mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 09:38   #3661
princessskaa
Wtajemniczenie

Smile Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cześć Mamuśki
Wczoraj nie miałam wogóle siły do Was pisać, ani czytać. Pogoda była jakaś przygnębiająca, deszcz padał i było ponuro. Dopiero około południa się rozbudziłam
Ale dzisiaj jest dużo dużo lepiej. Postaram się nadrobić wczorajszy dzień

Aniu gratuluję donoszenia dzidzi

Darusia wszystkiego najlepszego
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:45   #3662
sozaa
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Darusia!!!! Wszystkiego Naj.....!!!!!! I spełnienia marzeń!

Zjem za Ciebie kawałek ciasta dzisiaj... skoro glukoza w normie...chyba
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:46   #3663
rojku
Rozeznanie

Ania21_21 super!! To już niedługo będziesz nam relacje zdawać z porodu
A ja jeszcze 85 dni to terminu...

Darusia wszystkiego naj!

Byłam wczoraj na tych pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Na razie niczego się nowego nie dowiedziałam, oprócz standardów panujących na oddziale. Nie spodobało mi się bardzo, że Pani zasugerowała, że bardzo często położne nie mają czasu na to, żeby zorganizować ten kontakt skóra do skóry w przeciągu dwóch godzin od narodzin. W zasadzie wyszło na to, że bardzo rzadko się to zdarza. Że zobaczymy małe jak urodzimy, a potem to jak będzie czas miała położna przywieźć, albo tatuś. Poza tym odnośnie nacinania, że niby nie nacinają standardowo, choć to też jakoś było dziwnie powiedziane.
Jedyne pocieszenie, że jeszcze dwa miesiące temu można było sobie pomarzyć o znieczuleniu, a teraz jest to możliwe, ale oczywiście jak anestezjolog będzie miał czas.
Poza tym myślałam, że większość ciążówek to jest w miarę rozeznana w takich podstawowych rzeczach, ale w pytań jakie niektóre kobietki zadawały to wnioskuję, że czasem to nie bardzo są zorientowane.
Dostaliśmy oczywiście materiały reklamowe - masę makulatury, butelkę Aventu i maluśki Sudocrem.
Rysowaliśmy jak sobie wyobrażamy nasze dziecko i pisaliśmy co chcielibyśmy mu powiedzieć. Potem Pani nam powiedziała, że mamy obiecać, że damy to naszemu dziecku na 18tkę

Ale podsumowując - to jakoś nie zachęciła mnie do siebie ta szkoła :/ i chyba nie będę tam jeździć z wielkim zapałem.
Stary 2011-09-07, 09:47   #3664
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Mój dzidziol coraz bardziej sie w tym brzuchu tucze. W nocy już myślałam że nie zasnę tak sie wiercił i kopał od około 19-nastej a przestał (albo ja w końcu zasnęłam) gdzieś około 2-giej - robił sobie tylko 30-45 minut przerwy. Już sie boję co to będzie dalej. Chyba zacznę spać w dzień

kkkasikkk gratuluję

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Chawa troszkę zazdroszczę, że jednak trochę kg z ciąży zostawić sobie chcesz.
Jak zajdę w kolejną ciążę to juz chyba nie będę chciała zostawiać sobie kilogramów.

Aniolina u mnie też cera i cycki rewelacja. Teraz sie cieszmy ze dobrze wyglądamy, a potem będzie potem...

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ha cos w tym jest ciaza to jest jedyny okres kiedy wielki brzuszek nosimy dumnie i od poczatku wrecz wypinamy zeby bylo widac i zeby go ktos nei przeoczyl...a pozniej d...a zobaczycie bedziemy marudzic ze brzuchy sie jeszcze nie splaszczyly
I tak nie wszyscy widzą ten brzuszek choć taki wydatny - miałam taką sytuację w sklepie. Tż potem mi powiedział, że mnie nie poznaje bo tak zjeździłam babkę (chciała się przede mnie do kolejki wryć)

Co do rozmiarów to fakt nie zrozumiałam Cię.Tak z normalnych ciuchów rozmiar 40, a ciążowe to roz. M, spodnie mam tylko L bo M to mi sie w brzuch wrzynały, ale mam w nich trochę luzu.

truscafka ja też słyszałam, że trzeba bardzo zwracać uwagę na buty dla dzieci i co najważniejsze nie powinno się zakładać dziecku używanych (no chyba że bierze się bucik z dziecka, które ma prawidłowo wysklepioną stopę)

sozaa faceci są różni - ja widziałam faceta któremu na żywca amputowali palec i ani nie syknął, ale są tacy co sie skaleczą i piszczą z bólu.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Chawa zazdroszcze Ci, ze chcesz miec wiecej niz mniej kg. Ja chce miec zdecydowanie mniej
Ja całe życie wyglądałam jak kościotrup i zawsze chciałam przytyć, ale bezskutecznie. Teraz to przynajmniej kości mi nie wystają

ania21_21 gratuluję - superowo. Teraz to Ci zostało tylko cierpliwe czekać na rozwiązanie - ekstra
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:48   #3665
ania21_21
Zadomowienie

Darusiaaa wszystkiego najlepszego

dzięki dziewczyny

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-07 o 09:49
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:49   #3666
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Darusiaaaa wszystkiego naj naj najlepszego:r oza::ro za:

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Ja mykam. Papa
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:51   #3667
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Dausia najlepszego
A mnie te skurcze męczą co noc i rano, potem w ciągu dnia chodzić mi ciężko bo mnie ten mięsień boli. W poniedziałek jadę po odbiór wyników ze szpitala ciekawe jak wyszły.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:00   #3668
goldika
Zakorzenienie

Wlasnie listonosz przyniosl mi Oilatum. 3 dzien z rzedu mi przynosi polecone i widac, ze ma mnie dosyc oczywiscie ciagle namawia mnie, zeby zlozyla jakis tam wniosek ze polecone moze wrzucac do skrzynki a nie do rak wlasnych. Ale ja odmawiam bo ze skrzynki nie raz mi kradziono listy i przesylki!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:03   #3669
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ania GRATULACJE!!

a ja od dzis o rok starsza, tz rano wzial mala po cichu na dwor jak wstala do sklepu poszli, przyniesli mi bukiet rozyczek i czekoladki, nie lubie takich ale nie wazne, wazne ze pamietal przyszli zrobili sniadanko i do lozka mi przyniesli
sto lat
Stary 2011-09-07, 10:04   #3670
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Wlasnie listonosz przyniosl mi Oilatum. 3 dzien z rzedu mi przynosi polecone i widac, ze ma mnie dosyc oczywiscie ciagle namawia mnie, zeby zlozyla jakis tam wniosek ze polecone moze wrzucac do skrzynki a nie do rak wlasnych. Ale ja odmawiam bo ze skrzynki nie raz mi kradziono listy i przesylki!
Oni zawsze mają z tym problem dźwigać im się nie chce !!! Moja jak mi przynosiła ubranka co na allegro kupowałam też miała mnie dość. Pytała się czy jestem codziennie w domu, by nie nosiła na darmo. hehe

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:04   #3671
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
i slusznie, mnie tez listonosz namawial bo mu sie na 3 pierto wchodzic nie chce- a ja zawsze duzo poleconych dostawalam
a kurcze no przykro mi ale taka jego praca
Stary 2011-09-07, 10:07   #3672
Anusiak 83
Raczkowanie

