mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 14:28   #3781
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Tinciu ja pilam liscie malin
slyszalam ze to na lepsza czynnosc skurczowa macicy, obkurczanie sie jej po porodzie, laktacje, odzywienie macicy, skrocenie porodu i zapobieganie przeterminowaniu. o zmniekczeniu szyjki to nie, ale pewnie cos w tym jest, w kazdym razie ja liscie malin polecam wierze ze dzieki nim nie przenosilam i wszystko ladnie mi sie szybciutko obkurczylo teraz tez na pewno bede pila, juz mam kupione
To fajnie, ze wyprobowane Podobno paskudne w smaku.. :P
No ja już mam miękką szyjkę, więc zaczne pić w tym 36tyg. zeby nie wywołać wilka z lasu

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:30   #3782
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Mąż i tak stałby przy głowie, a jak nie lubi operacji, to niech nie zagląda do brzucha
Ale to czy wpuszczą męża na cc, to zależy wyłącznie od szpitala- u nas niestety nie wpuszczają
Ja nie mam miejsca w domku na kojec, ale wczoraj mialam zajęcia z neonatologiem i powiedział, że to fajne rozwiązanie Dziecko ma przestrzeń, a mama coś tam może zrobić o hustonoszeniu też pozytywnie się wypowiedział
chusty uwielbialam i ja i moja corcia i zaluje ze blizniakow tak sie nie da na raz...chociaz na poczatku kto wie, moze bede je w chuscie kangurkowac

no ja wiem ze facet stoi przy brzuchu, ale wiesz przy naturalnym tez stal... i nadal ma ciary jak wspomina ten dzwiek naciecia
ja patrze ze swojej perspektywy- powiedzmy ze tzt ma miec operacje i mowi ze chcialby zebym przy tym byla i go po glowce glaskala. wiem ze to cos innego bo tu sie jednak w efekcie dziecko rodzi- ale nie sadze zebym byla gotowa do czegos takiego. jak mi trudno przy pobraniu krwi byc...
Stary 2011-09-07, 14:30   #3783
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

glamourous co do nacinania i pęknięcia to fakt jest duża za i przeciw. Zdania nie mam wyrobionego.
Co do kawy to mnie jej skład też troszkę dziwi. Jeszcze jej nie próbowałam, ale mam zamiar zakupić, bo mnie ta guarana przekonuje - zbożowa nie ma takiego działania.

Wydaje mi sie że w Polsce nie we wszystkich szpitalach partner może towarzyszyć podczas cesarki. Ja osobiście chciałabym aby tż był obecny (w pracy spotyka sie z gorszymi rzeczami) a jego obecność była by dla mnie dodatkową otuchą - czuwałby nad prawidłowym przebiegiem To duży komfort psychiczny.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Tottie zazdroszcze listonosza. Moj ma moze ze 35lat i ostatnio ciagle przychodi do mnie z papierosem w ustach co mnie nieco drazni
Ja to bym takiego pogoniła. Ogólnie nie nienawidzę palaczy, którzy nie uwzględniają praw niepalących, a w ciąży zrobiłam się wybuchowa, więc koleś by mnie popamiętał.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Chawa ciesze sie, ze nieswiadomie pomoglam
Nieświadoma pomoc też się liczy

Tottie
ja bardziej od nacięcia boję sie pęknięcia w kierunku odbytu (i to takiego całkowitego) taka rana goi się paskudnie.

Obiadek skonsumowany. Płaszczyk kupiony i to bez walki za jedyne 49,99+8zł przesyłka, wiec teraz idę sie zebrać i gonimy do Rzeszowa.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:31   #3784
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
no skoro to znak rozpoznawczy to zostaję przy nim... prawde mówiąc jak sobie(więszośĆ z nas) pozmieniała avatarki to jakoś czasami mi ciężko dany nick przyporządkowaĆ do danej dziewczyny bez "starego" obrazka
otóz to,jak któraś zmienia avatarek to zaraz się gubię

co do liści malin-u nas nie są polecane bo moga przyspieszyc poród.no chyba,ze któraś od 38 tygdodnia by zaczęła je pić czy co tam z nimi robić

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:34   #3785
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
To fajnie, ze wyprobowane Podobno paskudne w smaku.. :P
No ja już mam miękką szyjkę, więc zaczne pić w tym 36tyg. zeby nie wywołać wilka z lasu
ii tam paskudne, pwoedzmy tak- lepsze niz glukoza . zawsze mozna do smaku soku malinowego dodac i jakos przelknac, zreszta ja same pilam, troszke kwaskowate ale nie wspominam tego jakos obrzydliwie, ale fakt- ja lubie rozne ziola

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Chawa pochwal sie plaszczykiem
ja tez cos musze kupic bo mi normalnie zimno jak z rana do pracy ide. wyciagnelam ostatnio poncho- sie ze mnie smieja ze w kocu chodze a jak przyjdzie zima to w pierzynie otwory na glowe i rece wytne, no i nogi...
ale serio to chcialabym cos sobie kupic, ale taka wiatrowka- przejsciowka zastanawiam sie czy ma sens, czy uderzyc w jakies cieplejsze wdzialnko co i zima ponosze
Stary 2011-09-07, 14:45   #3786
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wyniki posiewu dobre
akurat moja gin miala dyzur wic chwile z nia pogadalam

glam tylko jest tez tak ze w Polsce bardzo czesto musisz zostaac na nadgodziny, , ktore powinny byc platne , ale jak sie pozniej okazuje powinny a nie sa.
4 godziny przed kompem zamieniaja sie w 8.
Masz wyjsc o 16 wychodzisz o 17-roznie bywa, ale pl bardzo czesto tak sie zdarza, w innych krajach raczej sie pewnych zasad przestrzega a u nas jest przewaznie tak ze prywaciarz wszystko zrobi zeby wyssac czlowieka do nitki za najnizsza krajową.

Ja uwazam ze jak ktos chce niech idzie na l4- jedyna okazja by odpoczac troszke, aleeeee nie lubie marudzacych kobiet , po prostu nie znosze.
Jestem na zwolnieniu-czuje sie ok, przeciez mozna tak powiedziec, co za problem, a nie wymyslaccuda jakies na kiju....po co to.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

moj by na pewno chcial byc , jestem o tym przekonana i bylby .
Gdyby taka potrzeba zaistniala to wiem ze by byl.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:51   #3787
nikaa2
Wtajemniczenie

glam lepiej coś cieplejszego sobie kup, miałam nadzieje że kurtka na narty mi wejdzie na cielsko jeszcze jesienią i w grudniu... ale widze że nie bardzo bo teraz sę dopinam tak z niewielkim loozem- to pewnie bez jakiegoś zakupu się nie obejdzie... no zobaczymy
kurde muszę jakies leginsy po mieszkaniu kupiĆ, bo nie mam w czym popylaĆ... moze sa teraz promocje na ciążowe

ale czy ta guarana nie pobudzi też dziecka? ta ze skłądu z tej kawki dla karmiących?
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:53   #3788
glamourous
Zakorzenienie

dobra kobiety, ja spadam, do jutra

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
glam lepiej coś cieplejszego sobie kup, miałam nadzieje że kurtka na narty mi wejdzie na cielsko jeszcze jesienią i w grudniu... ale widze że nie bardzo bo teraz sę dopinam tak z niewielkim loozem- to pewnie bez jakiegoś zakupu się nie obejdzie... no zobaczymy
kurde muszę jakies leginsy po mieszkaniu kupiĆ, bo nie mam w czym popylaĆ... moze sa teraz promocje na ciążowe

ale czy ta guarana nie pobudzi też dziecka? ta ze skłądu z tej kawki dla karmiących?
no wlasnie tez tak mysle...ale cholercia te ciazowe zimowe to drogie, chyba sie przejde po lumpkach i poszukam czegos odpowiednio duzego
Stary 2011-09-07, 14:56   #3789
amarantas
Raczkowanie

Witam dziewczyny
Ja poszłam na zwolnienie od końca czerwca. Pracuje w szkole w swietlicy szkolnej, gdzie ruch, hałaś i szaleństwo jest przez cały czas. Dyrektorka sama prosiła mnie abym jak dam rade została do końca roku w pracy, a od wrzesnia przyjeła kogos na moje zastępstwo. Można powiedzieć, że wręcz mnie wysłała na to l4, bała się że dzieci niechcacy wpadną na mnie, udeżą itp. Teraz jestem z nia dogadana, że do pracy przychodzę dopiero za rok 1 września, po macierzyńskim mam jeszcze do wybrania urlop za te wakacje, potem urlop w następnym roku i tak jakoś to wychodzi, że do 1 września wróce.
Dzisiaj byłam odwiedzić moje koleżanki w pracy, faktycznie niezły młyn tam mają. Kilka dzieciaczków (szczególnie dziewczynek z 3 klasy) musiało ze mną przeprowadzić "wywiad":
a pani już nie pracuje?
a kiedy pani rodzi?
a chłopak czy dziewczynka?
a jak na imię?
a da pani do żłobka po urodzeniu?
ale i tak nie przebiły pewnej pierwszoklasistki, która w czerwcu wraz z koleżanką tak nieśmiało zapytały się:
Jest pani w ciaży?
a ja, że tak
a one A z kim?
po prostu wymiękłam, takiego pytania się nie spodziewałam po 7-8 latkach
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:01   #3790
rojku
Rozeznanie

Ja to bym chciała, żeby się obeszło i bez nacinania i bez pęknięcia Już kiedyś chyba pisałam, że jak tylko będzie Anielcia odwrócona i nie będzie przeciwwskazań, to zamierzam wypróbować do rozciągania i ćwiczenia krocza Epi-no. Podobno bardzo dobrze robi też po porodzie. Ale jestem też świadoma tego, że nawet jak poćwiczę, to może się skończyć na nacinaniu. Lepiej być naciętym niż potem do koca życia mieć problemy... Wiadomo, że przy nacięciu też bywa, że nie pójdzie tak jakby się chciało.

goldika jakbyś miała okazję ocenić na żywo ten materacyk, o którym pisałyśmy, to ja czekam na Twoją opinię

jesienny płaszczyk ciążowy ma bon prix http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c....4.1.&pr=60812

Darusia to super, że posiew dobry!

amarantas patrz jakie dzieci uświadomione

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2011-09-07 o 15:03
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:02   #3791
ela3010
Zadomowienie

Dygotko dzieciaki mówiły do mnie proszę pani, ja też prowadziłam rytmikę dla nich dwa lub trzy razy w tygodniu, wiec byłam dla nich pania, oczywiście co niektóre nie mogły się nauczyć i mówiły na 'ty'. ale to takie słodkie.
A moje własne dziecko mówiło mi na pani z rozpędu, w domu też .
Dzieci są cudowne, zwłaszcza te występy na różne okazje, nikt nie przewidzi jak się takie brzdące zachowają na przedstawieniu, na mikołaju, choince czy innej imprezie zorganizowanej.
Natomiast na dzień nauczyciela dostawałam kwiaty i słodkości, na koniec roku też- ryczałam jak bóbr wtedy, te przytulaski, buziaki i łapki na szyi, kim byśmy byli bez takich słodkich maluchów?.

Ale to już za mną, może kiedyś umożliwią mi powrót jak mój maluszek podrośnie, bardzo na to liczę, ale czas pokaże.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:08   #3792
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Rudominka, jakoś przegapiłam, że w szpitalu jesteś. A co się dzieje? Dlaczego Cię zatrzymano? Zostawiłam synków z mężem? Ile oni mają lat?
Uff, w poniedziałek wyszłam ze szpitala. Cukier się unormował, ciał ketonowych brak, umiem sobie podać insulinę i mierzyć cukier glukometrem - takie były warunki wyjścia
Diagnoza: cukrzyca ciążowa i niedoczynność tarczycy (o tym wiedziałam wcześniej), następny pobyt - 26.09, jak dobre wyniki będą to tylko 3 doby
Synkowie (7 i 11 lat) byli z mężem - trochę pracował z domu, jednego dnia podesłał dzieci koleżance, a potem już się szkoła zaczęła. Świetnie sobie poradzili, więc następnym razem będę spokojniejsza zostawiając ich.
Na plus mogę też zaliczyć wycieczkę na porodówkę - zawsze to lepiej wiedzieć, co mnie czeka, a bardzo miła położna mnie oprowadzała.
W czasie pobytu w szpitalu schudłam prawie 2 kg, więc już chyba nie odzyskam nawet wagi sprzed ciąży, a prawie do niej doszłam... No, ale mała się dobrze rozwija, a to najważniejsze.

Oczywiście nie nadrobiłam ostatnich 20 stron, ale teraz postaram się być na bieżąco.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
A moje własne dziecko mówiło mi na pani z rozpędu, w domu też
Moje dziecko chodziło do przedszkola prowadzone go przez siostry zakonne, więc w domu nie raz wyrwało mu się do mnie siostro

Edytowane przez rudominka
Czas edycji: 2011-09-07 o 15:10
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:09   #3793
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Anusia moze to zalezy np od tego czy ma sie znieczulenie calkowite czy zewnatrzoponowe?
z jakis tam powodow jeszcze sie stosuje niekiedy caalkowite. chociaz nie wiem w jakich przypadkach

ja mam bardzo mieszane uczucia, wiadomo przy calkoowitym znieczuleniu to lezysz jak kloda i ci wsio rawno
ale przy zewnatrzoponowym to juz jestes swiadoma wsystkiego co sie dzieje.
no ale i tak nie wiem nawet jesli mozna bez problemu czy kogos zmuszac do uczestnictwa (nawet jesli tam parawanik stoi od biustu w dol...) to przeciez takie rzeczy jak to nacinanie itd slychac
nie wiem co o tym sadzic

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

no wlasnie ja tak samo...a twoj tzt co na to?
nIE WIEM BO NIE ROZMAWIALIŚMY JESZCZE O TYM zobaczymy co będzie jak się termin zacznie zbliżać, ale myślę sobie, ze jak będzie chciał to będzie a jak nie to nie ja nie będę go zmuszać, tak samo ze zwykłym porodem nic na siłę, kiedyś jak się go pytałam czy bedzie chciał być przy porodzie to absolutnie nie bo to obrzydliwe, ale jak tylko dowiedział się że jestem w ciąży to sam wyskoczył z tekstem ze on przy porodzie musi być. Najważniejsze żeby to była jego decyzja i tyle

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
glamourous co do nacinania i pęknięcia to fakt jest duża za i przeciw. Zdania nie mam wyrobionego.
Co do kawy to mnie jej skład też troszkę dziwi. Jeszcze jej nie próbowałam, ale mam zamiar zakupić, bo mnie ta guarana przekonuje - zbożowa nie ma takiego działania.

Wydaje mi sie że w Polsce nie we wszystkich szpitalach partner może towarzyszyć podczas cesarki. Ja osobiście chciałabym aby tż był obecny (w pracy spotyka sie z gorszymi rzeczami) a jego obecność była by dla mnie dodatkową otuchą - czuwałby nad prawidłowym przebiegiem To duży komfort psychiczny.

Ja to bym takiego pogoniła. Ogólnie nie nienawidzę palaczy, którzy nie uwzględniają praw niepalących, a w ciąży zrobiłam się wybuchowa, więc koleś by mnie popamiętał.

Nieświadoma pomoc też się liczy

Tottie
ja bardziej od nacięcia boję sie pęknięcia w kierunku odbytu (i to takiego całkowitego) taka rana goi się paskudnie.

Obiadek skonsumowany. Płaszczyk kupiony i to bez walki za jedyne 49,99+8zł przesyłka, wiec teraz idę sie zebrać i gonimy do Rzeszowa.
Pochwal się płaszczykiem

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Ja poszłam na zwolnienie od końca czerwca. Pracuje w szkole w swietlicy szkolnej, gdzie ruch, hałaś i szaleństwo jest przez cały czas. Dyrektorka sama prosiła mnie abym jak dam rade została do końca roku w pracy, a od wrzesnia przyjeła kogos na moje zastępstwo. Można powiedzieć, że wręcz mnie wysłała na to l4, bała się że dzieci niechcacy wpadną na mnie, udeżą itp. Teraz jestem z nia dogadana, że do pracy przychodzę dopiero za rok 1 września, po macierzyńskim mam jeszcze do wybrania urlop za te wakacje, potem urlop w następnym roku i tak jakoś to wychodzi, że do 1 września wróce.
Dzisiaj byłam odwiedzić moje koleżanki w pracy, faktycznie niezły młyn tam mają. Kilka dzieciaczków (szczególnie dziewczynek z 3 klasy) musiało ze mną przeprowadzić "wywiad":
a pani już nie pracuje?
a kiedy pani rodzi?
a jak na imię?
ale i tak nie przebiły pewnej pierwszoklasistki, która w czerwcu wraz z koleżanką tak nieśmiało zapytały się:
Jest pani w ciaży?
a ja, że tak
a one A z kim?
A z kim?
Może myślały ze są na tropie przestępstwa

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:19   #3794
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

"A Z KIM?" Leze ze smiechu!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

ja tez pracowalam w przedszkolu jakis czas temu i po prostu UWIELBIALAM ta prace, te maluchy i ich ie skonczone pomysly to jest cos niesamowitego.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:26   #3795
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Ja to bym chciała, żeby się obeszło i bez nacinania i bez pęknięcia Już kiedyś chyba pisałam, że jak tylko będzie Anielcia odwrócona i nie będzie przeciwwskazań, to zamierzam wypróbować do rozciągania i ćwiczenia krocza Epi-no. Podobno bardzo dobrze robi też po porodzie. Ale jestem też świadoma tego, że nawet jak poćwiczę, to może się skończyć na nacinaniu. Lepiej być naciętym niż potem do koca życia mieć problemy... Wiadomo, że przy nacięciu też bywa, że nie pójdzie tak jakby się chciało.

goldika jakbyś miała okazję ocenić na żywo ten materacyk, o którym pisałyśmy, to ja czekam na Twoją opinię

jesienny płaszczyk ciążowy ma bon prix http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c....4.1.&pr=60812

Darusia to super, że posiew dobry!

amarantas patrz jakie dzieci uświadomione
A mi się ta podoba http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?p...eko=p&wkz=3790 dziewczyny a czy któraś z Was zamawiała rzeczy z BONPRIX? bo ja jeszcze nie a widziałam kilka sukienek, które wpadły mi w oko w których mogłabym iść na wesele ale nie wiem jak u nich z jakością no i jaki jest termin oczekiwania?

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:26   #3796
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
a pani już nie pracuje?
a kiedy pani rodzi?
a jak na imię?
Jest pani w ciaży?
a ja, że tak
a one A z kim?
hahahahhahahaha dobre

glam ciucholandy jaknajbardziej- babcia w jednym takim pracuje, musza z nią zagadaĆ o takiejkurtce koniecznie. Koło mnie się otworzył jakiś nowy powinnam tam zajrzeĆ, miałam iśĆ dzisiaj ale się rozpadało albo w bonpixie się porozglądaĆ, ale tam u nich ceny chyba takie jak ciuchy "sklepowe"?
ale w sumie sobie myślę, że na wszystkich świętych jakąś kurtke bym mogła mieĆ- nie koniecznie zimową... tylko w sumie jesienną...jakby było ciepło to bym była rozpięta a co ale ostatnio z tego co pamiętam to tak zimnawo wtedy jest

no dobra idę robiĆ obiad:pomidorowa, ziemniaczki z gulaszem+ kiszone- buźka

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-07 o 15:29
Stary 2011-09-07, 15:30   #3797
czarnaoak
Przyczajenie

Question Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Dziekuje za odpowiedzi, moze faktycznie zapytam sie gin co z tym zrobic, lepiej dmuchac na zimne

Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy moze ktoras z Was wie jaki jest powod wczesniejszego skracania sie szyjki macicy i jak to powstrzymac? Strasznie sie boje zalozenia pessaru i chcialabym wiedziec czy jest na to jakis mniej inwazyjny domowy sposob?

Gdzies wyczytalam ze najlepiej lezec plackiem Ale nie chce z siebie robic ofiary w ciazy
Stary 2011-09-07, 15:36   #3798
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Dziewczyny czy papmpersy premium care też podlegają tym kodom z Rossmana?Siostry mówiły, że sa delikatniejsze niż zwykłe.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:37   #3799
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A mi się ta podoba http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?p...eko=p&wkz=3790 dziewczyny a czy któraś z Was zamawiała rzeczy z BONPRIX? bo ja jeszcze nie a widziałam kilka sukienek, które wpadły mi w oko w których mogłabym iść na wesele ale nie wiem jak u nich z jakością no i jaki jest termin oczekiwania?
Ja kilka razy zamawiałam, i nawet jestem zadowolona, tak samo moja mama, sporo rzeczy od nich ma
ale już koleżanka z pracy psy wiesza na tej firmie... i materiał i rozmiar jej nie podszedł
nie pamiętam ile się czekało na przesyłkę bo dawno nic nie brałam

a kurteczki fajne, dla mnie osobiście oliwkowa albo czarna
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:39   #3800
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Dziewczyny czy papmpersy premium care też podlegają tym kodom z Rossmana?Siostry mówiły, że sa delikatniejsze niż zwykłe.
Dołączam sie do pytania, czy obojętnie jakie papmpery się kupi, czy tylko jakiś jeden rodzaj?
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:59   #3801
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
byłam dziś w ross i wydaje mi się, ze nie podlegają tej promocji bo mają inną cenę niż 49,99 ale nie pytałam... no własnie słyszałam, ze sa lepsze te od tych "zwykłch" ale odrazu droższe, aczkolwiem Pampers to i tak już chyba z najwyższej półki pieluszki to moze i te "zwykłe" są dobre
aaa i jak patrzyłam to tej promocji podelgają chyba te od numeru 2?? bo 1 też mają inną cenę i inaczej sa pakowane- no chyba ze wyjątkowo w moim ross- bo do dużych on nie należy....

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

coś chyba o nas u Drzyzgi.... a nie sorry to o laskach które dzieci nei chcą mieĆ... bo jak właczyłam to było coś o rozstępach ciążowych

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-07 o 16:08
Stary 2011-09-07, 16:17   #3802
fatal21
Wtajemniczenie

czarnaoak;
Ja wiem, że jak dużo dzwigasz, biegasz po schodach,jakieś długie trzymanie rąk w górze wpływa na skracanie i budowa anatomiczna.Aha i jeszcze zależy jak dzidzia sie układa, u mnie moja panna niestety głowa pcha się na szyjkę.To wytłumaczenie mojej gin.
A lekarz nie kazał Ci leżeć?Ja mam leżec z poduszką pod pupa i nogami w górze.Pessar z tego co sie naczytałam zakładają jak szyjka bardzo sie skraca mimo leżenia i oszczedzania.
Z tego co pamietam dostałaś nospe i isoptin tak?Ja dostałam tak jak pisałam nospe w miare potrzeb i leże i ten tyłek mam górze.
A ile masz cm tej szyjki?

U Drzyzgi niezłe są te pannyO ile pamietam to Anna Mucha też nie chciała miec dzieci a rodzi chyba w listopadzie.Ostatnio czytałam ksiązke pt:"Dziecioodporna"identy cznie jak te panny głowna bohaterka postepowała

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-09-07 o 16:20
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 16:31   #3803
elf27
Zadomowienie

Namachałyście dzisiaj
A ja tylko z doskoku zobaczyłam brzulka TRUSCAFKI - też mam taki malutki aż ludzie pytają czy na pewno to 31tc. Od paru tygodni stoi w miejscu 93cm, ale wg wizyty z 29tc wszystko dobrze i mały ważył wtedy ok.1400g. Może taka moja uroda, albo wyskoczy bańka teraz
Postaram się wieczorkiem ponadrabiać.
ściskam

ps. czy można po macierzynskim wziąć tacierzyński?

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-07 o 16:40
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 16:54   #3804
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

to tak jak z zieloną herbatą-tak samo guarana pobudza jak kawa tylko,że dłużej działa.ja raczej będę unikała jeśłi będę karmiła

Ela-mi się w szkole (zerówce) wyrywało do nauczycielek-mama

Cytat:
Napisane przez czarnaoak Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedzi, moze faktycznie zapytam sie gin co z tym zrobic, lepiej dmuchac na zimne

Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy moze ktoras z Was wie jaki jest powod wczesniejszego skracania sie szyjki macicy i jak to powstrzymac? Strasznie sie boje zalozenia pessaru i chcialabym wiedziec czy jest na to jakis mniej inwazyjny domowy sposob?

Gdzies wyczytalam ze najlepiej lezec plackiem Ale nie chce z siebie robic ofiary w ciazy
a Tobie się skraca szyjka??
jeśli tak to dostaneisz zalecenie do lekarza co masz robić żeby to nie postępowało-najp[ewniej będzie to leżenie plackiem-i nie ejst to robienie z siebie ofiary w ciązy tylko troska o dziecko.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

ps. czy można po macierzynskim wziąć tacierzyński?
chyba można??
bo aj bym chciała by tż wziął tacierzyński w trakcie mojego macierzyńskiego.tacierzyń ski trwa 14 dni?

no i też wcześniej weźmie L4 -opieke na mnie

Stary 2011-09-07, 17:15   #3805
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

chyba można??
bo aj bym chciała by tż wziął tacierzyński w trakcie mojego macierzyńskiego.tacierzyń ski trwa 14 dni?

no i też wcześniej weźmie L4 -opieke na mnie

ja słyszałam że w jednym czasie macierzyńskiego i tacierzyńskiego to nie można barć - ale dokładnie nie wiem więc spytaj lekarza

L4 opieki na żone moża wziąść 2tygodnie, zwolnienie wystawia lekarz ale zwolnienie obejmuję kobietę po cięciu cesarskim - no chyba że dogadasz się z lekarzem ... wiem że z niektórymi można(na pewno jak się chodzi prywatnie

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-09-07 o 17:18
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 17:27   #3806
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
a jak to u nas jest???
w ogole co myslicie o obecnosci partnera przy cesarce? bo ja sobie mysle ze fajnie miec kogos przy sobie ale z drugiej strony to jest przeciez operacja i nie zdziwilabym sie jakby ktos mial opory, sama bym w czyms takim nie chciala uczestniczyc
Jeżeli znieczulą Cię całkowicie to partnera nie wpuszczą na salę. Koleżanka zaczęła rodzić sn i po 2-3h męczarni okazało się że dziecko ma niewłaściwie główkę ułożoną i musieli przerwać poród sn i zrobić cesarkę w całkowitym znieczuleniu - jej męża wyprosili z sali.
Druga miała z powodu poważnej wady wzroku zaplanowaną cesarkę i znieczulili ją od połowy - jej mąż był obecny przy porodzie - przeciął nawet pępowinę

Cytat:
Tottie to jest twoja decyzja i przynajmniej wg tego co pisza na "rodzic po ludzku" i innych takich, nikt ci na sile nie moze naciecia zrobic
za decyzje o znieczuleniu, to naprawde az tak nie boli dzielna dziewczynka
Dzięki Glam
Mnie się zawsze marzył poród sn i dlatego tak bardzo cieszyło mnie to że moje maleństwo się obróciło główką w dół A że zawsze miałam bardzo dobrą kondycję i ogółem jestem odporna na ból stąd decyzja że raz pocierpieć mogę Nie chcę znieczulenia ani głupiego jasia jeśli tylko nie będzie to konieczne. Mąż wie o tym że ma mi przypominać o tym że nie chcę znieczulenia i mam mi o tym przypomnieć gdybym pod wpływem słabości chciała sobie ulżyć.
Koleżanka poprosiła podczas porodu o znieczulenie i wtedy okazało się że decyzja była bezsensowan bo zanim zaczęło ono działać ona już urodziła... Wyczytałam że oxytocyna zwalnia poród bo mięśnie macicy nie pracują pod jej działaniem tak jak powinny - i to mnie tylko upewniło w tym że nie chcę ani oxyocyny ani innego środka p.bólowego
Stary 2011-09-07, 17:31   #3807
dygotka8
Zakorzenienie

owieczko,a widzisz,z tego co ja słysząłm to niezależnie czy było cc czy nie to gin wystawic może L4

Stary 2011-09-07, 17:34   #3808
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość

Dzięki Glam
Mnie się zawsze marzył poród sn i dlatego tak bardzo cieszyło mnie to że moje maleństwo się obróciło główką w dół A że zawsze miałam bardzo dobrą kondycję i ogółem jestem odporna na ból stąd decyzja że raz pocierpieć mogę Nie chcę znieczulenia ani głupiego jasia jeśli tylko nie będzie to konieczne. Mąż wie o tym że ma mi przypominać o tym że nie chcę znieczulenia i mam mi o tym przypomnieć gdybym pod wpływem słabości chciała sobie ulżyć.
Koleżanka poprosiła podczas porodu o znieczulenie i wtedy okazało się że decyzja była bezsensowan bo zanim zaczęło ono działać ona już urodziła... Wyczytałam że oxytocyna zwalnia poród bo mięśnie macicy nie pracują pod jej działaniem tak jak powinny - i to mnie tylko upewniło w tym że nie chcę ani oxyocyny ani innego środka p.bólowego

Ja też planuję nie brać znieczulenia jeśli nie będzie to konieczne, ale zobaczymy jak to będzie bo narazie mój maluszek dupką w dół jest zobaczymy w piątek na wizycie czy się przekręcił,bardzo bym chciała żeby był główką w dół bo chciałabym rodzić siłami natury

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
owieczko,a widzisz,z tego co ja słysząłm to niezależnie czy było cc czy nie to gin wystawic może L4
nam położna ze szkoły rodzenia mówila że tylko po cc,no ale ze jak sie chodzi prywatnie do lekarza to nie ma problemu z wystawianiem zwolnienia, wystarczy poprosić ale jak to naprawdę jest nie wiem ...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 17:39   #3809
Seona
Zakorzenienie

Owieczko, ja jestem na nie dla kojców A już w szczególności kojec zamiast łóżeczka. Wogóle mi się to nie podoba, dziecko nie ma za co złapać jak uczy się wstawać. Nie ma jak przypiąć karuzelki Dziecko równie dobrze może bawić się w łóżeczku.

Moja koleżanka od wózka ma kojec i sobie chwali, ale z tego względu, że mają jeden pokój i nie chcieli mieć takiego łóżeczka ze szczebelkami w salonie.

Dziewczyny z Podkarpacia- może macie na zbyciu działkę
? Gdzieś koło Rzeszowa, najchętniej okolice Lubeni Dajcie znać na PW jakby co. Może ktoś z Waszej rodziny chce sprzedać, albo jakiś znajomy? To trochę pilne!!! Dobrze by było, aby do końca tego roku działkę mieć..

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 17:40   #3810
nikaa2
Wtajemniczenie

z tym L4 dla faceta to na prawdę ciekawa kwestia, koleżanka miała sn i jej miał zwolnienie- ale chodziła prywatnie do gina- także n ie wiem

a jak z tym tacierzyńskim? no ja macierzyński biorę na 100% to ciekawe czy tż moze wziąśĆ- raczej nie ale cholera wie
znieczulenia tez nie planuję, ale zobaczymy czy w ogóle będzie sn
odezwę się jutro
buziaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości