki to takie trochę pancerniki jak na duże piersi nie chciałabyś czegoś mniej usztywnianego ?Andziot na pewno Gabrysi znowu się odmieni i nie będzie się budzić w nocy. i brawo za butlę
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to znaczy że nie przechodzi on do mleka matki a wiesz mi że nie mówiłoby się tak gdyby nie było to NAPRAWDĘ sprawdzone, |
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobierała mi babka taka z prawdziwego zdarzenia ![]() I niesamowicie zbiera
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
andziot mleka już niewiele jest (raz na dobę ściągam, czasem raz na dwie), a ja chodzę w 80C (ale ma spore miseczki, jak D) i mi w nim ciasno strasznie... i luźno strasznie.
W tych do karmienia z kolei mogłabym po dwie skarpetki zmieścić Muszę coś kupić, chcę coś taniego, żeby nie było szkoda. A większe zakupy stanikowe zrobię za kilka miesięcy. Siasiek No dokładnie, ja totalnie nie mam w czym chodzić. Sania nawet bym chciała, ale zupełnie materiałowych nie lubię, a wybór na 70E jest niewielki ![]() Wolałam D, przynajmniej w każdym sklepie dało się go kupić Zytus a propos propozycji poziomki, to ja mogę zaproponować pożyczenie elektrycznego TT (używany był ze 3 razy i za każdym razem wyparzany)
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Klaterina, no właśnie czemu wylewasz swoje mleczko
Mam problem. Często jest tak, że Tymek uśnie i po kilku minutach budzi się z płaczem. Wygląda to tak jakby coś mu się złego śniło
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
andziot, MoniaK napisałam o tym w klubie, nie mam pojęcia czy dobrze robię, ale ja już taka jestem, że wolę dmuchać na zimne.
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Klaterina ja rozumiem, gdybyś dmuchała na zimne, jeśli coś byłoby niesprawdzone. ale skoro antybiotyk był sprawdzany pod tym kątem i nie szkodzi dziecku, to bez sensu
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
u mnie ola dostala na spiku butle o polnocy i spala do 4.30 pozniej do 7 ![]() takze troche lepiej ja mam mase pracy wyprzedaze w biedronce mowicie, hmmmm
|
|
|
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz piszę, że u mnie w mieście tylko jedna biedronka ma wyprzedaż. nie wiem, jak jest gdzie indziej
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia; chodziłam na taniec brzucha, nawet mam chyba 1 zdj na NK - super sprawa
andziot; jak napisałas, ze wysłałas Tż do klubu to w pierwszej chwili pomyślałam o naszym klubie Cytat:
Ewesko, byłam na Twoim blogu, zadowolona jesteś z tego podkładu? Muszę jakiś dobry nawilżający, przeciwzmarsczkowy też moze być nabyć. Myślałam o Diorze Sculpt (próbowałam u mamy i był niezły) ale możesz jeszcze coś fajniejszego polecic, obojętnie ile pln byle dobry.. Koralowa suuuper zdjecia Tymonka !!!!!!!!! Helllooo, ale natrzaskałyście postów wieczorem.. a ja mecz oglądałam wcinając cosik pycha co zrobil małz a mianowicie gyros w tortilli a do tego swietna salse wymyślił, polecam. Zblendował delikatnie, pomidory, cebule, musztarde, majonez, sól, pieprz PYCHA a do tego przygryzaliśmy brukselke hihi Pasowało jak cholera, ale była w lodówce ugotowana i tak nas na nią wzieło. Moja Gabcia też sie psuje! Pobudka 2.45 i 4.45, tyle, że u nas karmienie to max w nocy 10min przy którym usypia więc jestem wybudzana na 12-15min w sumie? Drugie karmienie to nawet 5min więc można przeżyc, potem karmienie o 8 i poszła spać dalej i kima sobie a ja pije kawkę
|
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemaneczko!!!
![]() U nas nocka ok. Pobudka o 4:40. Mleko i spanie do 8 o 6 wzielam swojego malego facecika do lozka i spalismy przytuleni Matall nie kupuj stanika w necie. Ja tez mam rozchodzace sie piersi na boki Poza tym troszke sie zmienily piersi przez karmienie wiec poszlam do sklepu by mi babka pomogla dobrac. Mam 80C o TAKI Ty jestes szczuplejsza znacznie ode mnie wiec napewno wybierz mniej niz 80. Jak przymierzalam to jednak kazdy model to inny rozmiar pasowal. Najlepiej dopasowany byl wlasnie ten co Ci podalam. Tzw. balkonik. W zyciu nie mialam lepszego stanika, a co za tym idzie tak dobrze dobranego. Wszystko pieknie przylega, nic sie nie wylewa, piersi sa na swoim miejscu i nawet szczuplej wygladam wiesz? Dlatego naprawde polecam Ci przejsc sie do sklepu i cos wybrac za pomoca brafiterki ![]() Andziot oby Gabi sie naprawila szybciutko ![]() Lolki dawno nie bylo...
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat tu Twój niepokój jest bezpodstawny, jeśli dobrze pamiętam to bierzesz augmentin, a to jest lek, który nawet w ciąży kobiety biorą, to jest jeden z najlepiej przebadanych antybiotyków, dlatego ta grupa leków jest dopuszczona do podawania w ciąży i w okresie karmienia, widzę, że się męczysz a niepotrzebnie |
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Siasiu
dziękuję, to taki zamówię, widzę, że mają mój rozmiar ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Na razie bez sensu dużo wydawać
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
nowy avatarek
Cytat:
![]() więc nie jest źle, ale jednak wstać trzeba naklejam naklejki z Zosią ![]() a prasowanie czeka ![]() daisy pamiętam że ty się odprężasz przy prasowaniu, możesz przyjść się poodprężać u mnie ???? |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie zakonczyla po kilku dniach, wszystko zalezyod tego jak duzo sciagasz pokarm ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- tak sie moja córka zaciesza do mojego 5-letniego chrześniaka, który woła akukuakukuakukuakuku tak szybko jak potrafi
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia, też bym się chętnie przeszła do takiej brafiterki i kupiła jakiś porządny stanik jednak w mojej dziurze nie ma takich fajnych sklepów
Stanik bardzo ładny Sania, jak on mi się tak czasami wybudza to działa pomizianie po buzi ale gdybym go wzięła na ręce to koniec spania
|
#4337 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK może spróbuj ululać jeszcze na rękach. mi się udało raz
dospał jeszcze godzinkę z dwugodzinnej drzemki. albo głaskanie po policzku też teraz sobie przypominam działało., czyli nic nowego. coś żeby przerwać ten płacz... naprawdę aż tak często płacze przez sen?Agus ładny avatarek Pauliziu ja nigdy nie spałam tak z moim przytulona zazdroszczę ![]()
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem taka szczesliwa
Nadia lepiej sypia w nocy to i bardziej radosna jest w dzien ![]() MoniaK mam nadzieje, ze i Ty sie doczekacz Matall pierwszy ladny a najbardziej podoba mi sie ten z linku od Siaska MoniaK Jak Nadia placze przes sen, klade ja u siebie na brzuchu i zazwyczaj dosypiamy jeszcze z godzine
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-07 o 10:08 |
|
|
|
#4339 |
|
Wtajemniczenie
|
pamiętam jaka byłam zła, że laktacja mi się nie kończy, bo ciągle coś tam wylatywało. A nie kończyła się, bo ja głupia co wieczór jeszcze odciągałam mleko. A było tego tylko 10ml.... ciocia mi mówi "nie odciągaj i zaniknie". Miała rację
najgorsze było tylko to mrowienie w cyckach.
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Saniu ja odciągam tylko tyle, żeby nie mieć zapalenia. Jak są grudy i boli, to odciągam, ale tylko do tego momentu, jak przestaje boleć
No i z 6 razy na dobę zeszłam do 1, więc na pewno jest mniej
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja też chyba nigdy nie spałam tak mocno przytulona z Tymkiem tzn. spaliśmy razem, on przy cycusiu a ja na szpilkach aby go nie obudzić
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej slonca
![]() dziekuje ze odpowiedzi dotyczace czyszczenia uszów. Wczoraj Mała poszla spac po 22, o 4 jadla i spala do 7, obudzila sie z kupą ja jestem niewyspana Odkad dostaje sloiczki zrobila sie straszna maruda z niej, najgorzej jest wieczorem, nie polezy sama! ![]() agus87 fajny avatarek a zeby pokarm zaniknął to raczej trzeba po troszku odciągać...ja tak robiłam bo mnie piersi bolały... karmiłam 3 tygodnie tylko, ale gdy przerwałam to jeszcze cały tydzień ze mnie leciało... w ogole dla mnie to temat tabu, bardzo chciałam karmić Nikośkę piersią i nie wyszło
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() W nocy jednak obyło się bez karmienia, zanim wysłałam posta, Adaś zasnął, obudził się o 4:20 zjadł i spał do 7:20, a potem do 8:40 i o dziwo znów poszedł spać o 10, ale chyba się budzi. U mnie ciąg dalszy lenia, chyba nie pojadę znów do urzędu, spać mi się chce i jakaś bez sił jestem. Pogoda się psuje, zachmurzyło się i pewnie będzie padać. |
|
|
|
#4344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A do tego czasu pomeczymy sie troche z cycem.
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj rano jak jej zdjelam pampersa, bo na noc to jednak pampers, mialam strach w oczach, a tam duzo lepiej, super Jak ja wysciskalam i wycalowalam wiadomo gdzie to sie gapila na mnie jak na debila, wybacz Misiu, ale rodzicow sobie nikt nie wybiera, czesto Ci to powtarzam. W zwiazku z tym jak mi zwroca kase z AC to pierwsze co kupie to zapas wielorazowek, a nie nowy samochod. Chcialam powiedziec, ze ten mikropolarek, ktory jest w srodku rzeczywiscie dziala jak wklad w Pampersach - nie przepuszcza wilogoci. Wklad w srodku mokry do wyrzyniecia [wyrzyniecia?!], a polarek suchy. W tej chwili mamy gustowne majtki w tygrysa, a fotosa z wczoraj wklejam w albumie, zebyscie widzialy jak to wyglada. To jest pielucha wykonana z materialu PUL, taki jakby satynowy, ale mniej sliski i przepuszcza powietrze. No to tyle wlasciwie chcialam napisac dzisiaj. Widze, ze fakt ze pale znowu zostal przez Was przemilczany, co mnie cieszy, bo sie balam, ze dostane . Co ja za to moge ze L&My linki sa stworzone wlasnie dla mnie?
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimbi te majtochy wielorazowe są super!! świetne desenie, ot co
i najważniejsze, że Wam pomagają. A fajka.. no cóż głupi nałóg co do tych deseni, to sama zastanawiam się, czy na wielorazówki nie przejść
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
mam dziś kiedpski nastrój
![]() mam takiego mopa na głowie, że nie mogę na siebie patrzyć, włosy lecą tak że boje się myć głowę, bo odpływ zapycham i pół wanny zasypane ![]() chodzę po domu i ciągle coś sprzątam i ciągle jest brudno ... czuję się jak sprzątaczka szkoda, że nie mam podomki to bym się ubrała, miotłe w rękę i dawaj
|
|
|
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Matal ja Ciebie tez widzę w jakimś brązie z ewentualnymi refleksami rudego , i za następne kroczki do przodu aaa i stanik dla mnie 3 albo ten Siaskowy ![]() Paulizia śliczny ten stanik, ja raz tez byłam w takim sklepie, przed ślubem szukałam czegoś odpowiedniego i musiałam się wybrać aż do Wrocławia i tez polecam, babeczka ze sklepu mi dobrała coś odpowiedniego ale niestety minus był taki że zapłaciłam chyba 160zł za stanik, ale nie żałuję bo to najlepszy jaki miałam tu niestety gdzie mieszkam to tak jak MoniaK pisze nic nie ma takiego Agus avatarek mój mały kilka dni temu zaczął się rzucać przy jedzeniu, na początku pomyślałam że może od uszek??? ale rzuca się nie przy każdym karmieniu i tylko na początku czy jesli miał by chore uszka to rzucał by się przy każdym jedzonku czy niekoniecznie???
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyny problem jaki z tym mam, to fakt, ze ciezko sie naciagaja portki na to, bo to jednak wieksze niz pampers. Natomiast plus jest taki, ze poprzez napy pielucha sluzy dziecku przez caly okres pieluchowania, po prostu popuszczasz coraz bardziej. Juz pomijam wzory, mozna sie zakochac |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

wybieram:
nie chciałabyś czegoś mniej usztywnianego ?

dziękuję, to taki zamówię, widzę, że mają mój rozmiar 
Stanik bardzo ładny

czy jesli miał by chore uszka to rzucał by się przy każdym jedzonku czy niekoniecznie???