Darusia wszystkiego najlepszego

Aniu super gratuluję, już spokojnie możesz rodzić

A ja jestem straszna gapa chciałam do was wczoraj wieczorem zajrzeć, i owszem, zajrzałam, ale nie pamiętam swojego hasła w pracy i na laptopie mam hasło zapamiętane, ale na kompie tżta już nie i nie mogłam się połączyć

dzisiaj w nocy znów się obudziłam na siusiu, ale skorzystałam ze sposobu chyba Eli, poszłam na pamięć bez zapalania światła w kibelku - wróciłam i usnęłam od razu
A wcześniej męczyłam się po kilka godzin z ponownym zaśnięciem
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:07   #3673
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jedzcie laski jedzcie, ja ciast nie lubie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:08   #3674
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Ania21_21 super!! To już niedługo będziesz nam relacje zdawać z porodu
A ja jeszcze 85 dni to terminu...

Darusia wszystkiego naj!

Byłam wczoraj na tych pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Na razie niczego się nowego nie dowiedziałam, oprócz standardów panujących na oddziale. Nie spodobało mi się bardzo, że Pani zasugerowała, że bardzo często położne nie mają czasu na to, żeby zorganizować ten kontakt skóra do skóry w przeciągu dwóch godzin od narodzin. W zasadzie wyszło na to, że bardzo rzadko się to zdarza. Że zobaczymy małe jak urodzimy, a potem to jak będzie czas miała położna przywieźć, albo tatuś. Poza tym odnośnie nacinania, że niby nie nacinają standardowo, choć to też jakoś było dziwnie powiedziane.
Jedyne pocieszenie, że jeszcze dwa miesiące temu można było sobie pomarzyć o znieczuleniu, a teraz jest to możliwe, ale oczywiście jak anestezjolog będzie miał czas.
Poza tym myślałam, że większość ciążówek to jest w miarę rozeznana w takich podstawowych rzeczach, ale w pytań jakie niektóre kobietki zadawały to wnioskuję, że czasem to nie bardzo są zorientowane.
Dostaliśmy oczywiście materiały reklamowe - masę makulatury, butelkę Aventu i maluśki Sudocrem.
Rysowaliśmy jak sobie wyobrażamy nasze dziecko i pisaliśmy co chcielibyśmy mu powiedzieć. Potem Pani nam powiedziała, że mamy obiecać, że damy to naszemu dziecku na 18tkę

Ale podsumowując - to jakoś nie zachęciła mnie do siebie ta szkoła :/ i chyba nie będę tam jeździć z wielkim zapałem.
taa Rojku niby tak jest ze nie nacinaja standardowo tylko jak jest konieczne- ale jakos w 90 proc przypadkow sie okazuje ze to jest konieczne
Stary 2011-09-07, 10:09   #3675
dygotka8
Zakorzenienie

hej

ja po śniadanku-pyyszne kanapeczki z wędlinka i ogórkiem kwaszonym

Aniu-gratuluje 37 tygodnia!!!!

Darusia-wszystkiego naaaajlepszego!!!!super,ż e tz tak pomyślał o Tobie!!!

Cytat:
Dygotko nie bierz do siebie, ja napisalam ze tez rozumiem ze ktos sie moze zle czuc i zwyczajnie nie byc na silach do pracowania
jak praca jest wyczerpujaca fizycznie czy stresujaca to oczywiscie ze sie powinno wyluzowac. bo sam stres tez maluszkowi szkodzi
bardziej to napisalam w kontekscie tej kobietki co przede mna pracowala- dziwie sie bo pracujemy w tych samych warunkach, atmosfera jest super, wszyscy o mnie bardzo dbaja- szefowie caly czas powtarzaja ze jak chce to moge isc do domu wczesniej czy pozniej przyjsc, krzycza na mnie jak segregator podniose , naprawde duza zyczliwosc wspolpracownikow czuje. a praca ciezka nie jest
mi chodzilo w tym wszystkim bardziej o kobitki ktore traktuja ciaze jak chorobe i to powazna
wiadomo to jest jednak obciazenie dla organizmu i ma prawo zabolec, to plecy to zgaga, mdlosci i rozne inne. ale tez to wszystko jest do przezycia- zwlaszcza ze jak pisala Ela- naprawde po porodzie jest duzo trudniej i czesto sie czlowiek gorzej czuje. a w naszym spoleczenstwie nawet ciezarne nie maja szczegolnych przywilejow, a juz matki- polki to w ogole zapomnij....
ja mam wrazenie ze u nas to sie oczekuje ze wszystko bedzie jak w serialach czy tych durnowatych gazetkach - niemowlaczek spi calymi dniami, mama ma czas nie tylko posprzatac, ugotowac, uprac, uprasowac, koniecznie spacer z dziecmi od razu po porodzie ubrana w ciuchy sprzed ciazy, z makijazem i piekna fryzura strasznie duza presja, mnie np bardzo wkurzalo jak caly miesiac pierwszy czulam sie zle, bolaly szwy, piersi poranione, niewyspanie, cieknaca na dole- a przez dom mi sie przewalaly miliony gosci niby maz ich przyjmowal ale ja sie zle psychicznie czulam wychodzac do ludzi z wygladem zombie...a wszystko przez ta srube ktora sama sobie dokrecalam ze powinno byc idealnie
no wiesz, biorę do siebie bo wiem,że u mnie w pracy jestem jedną z baaardzo nielicznych kobiet w ciązy które na zwolnieni poszły bardzo wcześnie i na bank byłam/jestem obgadywana,że na pewno nie musiałam,ze księżniczka ze mnie bo ta czy tamta pracowały do 7-8 miesiąca czy nawet dłużej....
dlatego nie uważam za fajne ocenianie.Może Twojej koleżance nie podoba sie atmosfera w pracy(bo to,ze Ty uważasz,ze jest super to dla niej nie musi),może coś ja tam boli-lub nie.Czasem trzeba spróbować spojrzeć obiektywnie.
To jedyny czas kiedy można sobie odspanąć,a nie pracować 8 godzin+ prawie godzina dojazd rano+godzina na powrót...ja sobie nie wyobrażam bym musiała wstawać o 5.30 zwłaszcza,że sypiam po 2 godziny do tej godziny.w pracy nie miała czasu na zjedzenie kanapki...
I tak jak pisałaś-po ciązy jest dopiero harówka-ja jestemw pełni świadoma,że po porodzie nie jest tak super.W ciązy też myślałam,że będę się lepiej czuła i że wyjatkowo nic mnie nie będzie bolało-przeliczyłam się.

Cytat:
ha cos w tym jest ciaza to jest jedyny okres kiedy wielki brzuszek nosimy dumnie i od poczatku wrecz wypinamy zeby bylo widac i zeby go ktos nei przeoczyl...a pozniej d...a zobaczycie bedziemy marudzic ze brzuchy sie jeszcze nie splaszczyly
a ja się przyznam,że od początku nie pokazywałam brzucha...ubierałam się tak,że nie było go widać.

waga póki co stoi u mnie w meijscu od zeszłego tygodnia

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-07 o 10:10
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:09   #3676
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Wczoraj nie miałam wogóle siły do Was pisać, ani czytać. Pogoda była jakaś przygnębiająca, deszcz padał i było ponuro. Dopiero około południa się rozbudziłam
Ale dzisiaj jest dużo dużo lepiej. Postaram się nadrobić wczorajszy dzień
:
u nas dzisiaj tak jest a jak szlam do proacy to wygladalo OK i myslalam ze sie przejasni....
Stary 2011-09-07, 10:11   #3677
marejta
Zadomowienie

Darusia 100 lat

Ale dzisiaj u nas ponury dzień, rozpadało sie kiedy wyjeżdżałam do pracy i cały czas pada, mi sie strasznie chce spać... Chyba idę odwiedzić firmowy ekspres bo zaraz zasnę nad dokumentami

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:18   #3678
truscafka
Zadomowienie

Darusia stoooooo lat!!!!!

Dziewczyny a ja oczywiście swoje - ma któraś okna z oknoplastu??

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:23   #3679
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
i slusznie, mnie tez listonosz namawial bo mu sie na 3 pierto wchodzic nie chce- a ja zawsze duzo poleconych dostawalam
a kurcze no przykro mi ale taka jego praca
Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Oni zawsze mają z tym problem dźwigać im się nie chce !!! Moja jak mi przynosiła ubranka co na allegro kupowałam też miała mnie dość. Pytała się czy jestem codziennie w domu, by nie nosiła na darmo. hehe
my mamy taka skrzynke ze ja spokojnie moge do niej cala dlon wsadzic, i listy wyjmuje bez otwierania jej. I jak zamawialam kosmetyki ze USA etc to szly zwyklymi listami i czesto ginely... wiec teraz sie obawiam. Ale prawda, to ich praca wiec niech nie marudza

Joamic mam pytanie! Pokazywalam jakis czas temu swoje czarno-biale zabawki dla Małej. Gdzie je kupowalas? Szczegolnie interesuje mnie Zebra Lamaze bo nigdzie nie moge jej znalezc.

Darusia to ja zjem budyn za Twoje zdrowie bo ciasta nie mam
Stary 2011-09-07, 10:25   #3680
asiol
Rozeznanie

Darusiaaa wszystkiego najlepszego

aniu gratulacje - trochę Ci zazdroszczę, z drugiej strony, ponieważ nic nie mam z wyprawki to się cieszę, że jeszcze mam czas

A ja moje drogie od dzisiaj zaczynam odbierać bratanicę z przedszkola, mała źle znosi przedszkole, a jej rodzice chyba jeszcze gorzej , i mój brat i bratowa płaczą - co prawda nie przy małej, ale dziecko i tak wyczuwa... Zastanawiam się dla kogo, większą trauma to przedszkole?

Najgorsze, że malucha muszę odebrać o 12.30 i czekać na mamę do 18.00. Cały dzień rozwalony i jeszcze dojazdy ...
A mała niezły diabełek, ostatnio mi nie chciała przez 15 minut zejść ze zjeżdżalni i innych dzieci przpuścić.
Więc z brzuchem wspinałam się po linach na tą zjeżdzalnię, po nią - musiał być niezły widok

spaaaaać .. idę na kawę - i szykuję się do wyjścia po małą

Edytowane przez asiol
Czas edycji: 2011-09-07 o 10:28
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:25   #3681
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

to naciecie jak dla mnie wcale nie jest takie zle.
W nicyzm nie przeszkadza, jakby mnie nie naciely to juz czuje jakbym pekla, skoro i tak jeszcze peklam troche sama, a przynajmniej przy szyciu wszystko jest rowne i tak dalej, a przy peknieciu tkanki sa przeciez nie rowne.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:26   #3682
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej

no wiesz, biorę do siebie bo wiem,że u mnie w pracy jestem jedną z baaardzo nielicznych kobiet w ciązy które na zwolnieni poszły bardzo wcześnie i na bank byłam/jestem obgadywana,że na pewno nie musiałam,ze księżniczka ze mnie bo ta czy tamta pracowały do 7-8 miesiąca czy nawet dłużej....
dlatego nie uważam za fajne ocenianie.Może Twojej koleżance nie podoba sie atmosfera w pracy(bo to,ze Ty uważasz,ze jest super to dla niej nie musi),może coś ja tam boli-lub nie.Czasem trzeba spróbować spojrzeć obiektywnie.
To jedyny czas kiedy można sobie odspanąć,a nie pracować 8 godzin+ prawie godzina dojazd rano+godzina na powrót...ja sobie nie wyobrażam bym musiała wstawać o 5.30 zwłaszcza,że sypiam po 2 godziny do tej godziny.w pracy nie miała czasu na zjedzenie kanapki...
I tak jak pisałaś-po ciązy jest dopiero harówka-ja jestemw pełni świadoma,że po porodzie nie jest tak super.W ciązy też myślałam,że będę się lepiej czuła i że wyjatkowo nic mnie nie będzie bolało-przeliczyłam się.

a ja się przyznam,że od początku nie pokazywałam brzucha...ubierałam się tak,że nie było go widać.

waga póki co stoi u mnie w meijscu od zeszłego tygodnia
powiem tak- u nas w biurze pracuje 7 osob, z czego 5 jest z soba spokrewnionych (szef- jego zona i siostra, siostra szefowej i jej maz)- fajna zgrana rodzinka. osoby "spoza" to ja i dziewczyna ktora zostala zatrudniona niejako na moje miejsce (tzn szef i tak planowal nasz rynek rozszerzyc na jesieni- ale ze wyszlo ze jestem w ciazyto wzieli dodatkowa osobe wczesniej, na wypadek gdybym ja musiala isc na zwolnienie). obie jestesmy traktowane przez wszystkich z sympatia i nie jest to tylko moje subiektywne odczucie, kolezanka tez ma takie wrazenia
wszyscy sie odnosza do siebie bardzo przyjaznie i raczej mi sie wierzyc nie chce zeby poprzedniczce mogli robic jakies problemy. no ale OK masz racje tego nie wiem.
ale ja tez napisalam- rozumiem ze sa rozne sytuacje,wiec nie oceniam napisalam tylko ze jesli ktos rzeczywiscie zle sie czuje to pewnych rzeczy nie robi
Stary 2011-09-07, 10:28   #3683
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
m

Darusia to ja zjem budyn za Twoje zdrowie bo ciasta nie mam
ooo budyń
na coś mam ochotę,a nie wiem na co-najpierw kawkę wypiję jak smak nie minie to wtedy budyń

truscafko-ja nie wiem jakie okna mamy,wiem,że 3szybowe

Stary 2011-09-07, 10:32   #3684
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
ooo budyń
na coś mam ochotę,a nie wiem na co-najpierw kawkę wypiję jak smak nie minie to wtedy budyń

kurdelebele ja chcę z Salamandra bez dwóch zdań, ale za te profile które nam się podobają wycenili nam 34 tys i to jest troszkę za dużo
i teraz zaczynam szukać alternatywy...... pojedziemy to pooglądamy jeszcze inne, choć może za 15 lat wymienimy sobie i tak na salamandra

wcinam teraz bułeczkę z nutellą - a później Rennie na zgage - brrrr
ale nie mogłam się powstryzmać przed czekoladką

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-07, 10:37   #3685
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
ooo budyń

tylko ,zeby miec ten budyn musze ruszyc dupsko do kuchni i go zalac wrzatkiem poszlam dzis na latwizne i kupilam sobie budyn slodka chwila
Stary 2011-09-07, 10:38   #3686
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
tylko ,zeby miec ten budyn musze ruszyc dupsko do kuchni i go zalac wrzatkiem poszlam dzis na latwizne i kupilam sobie budyn slodka chwila

Lubie te budyńki w 5 min ale zalane mleczkiem

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-07, 10:39   #3687
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
kurdelebele ja chcę z Salamandra bez dwóch zdań, ale za te profile które nam się podobają wycenili nam 34 tys i to jest troszkę za dużo
i teraz zaczynam szukać alternatywy...... pojedziemy to pooglądamy jeszcze inne, choć może za 15 lat wymienimy sobie i tak na salamandra

wcinam teraz bułeczkę z nutellą - a później Rennie na zgage - brrrr
ale nie mogłam się powstryzmać przed czekoladką
też bym zjadłą nutellę,ale nie kupię bo wiem,że nie będę sie mogła powstrzymać i potem będę zła na siebie,że znowu waga idzie w górę;/i tak źle i tak niedobrze...

ja to mam straszną pamiąć co jakieś firmy jest zakupione do domu....wiem np jak to wygląda...
u Was to chyba bardzo dużo okien jest więc jakby nie było zapłacicie więcej niż my

Stary 2011-09-07, 10:40   #3688
Tincia
Wtajemniczenie

Podczytuje po łebkach, żeby nie było

Wczoraj była wizyta u gin. Szyjka miękka, ale trzyma to chyba nie najgorzej, Mała "świetnie siedzi", co kolwiek to oznacza Ale przypuszczam, że nadal głową w dół, pewnie na dobre tam się wbiła, bo to końcówka 31tyg. Za 2 tyg USG to zobacze. No i pierwsze KTG za mną.

Cytat:
Napisane przez lina84;29254218
A co do łóżeczka zastanwiam się nad:
[URL
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370[/URL]
albo
http://allegro.pl/lozeczko-zyrafka-s...766049409.html

Dziś zaczełam 2 dzień mierzenia cukru 4 razy dziennie -a w poniedziałek do diabetologa idę ,ale wczoraj miałam wstępną rozmowe -to dietka -wszystko co lubie wek .
Jesli mogę coś na temat łóżeczek. to białe śliczne
To drugie oglądałam w sklepie i... wykonanie ma dużo do życzenia. Na ciemnym drewnie już miało rysy-a tylko stoi. Tż przejechał po nim paznokciem i tak jak przejechał, tak rysa... a co dopiero jak się opierasz o nie itd.

Co do cukrzycy- dasz rade. Te kłucia nie są takie straszne (choć czasem mam dość) A do pilnowania czasu przywykniesz. Powodzonka Pomyśl, że dużo takich słodkich przyszłych mam jak Ty

Aaaa... i wczoraj pierwszy raz poczułam, że mogłabym mieć już malutką przy sobie (oczywiscie niech siedzi do swojego czasu) Ale wcześniej tego nie czułam, jak pisałyście, że już chcecie rodzić itd... A wczoraj na szkole rodzenia, tak siedziałam i pomyślałam o tych małych stópkach

Darusia- Wszystkiego najlepszego!!!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-07 o 10:44
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:41   #3689
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie nie lubię takich ekspresowych-dla mnei zdecydowanie za słodkie i za sztuczne-smakują mi bardziej takie,gdzie sama musze cukier wsypać-bo wtedy jest taki jak lubię
tak samo kisielków ekspresowych nie lubię;//

Stary 2011-09-07, 10:42   #3690
witaminkaccc
Zadomowienie

ja wczoraj zapomniałam napisać, że zamawiałam te próbki kosmetyków z J&J na początku sierpnia i wczoraj dostałam przesyłke.... jakież było moje zdziwienie kiedy w środku znalazłam 4 tampony buahahahahahahaha uśmiałam sie jak nie wiem

co do nacinania... ja nie mam nic przeciwko... z opinii znajomych lekarzy roznych specjalizacji lepiej goi sie i zszywa rana prosta a nie poszarpana... wiec mnie tam mogą ciąć nie widze powodów by się przed tym bronić... skoro skóra jest np nieelastyczna wole to niż popękać ...

Dygotko... nie powinnas sie przejmowac czy i co kto o Tobie gada... olej sprawe i troszke wyluzuj bo całkiem niepotrzebnie sie stresujesz nikt nie chciał Cie urazic

mój listonosz wie ze jestem w domu, wie ze jestem w ciąży, wie żę moze zostawiac listy i paczki w skrzynce, ale i tak tego nie robi, bo nie chce mu sie dzwigac co zrobic... juz zostawialam listy w skrzynce itd ale on nadal awizo, pisze np duza paczka, wiec ja tzeta biore bo dzwigac nie bedzie a tu np koperta A4 z 3ma ciuszkami z allegro ale co poczac... nie ma na nich mocnych

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości