|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Hej, andziotek to Twój mąż robił te kurki w śmietanie z makaronem? Możesz mi tak na szybciora podać przepis?
Mam pół kg kurków, śmietanę 12%, makaron tagiatelle, cebulę...Styknie? Masła kurde nie mam, a pewnie będzie niezbędne i będę musiała zapierniczać...
|
|
|
|
#4412 |
|
Rozeznanie
|
Widze ze temat fajek na tapecie u nas to dziecko zrewolucjonizowało podejscie calej rodziny.
Jak zaczelismy sie starac to rzucilam ja (palilam z10 lat), potem męża rodzicea byli meeega palaczami, jak urodziła sie Polka to mąż, a moja mama chwile po tym ![]() Noc taka sobie, odsypiałyśmy troszke teraz, olałam dziś siłownie byłam padni eta a pogoda nie nastraja to jakiś ekscesów sportowych. Mąż w Warszawie, nuuuuuuuda.
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
pomidorówe
![]() Cytat:
|
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
spice boczek kup jeszcze nie ma to jak kurki z cebulką, boczusiem i w śmietance, mniaam, az bym olała dietę i wszamała taką pyszność
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK także nie kumałam siatek centylowych dopóki nie znalazłam tej strony, tu będziesz miała wszystko jasne po wprowadzeniu kilku danych
anulka, na pewno perfekcyjnie się spakujesz i wieczorkiem będziesz już cała nasza Grazin no to ten sam pomysł na zupke mamy, sęk w tym, że po wrzuceniu mięska do obgotowania zorientowałam się, że nie mam włoszczyzny
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spacer odwołany, pada ![]() a ja pieczywa nie mam. bede musiała chuste ubrac i naginać
|
|
#4417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam robic pomidorowke, ale nie mam z czego, gdyz poniewaz Misiek kima nadal. Umre wiec z glodu, ale za to w czystej lazience.
CZY WSZYSTKIE JUZ ZAGLOSOWALY NA MOJ WSPANIALY PODPIS? https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross....php?pid=19279 |
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moniqac skonsultuj sie na spokojnie z pediatra Anula dasz rade Skarbie!! |
|
|
|
|
#4420 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się przyłączam do zachwytów nad awatarkiem. Piękny! Cytat:
Cytat:
A ja dziś śmigałam od urzędu do urzędu. Zaświadczenia, papierki, pierdy. Ale w końcu rozliczę się z Urzędem Pracy z dotacji i mogę spać spokojnie. Muszę tylko pomyśleć co dalej... |
||||
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi zagłosowane ale powiedz mi za to, faktycznie ten garnier taki dobry??
|
#4422 |
|
Rozeznanie
|
spice możesz podsmażyć kurki na oliwie, na maśle byłyby smaczniejsze ale nie będzie dramatu,
Najpierw podsmażasz cebulkę, potem kurczaczka wrzucasz i kurki az do miękości, ściągasz z ognia i wlewasz śmietane, dobrze żeby ci się ociepliła a nie taka z lodówki no i potem mieszasz wszystko z makaronem, doprawiasz i tyle
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
oszaleje z tą Mała.... wstała ok 10.30, pobawiła się moze z 15min i w kimono.
Śpi nadal !! Naprawdę się zastanawiam czy jest zdrowa. Wczoraj od godz 10.oo do 18.oo NIE spała łącznie może z 1,5h Ile można spać... atiz, dziekuje za inspirację na fajny obiad
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj malo spi
|
|
#4425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zreszta żadna z nas raczej w to nie wątpi ![]() w sumie to chyba tylko eweska jest bardziej zorganizowana niż TY ! Cytat:
on zawsze trochę robi po swojemu i tu nie dodał koperku i też było pYCHAAAAAAAAAAAAAA |
|||
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
weredko dziękuję
Cytat:
a w nocy tez tak spi ?? tz byl na chwile u mojej mamy i ola dzisiaj spala az 20 minut |
|
|
|
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ide brzdaca przebrac, wszystko upackane od marchewki, tak pluła
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje dziecko to normalnie śpiąca królewna
|
|
#4429 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
zagłosowane już dawno
|
||
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy no to niezle Ci spi... moj tylko krociutkie dwie lub 3 drzemki i finito.
Mimbi, a jak Twoja bronka? lepiej?Moniaqc dzieci juz teraz tak szybko nie przybieraja jak wczesniej... Lolka ![]() Foty, foty ![]() Ja tez na diecie Antos jakis dziwny dzisiaj jest. Od rana marudny. Tylko raczki sa ok. Nawet ulalo mu sie serkiem 2 razy co nigdy mu sie nie zdarza W koncu zasnal, ale nawet jak do niego swiergotalam to troche sie smial, a potem buzia w podkowke i ryk... o co chodzi? Chce moje wesole dziecko spowrotem...
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
![]() mam nową fryzurkę nie zmieniłam całkiem kolorku,ale strzeliłam sobie karmelowe refleksy moja fryzjerka nie mogła wyjść z podziwu ile ja mam włosów na głowie ![]() już niedługo oczywiście ![]() tata został sam z pitrusiem, ktory obsrał się po pachy, obsikał wszystko co było w zasięgu jego pisiorka, wył i nie kazał się nosić na rączkach :d małż zły jak osa ![]() dziecko spi a ja ię jakas kawusie strzelić Grazin spóźnione ale tez przytulam agus jaki av mimbi zagłosowałam już dawno
|
#4432 |
|
Wtajemniczenie
|
a i ja tez nie zauwazylam, ze mam wiecej w portfelu. Po prostu wydawalam na co innego.. np. na jedzenie, slodycze
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Antropia poka poka sie i nie kus kawa, bo nie mam i ledwo na oczy patrze
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
antropia dzieki
poka fryzz
|
|
|
|
#4434 | |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy ja bym sie cieszyla z takiego obrotu spraw
![]() ![]() jak spi, widocznie tego potrzebuje Moja Niki spała dzisiaj 3h ale dzien sie jeszcze nie skonczył ![]() lubi nieraz sie zdrzemnąć od 18 do 19, a pozniej idzie spac o 22 ![]() czy wasze dzieci po sloiczkach maja brazowe kupki? ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
mojemu meżowi by sie taka lekcja przydała, przynajmniej wiedziałby ze sie w domu NIE OBIJAM ![]() Niki oglada MINI MINI czy to nie za szybko na bajki?
|
|
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale G na duże na mnie, a 75 troszkę za duże, więc myślę, że jednak 70E będzie lepszy ![]() Pójdę, pójdę, tylko jak mi się cycki zmniejszą (po laktacji) i jak będzie kaska ![]() Co do fajek, to ja się cieszę, że nie wróciłam ![]() Niby rzuciłam w kwietniu 2009, ale popalałam jeszcze we wrześniu rok temu... (ostatni raz 7 września, bo 10 dowiedziałam się o Edziku Do tego akcja z fajkami i tż... No cieszę się, że nie palę. Miałam taką koleżankę, co całą ciąże 2 ramy dziennie, nie paliła tylko w szpitalu przy porodzie (tzn. chyba w czasie porodu paliła, ale potem 3 dni w szpitalu nie). I teraz dalej 2 ramy dziennie. MASAKRA. Biedne dziecko. A ona planuje drugie ![]() Trochę nie rozumiem tych z Was, które wróciły... Tak z perspektywy czasu to drogie to (wolę wydać na Edzika ), śmierdzi, niezdrowe i do tego teraz w pubach przy piwie nie można. Do d.upy taki nałóg Cytat:
![]() Na moim osiedlu nie ma gazu Także, jak prąd padnie, to MASAKRA. Właśnie... Co ja zrobię, jak prąd padnie? Jak Edzikowi mleko zrobię? Chyba jak moria będę na świeczkach podgrzewać ![]() Tż bez szwów, moje podanie złożone (prof. zachwycała się Edzikiem i dzięki niemu weszłam bez kolejki Pogoda do d.upy, a do tego jadłam BigMaca w McDonaldsie , także PORAŻKA
|
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry. Chciałam iść na spacerek ale pogoda jakas taka nie pewna to tylko wyszlam na podworko. 10min i mala padla w wozeczku
![]() Czy Wasze dzieci tez sie tak rwa zeby wstac czy usiasc? bo moja to strasznie podnosi sie czy w wozku czy foteliku na raczkach itd i do tego az sie jej rece trzesa tak dziwnie to wyglada jak by kur....icy dostawala ![]() ![]() Codziennie robi zielone kupki rano ;/ a potem 2 i jest normalna. i na 2 dzien to samo nie wiem o co chodzi i czy isc do lekarza??
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#4437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja rzucałam juz w maju w tamtym roku, siedzialam na wizazu, temat :"rzucam palenie". Wytrzymałam 2 tygodnie... potrzebuje motywacji... moze druga ciąża
|
|
|
#4438 |
|
Rozeznanie
|
wlaczcie na tvn
sa tam rozmowy w toku
|
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
ogladam ... "ja mam TO urodzic w jakis sposob"
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-09-07 o 16:19 |
|
|
|
#4440 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dwie znajome palily cala ciaze. Jedna urodzila w lipcu, druga w sierpniu. Pierwsza dziewczynka 48cm i 3500, druga 50cm i 3500... ja nie wiem czy to jest jakas regula, ale obie wygladaly jakby mialy za duzo skory... tak dziwnie troszke wygladaly... jakby pomarszczone... nie wiem jak opisac, ale napewno inaczej niz Antek czy dzieci moich kolezanek, ktore urodzily niedawno i nie palily...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

wybieram:
Mam pół kg kurków, śmietanę 12%, makaron tagiatelle, cebulę...Styknie? Masła kurde nie mam, a pewnie będzie niezbędne i będę musiała zapierniczać...

Twoje dziecko to normalnie śpiąca królewna