|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
luskap, pokaż co obfociłaś
Miałyście kiedyś buty ze sztucznego zamszu? Warto? Czy da się to czyścić na mokro? Bo kuszą mnie jedne botki, 83 zł z przesyłką ale nie wiem na ile warto inwestować w takie buty Czy nie lepiej droższe ale z prawdziwej skóry? Bo myślałam wcześniej o botkach quazi a teraz takie jasne mi się spodobały O takie: http://allegro.pl/b008-botki-obcas-n...797330692.html Jak myślicie, warto? Czy lepiej wydać 2 razy więcej na Quazi? Edytowane przez All_that_jazz Czas edycji: 2011-09-06 o 18:25 |
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któras z Was pisała podanie o przedłużenie czasu na oddanie pracy licencjackiej? A tak w ogóle to już mój 5000 post !
Dzis dostałam pracę,przy składaniu zniczy po 12 godzin dziennie,ciekawe czy wytrzymam tyle....
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka pisał o przedłużenie terminu złożenia pracy magisterskiej, musiała za to zapłacić.Na Państwowej uczelni
Gratuluję 5000 postów.Gaduła z Ciebie ;-) |
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
to wrzucę trochę zdjęć. Najpierw pielęgnacja
zdj 1-4 smarowidła 5-6 żele 7 kremy do twarzy 8 sera 9 maseczki 10 peelingi i do mycia twarzy
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
cd
1- toniki, demakijaż 2-peelingi do ciała 3-dłonie i stopy 4-włosy no i tyle mojej pielęgnacji. gdyby nie smarowidła i żele to byłoby całkiem nieźle. Zeszłam sporo z szamponów, odżywek do włosów i z kremów do dłoni i stóp, peelingów do stóp
|
#4836 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
luskap jesteś zadowolona z kremów do ciała Oriflame, maski Clearskin z Avonu i toniku Bourjois?
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Calkiem fajny zbior! Trzymaj sie nadal na odwyku i wkrotce bedzie idealnie!
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku z kremów Ori jestem zadowolona, lubię je głównie za zapach i te słodkie słoiczki
z Clearskin to jest peeling, niby do używania na co dzień jako żelu do mycia twarzy, ale za barzdzo by wysuszał, dlatego używam raz na jakiś czas. Dobrze oczyszcza, jest tak jakby z białą glinką. A tonik Bourjois lubię, ładnie pachnie, odświeża.cuciola
|
#4839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kosmetyczka manualnie oczyszcza Ci wszystkie pory.Ja byłam wcześniej dwa razy na oczyszczaniu. Kiedyś dawno temu, chyba na 2 roku studiów (jak to brzmi ) poszłam do kosmetyczki, którą zachwalało pół Płocka. Moja mama do niej chodziła (w sumie to ona mnie namówiła) i chyba cała damska część rady pedagogicznej z jej szkoły. Salon najlepiej wyposażony, bajery takie, wystrój, sprzęty Skusiłam się jednak przed ślubem. Koleżanka poleciła mi inną kosmetyczkę, zakład na obrzeżach Płocka i w prywatnym domu, więc ceny bez porównania. Chciałam tylko jakoś polepszyć trochę wygląd, nie uśmiechało mi się to oczyszczanie. Jednak po kilku minutach rozmowy kosmetyczka mnie przekonała. Powiedziała, że bez tego to ciężko o dobry efekt i że poprzednia kosmetyczka przesadziła, bo oczyszczania i kwasów się w zabiegu nie łączy. Wymordowała mnie strasznie, wyglądałam jak potwór i byłam przerażona bo do ślubu zostało niewiele ponad tydzień. ![]() Po 2-3 dniach wszystko się jednak idealnie pogoiło i wyglądałam genialnie Teraz tez mnie wymordowała, ale nie aż tak długo bo rozdzieliła to na dwa zabiegi, następny mam 3 października i też już za to nie zapłacę. All nie wiem, czy można to wykonywać przy cerze naczynkowej. Ja mam malutkie pęknięte naczynka przy płatkach nosa. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
luskap, fajny zbiór
Choć ilość smarowideł rzeczywiście przerażająca Używałaś już avonowskiego peelingu do twarzy Owoc granatu?
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
luskap dużo tego nadal: żeli, smarowideł
ale jest progres, naprawdę |
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam już dziś siły nadrabiać
ale kupilam pięny błyszczyk z h&mu
|
|
|
|
#4843 |
|
Konto usunięte
|
Księżniczko, a dobrze kojarzę, że to jest oczyszczanie takim metalowym narzędziem z taką maleńką pętelką jakby na końcu? Ile trwa taki zabieg na całą twarz? Jest bolesny, czy nieprzyjemny? Wybacz takie pytania, ale zastanawiam się nad nim
|
|
|
|
#4844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do butów to ja czasem skuszę się na takie tańsze i zawsze jestem niezadowolona. Zawsze bolą mnie stopy, buty obcierają, śmierdzą i szybko się rozwalają. Dlatego wolę kupić porządne i mieć komfort, zwłaszcza jak muszę chodzić codziennie sporo pieszo i być w butach cały dzień w pracy. Cytat:
Cytat:
Wrzucę jeszcze kolorówkę.
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze pędzle
nie obfociłam jeszcze lakierów
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
luskap, zgadzam się z wcześniejszymi opiniami,za dużo żeli i mazideł
Może pozbądź się części mazideł na wymiankach? z kolorówką nie jest źle.Może tylko sporo szminek Problem rozwiązany.Właśnie wróciłam z Quazi z nowymi granatowymi botkami Mam na nie 2 lata gwarancji więc o jakość jestem spokojna Jednak wolę dobre buty choć droższe.TŻ wybił mi z głowy taniochę On jednak nie lubi taniej bylejakości. A ja jednak jeśli chodzi o buty mam słabość do naturalnej skóry. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Jaki? Pochwal się. Ile już masz błyszczyków? ![]()
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29248390]Księżniczko, a dobrze kojarzę, że to jest oczyszczanie takim metalowym narzędziem z taką maleńką pętelką jakby na końcu? Ile trwa taki zabieg na całą twarz? Jest bolesny, czy nieprzyjemny? Wybacz takie pytania, ale zastanawiam się nad nim
[/QUOTE]Przecież napisałam, że manualne Słyszałam, ze wykonuję się to też urządzeniem. Cały zabieg u tej mojej kosmetyczki trwa ok. 45 minut. Najpierw oczyszcza mi twarz i smaruje czymś, co otwiera pory i jest jednocześnie trochę środkiem znieczulającym. Leżę z tym jakieś 10 min. Potem zakłada rękawiczki jednorazowe i taką śmieszną lampę jak górnik i zaczyna dłubać. To jest straszne, ale do przeżycia. Trwa jakieś 15-20 min. Potem dezynfekuje taką gałką z prądem Ale to nie boli, tylko tak trochę mrowi i czuć delikatnie ten prąd. Na koniec nakłada maseczkę łagodzącą, potem zmywa i robi makijaż.Oczywiście może to wyglądać zupełnie inaczej u innej kosmetyczki. Ale radziłabym zrobić najpierw dobre rozeznanie, bo ktoś niekompetentny może naprawdę zrobić krzywdę. |
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś ciężko mi się pozbyć smarowideł, bo każdy zapach tak mi się podoba, że mam ochotę go używać
![]() księżniczko, u mnie najpierw kosmetyczka nakłada maseczkę rozpulchniającą i leży się 20min pod gorącą parą, żeby pory się otworzyły. Potem wyciskanie, maska z alg i ozonowanie (właśnie te prądy) na które przychodzi sie jeszcze 3 dni później.
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2011-09-06 o 21:53 |
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap super kolorówka
|
|
|
|
#4850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama mam teraz 2 balsamy do ciała i boję się,że nie zdążę zużyć przed terminem ważności ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Lubię cienie Givenchy i Estee Lauder i ci je gorąco polecam |
||
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chętnie wypróbowałabym meteoryty, jakieś rozświetlacze, kulki brązujące ... |
|
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też meteoryty kuszą
Właśnie je przeglądam na allegro ![]() |
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
luskap powiem tyle
|
|
|
|
#4854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odwage na basenie małymi kroczkami i dojdziesz do celu![]() dziękuje za zagłosowanie Cytat:
![]() Cytat:
![]() my wczoraj wykupilismy Turcje 16 wrzesnia lecimy ![]() Cytat:
wazne ze praca jest![]() Luskap super kolorowka ![]() Cytat:
pieknie pachnie a błyszczyków mam około 14? |
|||||
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam tonik do zmywania paznokci z Barbry
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Luskap: piękny zbiór!! Co do kosmetyczek - nigdy nie byłam i nie wybieram się
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kosmetyczek to wszystko zalezy od cery bo nikt tak na prawde nie oczysci skóry tak jak kosmetyczka
|
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko Ty masz ładną cerę więc do kosmetyczki chodzić nie musisz
No chyba,że w innym celu niż na oczyszczanie |
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam cere naczynkowa i przed slubem robilam microdermabrazje.to o wiele lepsza alternatywa jak sie ma taka cere.no i tez kosmetyczka musi uwazac zeby w miejscach gdzie jest rumien czy naczynka sa widoczne,zeby nie przesadzic.robilam dwa razy przed slubem w odstepie miesiaca i bylam bardzo zadowolona.nie bylam czerwona a skora byla taka gladka ze szok.
jeszcze wam powiem ze z tymi wakacjami to wyszlo przypadkiem,kolezanka jedzie z mezem i nas namowili.w sumie wydatek spory,ale kiedy pojade jak nie teraz.prace mam,nie mamy kredytu na mieszkanie ani dzieci wiec raz mozna zaszalec.aha, i mam zamiar spelnic moje marzenie ktore mam od dziecinstwa i popływam z delfinami no i spedzimy pierwszy raz walentynki na plaży pod palmami.mam nadzieje ze jakos wyprostujemy nasz zwiazek i bedzie juz dobrze...
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
luskap - super zbior, duzo avoniku, hehe
![]() Poprosze opinie na temat: - obu kremow Anew Clinical do ciala, to jest antycellulit i to drugie, pewnie tez wyszczuplajace? (srebrna i bialo-srebrna tuba) - kremow do twarzy Solutions i Rejuvenate - serum rozswietlajacego Spa sake i ryz
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
zetafon, jeśli ja mogłam wyprostować pewne sprawy w moim związku to Wam też się uda. Przyjemnego pływania z delfinami
Łasiczka ja na cellulit mam elancyl offensive cellulite i jest całkiem niezły |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

Dzis dostałam pracę,przy składaniu zniczy po 12 godzin dziennie,ciekawe czy wytrzymam tyle....

z Clearskin to jest peeling, niby do używania na co dzień jako żelu do mycia twarzy, ale za barzdzo by wysuszał, dlatego używam raz na jakiś czas. Dobrze oczyszcza, jest tak jakby z białą glinką. A tonik Bourjois lubię, ładnie pachnie, odświeża.

Kosmetyczka manualnie oczyszcza Ci wszystkie pory.
) poszłam do kosmetyczki, którą zachwalało pół Płocka. Moja mama do niej chodziła (w sumie to ona mnie namówiła) i chyba cała damska część rady pedagogicznej z jej szkoły. Salon najlepiej wyposażony, bajery takie, wystrój, sprzęty 
Używałaś już avonowskiego peelingu do twarzy Owoc granatu?

za odwage na basenie