mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 13:03   #3751
Tottie1984
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez czarnaoak Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Jestem w 31tc i czasami po obiedzie albo jak sie poloze to tak jakos ciezko mi sie oddycha, czasami nie moge tchu zlapac. Czy to jest spowodowane ulozeniem malej w brzuchu?
To normalne - ja też tak mam. Nawet jak zasypiam na lewym boku to mam ciężki oddech :/ Bobas zgniata nam przeponę. Ponoć jak brzuszek opadnie to to uczucie znika bo bobas schodzi niżej... u siebie tego nie zauważyłam - chyba że po prostu wydaje mi się że opadł mi brzuch bo po prostu dziecko inaczej leży i brzusio nie jest już w kształcie piłeczki.
Stary 2011-09-07, 13:08   #3752
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
glamourous tu ta kawusia jest tańsza
http://www.wkrainienatury.pl/zywnosc...ry-natury.html
a dzieki, zobacze czy u nas w sklepie ze zdrowa zywnoscia nie ma to zawsze tych pare gr na wysylce mniej...
ale kawa z suszonej marchewki- mi to dziwnie brzmi, probowalas juz jej moze?
zreszta dooopa Sonie karmilam i kawe pilam normalnie, zbozowke zwykla tez na pewno bede zlopac

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość

A ja się nie zgodzę... bo zawsze jest szansa że kobieta nie popęka. Poza tym czytałam o tym, że skóra pęka w najdelikatnieszym miejscu a tną zawsze w innym... jak im wygodniej
Totti mi powiedzialy polozne ze mala zrobila kupe do srodka wody sa zielone i trzeba ja jak najszybciej wyjac wiec czy dla dobra dziecka sie zgadzam.
no i powiem ci ze to sie dzieje tak szybko i tak juz to chcialam miec za soba, plus niepokoj o dobro dziecka ze bez zastanowienia sie zgodzilam

a wlasnie, z calego porodu moj tzt najgorzej wspomina dzwiek nacinania krocza...mowil ze to brzmialo jakby ktos gruby plastik cial...a ja nie slyszalam
Stary 2011-09-07, 13:11   #3753
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

moi rodzice zlozyli skarge na listonosza ..... a on mi laske robi ze polecony list przyniesie...)
lece posty po łebkach w rpzerwach od męczenia pracy... (jeszcz dzis sensownego nic nie napsiałam ) i sobie myślę "jaką laskę!!!" Aż cały post dokładnie doczytałam, hehe... polska język trudna język :P

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:11   #3754
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

oooo... a kiedy kupowałaś, bo ja tez z tej aukcji zamawiałąm i jeszcze nie mam, choc moze na poczcie cos jest
2 września i od razu wpłatę zrobiłam
Stary 2011-09-07, 13:12   #3755
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Witaminko to powodzenia na rozmowie, i daj znać jak tam ico tam bo ja ciekawska jestem.

No ze mnie po porodzie też długo ciekło, urodziłam 3o października a 8 grudnia już okres przylazł.

Glam dziewczyna która przyszła po mnie na zastępstwo mówiła mi że w sobotę do psychiatry idzie tak jej dzieciaki dały popalić, a to był jej drugi dzień pracy, hehe.
A tak serio to wrzesień najcięższy, potem już się ogarnia, dzieci mają zasady, stosuja sie, oczywiście wyjątki zawsze są ale są i na nie sposoby.
Ogólnie to kocham dzieci i dlatego praca jest o połowę lżejsza.
Np w czerwcu jak odprowadzałam syna do przedszkola to podeszła do mnie 4 letnia Esterka i pyta' pani nie pracuje bo urodziła pani dziecko', moja kochana dziewczynka.
A teraz w pierwszy dzień pracy podszedł do mnie 4letni Mateusz, popukał mi w brzuch i mówi do mnie' czy ty masz tam drugie dziecko', no te szkraby słodziaki są.
Ale są sytucje których nikt by nie pozazdroscił, największa hardkorowa akcja sprzed wakacji to taka; wchodzę do łazienki a tam sedes, drzwi, klamki, spłuczka- wszystko umazane kooopą, żadne się nie przyznało i nikogo nie obczaiłyśmy ale smrodu było co nie miara, bleeeeee.
Takie uroki maluchów.

Idę wreszcie z tą książka poleżeć bo miałam się kapać od rana ale tak mi zeszło a teraz nie pójdę bo kurier moze przyjechać o tej porze i nie chcę taka po kąpieli lecieć na dwór.
Okres tak szybko??? ja po porodzie okres dostalam dopiero po 10 miesiacach, moze przez to ze karmilam piersia?

buuuu uroki maluchow- nie musisz mi mowic, moja jakis czas temu tez taki fresk na drzwiach zrobila (no moze troche ponad roczek miala, kupa poszla do nocnika a potem ozdobila drzwi...jeszcze sie cieszylam ze to nie sciana- bo z drzwi jakos latwiej zmyc )

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
lece posty po łebkach w rpzerwach od męczenia pracy... (jeszcz dzis sensownego nic nie napsiałam ) i sobie myślę "jaką laskę!!!" Aż cały post dokładnie doczytałam, hehe... polska język trudna język :P
fakt dwuznacznie to zabrzmialo
Stary 2011-09-07, 13:18   #3756
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Tottie zazdroszcze listonosza. Moj ma moze ze 35lat i ostatnio ciagle przychodi do mnie z papierosem w ustach co mnie nieco drazni
dasz linka do lozeczka i materacyka? Szczegolnie materacyka
Zwróć listonoszowi uwagę na tego papierosa - ja bym takiego zbluzgała że po klatce idzie z petem z ustach!!!

Ja zamówiłam łóżeczko z materacykiem:
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...771149358.html
kolor TEAK.
Stary 2011-09-07, 13:22   #3757
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Zwróć listonoszowi uwagę na tego papierosa - ja bym takiego zbluzgała że po klatce idzie z petem z ustach!!!

Ja zamówiłam łóżeczko z materacykiem:
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...771149358.html
kolor TEAK.
bardzo ladne
Stary 2011-09-07, 13:23   #3758
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

tez na to zwrocilam uwage
nie wiem skad takie skojarzenia... chyba celibat zle na nas dziala

Tottie a to to lozeczko. Jest przepiekne!!!

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2011-09-07 o 13:27
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:26   #3759
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:

Totti mi powiedzialy polozne ze mala zrobila kupe do srodka wody sa zielone i trzeba ja jak najszybciej wyjac wiec czy dla dobra dziecka sie zgadzam.
no i powiem ci ze to sie dzieje tak szybko i tak juz to chcialam miec za soba, plus niepokoj o dobro dziecka ze bez zastanowienia sie zgodzilam

a wlasnie, z calego porodu moj tzt najgorzej wspomina dzwiek nacinania krocza...mowil ze to brzmialo jakby ktos gruby plastik cial...a ja nie slyszalam

ja się strasznie tego nacinania boję. Czytałam już o nim tyle artukułów... że źle nacięte sprawia ból do końca życia itp.
Koleżance założuyli szwy które miały się rozpuścić i mięczyła się z nimi 4 tyg po czym musiała iśćna niezbyt przyjemne ich nacinanie...
Nie wiem... moze panikara jestem... i nie potrzebnie sie martwie...
Ale zawsze jest ta szansa że kobieta nie popęka.. więc boje się że jeśli dam się naciąć to potem będę się zastanawiała czy przypadkiem nie było szansy żeby nie popękała...

Narazie o tym nie myślę.. wstępnie decyzja podjęta że jak sie spytają (a chyba muszą się spytać o zgodę) to moja odpowiedź brzmi nie!!! i nawet mąż wie o tym że gdybym darła się z bólu to ma mi przypominać że ustaliłam że nie chcę znieczulenia i nie chcę być nacinana

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Tottie a to to lozeczko. Jest przepiekne!!!
Cytat:
bardzo ladne
dzięki chwaliłam się już tym zakupem 29 sierpnia - nawet linka podawałam raz że bukowe, dwa że z szufladą a trzy że cena jest super i w niej mieści się też materacyk
Stary 2011-09-07, 13:33   #3760
owieczka86
Zadomowienie

ania21_21 - gratuluję

lina84
- oba łóżeczka są śliczne

Darusiaaaa
- wszystkiego najlepszego

truscafka - sliczny brzusio

witaminkaccc
- ja rozmawiałam o nacięciu z położną ze szkoły rodzenia i mówiła że jeśli jest podejrzenie że się "pęknie" to lepiej zgodzić się na nacięcie bo łatwiej to później pozszywać no i lepiej się goi takie kontrolowane nacięcie. Ja nie mam nic przeciwko jak będzie trzeba niech nacinają

Tottie1984
- łóżeczko super mam podobne tylko trochę ciemniejsze

Witam w ten pochmurny i chłodniutki dzien
Filipek dziś od rana daje o sobie znać bardziej niż zwykle może dlatego że od rana mam jakiegoś lenia i albo siedzę albo leżę
Niedługo biorę się za robienie obiadku -> ziemniaczki i pieczone udka Tż tak wymyślił

Zjadalm rano banana i jakoś mi się ciągle odbija nie miło a jak zajrzę do lodówki i je czuję to mam "cofki" a wczoraj tak ladnie mi pachniały
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:33   #3761
goldika
Zakorzenienie

Tottie pamietam, ze pokazywalas ale z czasem zapominam kto co linkowal
bardzo mi sie podoba!
Pewnie chcialabym takie samo gdyby nie to, ze uparlam sie na 140x70.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:40   #3762
glamourous
Zakorzenienie

Tottie to jest twoja decyzja i przynajmniej wg tego co pisza na "rodzic po ludzku" i innych takich, nikt ci na sile nie moze naciecia zrobic
za decyzje o znieczuleniu, to naprawde az tak nie boli dzielna dziewczynka
Stary 2011-09-07, 13:41   #3763
ela3010
Zadomowienie

Glam ja karmiłam tylko 2 tygodnie to pewnie dlatego ten okres tak szybko.

Dziewczyny ja byłam i nacinana i popękałam, szyli mnie tak jak Glam, długo, bolało to szycie tak że pupą manewrowałam bo już miałam dosyć bólu. Ale zszyli, część szwów się rozpuściła a resztę położna mi w domu wyjmowała, też bolało. Ja jestem zadowolona że mnie nacięli bo synek mój był duży i nie wiem jak długo by mi przyszło się męczyć z porodem.
A teraz to nacinanie odczuwam, jak zmiana pogody się szykuje to mnie tam tak lekko szczypie, ale prawie niezauważalnie, więc spoko.
Miałam cięzki poród i zdałam się na położne i lekarzy, oni wiedzą co robią, a jak się rodzi to człowiek racjonalnie nie myśli, tak mi się wydaje, ja nie krzyczałam, i ogólnie to znosiłam te skurcze dzielnie, ale pot kapał mi z całej twarzy z bólu. I położna mi buźkę wycierała, złota kobieta
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:46   #3764
Seona
Zakorzenienie

Glam na stronie DOZ w zakładce dla Mamy i Maleństwa jest lista produktów objętych promocją. Tu nie wkleję linku bo wycina.

Darusiaaa, 100 lat!!

Ela, niezłe miałaś atrakcje w pracy. Ja też pracowałam z dziećmi i bardzo mi brakuje pracy Odpisałam w klubie.

Co do nacinania, to ja byłam nacinana w 2 miejscach i gojenie i ból zależy od dobrego zszycia. Aby ścieg był drobny itp. tak mi gin. mówiła, że ja zostałam świetnie pozszywana i dlatego szybko się goiłam i nie bolała mnie rana.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:46   #3765
glamourous
Zakorzenienie

Sluchajcie a jak to jest z obecnoscia partnera podczas cesarki?
bo w Irlandii to bez problemu wpuszczaja partnera na operacyjna tez- kolezanka niby rodzila naturalnie ale rozwarcie za wolno postepowalo i dzeciaczkowi spadlo tetno, zdecydowali o cesarce i jej maz byl z nia caly czas

a jak to u nas jest???
w ogole co myslicie o obecnosci partnera przy cesarce? bo ja sobie mysle ze fajnie miec kogos przy sobie ale z drugiej strony to jest przeciez operacja i nie zdziwilabym sie jakby ktos mial opory, sama bym w czyms takim nie chciala uczestniczyc
Stary 2011-09-07, 13:46   #3766
owieczka86
Zadomowienie

Dziewczyny a co sądzicie o kojcu dla dziecka?? Przydaje się ?? Planujecie kupić??

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-09-07 o 13:47
Stary 2011-09-07, 13:48   #3767
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Glam ja karmiłam tylko 2 tygodnie to pewnie dlatego ten okres tak szybko.

Dziewczyny ja byłam i nacinana i popękałam, szyli mnie tak jak Glam, długo, bolało to szycie tak że pupą manewrowałam bo już miałam dosyć bólu. Ale zszyli, część szwów się rozpuściła a resztę położna mi w domu wyjmowała, też bolało. Ja jestem zadowolona że mnie nacięli bo synek mój był duży i nie wiem jak długo by mi przyszło się męczyć z porodem.
A teraz to nacinanie odczuwam, jak zmiana pogody się szykuje to mnie tam tak lekko szczypie, ale prawie niezauważalnie, więc spoko.
Miałam cięzki poród i zdałam się na położne i lekarzy, oni wiedzą co robią, a jak się rodzi to człowiek racjonalnie nie myśli, tak mi się wydaje, ja nie krzyczałam, i ogólnie to znosiłam te skurcze dzielnie, ale pot kapał mi z całej twarzy z bólu. I położna mi buźkę wycierała, złota kobieta
a mi sie wszystkie rozpuscily- tylko mi potem takie kawalki bialych nitek wypadaly i teraz w sumie nic nie czuje, zadnych bolesci chociaz blizna jest wyczuwalna i duza

a przy porodzie nawet sie nie spocilam, mi to zimno bylo i pierwsze zdjecia z porodowki mam w sweterku

dziewczyny sory ja takanaturalistka jestem, jak kogos tego typu rzeczy brzydza to piszcie a ja sie bede w jezyk czy tam w paluchy gryzla i nie zasypywala was anatomicznymi szczegolami

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-09-07 o 13:49
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:52   #3768
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
a mi sie wszystkie rozpuscily- tylko mi potem takie kawalki bialych nitek wypadaly i teraz w sumie nic nie czuje, zadnych bolesci chociaz blizna jest wyczuwalna i duza

a przy porodzie nawet sie nie spocilam, mi to zimno bylo i pierwsze zdjecia z porodowki mam w sweterku

u mnie w mieście są 2 szpitale i w jednym zakładają szwy rozpuszczalne a w drugim takie nie rozpuszczalne i trzeba się później zgłosić na ich zdjęcie - podobno to tak specjanie żeby pacjentka do kontroli poszła i żeby lekarz mógł zobaczyć jak to się goi, można iśc do swojego lekarza lub na IP do szpitala gdzie się rodziło i tam zdejmą szwy.
Stary 2011-09-07, 13:56   #3769
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
u mnie w mieście są 2 szpitale i w jednym zakładają szwy rozpuszczalne a w drugim takie nie rozpuszczalne i trzeba się później zgłosić na ich zdjęcie - podobno to tak specjanie żeby pacjentka do kontroli poszła i żeby lekarz mógł zobaczyć jak to się goi, można iśc do swojego lekarza lub na IP do szpitala gdzie się rodziło i tam zdejmą szwy.
hmm to ja spytam gina jakich uzywaja...chociaz myzlalam ze rozpuszczalne to standard
Stary 2011-09-07, 13:57   #3770
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
hmm to ja spytam gina jakich uzywaja...chociaz myzlalam ze rozpuszczalne to standard

No ja też myślalam ze teraz to rozpuszczalne zakładają, ale tak nam mowiła położna w szkole rodzenia.
Stary 2011-09-07, 14:07   #3771
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
A ja się nie zgodzę... bo zawsze jest szansa że kobieta nie popęka. Poza tym czytałam o tym, że skóra pęka w najdelikatnieszym miejscu a tną zawsze w innym... jak im wygodniej
Nie wiem czy coś się zmieniło, ale moja sis przy 2 dziecku (2008 ) błagała żeby jej nie nacinali, a i tak nacieli

Cytat:
bo w Irlandii to bez problemu wpuszczaja partnera na operacyjna tez- kolezanka niby rodzila naturalnie ale rozwarcie za wolno postepowalo i dzeciaczkowi spadlo tetno, zdecydowali o cesarce i jej maz byl z nia caly czas

a jak to u nas jest???
w ogole co myslicie o obecnosci partnera przy cesarce? bo ja sobie mysle ze fajnie miec kogos przy sobie ale z drugiej strony to jest przeciez operacja i nie zdziwilabym sie jakby ktos mial opory, sama bym w czyms takim nie chciala uczestniczyc
ciężko powiedzieć, przy porodzie naturalnym to jak najbardziej chciałabym tżta mieć przy sobie, ale przy cesarce chyba też bym nie chciała... Chociaż jak nagle będzie decyzja o cesarce to nie wiem, czy nie spanikuję i nie będę żądać jego obecności
A to czy wpuszczają czy nie to chyba zależy od konkretnego szpitala

....
pogooglałam i tutaj kobitki piszą różnie - jedna że nie ma opcji żeby mąż był, inna że musiała zapłącić 150 a inna nie pisała czy płacili czy nie, ale że po prostu był przy niej podczas CC http://www.goldenline.pl/forum/19446...nia-o-wszystko

Glam jak dla mnie pisz wszystko, tak samo jak i inne dziewczyny które rodziły
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:11   #3772
marejta
Zadomowienie

Cytat:

a jak to u nas jest???

Glam
u mnie w szpitalu partner może być zarówno przy SN jak i przy CC ale sama sie ostatnio zastanawiałam czy jak bym miała mieć CC to czy bym chciała żeby tż był ze mną czy lepiej żeby poczekał pod drzwiami i wszedł wtedy kiedy dziecko już będzie

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:13   #3773
glamourous
Zakorzenienie

Anusia moze to zalezy np od tego czy ma sie znieczulenie calkowite czy zewnatrzoponowe?
z jakis tam powodow jeszcze sie stosuje niekiedy caalkowite. chociaz nie wiem w jakich przypadkach

ja mam bardzo mieszane uczucia, wiadomo przy calkoowitym znieczuleniu to lezysz jak kloda i ci wsio rawno
ale przy zewnatrzoponowym to juz jestes swiadoma wsystkiego co sie dzieje.
no ale i tak nie wiem nawet jesli mozna bez problemu czy kogos zmuszac do uczestnictwa (nawet jesli tam parawanik stoi od biustu w dol...) to przeciez takie rzeczy jak to nacinanie itd slychac
nie wiem co o tym sadzic

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość

Glam
u mnie w szpitalu partner może być zarówno przy SN jak i przy CC ale sama sie ostatnio zastanawiałam czy jak bym miała mieć CC to czy bym chciała żeby tż był ze mną czy lepiej żeby poczekał pod drzwiami i wszedł wtedy kiedy dziecko już będzie
no wlasnie ja tak samo...a twoj tzt co na to?
Stary 2011-09-07, 14:15   #3774
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
że ustaliłam że nie chcę znieczulenia i nie chcę być nacinana
Z tym nacinaniem, to nie do końca ma się wybór. Owszem można próbować rodzić z "ochroną krocza"- ja zamierzam, ale trzeba się liczyć z tym, że taki poród niestety jest wolniejszy i trudniejszy, a czasami mimo chęci mamy, nie ma wyjścia i trzeba naciąć- bo np. dzidzia trzyma sobie rączkę przy buzi i mimo najszczerszych chęci położnej, jesli nie natnie to kobitka pęknie.
Zastanawiam się nad kupne żelu, ale koszt niestety wysoki, a opinie różne... Jak przyjdzie pora, to pogadam jeszcze z moja położna.

A... dla zmiękczenia szyjki i lepszego ukrwienia (by łatwiej szło) można pić 2 razy dziennie po filiżance naparu z liści malin (1 łyzeczka) od 36tyg c. Zalecenie położnej Podobno skuteczne

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-07, 14:19   #3775
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

wiec sie nie unos tylko daj buziaka na zgode co?

Cytat:
to sie uśmiałam aż mi się brzuch trząsł:ha haha:

Cytat:
Każda ciąża jest inna i to że jedna kobieta pracowała do rozwiązania to nie znaczy, ze inna też może. Zresztą zresztą ja uważam, że to jest decyzja kobiety - jeśli chce być na L4 to niech sobie będzie nie zależnie czy są do tego wskazania medyczne czy też nie. Pracodawcy na pewno mają na ten temat inne zdanie, ale w sumie to lekarz decyduje czy wypisać L4 czy nie- jeśli wypisuje to laik nie powinien kwestionować decyzji specjalisty.
zgaddzam się

Cytat:
Co do nacinania krocza to w jakiejś gazecie czytałam, ze lepiej sie goi rana pęknięta, bo niby pęka tam gdzie tkanki są najcieńsze. Jak zwykle odzywa się we mnie sceptycyzm, bo jeśli pęknie się w kierunku odbytu to wątpię aby taka rana goiła sie lepiej. Więc sie nad tym nie zastanawiam, a przy porodzie położne i tak zrobią swoje.
też pamiętam ze studiów,ze rana jak jest naturalna niż przecięta ostrzem,ale ja bym wolała być nacięta..

Cytat:
marejta a u mnie słonko świeci

asiol to współczuję

dygotka ja też wolę kisiele i budynie takie jak Ty

Ja tą kawkę znalazłem w jakimś sklepie internetowym i mi się micha roześmiała, bo ja też kawowa jestem. A przy małym dzieciaczku to dobrze będzie jakoś doładować baterię.
zgaddzam się
a sie pogubiłam i nie wiem o jaką kawę chodzi-nie czytałam za dokładnie-przyznam się bez bicia...

ha,zjadłam chyba z 5 krówek i kilka galaretek w czekoladzie-tzn 5 szt
a teraz spać mi się chce,że ledwo an oczy widzę,a zaraz biorę się za sprzątanie ale nie wiem od czego zacząć....

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Ela,Seona-praca z dzieciaczkami-podziwiam!!może dlatego,że ja ajkoś nie przepadam za dziećmi,a p[rzynajmnije tymi obcymi...oja harówka to na ciężka..
Elu,a dzieci jak się do Ciebei zwracały??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:21   #3776
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

a jak to u nas jest???
Mąż i tak stałby przy głowie, a jak nie lubi operacji, to niech nie zagląda do brzucha
Ale to czy wpuszczą męża na cc, to zależy wyłącznie od szpitala- u nas niestety nie wpuszczają

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co sądzicie o kojcu dla dziecka?? Przydaje się ?? Planujecie kupić??
Ja nie mam miejsca w domku na kojec, ale wczoraj mialam zajęcia z neonatologiem i powiedział, że to fajne rozwiązanie Dziecko ma przestrzeń, a mama coś tam może zrobić o hustonoszeniu też pozytywnie się wypowiedział

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-07, 14:21   #3777
dygotka8
Zakorzenienie

gdzieś czytałam na str jakiegoś szpitala a może w gazecie,ze przy cc partner może być obecny,że to koszt ok.200zł
a ja nie wiem czy bym chciała żeby tż byl ze mną w czasie porodu-wyjdzie w praniu...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:22   #3778
glamourous
Zakorzenienie

Tinciu ja pilam liscie malin
slyszalam ze to na lepsza czynnosc skurczowa macicy, obkurczanie sie jej po porodzie, laktacje, odzywienie macicy, skrocenie porodu i zapobieganie przeterminowaniu. o zmniekczeniu szyjki to nie, ale pewnie cos w tym jest, w kazdym razie ja liscie malin polecam wierze ze dzieki nim nie przenosilam i wszystko ladnie mi sie szybciutko obkurczylo teraz tez na pewno bede pila, juz mam kupione

natomiast nam polozna zalecala masaz krocza chyba tez gdzies od 30 tyg, oliwa z oliwek lub z vit e- tak trzeba rozciagac miesnie. ja nawet speocjalny olejek kupilam (chyba gdzies kiedys wklejalam link)i masowalam- a naciecia nie uniknelam

a tu jest troszke info o malinie i masazu dla zainteresowanych

http://umamy.homestead.com/porod.html

Medycyna ludowa poleca maliny jako lek w leczeniu niedokrwistości, co może być uzasadnione zawartością mikroelementów, związków żelaza i miedzi. Liście malin dzięki zawartości garbników mają działanie ściągające i przeciwzapalne.

Niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy oraz lek w przebiegu nieżytów żołądka i jelit. Znoszą także bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych. Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny - stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji.

Wiadomo bowiem , że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej - jeden, dwa razy dziennie.

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-09-07 o 14:25
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:22   #3779
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
myzlalam ze rozpuszczalne to standard
Niet, niestety, u nas nie ma rozpuszczalnych, ale jak coś to moja położna mi w domu ściągnie

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-07, 14:22   #3780
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnaoak Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Jestem w 31tc i czasami po obiedzie albo jak sie poloze to tak jakos ciezko mi sie oddycha, czasami nie moge tchu zlapac. Czy to jest spowodowane ulozeniem malej w brzuchu?
pewnie tak, chociaż lepiej powiedz to swojemu ginekologowi... moja koleżanka dostała lek na duszności, mi też już zaczęło się gorzej oddychaĆ, ale jeszcze nic nie mówiłam ginkowi

Cytat:
Nika ja tez zawsze po Ć Cię rozpoznawalam i ciagle myslalam dlaczego Ć teraz juz wiem
no skoro to znak rozpoznawczy to zostaję przy nim... prawde mówiąc jak sobie(więszośĆ z nas) pozmieniała avatarki to jakoś czasami mi ciężko dany nick przyporządkowaĆ do danej dziewczyny bez "starego" obrazka

Cytat:
to mi sie spodobalo
http://allegro.pl/kawka-bocianek-na-...789273948.html
ja bez kawki zyc nie moge
niby fajne, ale ciekawe jak smakuje? ale chyba bym się skusiła bo ileż to można wody i rumianku i inki wypiĆ, a dodatkowo albo rpzede wszysktm na pobudzenie laktacji ma działaĆ...

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
aaaaaaa... nic nie wiem, tajemnica :P ale zdam relacje jak wroce...
wlasnie napisalam jej, ze nie mam zadnych takich "rozmownych ciuchów" wiec mam nadzieje ze jakos ujdzie to mi odp: "on wie jak wygladasz" buahahahahahahahaha usmiałąm sie jak nie wiem
Cytat:
glamourous tu ta kawusia jest tańsza
http://www.wkrainienatury.pl/zywnosc...ry-natury.html
uwaga: ta kawa jest z krótkim terminem ważności

Cytat:
omg

Cytat:

dobra ja juz po opłaceniu czynszu a za oknem rozpadało się na całego a miałam sobie zrobiĆ większy spacerek szkoda
tymczasem wtrąnżalam winogrono żółte(tylko trochę mnie z nim w trąbę zrobili bo zapłaciłam 5zł/kg a dalej na stanowisku było po 3,9zł/kg
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości