|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
Wczoraj nie miałam wogóle siły do Was pisać, ani czytać. Pogoda była jakaś przygnębiająca, deszcz padał i było ponuro. Dopiero około południa się rozbudziłam ![]() Ale dzisiaj jest dużo dużo lepiej. Postaram się nadrobić wczorajszy dzień ![]() Aniu gratuluję donoszenia dzidzi ![]() Darusia wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#3662 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Darusia!!!! Wszystkiego Naj.....!!!!!! I spełnienia marzeń!
Zjem za Ciebie kawałek ciasta dzisiaj... skoro glukoza w normie...chyba
|
|
|
|
#3663 |
|
Rozeznanie
|
Ania21_21 super!! To już niedługo będziesz nam relacje zdawać z porodu
![]() A ja jeszcze 85 dni to terminu... ![]() Darusia wszystkiego naj! Byłam wczoraj na tych pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Na razie niczego się nowego nie dowiedziałam, oprócz standardów panujących na oddziale. Nie spodobało mi się bardzo, że Pani zasugerowała, że bardzo często położne nie mają czasu na to, żeby zorganizować ten kontakt skóra do skóry w przeciągu dwóch godzin od narodzin. W zasadzie wyszło na to, że bardzo rzadko się to zdarza. Że zobaczymy małe jak urodzimy, a potem to jak będzie czas miała położna przywieźć, albo tatuś. Poza tym odnośnie nacinania, że niby nie nacinają standardowo, choć to też jakoś było dziwnie powiedziane. Jedyne pocieszenie, że jeszcze dwa miesiące temu można było sobie pomarzyć o znieczuleniu, a teraz jest to możliwe, ale oczywiście jak anestezjolog będzie miał czas. Poza tym myślałam, że większość ciążówek to jest w miarę rozeznana w takich podstawowych rzeczach, ale w pytań jakie niektóre kobietki zadawały to wnioskuję, że czasem to nie bardzo są zorientowane. Dostaliśmy oczywiście materiały reklamowe - masę makulatury, butelkę Aventu i maluśki Sudocrem. Rysowaliśmy jak sobie wyobrażamy nasze dziecko i pisaliśmy co chcielibyśmy mu powiedzieć. Potem Pani nam powiedziała, że mamy obiecać, że damy to naszemu dziecku na 18tkę ![]() Ale podsumowując - to jakoś nie zachęciła mnie do siebie ta szkoła :/ i chyba nie będę tam jeździć z wielkim zapałem.
|
|
#3664 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam. Mój dzidziol coraz bardziej sie w tym brzuchu tucze. W nocy już myślałam że nie zasnę tak sie wiercił i kopał od około 19-nastej a przestał (albo ja w końcu zasnęłam) gdzieś około 2-giej - robił sobie tylko 30-45 minut przerwy. Już sie boję co to będzie dalej. Chyba zacznę spać w dzień
![]() kkkasikkk gratuluję Cytat:
Aniolina u mnie też cera i cycki rewelacja. Teraz sie cieszmy ze dobrze wyglądamy, a potem będzie potem... Cytat:
Co do rozmiarów to fakt nie zrozumiałam Cię.Tak z normalnych ciuchów rozmiar 40, a ciążowe to roz. M, spodnie mam tylko L bo M to mi sie w brzuch wrzynały, ale mam w nich trochę luzu. truscafka ja też słyszałam, że trzeba bardzo zwracać uwagę na buty dla dzieci i co najważniejsze nie powinno się zakładać dziecku używanych (no chyba że bierze się bucik z dziecka, które ma prawidłowo wysklepioną stopę) sozaa faceci są różni - ja widziałam faceta któremu na żywca amputowali palec i ani nie syknął, ale są tacy co sie skaleczą i piszczą z bólu. Cytat:
ania21_21 gratuluję - superowo. Teraz to Ci zostało tylko cierpliwe czekać na rozwiązanie - ekstra |
|||
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Darusiaaa wszystkiego najlepszego
![]() dzięki dziewczyny Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-07 o 09:49 |
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Darusiaaaa wszystkiego naj naj najlepszego
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Ja mykam. Papa |
|
|
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
Dausia najlepszego
![]() A mnie te skurcze męczą co noc i rano, potem w ciągu dnia chodzić mi ciężko bo mnie ten mięsień boli. W poniedziałek jadę po odbiór wyników ze szpitala ciekawe jak wyszły.
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie listonosz przyniosl mi Oilatum. 3 dzien z rzedu mi przynosi polecone i widac, ze ma mnie dosyc
oczywiscie ciagle namawia mnie, zeby zlozyla jakis tam wniosek ze polecone moze wrzucac do skrzynki a nie do rak wlasnych. Ale ja odmawiam bo ze skrzynki nie raz mi kradziono listy i przesylki!
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kurcze no przykro mi ale taka jego praca
|
|
#3672 |
|
Raczkowanie
|
Darusia wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() Aniu super gratuluję, już spokojnie możesz rodzić ![]() A ja jestem straszna gapa chciałam do was wczoraj wieczorem zajrzeć, i owszem, zajrzałam, ale nie pamiętam swojego hasła w pracy i na laptopie mam hasło zapamiętane, ale na kompie tżta już nie i nie mogłam się połączyć ![]() dzisiaj w nocy znów się obudziłam na siusiu, ale skorzystałam ze sposobu chyba Eli, poszłam na pamięć bez zapalania światła w kibelku - wróciłam i usnęłam od razu A wcześniej męczyłam się po kilka godzin z ponownym zaśnięciem |
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
jedzcie laski jedzcie, ja ciast nie lubie
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja po śniadanku-pyyszne kanapeczki z wędlinka i ogórkiem kwaszonym Aniu-gratuluje 37 tygodnia!!!! Darusia-wszystkiego naaaajlepszego!!!!super,ż e tz tak pomyślał o Tobie!!! Cytat:
dlatego nie uważam za fajne ocenianie.Może Twojej koleżance nie podoba sie atmosfera w pracy(bo to,ze Ty uważasz,ze jest super to dla niej nie musi),może coś ja tam boli-lub nie.Czasem trzeba spróbować spojrzeć obiektywnie. To jedyny czas kiedy można sobie odspanąć,a nie pracować 8 godzin+ prawie godzina dojazd rano+godzina na powrót...ja sobie nie wyobrażam bym musiała wstawać o 5.30 zwłaszcza,że sypiam po 2 godziny do tej godziny.w pracy nie miała czasu na zjedzenie kanapki... I tak jak pisałaś-po ciązy jest dopiero harówka-ja jestemw pełni świadoma,że po porodzie nie jest tak super.W ciązy też myślałam,że będę się lepiej czuła i że wyjatkowo nic mnie nie będzie bolało-przeliczyłam się. Cytat:
waga póki co stoi u mnie w meijscu od zeszłego tygodnia
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-07 o 10:10 |
||
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak szlam do proacy to wygladalo OK i myslalam ze sie przejasni....
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
Darusia 100 lat
Ale dzisiaj u nas ponury dzień, rozpadało sie kiedy wyjeżdżałam do pracy i cały czas pada, mi sie strasznie chce spać... Chyba idę odwiedzić firmowy ekspres bo zaraz zasnę nad dokumentami
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Darusia stoooooo lat!!!!!
Dziewczyny a ja oczywiście swoje - ma któraś okna z oknoplastu??
|
|
#3679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Joamic mam pytanie! Pokazywalam jakis czas temu swoje czarno-biale zabawki dla Małej. Gdzie je kupowalas? Szczegolnie interesuje mnie Zebra Lamaze bo nigdzie nie moge jej znalezc. Darusia to ja zjem budyn za Twoje zdrowie bo ciasta nie mam
|
||
|
|
|
#3680 |
|
Rozeznanie
|
Darusiaaa wszystkiego najlepszego
aniu gratulacje - trochę Ci zazdroszczę, z drugiej strony, ponieważ nic nie mam z wyprawki to się cieszę, że jeszcze mam czas A ja moje drogie od dzisiaj zaczynam odbierać bratanicę z przedszkola , mała źle znosi przedszkole, a jej rodzice chyba jeszcze gorzej , i mój brat i bratowa płaczą - co prawda nie przy małej, ale dziecko i tak wyczuwa... Zastanawiam się dla kogo, większą trauma to przedszkole? Najgorsze, że malucha muszę odebrać o 12.30 i czekać na mamę do 18.00. Cały dzień rozwalony i jeszcze dojazdy ... A mała niezły diabełek, ostatnio mi nie chciała przez 15 minut zejść ze zjeżdżalni i innych dzieci przpuścić. Więc z brzuchem wspinałam się po linach na tą zjeżdzalnię, po nią - musiał być niezły widok ![]() spaaaaać .. idę na kawę - i szykuję się do wyjścia po małą Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-09-07 o 10:28 |
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
to naciecie jak dla mnie wcale nie jest takie zle.
W nicyzm nie przeszkadza, jakby mnie nie naciely to juz czuje jakbym pekla, skoro i tak jeszcze peklam troche sama, a przynajmniej przy szyciu wszystko jest rowne i tak dalej, a przy peknieciu tkanki sa przeciez nie rowne.
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy sie odnosza do siebie bardzo przyjaznie i raczej mi sie wierzyc nie chce zeby poprzedniczce mogli robic jakies problemy. no ale OK masz racje tego nie wiem. ale ja tez napisalam- rozumiem ze sa rozne sytuacje,wiec nie oceniam napisalam tylko ze jesli ktos rzeczywiscie zle sie czuje to pewnych rzeczy nie robi
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
ooo budyń
![]() na coś mam ochotę,a nie wiem na co-najpierw kawkę wypiję jak smak nie minie to wtedy budyń ![]() truscafko-ja nie wiem jakie okna mamy,wiem,że 3szybowe
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i teraz zaczynam szukać alternatywy...... pojedziemy to pooglądamy jeszcze inne, choć może za 15 lat wymienimy sobie i tak na salamandra ![]() wcinam teraz bułeczkę z nutellą - a później Rennie na zgage - brrrr ale nie mogłam się powstryzmać przed czekoladką
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszlam dzis na latwizne i kupilam sobie budyn slodka chwila |
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lubie te budyńki w 5 min ale zalane mleczkiem
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to mam straszną pamiąć co jakieś firmy jest zakupione do domu....wiem np jak to wygląda... u Was to chyba bardzo dużo okien jest więc jakby nie było zapłacicie więcej niż my
|
|
#3688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytuje po łebkach, żeby nie było
![]() Wczoraj była wizyta u gin. Szyjka miękka, ale trzyma to chyba nie najgorzej, Mała "świetnie siedzi", co kolwiek to oznacza Ale przypuszczam, że nadal głową w dół, pewnie na dobre tam się wbiła, bo to końcówka 31tyg. Za 2 tyg USG to zobacze. No i pierwsze KTG za mną.Cytat:
To drugie oglądałam w sklepie i... wykonanie ma dużo do życzenia. Na ciemnym drewnie już miało rysy-a tylko stoi. Tż przejechał po nim paznokciem i tak jak przejechał, tak rysa... a co dopiero jak się opierasz o nie itd. Co do cukrzycy- dasz rade. Te kłucia nie są takie straszne (choć czasem mam dość) A do pilnowania czasu przywykniesz. Powodzonka Pomyśl, że dużo takich słodkich przyszłych mam jak Ty ![]() Aaaa... i wczoraj pierwszy raz poczułam, że mogłabym mieć już malutką przy sobie (oczywiscie niech siedzi do swojego czasu) Ale wcześniej tego nie czułam, jak pisałyście, że już chcecie rodzić itd... A wczoraj na szkole rodzenia, tak siedziałam i pomyślałam o tych małych stópkach ![]() Darusia- Wszystkiego najlepszego!!!
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-09-07 o 10:44 |
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo kisielków ekspresowych nie lubię;//
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj zapomniałam napisać, że zamawiałam te próbki kosmetyków z J&J na początku sierpnia i wczoraj dostałam przesyłke.... jakież było moje zdziwienie kiedy w środku znalazłam 4 tampony
buahahahahahahaha uśmiałam sie jak nie wiem ![]() co do nacinania... ja nie mam nic przeciwko... z opinii znajomych lekarzy roznych specjalizacji lepiej goi sie i zszywa rana prosta a nie poszarpana... wiec mnie tam mogą ciąć nie widze powodów by się przed tym bronić... skoro skóra jest np nieelastyczna wole to niż popękać ...Dygotko... nie powinnas sie przejmowac czy i co kto o Tobie gada... olej sprawe i troszke wyluzuj bo całkiem niepotrzebnie sie stresujesz nikt nie chciał Cie urazic ![]() mój listonosz wie ze jestem w domu, wie ze jestem w ciąży, wie żę moze zostawiac listy i paczki w skrzynce, ale i tak tego nie robi, bo nie chce mu sie dzwigac co zrobic... juz zostawialam listy w skrzynce itd ale on nadal awizo, pisze np duza paczka, wiec ja tzeta biore bo dzwigac nie bedzie a tu np koperta A4 z 3ma ciuszkami z allegro ale co poczac... nie ma na nich mocnych
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

w pracy i na laptopie mam hasło zapamiętane, ale na kompie tżta już nie i nie mogłam się połączyć
niby maz ich przyjmowal ale ja sie zle psychicznie czulam wychodzac do ludzi z wygladem zombie...a wszystko przez ta srube ktora sama sobie dokrecalam ze powinno byc idealnie

nikt nie chciał Cie urazic